Új sorozatok, [insert year and season here]

Started by kikuchiyo, 2007-03-24, 19:32:19

Previous topic - Next topic

Cobra

Qualidea Code 01: generic magic/sci-fi high school, de olyan retardált az összes főszereplő, hogy agymosós kikapcsolódásnak jó lesz.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Quote from: Cobra on 2016-07-11, 21:36:07
Qualidea Code 01: generic magic/sci-fi high school, de olyan retardált az összes főszereplő, hogy agymosós kikapcsolódásnak jó lesz.

Megnéztem én is de ebben konkrétan nem történt semmi értelmes dolog. :D

Cobra

Az ilyeneket nem is az értelemért nézzük, hanem pl azért, ami itt volt: egyik főszereplő elnyomta az ultimatet és majdnem bedarálta a csapattársak nagy részét vele :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Quote from: Cobra on 2016-07-11, 22:52:47
Az ilyeneket nem is az értelemért nézzük, hanem pl azért, ami itt volt: egyik főszereplő elnyomta az ultimatet és majdnem bedarálta a csapattársak nagy részét vele :)

Jó, de akkor is, ez még agyzsibbasztásnak is kevés nekem. :D

Bicskei

sziasztok..
kicsit elmaradtam az utóbbi időben
tél/tavasz/nyár listák érdekelnének..
találtam párat de nem teljesek voltak.
ill ajánlást kérek az említett időszakból hogy mit érdemes meglesni..
Ultras liberi

SaiyaGin

Quote from: Bicskei on 2016-07-12, 14:36:23
sziasztok..
kicsit elmaradtam az utóbbi időben
tél/tavasz/nyár listák érdekelnének..
találtam párat de nem teljesek voltak.
ill ajánlást kérek az említett időszakból hogy mit érdemes meglesni..

Joker Game
Dimension W
(Meg ha az őszi szezonból nem láttad a One Punch Mant, akkor azt mindenképp pótold.)

Cloud

Quote from: ogre on 2016-07-10, 21:43:52
re:zero 15
ez elég ütős lett, pedig az előző részekben még agyfaszt kaptam Subaru-tól

Ez a zene a végén. OMG

https://www.youtube.com/watch?v=Hi2Xhg5qpo0&feature=youtu.be

danika230

DAYS

Nekem 2 rész után bejön. Mondjuk lehet azért mert Tsubasa óta nem láttam focis témájú animét :D

blackronin

Mob Psycho 100, 1. rész
Minden téren elégedett vagyok vele, remekül hozza az eredeti ONE comic-ot.  :jee:
Az animáció egyedi, de szép és a zene is illik a sorozathoz.

ogre

valamicsoda hxh 01

oké, én csúsztam bele, hogy valami guilty pleasure semmiség lesz, de ezek fogtak egy ügyvédet, és a vonatkozó paragrafusokat, és kb kockánként megnézték, mi fér még bele, aztán megnézték, hogy milyen idősávra van szerződés, és kicenzúrázták önmagukat (az legalább néhol vicces volt). összességében nem értem, hogy egy uncen bd kiadás előtt minek vetítik le egyáltalán, mert láthatóan a célközönségnek majd az kell...
a "történetről" és "karakterdizájnról" meg teljesen felesleges egy szót is szólni.


Isley

Mob Psycho 100 1. rész

Nem tudtam, mit várjak ettől, de már az első rész meggyőzött. BONES stúdió remek munkát végzett. A történetet sem ismertem, de Mob is hasonlóan jó karakternek tűnik, mint Saitama. Reigen pedig hatalmas figura. : D Grafika elég alapszintű, de hangulatos, és a sztoriban is van lehetőség.



Cloud


D. Gray Man HALLOW


2. rész
Hm, hiányzott már a sorozat, de furcsa, hogy nem a gyilkos témáját folytatták egyszerre.

LuckyDingo

Thunderbolt Fantasy - Öhm amikor először  megláttam wtf élmény volt, aztán meg.. hmm ez még lehet jó is. :D Minden esetre érdekes ez a bábos megoldás. Normál keleti fantasy story, egy csapat kemény főhős megvédi a főhősnőt a démonkirálytól + csatlósaitól. A zenét és a hangokat nagyon odatették. Látszik, hogy nem féltek időt és energiát feccelni bele. Kíváncsi vagyok, hogy story szinten lesz-e javulás.

danika230

Handa-kun

OMG! Ez mi volt? Ezt akarják eladni Barakamon előzményként?  :zomg:

ogre

re:zero 16

Subaru should not die. miért? mert egyre hülyébb lesz tőle. értem én, hogy ez egy mese, de ahogy elindult, úgy tűnt, van esze a srácnak, de 16 rész alatt nem sikerült belátnia, hogy egy idegen kultúrában nem viselkedhet úgy, mint otthon, és amit csinál, azért otthon is felpofoznák. a negatív irányú jellemfejlődése a maga nemében reális, és ezért kicsit tetszik is.
a történet egészen jól halad valami végkifejlet felé.

kada

Quote from: ogre on 2016-07-18, 14:35:58re:zero 16
16 rész alatt nem sikerült belátnia, hogy egy idegen kultúrában nem viselkedhet úgy, mint otthon, és amit csinál, azért otthon is felpofoznák. a negatív irányú jellemfejlődése a maga nemében reális, és ezért kicsit tetszik is.
Az elején meglepően jól jött ki abból, hogy egy csodabogár.

De a fővárosban... Kifejezetten elviselhetetlen lett. És nem csak az idegen kultúrában, Japánban is tahó taknyosnak számítana, ha egy miniszter jelenlétében fele ennyit merészelne mondani/tenni. A tárgyalásai is rémesek, előzőleg kipuhatolta milyen jelleme van a csajoknak, de nem használja a megszerzett tudást, nem fogadja meg a dorgálásokba rejtett hasznos tanácsokat...  :ejj:
Fail MC lett belőle.

Isley

ReLIFE 1-13. rész

A sorozat egy nagyon is szomorú és fontos probléma köré épül, de miközben megvan minden, ami drámaivá és méllyé teszi ezt a mondanivalóval is rendelkező sorozattal, olyan üdítően pozitív is tud lenni, a karakterek pedig annyira szerethetőek, hogy ha nem figyelsz, magába szippant könnyedén.
Számomra ez volt az idei szezon animéje. Az Erasedhez hasonlítják (nem koppintás, ennek a mangája hamarabb indult), de ebben megvan minden, ami abból hiányzott, hogy kellően drámai, és marandó élményt nyújthasson.

blackronin

#10068
Mob Psycho 100, 2. rész
Továbbra is rendben van a sorozat szerintem.
Nem nagyon tudok belekötni semmibe...

Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy meddig jutnak el az a történetben az anime-ben.

kada

#10069
Miket is nézek (/nem) az aktuális évadban gyűjtemény (többnyire) második benyomások után...

91 Days
[spoiler]Amerikai alkoholtilalom, gengszterek, vérbosszú.
1) Nem csöcsök
2) Nem iskolások.
Ezzel már egy jelentős animékre ráunó közönséget tud esetleg megszólítani, bár a hősei meglehetősen fiatalok.
Engem még nem győzött meg, de megvan rá az esélye.[/spoiler]
Ajánlás : Érdekes. Üdítő színfolt az amerikai gengsztertörténet azoknak, kiknek elege van a középiskolásokból és az ember képébe tolt másodlagos nemi jellegekből.

Alderamin of the Sky
[spoiler]Fantasy egy kevés mágiával (kis szellemek gyenge erővel, és varázsfegyver kovácsolás), a főhősünk Hagure Yuusha-t idézően ravasz stratéga, jó a nőkkel, gyerekkori barát csajszi aki NEM szerelmes belé titokban jó harcos, az ötfős csapatnak megfelelően van healer is, dps, meg valaki aki lehetne a big guy ha nem egy big chicken lenne.
És belekeverednek egy jó nagy balhéba.[/spoiler]
Ajánlás : AotS esélyes. Ha unod a töketlen főhősöket és szereted a Fantasy-t, akkor hajrá.

Amaama to Inazuma
[spoiler]A történet gyakorlatilag egy négyéves, a tanár apuci, és az otthon egyedül éhező egyik tanítvány csajszi kajaszerelmi háromszöge.
Ennyi. Három rész alapján
Komolyan[/spoiler]
Ajánlás : Gyengébb közepes. Usagi-drop szinten van az aranyos, szerelmi szál helyett kajával. Elvileg tetszenie kéne, de a harmadik rész lapos volt, a bevetett (szó szerint) ovidráma unalmas.

Arslan Senki S2
[spoiler]Visszatér a hálátlan zsarnok uralkodó, és jól kidobja a tán nem is kölykét (MC) egy lehetetlen küldetéssel.[/spoiler]
Ajánlás : Közepes. Mivel az első évad direkt folytatása, azoknak akiknek az bejött. Heroic Historical hadvezetés, közel nulla mágiával, ha valaki nem ismerné.

Berserk
Ajánlás : Közepes  :frown: Folytatás, ami vagy a sorozatra, vagy a három filmre épül, de szerintem nem kell bemutatnom. Van külön topicja.

Fudanshi Koukou Seikatsu
[spoiler]"De kada, ez egy buzianime!  :zomg:"
Gondoltam ha nem ráz tőle ki a hideg, még akár jó is lehet.
Első rész után még eljutottam a másodikig.
Amiben konkrétan egy srác magát a másik kutyájaként írta le, és tényleg úgy is viselkedett, de persze ő se meleg.
És mellesleg egy mixeren jól tönkretett mindent, de ez se őt, se a gazdáját nem zavarta. Akkor meg minek voltak ott?
Az OP csajsziját kellett volna a második részben behozniuk ehelyett a csoda helyett.[/spoiler]
Ajánlás : Nope!

Fukigen no Mononokean
[spoiler]Srác (persze középiskolás) elkezdi látni a 'szellemeket', főleg azért mert egy jól ráragadt.
Megmenti egy osztálytársa, akiről kiderül hogy egy természetfeletti szoba mestere, és képes átjárót nyitni a túlvilágra, hogy átküldje aki nem erre az oldalra való.
Adott is rögtön egy mentor-tanítvány viszony, amihez a mentornak semmi kedve, elég gond neki a megbízások amiket mint a hely (mellesleg új, és a szellemeket meglepő mód halandó) mestereként kap.[/spoiler]
Ajánlás : Közepes. Gyengébben indít mint a hasonlóak, de talán javul.

Handa-kun
[spoiler]Elvileg előzménye a Barakamonnak.
Big Fat Lie!
A Barakamon egy vicces falusi karakterfejlődéses történet volt egy "felnőttel", a bajaival és a kölykökkel akik ezt tetézték, köztük az ovis?alsós? kiscsajjal, akinek szinte pótapja lett mert annyit voltak együtt.
Ehhez képest ez egy iskolai random baromságok első résszel indít, ahol a negyedik falat csoportosan ismételten megerőszakolják, aztán a második résztől már előkerül a főhős, és a történet arról szól, mennyire nem alkalmas emberi interakcióra, és mennyi félreértés alakul ki körülötte.[/spoiler]
Ajánlás : Gyenge / Közepes. Akit érdekel a Barakamon főszereplője iskolás környezetben félreértéses humorra építő animében. Sikerült mindenkit elijeszteni? Oké.

Hatsukoi Monster.
[spoiler]Ririchiyo Shirakiin az InuXBoku-ból egy a világtól védett középiskolás Ojou, aki elköltözik a Nagy Városba tanulni, és rögtön szerelmes lesz egy bishibe.
...
...akiről kiderül hogy a bishi haverjaival együtt nem valami huszonéves boyband idoljai, hanem alsós általános iskolások.
...
:zomg:
:_piszka:
:wtf:
:ejj:[/spoiler]
Ajánlás : Nope!

Jojo / Diamond
Ajánlás : Közepes. Nem ebben az évadban indult, és egyébként se pont ezzel kéne valószínűleg kezdeni. Van saját topicja.

Kono Bijutsubu
[spoiler]Suli. Mily meglepő környezet.  ::)
Főhősünk, a Standard Template Heroine tagja a festőklubnak, szerelmes tárgya klubtársába, "3DBP-should-die"-kun, akinek elfoglaltsága a tökéletes 2D feleség megalkotása.
Hát ez így nem túl meggyőző.
A kategória humor, a főhősnő túl gyáva, a srác túl tuskó hogy rájöjjön egy 3D csaj akar tőle valamit (ami mondjuk nem érdekelné ha észre is venné, talán pont ezért nem jut eszébe).
A stáb része még a lusta sempai aki aludni jár a klubba, valami szőke félig külföldi aki nagyon nem hiányozna nekem, és a főhősnő kotnyeles osztálytársnői akik viszont nagyon jó kis shipperek.[/spoiler]
Ajánlás : Erősebb-közepes? Tini suli szerelem téma nagyon felülreprezentált, ennek a humora többnyire kevésbé unalmas számomra, a 2D vs 3D témának szoktam esélyt adni.

Masou Gakuen HxH
[spoiler=kada haverja]Csöcsök és indokolatlan fanservice.[/spoiler]
Ajánlás : Nope. Plot-kényszeréből eszméletlen csajok testét parancsra kihasználó töketlen MC-vel Infinite Stratos klón animék nem az esetem se cenzúrával se anélkül. Akinek igen, jó szórakozást hozzá!

Mob Psycho 100
[spoiler]Szuperhősünk szupertápos középiskolás, kinek mestere valóban profi, de csak a szélhámoskodásban.
Aztán történik mindenféle, a főhős végül mindent megold, míg a szélhámos mindenért learatja a babért miközben valahogy sikerül nem új alsóneműre szorulnia (nem könnyű).[/spoiler]
Ajánlás : Erős-közepes. One-Punch humor rosszabb grafikával, kevesebb fight és több in-char bullshittel.

Momokuri[spoiler]Vajon ez egy...
a) cuki sulis shoujo szerelmi történet
b) egy félelmetes stalker behálózza ártatlan áldozatát
c) a kettő egyszerre
d) egyik válasz sem helyes
A helyes megoldás a c)! A főhősnőnek néha jelzi legjobb barátnője hogy hétköznapi földi halandók számára nem egészen elfogadható az, ahogy szerelmétől jó alaposan felfűtve viselkedik, de ez nem segít eléggé.[/spoiler]
Ajánlás : Közepes shoujo, amit a rózsaszín cukormázba rejtett fura perverzsége tesz némileg érdekessé. Akit a Shoujo elijeszt, az ne is jöjjön vissza.

Planetarian
[spoiler]Scifi, nem középiskolásokkal, Mosh-skálán valószínűleg az erősen kemény felé mutat, nincs indokolatlan service, stbstb...
Elvileg egy valóravált álom szinte az évad felhozatalához képest, nem?
Hát nem!
Az első részt sikerült végignézni, de a másodikat már le se szedtem. A főszereplő android élete lehetne érdekes, de valahogy a rész vontatottsága elvette a kedvem a folytatástól, pedig nagyon jól megalapozta a hangulatot, épp csak az alaphangulat marhára unalmas. Kint volt lövöldözés, de minket az elromlott(?) robotcsajszi érdekel(?), csak sajnos ez így nem volt elég nekem.[/spoiler]Ajánlás : Gyenge!  :frown: Lehet hogy Asimovos-hangulatú jó kis robotos történet, de nem sikerült eljutnom odáig.

ReZero
Ajánlás : Erős-közepes. Megszakítástól mentes folytatás, ráadásul olyan részek vannak, melyekben a főhőst nem tudom elviselni. Első évad ha bejött, szigorúan csak akkor.

ReLIFE
[spoiler]Főhősünk egy 28 éves NEET, aki jól elcseszte az életét, de kap egy második esélyt!
Egy totál gyanús fickó ad neki egy totál hihetetlen háttértörténettel metamfetamint, amitől a főhős behaluzza hogy újra középiskolás. egy csodaszert, amitől a teste látszólag újra középiskolás, bár valójában az izületei/izmai ugyanolyan öregek.
Aláír egy szerződést hogy egy éven át iskolás lesz a programban, melyet egy nagy cég finanszíroz, mely a NEET/hasztalanember kórságot próbálja egy ilyen második esély megadásával orvosolni.
Felejtsük el ez mennyi jogi/morális problémát vet fel, a főhősünk kis hamvas lányokkal és tinédzser srácokkal körülvéve próbál rájönni, hogy az élet talán szép.
...ami persze nem igaz, de talán élhető. Talán.[/spoiler]
Ajánlás : Közepes. Végülis Pszihológiai/hétköznapi anime suliban egy nem odaillő főhőssel. Számomra nézhető, mert érdekes a külsős nézőpontból a halálraunt díszlet...

Rewrite
[spoiler] :wtf:
De tényleg WTF-et nézek?
Kb Clannad-szintű stáb de a szőke haver nélkül, többszörösen fura random felugró fantasy elemekkel, köztük egy csajszi aki random éjszaka kísérti a főhőst fizikai valójában a hálószobában, meg valami lézeres szörny valami másik síkon ahová a főhős valahogy átment szóval WTF is történik?![/spoiler]
Ajánlás : Közepes. Suliban galge alapokból, egész vicces interakciók vannak, de a fantasy elemeket figyelmen kívül hagyom átmenetileg, hogy ne fájjon a fejem.

Saiki Kusou no Psi-nan
[spoiler]Főhősünk szeretne minél átlagosabb középiskolai nyugis csendes életet élni.
Főhősünk egy antennás lilahajú szupererőkkel rendelkező egyén, aki a valóságot olyan könnyen írja át mint amennyire könnyen lélegzik.
Kivéve hogy csak egy irányba megy neki.
És a különböző erőinek ott a fránya apró betűs része a nem-létező használati utasításban, úgyhogy az élete nem fenékig tejfel.
Pl amikor kidobóst játszanak, kifejezetten aggódik nem csak az ellenfelei testi épségéért, de az életükért is![/spoiler]
Ajánlás : Közepes. (Übertápos) ESP +középiskola + gag. Akit ez a három címke megfog, nem hiszem hogy nagyot csalódna.

Sousei no Onmyouji
Ajánlás : Közepes. Az előző szezonból ívelt át a mostaniba, úgyhogy már kiveséztük. (remélem)

Taboo Tattoo
[spoiler]
Középiskola + MagiTech Fantasy, meg se próbál úgy tenni, mint ha lenne értelme annak, ami az egész dolog hátterében áll!
Még szerencse, mert egy nagy baromság.
Ehelyett lehet röhögni azon, hogy milyen karakter interakciók vannak, nyálat csorgatni a nyálcsorgató jelenetekre, nézni a csatákat amik természetesen szürreálisak de grafikailag jók, stb...[/spoiler]
Ajánlás : Közepes, de évad #1 guilty pleasure? A plot... nem erőssége, a PLOT ...kinek mi jön be, a harc animálására áldoztak pénzt, és egész humoros párbeszédek.

Tales of Zestiria X
[spoiler]A történet szerint régen a természetfelettiek és az emberek képesek voltak harmóniában élni.
Ahogy birodalmában egyre komorabb a hangulat, és egy közeli város felett folyamatosan növekedik egy fura, felhőszerű sötétség, a hercegnő elindul kideríteni mi is az, mert az egyik kedvenc embere nem tért vissza két hét után se a felderítőútról. Amit talál minden képzeletét felülmúlta, és egyetlen megoldást a legendák felkutatásában látja, miközben gyakorlatilag az életéért is menekül érthetetlen események elől.
Célja megtalálni a Kiválasztottat, aki visszahozza az egyensúlyt az Erőbe. Vagy valami hasonló  :hehe:[/spoiler]
Ajánlás : Erős-közepes. Fantasy világmegmentés. Nem a főhőssel kezdi a bemutatást ami nekem tetszik. A Fate/Zero stúdiója csinálja, úgyhogy szép.

Time Travel Shojo
Ajánlás : Nope. Elvileg spoilerbe kéne történetet írnom, ha tartanám a posztom formátumát, de akkora nonsense volt hogy nem rémlik csak az hogy dobtam.

Darkstar

Az szép lista. Nekem egyelőre csak a LL:S meg a New game terítéken, illetve letöltöttem a Taboo-t is, de még nem kezdtem el.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kada

Quote from: Darkstar on 2016-07-23, 01:55:13Az szép lista. Nekem egyelőre csak a LL:S meg a New game terítéken
Fogadni mertem volna erre a kettőre.  ::)

Évad elején marha sokba belekezdek, aztán sokkal kevesebbet fejezek be.

Cobra

Alderamin a 3. rész után szerintem is a szezon legjobbja, érdemes belenéznie mindenkinek.
Planteraian 2. része még unalmasabb, de már sejtem, hogy mi lesz a vége (bár a 6. rész után akkor elvileg vége a sorozatnak).
Tales of Zestiria X common fantasy, de elszórakoztat.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Isley

D.Gray-man Hallow 3. rész

Kicsit elsietik a mangát, de már minden részletre nem emlékszem. Ez a harmadik rész elég jó volt, megvagyok elégedve a sorozattal eddig. Új seiyuu-kat is meglehetett szokni, és hozza a DGM-nél hagyományosnak számító jó OP/ED párost.

Mob Psycho 100 2. rész

Reigen hatalmas alak, ahogy megjátssza, hogy mekkora erővel rendelkezik, holott csak kihasználja Mobot. Ez az iskoláslányokat kukkoló szörny is vicces ellenfél volt. A sorozat artja bár nem valami jó, de a harcok és az ellenfelek rajzolt képei nagyon látványosak és egyediek.


SaiyaGin

Quote from: kada on 2016-07-23, 01:17:24
Miket is nézek (/nem) az aktuális évadban gyűjtemény (többnyire) második benyomások után...

:merci:

kada

Quote from: Cobra on 2016-07-23, 12:41:43Tales of Zestiria X common fantasy, de elszórakoztat.
Na ez meglepő volt.
A 00-ás sorszámú első részben nincs is jelen a főhős, hanem az egyik fő mellékszereplő hátterét mutatja be.
A második rész felénél már ott a főhős, de még semmi különös nincs vele, csak otthon sétálgat.
A harmadik részben már alakul a dolog, de a gyors összefoglalóban olvasható fontos dolgot még nem érte el.
Mi ez az easy rider nyugis történetvezetés a mai világban? A negyedik rész jön, de már a másodikban a Chosen One kéne hogy legyen az egyik, miután az első rész végén volt egy drámai cliffhanger!

Emellett pedig a táj gyönyörű, az akció is látványos.
Jahogy a Fate/Zero stúdiója készíti? Akkor nem csoda.

Valóban elszórakoztat, köszönöm az ajánlást.

Cobra

Volt tavaly nyáron egy OVA is, abban jobban bemutatják a főhőst.

Scared Riderx Xechs: A rész vége alapján inkább scarred akar lenni a cím, de benne is kapunk sok engrisht. Egyébként nézhetetlen Power Rangers klón bishikkel meg angsttal...
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

#10077
OVA-t ne keverjük ide, az a játék promója volt, azért is tolták be újra a 00 epizódot itt most, mert ez független attól, még ha ugyanazok a szereplők is. Ez nem a játék adaptációja lesz direktben, hanem lesz saját sztori.

Cobra

Pedig a 2. részben ugyanott voltak, ahol az OVA-ban.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Quote from: Cobra on 2016-07-24, 12:13:41
Pedig a 2. részben ugyanott voltak, ahol az OVA-ban.
Igen, de mint írtam az OVA a játék promóciós filmje. Ez a normál sorozat, de hogy érthető legyen minden leadták újra az OVA sztoriját, hogy akit csak a széria érdekel az is értse.