Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

Lt. Simoan Blarke

Street Fighter? az egy egyszerû verjükszétegymást anime. ez az, ami miatt anno elég nehezen tudtam megértetni anyámékkal hogy én nem songokuklón rajzfilmeket nézek... :D
a legviccesebb, hogy a maradék 9bõl egyedül a Golden Boyt és a VHD-t láttam (utóbbiból a Bloodlustot), plusz az OMG-t ismerem hallomásból, lehet majd leszedem. Többirõl az életben nem hallottam. Ezért utálom az animéket, rohadtsok van és (majdnem) mindet meg kellene nézni :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Pr3d4k1ng

Quote from: RelunxNos íme a Top 10 Anime (sorrendileg vhogy így nézne ki):
1. Eremetar Gerad
2. Ah! My Goddess OVA
3. Street Fighter II V
4. Record of Lodoss War OVA
5. Fatal Fury - The Motion Picture
6. Shingetsutan Tsukihime
7. Golden Boy
8. Tsubasa Chronicles
9. Vampire Hunter D
10. Genshinken

Relunx

Ebbõl 3 ami ismerõs nekem a SF2 V , Tsubasa CHronicles és a VH D a többit nem is merem.
Az SF 2 Animated movie-t nem láttad? Hanem nézd meg mert vmi eszméletlenûl jó lett, látszik , hogy a gamerõl van csinálva mindki benne (Indian, Honda, Blanka és még sorolhatnám) és a támadások is a gamebõl vannak.
A Tsubasa nekem nem jöttbe elve a sport animekert nem vok oda , de izléseken nem lehet vitatkozni.
A VH D az nekem is tetszik , nekem is összekéne állitanom 1 Anime top 10-t

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Próféta

Quote from: Relunx5. Fatal Fury - The Motion Picture
Jesszusom..... :_piszka:
Na igen, ez van, különbözünk...
(Hozzá kell tenni, hogy én csak a Fatal Fury 2-t láttam, de az alapján nem jött meg a kedvem, hogy megnézzem az 1-et).

Ha már ilyen bunyózós filmekrõl beszélünk, akkor talán az egyetlen, ami tetszett nekem, az a Shadow Skill OVA 4 volt (meg a Dragonball, de az ofkorsz egész más tészta :haha: ). Messze veri az azonos címû sorozatot és a többi OVA-t, nem is kell ismerni õket, önmagában megállja a helyét. Sõt, néhány (relatíve) érdekes karakterrel és jó zenével is el van látva. Na szóval az volt _számomra_ a jó példa, hogy egy ilyen harcitechnika-orientált film hogy tud viszonylag magas értelmi színvonalon maradni (értsd: nem annyira bugyuta baromság). A rossz példának meg ott volt a Fatal Fury :eek:  

SPOILERek Relunx 5. kedvenc filmjének folytatásából:
[COLOR="White"]X bokszbajnok. X-et eltángálja egy nagyobb harci erejû, mitológiai erõkkel támogatott pacák, Y. Y-nál erõsebb Z, a munkatársa, aki viszont szimpatikus. Z ugyanolyan erõsnek bizonyul, mint X. Z-nél nagyságrendekkel erõsebb a mitologikus eszközöknek parancsoló fõnöke, W. W ezután még poweruppol egyet, a történelem legnagyobb harcmûvészét beleintegrálja magába, és brutálur elver mindenkit, inkluzíve X. Ezután W még ráadásul istenné válik, és megállíthatatlan lesz. Na erre X boxbajnok már dühös, és egyetlen megfelelõ ütése elsodorja a harcmûvész-istenség energiáramát, és KO-za W-t. :lame:
Más: X bokszbajnok elfárad, és félmeztelenül kifekszik a padlóra. Q hölgyemény elfárad, és meztelenül lefekszik aludni. Méghozzá X testére. :appl:[/COLOR]

Bocsi Relunx, tiszteletben tartom az ízlésedet, csak meglep, hogy mégis van valami jó az FF-ben, mert én nem találtam meg. :tezsvir:
Valószínûleg megint az a helyzet, hogy a mûfaján belül jó az FF, csak az én befogadóképességemtõl van messze maga a mûfaj.

Lt. Simoan Blarke

bunyózós stílusból ami nekem bejött, az a Full metal panic. és annyi. ennél igénytelenebb érzelmi-kapcsolati kidolgozottságot egyszerûen NEM VISELEK EL animéktõl! Vandread hasonló téma, mint ez, csak kicsit könnyebben emészthetõ... ott a világ tetszik :D ha meg bunyó alatt csak hth fightingot értünk, akkor bleach. na annak a sztorijára és hátterére mondja valaki, hogy szar (bár a kötelezõ halál(közeli élmény) fejlõdés elõtt, meg néhány hasonló dolog idõnként lenyomja a hangulatot).
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Relunx

QuoteOriginally Posted by Predaking
Ebbõl 3 ami ismerõs nekem a SF2 V , Tsubasa CHronicles és a VH D a többit nem is merem.Az SF 2 Animated movie-t nem láttad? Hanem nézd meg mert vmi eszméletlenûl jó lett, látszik , hogy a gamerõl van csinálva mindki benne (Indian, Honda, Blanka és még sorolhatnám) és a támadások is a gamebõl vannak.
A Tsubasa nekem nem jöttbe elve a sport animekert nem vok oda , de izléseken nem lehet vitatkozni. A VH D az nekem is tetszik , nekem is összekéne állitanom 1 Anime top 10-t
Láttam az SF - Animated Move-t! Nekem nem tetszett annyira. az SF II V a legjobb. Számomra ez a SF animáció az ami visszaadta a SF egész lényegét. (Street Fighter II V - ez a 26 részes Tv)
Tsubasa Chronicle:
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=animelist&adb.search=tsubasa+chronicles&do.search.x=0&do.search.y=0
Sztem te a Tsubasa Captain-ra gondoltál! Ez nem az! (nyugi elösör én is kevertem) Ez egy nagyon jó kis fantasy-adventure-romance anime! Ezért van a listán.
QuoteOriginally Posted by Profeta
Jesszusom.....
Na igen, ez van, különbözünk...
(Hozzá kell tenni, hogy én csak a Fatal Fury 2-t láttam, de az alapján nem jött meg a kedvem, hogy megnézzem az 1-et).
Bocsi Relunx, tiszteletben tartom az ízlésedet, csak meglep, hogy mégis van valami jó az FF-ben, mert én nem találtam meg.
A Fatal Fury - The Motion Picture ami a listán van, nem a Fatal Fury elsõ része! Ez a harmadik része! Az elsõ fent sincs usteamen, én vagyok sztem az egyetlen akinek megvan, meg még max 1-2 emberkének...
Fatal Fury azért van a listán mert régen (és még most is) nagy Buynós Game fan voltam. Nyomtam én minden konzolon: Sega, SNES, Ps1 stb. És még akkor ismertem meg a Fatal Fury-t, és nagyon megtetszett. S mikor megtudtam hogy van belõle anime (mingyárt 3db) egybõl megörültem. S persze kellemesen csalódtam, mert nagyon tetszett az anime.
Végezetül a véleményed egyáltlán nem sértett meg, mindannyian különbözünk, mindenkinek más az ízlése. Szal no prob! Hidd el én örülök a legjobban a kritikádnak! :D

Relunx

Prof. William

Relunx!

Nemtom hova írjam így ide... :)

Régebbben írtad hoyg páran elkezdtétek fordítani az Eremental Geard-ot...

Hogy haladtok? (nagy, csillogó szemek)

Member

Személyes favorit az FMA, megvan benne minden, ami egy animébe kell. A Movie mondjuk ritkasz@r, nem is értem, minek csinálták (az Envy fanoknak mondjuk szüksége lett volna rá (pl. hugom), de szerintem mind csalódtak). Ezen kívül szeretem a "hülyülõs" meséket, mint pl. Ranma 1/2, School Rumble (uccsó rész brazilul, kiiirááály vót!), Slayers (Xelloss misztiko priszto foreva'!), talán még a One Piece (mondjuk itt inkább csak a grafika jön be, mert az egy isten).

Yamikumo

Az egyértelmû No.1. a Wolf's Rain. Hatalmas mondanivaló, kiváló grafika, különleges történet, karakterek rulz, storyhoz illõ zene, a legeslegjobb "negatív hõs" (Darcia), megfelelõ hossz, nem túl rövid és nincs elnyújtva, mint egyes animék, amelyeknek pont ezáltal vész el a jelentése. Meg amúgy is imádom a farkasokat és az utópisztikus, apokaliptikus világokat.
http://quizilla.com/users/chichan/quizzes/Which%20Wolf's%20Rain%20Character%20are%20you%3F/">http://images.quizilla.com/C/chichan/1050663705_sktopkiba1.jpg" border="0" alt="Kiba">
 Which Wolf's Rain Character are you?
brought to you by http://quizilla.com">Quizilla

Lt. Simoan Blarke

Quote from: YamikumoAz egyértelmû No.1. a Wolf's Rain. Hatalmas mondanivaló, kiváló grafika, különleges történet, karakterek rulz, storyhoz illõ zene, a legeslegjobb "negatív hõs" (Darcia), megfelelõ hossz, nem túl rövid és nincs elnyújtva, mint egyes animék, amelyeknek pont ezáltal vész el a jelentése. Meg amúgy is imádom a farkasokat és az utópisztikus, apokaliptikus világokat.
nekem nem jött be ilyen mélyen. és az a 4 ismétlõrész a közepébõl kimaradhatott volna -_- a történet valóban "különleges", de nekem nem nyerte el a tetszésem. a vége jobb lett volna, ha nem születik mindenki újjá az új világban :D tetszett. de nem legjobb. de hát l. legrosszabb: tastes & sallers.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Randal

Hopp. A Wolf's Rainről akartam kérdezni.
Szóval a vége az, hogy létrejön egy új világ, a szereplőkkel egyetemben (vagy nem mindegyikkel) és ezek megen elkezdik keresni a Paradicsomot? Vagy legalábbis elsőnek a csajt vagy a virágot ami épp egy sikátorban volt. De ha jól láttam akkor már nem farkasok. Ugyanis tsume motoron ült...

Rounin

Quote from: Randal on 2006-05-24, 16:20:16
[spoiler]Hopp. A Wolf's Rainről akartam kérdezni.
Szóval a vége az, hogy létrejön egy új világ, a szereplőkkel egyetemben (vagy nem mindegyikkel) és ezek megen elkezdik keresni a Paradicsomot? Vagy legalábbis elsőnek a csajt vagy a virágot ami épp egy sikátorban volt. De ha jól láttam akkor már nem farkasok. Ugyanis tsume motoron ült...[/spoiler]

[spoiler]Új világ, ahol ők "uralkodnak". Ők lettek az emberek :D Vagymi? Jahm.[/spoiler]

Szóval nagy kedvencem, de az a 4 rész idegesített. Iszonyúan :(

Raggie

#1241
Nemtom, hogy untatom-e vele a társaságot vagy még van olyan, aki nem tudja.... hogy a Cowboy Bebop a legjobb anime! ;)

Nekem a Wolf's Rain nem jött be, mert az első hét-nyolc rész színvonalát ha hozná végig, akkor még haggyán, de olyan nagyon süllyed a színvonal ezek után, hogy már végig sem tudtam nézni... de ez szvsz szigorúan.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Randal on 2006-05-24, 16:20:16
[spoiler]Hopp. A Wolf's Rainről akartam kérdezni.
Szóval a vége az, hogy létrejön egy új világ, a szereplőkkel egyetemben (vagy nem mindegyikkel) és ezek megen elkezdik keresni a Paradicsomot? Vagy legalábbis elsőnek a csajt vagy a virágot ami épp egy sikátorban volt. De ha jól láttam akkor már nem farkasok. Ugyanis tsume motoron ült...[/spoiler]
A Wolf's Rainnek a 4 filler epizód kezdetétől semmi értelme nincs. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Randal

Ahh. kösz mindenkinek.
A 4 ismétlőrész valóban felesleges, viszont a vége korrekt lett.
A Cowboy Bebop tényleg jó anime:)

kutta

Hali mindenki!
Nagy bajban vagyok! Megnéztem a fullmetal alchemistet, és most teljesen rá vok kattanva és képtelen vagyok belekezdeni bármi más animébe. Teljesen ráált az agyam. Ajánljatok vmi olyan animét, amitől 1 perc alatt elfelejtem a FMA-t lécci:P:P

Member

Nekem az Elfen Lied volt ilyen. De nem felejtettem el, még mindig nagy jó.
Mennyi FMA fan, huh... A Naruto napjai meg vannak számlálva?

Araki

Quote from: kutta on 2006-06-13, 19:07:59
Ajánljatok vmi olyan animét, amitől 1 perc alatt elfelejtem a FMA-t lécci:P:P
A Fullmetal Alchemist movie megfelel? Nekem anno egész jól elvette a kedvemet.

Sancho

Nah ez lesz jó, sőt a legjobb!!! Nesze nekünk ezt érdemeljük! :

http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=animelist&adb.search=ppg

:lol: :lol: :lol: :lol:

Member


kutta

Hmm. Az Elfen Liedet már láttam, meg az FMA movie-t is, elég szar volt, úgyhogy meg nem történtnek vettem:P. Csak mindig sír a lelkem ha befejezek 1 remek anime-t, de most sír a legjobban. hüpp. Szerintetek az normális, hogy az animék ilyen drasztikusan hatnak a lelkivilágomra?:P Az nge után egy hétig zombiként ténferegtem full depisen, csak néztem ki a fejemből. Úristen honnan szedtétek ezt a barbapapát, meg ezt a japanizált poferpuffot? Asszem inkább kihagyom:D

Member

Én mindig egy kariba esek bele és mindent az ő szemszögéből látok (esetleg egy csoportéból), általában azt érzem, amit ő. Nekem a leghosszabb kiütés az egy egyórás tartós bőgés volt.
És pont az ront el egy animét, ha semmi ilyet nem érzek.
De ez már OFF.

Sancho


Frenkie

Szasztok!

Tudnátok nekem olyan stílusú animéket említeni mint a GITS vagy AKIRA?
Vagy ha van más stílusú, de szintén olyan igényes, érdekes, jó storyjú anime, szóljatok. Pokémon meg Dragonball klónok nem érdekelnek.

köszi

Frenk
Frenkie@Tóth Tamás
Online Portfolio

Raggie

Quote from: Frenkie on 2006-06-18, 16:22:28
Szasztok!

Tudnátok nekem olyan stílusú animéket említeni mint a GITS vagy AKIRA?
Vagy ha van más stílusú, de szintén olyan igényes, érdekes, jó storyjú anime, szóljatok. Pokémon meg Dragonball klónok nem érdekelnek.

köszi

Frenk
:lol: Ilyen szöveggel is régen jöttek már! Minden elismerésem, mert mostanában egyre kevesebben keresik a minőségi animéket!

Ha ajánlhatok egy párat:
-Vampire Hunter D - Bloodlust : ez nagyon keverék műfajú anime, de nagyon igényes és jó. Van benne vámpír, cyberpunk, egy kis western és fantasy is. A végére eléggé egységesre áll össze, úghogy mindenképpen nézd megsztem.
-Jin-Roh : the Wolf brigade : ez egy nagyon jó kis film, ami jövőbeli földön játszódik, de csak mérsékelten cyberpunkos. Mindenesetre a káosz-dolog kevésbé jön elő és inkább kicsit a lélekanban. (azért van benne akció is nem kell félni! ;) )
-Steamboy : ez mostanában volt a mozikban(a tavalyi Titanic filmfeszten) és nekem irtóra tetszik. A cyberpunk és sci-fi főműfahből elágazó úgynevezett "steampunk" műfaj képviselője. Bár nem a legszélsőségesebb darab, de méltán lett híres. Nagyon szép a kidolgozottsága és ez is a valódi világban játszódik: egy alternatív Ipari-forradalom beli Londonban! ( :cool: )
-A Ghost in the Shell-ből van két sorozat és két film is. Ezeket mindet láttad? Mert ha nem nézd meg a többit, mert mindegyik irtó jó.
(Ghost in the Shell, Ghost in the Shell 2 - Innosence, Ghost in the Shell - Stand Alone Complex sorozat, Ghost in the Shell Stand Alone Complex 2 sorozat)

Nna eddig a filmek. A legjobb sci-fi és cyberpunk és fejvadászos sorozat ...aaaaa...... : Cowboy BeBop !!!!!! Feltétlen nézd meg!! 26 rész és tömör irtózatjó anime!

Nna leállok. Egyenlőre ennyi! ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Zsiga

Quote from: Raggie on 2006-06-18, 16:54:37
-Jin-Roh : the Wolf brigade : ez egy nagyon jó kis film, ami jövőbeli földön játszódik, de csak mérsékelten cyberpunkos. Mindenesetre a káosz-dolog kevésbé jön elő és inkább kicsit a lélekanban. (azért van benne akció is nem kell félni! ;) )
A Jin-Roh egy alternatív 1970-es években játszódik, nem a jövőben. ;) De valóban nagyon jó. :jee:

Frenkie

Köszi szépen, erre gondoltam!  :szemuveges:
Frenkie@Tóth Tamás
Online Portfolio

Raggie

Quote from: Zsiga on 2006-06-18, 17:26:47
A Jin-Roh egy alternatív 1970-es években játszódik, nem a jövőben. ;) De valóban nagyon jó. :jee:
Köszönöm Zsiga-sensei! :D ;) Egyébként most, hogy mondod tényleg nincsenek benne jövőbeli cuccosok... nemtom, akkor a cyberpunk hangulata miatt hittem egyből jövőbelinek! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Cobra

Vagy a farkasbrigád felszerelése miatt :)
Amit én tudok még ajánlani, bár más stílus, mint a Gits, de egyik nagy kedvencem elég komoly történettel a Scryed.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Draconire

#1258
Quote from: Frenkie on 2006-06-18, 16:22:28
Vagy ha van más stílusú, de szintén olyan igényes, érdekes, jó storyjú anime, szóljatok. Pokémon meg Dragonball klónok nem érdekelnek.
Akkor én ezeket ajánlanám:

Excel Saga: olyan a története, hogy sírni fogsz rajta. Nagyon komoly anime. Sok stílusból szemezget, elég változatos tud lenni.
FLCL: Szintén egy komoly, bár kissé bonyolult történet amit csak a végére lehet /valamennyire/ megérteni, többszöri újranézése javasolt.

Javítson ki valaki ha tévedek, de szvsz ezek "igényes, érdekes, jó storyjú anime"-k  :D

Member

Komoly kell? Hááát, ha olyat kell mondanom, amiben nem sok filler poén van, akkor az Elfen Lied vagy a Kenshin OVA Seisouhen.