Új sorozatok, [insert year and season here]

Started by kikuchiyo, 2007-03-24, 19:32:19

Previous topic - Next topic

kada

lemaradt :
Fukigen no Mononokean
Az időnként elővett srác látja a szellemvilágot téma, a van egy mentora és elfogadnak mindenféle felkérést fajtából. Lásd még XXXHolic és társai.
Ajánlás : Közepes. Sajnos amit láttam, az a nagy elődhöz nem ér fel, de azért ha egy estére nincs más anime fekvés előtt, akkor nem egy rossz választás.
A harmadik részt a csajszi határozottan feldobta, remélem sikerül hasonlóakat behozni.

Cloud

Tales of Zestiria - The X

3. rész

Na ez még még mindig bitang jól néz ki. SZerencsére kardos témával nem sokat tököltek.  :hopp:

___

RE: Zero

17.

Na tényleg ő volt az. Jöjjön már a következő rész.

ogre

Re:Zero

do want Rem back!
witch's scent - obvious

chilip

#10083
Tales of Zestiria - a 2. rész már majdnem 100%ban a játékból volt. elejét letoltam a játéknak, szinte 1:1 kis kiegészítésekkel. az legelső rész volt a sorozatból ami teljesen egyedi.

ed.: 3. részben nem értem miért kellett az a "sárkány amőba" a kutyaszerű szörnyek helyett.... bones why de fuck

Mob Psycho 100 - 3. rész: VÉGRE ITTVAAAN! DIMPLE-SAMAAAA~ :D amúgy pri-pri-prisoner cameo-zott a részben :D vajon megtaláljátok?

blackronin

Mob Psycho 100, 3. rész
Jó lett megcsinálva ez az arc is, végre Dimple is feltűnt.
Reméljük, hogy hasonlóan megkedvelik a nézők ONE ezen művét is, mint ahogy a OPM-et.

kada

Arslan Senki S2 - 04
Féltem hogy nagyon unalmas lett, de a bemutatott város és új arcok jó kis intrikát adhatnak.

Taboo Tattoo
"Az ajtót..." - "hát ő hahaha  ^^" " Végülis ha már a guilty pleasure kategóriában van, akkor elnézhetem neki, hogy a plot hole-t PLOT-tal takarja el...

Tales of Zestiria X
Vajon ki a bérgyilkos  ::) Amilyen szépen mozog, annyira rosszul néz ki a sikertelensége a két kézre fogott rövidkard ellen. És milyen előzékeny...  ::)

Quote from: blackronin on 2016-07-26, 21:24:57Mob Psycho 100, 3. rész
Jó lett megcsinálva ez az arc is, végre Dimple is feltűnt.
Reméljük, hogy hasonlóan megkedvelik a nézők ONE ezen művét is, mint ahogy a OPM-et.
OPM-hez képest sokkal gyakrabban érzem erőltetettnek ezt.  ^^"

Darkstar

New Game 3

Ez egyre jobb.  :appl:
Nem egy Shirobako, de szeretem az ilyen sorozatokat.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

ogre

tabutatu
az első négy részt egyben néztem végig, de nem fogott meg a PLOT. a harcok szépek, jó az "operatőri" munka, de ennél többre nálam nem kaphat jó pontot.

adrenalin of the sky
jó, ennek sem az a címe, csak azt nem tudom, a japók miért szeretik a kimondhatatlan neveket úgy általában.
ez még jó is lehet akár, bár nemrég pont láttunk steampunkot két badass főszereplővel, jó kezdéssel, aztán mi lett belőle?

kada

Quote from: ogre on 2016-07-27, 22:36:51adrenalin of the sky
jó, ennek sem az a címe, csak azt nem tudom, a japók miért szeretik a kimondhatatlan neveket úgy általában.
ez még jó is lehet akár, bár nemrég pont láttunk steampunkot két badass főszereplővel, jó kezdéssel, aztán mi lett belőle?
A címet lopom  :Kiraly:

A steampunk halála : első résznél vészfékeztem, és semmi nem vett rá hogy folytassam. Anime original volt, és a látványorgiára mentek rá ahelyett hogy a részletekkel babráltak volna.
Na ehhez képest az Adrenalin grafikájára nem egyedi se különleges, panasz sincs rá, viszont ezt a szintet könnyebb lesz az egész évadon át tartani így remélem nem fog esni. Eredetileg LN volt a történet, van ahol eléggé dicsérik, úgyhogy inkább az adaptációval lehetne gond, vagy ha eltérnek a forrástól. De szerintem ha nem élik fel nagyon, hűek maradnak a következő évad (és az ebből fakadó bevételek) reményében.

A főhős némileg Inaho-ra emlékeztet Aldnoah-ból, de sokkal megalapozottabb hogy miért ennyire király, és már két rész alatt sokkal gazdagabb személyisége van mint ami Inahonak két évad alatt összejött. Közel se tökéletes, és a tudása egész hihető yoda egyetlen tanítványánál.
A csipet-csapat maradéka :
- a Big Guy egy vékony csajszi, aki tudja mikor lehet szókimondó, rendre befenyíti a főhőst (fizikailag is), miközben valójában kb. teljesen megbízik benne ^^"
- a tényleges nagydarab fickó egy butt monkey. A létezése egyelőre csak a humorhoz kell kb.
- az íjász miatt lett eredetileg felbérelve a főhőst a csajszi, erre kiderül hogy kissé nyámnyila. Az aktuális történetben fejlődhetne is akár, ha már középpontja részben.
- Team Mom / Medic : még egy súlytalan karakter, a fő szerepe hogy a +1-nek legyen babysitter/mentor?
- Katvarnmaninik Shamille Kitra (jaj de szép neve van, csak hogy tudjuk hogy különleges)... na rá mindjárt visszatérek
Kettőre azt mondtam súlytalan, egynél a nyámnyilaisága okozhat gondot (daddy helyett bigbro issues) de mivel a főhős látta a dolgot és az okozója ellenség, ezért bízom benne hogy csinál valamit. Vagy ha nem, akkor se lesz tán gond belőle rendszeresen.

A két csajszi mint problémaforrás...
A vöröskében az zavar, mennyire lekezeli a csávót. Persze, kettejük dinamikájából szinte következik hogy néha seggbe kell billenteni hogy megmozduljon a lusta disznaja, perverzióért én is kaptam nem egyszer így ezt is megértem, valamint nemesek jelenlétében a tiszteletlensége az életébe kerülhet, úgyhogy ott is (bár amikor csak a kis csapat van jelen már nem kéne)... de azért remélem nem viszi túlzásba, és ha nem is derébe megy át tsunból hirtelen hárembe átalakítva a műfajt (két helyen néztem de nem kapta meg ezt a tag-et hat másik mellé), azért remélem a barátságuk kicsit melegebb és kiegyensúlyozottabb lesz. Bár így meg legalább van egy dinamizmusa, azt nem kéne feladni.

A hercegnő érdekes eset. Miért volt a hajón? Csak a vihar miatt kerültek az országon kívülre?
Számomra úgy tűnik, fejlődés bemutatására lett kitalálva a karaktere. De attól még lehet marhára idegesítő  ^^"
Első megmozdulásáért (sipákolás) Ikta befogja a kis orcáját és fejéhez vág egy kiokító monológot, míg nem a földre kerül Yatori miatt. Kiderül hogy ő a megmentője.
Egy pisilése három halotthoz vezetett és lehetett volna több is.
Vérvonalát gyűlöli, de Ikta ezt se hagyja szó nélkül.
Kreatív blöffel és zsarolással került át a határon, de közben hagyta hogy Ikta a generálist győzködje, amiért Yatori majdnem eszméletlenre zúzta.
Kinyomozta Ikta kicsoda, és szépen felhasználta propagandára, pedig gondolhatta hogy annak ez nem fog tetszeni, sőt még az anyját (aki már meghalt) is gyakorlatilag leszajházta (pardon, ajándékként adott/kapott asszonyállat létének tényét közölte), amiért kapott egy szép kis jól tálalt halálost fenyegetést, mielőtt Yatori már megint fizikai erőszakkal lép közben (igaz, kis udvarias szünet után csak).
Órai levelezés szeretőkről a leglenyűgözőbb férfivel a közelében, az ezen őket rajtakapó tanártól is megmenti ÉS még meg is alázza amazt a szűklátókörűségéért.
Éles elméjével felvágó hercegnőt Team Mom reflexeit kihasználva tanítja a felnőttek világában hogyan nem kéne viselkedni.
A látványosan drámázó fickó hisztis kirohanására nem kell rögtön ugrani.

Persze hibái/furcsaságai vannak a sorozatnak, pl hogy a fenébe fognak nyílpuskákkal olyan festéklőszert használni, amit vízzel hígítottak fel?
Ennek a biztonságosságáról nem is beszélve, bár pont ezért lett a hercegnőnek külön kiadva hogy a szekrények mögött legyen csak (és ezt egyébként is tudta).

Meg persze még egy csomó dologgal lehet gond, de szerintem pont úgy elbaltázott tuti nem lesz, mint a Kabaneri.
Holnap kiderül, a következő részben mi lesz!
(Már azon túl, hogy a később "legyőzhetetlen lusta generális"-ként emlegetett MC bravúros győzelmet arat  ::) )

Cloud

Alderamin on the Sky

Ezt is elkezdtem. Egyelőre érdekes, de remélem valami főszálat azért kapunk, mert ennek a gyakorlatozásnak sok értelmét nem látom egy 13 részes sorozatnál.

kada

Quote from: Cloud on 2016-07-29, 13:37:09Alderamin on the Sky

Ezt is elkezdtem. Egyelőre érdekes, de remélem valami főszálat azért kapunk, mert ennek a gyakorlatozásnak sok értelmét nem látom egy 13 részes sorozatnál.
A birodalom háborúban áll, és a főszereplők közti nemes poronty a saját uralkodói családját akarja kigyomlálni.

Persze ha úgy nézem, ez csak a háttér témája és nem egy aktív fő szál amit 13 rész alatt le lehet zárni többé-kevésbé, még ha terveznek folytatást is, ha kellően sikeres lesz a sorozat.

Mivel katonák, és épp azt gyakorolják hogyan kell másokat vezényelni, ezért gondolom (::)) valahol lesz is majd kiket és miért vezényelni, már csak ezzel is értelmet adva annak hogy miért mutatják be ahogy gyakorlatoznak.

Szemben pl azokkal az animékkel, ahol "utcán összefogdosott kölykök" hirtelen felbecsülhetetlen értékű, egyedi és pótolhatatlan magitech artifact mechákba ülnek bele mindenféle előzetes harctéri tapasztalat nélkül hogy az épp támadó idegeneket lemészárolják, mert más erre alkalmatlan because of plot.  :_piszka:
Szeretem, ha azért küldenek valakit egy meló elvégzésére, mert valóban ért hozzá.

Cloud

A háttérsztori nálam nem egyenlő a főszállal, és a sorozat egyelőre 3 rész után akár egy fél-fantasy katonai slice of life-nak is mondható nálam. Ok karakterépítés meg egyéb kell majd, de a 13 rész kevés nagyon szerintem. Persze benne van, hogy jön majd 2. évad is.

Ezért utálom a mai sorozatokat, 13-15 részes a legtöbb. Ok nem kell nekem 500+ részes neverending széria, de 20-25 részes sorozatokat jobban komálom.

kada

Adrenalin 04
Yatori best demon girl (this season)

Csak többet kaptunk, mint egy halál uncsi gyakorlat  :Kiraly:

Olvastam egy sort a mangát, a paradicsomsaláta készítésének rejtelmeibe való beavatás igazából még csak most jön (majd a felvezetés után, még krumplipucolás lesz egy darabig).
[spoiler]Adrenalin in the Sky is a cooking anime.[/spoiler]

Cobra

Qualidea Code 04: hmm, ez kicsit elment más irányba, mint amire számítani lehetett. Lehet mégse tucat B kat lesz?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kada

#10094
Quote from: Cobra on 2016-07-31, 13:24:21Qualidea Code 04: hmm, ez kicsit elment más irányba, mint amire számítani lehetett. Lehet mégse tucat B kat lesz?
Train-fu...
Willing suspension of disbelief : Failed.  :_piszka:
Ha látvány és cool a cél, akkor úgy kell csinálni mint a Redline tette, hogy az elejétől kezdve tegyek magasra az egészre.
Itt viszont elvileg a kölykök specifikus erején és az alieneken kívül mindenki szépen mugli és betartja a fizika törvényeit (meg a kölykök is ha nem épp pont az erejükről van szó), és még nagy filozofálás/lelkizés is volt ebből.
Erre jött a train-fu.  :ejj:

Egyre jobban ódzkodom az original animéktől, de valóban, nem csak lefelé mehet a B kategóriától, hanem felfelé is. Legyen neked igazad  :szemuveges:

ReLife
Megnéztem az első részt, aztán jól meg is feledkeztem a sorozatról.
Egyszerre dobtak fel a netre, azért nem láttam azóta.  :wtf:
...Nem győzött meg hogy jó üzleti módszer, ha egybe lemaratonozza valaki egy szombati napon, aztán el is felejti másnapra.
A mangát olvastam egy darabig aztán abbahagytam, úgyhogy érdekelt mi lesz belőle.
Történet végén kerekítettek egyet, hogy értelmes vége legyen, nem baj.
Picit pszichológiai slice of life, nem sajnálom hogy végignéztem.

91 Days
Valahogy nem sikerül látnom a zsenialitását, pedig azt hinném próbálkozom.
Dobva.

Tales of Zestiria X
Játékadaptációnál ne lepjen meg, hogy tisztára játék hangulata van bizonyos jeleneteknek  ::)
Történet bontakozik, grafika nem romlott nagyon, egyelőre hozza, amit az első rész alapján várok tőle.

Fukigen no Mononokean
From scary to scarier in 45 seconds.
"I always have ulterior motives"  :rotfl:
[spoiler=új karakter leírása]"He's a chain-smoking alcoholic sex maniac who loves gambling. And a siscon."[/spoiler]
Egész jó pót-natsume-no-yuujinchou. Persze más, de ez így van rendjén.

Darkstar

>tfw Emiliafag
[spoiler]Feels good, man. Feels so good. [/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

ogre

rezero 18

az epicnek szánt dialógust szerintem elnyújtották. a tartalma azért eléggé erős volt. Subaru még mindig balfasz, csak most nem úgy. legalább rájött, hogy egy barom.
Puck for president!
Rem for all!
szóval még nem rontották el teljesen.

kada

#10097
Quote from: Darkstar on 2016-08-01, 01:10:11
>tfw Emiliafag
[spoiler]Feels good, man. Feels so good. [/spoiler]
Who?
Ja, a csajszi, akit másfél hónapja csak holtan látunk.
Quote from: ogre on 2016-08-01, 10:09:06az epicnek szánt dialógust szerintem elnyújtották. a tartalma azért eléggé erős volt. Subaru még mindig balfasz, csak most nem úgy. legalább rájött, hogy egy barom.
szóval még nem rontották el teljesen.
Subarunak hányszor kell rájönnie erre?
Ja, most nem úgy? Az más.  ::)
Remélem egy darabig nem jön a következő.
Ötletem sincs mit fog csinálni.

Priscilla (vörös rucis szőke uralkodójelölt) betrollkodása nem lenne annyira poén, a segédjét talán lehetne sikeresen kölcsönözni de nem tudom elég hasznos lenne-e, Felt megdumálható lenne de mintha Reinhard nem lenne épp a városban, a többi jelölt felejtős, ha egyedül mennek akkor meg jön a bálna.
...igazából a bálnát full nem értem. Hacsak valami fontos szerepe nem lesz, akkor kár hogy behozták az animébe, maradhatott volna LN-only mint a fullra járatott gorn.

Cloud

kada:

ReLife esetében csak a Crunchyroll premium előfizetőknek érhető el hivatalosan a teljes évad, a többieknek meg kell várni a heti részeket. Csak ugye ilyenkor egyéb forrásból is azonnal nézhető már a cucc.

kada

Quote from: Cloud on 2016-08-01, 15:18:29ReLife esetében csak a Crunchyroll premium előfizetőknek érhető el hivatalosan a teljes évad, a többieknek meg kell várni a heti részeket. Csak ugye ilyenkor egyéb forrásból is azonnal nézhető már a cucc.
Japánban is elérhető a nemtudoménkiknek, azért kapta meg Cruncy is (ha minden igaz).
Lehet hogy fizető vásárlókat szereznek vele, de cserébe akik nem fizetnek és hetente néznék, nagyon erős kísértést kapnak az egyéb forrásokkal, még ha egyébként szépen reklámokkal nézték volna, aminek a tévés sugárzás látja a kárát.

TabuTatu
Redshirt army az imperial stormtrooper akadémiáról.  :ejj:
A rész maradékára egész kevés a panasz, valahogy nagyon eltalálták a könnyed eszetlen slice of life-ot.
Ami persze teljesen "skizóvá" teszi a sorozatot.
Nem tudom hova tenni, de dobni se dobom.

Mob-kun
:jee:
Sokkal jobb rész, mint az előző.
Két "játékossal" bővült a paletta, remélem kezdenek is velük valami érdekeset.

blackronin

Mob Psycho 100, 4. rész
Élvezetes és akciódús rész volt, végre kaktuszfej is feltűnt.  :P
Az anime-re pedig eddig nem lehet panasz.

Cloud

Tales of Zestiria: The X - 4. rész

Na ha jól olvastam innentől már sok minden más lesz mint a játékban, kövi rész már ugye Zestiria Berseria crossover lesz. A sorozat nekem továbbra is nagyon tetszik, Layla meg már most szimptaikusabb a másik csajnál. :D

kada

Adrenalin of the Sky - 05
Egy teljes résznyi visszaemlékezés, ami a sorozat maradékához nem hiszem hogy érdemit hozzáad, "csak" hangulatot teremt (bár azt jól).
Nem volt rossz, nem egy épp futó történetszálat vágtak vele ketté, de mivel annyira kevés rész van, egy teljeset rááldozni úgy érzem elég drága a kettejük közti kapcsolat megmagyarázására, amikor az előzőekben már bemutatták egész jól a súlyát.
A második rész végén, amikor a kiscsaj hallgatózott, utána a kérésére elmesélhette volna neki Yatori ezt a történetet, és akkor kevésbé kizökkentő hatású talán. Most már némileg elkésettnek érzem. Lehet hogy csak azért, mert szinte minden későn/később érkező flashback nemtetszésemet váltja ki.
De persze mindenbe bele lehet kötni.  ::)

ogre

rezero 19

worth every bit downloaded
Subaru végre összeszedte magát

planetarian 1-5

lehet, hogy nem egy nagy eresztés, de szerintem nem rossz

Cobra

Planetarian végül csak 5 részes lett, nem is 6, de nem sokban tért el attól, amire számítottam. Mondjuk lehetett volna akár egy 13 részes happy endinges story is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kada

Tales of Zbigyó X
Ekéztem az Adrenalint, hogy ötödik részben minek ilyet csinálni, erre ez meg szintén az ötödik részében olyan erős ugrással váltott témát, hogy akár alternatív világban is játszódhatna.
És mellesleg sokkal ígéretesebb volt valahogy, mint Sorey.
:gyagya::jee:

Arslan
Mononokean
KonoBu
Sousei

Tartják a szintjüket.

Q Code
Senki nem kezdi el keresni a 7 sárkánygömböt.  :jee:
Az adatátadás meglesz? Vagy elsikkasztják a felnőttek, hogy tudják mi van?
[spoiler][/spoiler]

Rewrite : tagadhatatlan a galge háttér. Note to self : Lucia gets no compliments.

Handa : Az első harmada még oké, de aztán  :falba:

Cobra

Ahogy utánaolvastam, a mostani szereplő a Tales of Berseria-ból van, ami elvileg több száz évvel a Zestiria előtt játszódik. Szóval fogalmam sincs hogy hozzák össze a kettőt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Quote from: Cobra on 2016-08-08, 11:13:55
Ahogy utánaolvastam, a mostani szereplő a Tales of Berseria-ból van, ami elvileg több száz évvel a Zestiria előtt játszódik. Szóval fogalmam sincs hogy hozzák össze a kettőt.

Ezért The X a címe, mert Zestiria és Berseria közös sorozat.

kada

Quote from: Cobra on 2016-08-08, 11:13:55Ahogy utánaolvastam, a mostani szereplő a Tales of Berseria-ból van, ami elvileg több száz évvel a Zestiria előtt játszódik. Szóval fogalmam sincs hogy hozzák össze a kettőt.
Áh.
...
Megmagyaráz egy dolgot, felvet tíz másikat. Legfőképp azt, hogy mégis mit akarnak ebből kihozni.
Kénytelen leszek tovább nézni, hogy megtudjam miért jobb így X-elve, mint mondjuk két félsorozatot leadni ugyanabban a timeslotban egy évad alatt.

Quote from: ogre on 2016-08-07, 21:39:32rezero 19
Subaru végre összeszedte magát
Végre.
Haver nem kezdett bele, pár hete azt mondtam neki inkább ne is, amíg a főhős maga alatt van, kár lenne akkor utolérni a heti történést.
Bár nem tudom egybe maratonozva mennyivel lenne jobb.
Inkább kihagyni érdemes? Kimarad néhány dolog, hogy mit miért tud és hogyan tanulta meg a többieket jobban kezelni, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy akkora nagy veszteség lenne.

TabuTatu 06
A szemüveges csaj arcán látszott a beletörődés, hogy a kreditért bizony néha áldozatokat kell hozni.
A műsor maradéka meg... Mintha a stáb most tudta volna meg hogy kettő helyett egy évad áll csak rendelkezésre.  :ejj:

ogre

Quote from: kada on 2016-08-09, 00:47:08
Quote from: ogre on 2016-08-07, 21:39:32rezero 19
Subaru végre összeszedte magát
Végre.
Haver nem kezdett bele, pár hete azt mondtam neki inkább ne is, amíg a főhős maga alatt van, kár lenne akkor utolérni a heti történést.
Bár nem tudom egybe maratonozva mennyivel lenne jobb.
Inkább kihagyni érdemes? Kimarad néhány dolog, hogy mit miért tud és hogyan tanulta meg a többieket jobban kezelni, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy akkora nagy veszteség lenne.

szerintem elég sokat bukna, ha kimaradna mondjuk ep 16-18
annak ellenére, hogy Subaru egyre elviselhetetlenebbé vált, maga a sztori haladt előre, plusz kicsit azt is mutatta talán, hogy ép elmével nem olyan könnyű kezelni, ha folyton meghal az ember, és elkezd egyre szűkebb körben gondolkozni, amitől a megoldás még messzebbre kerül.
emellett ott van az, hogy ezalatt kicsit gore-ba mentek át, ami nálam azért plusz pont, mert így nem valami shounen fos, amit nézek, vagy legalább nem végig, és a történéseknek vannak, lehetnek csúnya következményei.
white whale, witch's cult mehetne a levesbe, szóval ezek a részek azt gondolom, kellettek, hogy kerek legyen a történet, de majd kiderül, hogy az lesz-e.
amit bánok még mindig, hogy a Felt-féle vonalat egyáltalán nem építették bele a történetbe, és egyetlen wtf szereplést leszámítva úgy ahogy van, kihagyták a sorozatból. persze akkor meg lehet, hogy a 26 rész lenne kevés, de a potenciál benne van/lett volna. most hirtelen a code geass jutott eszembe, ami szépen ki volt számolva, lekötött, és kellett neki az az 50 rész.