Agymunka - Online szórakoztató, de egyben tanító játékok...

Started by Fubenalvo, 2007-11-29, 13:04:16

Previous topic - Next topic

Fubenalvo

A minap olvasgattam a neten és rábukkantam egy olyan videófelvételre, melyben egy amcsi nő nem tudja mi Magyarország. Kommentekben mindjárt adtak neki, hogy hogyan lehet ilyen sötét valaki.
Aztán valaki belinkelte ezt a kis oldalt: http://www.sheppardsoftware.com/country_europe_G2_drag-drop.html
Nekem csak 3ikra sikerült 100%ot teljesíteni, és úgy érzem ez elég ciki.
1. 39/46   85%   98 Miles   319sec
2. 43/46   93%   28 Miles   168sec
3. 46/46   100%   0 Miles   155sec

Ha valaki tud hasonló oldalakat, játékokat amiknek értelme is van, linkelje és teszteljük magunkat! ;)

Ramiz

A "Magyarország" szó nagybetűvel kezdődik. A vesszőket legalább a topik címében használhatnád. :)

Felütő kötözködésemet pedig rögtön meghazudtolva: szerintem nincs sok értelme ilyeneken fennakadni. Én szoktam mondani az amerikaiak ostobaságát magyarázó embereknek, hogy ő Európa országairól tud annyit, amennyit elvár egy amerikaitól, aki egyébként nagyon messze lakik egy, a miénknél nagyobb földrészen? Én a helyükben örülnék, ha az államokat fel tudnám sorolni és kábé elhelyezni, és teljes joggal tennék Magyarországra. Nagy zavarban lennék akkor is, ha egy afrikai vagy ázsiai ember kezdene el kérdezgetni országokról vagy nagyvárosokról...

Tanulni viszont van értelme, mindig. Jó ötlet a topik, és neki is látok Európának... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Selmo

Nekem elsőre valami 6x miles hiba lett és természetesen a törpe államokat rontottam el. A fene sem nézegeti, hogy hol van pontosan Monaco, vagy San Marino. ::)
Ramiznak meg igaza van, majd ha egy átlag európai fel tudja sorolni az USA összes államát, akkor kezdjük el leszólni az amcsikat, hogy nem hallottak még hazánkról.

A tökéletesség unalmas.

Fubenalvo

Huhh a fővárosok elhelyezését vaktérképen próbáltátok?  Engem kellőképpen megizzasztott és totál sötétnek éreztem magam. :D
Mondjuk sokat azért rontok asszem, mert a városok angol neveit nem tudom mindegyiknek, az országosnál is ezért buktam be sokat.
Innen lehet válogatni tipust meg szintet: http://www.sheppardsoftware.com/European_Geography.htm

sirtomi

Ez nem túl bonyolul, de azért aljas, ha ad egy kis országot és hiába tudod hol van ha a szomszédos országokat még nem pakoltad fel, tuti nem rakod pontosan a helyére.

Moha

Ez egy jó téma!

És, hogy már bővítsem, megosztom veletek eme szösszenetet:

http://minijuegos.com/juegos/html/index.php?id=5974

A munkatársaim küldék körbe... kívételesen valami érdekes is jött tőlük. :P

Kíváncsi vagyok, túl tudtok-e jutni a 10. szinten, nekem eddig nem sikerült. Jó kis játék amúgy, aki szereti a földrajzot vagy csak szereti böngészni a térképeket (mint pl én), annak biztos menni fog. :)

Ja, meg arra is kíváncsi vagyok, ki mennyire pontosan tud eltalálni egy helyet. :D

Szóval hajrá!

Manitu

Nem rossz :) Mondjuk csalóka, német meg olasz városoknál nem olyan nagy a szórás, de Kanadánál a "nagyjából itt" simán ezer kilóméterrel odébbra megy. Gambia meg Hondurasz magasságában meg már totál ledobtam az ékszíjat, 8. szintem már a kontinens sem mindíg ment :redface:


Selmo

Én is 8. szintig jutottam elsőre, meg vannak olyan városok, hogy csak lestem, életemben nem hallottam sem róla, sem az országról.

A tökéletesség unalmas.

hargharg

akkormar en is csatlakozok a klubhoz: en is 8-ig jutottam elsore, aztan 10es szinten meg elajultam, hogy 50000 pont kene. ^_^
rofl

sirtomi

7. szintig jutottam csak, 3szor nagyon mellé lőttem. Sokszor baromi kicsi a térkép és nehéz pontosan klikkelni. Cseh fővárost azért tudom hol van és mégis sikerült 100Km-t tévednem :)

Fubenalvo

ejj... 7ikig jutottam még csak. De elsőre 8ik... lol. Ehh...
Mondjuk régen térképeztem, 6 éve gimiben utoljára kb, szal nem is rossz kis gyakorlásnak.  :redface:

Moha



Persze Örményországot eltalálom... :P
Oké, hogy a Marlenka finom, de... :hopp:

sirtomi

10. szintig jutottam. Ott már olyan országokat meg városokat kérdez amiről sose hallottam :) És ezen a kis térképen nem is látszott az a rohadt kis sziget ami állítólag egy ország  :haha:


kikuchiyo

Középiskolás koromban földrajzversenyekre is jártam, így kissé kínos is hogy nem megy elsőre. A 11. szinten vagyok egyelőre. 500000 pont fölött, fuck yeah!
Failure is the default option