Main Menu

MPlayer

Started by zsozso, 2004-01-13, 23:31:20

Previous topic - Next topic

Fazék

most hogy a húgom notebook-jára (Via C3 1.2Ghz, 256 MB ram, stb) akarnám fölrakni az mplayer-t, hiányom támadt a frontend megemlítésével kapcsolatban a lejátszó FAQ részénél :)
aki esetleg használ hozzá frontend-et, többet is kipróbált, beírna hozzá egy link-et és esetleg egy kis rövid leírást hozzá a FAQ részhez? danke :)

Flaser

Quote from: Selmo on 2007-12-03, 21:08:25
Quote from: Flaser on 2007-12-03, 20:16:43
Sztem. így ebben a formában egyik állítás sem teljesen igaz.
Én CCCP-vel gond nélkül játszok le ogm, mkv konténerben; x/h264 ill. egyéb kodekkel készült filmeket is, továbbá volt már dolgom DTS, mp3 stb. audio formátumokkal is - azaz nem annyira elveszett a CCCP+MPC sem.
Az Mplayer-t azért fejlesztik még, csak a windowsra nem adnak ki hozzá build-et, ezt mástól érdemes lehúzni; minjárt bedobok pár linket:

http://oss.netfarm.it/mplayer-win32.php
http://mpf.dzm.hu/download.php
Ugye most viccelsz? Az mpf verzió ősrégi és mi az hogy nem adnak ki windows alá buildet? Akkor a mai is véletlen? ::) http://ffdshow.faireal.net/mirror/mplayer/

Azt, hogy nem adnak ki build-eket, úgy értettem, hogy az mplayer honlapján a win32 bináris sokkal ritkábban frissül mint a source vagy az egyéb disztribúciók.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

wiggen

Egy jól összeszedett windows frontend egy nagyon friss builddel. Rengetek paraméter grafikusan beállítható, ami nem azt saját magunk megadhatjuk.

1. Package Contents
-------------------

* MPlayer for Win32, SVN-r25803 (2008-01-19)
* SMPlayer front-end by RVM, v0.5.62 (SVN-r693)
* MPUI front-end by Martin Fiedler, v1.2-pre3 (Build 38)
* Binary Codec Package for MPlayer (2007-10-07)
* Installer created with NSIS, v2.34

http://usite.hu/prg/MPlayer

necrologist

#603
nem értem...
a problémám az, hogy asztali gép windowsos megosztásában lévő mkv(xvid mpeg-4) fájlt szeretnék lejátszani viszont szaggat mint a fene
-ugyanott avi konténerben lévő azonos felbontású videóval nincs gond
-az mkv fájlt xine motorral lejátszva nincs gond, de mplayer nem tudja rendesen cachelni
-erre a gépre átmásolva szintén simán veszi az akadályt az mplayer
az egyedüli amire gondolni tudok hogy nem tud eleget becachelni előre és ezért szaggat esetleg, ezen lehet valahogy segíteni?
vagy adjam fel és barátkozzak totemmel meg xine-al mkv lejátszásához?

szerk.: részben megoldva, buffer méretnek növelése és a kmplayer max netsebességének növelése úgy tűnik segít, mostmár inkább az a kérdés meddig érdemes/biztonságos ezeket növelni most 1024kB a cache és 2048kbit/s a max sebesség

szerk2.: 2048kB-os cache és 100000kbit/s-es max netspeed mellett csak indításnál szaggat 1 secet onnantól jól megy
nem törlöm a postot hátha valakinek segít a késöbbiekben, de a kérdés már megoldva

Beldynas

Quote from: zsozso on 2004-01-13, 23:31:20
Ezt a topicot azert hozom letre hogy legyen mit belinkelni ha vkinek kerdese van (Faq szeruseg szal nyugodtan irjatok bele 5leteket amiket esetleg kihagyok).

Ez itt maga az MPlayer win32es valtozata:
http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/win32-beta/
majd ezt a filet masoljatok be az mplayer\mplayer\ konyvtarba:
http://usteam.uw.hu/stuff/config


Van itt 1 "fantasztikus" magyarnyelvu leiras hozza:
http://mplayerhq.hu/DOCS/man/hu/mplayer.1.html

Vki irjon meg hozza par alap dolgot ne csak en szenvedjek(pl hogyan lehet lejatszani/ hangsavot valtani/stb).  :D



Hali!

Én még új vagyok itt. Elolvastam mindent ,amit bellinkeltél letöltöttem, de én nekem Windowsom van és nem Linux.
Volt a leírásban, hogy Win-het is lehet használni a lejátszót, de nem értem. Azokat a parancsokat hova írjam be?
A lejátszót elindítom és csak egy plllanatra felvillan egy parancssor és ennyi. A problémám ugyan az mint ssa topicban lévő embernek, elcsúszik a felirat. A film negyedénél kezdi el feliratozni a magyar változatot az elejét.
Ati xpress 1100asom van 512 memoriával egy accer laptopban. A sulihoz használom a gépet, néha filmet is néznék, főleg Animet. Speciel az Inuyasha c. animet nézem. Az első rész megy tökéletesen, de a 2. résztől van a gubanc.
Letöltöttem a cccp codekket és media player classicot.

Kérlek segítsetek

Beldy

Cobra

#605
Command Prompt-ot kell indítani (nem tudom magyarul hogy van, a Kellékek alatt a Dos ablak) és onnan indítani a lejátszót. Tehát C:\akármi\akármi\mplayer.exe filmnév.avi/mkv és utána beírod kötőjellel a parancsokat.
Vagy leszedsz egy GUI-t, amivel kapsz kezelőfelületet, ami az alap dolgok kezelését megkönnyíti.

De ha a legutolsó CCCP-vel MPC alatt nem megy rendesen, akkor vagy nem jól van kódolva a videó, vagy túl gyenge  géped és MPlayerrel se lesz jobb a helyzet. Pont a processzort nem írtad, mert az a lényeg.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Cobra on 2008-03-21, 01:29:43
Command Prompt-ot kell indítani (nem tudom magyarul hogy van, a Kellékek alatt a Dos ablak) és onnan indítani a lejátszót. Tehát C:\akármi\akármi\mplayer.exe filmnév.avi/mkv és utána beírod kötőjellel a parancsokat.
vagy esetleg parancsikon az mplayerről, jobbklikk, tulajdonságok, "cél" mezőbe elérési út után beteheted a paramétereket, utána simán drag and droppal rápottyantod a filet, amit le akarsz játszani. pl. nekem így néz ki: "F:\Program Files\MPlayer\mplayer.exe" -ontop -monitoraspect 16:10

a command prompt egyébként parancssor néven fut, de futtatás -> cmd parancs is elindítja.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Próféta

Szia!

Quote from: Beldynas on 2008-03-21, 01:24:42Én még új vagyok itt. Elolvastam mindent ,amit bellinkeltél letöltöttem, de én nekem Windowsom van és nem Linux.
Volt a leírásban, hogy Win-het is lehet használni a lejátszót, de nem értem.
Gondolom nem vetted észre, hogy egy 2004. januári megszólalásra válaszoltál. Most mondom.
Frissebb leírást találsz itt, Selmo jóvoltából.

Quote from: Beldynas on 2008-03-21, 01:24:42Azokat a parancsokat hova írjam be? .
Windows alatt Start/futtatás/cmd nyit konzolablakot, ahova parancsokat írogathatsz; szintén van egy parancssor például a Total Commander aljában.

Quote from: Beldynas on 2008-03-21, 01:24:42A lejátszót elindítom és csak egy plllanatra felvillan egy parancssor és ennyi. A problémám ugyan az mint ssa topicban lévő embernek, elcsúszik a felirat. A film negyedénél kezdi el feliratozni a magyar változatot az elejét.
Milyen topikban lévő milyen emberkének a gondja azonos a Tiéddel? Linkeld be a hozzászólását! Hadd ne mi keresgéljünk, ha egyszer neked van szükséged segítségre.
Egyébként nem egészen értem: ha nem tudod elindítani az mplayert, akkor mi ez a szöveg arról, hogyan jeleníti meg a feliratot?

Quote from: Beldynas on 2008-03-21, 01:24:42A problémám ugyan az mint ssa topicban lévő embernek, elcsúszik a felirat. A film negyedénél kezdi el feliratozni a magyar változatot az elejét.
Ati xpress 1100asom van 512 memoriával egy accer laptopban. A sulihoz használom a gépet, néha filmet is néznék, főleg Animet. Speciel az Inuyasha c. animet nézem. Az első rész megy tökéletesen, de a 2. résztől van a gubanc.
Letöltöttem a cccp codekket és media player classicot.
Az rendben van, hogy letöltötted (és remélhetőleg feltelepítetted) őket, de semmi közük nincs az MPlayer-hez. A Media Player Classic egy másik lejátszó; az ő használatával is jelentkezik a probléma? Ha igen, mint Cobra mondja, akkor ott baj lehet; valószínűleg a géped gyenge, vagy a felirat van rosszul időzítve.

Látom, közben már páran megelőztek, de sebaj :)

Beldynas

PArdon!

Kicsit elcsúsztak a szövegek a reagomban.
1. A mindent elolvastam az a belinkelt oldalon találhato hosszú leírásra értettem. A win alatt hogyan futtasd részt nem értettem. : http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/hu/windows.html
2.A szöveg elcsúszás a cccp és a media playernél okoz gondot. Feltelepítettem, sőt rá is jöttem arra, hogy mi mire való....ehez van elég gógyim (PRóféta).
Én nem vagyok programozó, anno még Pascaloznom kellet szakközépben, de az már rég volt. Azért kérdeztem. Ma már késő van, délután megnézem, h müxik-e, amit tanácsoltatok.
gépem: amd turion 64 Mobile tec MK36 (2.0 GHz, 512kb L2 cache) 512 DDR. A többi nem lényeges. Eddig minden apróság elindult rajta. (Jó egy WOW vagy L2 döcögve.....) nem az a lényeg.


Köszönöm az eddigi segítségeket.

Beldy


Cobra

720p-s ASS feliratos filmnél lehet már kevés a gép, de pont az Inuyasa-ból tudtommal nincs ilyen, szóval ott valami más gond lesz, valószínűleg másik videóhoz készült a file, azért megy máshol a felirat.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Beldynas

Quote from: Cobra on 2008-03-21, 11:51:46
720p-s ASS feliratos filmnél lehet már kevés a gép, de pont az Inuyasa-ból tudtommal nincs ilyen, szóval ott valami más gond lesz, valószínűleg másik videóhoz készült a file, azért megy máshol a felirat.

Lehetséges. A magyar szöveget ugyanonnan szedtem le, de nem ssa formátumu, hanem srt. Lehet az a baj? Próbáltam variáni, pl árítom a végződést Tolal Comban, de nem jön be.
Az első rész simán megy. A hang is jó a szöveg is megfelelő helyen van, de az utánna levő részeknél kavar be valamii. Nem tudom miért. A szövegek az első 60részhez vannak. Nem hinném hogy ha az egyik jó a másik nem jó. Ugyan azon ember csinálta, feltehetőleg ugyanazzal a módszerre.
Még valami: alapból van angol felirat hozzácsatolva a video fájl nevével azonos ssa formátumú , ami működik. Én japán hanggal magyal felirattal szeretném.....jó lenne. A magyar szöveg más formátum, más kiterjesztés. LEhet hogy ez a baj?

Lt. Simoan Blarke

kiterjesztés nem lehet gond (legalábbis én úgy tudom ssa-t és srt-t is lejátszik az mplayer)... ha mplayerrel próbálod, akkor 1. legyen ugyanaz a neve a filenak, mint a videofilenak (asdfasdgrunmoar.avi és asdfasdgrunmoar.srt, teszem azt), 2. j-vel lapozz addig, amíg a neked tetsző felirat van kiválasztva.

note: mplayer, ha hibás a kiterjesztése a filenak, akkor is tudja használni, csak sír, hogy rossz volt a kiterjesztés;)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Cobra

Ha fixen csúszik el a felirat (tehát mindig ugyanannyi idővel), akkor azk könnyű megoldani, Mplayerben emlékeim szerint lehet delay-t állítai a felirathoz. Hogy milyen kód kell neki, azt nem tudom.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lt. Simoan Blarke

z and x
       Adjust subtitle delay by +/- 0.1 seconds.

bár nem látom hogy hol van szó arról, hogy elcsúszna a felirat, Cobra, az "elcsúsznak a szövegek a reagomban" részre gondolsz? :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Beldynas

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-03-21, 17:39:15

bár nem látom hogy hol van szó arról, hogy elcsúszna a felirat, Cobra, az "elcsúsznak a szövegek a reagomban" részre gondolsz? :D

Te értetted félre. Még nincs mplayerem, csupán cccp codec és MEgia player classic ill a legujjabb Win MP. Amit írtál " jelbe azt a reagomra érted? akkor neked is igazad lehet....nem tudom.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Beldynas on 2008-03-21, 19:39:30Te értetted félre. Még nincs mplayerem, csupán cccp codec és MEgia player classic ill a legujjabb Win MP. Amit írtál " jelbe azt a reagomra érted? akkor neked is igazad lehet....nem tudom.
1. ha nincs mplayered, miért ide írsz?
2. a kérdés Cobrának szólt, mert szerintem azt hitte, hogy elcsúszik nálad a felirat.
3. mit értettem félre? én csak Cobrát egészítettem ki itt-ott...
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Beldynas

Mplayer konfigurálásához ill egyéltalán hogy kell feltenni...ehhhez kértem a segítséget, mert a honlapon lsd fentebb. Nem értettem a windowsos leírását. Nem tudok programozni.
Bocsi, ha nem volt érthető.

Próféta

Quote from: Beldynas on 2008-03-21, 21:54:30
Mplayer konfigurálásához ill egyéltalán hogy kell feltenni...
Nem kell feltenni, többmilliárd ember remekül megél nélküle.

De ha használni akarod, az általam belinkelt leírást követheted bátran.
Quote from: Próféta on 2008-03-21, 01:43:11Frissebb leírást találsz itt, Selmo jóvoltából.
Melyik részén akadsz el? 

Quote from: Beldynas on 2008-03-21, 21:54:30Nem tudok programozni.
Senki sem kérte.

Beldynas

[[/quote]Nem kell feltenni, többmilliárd ember remekül megél nélküle.

Az a célom hogy beletartozzam ezekbe, de míg nem tudom, hogy miért csak a film 1/4nél kezdi el a feliratozást és a lényeg, hogy az elejét feliratozza, addig nem tudok mit csinálni. Feljebb leírtam a gépem adatait, cccp-t és Win media P.-t hasznánék szívesebben. Nem szeretem a parancssorozást. Lusta vagyok gépelni. :D
Újra végig olvasva a tehendőket, nem kívánom feltenni. Ezért a fentebb írt kombival szeretném végre, hogy tökéletesen menjen a film (Inuyasa).
Tudom ettől fogva már nem aktuális ebbe a topicba írni.
Ha van még valami javaslatotok akkor azt szívesen veszem, de nem szeretnék a cccp - win Mp-vel ide írogatni a továbbiakban.

Próféta

Quote from: Beldynas on 2008-03-22, 02:07:08Nem szeretem a parancssorozást.
Meg lehet úszni, ha használsz valami grafikus felületet, pl. MPF.

Cloud

#620
Csak egy gyors kérdés. Mplayer használható HD filmek lejátszására?(pl.:720p)


edit:

Esetleg nem kell valami külön dolgot(spéci codek) leszedni hozzá?

Zsiga

Quote from: Cloud on 2008-03-28, 11:58:58
Csak egy gyors kérdés. Mplayer használható HD filmek lejátszására?(pl.:720p)
Persze.

necrologist

szép lassan kezdem megszokni mplayert és a gombokat is sikerült nagyjábol kedvemre bindelni, két dologra viszont nem jövök rá:
egér görgőjét hol bindeli be ez a nyavalyás (illetve az mind1, kérdés mivel tudom átbindelni MOUSE_??? ?)
másik komolyabb gondom, hogy ha egyszerre két felirat jelenik meg abból érdekes dolgok sülnek ki... (pl egy fenn lenne mondjuk és a háttérben zajló beszélgetés menne benne, másik "fő" dialógus meg simán lenn) általában kb fél secre felvillan az egyik aztán eltünik, hogy lehet megoldani hogy ilyenkor párhuzamosan lássam őket fenn és lenn a képernyőn?

Selmo

ASS feliratokhoz kell a -ass kapcsoló.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Erős a gyanúm, hogy ez nem szabványos dolog, és dokumentációt sem találtam róla.

Nálam így van:
MOUSE_BTN0 pause
MOUSE_BTN2 vo_fullscreen
MOUSE_BTN3 volume 1
MOUSE_BTN4 volume -1


Azaz bal gombra pause, jobb gombra teljes képernyő, és a görgő állítja a hangerőt. Eddig oké, de az egeremen van még egy kis gomb és a görgő oldalra is dönthető és benyomható, ezeket viszont már nem sikerült bindelni az mplayerben.

Az egér típusától és a drivertől függ valószínűleg, és némi szerencse sem árt :)
Failure is the default option

Manitu

Quote from: necrologist on 2008-04-05, 01:39:05
másik komolyabb gondom, hogy ha egyszerre két felirat jelenik meg abból érdekes dolgok sülnek ki... (pl egy fenn lenne mondjuk és a háttérben zajló beszélgetés menne benne, másik "fő" dialógus meg simán lenn) általában kb fél secre felvillan az egyik aztán eltünik, hogy lehet megoldani hogy ilyenkor párhuzamosan lássam őket fenn és lenn a képernyőn?
Az ilyet a felíratba kell hardkódolni, ha csak felvillan, az a felírat készítőjének a sara. Valamelyik formázatlan formátum (srt vagy sub) nem tud átlapolódó felíratokat kezelni, ha jön egy új miközben az előző még kint van, akkor az felülírja a rérit. Ezzel nem tudsz mit csinálni, csak ha újraidőzíted az egész felíratot.


necrologist

re, egy ideje már nem nagyon volt időm felnézni ugyhogy kissé megkésve de köszi a helpet
nem mondom hogy azonnal hibátlan működik az mplayer nálam de ha az ember tudja mit hol keressen pár pillanat alatt teljes értékű dolog sül ki belőle
utolsó (?) problémám amit az elmúlt két hónap alatt sem sikerült megoldani a több audió sávot tartalmazó ogm fájlok;
az első sávot (0-ás) semmilyen gui-val nem tudom megnyitni sajnos
gondolom konzolból menne a megfelelő kapcsolóval viszont az nem jöhet szóba lévén hogy windowsos megosztásról szeretnék fájlt lejátszani és az eddig csak kmplayer-rel sikerült (smplayer, gmplayer, totem, vlcplayer és ki tudja még mi sem nyitja meg)
egyébként a hiba helyi fájloknál is előjön csak azokat esetleg konzolból le lehetne játszani
mplayer paraméterezésében az avi/ogm audio sávok indexelése hivatalosan 1-99 történik ha jól láttam és valószínüleg ez okozza azt hogy a 0-ás indexű (esetemben épp a japán ~~) sávot nem látja (példa erre talán a tenkuu no escaflowne ftp-n lévő verzója ha jól emlékszem)
kérdés hogy ezzel mit lehet kezdeni??? egyenként minden fájlban át kéne írnom a sávok indexeit???

rendszer:
ubuntu 8.04 (2.6.24-19-generic kernel, gnome 2.22.2)
MPlayer 1.0rc2-4.2.3, KMplayer 0.10.0c (KDE 3.5.9)

off: elnézést a terebélyes postért, túl fáradt vagyok, hogy tömörebb és érthetőbb formában írjak

Próféta

Quote from: necrologist on 2008-06-18, 15:23:40gondolom konzolból menne a megfelelő kapcsolóval viszont az nem jöhet szóba lévén hogy windowsos megosztásról szeretnék fájlt lejátszani és az eddig csak kmplayer-rel sikerült (smplayer, gmplayer, totem, vlcplayer és ki tudja még mi sem nyitja meg)
Most csak KDE van kéznél, de nálam az SMB megosztásokat Konqueror-ral böngészve, smb://gépnév/könyvtár alól simán megnyitja a videókat az SMPlayer.

Egyébként a KMplayer mögötti lejátszó engine cserélhető, mplayer-ről átállítható xine-ra, és úgy látja a nulladik hangsávot. Viszont ha már itt tartunk, nálam az SMplayer megoldotta valahogy, hogy olvasható legyen az összes hangsáv, csak váltáskor le kell teljesen stoppolni (tehát a nagy piros STOP kétszeri megnyomása). Hiába, az SMplayer a kedvencem :) zx-féle Cowboy Bebop .ogm-ekkel próbálkoztam, az volt kéznél. Ha ezeknél nálad is rendben van, akkor sorry.

necrologist

#628
thx, xine enginet használva sikerülnek a dolgok viszont smplayer nálam nem tud smb-s fájlokat lejátszani és a helyi másolatban sem látja a szükséges dolgokat  :comp:
(zx tenkuu no escaflowne ep ~20-24)

mára ennyi elég nekem, ugyis sikerült red alert 2-t meg eve-t beüzemelni linux alá és még firefox3-ból is el tudtam tüntetni azt a nyavalyás smart location bar-t  :Eztneked:
jah és még svg ikont is tudtam csinálni!  :szemuveges:

jó inkább megyek aludni....

szerk.: reggel tiszta fejjel: mplayer konzolból hiba nélkül játsza helyi és távoli fájlokat is mostmár, viszont japán hangsávot különböző gui-kban még mindig nem lehet kiválasztani, azt hiszem erre rá lehet fogni hogy nem az mplayer hibája ugyhogy a kérdés megoldva

Próféta

OFF

Quote from: necrologist on 2008-06-18, 23:44:11
és még firefox3-ból is el tudtam tüntetni azt a nyavalyás smart location bar-t 
Ez szvsz hiba volt. Nem véletlenül AwesomeBar a neve: max egy-két hét alatt nagyon jól betanulja a "működésedet", és onnantól awesome.