Fate/Stay night - SPOILERS

Started by Lazzaret, 2006-01-20, 22:07:13

Previous topic - Next topic

Manitu

Szerintem nem lett rossz ez a befejezés. Szépen lezárt mindent, nem igazán tudtam volna elképzelni egy olyan véget, ahol Shiro és Saber együttmarad.
A sorozat összeségében azért még mindig nem jobb átlagosnál.


Prof. William

Emiya mag jól összejöhet így Rinnel. Úgyis őt bírtam a legjobban. :)

Rin meg valszeg tényleg csak elalud és hát mage a lelkem, szépen begyógyítota magát. :)

Flaser

Quote from: Seth on 2006-06-17, 23:43:19
Ezen felesleges rágódni, mint ahogy azon is, hogy angol (angol -szász) létére milyen jól tud japánul és ismeri a japán illemet stb..de ez elmondható a többi servantról is
Ezért csípem a japánokat, az elcsépelt dolgokból is tudnak újat és meglepőt mutatni, merik másképp, kifordítva csinálni

1. IIRC a játékban Merlin elvarázsolja, így mindenki férfinek látja (anno Mordred is "chihiu" = apám-nak szólítja).
2. Saber az egyetlen servant Gilgameshen kivül aki emlékszik az előző Grail War-ra....azaz ő az egyetlen akit nem kell megismertetni a környékkel. (Ha visszaidézed az anime elején Rin épp ezt teszi Archer-rel.)
3. ....japán tudás? a) Plothole, b) a Grál adja (a Master-től is kaphatják)
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Alkyra

Nah szép befejező rész. Nem olyan elcseszett mint az Otome-é.
Nekem tetszett a sorozat. Jó karakterek, szép harcok, mágia, romantika. Kell ennél több?:)

Végértékelés:
9.4/10

Lazzaret

Most néztem végig és egy nagyon komoly anime befejezést kaptunk mint ami elvárható egy ilyen animetől. A legjobban azt sajnálom hogy vége, de remélem filmet csinálnak majd hozzá vagy a DVD-ken lesz némi OVA is amivel kiteljesedhet minden apró részlete ennek a bámulatosan szép és izgalmas animenak.

Nálam ez jó darabig a BESTEK BESTJE fog maradni.

10/10  :cool: :Kiraly:


www.arkangyalok.uw.hu

Prof. William

#605
Jó vólt Emyia megmozdulás a végén, anikor az elején még nem sikerült Kotominet halárra sebezni erre egy félfodulattal a ököllel a szívébe verte a pengét.  :whoah: Nem tudom miért de nagyon hangulatos volt.

Zsiga

Quote from: Prof. William on 2006-06-18, 14:40:51
Jó vólt Emyia megmozdulás a végén, anikor az elején még nem sikerült Kotominet halárra sebezni erre egy félfodulattal a ököllel a szívébe verte a pengét.  :whoah: Nem tumo mirét de nagyon hangulatos volt.
Nem is tudtam hogy ezek a gonosz japán mágusok jobb oldalon hordják a szívüket...  :_piszka::D

Lokids

Quote from: Zsiga on 2006-06-18, 14:45:47
Nem is tudtam hogy ezek a gonosz japán mágusok jobb oldalon hordják a szívüket...  :_piszka::D

Azok után, hogy Arthur nő, ezen már meg sem lepődnék. :D

Nevl

Lényegében tök 8, hogy hol a szíve az a seb tuti halálos lett volna, ráadásul belenyomta kotominebe a tőrbe elraktározott összes mana energiáját is, szal 100% K.O. :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

blackronin


Jó volt a Fate.
(azt hittem, hogy benne lesz a Dark Saber is... :frown:)

De azért minden ok.

Bandita ^^

Kicsit sajnálom hogy Fate lett a vége és nem SN... De így kerek, szerintem...^^
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Manitu

Quote from: White SeeD on 2006-06-19, 08:25:37Mattaku, az mkv-s első két részel mi a jóistant kódoltak igy halálra. Simán nem bírta a gépem dekódolni és a hang csúszott, a kép meg szaggatott. Stupid agyonkódolás...
h264-es video, ass felírat, kell hozzá egy kisebb erőmű :D


Dreamcleaver

Bedivere is csaj vagy csak nagyon emo a gyerek? Még a végén kiderül, hogy a kerekasztal lovagjai egy feminista klub volt, akik mágiával elrejtették igazi nemüket a kor emberei elől, hogy egyenlő jogokkal bírhassanak.

Amúgy a befejező rész tényleg nagyon ott van. Be kell valjam kezdtem kissé ráunni a sorozatra, de a befejezés bitang jó lett!  :jee:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rage

Quote from: Manitu on 2006-06-19, 12:01:05
h264-es video, ass felírat, kell hozzá egy kisebb erőmű :D
OFF: Szerintem eleg hozza egy mplayer is.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Manitu

Quote from: Dreamcleaver on 2006-06-19, 14:48:09
Bedivere is csaj vagy csak nagyon emo a gyerek?
Maga a karakter szerintem férfi, csak női szinkronhangot kapott. Noto Mamiko rulez  :Kiraly:


Flaser

http://www.mirrormoon.org/

Elkészült az 1. scenárió (Fate, 2. UBW, 3. Heaven's Feel) fordítása. Hamarosan várható a patch a játékhoz.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Lokids

Ez most azt jelenti, hogy az egyik végigjátszás angolul lesz, míg egyenlőre a többi marad japán, és a ezt egy patch-ben kell hozzárakni a játékhoz?

Ready2

Quote from: Manitu on 2006-06-20, 03:07:13
Quote from: Dreamcleaver on 2006-06-19, 14:48:09
Bedivere is csaj vagy csak nagyon emo a gyerek?
Maga a karakter szerintem férfi, csak női szinkronhangot kapott. Noto Mamiko rulez  :Kiraly:

nekem az egesz eleg fura. sabert is vegig ferfinek tekintik amikor mint kiralykent beszelnek rola. meg a forditasban is mindig the king, his, him stb.
nameg azis fura volt, hogy siman le chichiue-ztek :) ( 父上 "apam" ma mar nemnagyon hasznalatos archaikus valtozata ha joltevedek)

edit: ah mostlatom mar flaser irt rola hogy miert

Dreamcleaver

Modjuk így visszatekintve egy dologban igen gyenge volt a Fate Stay Night, ez pedig maga a mágia. A mágusok háborúja állt a story középpontjában, mégse láthattunk egyetlen valóban nagy mágust sem. Talán még Caster volt a legerősebb, de a többiek elég uncsin nyomták. Mindenkinek ha volt egy, max két varázslata, és azok sem voltak látványosak.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Flaser

Nem tudom hányszor írtam, le, de legyen itt még egyszer:
Merlin elvarázsolta Arthurt, hogy mindenki férfinak lássa.

A játékban Rin hosszasan fejtegeti, hogy mi a különbség a mágia (magic) és a varázslás (magecraft) között. A mágus csak olyasmit tud létrehozni, csinálni amit egyébként is meg lehetne tenni más eszközökkel. Azaz csak látszólag tudják megszegni a természeti törvényeket. Amikor az egyensúlyról beszél - Shirou kard idézése kapcsán - igazából az energia megmaradás törvényéről van szó. (Azaz ha valami létrejön akkor ahoz a tömeget/energiát valahonnan el kell vonni...)
A nagybetűs MÁGIA ugyanakkor BÁRMIRE képes, a grál is ezt hordozza ezért ilyen rendkívül kívánatos. Shirou képessége azért annyira félelmetes, mert igazi MÁGIA, nem csupán varázslat.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Zsiga

Quote from: White SeeD on 2006-06-21, 13:37:26
Viszont még mindíg nincsen rá magyarázat hogyan tudott nemzeni egy lányt (aki ugye az eredeti legenda szerint férfi) Nade hamár Artur lány, akkor mért ne lehetne a fia is az :D
Amúgy valójában az itteni varázslat nem más mint alkimizmus. (Legalább is javarészt)
Lehet hogy én tudom rosszul, de szerintem Arthurnak nem volt gyereke, se a mondában se az anime-ben.

Draconire

Quote from: Zsiga on 2006-06-21, 22:41:47
Lehet hogy én tudom rosszul, de szerintem Arthurnak nem volt gyereke, se a mondában se az anime-ben.

Wikipedia:
QuoteSaber's original name is Arturia, and she is the inspiration for the legends of King Arthur. She is the daughter of British King Uther Pendragon and Igraine, a former Duchess of Cornwall. Uther soon discovers his child to be female, and realizes his subjects would never accept her as a legitimate ruler. Arturia is entrusted by Merlin to a loyal knight, Sir Kay, who raises her as a surrogate son and squire. When she was fifteen, King Uther dies, and Britain enters a period of turmoil following the growing threat of invasion by the Saxons. Merlin soon approaches Arturia, explaining that the British people will recognize her as a destined ruler if she withdraws Caliburn, a ceremonial sword imbedded in a large slab of stone. However, pulling this sword is symbolic of accepting the hardships of a monarch, and Arturia will be responsible for preserving the welfare of her people. Without hesitation, and despite her gender, Arturia draws Caliburn and shoulders Britain's mantle of leadership.

Arturia rules Britain from her stronghold in Camelot, and earns the reputation of a just, yet distant king. Under the guidance of Merling and with the aid of her Knights of the Round Table, she guides Britain into an era of prosperity and tranquility. Caliburn is destroyed in a raid, but Arturia soon aquires her holy sword, Excalibur, and Avalon, Excalibur's blessed sheath, from Vivian. While Avalon is in her possession, Arturia never ages and is immortal in battle.

Throughout her reign, Arturia is plagued by feelings of guilt and inferiority; she sacrifices her emotions for the good of Britain, many of her subjects become critical of her lack of humanity. Avalon is stolen while she repels a Saxon assault along her borders; when Arturia returns inland, she discovers her country is torn asunder by civil war. Despite her efforts to placate the unrest, Arturia is mortally by a traitorous knight, Mordred, during the Battle of Camlann. Her dying body is escorted to a holy island by Morgan le Fay and Sir Bedivere. Arturia orders a grieving Bedivere to dispose of Excalibur by throwing it back to Vivian; in his absence, she reflects on her personal failures, regeretting her life as king. Before her last breath, she appeals to the world; in exchange for services as an epic spirit, she asks to be given an opportunity to relive her life, where someone more suitable and effective would lead Britain in her stead.
Mordred a lánya az animeben, a valós legendában meg azt hiszem vita van arról hogy milyen kapcsolat is volt közöttük.

Zsiga

Quote from: Gmer on 2006-06-21, 22:59:21
Quote from: Zsiga on 2006-06-21, 22:41:47
Lehet hogy én tudom rosszul, de szerintem Arthurnak nem volt gyereke, se a mondában se az anime-ben.

Wikipedia:
QuoteSaber's original name is Arturia, and she is the inspiration for the legends of King Arthur. She is the daughter of British King Uther Pendragon and Igraine, a former Duchess of Cornwall. Uther soon discovers his child to be female, and realizes his subjects would never accept her as a legitimate ruler. Arturia is entrusted by Merlin to a loyal knight, Sir Kay, who raises her as a surrogate son and squire. When she was fifteen, King Uther dies, and Britain enters a period of turmoil following the growing threat of invasion by the Saxons. Merlin soon approaches Arturia, explaining that the British people will recognize her as a destined ruler if she withdraws Caliburn, a ceremonial sword imbedded in a large slab of stone. However, pulling this sword is symbolic of accepting the hardships of a monarch, and Arturia will be responsible for preserving the welfare of her people. Without hesitation, and despite her gender, Arturia draws Caliburn and shoulders Britain's mantle of leadership.

Arturia rules Britain from her stronghold in Camelot, and earns the reputation of a just, yet distant king. Under the guidance of Merling and with the aid of her Knights of the Round Table, she guides Britain into an era of prosperity and tranquility. Caliburn is destroyed in a raid, but Arturia soon aquires her holy sword, Excalibur, and Avalon, Excalibur's blessed sheath, from Vivian. While Avalon is in her possession, Arturia never ages and is immortal in battle.

Throughout her reign, Arturia is plagued by feelings of guilt and inferiority; she sacrifices her emotions for the good of Britain, many of her subjects become critical of her lack of humanity. Avalon is stolen while she repels a Saxon assault along her borders; when Arturia returns inland, she discovers her country is torn asunder by civil war. Despite her efforts to placate the unrest, Arturia is mortally by a traitorous knight, Mordred, during the Battle of Camlann. Her dying body is escorted to a holy island by Morgan le Fay and Sir Bedivere. Arturia orders a grieving Bedivere to dispose of Excalibur by throwing it back to Vivian; in his absence, she reflects on her personal failures, regeretting her life as king. Before her last breath, she appeals to the world; in exchange for services as an epic spirit, she asks to be given an opportunity to relive her life, where someone more suitable and effective would lead Britain in her stead.
Mordred a lánya az animeben, a valós legendában meg azt hiszem vita van arról hogy milyen kapcsolat is volt közöttük.

Az anime-ben hol szerepel Mordred?
Utánanéztem, a legendában valóban nem tiszta, vagy a féltestvére vagy a fia.

Draconire

Quote from: Zsiga on 2006-06-22, 13:48:54
Az anime-ben hol szerepel Mordred?
Utánanéztem, a legendában valóban nem tiszta, vagy a féltestvére vagy a fia.
Huhh feladtad a leckét, na de megtaláltam: 21. rész - 13:42

Zsiga

Quote from: White SeeD on 2006-06-22, 13:58:10
Kicsit utánanéztem éshát ahány oldal annyiféle történet :D
So, van olyan verzió, hogy a boszorka fia ölte meg Arturt. De láttam egy olyan filmet, hogy Mordred elbűvölte artúrt és lett tőle gyereke. Míg artúr ki volt ütve és a lovagok a grált keresték sereget szerzett, és az volt a célja hogy a fia legyen a király. Valami extraerős páncélzata volt amit ne lehetett áttörni. És a csatában Arthur legyőzte ugyan de halálos sebet kapott.
(Ugye animeban is ezt láthattuk. Csak ott ugye egy lány volt aki úgy nézett ki mint Saber, mikor lecsapta a fejérős a sisakot és azt mondta hogy "apám")
A külső hasonlatosság miatt gondoltam én azt hogy ez így kb lehetséges.

Egy másik tröténet szerint amit olvastam Mordren (Vagy mintha Morgana lenne a boszorkány neve, de most nem tudom) fia Artur unokatestvére ölte meg..

De nem maga mordren hisz ő boszorka volt és nem harcos.
(Mondjuk a nevére nem mernék megesküdni. Ő volt Merlin tanitványa. És ha jól tudom Arthur nővére is)


+Látom megvan a rész. Akkor még is csak jól mondtam :D

Gmer: Köszi, igazad volt. :)

Akkor egy kis "történelemóra": Arthur apja ugye Uther Pendragon, az anyja pedig Lady Igraine, Cornwall hercegnője. De Lady Igraine-nek volt ám egy férje is, Gorlois, aki meg Arthur féltestvéreinek az apja (Morgana, Morgause és Elaine). Mordred Morgause fia, az apja bizonyos források szerint Arthur, mások szerint nem tudni ki. Mordredet a nagynénje, Morgana nevelte fel, aki valóban boszorkány volt, Mordred pedig Arthur lovagja, és később gyilkosa.

Flaser

#625
A történelem erős túlzás (remélem senki sem kereste Arthúrt a Brit királyok sorában.)
Miden esetre, mint a mondák többségének, ennek is rengeteg változata van.

Az Excalibur c. film (aminek egyébként még baromi jó pannonia szinkronja van), ami alapvetően Mallory regényét követte (aki átgyúrta az egész mondakört, s egy egységes 'modernizált' - anno a könyve még tele van keresztény ájtatossággal - formában könyvet írt belőle), jó áttekintést ad a teljes mondakörröl.

Ebben Uther Pendragon pusztán másodpercekkel Ingrid megözvegyülése után nemzi Arthurt. Ehhez a nászhoz Merlin segítségét kérte aki elbájolta, így Ingrid a férjének hitte a légyotton. Az egytelen aki sejt valamit a csalásból az az akkor még kislány Morgana Le Fey aki megsejti, hogy a hazatérő férfi nem az apja.
A segítségért cserébe, Merlin Uther első gyermekét kéri Arthur-t. A gyermeket ezután egy kisnemes gondjaira bízza aki saját fiaként neveli őt fel, így Arthur egészen Caliburn kihúzásáig mit sem tud származásáról.
Mikor erre sor kerül az ország összes nemese a saját kis királyságát akarja megteremteni, s vége-hossza nincs egymással torzsalkodnak. Arthur összekovácsolja az országot, s bátorságával az ellenfeleit is megnyeri magának.
A király feleségül veszi Guinivert aki legjobb lovagjával Lancelottal - utóbbi színrelépését követően amikor Arthur eltöri a kardját, minek kapcsán megkapja a Tó úrnőjétől Excaliburt (nem tudni, hogy újjákovácsolva, vagy egy másik kardként) - hamar beteljesületlen szerelembe esik. Lancelot őrültebnél őrültebb kalandokba és hőstettekbe hajszolja magát, hogy megfeledkezzen szerelméről, de mindhiába; Guniever meg egyre jobban belehabarodik.
Abszurd módon, mikor hűtlenséggel vádolják őket - ami ekkor még alaptalan - Arthur Lancelotot bizza meg, hogy vívjon meg a királynő becsületéért, amit meg is tesz. Később ugyanakkor mégis egymásé lesz a két szerelmes, s Arthur rájuk lel álmukban. (A filmben hosszas vívódás után, közéjük szúrja Excaliburt, de mást nem tesz.) A  döbbent ébredés után Lancelot világgá szalad, Guniever meg zárdába vonul.
Mogana Le Fay, Arthur féltestvére Merlintől kicsalja varázstudásának titikát, s őt magát kőbe zárja.
Morgana kihasználja Arthur kétségbeesését, bűbájjal felveszi Guniver alakját; s Arthurral hál...ebből a nászból születik Morded Arthur fia. Ezen Morgana ellopja Excalibur hüvelyét, megfosztva ezzel Arthurt sérthetetlenségétől.
A vérfertőzésért Arthurt ágynak veti egy kór, s vele együtt az ország és a föld is romlásnak indul. Elindul a Grál kutatása. Míg a lovagok a grált kutatják, Morgana Mordredet neveli, s egymás után magához csalogatja ill. megöli Arthur lovagjait hűbéreseit.
A grált végül meglelik, s Arthur utolsó végsőkig hű barátaival az oldalán Mordred ellen vonul. Indulás előtt még azon kesereg, hogy miért nem hallgatot Merlin tanácsára, s hiányolja barátját. Merlin ugyan továbbra is a kőben marad, de a szellem felszabadul Arthur hatására, s megnyugtatja a királyt, hogy immár legendák közt él tovább. Merlin még Morgana előtt is megjelenik, s boszorkányt hiúságával tőrbecsalva elcsalja annak varázsát; így ő visszaváltozik avvá a vénséggé ami egyébként lenne. A megundorodott Mordred végez saját anyjával.

A csata felé Arthur találkozik Lancelottal, s megbocsátnak egymásnak, s együtt mennek tovább; majd Guinevere is feltűnik aki visszaadja Arthurnak Excaliburt.
A végső csatában Arthur serege sokszoros túlerővel néz szembe, de csellel sikerül maguk alá gyűrniük a sokkal nagyobb ellenséget. A végső összecsapásban Morded halálra sebzi Arthurt, de amaz egy végső kirohanásban végez fiával.

Innentől már a történet azonos az anime-vel (leszámítva a gender bender fun-t.)
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

rozo

#626
Keresgélhettétek egy ideig ezeket a verziókat. Személyszerint Flaser veziója teszik legjobban.
Az animéra pedig 10-ből 10 pontot adnék.
Ikki-Tosen - Legendary Fighter
Kanu Uncho:It's just an arm! Because I am a fighter.

Draconire

Beszerezhető a soundtarck!
Már alig várom hogy hallgathassam, elvégre elég jónak kell lennie!

Lazzaret

Ja már én is alig vártam hogy meglegyen :)


www.arkangyalok.uw.hu

Ready2