Új sorozatok, [insert year and season here]

Started by kikuchiyo, 2007-03-24, 19:32:19

Previous topic - Next topic

Alkyra

Quote from: KeLa on 2008-10-09, 20:48:33
Quote from: SaiyaGin on 2008-10-09, 20:38:21
Tales of the Abyss 01. Eddig jónak tűnik, a főszereplő vörös-szőke haja elég fura de meg lehet szokni. :D
A főszereplő esetében a haja a legkisebb probléma... én a viselkedésén jobban kiakadtam Oo
Bár az tény h tud vmit, de az arca akkor is elég nagy :D

Hja, a történet közepe lesz egy erős jellemváltozás. Nah én viszont azt a jellemét utálom.-.- Legalábbis a játékban piszkosul irritált. Ez a nagyképű jellem jobban illik hozzá.

wiggen

Van itt valahol egy lista? Nekem az kellene... olyasmi, mint az 1. hsz.


Member

A Hell's Angels-t úgy megkavarták, hogy most mikor meg movie vagy ova, pedig jobban vártam, mint a szüzességem elvesztését. :hüppi:

kikuchiyo

Nos. Tytania 01

Bevezető megjegyzések:

Hónapok óta ez az első anime, amit láttam.

Ezzel részben összefüggően, a japántudásom elégtelensége pörölycsapásként ért. Igaz, olyan szerkezeteket használtak, amiket a Genji Monogatari óta talán senki és a szavak egy része a japán-angolban nem is volt meg, csak a Koujienben. Ahogy néztem a reakciókat, illetve a reakciók hiányát a blogokon, ez másoknak is gondot okozott.


Hogy miért vártam, sokan másokkal együtt, nagy érdeklődéssel ezt az animét? Azért, mert az eredeti könyvsorozat szerzője Tanaka Yoshiki, a Legend of Galactic Heroes atyja. Még a műfaj is ugyanaz: űropera. Még talán a rendező is ugyanaz.

Ehhez képest nem estem hasra az első résztől. Nyilván a később bemutatandó nagyszabású, sokszereplős politikai arénának csak egy töredékére sikerült ráirányítani a reflektorfényt ebben a bevezető részben, amely egyébként is egy látványosnak szánt csatával próbálta meg felkelteni az érdeklődést. Így nem is próbáltam meg követni, hogy ki kicsoda és kivel van. A nagy gonosz birodalom, Tytania mint fáról az érett diót rázza le egymás után a kisebb űr-királyságokat, csakhogy az egyik apró állam ifjú ámde zseniális vezére merész taktikával megfutamodásra kényszeríti a gaz elnyomók flottáját, amelynek vezérkara mellesleg úgy néz ki, mintha a Sailor Moon homoerotikus újraértelmezéséből lépett volna ki.

A LoGH-ban (néhány rész után persze) el tudtam fogadni az űrcsaták kevéssé realisztikus, némileg absztrakt voltát, itt azonban nem érzem a meggyőző erőt, már csak azért sem, mert az űrhajók ronda tucat-CG-ből készültek. A látvány egészét tekintve is kívánnivalót hagy maga után.

A szinkronról nem sokat tudok mondani, ilyen lehetetlen szövegeket nyilván csak ilyen dagályosan lehet elmondani. A zene nem karakteres, úgy tűnik, hogy ezúttal nem klasszikus zenéket használtak, mint a LoGH-nál, vagy csak én nem ismertem fel őket. A "Nincs Nélküled Anyaföld, Kim Dzsong-Il Elvtárs" c. csasztuskára hajazó OP-on nem tudtam nem nevetni, az ending nettó hulladék.

Egyelőre tovább fogom nézni, de lehet, hogy pár rész után elvesztem az érdeklődésemet.
Failure is the default option

LuckyDingo

Nekem most a Michiko To Hatchin keltette fel az érdeklődésem, de ahogy látom, még nem jött ki semmi belőle :/


minuszmiki

Toradora ep1-2.: Ez nekem való.

Hyakko ep1.: Ebben már nem vagyok annyira biztos, de kap még egy-két rész esélyt.

Xzone

Vampire Knight Guilty EP1:

Összességében élveztem az új széria első epizódját: a karakterek hűek maradtak önmagukhoz, volt némi akció és dráma, valamint elindítottak pár igencsak érdekesnek tűnő sztoriszálat.

Persze még mindig jelen vannak az első évad negatívumai... néha olyan érzésem volt pár jelenetnél, mintha a Max Payne 2-s "Lords and Ladies" sorozat köszönne vissza (eltúlzott arisztokrata dráma). És ott van még a rajzolás is: értem én, hogy direkt ilyen a stílusa, de azért ez már túlzás...

[spoiler=Szitakötő][/spoiler]

KeLa

Quote from: Alkyra on 2008-10-10, 07:31:32
Hja, a történet közepe lesz egy erős jellemváltozás. Nah én viszont azt a jellemét utálom.-.- Legalábbis a játékban piszkosul irritált. Ez a nagyképű jellem jobban illik hozzá.
És ez pontosan milyen jellemváltozás lenne? Oo
Vagy esetleg ez nagy spoiler? :D

Alkyra

Quote from: KeLa on 2008-10-11, 12:32:09
Quote from: Alkyra on 2008-10-10, 07:31:32
Hja, a történet közepe lesz egy erős jellemváltozás. Nah én viszont azt a jellemét utálom.-.- Legalábbis a játékban piszkosul irritált. Ez a nagyképű jellem jobban illik hozzá.
És ez pontosan milyen jellemváltozás lenne? Oo
Vagy esetleg ez nagy spoiler? :D

Az.
Ultra spoiler=>
[spoiler]
Miután Van árulásának köszönhetően Luke kinyír egy kisebb várost a hatalmával  s lejuttnak az alsó világba ahol meg kiderül, hogy Luke nem több, mint egy másolat az eredeti Luke-ról s  idővel el fog "rohadni". A srác ennyi rossz hír után teljesen összeomlik s emos lesz....Az tipikus "bocsánat, hogy élek" jellem fogja végigkísérni a sorozatban szinte a végéig.( a vége felé kezd gerincet növeszteni azért s türhetőbb lesz...)
Ezért lehet látni is az intro-ban a rövidhajú  Luke-ot is. Levágja a haját bizonyítékul, hogy megváltozik s visszatér a sötét oldalról. :P
[/spoiler]

Junchi

Kuroshitsuji ep 01

OMG, ez baromi jó :cool: ;; Maaya Sakamoto shota szerepben meg nagyon lol xDD A komornyik és Phantomhive-banda meg rulzanak és a sztori is korrekt, bár a mangához képest elég sokmindent szétbarmoltak benne, de nem hátrányára, hanem előnyére. Jöhet kettes ep... ^^ (AA-ra meg beküldtem egy ismertetőt róla :D).

Member

Egy ep után ismi? :confused:
Egyik ismerősöm, akiről a héten derült ki, hogy néz animéket, mesélt a mangáról, ha egyszer több kijön, talán belenézek.

Alkyra

Academy WAsshoi: Hát ez fáj, de legalább jót rögöhtem. XD Nagyon gyenge anime ami a szokásos koncepciókat használja fel, de ki tudja, lehet h meg tud még nevetetni a jövőben is.

Chaos;Head: Nem tettszik. A főhős rohadt szánalmas. Ahogy kinéz, ahogy viselkedik meg úgy az egész.-.- A 4. részig nézem aztán dobom, ha nem mutat fel jobb dolgokat az anime.


Hinye, de sok anime-t nézek ebben a félévben...(lásd az aláírásom..)

LuckyDingo

Quote from: Alkyra on 2008-10-11, 22:35:10
Chaos;Head: Nem tettszik. A főhős rohadt szánalmas. Ahogy kinéz, ahogy viselkedik meg úgy az egész.-.- A 4. részig nézem aztán dobom, ha nem mutat fel jobb dolgokat az anime.

Elsőre nekem is az tűnt fel, hogy a főszereplő egy nyomorék. De nézzük el neki, hogy nem egy tipikus shounen, vagy hárem anime főszereplőjének jelleme köszön vissza, szánalmasan bamba képéről. Akár nevelő értékű is lehetne a karaktere, hisz egyre több ilyen létezik :D
nem ismerem a storyját eddig, de eléggé a horror kategória felé húz, psziho-gyilkos lányokkal. Tipikusan úgy kezdődött, hogy minden zavaros, tehát ez a rész még nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz lenne. Tény, hogy a második felében a szemcsis csajjal sokat foglalkoztak. Egyelőre nem fogott meg, de a remény hal meg utoljára :D
Az egyetlen zavaró dolog, ami nem illik a storyba, azok a fegyverek az openingben XD Kicsit se komoly, egyik sem, de a történet, meg annak akar tűnni :S Ki érti ezt? :)

minuszmiki

ef - a tale of melodies ep1.: Kicsit gondban voltam vele az elején, de aztán rájöttem, hogy nem baj, hogy nem akar az első széria másolata lenni. Az art kevésbé váratlan, ritkán használ furcsa perspektívákat és a történetmesélés is kevésbé tűnik töredezettnek, de nem volt egyáltalán rossz.

chilip

Quote from: LuckyDingo on 2008-10-12, 03:07:31
Akár nevelő értékű is lehetne a karaktere, hisz egyre több ilyen létezik :D

pont erre gondoltam én is mikor néztem :D

Én

Quote from: minuszmiki on 2008-10-12, 05:43:26
ef - a tale of melodies ep1.: Kicsit gondban voltam vele az elején, de aztán rájöttem, hogy nem baj, hogy nem akar az első széria másolata lenni. Az art kevésbé váratlan, ritkán használ furcsa perspektívákat és a történetmesélés is kevésbé tűnik töredezettnek, de nem volt egyáltalán rossz.
Hát, bevallom én azért vártam, mert azt hittem olyasmi lesz mint az első...  :frown:
Azért belenézünk, lehet még jó. ^^

CHAOS;HEAD
At first, I thought that story shows a nerd kid's long way on growing some balls...
...but then, I realised that this was supposed to be some psycho-horror thingie.
Nem olyan extra, mint vártam, de felkeltette az érdeklődésem, biztos bújnak még meg a háttérben dolgok. Pár részig még biztos nézem. :smile:

NLZ

#978
Elkezdődött a Nodame Cantabile: Paris Chapter!
AnimeSuki Torrentlinkek

Szerk:
No megnéztem, nagyon jó ezidáig. :)  OP és ED picit lapos, de maga az epizód jópofa lett. Ezidáig megvolt a beköltözés és ismerkedés két szomszéddal. Jól mutatják az európai és a japán kultúra közti különbséget, pl mikor Nodame rácsodálkozik a hatalmas lakásra. Kicsit zavaró, hogy szinte mindig az Eiffel-tornyot mutatják, csak hogy érezze az ember, hogy Párizsban vagyunk. :lame:  Nodame és Chiaki változatlan, az első évad ultosó részének ellenére nem sokat változtak. A grafika egész jó, bár néhol túlságosan látszik, hogy rajzolt a háttér. A hangokra sincs panasz, a zenék változatlanul jók. A BBS verziót néztem, szerintem korrekt fordítás. Összességben 9,5/10, tuti biztos, hogy nézni fogom. :)
[reserved]

motifator

#979
Toradora 01-02:
Eddig elég sablonos és igencsak hatásvadász. De engem meggyőzött, nézni fogom. Még most nagyon benne van az is, hogy akár még jó sorozat is lehet belőle, de benne van a csalódás lehetősége is.
Majd meglátjuk, mi lesz. Néhol azt érzem, hogy elég átlátszó módon próbál ráhatni a tsundere fanokra (én is az vagyok), kicsit kiszámított módon próbálja kielégíteni a célközönség vágyait, de ez nem baj. Ha mellé valami elfogadható történet is jön, és a karakterek is alakulnak egy kicsit, akkor nem lesz rossz sorozat.

Edit:
Nodame Cantabile Paris hen:
Kap egy csokit az, aki megmondja, hogy minek az átdolgozása az opening szám, a Sky High (aki látta az első évadot, annak tudnia kéne :))

[spoiler]Nem, még nem mondom meg  :ejnye:
A google is 1, azaz egy találatod adott összesen, ahol egy fórumon valaki megemlíti, hogy tényleg annak a bizonyos valaminek az átdolgozása az OP szám.
Rajtam kívül tényleg nem vette észre senki? Legalábbis az anime blogoszférában eddig senki. Most annyira büszke vagyok :D[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

LuckyDingo

Toradora! 2.ep. Nem sok tsundere karakter mondta ki eddig a második epizódban azt, hogy Szeret valakit :D jó, a végén úgyis Ryuujival kell összejönnie :D Szerintem jó lesz ^^

Rossi

Quote from: motifator on 2008-10-12, 14:55:52

Nodame Cantabile Paris hen:
Kap egy csokit az, aki megmondja, hogy minek az átdolgozása az opening szám, a Sky High (aki látta az első évadot, annak tudnia kéne :))

HEHEEEE! [spoiler] Szegény Rachmaninov... nemtom forog-e a sírjában, hogy ezt csinálták a c-moll zongoraversenye fináléjának epizódtémájával... :rotfl: Én mindenesetre jót nevettem rajta XD... Akkor kérem a csokit! ;) [/spoiler]

Btw, ez a Paris-hen animációját tekintve talán még "Honey and Cloveresebb" annyiban, hogy az első pár percben, amit láttam belőle, még több volt a vízfesték-szerű pasztellszín, viszont az ígéretesnek tűnik, hogy az elején mintha kicsit animálták volna a zenélést (pl húzogatták a hegedűket, ezt -jó, pár CG-hangszert leszámítva - szinte teljesen kihagyták az első sorozatban). Mindegy, Nodame Cantabilét animációtól függetlenül szeressük, úgyhogy ezt is mindenképp nézni fogom.

Amúgy meg... üdv mindenkinek!  :smile:

motifator

WOW! Gratula, jár a csoki  :appl:
De amúgy ja, nem tudom mit szólna szegény, ha hallaná...
Mindenesetre ha egyszer találkozunk, behajthatod rajtam a csokit, addig is üdv itt a fórumon  :tezsvir: :appl:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

tldr
Az első észrevétel, hogy az animében Taiga nem tökúgy néz ki mint Shana :D (Azért a Shana-Zero-Taiga tsundere loli triumvirátus fennáll)
Amúgy nekem nagyon bejött (1. rész még csak), beleolvastam mangába is anno, de animében jobban tetszik. Így tovább. :jee:

Cobra

Index-tan ep 2: Idáig van legalább olyan jó, mint a Shakugan no Shana első évada, sőt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Beállok a NC Paris hen dícsérőinek sorába, különösen  rész végén fetrengtem. :D

NLZ

Én azon röhögtem hatalmasat, mikor Chiaki rácsapta a csajra az ajtót. :D
[reserved]

minuszmiki

#987
Quote from: SaiyaGin on 2008-10-13, 22:43:28
Beállok a NC Paris hen dícsérőinek sorába
+1, hozta azt, amit szerettem az első évadban.

edit: Kannagi ep.2.: Továbbra is nagyon meggyőző, a szezonból eddig látott cuccok közül ez tetszik a legjobban.

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2008-10-14, 01:06:44
Én azon röhögtem hatalmasat, mikor Chiaki rácsapta a csajra az ajtót. :D

Ja igen, az se volt semmi! Meg amikor Nodame és Frnk elkezdtek beszélgetni, majd percekkel később Nodame megkérte Chiakit, hogy fordítsa már le, miről is beszéltek eddig. :D

LuckyDingo

Casshern 2: még mindig a "nem meggyőző" szinten van..

Indexü: Nagyon meggyőzőőőő :O Tetszős animu  :jee: Sensei rocks... Megnézném sörrel, meg cigivel a kezében, hótrészegen   :kocc:

Kannagi zwei: Csak nálam van fullosan elcsúszva/eltűnve a felirat az Ayako subnál? :O