USTEAM

Külvilág => Offtopic => Topic started by: Moha on 2004-06-20, 23:22:43

Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-06-20, 23:22:43
Hello!

Itt leírhatjátok, milyen hatással volt rátok, milyen érzelmeket ébresztett bennetek egy-egy anime, manga, AMV vagy éppen zene. Megríkatott? Boldogsággal töltött el? Megnevettetett? Vagy éppen szomorúvá tett?

Az ötlet most éppen a Kana - Imouto nyomán pattant elő, pontosabban a zenéje az, ami nagyon megfogott. Eléggé meghatódtam rajta, szomorúvá tett. Persze sejtem, hogy miért. Maga a játék is szomorkásabban indul. Nem tudom miért, de nekem bejönnek az ilyesmik. :sóhaj:

Ami még nagyon felkavart, az a Kimi ga Nozomu Eien volt. Bár ezt már egyszer leírtam. Ott is nagy szerepe volt a zenének, de a történet is elgondolkodtató. Összhatásban a kettő pedig... Meg is könnyeztem néhányszor. Lelkileg mély nyomokat hagyott bennem.

Az ilyen romantikus/drámai történetek és zenék mindíg lehúznak egy kicsit - Trivi, te ismered az érzést - de én, mint valami mazohista szinte csak ilyet nézek... :(

A személyiség-analízisem igen magas empátia szintet mutatott, talán ezért érint meg pár dolog ennyire mélyen. Bár szerintem más is jár hasonló cipőben.

Moha.
Title: Lélektani hatások
Post by: .Attila on 2004-06-20, 23:37:09
Quote from: MohaAz ilyen romantikus/drámai történetek és zenék mindíg lehúznak egy kicsit - Trivi, te ismered az érzést - de én, mint valami mazohista szinte csak ilyet nézek... :(
Valóban, de pont ezért finoman adagolom magamnak ;)
Egyszer követtem el hibát, de nem untatlak titeket ezzel az 1000x elmesélt esettel :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Moloko on 2004-06-21, 00:09:27
Hát engem a Nausicaa eddig szerintem majnem minden megnézés alkalmával megríkatott (annyi szeretet van a főhősben h hihetetlen! kívánom hogy minden emberben legyen ennyi!). Egyébként a Totoro is :) (ott Mei szerepébe éli bele magát az ember)
A Hoshi no Koe (30 perces ova) végére is elsírtam magam. ÉÉS: Van egy Hoshi no Koe AMV Evanescene - My Immortal-ra, ami nem tudom hogy ragozni, de PERFEKT! úgy vissza tudta idézni az animet hogy a maga 5 perce alatt is már könnyes lett a szemem. Ajánlom mindenkinek!!

Narutaru végén ilyen "úristen ha valaki nem vidít most fel kiugrom az ablakon vagy felvágom az ereimet" érzésem volt. az egy szadista sorozat. 13 részes

ki ne hagyjam a Fruits Basket-et aminek a végén szintén sírtam. Megható történet. Egyike azon keveseknek aminek a világába beköltöznék, mégha ilyen fájó is tud lenni. tele van szeretettel.

Naruto-t azért imádom, mert az a kitartás, az az erő ami a főhősben van átragad rám amikor nézem.

Paranoia Agent első részeiben (amíg nem szoktam meg) olyan érzésem volt, hogy ennyi paranoiást látva én is az leszek a végén.

Amin mostanában sokat nevettünk párommal az a Midori no hibi és a Gokusen volt, bár szerintem ha nem együtt nézzük nem nevettem volna ilyen jókat, ellenben szvsz ő nevetett volna egyedül is.

hm... most így hirtelen nem tudok többet.

de. mégis. a Kareshi to Kanojo no Jijou (KareKano) eleje tanuláshoz adott erőt.
a Yawara! meg (mily meglepő ) érdeklődést keltett bennem a Judo iránt ;)
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-06-21, 00:32:14
Szép felsorolás. Szerintem szépen lassan meg fogom nézni mindet....
Asszem a Totoro-val kezdem, mert az már itt van nálam. Persze szerintem minden Ghibli-nek meg van az az összetéveszthetetlen stílusa, és amiket eddig láttam, mind eléggé érzelmes volt.
Title: Lélektani hatások
Post by: DWz on 2004-06-21, 01:52:34
Serial Experiements:Lain, es a Gunslinger Girl. Az elsot sokan nem szeretik, mert nem ertik, vagy mert tul komoly, vagy elvont, vagy mas miatt, de engem nagyon megfogott. A legjobb az, hogy meg se tudom igazabol mondani, hogy miert. Minden tokeletes benne. Ugyancsak ezert a GG is. Kicsit hulye a postom, de msot igy sikerult, bocs, Moha.
Title: Spoiler !!!!!
Post by: Isi101 on 2004-06-21, 06:03:31
A Hoshi No Koe-n én is túl vagyok, elég erõsen hat az emberre.
Engem,elsõsorban három jelenet ragadott meg a filmben :
Amikor a fõhõsnõ(Nagamine) Az idegen bolygó felszínén hiányolja a nyári esõ áztatta út illatát, Az üzenetküldés, illetve a film legvége.
Összességében egy nagyon jól átgondolt történet, és miközben néztem, igencsak gombócokkal küszködtem a torkomban.
Title: Lélektani hatások
Post by: Feldin on 2004-06-21, 08:32:53
Grave of the Fireflies
Hát én ezzel kezdtem a drámákat...
Mondhatjuk hogy bele a közepébe.
Nagyon nagyon nagyon ott van.
Miután megnéztem csak ültem a monitor előtt és potyogtak a könnyeim...

Kimi Ga  Hát ez volt a köv. drámám. Ez is hasonló hatásokkal...

Moha! A Kana az a Kana: Little Sister HGame-ből készült?
Vagy te is erről beszélsz?

Tegnap GoldenBoy-t néztem mert kedden vizsgázom és át akartam venni a tanilni tanulni tanulni életérzést :)
Hát jó sokat röhögtem rajta :)

Most csak ennyi. Majd még folytatom.
Title: Lélektani hatások
Post by: Exo on 2004-06-21, 09:57:28
Nos nekem is lenne néhány kommentárom:

- A Kimi ga Nozomu Eien (RULEZ) :whoah: engem is kellően megríkatott (leginkább ez az eddig nézettek közül...egyszerűen nem találok szavakat a leírására....

- A Hoshi no Koe és az Onegai Twins is igencsak odapakolt a könnyezés határára...az utóbbin nagyon sokat nevettem is, ezek is kíváló animék  (ANGEL> A Hoshi no Koe AMV télleg fantazmagórikus :jee: )

- Nagyon fel/megkavaró volt a Serial Experiment Lain és az End of Evangelion az ezek által keltett "húdeelvesztettemafonalat" érzés igencsak eluralkodott rajtam...A Shinji-sikoly...meg hát vmi frenetikus (a hideg rázott tőle) :D

- Rengeteg vegyes, de kellemes érzést keltett bennem a  Love Hina, az  Onegai Teacher (itt is kiemelném az AMV-t), az Oh! My Goddess! és a Chobits...ezeket is ajánlom mindenkinek :cool:

- A legtöbbet az Excel Saga, Golden Boy, Azumanga hármason nevettem...kész, a székről lefordulás nemegyszer megvolt :D....ezek is fantörpikusak. (az Azumangát még csak feléig láttam)

- Külön kiemelném még a Rizelmine - utolsó részét ami nagyon szép illetve az Angel Sanctuary-t  is, ami szintén gazdag érzelemvilágot hordoz magában...

Na, úgy animékből hirtelen ennyi...(majd még lehet, hogy eszembe jut vmi)
Title: Lélektani hatások
Post by: Feldin on 2004-06-21, 11:21:08
Azu-t tessék befelyezni! Az eddigi legjobb amit láttam! Azon nevettem eddig a legtöbbet!!!!
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-06-21, 18:59:51
Quote from: FeldinMoha! A Kana az a Kana: Little Sister HGame-ből készült?
Vagy te is erről beszélsz?
A HGame-ről beszélek. Nem hiszem, hogy készült volna belőle anime (sajnos). Még mondjuk éppen csak belekezdtem, de inkább egy drámai novellára hasonlít. Nagyon jó! Na és a zenéje...
QuoteTegnap GoldenBoy-t néztem mert kedden vizsgázom és át akartam venni a tanilni tanulni tanulni életérzést :)
Hát jó sokat röhögtem rajta :)
Na azon lehet is. Olyan pofákat tud vágni Kintaro, hogy csak na! :rotflol:
Spoiler Mikor meg akarja mutatni, hogy tud úszni: hát attól feküdtem. (http://moha.uw.hu/megalaugh.gif) /Spoiler
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2004-06-21, 22:11:14
Rám a legerősebb hatást eddig a Trigun tette. Nem meghatódásilag, csak nagyon megérintett, és a hatására azóta is igyekszem átformálni az életem. (Több-kevesebb sikerrel.) A Kimi Ga-nak még csak az első 3 részét láttam, szóval jóformán csak megindult a sztori.
A "balfasz fiú + rengeteg marha szexis/kedves/aranyos/csinos lány" felállás eddig nem jött be, pl Love Hina. Arra játszik, hogy a fiúk belelélik magukat a főhős szerepébe a bénasága miatt, utána meg el akarják hinni, hogy velük is megtörténhet az a sok "nőügy", ami a béna főhőssel. De ez hülyeség, mert a valóságban sajnos a balfasz fiúkkal nem történnek ilyesmik.
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-06-21, 22:40:34
Quote from: RamizArra játszik, hogy a fiúk belelélik magukat a főhős szerepébe a bénasága miatt, utána meg el akarják hinni, hogy velük is megtörténhet az a sok "nőügy", ami a béna főhőssel. De ez hülyeség, mert a valóságban sajnos a balfasz fiúkkal nem történnek ilyesmik.
Nagyon igaz! Saját példám igazolja. :rolleyes: Bár én a balfasz helyett inkább lúzert mondanék (ilyen stílusú a Lúzer c. film, és pl az is tetszett). Amúgy ezeknek az a lényege, hogy az ilyen fiúk általában máshol "pótolják be" a hiányt. Keitaronak pl. hatalmas szíve van. Való igaz, én bele tudom élni magam az ilyen főhősök szerepébe. Na de a nőügyek?  :rolleyes: Azt inkább hagyjuk.....
Title: Lélektani hatások
Post by: .Attila on 2004-06-21, 22:56:24
Én nem azért szeretem az ilyeneket, mert beleélem magam a fiú szereplő helyzetébe. Engem Keitaro annyira nem is érdekelt, jó fiú, de ennyi. Engem inkább a lányok szórakoztattak, ők tetszettek, a különleges egyéniségeik miatt. Pl. nekem valahogy nagyon bejönnek a nőiességével küszködő lányok, pl. Motoko. Meg Rin-san is a Maburaho-ból. No meg Sakaki az Azumanga-ból. És azért tetszenek, mert azt mondják, nem nőiesek, mégis valahogy nagyon is azok, és ez nekem imponál.
És a kawaii lányok lányok, persze azok is tetszenek, pl. Shinobu, Ayu-chan (Ultra Maniac). Az esetlenkék, de mégis aranyosak (pl. Ifurita), akik nagyon jószívűek valójában, de vhol eltévedtek (pl. Maya-chan az Ultra Maniac-ből szintén). Hmm... de sok van :D
Title: Lélektani hatások
Post by: Komplikato on 2004-06-21, 23:16:45
Huh. Én még elég tapasztalatlan vagyok Anime téren, de azért van ami hatott rám is már mélyebben ...
Lain - Azt hiszem eléggé elgondolkodtatott, felkavart, talán picit meg is rémített, de valahogy felemelő a vége. Az elején meg az a hihetetlen magányosság érzés ... nos elég ismerős volt.
Love Hina - Ebből én csak pár mangát láttam, meg néhány részt internet TV-n, és tudom sok romantikus érzelem húrját megpendíti, de nekem az ugrik be róla, hogy képes visszaadni az életkedvemet  :hopp:
Haibane Renmei - Nos lehet ki fogtok nevetni, de én az utolsó rész után átsírtam egy éjszakát. Na meg a közepénél is eléggé karcolt a torkom ...  :beken:
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2004-06-22, 20:31:04
Trivi: Azumanga az más, mert ott nincs balfasz fiú. Azért szeretem én is nagyon. A Vandread meg azért más, mert ott nem mindegyik lány indul be rá, csak 1 (jó, végén 2). De szerintem akkor is erre játszanak. És ilyen lehet még a Lúzer c. film, amit én nem nézek meg semmi pénzért. Szóval éppen azért nem szeretem az ilyesmit, amiért Moha, ha jól értettem, igen. Talán éppen ott keresendő eme véleménykülönbség oka, ahol az, hogy ő "balfasz" helyett "lúzer"-t mondana. (De tényleg, mi a baj a balfasszal? Az még nem trágár, ugye?)
Title: Lélektani hatások
Post by: .Attila on 2004-06-22, 21:18:28
Quote from: Ramiz(De tényleg, mi a baj a balfasszal? Az még nem trágár, ugye?)
Nem, csak balfasz ≠ lúzer.
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-06-22, 21:27:00
Quote from: RamizSzóval éppen azért nem szeretem az ilyesmit, amiért Moha, ha jól értettem, igen. Talán éppen ott keresendő eme véleménykülönbség oka, ahol az, hogy ő "balfasz" helyett "lúzer"-t mondana. (De tényleg, mi a baj a balfasszal? Az még nem trágár, ugye?)
Nem trágár, csak szvsz kicsit "erősebb", mint a lúzer. Pl. a balfasz az, aki nem ért a dolgokhoz és a hülyeségével elb*asz valamit, a lúzer viszont inkább csak ügyetlen, akinek nem sikerül semmi = vesztes. Bár ez csak az én nézőpontom.
És igen, kedvelem az ilyen stílust. Azt ne kérdezd, hogy miért...
Title: Lélektani hatások
Post by: Moloko on 2004-06-22, 21:45:00
Quote from: MohaNem trágár, csak szvsz kicsit "erősebb", mint a lúzer. Pl. a balfasz az, aki nem ért a dolgokhoz és a hülyeségével elb*asz valamit, a lúzer viszont inkább csak ügyetlen, akinek nem sikerül semmi = vesztes. Bár ez csak az én nézőpontom.
És igen, kedvelem az ilyen stílust. Azt ne kérdezd, hogy miért...
Hehe :D ehhez akkor már azt is hozzáteszem, hogy az én szótáramban szerepel még a "töketlen" kifejezés, ami arra vonatkozik, akinek van lehetősége (úgyértve már összejött egy lánnyal) és akkor nem kezd a helyzettel semmit. :D
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-06-22, 21:51:15
Quote from: AngelHehe :D ehhez akkor már azt is hozzáteszem, hogy az én szótáramban szerepel még a "töketlen" kifejezés, ami arra vonatkozik, akinek van lehetősége (úgyértve már összejött egy lánnyal) és akkor nem kezd a helyzettel semmit. :D
Ismerek ilyen embert. :hehe:
Title: Lélektani hatások
Post by: .Attila on 2004-06-22, 22:04:37
Quote from: MohaIsmerek ilyen embert. :hehe:
Kíváncsivá tettél, mesélj :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-06-22, 22:17:50
Az egyik haver összeszedett egy csajt, olyannyira, hogy már első találkozáskor is majd' az egész napot együtt töltötték. Aztán úgy 1 hónap múlva a leányzó csak úgy mellékesen megjegyezte neki, hogy: "én gondoltam rá, hogy esetleg megcsókolhatnál". Na a srác nem kapcsolt, pedig ettől egyértelműbb már nem is lehetett volna a lány. :rolleyes:  Röviden ennyi. (Hosszan esetleg PM-ben :D )

(Na ez is jó: :_off: voltam a saját threademben :p )
Title: Lélektani hatások
Post by: Relunx on 2004-06-25, 04:20:35
Lélektani hatások?
Az animék már mindenfajta hatást kiváltottak belőlem, legyen az boldogság, szomorúság stb...érzelmes lény vagyok.  :rolleyes:

Relunx
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-07-14, 03:11:30
Pont most jutottam a végére a Kana - Little Sister-nek. Hát mit mondjak:  :beken::beken::beken:
Legalább akkora hatással volt rám az egész, mint a Kimi. Az biztos, hogy ebbõl is egy nagyon jó dráma anime készülhetne. Szintén nagyon életszerû és súlyos a történet. Olyannyira, hogy most a legvégén egyszerûen képtelen voltam abbahagyni...  :beken:
Bár én nem teljesen erre a befejezésre számítottam, de végül is 3 lehetséges vége van, mindenképpen megpróbálom elérni a másik kettõt is.

Igaz, hogy ez nem anime, de mindenkinek ajánlom. Habár elvileg H-Game lenne, nem sok olyan jelenet van benne, viszont a története....

Kész, többet nem tudok mondani (http://moha.uw.hu/cry.gif)


Edit: Helyesbítek: 6 különbözõ végkifejlet van.
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-08-18, 02:30:15
Na, most néztem meg a Princess Mononoke-t. Ez is érdekes érzéseket keltett bennem. Nem is igazán tudom leírni, de egy kis megvetést váltott ki belõlem az emberi faj iránt.
Ha bele gondolunk pl. az ember írtja az erdõket, pusztít, stb. Ez az anime szerintem elég jól kihozza ezt. Bár lehet, hogy csak én látom így... Szerintem az ember pár száz év alatt ki fogja irtani saját magát...
Title: Lélektani hatások
Post by: Fazék on 2004-08-18, 03:41:46
Quote from: MohaNa, most néztem meg a Princess Mononoke-t. Ez is érdekes érzéseket keltett bennem. Nem is igazán tudom leírni, de egy kis megvetést váltott ki belõlem az emberi faj iránt.
Ha bele gondolunk pl. az ember írtja az erdõket, pusztít, stb. Ez az anime szerintem elég jól kihozza ezt. Bár lehet, hogy csak én látom így... Szerintem az ember pár száz év alatt ki fogja irtani saját magát...
nekem is hasonló érzéseim támadtak a film után, de én megvagyok gyõzõdve róla, hogy kellõen rohadtul ragaszkodunk az életünkhöz ahhoz, hogy legalább jópár ember túléljen egy esetleges globális katasztrófát is... az ember kifejezetten leleményes tud lenni, ha a túlélésérõl van szó, amíg viszont nem jelentkezik a krízishelyzet, addig sz*rik mindenbe csak a saját élethosszában képes gondolkodni (van aki még annyiban se) azon túl már semmi se számít neki...

hmm ez egy picit negatívan hangzott... na mindegy, most ilyen a hangulatom  :rolleyes:
Title: Lélektani hatások
Post by: Damnatus on 2004-08-18, 07:40:49
Hali!

Ember szállt szembe emberi gonoszsággal.
Title: Lélektani hatások
Post by: Exo on 2004-08-18, 11:07:20
Hát, ha drámákról és súlyos történetekrõl beszélünk, akkor nem hagyhatjuk ki a Saikano-t! :jee:
Több helyen is ide küldött --->  :bruhuhu:  :bruhuhu:  :bruhuhu:
Nálam eddig az egyetlen olyan, ami ilyen téren a Kimi ga mellé állhat!...ezt tényleg meg kell nézni mindenkinek (csak 13 rész...simán megéri, ezt bátran állíthatom) :cool:

Nagyon jó még a RahXephon is, amiben szinte mindenféle szál megtalálható, vegyes és érzelemgazdag a történet! :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-08-18, 19:04:25
Quote from: ExoHát, ha drámákról és súlyos történetekrõl beszélünk, akkor nem hagyhatjuk ki a Saikano-t! :jee:
Töltöm, már töltöm! De, hogy megnézni mikor lesz idõm?! Még ott van elõtte a Chobits meg a Sakura Diaries, azokat is meg akarom nézni.
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-08-25, 00:07:55
Quote from: Ner-sanTegnap fejeztem be a Video Girl Ai  mangát. Nagyon tetszett! A Mit olvastál utoljára, hogy tetszett... threadben írtam le hosszabban a véleményemet.
Az anime már fent van a "kívánságlistámon", de a beszámolód alapján tényleg érdemes elolvasni a mangát is. Az elsõ vol-t már le is szedtem. Csak sajna nem tudom, mikor lesz idõm, hogy végigolvassam...
Title: Lélektani hatások
Post by: Exo on 2004-08-25, 11:13:36
Quote from: Ner-sanTegnap fejeztem be a Video Girl Ai  mangát. Nagyon tetszett! A Mit olvastál utoljára, hogy tetszett... threadben írtam le hosszabban a véleményemet.

Én a sorozatot láttam és csak jót tudok mondani róla! Nagyon kellelmes kis sorozat! :)
Title: Lélektani hatások
Post by: lynx655 on 2004-10-04, 23:25:59
A legnagyobb hatást akkor is az elsõ okozza. Én például láttam azelõtt DB-t meg ilyeneket, de nem tetszett. A szakadékon lefelé a Cowboy Bebop indított el... :rotflol: Azóta kicsit átrendezõdött az életem,  :hehe: még ha azt is mondom, hogy azóta messze nem az a kedvencem, a nélkül semmi nem történik. Kicsit értem azóta, és jelenleg az álláspontom, hogy haiába mondod egy animére, hogy jó, a manga úgyis 100x jobb :D, és inkább a manga irányába húzok.
Title: Lélektani hatások
Post by: Bruce on 2004-10-04, 23:46:10
Quote from: lynx655A legnagyobb hatást akkor is az elsõ okozza.
Szívembõl szóltál! Én Chrno Crusaddal kezdtem, és azóta is az a kedvencem. Jó, igaz, még nem láttam valami egetrengetõ mennyiséget, de a többivel nem igazán fordult elõ, hogy a végignézése után csak úgy feküdjek, és nézzek ki a fejembõl, míg Chrno Crusade utolsó része után a hétvégémet hanyattfekve töltöttem, a plafon repedéseit számlálgatva. Ilyet ezelõtt is csak egyszer tapasztaltam, de az könyv volt...
Hozzáteszem a vidámabb kategóriából még egyáltalán nincs tapasztalatom. Na majd most, hogy megindult az ftp, ebbe is belekóstolok :D
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2004-10-05, 14:11:38
Quote from: lynx655A legnagyobb hatást akkor is az elsõ okozza. Én például láttam azelõtt DB-t meg ilyeneket, de nem tetszett. A szakadékon lefelé a Cowboy Bebop indított el... :rotflol: Azóta kicsit átrendezõdött az életem,  :hehe: még ha azt is mondom, hogy azóta messze nem az a kedvencem, a nélkül semmi nem történik. Kicsit értem azóta, és jelenleg az álláspontom, hogy haiába mondod egy animére, hogy jó, a manga úgyis 100x jobb :D, és inkább a manga irányába húzok.

Az elejével én is nagyjából így vagyok (CB az elsõk közt van), de a mangával csak részben, pl pont a Bebop az, ahol az anime veri a mangát. De pl Berserknél fordítva. De... tudom, erre van a Manga topicban thread...OK (logout)
Title: Lélektani hatások
Post by: Rounin on 2004-10-06, 14:30:19
Quote from: lynx655A legnagyobb hatást akkor is az elsõ okozza.

Az biztos. Pedig ronda is, a történet sem a legeredetibb ( a zene egyedül fantasztikus), mégis felejthetetlen marad számomra, pedig azóta bõvítettem az ismereteimet rendesen. Még a "Három! Három! Három!" reklámról is Õ jut eszembe :)

Ui.: ja igen, 3x3 Eyes az illetõ.
Title: Lélektani hatások
Post by: Feldin on 2004-10-06, 14:55:51
Quote from: RouninAz biztos. Pedig ronda is, a történet sem a legeredetibb ( a zene egyedül fantasztikus), mégis felejthetetlen marad számomra, pedig azóta bõvítettem az ismereteimet rendesen. Még a "Három! Három! Három!" reklámról is Õ jut eszembe :)

Ui.: ja igen, 3x3 Eyes az illetõ.
Most nézem :D
Title: Lélektani hatások
Post by: Rounin on 2004-10-06, 15:05:59
Quote from: FeldinMost nézem :D

Én meg a mangát hajkurászom, mert tudni akarom az egész sztorit :D De csitt, hess csúnya Off ;)
Title: Lélektani hatások
Post by: Marfy on 2004-10-07, 09:15:25
Quote from: RouninÉn meg a mangát hajkurászom, mert tudni akarom az egész sztorit :D De csitt, hess csúnya Off ;)

A //www.manga.hu -n fent van de nemtudom hogy az összes fent van-e.
Title: Lélektani hatások
Post by: Rounin on 2004-10-07, 19:15:10
Quote from: NokiA //www.manga.hu -n fent van de nemtudom hogy az összes fent van-e.

Nincs az összes.

Jujj. Lélektani hatások. Hát, most néztem meg az Angel Sanctuaryt. Mit ne mondjak... a harmadik rész (konkrétan Kira és apjának utolsó beszélgetése) fuldoklós-köhögõs sírhatnékot csikart ki belõlem, pedig hõsiesen küzdöttem ellene (mert látni akartam mi történik, és lusta lettem volna szemtörölgetés után visszapörgetni :rolleyes: )
Title: Saikano - She, the Ultimate Weapon - Saishuu Heiki Kanojo
Post by: Mattanja on 2004-10-15, 21:48:00
Magasztosítandó, nálam egyelõre az elsõ helyen áll a Video Girl Ai mangával ! Mert mind a kettõ olyan kegyetlenül szép , hogy nem is merek rájuk gondolni, nehogy összeroppanjak...  :beken:
Title: Lélektani hatások
Post by: sirtomi on 2004-10-15, 23:00:02
Én nem nagyon szoktam romantikus, vagy drámai anime-kat nézni, deaz Ah! May Godess -t megnéztem, és volt pár rész ahol elszorult a torkom, pedig annyira nem is drámai, úgyhogy egy komolyabb mûnél lehet hogy én is elbõgném magam.
De az nem is rossz dolog, legalább látszik, hogy az embernek vannak érzései, és még egy kitalált történetbe is beletudja élni magát.
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2004-10-16, 00:08:29
Quote from: sirtomiDe az nem is rossz dolog, legalább látszik, hogy az embernek vannak érzései, és még egy kitalált történetbe is beletudja élni magát.
Errõl van szó! Nem kell szerintem szégyellnie az embernek, ha elérzékenyül egy ilyen történeten. Én az ilyenekbe nagyon bele tudom magam élni. De, ahogy mondod, pont ez a bizonyítéka, hogy az ember nem egy érzéketlen tuskó.
Title: Lélektani hatások
Post by: sirtomi on 2004-10-16, 00:26:09
Quote from: MohaErrõl van szó! Nem kell szerintem szégyellnie az embernek, ha elérzékenyül egy ilyen történeten. Én az ilyenekbe nagyon bele tudom magam élni. De, ahogy mondod, pont ez a bizonyítéka, hogy az ember nem egy érzéketlen tuskó.

Egyébként az Ah! My Godess hatására tervbe vettem több drámai és romantikus anime megnézését, csak idõt kell rá szakítanom.
Title: Lélektani hatások
Post by: .Attila on 2004-10-16, 00:50:21
Quote from: sirtomiEgyébként az Ah! My Godess hatására tervbe vettem több drámai és romantikus anime megnézését, csak idõt kell rá szakítanom.
Kimi Ga Nozomu Eien!!!!!!! :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Kvikveg on 2004-10-18, 01:44:06
Quote from: Rounin...Jujj. Lélektani hatások. Hát, most néztem meg az Angel Sanctuaryt. Mit ne mondjak... a harmadik rész (konkrétan Kira és apjának utolsó beszélgetése) fuldoklós-köhögõs sírhatnékot csikart ki belõlem, pedig hõsiesen küzdöttem ellene (mert látni akartam mi történik, és lusta lettem volna szemtörölgetés után visszapörgetni :rolleyes: )
En az utolso elottin borultam el. Bogesig nem, de... Szegeny apja... Igazan sajnalom.
Van folytatasa?
Title: Lélektani hatások
Post by: Feldin on 2004-10-18, 11:35:43
Quote from: TriviKimi Ga Nozomu Eien!!!!!!! :)
Grave of the Fireflies.
De csak óvatosan.
Title: Lélektani hatások
Post by: Rounin on 2004-10-18, 12:00:59
Quote from: KvikvegEn az utolso elottin borultam el. Bogesig nem, de... Szegeny apja... Igazan sajnalom.
Van folytatasa?

Hajjaj... sajna nem tudok róla. Pedig nagyon úgy fejezték be. Marad a manga (az amúgy is bõvebb történetileg (meg egy 'kicsit' másabb is :rolleyes: )
Title: Video Girl Ai manga
Post by: Moha on 2004-11-07, 02:35:39
Jaaaaj! :beken:

A VGAI mangát még az animével együtt kezdem el nézni, és egy idõre abba is hagytam. Most viszont folytattam, és bár még csak az 5. kötet végéig bírtam elolvasni, de.... mélyen hatott rám. Annyiféle érzést kiváltott belõlem, hogy az nem igaz.
Egyfelöl néha szinte gyûlöltem Youta-t, hogy nem tudja eldönteni, hogy most ki is kell neki, másrészt azonosulni is tudtam vele, és belegondolva, jópár olyan gondolata, dilemmája volt, ami anno bennem is megfordult. Egy-egy jelenetnél nem is tudtam egy darabig tovább olvasni. Nagyon sok ponton emlékeztetett a volt barátnõmre és a kapcsolatunkra! :beken: :beken:
:Sóhaj: Vajon mi várhat még rám, ha tovább olvasom?

Egyelõre nem mondok többet rõla, majd ha tovább olvastam. Amúgy is elég fáradt vagyok már...
Title: Lélektani hatások
Post by: Mattanja on 2004-11-07, 02:45:49
Quote from: Moha:beken: :beken:
Igeeen! Mondtam!!!
Quote from: MohaVajon mi várhat még rám, ha tovább olvasom?
Hûûû... :rolleyes:
Title: Mononoke Hime / Nausicaa
Post by: Mattanja on 2004-12-13, 08:14:52
Ilyen történeteknél elgondolkodom, hogy milyen szép is volna, ha egy ilyen idõben/világban élhetnék... Van valaki, aki velem tartana?
Title: Lélektani hatások
Post by: Feldin on 2004-12-13, 10:36:17
Quote from: ShiroiIlyen történeteknél elgondolkodom, hogy milyen szép is volna, ha egy ilyen idõben/világban élhetnék... Van valaki, aki velem tartana?
Hogyne. De kérek egy olyan egyszemélyes repülõs cuccot is :)
Mindenesetre jobb lenne.
Title: Lélektani hatások
Post by: Marfy on 2004-12-13, 10:42:18
Quote from: ShiroiIlyen történeteknél elgondolkodom, hogy milyen szép is volna, ha egy ilyen idõben/világban élhetnék... Van valaki, aki velem tartana?
Megyek én is! :hopp:
Feldiné a röpcsi nekem meg egy nagy farkas kell :D.
Title: Lélektani hatások
Post by: Mattanja on 2004-12-13, 14:12:41
Ne rontsátok már el a rosszkedvemet! :)
Tudjátok, hogy nem ezekre gondoltam:
Quote from: Nokiröpcsi meg egy nagy farkas
...de azért persze egyetértek.
Title: Lélektani hatások
Post by: Marfy on 2004-12-13, 17:31:38
Quote from: ShiroiNe rontsátok már el a rosszkedvemet! :)
Miért van rosszkedved?
Title: Lélektani hatások
Post by: Mattanja on 2004-12-13, 19:18:10
Quote from: NokiMiért van rosszkedved?
...mert mégis itt kell élnem.
Title: Lélektani hatások
Post by: Feldin on 2004-12-14, 10:56:19
Quote from: Shiroi...mert mégis itt kell élnem.
Na igen. De ezen ugyebár nem tudunk változtatni. Szóval tessék beletörõdni...
Még ha nehezen is...
Title: Lélektani hatások
Post by: Marfy on 2004-12-14, 11:41:26
Quote from: FeldinNa igen. De ezen ugyebár nem tudunk változtatni. Szóval tessék beletörõdni...
Még ha nehezen is...
Már én is beletörõdtem de ábrándozni azért jó :).
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2004-12-14, 19:09:20
Nausicaa!  :hopp: A "Természet Gyermeke" lány, aki bugyi nélkül repked a szélben! :ad: (Tudom, hogy nem csak én vettem észre! :D )
Title: Lélektani hatások
Post by: Mattanja on 2004-12-14, 19:18:23
Quote from: RamizNausicaa!  :hopp: A "Természet Gyermeke" lány, aki bugyi nélkül repked a szélben! :ad: (Tudom, hogy nem csak én vettem észre! :D )
De, csak te. Még egy ilyen a Nausicaa-ra, és véged.  :morci:
Amúgyis off.
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2004-12-14, 19:27:57
Nem off! Ez rám erõs lélektani hatást tett!  :hehe:
Title: Lélektani hatások
Post by: Feldin on 2004-12-15, 11:07:08
Quote from: RamizNausicaa!  :hopp: A "Természet Gyermeke" lány, aki bugyi nélkül repked a szélben! :ad: (Tudom, hogy nem csak én vettem észre! :D )
Ááááááááá........ Tényleg csak te. Osztom Shiroi véleményét :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Marfy on 2004-12-15, 12:23:14
Quote from: RamizNausicaa!  :hopp: A "Természet Gyermeke" lány, aki bugyi nélkül repked a szélben! :ad: (Tudom, hogy nem csak én vettem észre! :D )
Tényleg nincs rajta bugyi vagy  :wtf: .
Title: Lélektani hatások
Post by: kikuchiyo on 2004-12-15, 12:36:33
OFF
Idézet a nausicaa.net FAQ-ból:

"Q: I heard that cuts were made in "Warriors of the Wind" to cover Nausicaä's bare bottom. Is it true?

A: That's a nasty rumor which just won't die. Even in a recent article by Reuters, she was called "a bare-bottomed heroine on a glider" @_@; Nausicaä *is* wearing pants. That's not a mini skirt she is wearing. It's her coat. Notice that the men in the valley are dressed as Nausicaä is. And they are not Scottish. ^_^"
/OFF
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2004-12-15, 18:11:05
Attól, hogy angolul van, még nem hiszem el. Különben nem is "nasty rumour", szerintem tök aranyos. Na mindegy, most már tényleg off.

Wolf's Rain, lélektani hatás: ha egy csaj hozzád szegõdne, menj el vele, ne kergess álmokat. Egyre inkább feszültté tett az a vak hit, amivel a paradicsom létezésébe kapaszkodtak. Egy darabig velük drukkoltam, de aztán olyan "utolsó kapaszkodó"-szagú lett az igyekezetük, hogy kezdtem szánakozni. Furcsa...
Title: Fruits Basket
Post by: Mattanja on 2004-12-28, 16:18:05
Egész egyszerûen annyira szép, hogy az valami fantasztikus...
Title: Lélektani hatások
Post by: Animal on 2005-01-06, 21:53:16
Rám az eddig látott animék közül a Chobits, a Love Hina és a Totoro tette a legmélyebb benyomást.
A Totoro volt az elsõ anime, amit láttam, ami elég nagy kedvet csinált ahhoz, hogy másokat is megnézzek. Kifejezetten kedves és egyben megható.
A Chobits-on eleinte jókat nevettem  :rotflol: , aztán ahogy haladt elõre a történet, ezt a jókedvet valahogy egyre inkább az elmélkedés váltotta fel. Ez az emberek és - ha szabad egyáltalán ezt írni - "gépek"  közti kapcsolat és az elsõre normálisnak tûnõ, ám valójában drámákat rejtõ sorsok valahogy felkavarják az embert.
A Love Hina meg kifejezetten üdítõ hatású. Nem kell agyalni túl sokat rajta (kivéve X-mas Spec), csak ellazulsz és kész. Azért Keitaro a vége felé néha kicsit idegesítõen "töketlen" volt.  :hopp:
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2005-01-07, 01:20:49
Quote from: AnimalA Totoro volt az elsõ anime, amit láttam, ami elég nagy kedvet csinált ahhoz, hogy másokat is megnézzek. Kifejezetten kedves és egyben megható.
Ezzel egyetértek! A Totoro egy nagyon kedves anime, engem pl. nagyon feldobott. :jee: És kortalan. Ezt tényleg bárki megnézheti. A macskabusz tetszett a legjobban. Csak kár, hogy kicsit rövidre sikeredett a többi Ghibli alkotáshoz képest.

A Love Hina? Hát nálam pl etalon. De be kell valljam, néha nekem is megfordult a fejemben Keitaro akciói kapcsán, hogy "na ne! ennyire béna nem lehet!" :)
Title: Lélektani hatások
Post by: .Attila on 2005-01-07, 01:22:53
Quote from: Mohanéha nekem is megfordult a fejemben Keitaro akciói kapcsán, hogy "na ne! ennyire béna nem lehet!" :)
Azért megjegyezném, hogy nézni teljesen más, mint ott lenni személyesen az adott helyzetben ;)
Title: Lélektani hatások
Post by: Djinn on 2005-01-07, 01:25:11
Quote from: TriviAzért megjegyezném, hogy nézni teljesen más, mint ott lenni személyesen az adott helyzetben ;)
Ott a szállóban?
Biztos jó buli lenne  :hopp:
Title: Lélektani hatások
Post by: Marfy on 2005-01-07, 01:27:11
Quote from: DjinnOtt a szállóban?
Biztos jó buli lenne  :hopp:
Szerintem nem pont a szállóra gondolt hanem a Naru és a közöttük lévõ kapcsoltra.
Title: Lélektani hatások
Post by: Animal on 2005-01-07, 01:31:33
Quote from: TriviAzért megjegyezném, hogy nézni teljesen más, mint ott lenni személyesen az adott helyzetben ;)

Ez igaz, de Naru néha már csak épp' táblát nem rakott magára I LOVE KEITARO felirattal, minden más módon jelzett  :)
Ezt talán még én is észre venném.
Bár ki tudja, annyi :nagyere: után lehet, hogy már annak sem hitt, amit látott :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Djinn on 2005-01-07, 01:32:46
Quote from: NokiSzerintem nem pont a szállóra gondolt hanem a Naru és a közöttük lévõ kapcsoltra.
Persze, persze! Csak megint nem bírok magammal  :rolleyes:
Azért meg kell hagyni bénázásban egyik felet sem kellett félteni!!!
Title: Lélektani hatások
Post by: roderick on 2005-01-07, 02:15:50
Quote from: RamizWolf's Rain, lélektani hatás: ha egy csaj hozzád szegõdne, menj el vele, ne kergess álmokat. Egyre inkább feszültté tett az a vak hit, amivel a paradicsom létezésébe kapaszkodtak. Egy darabig velük drukkoltam, de aztán olyan "utolsó kapaszkodó"-szagú lett az igyekezetük, hogy kezdtem szánakozni. Furcsa...

Tudom off, de azért nem pont ennyiröl szól ez sorozat (inkáb spoilerbe irom):
Szóval azért, nem poénból vagy elhivatottságból keresték a paradicsomot, hanem szükségböl, mivel hajtotta oda farkas vérük... kb. olyan mintha el kéne menned brunyálni, de sehol nem találsz wc-t... csak lelki értelemben... meg különben is a világ épp megsemmisülni készült, uh nem is igazán tehettek volna mást... csaj néven meg nemtom kire gondolsz, de egyik nöi szereplö sem volt olyan egyszerü... felteszem Chesa-ra gondolsz, de ö igazából egy virág... most én nem vagyok elôítéletes, de egy virággal:eek:
viccet félretéve Chesa nem igazi személy, mint látható háttérbe is került a sorozat vége felé, csak ott lebzselt, mert olyan eszköz féle dolog, Kibával egyáltalán nem emberi viszonyuk volt...
de amúgy tényleg lehet szánni a szereplöket... (föleg az utsó 4 részben) mert nagyon kényszerpályán mozogtak egész végig... és még egy sört se kaptak a végén, meg semmi
Title: Saishuu Heiki Kanojo - Saikano
Post by: Moha on 2005-02-22, 23:21:52
Mivel a Mit láttál legutóbb-ban már nagyjából leírtam, itt rövid leszek.
Egy újabb anime, ami érzelmileg nagy hatást gyakorolt rám. Ennek ellenére nem sírtam el magam rajta, viszont többször elég közel voltam hozzá, és még utána is sokáig csak sóhajtoztam... Ismeritek ezt az érzést a szív tájékán, nem? :beken:
Nekem az endig (a zene és a kép is) nagyon tetszett, sõt, az is dobott egyet a hangulaton.
Ma mikor bementem dolgozni, kérdezték, hogy miért vágok ilyen képet. Én meg mondtam, hogy tegnap este néztem végig egy dráma anime utolsó 6 részét. Erre munkatársnõm megjegyezte, hogy "jaj, hogy tudnak rajzfilmben ilyet? Oda vidámság való"...
Érdekes módon, a vígjáték animéket sokszor darabokban nézem, ellenben a Kimi-t is elég gyorsan néztem végig, most a Saikano-t meg 2 részletben. Valahol tényleg mazochista vagyok...
Szóval összességében tetszett, de nem akarom sem pontozni, sem összehasonlítani mással.
Szerintem mindenkinek érdemes megnézni, de csak óvatosan, és lehet, hogy nem árt hozzá a papírzsepi.
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-03-26, 22:21:23
Quote from: roderickSzóval azért, nem poénból vagy elhivatottságból keresték a paradicsomot, hanem szükségböl, mivel hajtotta oda farkas vérük... kb. olyan mintha el kéne menned brunyálni, de sehol nem találsz wc-t...

...és még egy sört se kaptak a végén, meg semmi.

:D :lol:  :lul: Nem semmi alak vagy... a szegény komolykodós Wolf's Rain jól megkapta...

"Csaj" alatt Blue-t értettem, akivel a rapperruhás srác leléphetett volna, hogy jókat *******, ahelyett, hogy... tudjuk, mi történt velük.
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-06-04, 20:39:54
Furcsa... én még csak 2-szer sírtam el  magam animén... és mindkettõ One Piece volt... pedig az nem az a drámainak mondott anime, de mégis. :)
Title: Lélektani hatások
Post by: .Attila on 2005-06-04, 20:40:43
Quote from: RamizFurcsa... én még csak 2-szer sírtam el  magam animén... és mindkettõ One Piece volt... pedig az nem az a drámainak mondott anime, de mégis. :)
A röhögéstõl? :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-06-04, 20:56:44
Quote from: BonciA röhögéstõl? :)
Nem. Most pedig válassz: ha viccbõl kérdezted, az 1-es smiley vonatkozik rád, ha nem, akkor a 2-es.
1. :mad:
2. Így: :bruhuhu:
Title: Lélektani hatások
Post by: .Attila on 2005-06-04, 21:03:26
Quote from: RamizNem. Most pedig válassz: ha viccbõl kérdezted, az 1-es smiley vonatkozik rád, ha nem, akkor a 2-es.
1. :mad:
2. Így: :bruhuhu:
Nem láttam még egyetlen egy One Piece részt sem, de úgy hallottam, hogy vicces egy sorozat, bár nagyobb esélyt adtam most a komoly érzelmeknek, de azért rákérdeztem. Sry, ha megsértettem vmidet...
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-06-04, 21:11:18
Ha a 2-est választottad, akkor nem sértettél meg. :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Zelgadis on 2005-06-05, 01:41:57
Quote from: RamizFurcsa... én még csak 2-szer (kiszinezte...) magam animén... és mindkettõ One Piece volt... pedig az nem az a drámainak mondott anime, de mégis. :)

Ejjnye már Ramiz drága, mit szinezgeted, szégyenled talán ?  :lul:
Ne félj nem te vagy az egyetlen fiú... akarom mondani FÉRFI :P aki így járt :)

Én is úgyanúgy könnyeztem néhol, de eddig kizárólag anime érte ezt el nálam ezt a hatást ^^"" (meg persze amikor gyomorszájon vágtak Karate versenyen úgy 10-12 éves koromban, de az nem az érzelmi túltöltöttség miatt volt ^^O)
Title: Lélektani hatások
Post by: Rounin on 2005-06-05, 01:45:55
Quote from: ZelgadisEjjnye már Ramiz drága, mit szinezgeted, szégyenled talán ?  :lul:
Ne félj nem te vagy az egyetlen fiú... akarom mondani FÉRFI :P aki így járt :)

Én is úgyanúgy könnyeztem néhol, de eddig kizárólag anime érte ezt el nálam ezt a hatást ^^"" (meg persze amikor gyomorszájon vágtak Karate versenyen úgy 10-12 éves koromban, de az nem az érzelmi túltöltöttség miatt volt ^^O)

Érdekes One Piece egy-két jelenete hasonlóan színes hatást váltott ki belõlem, én viszont nem szégyellem  :haha: :hehe:
Igaz, van még pár (ld. korábban), de hát ez nálam nem csak animéhez kötött :] (és nem csak mangához :p )
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-06-05, 15:14:40
Quote from: ZelgadisEjjnye már Ramiz drága, mit szinezgeted, szégyenled talán ?  :lul:
Ne félj nem te vagy az egyetlen fiú... akarom mondani FÉRFI :P aki így járt :)
Nem tudom... a mi kultúránkban ez nem igazán elfogadott.
Filmek közül legutóbb a Tûzvirágok (Hana-Bi, r.: Takeshi Kitano) facsart ki, de teljesen... utána fél óráig ültem a ház elõtt, és hiába cigarettáztam, nem engedte el a torkomat az a nagy, erõsen szorító kéz...
Title: Lélektani hatások
Post by: Miura on 2005-06-06, 14:51:14
Quote from: RamizNem tudom... a mi kultúránkban ez nem igazán elfogadott.
Filmek közül legutóbb a Tûzvirágok (Hana-Bi, r.: Takeshi Kitano) facsart ki, de teljesen... utána fél óráig ültem a ház elõtt, és hiába cigarettáztam, nem engedte el a torkomat az a nagy, erõsen szorító kéz...

szerintem sem kell szégyelni..szerintem külön jó pont,ha egy férfi ki tudja mutatni az érzéseit,és tud sírni (ha jól olvastam ez volt a téma)

animék hatása rám:én tipikus rendezõi "csicska"   :lul:  vagyok pontosan ott sírok,ahol azt a rendezõ elképzelhette(szomorú betétdalok bejátszása stb stb..)
ami nagyon meghatott az a Fruit Basket volt..volt pár szívszorongató jelenet benne... SPOILERés a vége felé vártam a nagy drámai hatást..de NEM,nem lett semmi,ellaposodott az utolsó rész...még egy csók sem volt.. ;)
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2005-06-06, 22:08:58
Quote from: Miurade NEM,nem lett semmi,ellaposodott az utolsó rész...még egy csók sem volt.. ;)
Spoiler!!! - és persze még nem láttam a sorozatot! :grrr:

Btw, engem a Kimi ga Nozomu Eien érzékenyített el... nem szégyenlem, sírtam rajta. (de ezt már leírtam egyszer :))
Title: Lélektani hatások
Post by: Assassin on 2005-06-07, 16:59:03
Engem is sok anime megfogott, de az NGE volt, aminek hatása a legtovább tartott. (a hatás természetesen függ az adott (ilyen és ehhez hasonló kategoriájú) sorozatok hosszától is, én ezt beleszámítva mondtam).
Off: filmek közül egyik:The Matrix elsõ része volt, ami hasonló érzést váltott ki belõlem, a többi rész már csak látványos volt nem érdekes.
De sorolhatnék akkor rengeteg filmet :) , de az nem ide tartozik.
Title: Lélektani hatások
Post by: Relunx on 2005-06-23, 01:25:58
QuoteOriginally Posted by Shiroi
Ilyen történeteknél elgondolkodom, hogy milyen szép is volna, ha egy ilyen idõben/világban élhetnék... Van valaki, aki velem tartana?
Ha ez az amire én is gondolok akkor én is szivesen élnék pl: abban  akorban ahol  a Record of Lodoss War játszódik (mondjuk némileg hasonít a Mononoke-éra).

Relunx
Title: Lélektani hatások
Post by: Tyrael on 2005-06-23, 01:43:15
Quote from: RelunxHa ez az amire én is gondolok akkor én is szivesen élnék pl: abban  akorban ahol  a Record of Lodoss War játszódik (mondjuk némileg hasonít a Mononoke-éra).

Relunx
Cowboy Bebop
reszemrol legalabbis

Tyrael
Title: Lélektani hatások
Post by: Relunx on 2005-06-23, 01:46:48
Az se rossz...te is ûr fejvadász lennél?

Relunx
Title: Lélektani hatások
Post by: Tyrael on 2005-06-23, 02:18:35
Quote from: RelunxAz se rossz...te is ûr fejvadász lennél?

Relunx
fene tudja, lehet :)

Tyrael
Title: Lélektani hatások
Post by: Relunx on 2005-06-23, 02:38:15
Legalább könnyen meggazdagodnál! Csak vigyázz hogy ne nyiffanyj ki túl hamar mielött elkölthetnéd a fejpénzt...

Relunx
Title: Lélektani hatások
Post by: Rounin on 2005-06-23, 02:54:28
Quote from: RelunxLegalább könnyen meggazdagodnál! Csak vigyázz hogy ne nyiffanyj ki túl hamar mielött elkölthetnéd a fejpénzt...

Relunx

Vagy bele ne fuss egy vagány "roma" csajba, aki véletlenül ki talál fosztani ;)
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-06-23, 17:00:41
Quote from: TyraelCowboy Bebop
reszemrol legalabbis
Én is szívesen! :D Nem is feltétlenül fejvadásznak (bár az sem rossz: "jófiú" lehetsz, nem kell ölnöd se, rövid, ám eseménydús élet :cool: ), pl kereskedõnek is.
Title: Lélektani hatások
Post by: Relunx on 2005-06-24, 02:18:48
Ha már Tyrael és Ramiz is válaszolt hogy kb. ki lenne az adott világban..akkor most én is megteszem: Amint már mondtam én valszeg a Record of Lodoss  War/Slayers és hasolnó stílusú animék világában élnék! És ott valszeg egy nagyhatalmú varázsló lennék, és megpróbálnám megfejteni (vmi varázslattal) az örök élet titkát...(példaként: Rezo-t hoznám fel - bár ez még nem tudom hogy a jó vagy gonosz oldalon áljak...:rolleyes: )

Relunx
Title: Lélektani hatások
Post by: Relunx on 2005-07-24, 02:38:46
Folyt köv:
És miután megfejtettem az örök élet titkát (ami valszeg hosszú idõ lesz). Elidulnék megekersni az ottani korban a hozzám íllõ legmegfelelõbb csajt, aztán meg együtt kalandoznánk, ammit valszeg soha nem unnék meg...:D

Relunx
Title: Lélektani hatások...
Post by: Rev on 2005-08-12, 11:39:33
Hát nem is tudom, az utóbbi 1 hónapban kezdtem el komolyabb mértékû, "eftépés" animés pályafutásomat, tehát eléggé kezdõ vagyok 17.98 évesen, de már többször is mély hatást tett rám néhány anime.

Nos, itt nem sokan hoznak fel példának A+on szereplõ animéket, de nálam vannak A+osak is. Szóval:

(a spoilerek fehér színben vannak, aki nem látta ezeket, az ne nézze meg a fehér szövegeket)

-Kiddy Grade: Amikor Eclair visszaemlékezik Franz doktorra, aki megmentette, aztán hiába keres bármilyen nyomot a kihalt bázison. De végülis rátalál egy titkos orvosi szobára, ahol a jelszó a saját neve... Ezen a részen könnyeztem. :beken:

-Blue Gender: Ebben a mûben a természetes "világvége" hangulaton kívûl Yuji személyisége is megfogott. A kezdetben reményvesztett srácból elszánt mecha pilóta lesz. Amikor az elején Koreában járnak, és Yuji ígérete ellenére nem tudja megmenteni a kislányt, ráadásul a szeme elõtt hal meg mindenki, és õ tehetetlenül, sérülten fekszik... Utána pedig nem tudja megemészteni a történteket. Itt is kénytelen voltam megtörölni a szemen... :beken:

És ami nem szerepel A+on, és magyar szinkronja sincs:

-Chobits: Tegnap megnéztem egészen a 20. részig, ma még hátravan 4 részt. A "Chi Provides" címû részen majdnem kicsordult a könnyem, Chi annyira kedves és aranyos volt :angyali:, de ez vonatkozik az egész sorozatra. Ez a "beprogramozott hûség", vagy nem tudom, hogy nevezzem, szintén megragadott. Bár ennek az animének erõs filozófikus hatása is van rám: hogy mit nevezzünk élõnek, és mit élettelennek, hogy mi az élet, és lehet-e szerelem egy ember és egy "számítógép" között, egyáltalán, mi számít szerelemnek? Egy kicsit máshogy nézek most a számítógépekre, mert hiszem, hogy még ha fikció is, de a (távoli) jövõ kiszámíthatatlan... Nem hinném, hogy sok más anime hasonló kérdéseket feszegetne. Azt hiszem, ez lesz ezentúl a fõ kedvencem. :eeek:
Sajnos az A+on még sok ideig biztos nem láthatjuk (fõleg magyarul), lévén ecchi, és számunkra merõben szokatlan témát mutat be... :bruhuhu:

(EDIT: Megnéztem végig a Chobits-ot, a 3 Chat és 1 Special résszel eggyütt. Az utolsó (24.) részben, mikor már azt hittem szomorú lesz a történet lezárása, minden eddiginél jobban eleredt a könnyem, és akkor végülis jóra fordul... Mekkora megkönnyebbülés volt!)

Eddig csak animék tudtak belõlem pusztán így nézve, ilyen hatást kiváltani. :eeek:

Rev
Title: Read or Die (TV)
Post by: Moha on 2005-09-25, 18:52:57
Hmmm, azt hiszem ebbõl a sorozatból is kedvenc lesz. :jee:
Most konkrétan a 10. rész volt rám mély érzelmi hatással. A történet, hogy hogyan fogadták egymást testvérré, nagyon megérintett. :beken:

Amúgy az egész sorozat jó eddig. Van, mikor pörgõs akció, van mikor school life történet.
Title: Lélektani hatások
Post by: Kuroi Tenshi on 2005-09-25, 20:46:28
Hmm.. még csak most látom ezt a témát... illetve már láttam, csak nem olvastam bele..  :rolleyes:

Naszóval az utóbbi egy hét alatt befejeztem a NGE másodszori teljes végignézését, majd a FLCL (Furi Kuri - egy kicsit hülyén hangzik a japán címe magyarul  :lul: ), tegnap pedig az Elfen Lied következett... szóval érzelmi hatásokban gazdag idõszak volt, de sajnos olyan is lett a kedvem tõle.

NGE másodszorra most valahogy kevésbé negatívan jött le, mint elsõre. Ami nem is csoda, hiszen elsõre elég negatívnak éreztem. Azonban megint végignézve már  jobban tudtam figyelni (elõször a szigorlatra tanulás mellett/helyett néztem végig), jobban értettem egy-két célzást és utalástis. De azért még most is kellemetlen utóíze volt...

FLCL nagy baromság volt, jót röhögtem egy-két részen. kellett ez a kis felüdülés és értelmetlenség a NGE után  :lul:

Elfen Lied... nekem tetszett. Majd ha megint megnézem és összeszedem a gondolataim, megpróbálok értelmesen nyilatkozni róla. Annak ellenére, hogy ez nem végzõdik annyira rosszul, mint az NGE, mégis ahhoz hasonlóan, mikor azt elõször végignéztem, kellemetlenül érzem magam, és nem hagy nyugodni.
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-09-25, 20:55:46
Quote from: Kuro_Tenshi(Furi Kuri - egy kicsit hülyén hangzik a japán címe magyarul  :lul: )
FLCL nagy baromság volt, jót röhögtem egy-két részen. kellett ez a kis felüdülés és értelmetlenség a NGE után  :lul:
Nem csak magyarul. :D
Egyébként a Furi Kurival vigyázz, beugratós, sokkal több értelme van, mint elsõre tûnik (legalábbis nekem így volt - másodszorra 100x többet értettem belõle, a cselekménybõl és a mondanivalójából is (mert olyan is van neki)). Melegen ajánlom a rendezõi kommentárt.
Title: Lélektani hatások
Post by: Kuroi Tenshi on 2005-09-25, 20:59:10
Quote from: RamizNem csak magyarul. :D
Egyébként a Furi Kurival vigyázz, beugratós, sokkal több értelme van, mint elsõre tûnik (legalábbis nekem így volt - másodszorra 100x többet értettem belõle, a cselekménybõl és a mondanivalójából is (mert olyan is van neki)). Melegen ajánlom a rendezõi kommentárt.
Tudom, de azért még mindig nem volt annyira elvont, mint a NGE  :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-09-25, 21:03:16
Quote from: Kuro_TenshiTudom, de azért még mindig nem volt annyira elvont, mint a NGE  :)
Pedig sokkal kevesebb idõben szól majdnem ugyanolyan komoly dolgokról. Ezért nehezebb emészteni.
Title: Lélektani hatások
Post by: Relunx on 2005-09-28, 02:09:09
Mostanság eléggé nagy hatást gyakorolt rám az Erementar Gerad anime!
Utoljára az Ah! My Goddess OVA volt rám ilyen hatással!
Ilyenkor persze azonnal beleszeretek az animébe, és a kedvenc lesz. Megváltoztatom az avatárom, signature-öm, csinálok belõle amv-t, elkezdem az ost-jét hallgatni stb...és vagy 5x megnézem! :D
Ilen esemény ritkán történik velem, de néha megesik.  :rolleyes:

Relunx
Title: Lélektani hatások
Post by: L.Mole on 2005-09-28, 22:59:54
Néha annyira megszeretek egy-egy animét, hogy az már komolyan rosszul esik. Elkezdek kötõdni a kitalált karakterekhez, meg a megálmodott fantáziavilághoz, és ez elõbb-utóbb levezethetetlen frusztrációhoz vezet.
Persze-persze tudom a megoldást: Szerezzek magamnak VALÓDI életet. De nekem van! Van egy gyönyörû menyasszonyom, ambícióim, barátaim, terveim, hobbim, ÉS MÉGIS!
A következõ rajzfilmet, csak orvosi hozzájárulásra vagyok hajlandó megnézni.
Title: Lélektani hatások
Post by: Moha on 2005-09-28, 23:09:08
Quote from: L.MoleNéha annyira megszeretek egy-egy animét, hogy az már komolyan rosszul esik. Elkezdek kötõdni a kitalált karakterekhez, meg a megálmodott fantáziavilághoz, és ez elõbb-utóbb levezethetetlen frusztrációhoz vezet.
A dolog ismerõs, hidd el, nem vagy vele egyedül. :sóhaj:
QuoteVan egy gyönyörû menyasszonyom, ambícióim, barátaim, terveim, hobbim, ÉS MÉGIS!
Hmmm... még akár irígykedhetek is rád: nekem jelenleg elég stresszes az életem (meló), nincs barátnõm, a barátaimnak is egyre kevesebb idejük van... Nekem leginkább az anime a hobbim, meg a számítógép. Ez a kettõ az, ami némi értelmet tud adni jelenleg a dolgoknak. :sóhaj: (na jó, azért van pár más dolog is)
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-09-28, 23:40:32
Huhh... mindig megkönnyebbülök, amikor ilyen freak-ekkel találkozom, mert ez azt jelenti, hogy nem egyedül én vagyok õrült... :D Nálam mostanában (szeptember óta) olyan erõs a szükséglet, hogy elvonási tünet-szerûen jelentkezik: egyszerre abbahagyom a tanulást vagy a zongorázást, mert egyszerûen néznem kell valamit. Vagy animét, vagy Twin Peaks-et. Nem tudom, miért van rá ekkora szükségem, de tényleg nem telhet el nap enélkül. Így hát lecsippentek egy kicsit az éjszakából... vagy sokat. És másnap a kávé meg a tea tart életben. Mert az egész hét egy nagy (ezúttal nem piás) másnap. Milyen filozófikus. :)

Quote from: MohaNekem leginkább az anime a hobbim, meg a számítógép. Ez a kettõ az, ami némi értelmet tud adni jelenleg a dolgoknak. :sóhaj: (na jó, azért van pár más dolog is)
Igen, a piálás, de az pénzbe kerül, úgyhogy nem megy. :D Nálam legalábbis ennyi... :bsd:
Title: Lélektani hatások
Post by: sirtomi on 2005-09-29, 09:54:17
Quote from: MohaA dolog ismerõs, hidd el, nem vagy vele egyedül. :sóhaj:Hmmm... még akár irígykedhetek is rád: nekem jelenleg elég stresszes az életem (meló), nincs barátnõm, a barátaimnak is egyre kevesebb idejük van... Nekem leginkább az anime a hobbim, meg a számítógép. Ez a kettõ az, ami némi értelmet tud adni jelenleg a dolgoknak. :sóhaj: (na jó, azért van pár más dolog is)
Én is hasonlóan élem napjaim. Bár mióta egésznap gép elõtt ülök, munka után egyre kevésbé foglalkozom a számítógéppel, csak szórakozás céljából.

És az utóbbi 2-3 hétben animet sem láttam idõ hiányában  :bruhuhu:
Title: Lélektani hatások
Post by: L.Mole on 2005-09-29, 19:27:55
Quote from: MohaHmmm... még akár irígykedhetek is rád: nekem jelenleg elég stresszes az életem (meló), nincs barátnõm, a barátaimnak is egyre kevesebb idejük van... Nekem leginkább az anime a hobbim, meg a számítógép. Ez a kettõ az, ami némi értelmet tud adni jelenleg a dolgoknak.[/SIZE]

Ehhez álljon itt egy optimista egy pesszimista és egy igaz hozzászólás:

1 - Ha valamit el akarsz érni és hajlandó vagy megküzdeni érte, akkor 200%, hogy el fogod érni.
2 - Ha elérted amit akartál, akkor jössz rá, hogy az életed nem lett jobb, csak másmilyen.
3 - A stressz akkor múlik csak el, ha elhatározod hogy nem fogsz stresszelni.

Konklúzió:
Sajna az élet egy ilyen hülye videojáték, amiben nincs újrakezdési lehetõség, nem lehet menteni, leírás nincs hozzá, de legalább a grafikája jó.  :haha:
Title: Lélektani hatások
Post by: Kuroi Tenshi on 2005-09-29, 19:40:19
Quote from: L.MolePersze-persze tudom a megoldást: Szerezzek magamnak VALÓDI életet. De nekem van!
Tényleg? És hol lehet kapni?  :3x3:
Asszem nekem is kéne egy


:D
Title: Lélektani hatások
Post by: L.Mole on 2005-09-29, 22:23:02
Quote from: Kuro_TenshiTényleg? És hol lehet kapni?  :3x3:
Asszem nekem is kéne egy

Nem kapni. Én is úgy találtam (valaki biztos elhagyta). Ha majd szerzek egy jobbat akkor a régit neked adom  :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-09-29, 22:30:14
Ez már filozófia.
Lélektani hatás: Ghost in the Shell SAC 2. 16. epizód: Motoko gyakorlatilag meztelenül mászkál a szállodai szobában, aztán sexual harrasment-nek tesz ki egy gyereket. Ez mély lélektani hatást tett rám. És az a hülye tökkolop srác nem használta ki a helyzetet! :3x3:
Title: Lélektani hatások
Post by: animoni on 2005-09-30, 12:26:32
Quote from: L.MoleA következõ rajzfilmet, csak orvosi hozzájárulásra vagyok hajlandó megnézni.
Majd írd meg az orvos cimét, aki megengedi, létszives! :)
Title: Lélektani hatások
Post by: Rounin on 2005-09-30, 13:33:20
Quote from: RamizEz már filozófia.
Lélektani hatás: Ghost in the Shell SAC 2. 16. epizód: Motoko gyakorlatilag meztelenül mászkál a szállodai szobában, aztán sexual harrasment-nek tesz ki egy gyereket. Ez mély lélektani hatást tett rám. És az a hülye tökkolop srác nem használta ki a helyzetet! :3x3:

Aaaawww.. és addig még van sok-sok rész. Ezt meg kell nézni :3x3: :D
Title: Lélektani hatások
Post by: Ramiz on 2005-09-30, 18:18:24
Quote from: RouninAaaawww.. és addig még van sok-sok rész. Ezt meg kell nézni :3x3: :D
De nem ér csalni és átugrani a többi részt!  :ejnye:
Title: Lélektani hatások
Post by: Keelhaul on 2005-10-11, 19:10:31
Egy hétvége alatt néztem meg az NGE sorozatot, filmekkel, többször is.
Amikor hullafáradtan befejeztem az End of ...-t, nem nagyon tértem magamhoz. Ilyen érzés utoljára a Hetedik Pecsét nézése (na azért nincs olyan jó, még szerintem se...) után volt bennem... egyrészt elcsodálkoztam, hogy mennyi mindenrõl szól (úgy ültem neki, hogy nem vártam semmi komolyat!), bár ez már nézés közben is jelentkezett. Nyilván éreztem egy kis zavart, bár már akkor is volt bennem egy kialakult kép a dolgok jelentésérõl, egész jól felfogtam elsõre...Másnap mentem elõször egyetemre, és eléggé nehezemre esett létezni. Mindenesetre 4 éve elõször sírtam, és ez nagy dolog.
Amúgy nehéz leírni, hogy mi volt bennem, fõleg azért, mert nem most élem életem legkönnyedebb idõszakát érzelmileg, de ehhez igazából semmi közötök. Najó, mostmár, hogy leírtam van.:)A kettõ együtt kiütött, röviden fogalmazva, másfél hónapja emésztem.Amúgy ezért tartom olyan sokra...
Emellett elkezdtem újra tûnõdni az élet nagy, meg kevésbé nagy dolgain, amirõl valahogy leszoktam az utóbbi idõben, lehet hogy a sok egyetemi program meg mifene hatására, de egyértelmûen az NGE-hez köthetõ ezen jó szokás visszatérése, sok más mellett :)

Sajnos az Akiráról nem tudom ezt elmondani, pedig az is eléggé megviselt, és szupernek tartom :)
Mindenesetre nem zúgott a fejem utána. MEg lehet, hogy nem egymás után kellett volna megnéznem-...
Title: Lélektani hatások
Post by: Relunx on 2005-10-11, 23:53:06
Nos végre láthattam az Erementar Gerad végét, igaz csak RAW-ban, de anniyra kiváncsi voltam a végére, ohgy nem tudtam tovább várni :D És megkell mondjam hogy vmi ferketegeset alkottak a készítõi a végére! Végre egy anime aminek nem xarták el a végét! Néha komolyan hülyét tudok kapni az olyanoktól amikor vagy az anime közepén vagy a uccsó 5mp-en kinyiffantják a fõhõst vagy mindenkit...ezektõl néha nagyon eltud menni a kedvem mindentõl...szal visszatérve az EG-hez: nagyon örültem hogy egy igényesen megcsinált happy end-et kreáltak az animének. Ez már nagyon kelett a lelki világomnak. Nagyon nagy hatást gyakorolt rám. Mondhatni feltöltött boldogsággal -olyan mintha egy boldogság-bomba robbant volna bennem-, aminek a hatását még eme sorok írása közben is érzem. Mondjuk kellett is, mivel az utóbbi 5 anime amit láttam annak olyannyira elxarták a végét hogy már kezdett elmenni a kedvem az anime nézéstõl is...A sors iróniája hogy az Erementar Gerad animére egy véletlen esemény álltal "találtam" rá.

Relunx
Title: Re: Lélektani hatások
Post by: Andicilin on 2010-11-07, 23:09:38
Rám a legnagyobb hatással talán a Welcome to the NHK! volt. A főszereplő Satouval szinte teljesen azonosulni tudtam, bár egy kicsit azért van bennem Misaki karakteréből és az az érdekes, hogy Yamazaki is nagyon hasonlít valakire a közvetlen környezetemből. A lényeg, hogy együtt lélegeztem az egész sorozattal, ami gyakorlatilag még 1-2 animére mondható el, amit láttam, illetve azokra se ilyen mértékben. Hosszan is fejtegethetném a dolgokat, de éppen elég, hogy én tudom, hogy mikor mi ragadott meg. Egyébként az is hozzátartozik a dologhoz, hogy mikor néztem, mert most nem lenne már rá akkora hatással, illetve teszem azt 5 éve se lett volna.
Title: Re: Lélektani hatások
Post by: NLZ on 2010-11-07, 23:11:27
Ubazdmeg, egy Master Necromancer.
Title: Re: Lélektani hatások
Post by: Zsiga on 2010-11-08, 00:12:37
Quote from: NLZ on 2010-11-07, 23:11:27
Ubazdmeg, egy Master Necromancer.
Ja. Ezt a topicot pl. még sose láttam. :eek:
Title: Re: Lélektani hatások
Post by: Próféta on 2010-11-08, 00:23:34
Quote from: Zsiga on 2010-11-08, 00:12:37
Quote from: NLZ on 2010-11-07, 23:11:27
Ubazdmeg, egy Master Necromancer.
Ja. Ezt a topicot pl. még sose láttam. :eek:
+1
Ugyan kicsit hamarabb regisztráltam, de rendszeresebben lurkolni már csak pár hónappal azután kezdtem el, hogy ez a topik már kihalt.

Andicilin: fogadj el tőlem szeretettel egy nagyon hasznos link (http://usteam.hu/forum/index.php?action=unread)et :)
Title: Re: Lélektani hatások
Post by: Andicilin on 2010-11-08, 00:38:55
Elnézést. :oops: Gondoltam, hogy ha egy topic nincs bezárva, akkor írhatok bele.
Most biztos mindenki csúnyán néz rám. :frown: (Vagyis arra, amit írok.)
Title: Re: Lélektani hatások
Post by: Selmo on 2010-11-08, 00:44:20
Quote from: Próféta on 2010-11-08, 00:23:34
Quote from: Zsiga on 2010-11-08, 00:12:37
Quote from: NLZ on 2010-11-07, 23:11:27
Ubazdmeg, egy Master Necromancer.
Ja. Ezt a topicot pl. még sose láttam. :eek:
+1
+1
Elsőnek azt hittem valamelyikőtök átnevezte a párkapcsolatos topicot, aztán meg, hogy ez lett a vallásos topicból, még meg is néztem, az első postot, kinek szúrta a szemét. :lul:

Btw. Írni lehet bele, csak nem biztos, hogy érdemes 5 év után.
Title: Re: Lélektani hatások
Post by: Próféta on 2010-11-08, 00:59:20
Quote from: Selmo on 2010-11-08, 00:44:20
Btw. Írni lehet bele, csak nem biztos, hogy érdemes 5 év után.
Szerintem akár érdemes is lehet, ha van valami mondanivalód, ami máshova nem igazán illik.
Hogy jelen esetben erről van-e szó, azt nem tudom; én simán beírtam volna az általános anime tereferébe, nem okozott volna nagy zsúfoltságot ott se. Amikor még sokkal többet beszéltek itt az emberek ténylegesen animékről, akkor jól jött, hogy nem csak 3-4 animés topik pezseg, hanem specifikusabb témákba szét van osztva a sok poszt. Most már szerintem kisebb szükség van erre.

Más részről: írni lehet bele, de akkor meglepődni is szabad ;)