Main Menu

Harcmûvészet

Started by Damnatus, 2004-05-22, 23:32:29

Previous topic - Next topic

Elain

Quote from: SquallNameg jobban szeretem a rendes, pusztakezes harcot...a fegyver csak ráadás...végülis az utcán sem fegyverrel rohangálok, úgyhogy a fegyveres harcnak sok hasznát nem veszem...egyszerûen csak szép, és a szépsége miatt tanulnám meg...

Te nem... ;)

Squall

Quote from: ElainTe nem... ;)

Mér? Te igen? :D
Soon I will be here no more
You'll hear my tale
Through my blood
Through my people
And the eagle's cry...

Elain

#242
Nézd... Az ember nem lehet elég óvatos.  :lazza:
:lol:

Itachi

Quote from: SquallMire vagy kíváncsi?
A Kurayfat a rendes régi tradícionális, japán változata a kempo-nak...
Különbségeket nem naon tok mondani, mert nem ismerem sem a Zen-Bu-Kan Kempo rendszerét és tanítási módszereit, sem a magyar kempo-ét...
Gyakorlatilag pusztakezes harc, mint ahogy a nevében is benne van: Kurayfat Kempo Karate. Annyi, h van földharc is benne, de az van minden kempo-ban...
Az meg h hol tanul az ember jó kampo-t, és hol nem, az meg teljesen tanító függõ, mint ahogy minden más ágazatban is...én jó helyen vagyok :zen:
Mo. n csak ez a kettõ van.Pontosabban valahol láttam Shorinji Kenpo t is, de nem vok biztos benne, hogy itt Mo. n.Hozzáértõk szerint a Shorinji Kenpo a legjobb az összes kenpo meg karate-féleség közül.
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Squall

Quote from: ItachiMo. n csak ez a kettõ van.Pontosabban valahol láttam Shorinji Kenpo t is, de nem vok biztos benne, hogy itt Mo. n.Hozzáértõk szerint a Shorinji Kenpo a legjobb az összes kenpo meg karate-féleség közül.

Najah...Shorinji az szintén régi japán ág, de arról csak hallottam h van Mo-n, de azt nemtom, h valóban van e, meg még nem is láttam sehol...
Soon I will be here no more
You'll hear my tale
Through my blood
Through my people
And the eagle's cry...

Itachi

Quote from: SquallNajah...Shorinji az szintén régi japán ág, de arról csak hallottam h van Mo-n, de azt nemtom, h valóban van e, meg még nem is láttam sehol...
Az túlzás, hogy a kenpo vagy pont a shorinji japán eredetû lenne.A kenpo egy az egyben a kung fu meg felelõje névben.A shorinjinak nevezik japánul a shaolin t.Bár szvsz. a kenpo meg a karate közt csak a földharc mennyiségében van különbség ,a shorinji kenpot még én is kipróbáltam volna.
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Squall

Quote from: ItachiAz túlzás, hogy a kenpo vagy pont a shorinji japán eredetû lenne.A kenpo egy az egyben a kung fu meg felelõje névben.A shorinjinak nevezik japánul a shaolin t.Bár szvsz. a kenpo meg a karate közt csak a földharc mennyiségében van különbség ,a shorinji kenpot még én is kipróbáltam volna.

Abban igazad van, h a kenpo és a kung-fu szorosan kötõdik egymáshoz...fõleg, mert egy és ugyanaz voltak még jó réges-rég, de a shorinji és a kurayfat japán kenpo-k...nem 100%-osan, mint ahogy a kung-fu teljesen kínai, de Japánban alakultak ki véglegesen ez a 2 irányzat...japánok az alapítómesterek is, stb...(kurayfat esetében volt egy kínai mester is, azt tom...)
Soon I will be here no more
You'll hear my tale
Through my blood
Through my people
And the eagle's cry...

Itachi

Quote from: SquallAbban igazad van, h a kenpo és a kung-fu szorosan kötõdik egymáshoz...fõleg, mert egy és ugyanaz voltak még jó réges-rég, de a shorinji és a kurayfat japán kenpo-k...nem 100%-osan, mint ahogy a kung-fu teljesen kínai, de Japánban alakultak ki véglegesen ez a 2 irányzat...japánok az alapítómesterek is, stb...(kurayfat esetében volt egy kínai mester is, azt tom...)
A Kurayfat névbõl itélva, nem hogy kínai redetre gondol az ember hanem kifejezetten indiai eredetre.Valahol olvastam is róla.Tudom, hogy a néven kívül a kenpo nak nincs sok köze a kung fu hoz.Mert ami japán harcmûvészet annak sosem lesz kínai stílusa.Ami röhej viszont, hogy a kínai kung fu t is kenpo nak nevezik a japcsik.:3x3:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Squall

Quote from: ItachiA Kurayfat névbõl itélva, nem hogy kínai redetre gondol az ember hanem kifejezetten indiai eredetre.Valahol olvastam is róla.Tudom, hogy a néven kívül a kenpo nak nincs sok köze a kung fu hoz.Mert ami japán harcmûvészet annak sosem lesz kínai stílusa.Ami röhej viszont, hogy a kínai kung fu t is kenpo nak nevezik a japcsik.:3x3:

Mert a kenpo Indiából indult el, akárcsak a kung-fu, aztán Kína, majd Japán...
A Kurayfat név pedig abból ered, h egy kínai mester a 18.sz-ban átkerült Okinawa-ra, és ott egy japán család fogadta be, és a családfõt tanította kenpo-ra...namost a kínai mester meghalt, a japán mester pedig átadta a tanítást egyik tanítványának, aki a nevet adta a stílusnak, mégpedig az alapján, h a japán mester mindig fekete kimono-ban tartott edzést (kurai -> kuray), a kínai mester pedig mivel buddhista volt, így a buddha nevét tette bele a stílus második felébe (fat), és így lett kuray fat kempo ryu...késõbb kurayfat kempo...röviden és nagyon lecsontozva ezért hangzik részben kínaiul is...
Illetve itt egy oldal, arról, h mi köze a kung-fu-hoz:
http://www.budomagazin.hu/sportok.php?sportid=41&kw=kempo
Soon I will be here no more
You'll hear my tale
Through my blood
Through my people
And the eagle's cry...

smash++

Nos.Én nem olvastam végig a topicot,mert már nincs hozzá erőm.Szóval ha ismételek akkor bocs.Én még gyerekkoromban(11évesen) kezdtem el a kyokushin karatet,4évig csináltam majd elkezdtem fovizni.18 évesen vissza a karatehoz,majd pestre kerültem és kipróbáltam a kempo-t(nem jött be,szerintem az edző miatt) majd elkezdtem kick-box-ozni.Na ez elég jó volt csak hiányoltam a lábmunkát.Szóval most ott tartok hogy visszatérek a kyo karatéhoz(vagy thai-box de nem valószinű).Eddigi tapasztalataim szerint a kyokushin karate a legjobb stilusok között vanés ez harcművészet.
Tényleg különbözik a kettő,harcművészet vs kűzdősport.Nálam alap eltérés,hogy a harcművészet nevel is(jóra tanit),fegyelmez.Most lehet hogy nincs igazam de inkább a küzdősportokat űzőknél lehet megtalálni azokat a "taplókat" akik csak erősek akarnak lenni hogy villogjanak és belekössenek másokba.Tisztelet a kivételnek mert sok kivétel van.De arányban ott magasabb az ilyen egyén.Szerintem.
Szivem szerint a kendót is kipróbálnám,de az embernek nincs olyan sok ideje.

Fénymarék

Quote from: smash++ on 2006-05-18, 16:12:03
Nos.Én nem olvastam végig a topicot,mert már nincs hozzá erőm.Szóval ha ismételek akkor bocs.Én még gyerekkoromban(11évesen) kezdtem el a ,4évig csináltam majd elkezdtem fovizni.18 évesen vissza a hoz,majd pestre kerültem és kipróbáltam a -t(nem jött be,szerintem az edző miatt) majd elkezdtem-ozni.Na ez elég jó volt csak hiányoltam a lábmunkát.Szóval most ott tartok hogy visszatérek a kyo karatéhoz(vagy thai-box de nem valószinű).Eddigi tapasztalataim szerint a kyokushin karate a legjobb stilusok között vanés ez harcművészet.
Tényleg különbözik a kettő,harcművészet vs kűzdősport.Nálam alap eltérés,hogy a harcművészet nevel is(jóra tanit),fegyelmez.Most lehet hogy nincs igazam de inkább a küzdősportokat űzőknél lehet megtalálni azokat a "taplókat" akik csak erősek akarnak lenni hogy villogjanak és belekössenek másokba.Tisztelet a kivételnek mert sok kivétel van.De arányban ott magasabb az ilyen egyén.Szerintem.
Szivem szerint a kendót is kipróbálnám,de az embernek nincs olyan sok ideje.
ha.szakítasz.rá...bármire.van.időd.:D
Leginkáb.a.lehetőség.hátráltastja.az.embereket...
hmmmm.elég.sokmindent.kipróbáltál
Nem.volt.furcsa.ígyátváltani.egyikről.amásikra?
kyokushin karate,karate,kempo, kick-box
hmmm.mindegyik.támadó.küzdősport
nemtudom.mennyikülönbség.van.köztük.de.gondolom.a.tanítás.lényege.mindegyiknél.ugyanaz
mármint.az.alapok
örülnék.ha.részletesen.írnál.róluk....
kempo.okké.arról.van.elképzelésem.meg.naggyából.mindegyikről
deazért.halljuuuuk
:D
én.régen.judo-ztam...
de.már.semmire.nem.emlékszem
najó.ez.nem.teljesen.igaz
de.a.fizikumom.vagy.a.testalkatom.nem.megfelelő.már.ahhoz-hogycsak.úgy.,hipp.hopp.mutassak.belőle.egykét.dolgot
és.ugye.amit.az.ember.abbahagy.és.többet.nem.vesz.elő.elévül
elhalványodik
namostaza.2év.elég.rég.volt....
bár.az.elsők.között.szerepeltem
és.nagyon,.kedveltem.az.edzőt....
jó.volt.akapcsolatunk...és.ő.maga.jó.tanító.volt.és.jó.ember...
nem.ismerek.belefogni.ismét....más.edzővel....


smash++

Fénymarék:
Igaz.Ha lesz időm végig olvasom:).
A tanitás szóban rejlik a kulcs.Picit furcsa volt,főleg,hogy voltak kihagyásaim és mindnig kellett min1hónap hogy visszarázódjak a dolgokba.Igazság szerint ahoz kel igazi erő,hogy valamit újra elkezdj 1-2 év(esetleg több) kihagyás után.Szerintem próbálkozz meg vele(újra) ha tetszik vmi.

A kyokushin karate nem a küzdő sportok közé tartozik.Igaz versenysport,de komoly múltja van.Tanit is főleg ha fiatalon kezded és egy nem rossz edzőhöz jársz.Vannak viselkedési szabályok amiket bekell tartanod(tiszteld a rangidőset,védelmezzd a gyengébbeket...).Ennek a harcművészetnek a lényege,hogy hatalmas fizikai ellenállóképességet fejlesztenek ki(láb,has,mellkas,kar).Ezalatt azt értem hogy védő felszerelés nélkül ütik és rúgják egymást(van amikor felszereléssel:),de ez picit hosszú kifejteni).Egyik specialitás a combrúgás és a láb technika.Sajnos fejre nem lehet ütni és ennek kiküszöböléséhez egy jó edzőt kell kifogni aki tanit némi box-ot is az edzésen.Nekem ezt volt nehéz megszokni amikor a kick-box-ra váltottam.Nekem ez tetszett eddig a legjobban.

thai-box:erről nem sokat tudok még nem próbáltam.Röviden brutális:).Nagyon kemény gyerekek erős fizikai ellenállóképességgel.A lábuk szerintem nem olyan jó mint a karatésoké,de a kezük jobb.Itt gyakoribbak a sérülések ha valaki komolyan csinálja.

Kempo:nem sokáig csináltam,mert egy rossz edzőt fogtam ki.Elég gyenge edzés volt.De láttam már jó edzést is.Kicsit hasonlit a kick-box-ra.Ha jól tudom amerikában sokkal nagyobb szinvonalon űzik.Azokról sok jót hallani.

Kick-box:Nekem tetszett.Ahova én jártam edzeni kimondottan jó edzést tartottak.Kondis edzés(ajánlom fogyózásra)-futás,fekvőtámasz,ugrálás,...Itt a kéz techinkát tartották előtérben.A láb sem rossz,de inkább a kéz(jobb mint a thaiosoké).Minden edzésen küzdöttünk védőfelszerelésben.Na itt volt egy pici gond.Nem erősödött eléggé a testünk.Az oké hogy gyors vagyok meg minden,de kapok egy jól irányzott combost aztán HELLO.De azért jó sport.

Én a kyokushin melett vagyok.Nőknek ajánlom az önvédelmi sportokat mint pl az aikido-t.
A kungfu ágazatokat is dicsérik.De azokat komolyan kell űzni.
Amiről szintén sok jót hallottam és külföldön is nagyon jó az a Taekwon-do.Sajnos még nem próbáltam,de ezen is gondolkodtam.Nagyon jó a lábmunkájuk és nagyot ugranak:).
Nekem nagyon fontos.hogy olyan helyre járjak edzésre ahol a körülmények is megfelelőek.Rendes edzőterem vagy dojo.Ezt is ajánlom.A lényeg hogy ne egy egyszerű tornaterem legyen vagy egy művelődési központ táncterme...
Kb ennyi.

smash++

Ha valakit érdekel egy jó kis video ezt nézze meg(töltse le:))!!!!
Jó zene,kemény összecsapás.Na ez nem harcművészet,de nekem nagyon bejött.A néger srác nagyon tud.
Remélem a linkre kattintással bejön ha nem marad a bemásolás :D

http://www.totalfight.com/index.php?id=404&lang=magyar

Feldin

kempo csak kishazánkban hajazik a kickboxra, csak az nem kempo.
a kempo a kínából átvett kungfualapon indult dolog japánban.
kyora azt mondják a fiatalok útja. hogy a korral kopik, míg a régi karaték tarják a szintüket.
fénymarék, miért hagytad abba?

fú, az aikidot önvédelmi sport néven nevezni...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fénymarék

Quote from: Feldin on 2006-05-24, 10:09:43
.fénymarék, miért hagytad abba?
:)
sorolhatnám.mennyimindent.hagytam.abba/ott...
és.mennyimindenkit
de.majd.egyzser.megdumáljuk.egy.forrócsoki.mellett
a.lényeg.hogyeljöttem.bicskéről(emiatt)
ugyanúgyahogy.százhalombattáról,tárnokról,nagykovácsiból,budáról,pestről,hmmm.stb
az.életem.nem.volt.túl.uncsi....
így.alakult
sajnos
:)

smash++

Quote from: Feldin on 2006-05-24, 10:09:43
kempo csak kishazánkban hajazik a kickboxra, csak az nem kempo.
a kempo a kínából átvett kungfualapon indult dolog japánban.
kyora azt mondják a fiatalok útja. hogy a korral kopik, míg a régi karaték tarják a szintüket.
fénymarék, miért hagytad abba?

fú, az aikidot önvédelmi sport néven nevezni...

Háát a korral opik?Nem is tudom..Én láttam bemutatókat öreg mesterektől és aki a gipsz"betont"(valahogyan igy hivják) oldalról ketté rúgja arra nem mondanám,hogy kopott a tudás.De ez mindenre vonatkozik egy bizonyos szinten.Öregség sajnos lassulással jár habár a techika fino,abb lesz.
Az aikido-ra azért irtam önvédelmi sportot(tom hogy harcművészet),de ha nőknek ajánlom akkor már inkább ezt irom mint,hogy harcművészet.Aki egyáltalában nincs otthon a dolgokban így sokkal jobban eltudja képzelni.Az aikiod-sok teljes mértékben az erőszak ellen vannak és minden áron kerülik a harcot,illetve leginkább védekező technikákat tanulnak,sőt...(ami náluk már támadó az szinte halálos),ezért is egyszerűsitettem le önvédelmire.

smash++

Egyébként nem tiszteletlenségből vagy lenézésből mondtam övédelmispotot rá.Nagyon os sokra tartom ezért is ajánlom.

Itt van pár video.Szerintem érdemes mindet megnézni.Itt kiderül pár dolog(stilusok összehasonlitása).Multimedia cim alatt.

http://www.karatedojo.hu/index_hun.htm

Feldin

Quote from: Siendil Xera on 2006-05-24, 14:36:23
Quote from: Feldin on 2006-05-24, 10:09:43
.fénymarék, miért hagytad abba?
:)
sorolhatnám.mennyimindent.hagytam.abba/ott...
és.mennyimindenkit
de.majd.egyzser.megdumáljuk.egy.forrócsoki.mellett
a.lényeg.hogyeljöttem.bicskéről(emiatt)
ugyanúgyahogy.százhalombattáról,tárnokról,nagykovácsiból,budáról,pestről,hmmm.stb
az.életem.nem.volt.túl.uncsi....
így.alakult
sajnos
:)


rendben, majd egy forrócsoki mellett :)
hát mozgalmasnak hangzik az tuti.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: smash++ on 2006-05-24, 15:04:53
Quote from: Feldin on 2006-05-24, 10:09:43
kempo csak kishazánkban hajazik a kickboxra, csak az nem kempo.
a kempo a kínából átvett kungfualapon indult dolog japánban.
kyora azt mondják a fiatalok útja. hogy a korral kopik, míg a régi karaték tarják a szintüket.
fénymarék, miért hagytad abba?

fú, az aikidot önvédelmi sport néven nevezni...

Háát a korral opik?Nem is tudom..Én láttam bemutatókat öreg mesterektől és aki a gipsz"betont"(valahogyan igy hivják) oldalról ketté rúgja arra nem mondanám,hogy kopott a tudás.De ez mindenre vonatkozik egy bizonyos szinten.Öregség sajnos lassulással jár habár a techika fino,abb lesz.
Az aikido-ra azért irtam önvédelmi sportot(tom hogy harcművészet),de ha nőknek ajánlom akkor már inkább ezt irom mint,hogy harcművészet.Aki egyáltalában nincs otthon a dolgokban így sokkal jobban eltudja képzelni.Az aikiod-sok teljes mértékben az erőszak ellen vannak és minden áron kerülik a harcot,illetve leginkább védekező technikákat tanulnak,sőt...(ami náluk már támadó az szinte halálos),ezért is egyszerűsitettem le önvédelmire.

hm, lehet. azt mondtam amit hallottam. hogy inkább fizikára gyúr a kyo.  de ne legyen igazam :)
aikisok tanulnak egyáltalán támadó technikákat?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Itachi

Van egy bölcs kínai mondás; aki fiatal korában nem a chi jét fejleszti annak öregkorára semmilye sem marad...
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Feldin

Quote from: smash++ on 2006-05-24, 15:32:45
Egyébként nem tiszteletlenségből vagy lenézésből mondtam övédelmispotot rá.Nagyon os sokra tartom ezért is ajánlom.

Itt van pár video.Szerintem érdemes mindet megnézni.Itt kiderül pár dolog(stilusok összehasonlitása).Multimedia cim alatt.

http://www.karatedojo.hu/index_hun.htm
hát...
ebben nem bíznék. mármint ezekben a vidókban.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fénymarék

Quote from: Itachi on 2006-05-24, 16:25:38
Van egy bölcs kínai mondás; aki fiatal korában nem a chi jét fejleszti annak öregkorára semmilye sem marad...
és.te.esszerint.cselekszel?

Itachi

Az én esetem ennél egy picit összetetteb....
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

smash++

Quote from: Feldin on 2006-05-24, 16:29:07
Quote from: smash++ on 2006-05-24, 15:32:45
Egyébként nem tiszteletlenségből vagy lenézésből mondtam övédelmispotot rá.Nagyon os sokra tartom ezért is ajánlom.

Itt van pár video.Szerintem érdemes mindet megnézni.Itt kiderül pár dolog(stilusok összehasonlitása).Multimedia cim alatt.

http://www.karatedojo.hu/index_hun.htm
hát...
ebben nem bíznék. mármint ezekben a vidókban.

Hehe.Szerintem se tükrözik teljes mértékben az igazságot,de szerintem némi van benne(inkább éedekességnek küldtem be).Azért az látszik hogy a thai-box mégis csak valami(nem puhány gyerekek sportja) és a kyo vs wing-tshun is tetszett(lehet,hogy nem komomly),de azért a gyekernek elkezdett vérezni az"arca".Ja az igaz hogy a fizikára gyúr a kyo,de szerintem ezt mondtam is:)(nem kötekedekk vayg ilyesmi)
Egyébként én ezzel a chi-s dologgal egyet értek,csak az a gond hogy kevés helyen oktatják.Pedig jó lenne megtanulni.
Aikido:szerintem tanulnak támadó tachnkiát,mert nem mindig az elnfél erejét használják ki(pl Steven Seagal-ő szokott a kezeivel támadni is:)),de a vedekezés a domináns.Sajnos nem vagyok benne járatós szóval nyugodtan ki lehet egésziteni.Egy mestre azt mondta"Az aikido-ban nagyon fontos a belső erő a KI kifejlesztése.Az aikidoval ezt a belső korlátlan erőt fejleszthetjük ki.Ha valaki azt szeretné gyakorolni amit Steven S. csinál a filmjeken,azt a dojoban nem tudja megtenni.Ha valaki azért jön aikidozni,hogy harcoljon annak semmi keresnivalója nincs a dojoban."röviden ennyi.De azt halottam,hogyha komolyan harcolnak az már halálos kimenetelű is lehet(sőt az is),szóval nem lehet őket lebecsülni attól még hogy edzésen nem hajtják teljesen végig a technikát.

Itachi

#264
Akik az oldalt csinálják vakok vagy értelmi fogyatékosok...Az nem Wing Tsun hanem Részeges Kung Fu ,japán nevén Sui Ken...Ez azért fájt...
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Feldin

Quote from: smash++ on 2006-05-25, 23:12:06
Quote from: Feldin on 2006-05-24, 16:29:07
Quote from: smash++ on 2006-05-24, 15:32:45
Egyébként nem tiszteletlenségből vagy lenézésből mondtam övédelmispotot rá.Nagyon os sokra tartom ezért is ajánlom.

Itt van pár video.Szerintem érdemes mindet megnézni.Itt kiderül pár dolog(stilusok összehasonlitása).Multimedia cim alatt.

http://www.karatedojo.hu/index_hun.htm
hát...
ebben nem bíznék. mármint ezekben a vidókban.

Hehe.Szerintem se tükrözik teljes mértékben az igazságot,de szerintem némi van benne(inkább éedekességnek küldtem be).Azért az látszik hogy a thai-box mégis csak valami(nem puhány gyerekek sportja) és a kyo vs wing-tshun is tetszett(lehet,hogy nem komomly),de azért a gyekernek elkezdett vérezni az"arca".Ja az igaz hogy a fizikára gyúr a kyo,de szerintem ezt mondtam is:)(nem kötekedekk vayg ilyesmi)
Egyébként én ezzel a chi-s dologgal egyet értek,csak az a gond hogy kevés helyen oktatják.Pedig jó lenne megtanulni.
Aikido:szerintem tanulnak támadó tachnkiát,mert nem mindig az elnfél erejét használják ki(pl Steven Seagal-ő szokott a kezeivel támadni is:)),de a vedekezés a domináns.Sajnos nem vagyok benne járatós szóval nyugodtan ki lehet egésziteni.Egy mestre azt mondta"Az aikido-ban nagyon fontos a belső erő a KI kifejlesztése.Az aikidoval ezt a belső korlátlan erőt fejleszthetjük ki.Ha valaki azt szeretné gyakorolni amit Steven S. csinál a filmjeken,azt a dojoban nem tudja megtenni.Ha valaki azért jön aikidozni,hogy harcoljon annak semmi keresnivalója nincs a dojoban."röviden ennyi.De azt halottam,hogyha komolyan harcolnak az már halálos kimenetelű is lehet(sőt az is),szóval nem lehet őket lebecsülni attól még hogy edzésen nem hajtják teljesen végig a technikát.

nem vagyok nagy kungfus de az nem wingtchun volt szerintem.
nagon nem.
Stevennek sincs sok köze hozzá...
aikiban tudtommal nincs támadás.
nuku. nehezen hiszem hogy halálos lenne, mert a cél úgy tudom pont az hogy kártevés nélkül megállítsd a rádtámadót.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Itachi

Quote from: smash++ on 2006-05-25, 23:12:06
Quote from: Feldin on 2006-05-24, 16:29:07
Quote from: smash++ on 2006-05-24, 15:32:45
Egyébként nem tiszteletlenségből vagy lenézésből mondtam övédelmispotot rá.Nagyon os sokra tartom ezért is ajánlom.

Itt van pár video.Szerintem érdemes mindet megnézni.Itt kiderül pár dolog(stilusok összehasonlitása).Multimedia cim alatt.

http://www.karatedojo.hu/index_hun.htm
hát...
ebben nem bíznék. mármint ezekben a vidókban.

Hehe.Szerintem se tükrözik teljes mértékben az igazságot,de szerintem némi van benne(inkább éedekességnek küldtem be).Azért az látszik hogy a thai-box mégis csak valami(nem puhány gyerekek sportja) és a kyo vs wing-tshun is tetszett(lehet,hogy nem komomly),de azért a gyekernek elkezdett vérezni az"arca".Ja az igaz hogy a fizikára gyúr a kyo,de szerintem ezt mondtam is:)(nem kötekedekk vayg ilyesmi)
Egyébként én ezzel a chi-s dologgal egyet értek,csak az a gond hogy kevés helyen oktatják.Pedig jó lenne megtanulni.
Aikido:szerintem tanulnak támadó tachnkiát,mert nem mindig az elnfél erejét használják ki(pl Steven Seagal-ő szokott a kezeivel támadni is:)),de a vedekezés a domináns.Sajnos nem vagyok benne járatós szóval nyugodtan ki lehet egésziteni.Egy mestre azt mondta"Az aikido-ban nagyon fontos a belső erő a KI kifejlesztése.Az aikidoval ezt a belső korlátlan erőt fejleszthetjük ki.Ha valaki azt szeretné gyakorolni amit Steven S. csinál a filmjeken,azt a dojoban nem tudja megtenni.Ha valaki azért jön aikidozni,hogy harcoljon annak semmi keresnivalója nincs a dojoban."röviden ennyi.De azt halottam,hogyha komolyan harcolnak az már halálos kimenetelű is lehet(sőt az is),szóval nem lehet őket lebecsülni attól még hogy edzésen nem hajtják teljesen végig a technikát.
....Az Aikido nem tud semmi olyat amit leírtál.Az aikido ban egy halálos technika sincs...Amiről esetleg te beszélsz az az aikijutsu amiből az aikido kifejlődött.Az aikido egy leegyszerűsített,lebutított aikijutsu és főképp nem tartalmaz olyan butálisan effetív és általában komoly sérüléssel járó technikákat mint az aikijutsu.
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

smash++

Ok!
Elnézést kérek ha hülyeséget irtam.
A wing Tsun kung Fu-t nem ismerem.Nem tudom miket tanulnak benne(részeges stilus-t ezek szerint nem).
Én azt tudom,hogy az aikido-sok tanulnak ütést és rúgást is főleg magasabb szinten(szerintem ezt lehet támadó technikának nevezni).Ezek szerint a halálos dolgot én értettem félre amikor néztem róla egy dokumentum filmet.Bocsi.De azt remélem jól tudom,hogy vannak tecnikák amik veszélyesek,mert nem csak dobást és kikerülést tanulnak.Mert az mondták,hogy azért is nem tudják végrehejtani vagy komolyan csinálni edzésen,mert az már sérüléshez(lehet komoly is) vezet.Anno amikor a japán nagymestert néztem a tv-ben szinte csak dobást és kikerüléssel állitotta meg a tamadoit(tanitványait).Talán akkor hallottam,hogy vannak dolgok amiket csak szűk körben tanitanak,de lehet hogy ezt is félre értettem:)

Itachi

Persze vannak attól még tehcnikák az Aikido ban amik azért jók...Nemhiába tudott a híres néger aikido mester Michelle Gollo 6 embert az utcán elintézni mikor itt Mo. n rátámadtak...Szegények... :lul:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

smash++

Hehe:)T :hopp:
Erről nem is halottam.Háát igen.Szegények....
Egyébként nekem a wing tsun-ból nagyon tetszik a Wing Tsun fabábu technika(gyakorlás).Gondolkodtam rajta,hogy megpróbálom egyedül gyakorolni.Már csak a könyv kéne hozzá és a fabábú(mennyibe kerülhet egy ilyen?).
Ha valaki tud erről valamit,bátran közölje.Nagy érdeklődéssel várom:)