Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

SaiyaGin

Onegai Teacher (újranézés)
Nem emlékeztem arra, hogy ennyire lassú és emo volt, de azért most is tetszett. Még mindig Kei nagybátyja a kedvenc szereplőm.  :Kiraly:

Nevl

Golgo 13 ep. 1-15. Hát... a főhősünket kb baltával faragták és Steven Segalt vették modellnek...

Gyenge történetek, elég lapos kidolgozás és elég nagy sületlenségek vannak benne (ami még úgy is feltűnő, hogy nincs se kém se mesterlövész szakképesítésem :D ) A zenéje egyetlen igazi pozitívuma
Ettől függetlenül fáradtan időt fecsérelni jó dolog...

The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Én

#6392
Gunparade March
Dióhéjban: 1945-ben fura dögök árasztják el a fölet, ami ellen az emberek mechákkal és atombombákkal harcolnak. Természetesen a seregben középiskolás korú emberek is vannak bőven. A sorozat az 5121-es egység mindennapjairól és harcairól szól 1999-ben... Afféle Blue Gender slice-of-life :) Meglepett a sorozat, mert én egy komoly akció animét vártam, de a súlypont a mechákról fokozatosan áttevődik a két főszereplő viszonyára. Az Operation One kicsit gyerekes, a Two már komolyabb lett, a Three pedig csak simán jó :)
Mivel nem volt semmi extra, de nagyon élveztem, ezért 8.5/10
ED: már nagyon gyengülök. Kb fél éve nem néztem végig egy animét, és ezt a 12 részes darabot is csak 3 nap alatt sikerült. :zomg:

Bicskei

Night Wizard

egy rövid kis világmegváltós történet szép grafikával...
a sztori nem volt rossz habár sztem többet is ki lehetett volna belőle hozni...Habár 13 rész alatt ez minden bizonnyal nem sikerülhetett.Ennak tudható be az is hogy néha célozgatnak a múltra, de kész ennyi a néző meg epekedne egy kis mesélésen a múltról de azt nem az nem fér bele ennyi részbe....
összeségében nézhető könnyedebb anime, ami nem lesz sem utált sem kedvenc..
10/6
Ultras liberi

Soldier

#6394
Quote from: NLZ on 2009-01-22, 02:51:53
Kurozuka 5/10
(megnéztem azóta)szerintem ennyire azért nem vészes a dolog, sőt nekem tetszett ez az időben való ugrálás és a teljesen elködösített történet vezetés,vér meg talán télleg kicsit sok volt, és aztán ?: ) nekem inkább a vége nem volt kielégítő
Quote from: Bicskei on 2009-01-27, 20:41:33
Night Wizard
az " ágyús" csaj tetszett benne :redface: érzésem szerint ez a 13rész bőven elég volt, ha több lett volna szerintem csak a nézőtáborából veszett volna, mégtöbbet.én például egyáltán nem tartoztam az tudnivágyó epekedők közé :smile:

Bicskei

#6395
az ágyús csaj valóban érdekes volt...én nekem két max három rész kellett volna még kerettöréntnek(kit akarmegvédeni az ágyuscsaj stb???)

Amaenaide yo(alap + Katsu)

tömény ecchi és fanservice....
jo sorozat mind a kettő de nekem a Katsu jobban bejött..a főhös mg végre egy perverz dög és nem egy béna kis köcsög.. a sztori is érdekes[spoiler]föhösünk fiatal szerzetes akinek hatalmas ereje van de ezt csak meztelen lányokkal lehet feléleszteni :rotfl: :rotfl: (én is elfogadnék valami hasonló erőt)[/spoiler]
a grafika az amitől picit többet vártam de igy is jó a rajzolása..
nah meg jó lenne még folytatás mert az ilyen kis könnyed vigjáték+ecchi kategóriákból sosem elég..
összeségében ajánlom azoknak akik szeretik az ecchit a vigjátékot meg az őrültséget egyben...
10/8
Ultras liberi

kikuchiyo

Cleopatra

Köszönöm az ajánlást balaaznak!

Az animáció nagymesterének, Tezuka Osamunak egy olyan alkotása ez, amiről eddig nem is hallottam, de mint kiderült, kár lett volna kihagyni.

Először csodálkoztam, hogy mi lesz ebből, mert a nyitókép egy lassan beúszó űrhajót mutatott, majd úgy tűnt, hogy a film az Orion űrhajó, de még inkább a Pirx kapitány japán változata lesz, legalábbis a kezeslábasba öltöztetett, de rajzolt fejű szereplők a fantasztikusan primitív kékhátteres környezetben erre engedtek következtetni. Azonban kisült, hogy ez csak a kerettörténet, a rajzolt fejű szereplőket valamilyen homályos terv részeként visszaküldték az időben az ókori Róma korába, hogy a történelmet megváltoztatva a jelent befolyásolják.
A film nagy része tehát a történelemkönyvekből és az utólagos feldolgozásokból jól ismert Kleopátra személye köré épül. Meglepő módon egészen hiteles: az időrend, a szereplők és az ábrázolt események stimmelnek, bár sajátságosan stilizálva és eltúlozva mutatják be őket. Cézárnak még az arcéle is olyan, mint a fennmaradt portrékon, igaz, az egykorú források zöld bőrszínről nem számolnak be. Néha kissé tendenciózus az ábrázolás: Antonius pl. egy hebegő idióta brutális tájszólással és kicsi pénisszel (:D), Octavianus pedig egy kék, hideg kígyó, amíg ki nem derül róla, hogy mélybuzi.
És itt már nem lehet elhallgatni a filmnek azt a vonását, ami egyébként Tezuka legtöbb művében megvan, de talán itt a legkifejezettebb, és itt működik a legjobban. Arról van szó, hogy a mester a legvadabb módon, a legváratlanabb pillanatokban képes váltogatni a stílust és a hangulatot. Az amúgy jól láthatóan hetvenes évekbeli rajzstílus néha átfordul olyanba, amilyennel kis látogatottságú filmfesztiválokon szoktak nyerni a rövidfilmes szekcióban. Vagy az aprólékosan megrajzolt római látkép egy pillanat alatt anakronisztikus tablóba vált, Mona Lisával és a Mount Rushmore-i elnökszobrokkal. Cézár halálának (lol spoiler) katartikus pillanata nó-dráma formájában elevenedik meg. Oldalakon lehetne sorolni a vizuális gegeket, hogy mást ne mondjak, Astroboy is feltűnik egy pillanatra... mégis, a filmnek vannak véresen komoly, torokszorító pillanatai. Cézár és Kleopátra váratlanul összetett személyiségnek bizonyulnak. Ja, és szex is van.

Valószínűleg ez volt az, ami miatt a film nem foglalta el méltó helyét az animációs filmek történetében: a forgalmazó egy egyszerű pornórajzfilmként állította be, pedig annál sokkal több. Igaz, hogy mutat (fél)meztelen nőket, és a szexjelenetek sem maradnak el, de nem ez a lényeg. Utóbbiak ráadásul hihetetlen kreatív módokon vannak megrajzolva.

A felirat hiánya fájó (az imdb szerint a feliratos változat elveszett), a poénok feléről lemarad, aki nem érti a szöveget. Kár, mert nagyon jó filmről van szó, nekem nagyon tetszett.
Failure is the default option

Member

Kár, hogy nincs felirat, megnéztem volna. :/

balaaz

#6398
Quote from: kikuchiyo on 2009-01-31, 15:44:31
Köszönöm az ajánlást... kár lett volna kihagyni..."
Szívesen. Örülök, hogy jr.tagként is adhattam jó tippet!  :redface:
QuoteA felirat hiánya fájó...
Nagyon fájó!  :falba: Ez volt az első anime amivel így jártam, de van már azóta még egy pár, többek közt ugyanennek a sorozatnak az Animeramanak az 1.része az "1001nights". Ez utóbbiban érdekes pl. hogy az elején olyan a grafikája, mint a C64-es játékoknak, aztán Simpson/Futurama figurák is beugranak róla és a zenéje is hozza azt a 70-es évekbeli fílinget, amit a Cleopatraban vagy a 3."részben" a Belladonnában (amit most utoljára néztem - szintén kár lett volna kihagyni és még felirat is van hozzá) szerettem. Tényleg: nem írtál semmit a zenéről, audióról! Nem tettszett? Nekem még mindig be-beugrik!


kikuchiyo

QuoteNem tettszett?

Dehogynem, főleg a főcímdal.
Failure is the default option

balu01

#6400
FLCL: Hát... érdekes volt.  :D
Midori no Hibi: Sokan dicsérték, így hát megnéztem, tényleg jó volt  :jee:

NLZ

Azért a Midori nem igazán romantikus műfaj, max romantikus elemek vannak benne. :)
[reserved]

balu01


NLZ

Nem kell javítani, csak megjegyeztem. :)
[reserved]

Soldier

KGNE Next Season:
Mivel a original nagykedvencem nem hagyhattam ki ezt se , igaz pár héttel vagy talán honappal késöbb talán de megneztem, sok helyröl halottam mennyire gyenge, elismerem nem az elöző szintje és volt benne pár butaság, de szerintem mindenképp egy szép alternativ véget kaptunk és érdemes volt megneznem. akinek tetszett a TVS szerintem nyugodt szívvel megnezheti ezt is.Személyszerint nekem annak a vége jobban tetszett.

balaaz


balu01

#6406
Quote from: balaaz on 2009-02-01, 11:00:29
Quote from: balu01 on 2009-02-01, 00:02:35
FLCL: Hát... érdekes volt.  :D
Érdekes?! Miért?!  :__devil:
Másféle volt, mint azok amiket eddig láttam  ^^"
Amúgy a Midoriból még pár részt elviseltem volna, elég sok fejezet van a mangájából, lett volna alapanyag ::)

Zelda

Kyo Kara Maou 3rd Season
Habár még nincs kint az összes rész, még kb 4 hiányzik, ez az újabb 39 rész eszméletlenül jóra sikerül, ajánlom mindenkinek.
Gundam 00 S2
Hát még ennek sincs vége, de ettől függetlenül grafikailag messze ez a legjobb Gundam produkció, és bár a történet gyenge lábakon áll, ettől függetlenül nekem ez lett a kedvencem a Seed és Seed Destiny után.
A zenéit meg egyszerűen imádom!

Bicskei

#6408
Karin

az egész egy rakás 3napos puding....
nem rossz ehető is de nem az igazi
nah szóval könnyed kis anime Kurosaki Ichogoval e  afőszerepben izé jah ő csak mellék szereplő és itt álnevet visel...izé..ja vámpiros anime ami mégse olyan amilyen ált szokott lenni a vampajas anime...sok humor néha túl sok(=vacak poénok)
ha végén a dráma tényleg dráma lenne akkor korrekt kis anime lenne egy nagy clifhengerrel így nem emlékezetes.
10/6
Ultras liberi

Zen

Hegyes füle van benne a vámpírnak. Mit vártál ember? :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Bicskei

Quote from: Zen on 2009-02-02, 20:41:50
Hegyes füle van benne a vámpírnak. Mit vártál ember? :D

heh??
azt h áradjon a vér
jah az volt is csak hátnem az igazi :D :muhahah:
Ultras liberi

Selmo

Itazura na kiss (25 rész): :jee: És mivel lusta disznó vagyok: click

A tökéletesség unalmas.

Makos

#6412
Dragonball - JUMP Super Anime Tour Special - Yo! The Return of Son-Goku and Friends!!
:lul: :lul: :lul:

10/10 :D

minuszmiki

Kannagi: Kicsit csalódottan keltem fel előle. Eleinte humoros természetfeletti cuccnak tűnt, aztán átment harem-slice-fo-lifeba, a végén meg az egészből egy sablonos dráma maradt. Igazán a slice-of-life részek tetszettek, bár sok eredeti megoldással ott sem találkoztam, de ennek ellenére rendben volt. Az utolsó három rész viszont nem fog mély nyomot hagyni bennem, legfeljebb a bosszúság, hogy ebben is sok lehetőség maradt. De végignéztem, volt benne pár jó humor, a helyenkénti qualitytől eltekitve igényes az animáció, a fétiseimet is táplálta néha, a három női főszereplő seiyuje pedig igen remek munkát végzett. 7,5/10.

SaiyaGin

Quote from: Makos on 2009-02-04, 00:38:31
Dragonball - JUMP Super Anime Tour Special - Yo! The Return of Son-Goku and Friends!!
:lul: :lul: :lul:

10/10 :D

Ugye?  :Kiraly:  :lol:

Bicskei

Shingetsutan_Tsukihime/Lunar legend tsukihime

bejött.nagyon.
az elején azt gittem h ratyi lesz, de kiderült h jó és h mért mert a  végén nem lett hepiend ami nekem nagyon bejött.Mondjuk jo lett volna elotortenetet nem olyan zavarosan meselik el akkor meg jobb lett volna.
a főhős egy balfasz mennyi nő közül váálaszthatna erre nem...
10/9
Ultras liberi

Én

Hajime no Ippo
Na, végre befejeztem. Epic indeed, és remélem valahol fennvan az OST-je is, mert az valami fantasztikus. :)
10/10

NLZ

Quote from: Én on 2009-02-07, 02:40:25
Hajime no Ippo
Na, végre befejeztem. Epic indeed, és remélem valahol fennvan az OST-je is, mert az valami fantasztikus. :)
10/10
BoxTorrentsen fennvan, az egy remek hely. ^^
[reserved]

kelvor

Quote from: Én on 2009-02-07, 02:40:25
Hajime no Ippo
Na, végre befejeztem. Epic indeed, és remélem valahol fennvan az OST-je is, mert az valami fantasztikus. :)
10/10

Nem megállni! Irány a manga, na meg a New Challenger!  ^^

minuszmiki

Aria 01-05: Hát ez úgy látszik beszippantott. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag nem történik semmi érdekes, teljesen leköt, és rendszeresen azon veszem észre magam, hogy vigyorgok, mint a tök. Majd ha végeztem, írok részletesen. (Vagy ugyanezt mégegyszer. :D)