Új sorozatok, [insert year and season here]

Started by kikuchiyo, 2007-03-24, 19:32:19

Previous topic - Next topic

-OJ-

Bokura wa Minna Kawaisou 1.rész

Első rész alapján egy aranyos, de ugyanakkor elég dilis románc animének tűnik. Pont mint a Sakurasou.

Shirosaki belépője tökéletesen meghatározta a perverz lolicon karakterét, és a tetejébe még mazochista is. Ő biztosan teremt még pár humoros szituációt, de a rendőr és a gondnoknő túlságosan is elnézőek vele szemben. Utóbbi szintén megéri a pénzét, túl sok dorámát néz az öreglány. Mayumi pedig...minden bérházas animebe kell egy részeges 30as nő akinek nincs szerencséje a férfiakkal :kocc: Usa józan reakciói sem voltak rosszak, és ilyen gondolkozással nem is csoda hogy a szintén normális(abb)nak és nyugodtnak látszó Ricchan irányába érdeklődi.
LOL, a ház női részlege egy igazi kínzókamra és akadálypálya a férfiak számára :uzi:
A rajzolás szép, különösen a szemeké, bár a sok lila egy kissé furcsává teszi a környezetet. Az animációt viszont több ponton hiányosnak éreztem. Túl sokszor chibisítettek, a szájmozgás se passzolt vagy egyáltalán nem is volt, és ez a kiírjuk az elhangzott szövegeket egy állóképre csak egy spórolós megoldásnak tűnik.

Ezt biztosan nézni fogom a szezonból :szemuveges:

danika230

Ha fele olyan jó lesz mint a Sakurasou, akkor már elégedett leszek.

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2014-04-04, 11:14:30
blade&soul dropped, újabb gonzo minőség :P ha legalább a harcok jók lennének, jó koreográfia/animáció... de ha ez a legjobb?
:tezsvir: Már a játékot sem várom, az anime meg quality.. szal no thx.. :D Eddig 3-ból kettő instant dropped, amit néztem. Rosszul indul XD

-OJ-

Blade&Soul 1.rész

Nekem tetszett, igaz tényleg semmi extra nincs benne. A sztori a szokásos B-fantasy a gonosz birodalmiak ellen harcoló magányos hősnővel. De a rajzolás egész szép volt, és kivételesen még tűrhető animációra is futotta a Gonzonak. Ha lesz benne valami értékelhető cselekmény, akkor egyszer talán érdemes lesz végignézni.

Megmurdel

Quote from: LuckyDingo on 2014-04-04, 14:08:47
Quote from: chilip on 2014-04-04, 11:14:30
blade&soul dropped, újabb gonzo minőség :P ha legalább a harcok jók lennének, jó koreográfia/animáció... de ha ez a legjobb?
:tezsvir: Már a játékot sem várom, az anime meg quality.. szal no thx.. :D Eddig 3-ból kettő instant dropped, amit néztem. Rosszul indul XD
Elvileg a jobb darabok 5.én indulnak :D bár nem tudom mi lesz .. eddig az elmondottak alapján Bokura wa Minna Kawaisou amibe tuti belenézek a többire nem éri meg pazarolni az időt.

Zelda

Bokura wa minna kawaisou 1.
WUUUUTTT?! Ez a szórakoztató anime kategória újabb gyöngyszeme, így az első rész után. Kicsit Sakurasou feeling, de csak kicsit, itt sokkal több és erőteljesebb a weirdo-ság. Mindblow lesz!  :muhahah:

Mushishi zoku shou 1.
Chilling~~~~~
Szokásos hangulat, szokásos okosságok, érdekes összefüggések. Nem látom, hogy ezt hogyan tudnák elrontani.

LuckyDingo

Quote from: Zelda on 2014-04-04, 21:04:41
Bokura wa minna kawaisou 1.
WUUUUTTT?! Ez a szórakoztató anime kategória újabb gyöngyszeme, így az első rész után. Kicsit Sakurasou feeling, de csak kicsit, itt sokkal több és erőteljesebb a weirdo-ság. Mindblow lesz!  :muhahah:

Mushishi zoku shou 1.
Chilling~~~~~
Szokásos hangulat, szokásos okosságok, érdekes összefüggések. Nem látom, hogy ezt hogyan tudnák elrontani.
1+ mindkettőre.
Bokura wa minna kawaisou 1.
Amikor bemutatkozott a csaj, hogy Kawai Ritsu, magamban azt mondtam: "igen az vagy.." xD  De a többi karakter is jó. Ezt tuti végignézem. :D

gerey

Quote from: LuckyDingo on 2014-04-05, 01:21:30
Bokura wa minna kawaisou 1.
Amikor bemutatkozott a csaj, hogy Kawai Ritsu, magamban azt mondtam: "igen az vagy.." xD  De a többi karakter is jó. Ezt tuti végignézem. :D
:tezsvir:
Jól kezdett a sorozat, és az előzetes alapján megérkezik a másik csaj is a köv. részben. :D

Megmurdel

FT 2014 So, it has finally started. GMG-re most kíváncsi leszek.

-OJ-

Dragonar Academy 1.rész

Teljesen átlagos, klisékre építő középszerű kezdés, ami a színes képi világa és a játékos hangulata miatt leginkább a Dog Daysre vagy a Walkure Romanzera emlékeztetett, csak itt struccok/lovak helyett sárkányokat ülnek meg a kölykök.
A főszereplő hiába van badboynak kikiáltva, a tipikus jószívű balek, aki az első epizódban szinte minden megmozdulásával pontokat gyűjtött a lányoknál, amit természetesen nem vesz észre.
De kíváncsi leszek, a többi diák mit szól majd (ha egyáltalán felfedi előttük a lány kilétét), hogy őneki emberformájú párja van.

Egyébként a HorribleSubs verzió cenzúrázott, az epizód közepéről kivágtak egy 1.5perces, valóban elég kényes jelenetet !perverz
[spoiler][/spoiler]

chilip

inkább zero no tsukaima-hoz tudnám hasonlítani :D de a dog days is találó volt

LuckyDingo

Daimidaler - Nem lehet komolyan venni, baromságnak meg elég unalmas. A Front Tail Pingvin emberek még-még poénosak voltak, de a perverz erőnél meg a lvl up technikánál hagytam a fenébe. Ezt nem nekem találták ki. :D

-OJ-

Mahouka 1.rész

Végre egy erős kezdés a szezonban. A történelemóra az elején teljesen rendben volt, pont addig tartott ameddig kellett és kifejtés nélkül is érthető volt a világ magyarázata.
Aztán jött egy erős incest jelenet Miyuki és Tatsuya között, de ez is inkább csak aranyosnak hatott. A szereplők jópofák és szórakoztatóak, Leot és Erikát máris lehet shippelni. Emellett a rajzolás is minőségi, az animáció színvonala pedig a perverz nindzsamesterrel vívott harcművészeti gyakorlat alatt mutatkozott meg igazán. OP szintén tetszetős.

Egyedül azt találtam furcsának, hogy viszonylag milyen nyugis volt az első rész. Akár slice-of life hárem is lehetne belőle, ha az OP nem tanúskodna másról.
És végre egy abszolút alfahím, belevaló férfi főszereplő, aki körültekintően gondolkodik :whoah:

Érdeklődve várom a folytatást!

Isley

Space Dandy

Ezt magyar felirattal néztem, ma néztem meg az utolsó három részt. Szuper volt, teljesen kikapcsolt, a hangulata megfogott, a poénok bejöttek. 11-ik rész kissé zavaros volt, utolsó kettő megint nagyon jóra sikeredett. Az mondjuk érdekes, hogy az első évad után semmi fogalmunk nincs arról, hogy a Gogol Birodalomnak, Perry admirálisnak és Zselének miért olyan fontos Dandy. Mit akarnak tőle?
Na majd a második évadban.

Osztályozni elég nehéz lenne. Amit vártam, simán hozta. A maga műfajában hibátlan volt.

LuckyDingo

#8654
Na nézzük mire pzaroltam ma az időmet:

Seikoku no Dragonar - nem érdekes.. de talán még történik valami, szóval kap 2 részt.

Akuma no Riddle - bérgyilkosos, cucc jányokkal, nézzük, aztán lesz valami.. de ha a legbarátságosabb karakter lesz a legkeményebb gyilkos az összes közül, akkor.. nem fogok meglepődni XD

Kamigami no Asobi - Adott egy halom bishounen isten meg egy random japán csaj, aki majd tanítja őket, emberekről, szerelemről... kizárólag lányoknak ajánlott stuff, nekem kifordult a belem tőle.. főleg az endingtől. :D

Captain Earth  - suprhero mecha stuff. Már nem tud lekötni az ilyen. :D

La Corda d'Oro Blue Sky - megint egy egy leány sok bishounen felállás, itt csöppet földhözragadtabb a téma.. hegedűsökről van benne szó. Dropped.. xD

Egyelőre ennyi... eddig csalódás ez a szezon az előzőhöz képest mindenképp.

edit: Mahouka - ez tetszik, jól van felépítve a világ és a story is érdekesen indul. Kicsit idegesítő a túlzott Onii-sama komplexusa a hugicának, de egye fene, elnézem neki. :D


-OJ-

Soredemo Sekai wa Utsukushii 1.rész

Ez lehetett volna jobb, ráadásul rögtön fillerrel indítottak, de ugyan mit várhatnék a Studio Pierrottól? Ennek megfelelően a rajzolás és az animáció sokszor elég gyenge volt, a humort is párszor túlerőltették, a két rabló pedig teljesen az idegeimre ment :uzi:
De az alapszituáció tetszik, Nike egy kellően dilis hősnő (engem valamiért Excelre emlékeztet) és a shouta királlyal biztosan jól eltépik majd egymást :rotfl:


Captain Earth 1.rész

Szépnek szép volt, de egy árva kukkot nem értettem az egészből. Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára ilyen kezdést, ami az égvilágon semmit nem magyarázott el sem a világról sem az alapszituációról.
Daichi karaktere könnyen kiismerhető, de rajta kívül minden más homály. Van még egy szivárványt előállító srác, egy titokzatos éneklő lány, valami oknál fogva szemben álló frakciók amelyből az egyik óriásmechává tudja változtatni a pilótáit (utóbbi két elemről a Star Driver ugrott be), és míg a faterja egy kis vacak szondával ment az űrbe, a srác 5évvel később már kombinálódó óriásmechát kap a hátsója alá?

Duplavé. Té. Ef :zomg:

Később biztosan megmagyaráznak mindent, de elsőre ez totálisan lefárasztott



Kamigami no Asobi 1.rész

Otoge adaptáció, annak minden rákfenéjével. Kezdjük ott, hogy irgalmatlanul unalmas volt, pedig nyíltan álltam hozzá. A hősnő Yui húsz percen át céltalanul bolyongott egy elhagyatott iskolában, és micsoda fordulatok, időnként belebotlott egy bishibe, amivel még nem lett volna gond, de amikor mindegyik mögé bevágták a kinyíló virágokat, az már kiérdemelt egy erős facepalmot. Különösen Sonic a sündisznóra emlékeztető, vadbarom ... Susanoo(?) esetében B) Szerintem értelmesebb lett volna, ha egy emberi iskolába küldik az isteneket, legalább lett volna valami ÉLET az egész környezetben.
Yui egy egész értelmes hősnőnek tűnik, akinek úgy tűnik van némi akarata, de ha a mostani részhez hasonlóan fog össze vissza botladozni, akkor nem sokat fog érni. Vicces, hogy "bishoujo" létére ő néz ki a legátlagosabban a szereplők közül, de persze ebben a műfajban nem is ő a lényeg.
A srácok közül Apolló és Baldr szimpatikus, meg talán tsun Hádész és a lila hajú akárki, de Sonicot és Lokit már most leírtam mint barmokat :uzi:
Rajzolás egész szép, a szinkronhangok kiválóak, zenét észre sem vettem (boyband ED-t gyorsan át is ugrottam !laugh ). Animáció csak a kezdeti csatában volt szemléletes (remélem Apollóról nem fog minden epizódban leszakadni az ing és a gatya ) utána nem sokat mutatott.

Egy epizódot még valószínűleg kap, aztán jó eséllyel el is lesz felejtve, mint legutóbb a BroCon.



Quote from: LuckyDingo on 2014-04-06, 00:13:15
Kamigami no Asobi - nekem kifordult a belem tőle.. főleg az endingtől. :D

Nekem Apolló, ing és gatya leszaggató, mahou shoujos átváltozásától :he:

LuckyDingo

Quote from: -OJ- on 2014-04-06, 01:28:09
Nekem Apolló, ing és gatya leszaggató, mahou shoujos átváltozásától :he:

Jah igen... erre inkább nem is emlékeztem szerintem XD

Rowdy Sumo Wrestler Matsutaro - ezen jót szórakoztam, bár még csak bemutatták a főszereplőt többnyire. Tipikusan pihent és buta humora van. Egy paraszt bunkó csávóról szól, akiből a brutális ereje miatt valszeg jó hírű szumós lesz.. Az opening valamiért fun volt, bár egyszerű. Az egésznek van egy oldschool hangulata, ami nekem bejön.

SaiyaGin

Ezekbe a Kamigami-félékbe miért néztek bele egyáltalán?  :confused:

-OJ-

Hogy utána jogosan szidhassuk, mert legalább láttunk belőle valamit :jee:

Ha egy rendes shoujot kihoznának belőle még nézhető is lehetne.

SaiyaGin

Quote from: -OJ- on 2014-04-06, 11:13:45
Hogy utána jogosan szidhassuk, mert legalább láttunk belőle valamit :jee:

Ha egy rendes shoujot kihoznának belőle még nézhető is lehetne.

Na jó, de ezekről már a frozenstein által linkelt chartokból is lehet látni, hogy úgyse lesz belőle jó cucc.

Zelda

#8660
Quote from: SaiyaGin on 2014-04-06, 11:49:48
Quote from: -OJ- on 2014-04-06, 11:13:45
Hogy utána jogosan szidhassuk, mert legalább láttunk belőle valamit :jee:

Ha egy rendes shoujot kihoznának belőle még nézhető is lehetne.

Na jó, de ezekről már a frozenstein által linkelt chartokból is lehet látni, hogy úgyse lesz belőle jó cucc.
Hujj de jó, hogy még a gondolatát is droppoltam.  :rotfl: Így megspóroltam magamnak egy rage-hullámot.

Edit: Haikyuu! ep. 1.
Szerintem királyul indul, ha már most letudtuk az úgymond flashback részeket, igazán tetszetős darab válhat belőle. Az pedig kifejezetten tetszik, hogy itt egyelőre nem tűntek fel azok az unalomig megszokott és klisés saját special move-ok, amik miatt például a Kuroko-ból is kiábrándultam egy idő után. Egyébként sose szerettem a röplabdát, de ez az első az eddig felvonultatott tavaszi animék közül, amit biztos végig követni fogok.

Cloud

Mahouka Koukou no Rettousei

1. rész

Egyelőre még nem mondok semmit róla egy rész után. Nem tűnik rossznak, a srác képességére kíváncsi vagyok. :)

szerk:

Oniiii-saaaan kicsit túl van adagolva, kíváncsi vagyok mikor hozzák elő az incest témát.:D

Zelda

Gokukoku no Brynhildr ep. 1.
Az az opening már nyerő!  ::) Jó lesz ez, legalábbis eddig mindenképp tetszik.

Megmurdel

Quote from: Zelda on 2014-04-06, 17:55:49
Gokukoku no Brynhildr ep. 1.
Az az opening már nyerő!  ::) Jó lesz ez, legalábbis eddig mindenképp tetszik.
Én egész nap erre vártam, de még most sincs sub  :bruhuhu: am a mangát én csak ajánlani tudom. Nekem nagyon tetszik.  :D

-OJ-

Isshuukan Friends 1.rész

Ez rém aranyos volt.
Engem teljesen megvett a kellemes lassúsága, a fakó színvilága és az egyszerűsége. (Egyelőre) Fujimiya amnéziájának sem kerítettek túl nagy drámaiságot, és ez remélem így is marad. A srác reakciót pedig nagyon bírtam, mikor visszautasította a lány vagy a haverja osztotta ki :)

Zelda

Quote from: -OJ- on 2014-04-06, 20:32:23
Isshuukan Friends 1.rész

Ez rém aranyos volt.
Engem teljesen megvett a kellemes lassúsága, a fakó színvilága és az egyszerűsége. (Egyelőre) Fujimiya amnéziájának sem kerítettek túl nagy drámaiságot, és ez remélem így is marad. A srác reakciót pedig nagyon bírtam, mikor visszautasította a lány vagy a haverja osztotta ki :)
+1  :tezsvir: Jópofa.

-OJ-

Gokukoku no Brynhildr 1.rész

Az biztos, hogy az eddig látott nyitóepizódok közül ez volt a leggyengébb a szezonban.

A főszereplő srác finoman szólva is egy csökönyös barom, aki az osztálytársait le se sajnálja, ehelyett remete módon a csillagok megszállottja, az életcélja pedig hogy bebizonyítsa a földönkívüliek létezését (LIFE! GET ONE!), mindezt azért mert nem tudja túltenni magát az első szerelme halálán. Először azt hittem, a hónalj mániája lesz a mélypont, de aztán még vígan bele is sétált egy balesetbe, amiről előzetesen is tudott. Kuroha helyében én meg sem mentettem volna, mert egy totál értéktelen karakter úgy ahogy van. Szerencséjére a pirulásait leszámítva a lány sem sokkal életrevalóbb nála, így tökéletes párt fognak alkotni.
Az eseménysor nem is lehetett volna ennél fantáziátlanabb, lényegében az egész epizód csak üres pofázással telt el, unalmas kamerabeállításokkal, a rész végi akciójelenet pedig kimerült egy szikla szétütésében.
De az abszolút mélypont a medencés jelenet volt. Nem semmi szívóereje lehetett annak a pumpának, mikor mondjuk két srác simán kihúzhatta volna belőle a lány lábát, de csak álltak ott bambán. A tanárnőnek pedig eszébe sem jutott szájon át lélegeztetni a víz alá szorult lányt, csak ölelgeti míg megfullad :gyagya: Komolyon mondom, ha meghalt volna, és sírva röhögés közepette ott helyben kinyomom a videót.

Ettől még a Kamigami no Asobi is érdekesebb kezdést könyvelhet el :zomg:
Még egy epizódot kap, aztán valószínűleg kasza.

LuckyDingo

#8667
Quote from: -OJ- on 2014-04-07, 00:13:47
Gokukoku no Brynhildr 1.rész

Az biztos, hogy az eddig látott nyitóepizódok közül ez volt a leggyengébb a szezonban.

A főszereplő srác finoman szólva is egy csökönyös barom, aki az osztálytársait le se sajnálja, ehelyett remete módon a csillagok megszállottja, az életcélja pedig hogy bebizonyítsa a földönkívüliek létezését (LIFE! GET ONE!), mindezt azért mert nem tudja túltenni magát az első szerelme halálán. Először azt hittem, a hónalj mániája lesz a mélypont, de aztán még vígan bele is sétált egy balesetbe, amiről előzetesen is tudott. Kuroha helyében én meg sem mentettem volna, mert egy totál értéktelen karakter úgy ahogy van. Szerencséjére a pirulásait leszámítva a lány sem sokkal életrevalóbb nála, így tökéletes párt fognak alkotni.
Az eseménysor nem is lehetett volna ennél fantáziátlanabb, lényegében az egész epizód csak üres pofázással telt el, unalmas kamerabeállításokkal, a rész végi akciójelenet pedig kimerült egy szikla szétütésében.
De az abszolút mélypont a medencés jelenet volt. Nem semmi szívóereje lehetett annak a pumpának, mikor mondjuk két srác simán kihúzhatta volna belőle a lány lábát, de csak álltak ott bambán. A tanárnőnek pedig eszébe sem jutott szájon át lélegeztetni a víz alá szorult lányt, csak ölelgeti míg megfullad :gyagya: Komolyon mondom, ha meghalt volna, és sírva röhögés közepette ott helyben kinyomom a videót.

Ettől még a Kamigami no Asobi is érdekesebb kezdést könyvelhet el :zomg:
Még egy epizódot kap, aztán valószínűleg kasza.

Hasonló érzésekkel néztem én is ezt a remekművet... én még megvárom Kuroneko csapatát, hogy ők milyenek, de a főszereplő csávó nekem sem szimpatikus.

Soredemo Sekai wa Utsukushii - egyelőre tetszik, vicces szép, egyszerű és a storyja is érdekel.

Haikyuu!! - kicsit olyan hangulata van, mintha Yowamushi Pedalt néznék, azaz ez szerintem egy jó sport anime lesz. Ezt is nézni fogom.

One week Friends - Aranyos, bár szerintem ha a csaj nem gyógyul ki a bajából, akkor elég szívszorító lesz a sorozat.. :S Egyelőre érdekel, mire jutnak.

-OJ-

Kenzen Robo Daimidaler 1.rész

Ritka hibbant anime a Highschool DxD készítőitől. Ha a fanservice is ugyanannyi lesz, szigorúan nézős, mint a szezon bűnös élvezete :cool:

Megmurdel

Ebbe akkor érdemes lesz belenézni. :D