Main Menu

OnePiece

Started by LuckyDingo, 2007-05-02, 00:09:16

Previous topic - Next topic

LuckyDingo

Mezei remegés  :lul:
Hát... szerintem gondolkodjunk el azon, hogy mit jelent a földrengés a japánoknak..

blackronin

Quote from: Kraivan on 2010-03-01, 16:49:54
Nyavajás addiktiív szörnyteremtő Oda.

Nem elfogyott a manga is. :(

Eddigi hirtelen gondolataim így 3 nap mangaolvasás és 2 napnyi fórumolvasás után:
A háború az háború. Épp az a lényege h nem 1 vs 1ről szól. A taktikai megmozdulásokon és az ellenfelek cseréléséről szól a dolog.

Lássátok sok embernek esélye nincs Moria ellen se, Jimbei meg fröccsent egy kis sós vizet, és máris elveszett a halhatatlan zombiserege.

Luffy vs Mihawk?
Nem azt mondom h esélytelen, de megintcsak háború van. Nincs idő órákat püfölgetni és kideríteni ki lenne egy tornament győztese, amikor percek választanak el attól h a cél meghiusúljon.
Ezért volt haláli h Luffy kicserélte magát Buggy-ra aki ugyebár nem lehet felszabdalni, így Mihawk győzelmi esélye ellene erősen csökken. Ám a cél h nyert annyi időt, h mehessen a kivégzőplatform felé megvalósult.

Emlegethetnénk sok izomösszecsapást még, illetve azoknak hiányát, de ez a harc nem erőviszonyok villogtatásáról szól.

Kiderült pár dolog, nagyon sok összefüggés a múltból.
Úgy látom rajongók és mangaszereplők körében is szépen megmutatkoznak itt a jelentőségek.
Sokan el vannak ájulva h kiderült Buggy Roger hajóján volt. Ugyebár ezen hír hallatán, sokan vakon el is kezdték követni. Buggy a maga módján valóban erős karakter, de a belső értékei nem teszik azzá. A DF képességének a valódi határait még meg se súrolja. Ha jól kihasználná a képességét, akkor majdhogynem sebezhetetlen lenne, hisz ezer darabban röpködne körülötted, miközben turmixgépként feldarabolna. De Buggy az Buggy. ^^

Ott van Ace és Luffy múltja. Kiderül a világ számára is h két igen nagy hírhedtség egyenes ágú közvetlen leszármazottjai.
De ez nem Naruto, h bloodline-ról beszéljünk.
Sokan onnantól egyértelműnek veszik, h Luffy miért tudta elérni azt amit, és azonnali célponttá válnak baráti / ellenségi célból.

Nem tudom mennyire akarják hangsúlyozni genetikai részét a történetnek, de nekem Garp megjegyzése tetszett.
"Mit számít hogy kiderült? Már ígyis igencsak magasra jutott a létrán a családja hírneve nélkül is."

Ace halála:
Nem hiszem h van nagy jelentősége azon kívül h Luffy most mentálisan összeroppant. A háború arról szólt, h a világ leghírhedtebb kalóza és a WG megmérkőzik egymással.

WG-nek sztem egyértelmű fölényben kell lennie. Hogy nézne ki, ha WB kis vérszegény csapatától összeroppanna a rendszer, miközben még többezer másik kalóz kint ólálkodik.
Szal World strongest vs All goverment. Nem pedig worlds all pirate vs wg.

Mondjuk várom mi lesz ebből, a "kiszabadították Ace-t, de kinyírtuk, bár tény h nem menetrendszerűen..."

Smoker:
többször megvitatott tény már, h Smoker igen erős. Nem egy elhivatott marine, h a ranglétrán felközdje magát. Ő amolyan rendőrnek tekintenek, mert a rosszakat agyonverem. De tuti erősebb mint ami a rangja.

Garp:
Sengoku-val egy szinten lehet erőben, ám ős VA szintnél nem akar továbbjutni. A legjobb manipulációs rangon van. :)
A legerősebbek gyengének nézik, közben esélyes h az Admiralokat összecsomagolja.
Ugyanakkor ha valamit "elront", mégis ki vonná felelősségre hiszen "csak" al-admirális. :) Az az alatti tettekért felelősségre vonhatóak, de a jelenlegi erőviszonyokban az az alatti határvonal az ágyútöltelék.

DF képességek + önerő = ranglétra:
Sok felháborodás van abból, h xy-nak nem illene df usernek, lennie, illetve vkinek mi az h "csak" ennyi?

Tény h Luffy gumiból van, ami csak egy "gyenge" paramecia, mégis olyan belső értékei vannak, amivel sokmindenkit legyőz. Meg egy agyament imrpovizációs kreativitása, amivel maximalizálja a DF potenciálját.

Ott van WB. A földrengetés képessége, ami gyengének tűnt először, pedig csak egy mariana árkot pakolt a Marine HQ közepére. :D
Ám a harca során hányszor vette elő komolyan a DF képességét? Én úgy láttam h amolyan tekintély, stratéga, igen kimagasló harci erő, amivel sokakat levert.

Sengoku:
Belőle az absolut stratéga jelentkezik mindig. Használjuk ki a teljes haderőt a leghatékonyabban. A védelmi falat nem felhúzni, amivel időbe tart áttörni magát az ellenségnek, hanem zárjuk be a bunyót kis helyre, és a védelmi rendszerből ketrec lett.
Vagy meglepően remek húzás h WB kalózok "megkímélése", hisz ekkora haderővel szemben mi gyönyörű viszályt keltett.
A DF képessége:
Én azzal megelégednék ha "csak" nagyra tudna nőni tőle. Sztem nála nem a DF-e adja a nagy erejét.
1vs1-ben nem lepne meg ha találkoznak egy "brutálizmos, 1 pofon, egy kontinens + a világnak" amihez ha hozzácsapnánk azt, h jó megintcsak taktikai érzék. Valahol Mr3-vel vonnám párhuzamba, aki már az elején megmondta h az ő DF-e sokkal gyengébb mint a fikarobbantós tagé, vagy a kilo-kilo csajé, de ő az eszével jutott 3as szintre. Csak mr3 jelleme miatt megragadt azon a szinten, ami.
váááá... Már látom Sengokut, amint kb akkora mint Oz, még erőben is ott lenne csak épp Sorut, és a brutál cp9 techeket dobálja. XD

Nah... egyelőre ennyi van az eszemben.
Amúgy jó manga, és a világa miatt nincs benne fail.
Ugyebár Narutó vhol megpróbál reális lenni a fikcióban. És sok technika miatt már ragelünk a Narutó fórumban h mi ez a gagyiság, mi ez a "nem true ninjaság..."

Bleach:
sztem az utolsó dolog amit olastam belőle, amikor a tudós tag beadja a szupergyors érzékelős méregbuffot a tagnak. De ott is ugyebár egyszer leszögeznek egy erőegyensúlyt, ami ha borul, akkor rage van.

OP:
nincsenek határok. a gagyizmus megjelenítése és über lehet gyenge a lamewtf meg erős. :D Történet van, és egy olyan világ, amibe bármekkora agyament trollságot kitalálsz, simán beilleszted a történetbe.

Sztem a másik 2 mangában ha trollkodnak szépen a szerzők akkor rage van.
One Piceben minél nagyobbat trollkodik Oda, annál epicebb a sztori.

Így három szóban összefoglalva:
[spoiler]Nom nom nom. [/spoiler]
Jó ilyen hozzászólásokat olvasni.
Főleg azért tetszett, mert jól összeillesztetted a dolgokat és a lényeget.

Írhatnál többet ide, Kraivan.  :smile:

Kraivan

Most végeztem ki a mangát. Addig minek jöjjek ide? lelőni a sok jó fordulatot előre?

Amúgy pár oldallal ezelőtt a komment, h Ace halálával feleslegessé vált az ID arc, stb.
A főcélnak sajnos vége.

De...
-kint van Buggy, meg 200 kalóz.
-A rendíthetetlen börtön romokban.
-Ivan előbújt rejtekhelyéről. (kétlem h nagyon szenvedett szegény a börtönben)
-Jinbei szabad.

Magellanra kíváncsi leszek. Ő is útnak ered mint Smoker? Ha tovább kergeti Luffy-t, akkor nem árt Mr3 magával cipelnie. Vagy majd Usopp lesz az ellenfél? :)

Amúgy következő tagnak:
Boa:
Érdekes nőszemély. Minden érv ellenére beleilleszkedhet a csapatba.
Sanji tuti úgy kezelné mint uralkodót. (sztem a Vater7-es sellőmammert leszámítva minden nőt úgy kezel) Az is bztos ha rosszat tesz, akkor a Sunny elsüllyed, akkora szikla válna belőle. :)
A többiekkel való kapcsolata  meg tuti gyorsan megváltozna, ha Luffy szépen megkérné.
Boa: lefelnézlek benneteket nyavajás kis alattvalók
Luffy: Hancock... viselkedj rendesen a társaimmal.
Boa: a nevemen szólított. *faint* Ha ezt szeretnéd... *blush*

Mi haszna lenne a hajón?
Uralkodó. Lily-vel ellentétben nem nevezném diplomatikusnak, ellenben jártas a magasrangú politikában, és ismeri az elitWG személyeket. Emellett magasrangú Hakihasználó. Ezt az erősségú Hakit jelenleg Shanks, Whitebeard, Boa és Luffy birtokolja az ismert karakterek közül. A baltásgyerek se gyenge, de ő valszeg hakimaster, nem pedig royal. Így tanára is lehetne Luffynak.
Az Amazon sziget óvása erős visszafogó érv, bár sztem amilyen kedve van, a saját szigete sorsa se nagyon hatja meg. Tudta h megtámadják a szigetet, ha nem megy a Shichigyűlésre, mégse ment. Egyáltalán van valami rendes célja Luffy-feleség válás mellett, minthogy őarroganciája legyen, és a gyengeségét kontinensvastagságú fal mögé rejtse mindenki elől?
Mivel fordulatok lehetnek bőven, esélyes h nem nézné jó szemmel ha  két női tag ilyen szép (természetesen ő a gyönyörű, mindenki más csak csini), de az amazontörvények alapján a szépség egyenesen arányos az erővel. Nami ereje és szépségének arányával, lehet nem lenne megelégedve. :P

Szigetre visszatérve: A WG ereje kicsit megingott. Sztem most nagyobb bajuk is lesz annál, hogy egy megbízhatatlan Shichibukkait zsarolgassanak. (nem mellékesen nem csak Boa tud harcolni azon a  szigeten)

Másik lehetséges személynek Jinbeit tartom:
Szintén uralkodó. Így a Boa-ra vonatkozó érvek nála is élnek. Mondjuk Jinbei diplomatikus is.
Ami a csapatban hiányzik, az a kimagaslóan jó úszó. Ezt a szerepet sellő harcimesterünk be tudná tölteni.
Ám Boa-val ellentétben nála nincs igazán erős érv, ami a Sunnyra láncolná. Ő inkább megbízható társ lesz mint legénységi tag. Lát Luffy-ban potenciált, de ettől még nem hiszem h elismerné kapitánynak. Boa-nak csak a nevét kell kimondani Luffynak és könnyebben irányítható, mint Moriának a zombik. XD
Ám esélyes h mivel Luffy ezek után igencsak körözött személy lesz -nem azért mert erős, hanem mert a Royal haki miatt kijelentették h a jövőben kezelhetetlen ellenfél lesz- így egy ideig védeni fogja Luffy-t.

Más potenciális személy nem nagyon van.
Buggy jelenleg istenített kapitány.
Ivanov a newkama legénység kapitánya.
Mr3 és a többiek Crocodile-t szolgálják.

BonClay tuti beállt volna, de jelenleg esélyes h Magennal épp a lvl6on méregben áztatja farkasokkal összefagyasztva egy hűtőben, amit egy lávamedencében forral, és a medence szélét épp aranyos feneketlenbelű vizilovak nyalogatják.

A Hakihasználatról meg az eszmefuttatásom:
A haki valószínűleg a karizma egy magasabb foka. Luffy-nál Ivanov mondta, h ilyen haki mellett nem csodálom h szinte mindenki megbízik benne, és a legszemetebb ellenfele is pillanatok alatt bajtársává válik.
Magasabb használata a kitörés, amit többször láttunk. A gyenge emberek egyszerűen kifekszenek tőle.
A szintén erősebb akaratú személyekre ez nem hat, viszont speciálisan használva nem a DF-et semlegesíti, ahogy arra sokan tippelnek, hanem magát a személyt célozza meg.
Ugyebár egy Logia használó ellen ez úgy használható, h annyira nyomja el a másik akaratát, hogy az éppencsak ne használja a képességét... -> sebezhetővé válik.

Ugyebár innentől nem lesznek nagyon gyengék a DF userek, hiszen admirális szinten nem hiszem h 100% DF képességre hagyatkoznak. Elvannak azok anélkül is tuti. ^^

blackronin

#1353
Quote from: Kraivan on 2010-03-01, 23:44:17
Amúgy következő tagnak:
Boa:
Érdekes nőszemély. Minden érv ellenére beleilleszkedhet a csapatba.
Sanji tuti úgy kezelné mint uralkodót. (sztem a Vater7-es sellőmammert leszámítva minden nőt úgy kezel) Az is bztos ha rosszat tesz, akkor a Sunny elsüllyed, akkora szikla válna belőle. :)
A többiekkel való kapcsolata  meg tuti gyorsan megváltozna, ha Luffy szépen megkérné.
Boa: lefelnézlek benneteket nyavajás kis alattvalók
Luffy: Hancock... viselkedj rendesen a társaimmal.
Boa: a nevemen szólított. *faint* Ha ezt szeretnéd... *blush*

Mi haszna lenne a hajón?
Uralkodó. Lily-vel ellentétben nem nevezném diplomatikusnak, ellenben jártas a magasrangú politikában, és ismeri az elitWG személyeket. Emellett magasrangú Hakihasználó. Ezt az erősségú Hakit jelenleg Shanks, Whitebeard, Boa és Luffy birtokolja az ismert karakterek közül. A baltásgyerek se gyenge, de ő valszeg hakimaster, nem pedig royal. Így tanára is lehetne Luffynak.
Az Amazon sziget óvása erős visszafogó érv, bár sztem amilyen kedve van, a saját szigete sorsa se nagyon hatja meg. Tudta h megtámadják a szigetet, ha nem megy a Shichigyűlésre, mégse ment. Egyáltalán van valami rendes célja Luffy-feleség válás mellett, minthogy őarroganciája legyen, és a gyengeségét kontinensvastagságú fal mögé rejtse mindenki elől?
Mivel fordulatok lehetnek bőven, esélyes h nem nézné jó szemmel ha  két női tag ilyen szép (természetesen ő a gyönyörű, mindenki más csak csini), de az amazontörvények alapján a szépség egyenesen arányos az erővel. Nami ereje és szépségének arányával, lehet nem lenne megelégedve. :P

Szigetre visszatérve: A WG ereje kicsit megingott. Sztem most nagyobb bajuk is lesz annál, hogy egy megbízhatatlan Shichibukkait zsarolgassanak. (nem mellékesen nem csak Boa tud harcolni azon a  szigeten)

Másik lehetséges személynek Jinbeit tartom:
Szintén uralkodó. Így a Boa-ra vonatkozó érvek nála is élnek. Mondjuk Jinbei diplomatikus is.
Ami a csapatban hiányzik, az a kimagaslóan jó úszó. Ezt a szerepet sellő harcimesterünk be tudná tölteni.
Ám Boa-val ellentétben nála nincs igazán erős érv, ami a Sunnyra láncolná. Ő inkább megbízható társ lesz mint legénységi tag. Lát Luffy-ban potenciált, de ettől még nem hiszem h elismerné kapitánynak. Boa-nak csak a nevét kell kimondani Luffynak és könnyebben irányítható, mint Moriának a zombik. XD
Ám esélyes h mivel Luffy ezek után igencsak körözött személy lesz -nem azért mert erős, hanem mert a Royal haki miatt kijelentették h a jövőben kezelhetetlen ellenfél lesz- így egy ideig védeni fogja Luffy-t.

Más potenciális személy nem nagyon van.
Buggy jelenleg istenített kapitány.
Ivanov a newkama legénység kapitánya.
Mr3 és a többiek Crocodile-t szolgálják.

BonClay tuti beállt volna, de jelenleg esélyes h Magennal épp a lvl6on méregben áztatja farkasokkal összefagyasztva egy hűtőben, amit egy lávamedencében forral, és a medence szélét épp aranyos feneketlenbelű vizilovak nyalogatják.
+1

Mintha én írtam volna...  :P

Ehhez még annyit, hogy:
A maradék új tagok biztosan erősek lesznek, röhejes lenne, ha gyengéket venne magához Luffy (sokak szerint Boa és Jimbei túl erős, emiatt kizárt hogy csatlakozzanak).
De elég csak BB új csapatát megnézni...
Azt látva senki nem gondolhatja, hogy Luffy és csapata elég erős ahhoz jelenleg, hogy legyőzze őket (úgy meg végképp nem, hogy újabb "Usopp szintű" vagy átlagos erejű tagokat venne fel).

Quote from: Kraivan on 2010-03-01, 23:44:17
A Hakihasználatról meg az eszmefuttatásom:
A haki valószínűleg a karizma egy magasabb foka. Luffy-nál Ivanov mondta, h ilyen haki mellett nem csodálom h szinte mindenki megbízik benne, és a legszemetebb ellenfele is pillanatok alatt bajtársává válik.
Magasabb használata a kitörés, amit többször láttunk. A gyenge emberek egyszerűen kifekszenek tőle.
A szintén erősebb akaratú személyekre ez nem hat, viszont speciálisan használva nem a DF-et semlegesíti, ahogy arra sokan tippelnek, hanem magát a személyt célozza meg.
Ugyebár egy Logia használó ellen ez úgy használható, h annyira nyomja el a másik akaratát, hogy az éppencsak ne használja a képességét... -> sebezhetővé válik.

Ugyebár innentől nem lesznek nagyon gyengék a DF userek, hiszen admirális szinten nem hiszem h 100% DF képességre hagyatkoznak. Elvannak azok anélkül is tuti. ^^
:tezsvir:

Quote from: Kraivan on 2010-03-01, 23:44:17
Magellanra kíváncsi leszek. Ő is útnak ered mint Smoker? Ha tovább kergeti Luffy-t, akkor nem árt Mr3 magával cipelnie. Vagy majd Usopp lesz az ellenfél? :)
Szerintem Magellan-t BB és csapata szarráverte mielőtt elmentek, és éppen a WC-n próbálja kiheverni a szörnyű élményt...  :P


edit: csodálkoztok azon, hogy miért nincsen spoiler?
Itt a válasz...
Koncentrált támadást hajtottak végre a koreai cyberterroristák japán oldalak (igen a 2ch ellen is) ellen!
http://www.telecomskorea.com/business-9019.html
http://inewp.com/?p=1086

Ezek a koreaiak teljesen megzavarodtak!  :Eztneked:

Squazee2005

#1354
Épp most akartam ide beírni.  :haha:

Öcsém, ekkora szívást. _._ Én nem cyber-támadok le mindenkit, csak azért, mert évforduló van. Jó, oké, egyszerűbb és kevesebb áldozattal jár, min egy jól irányzott gránát, de... egy hetes OP szünet után berakni egy ilyet... Miért nem akkor, amikor a japánoknál ünnep van? Akkor úgy sincs magazin se.
Meg azért izélnak, mert az interneten nekik nem tetsző véleményt mondtak a koreai halott diákról. Könyörgöm... az összes ország internetére cyber-atomtámadást lehetne intézni, annyi hülye beszólás van ott. Ilyenért kiakadni...

Meh.  :bruhuhu:

LuckyDingo

A háborúról annyi a véleményem, hogy egyetértek a Koreaiakkal, jól tették, hogy betámadták a japánokat. Szerintem tök jogos volt ez a lépés és azért nem semmi, hogy összekapartak egy sereget erre. :)

Ami a spoilereket illeti, ha nem lesz, nem lesz. Ha lesz manga a hét végén akkor nincs rage.. ha nem lesz, akkor meg igen.. ennyi :)

És most egy kisebb reakció a hosszabb lélegzetű megjegyzésekre:

Quote from: KraivanMi haszna lenne a hajón?
Uralkodó. ....
Hmm.. magyarul annyi haszna lenne, hogy van és tud hakizni?  Ez igencsak rövidtávú csapattagságot jelentene esetében.
A haki erősség felmérésedet sem értem.. van haki, meg van a kingsize haki /tom, hogy nem ez a neve, de így egyszerűbb/ és ennyi. 
Magas rangú politikára Luffyéknak nincs szüksége, elit WG ismeretére sem nagyon, főleg, hogy Robin elég okos és valszeg ő is ismer mindenkit, akit érdemes... ugye Crocki párjaként volt rá esélye anno.
A Sziget visszafogó ereje, meg nem Boa szempontjából lenne gáz, hanem Luffy nem engedné, hogy elhagyja Margaretéket.. mert úgy esélyük sem lenne megvédeni magukat.

Jinbei: rá van tényleg esély.. és ha más nem akkor az köti Luffyhoz, hogy Ace testvére és WB is érdemesnek tartotta az életre ezért védelmezi. Egyébként azzal nincs gond, hogy nem tekinti kapitánynak, mert ahhoz képest, hogy Jinbei az életét akarta eldobni, egy noob banda csapattagjaként is jobban jár. Egy dolgot nem látok az ő személyében.. nehéz neki jó poénos helyzetet kitalálni.

Többiek:
Más potenciális személy nem nagyon van. Jöhet új? Yes.. akkor van más lehetőség is.. nem mintha Brook megjelenését meg lehetett volna jósolni. :D
Buggy jelenleg istenített kapitány. - Buggy elcseszné a csapatot.. amúgy sem csatlakozna semmi pénzért Luffyékhoz.. gyenge is.
Ivanov a newkama legénység kapitánya. - Létezik Newkama legénység? :D Ez nekem új.. Ivankov nem volt soha kalóz és nem volt legénysége. Ő Királynő /XD/ volt és forradalmárok vezére.
Mr3 és a többiek Crocodile-t szolgálják. - Ha egy ilyen comedy kari, mint Mr3. csatlakozna.. abbahagynám. XD

Quote from: KraivanA Hakihasználatról meg az eszmefuttatásom:
A haki valószínűleg a karizma egy magasabb foka. Luffy-nál Ivanov mondta, h ilyen haki mellett nem csodálom h szinte mindenki megbízik benne, és a legszemetebb ellenfele is pillanatok alatt bajtársává válik.
Magasabb használata a kitörés, amit többször láttunk. A gyenge emberek egyszerűen kifekszenek tőle.
A szintén erősebb akaratú személyekre ez nem hat, viszont speciálisan használva nem a DF-et semlegesíti, ahogy arra sokan tippelnek, hanem magát a személyt célozza meg.
Ugyebár egy Logia használó ellen ez úgy használható, h annyira nyomja el a másik akaratát, hogy az éppencsak ne használja a képességét... -> sebezhetővé válik.

Ez valszeg így van. De akkor mi magyarázza, hogy WB a nagyon nagy akaraterővel bíró Akainut földhöz csapta... nem emlékszem rá, hogy WB-nek is Royal hakija lenne. /attól még lehet, csak nem emlékszem, mikor említették/


blackronin

Quote from: LuckyDingo on 2010-03-02, 14:43:16
Ez valszeg így van. De akkor mi magyarázza, hogy WB a nagyon nagy akaraterővel bíró Akainut földhöz csapta... nem emlékszem rá, hogy WB-nek is Royal hakija lenne. /attól még lehet, csak nem emlékszem, mikor említették/
WB-nek King's hakija van, lásd. 570-ik fejezet. (Shanks-nak is ez van)
Az igaz, hogy a leromlott egészségi állapota miatt nem tudta megfelelően használni itt a háborúban, leszámítva amikor dühtől vezérelve elintézte Akainu-t. (akkor egyértelműen azzal tudta kifektetni őt, persze megtoldotta a Quake erővel is)

Kraivan

Ennyi erővel nagyon már nem is kell új tag.
Hisz van minden amivel egy hajó mehet.

De majd elválik mi lesz. Water 7-él is sokáig mindenki úgy gondolta h a köteles tag lesz az új nakama. Itt is túl sok utalás van Boa-ra. De Oda egy troll állat. etetve is van rendesen. Akár Boa lesz a tag, akár nem rage lesz ebből. XD

Engem nem zavar. Az anime fillereket leszámítva nagy csalódás nem ért még ebben a mangában. (Skypea kicsit vontatott volt, de azon már rég túlvagyunk)

QuoteEz valszeg így van. De akkor mi magyarázza, hogy WB a nagyon nagy akaraterővel bíró Akainut földhöz csapta... nem emlékszem rá, hogy WB-nek is Royal hakija lenne. /attól még lehet, csak nem emlékszem, mikor említették/
http://www.onemanga.com/One_Piece/570/02/
2. sor a szivaros tag említi.
Boa nincs említve, de azt még az Amazon szigeten említették az arénában, h ilyen erejűt csak Őfenségességétől láttak csak.

Squazee2005

Remélem még véletlenül sem jön szóba ismét Caimie(?) a hableányzó. Már Margaret ötlete se tetszett.

Jimbei nem lenne rossz, neki lenne visszaemlékezése a Mermaid Islanden, mert ha valakinek, neki aztán izgi múltja lehet. És mennyit emelne a csapaton! Ő jó lenne tagnak, tényleg. Bár nincsen vicces, őrült, fura tébolya neki. Eddig.  :D

Boa szerintem nem fog csatlakozni, bár nála meg van az az személyiség-probléma, ami még Jimbeinél hiányzik. Na majd meglátjuk. :)

blackronin

#1359
The Great Pirate...
[spoiler]WHITEBEARD!!!

from Arlong Park:

Translation: Aohige_AP
Note: This is obviously not the whole chapter yet

(vannak képek is a szövegekhez, de nem tudom belinkelni őket)

Chapter 576: The Great Pirate Edward Newgate



WB Commander: Pops!!!!
Blackbeard: Zehahahaha! Go forth, fellas! Shoot him full of holes!!



Whitebeard? Blackbeard?: One Piece... really does exist!!!
Sengoku: ....!!! How dare you...!!!!!
Blackbeard: Zehahahahahaha!!
Whitebeard monologue: Forgive me my sons... I'm going to leave you behind with a horrible fool.... This is the end of the road for me...
You guys gave me everything.

Whitebeard flashback
Pirate: It doesn't make sense, a pirate who doesn't have any interest in treasures? What exactly is it that you want? Hey, Newgate!!
Young Newgate: There is one thing I always wanted ever since I was a child...
Pirate: oh, so you DO have something you want!! Tell us, man!
Newgate: ..... family.
Pirate: What the hell? Gyahahahaha!!!

Whitebeard: You have my gratitude.... farewell, my sons...!!

Vasco: hm?
Blackbeard: he's.... he's dead!! And still standing!!
WB Commander: Pops....!!!

Narrator: "Whitebeard" is dead!!



Even in death, Whitebeard's body never caves in.
Even with half of his head gone, he still destroys his enemies.
His statue could only be described as a "monster".

The number of sword wound he recieved in this battle... 267 slashes.
The number of gun shot wound he recieved in this battle... 152 shots.
The number of cannon blast he recieved in this battle... 46.

Yet all you could see in his proud back... or shall we say, his life as a pirate....
Not a single wound from fleeing could be seen!!!


R.I.P. Whitebeard...

edit: pics... Majd linkelem őket, mert durvák!
:wtf:

edit2: imageshack képek, így lehet, hogy majd nem lehet látni őket egy idő után, de most még rendben vannak.




[/spoiler]

LuckyDingo

#1360
Cool... nah akkor már csak az érdekel, hogy Luffyék hogyan menekülnek el onnan. WB már jó ideje halott volt /legalább is mindenki tudta/ Ezek után kisebbet üt ez a fejezet. :)

ohhó csak most látom, hogy lesz egy WB BB összecsapás még ezek előtt és megismerhetjük BB új csicskásait is :D Így már izgibb a dolog... bár még mindig nem tartom jó ötletnek BB megjelenését :D

blackronin

#1361
Quote from: LuckyDingo on 2010-03-03, 10:56:26
Cool... nah akkor már csak az érdekel, hogy Luffyék hogyan menekülnek el onnan. WB már jó ideje halott volt /legalább is mindenki tudta/ Ezek után kisebbet üt ez a fejezet. :)

ohhó csak most látom, hogy lesz egy WB BB összecsapás még ezek előtt és megismerhetjük BB új csicskásait is :D Így már izgibb a dolog... bár még mindig nem tartom jó ötletnek BB megjelenését :D
Luffy már a hajón van, biztonságban...
Köszönhetően WB önfeláldozásának.
Tehát amiatt már ne aggódj.

WB pedig most lett csak halott, eddig csak találgattunk, hogy mikor jön el ez a fejezet.
WB akár fél szívvel, 1 lábbal, csak a fogaival (vagy a bajuszával) is elintézte volna a WG-et és BB-t, ha Oda azt akarta volna...  :P
De szerencsére nem akart ilyen hülyeséget kitalálni. 

Még jövő héten talán lesz egy fejezet, ami még megmutatja, hogy mi történt közvetlenül WB halála után, de már nyugodtan kijelenthetjük, hogy vége a háborúnak és az arcnak.
Vagy lehetséges, hogy a köv. fejezetben jön a timeskip.
Vagy akármi.

Végtelenek a lehetőségek.

edit: short summary
[spoiler]
576: The Great Pirate Edward Newgate

It begins with an introduction of the BB pirates. Blackbeard tells Sengoku he doesn't need a rank or title, he just became a Shichibukai to get into Impel Down. Blackbeard taunts/stirs up Whitebeard. "Thatch died, Ace died too"
Whitebeard rages without words, BB counters with Kurouzu but it doesn't work. BB is smashed into the ground. The BB pirates shoot firearms at Whitebeard. Whitebeard flashback. A conversation with Roger. Whitebeard says "One piece exists!" and dies standing up.

BB már nem Shicibukai többé. Zsír. Egy újabb hely vár betöltésre.
[/spoiler]

LuckyDingo

Ha belegondolsz, nem csak egy hely.. Jinbei is kiállt, meg lehet Boa sem ússza meg.

Squazee2005

Szerintem a jövő hét lesz a zárása a dolgoknak, kivételesen egybevágna a cover képek végével is, mert már csak két SH hiányzik, akik a következő címlapján lesznek, szóval, várom, mi lesz.

WB király fazon volt, úgy halt meg mint a híres Benkei, állt és úgy maradt. Nem ütött nagyot, de csak azért, mert nem volt váratlan. Szép befejezése ez WB-nek. Már amennyire szép az, hogy az embernek hiányzik a fél arca, bajsza, le van döfve és széjjellőtték és még  beteg is volt. Azért több képre is kíváncsi vagyok. ^^

blackronin

#1364
Quote from: LuckyDingo on 2010-03-03, 11:59:00
Ha belegondolsz, nem csak egy hely.. Jinbei is kiállt, meg lehet Boa sem ússza meg.
Jimbei már hivatalosan is visszalépett, így az ő helyén már régen üresedés van.

Quote from: Squazee2005 on 2010-03-03, 12:37:01
Szerintem a jövő hét lesz a zárása a dolgoknak, kivételesen egybevágna a cover képek végével is, mert már csak két SH hiányzik, akik a következő címlapján lesznek, szóval, várom, mi lesz.
+1

Quote from: Squazee2005 on 2010-03-03, 12:37:01
WB király fazon volt, úgy halt meg mint a híres Benkei, állt és úgy maradt. Nem ütött nagyot, de csak azért, mert nem volt váratlan. Szép befejezése ez WB-nek. Már amennyire szép az, hogy az embernek hiányzik a fél arca, bajsza, le van döfve és széjjellőtték és még  beteg is volt. Azért több képre is kíváncsi vagyok. ^^
Hát azért nem ütött nagyot, mert Ace halt meg előbb.  ^^"
Ja és a háború elején, talán egészen Squad döféséig, egyáltalán nem volt evidens, hogy WB meg fog halni ebben a háborúban...
Csak akkor vált ez valóban világossá, amikor Akainu "átment" rajta az öklével.
Utána kezdődött el csak a haláltusája.
Ő maga is mondta, hogy Squad szúrása nem lett volna elég ahhoz, hogy végezzen vele.


Zen

Most így felmerült bennem: [spoiler]Ha BB-ék kifele menet elkapták Magellánt, lehet még azelőtt tették mielőtt ő elintézte Bon-chant.

Mondjuk remélem nem, túl szép "halála" volt.[/spoiler]
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

LuckyDingo

Hmm... szemét Oda.. ha már szóba hozták a D.-t legalább elmondhatta volna.. bár így is volt rá utalás, hogy mi lehet az a titokzatos betű. :D

Zen

Ez az oldal totál zavaros. Először Roger végrendeletéről(?) beszél, aztán minden váltás nélkül D-kről általánosságban. Most akkor Roger vérvonalára mondja h kihalt, v az eredeti D. vonal halt ki, minden most élő (illetve az ő őseik) meg csak felvette elvből?

A "The world will return to surprise..!!"-t meg már meg se említem.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackman

Quote from: Zen on 2010-03-04, 01:17:09
Ez az oldal totál zavaros. Először Roger végrendeletéről(?) beszél, aztán minden váltás nélkül D-kről általánosságban. Most akkor Roger vérvonalára mondja h kihalt, v az eredeti D. vonal halt ki, minden most élő (illetve az ő őseik) meg csak felvette elvből?

A "The world will return to surprise..!!"-t meg már meg se említem.

Egyértelműen arra gondolt, hogy Roger vérvonala halt ki. Szerintem Blackbeard-ről gondolja azt, hogy csak felvette a D.-t a nevébe, valójában nem tagja ennek a különleges csoportnak. Egyébként méltó lezárása a chapter ennek az OPIC arcnak. Ezután (WB utolsó szavainak hatására) valószínűleg mégtöbb kalóz fog a One Piece nyomába eredni.  :D

blackronin

#1370
[istenítem Oda-t mode on]
chapter 576: OPIC.

Marinefold arc: OPIC.

Whitebeard: OPIC.

Kommentár most már nem szükséges.  :D

Akinek nem jött be ez az arc, az inkább hagyja abba a One Piece-t...
Akinek nem jött be az, hogy Oda szembe mer menni a fangirl-ök és fanboy-ok hadával, az hagyja abba a One Piece-t.
Aki nem szereti a VALÓDI drámát, a VALÓDI izgalmakat, az hagyja abba a One Piece-t.
[istenítem Oda-t mode off]

A fejezetről:
Jó volt látni a fiatal WB-t és Roger-t is.
Bárcsak hosszabb flashback-et kaptunk volna...

LuckyDingo

#1371
Bár én senkit sem istenítek.. de a megjegyzéseimet beszúrom blackronin megjegyzései után, mert lusta vagyok sajátot írni.. XD
Quote from: blackronin on 2010-03-04, 09:11:00
[istenítem Oda-t mode on]
chapter 576: OPIC. - esteleg epic

Marinefold arc: OPIC. határozottan epic

Whitebeard: OPIC. - pipa

Kommentár most már nem szükséges.  :D

Akinek nem jött be ez az arc, az inkább hagyja abba a One Piece-t...  :ejj:
Akinek nem jött be az, hogy Oda szembe mer menni a fangirl-ök és fanboy-ok hadával, az hagyja abba  :ejj:a One Piece-t.
Aki nem szereti a VALÓDI drámát, a VALÓDI izgalmakat, az hagyja abba a One Piece-t. :ejj:
[istenítem Oda-t mode off]

A fejezetről:
Jó volt látni a fiatal WB-t és Roger-t is. - pipa.. bár rogert igazából nem fiatalul láttuk, hiszen ez köbö az előtt volt nem sokkal, hogy meghalt.
Bárcsak hosszabb flashback-et kaptunk volna... - jah az belefért volna, csak akkor nem marad nagy kérdés a One Piece ügyében... úgyis csak a végén /ha lesz/ derül ki, hogy mi is az valójában.

Apropó olvasgatom a raw 56os kötetet és mit látnak szemeim... hogy nézne ki a SH crew, ha Iva-chan áthormonizálná őket.. XD Ez nekem új.. de lehet slowpoke vagyok :D
[spoiler][/spoiler]

blackronin

#1372
Quote from: LuckyDingo on 2010-03-04, 18:06:52
Bár én senkit sem istenítek.. de a megjegyzéseimet beszúrom blackronin megjegyzései után, mert lusta vagyok sajátot írni.. XD
Quote from: blackronin on 2010-03-04, 09:11:00
[istenítem Oda-t mode on]
chapter 576: OPIC. - esteleg epic

Marinefold arc: OPIC. határozottan epic

Whitebeard: OPIC. - pipa

Kommentár most már nem szükséges.  :D

Akinek nem jött be ez az arc, az inkább hagyja abba a One Piece-t...  :ejj:
Akinek nem jött be az, hogy Oda szembe mer menni a fangirl-ök és fanboy-ok hadával, az hagyja abba  :ejj:a One Piece-t.
Aki nem szereti a VALÓDI drámát, a VALÓDI izgalmakat, az hagyja abba a One Piece-t. :ejj:
[istenítem Oda-t mode off]

A fejezetről:
Jó volt látni a fiatal WB-t és Roger-t is. - pipa.. bár rogert igazából nem fiatalul láttuk, hiszen ez köbö az előtt volt nem sokkal, hogy meghalt.
Bárcsak hosszabb flashback-et kaptunk volna... - jah az belefért volna, csak akkor nem marad nagy kérdés a One Piece ügyében... úgyis csak a végén /ha lesz/ derül ki, hogy mi is az valójában.

Apropó olvasgatom a raw 56os kötetet és mit látnak szemeim... hogy nézne ki a SH crew, ha Iva-chan áthormonizálná őket.. XD Ez nekem új.. de lehet slowpoke vagyok :D
[spoiler][/spoiler]
Az vagy.  :P

Egyébként az "Akinek a..." mondatoknál miért szúrtad be a  :ejj: fejet?
Pontosan mire gondoltál?
Csak érdekel.

Ja és igen, én istenítem Oda-t.
Mert nem csak ígérgetett, hanem meg is valósította az elképzeléseit.
Mégpedig olyan módon, hogy gyakran még az én legvadabb elképzeléseimet is túlszárnyalta.
Ami, magamat ismerve, nem kis teljesítmény!

LuckyDingo

Csupán annyi, hogy mindenki döntse el magának, hogy akarja e tovább olvasni, vagy nem. Nem kell kioktató módon tanácsokat adni. Nekem pölö nem tetszett teljesen az egész marineford arc.. mégsem fogom abbahagyni /mert a kedvencem, de azért nem nézem rózsaszín szemüvegen keresztül.. sőt :D/. Ace halála engem nem zavart, csak maga a módja volt gagyi.. ennyi :)

Liquid Snake

Quote from: LuckyDingo on 2010-03-04, 19:36:02
Csupán annyi, hogy mindenki döntse el magának, hogy akarja e tovább olvasni, vagy nem. Nem kell kioktató módon tanácsokat adni. Nekem pölö nem tetszett teljesen az egész marineford arc.. mégsem fogom abbahagyni /mert a kedvencem, de azért nem nézem rózsaszín szemüvegen keresztül.. sőt :D/. Ace halála engem nem zavart, csak maga a módja volt gagyi.. ennyi :)

+1

blackronin

#1375
Quote from: LuckyDingo on 2010-03-04, 19:36:02
Csupán annyi, hogy mindenki döntse el magának, hogy akarja e tovább olvasni, vagy nem. Nem kell kioktató módon tanácsokat adni. Nekem pölö nem tetszett teljesen az egész marineford arc.. mégsem fogom abbahagyni /mert a kedvencem, de azért nem nézem rózsaszín szemüvegen keresztül.. sőt :D/. Ace halála engem nem zavart, csak maga a módja volt gagyi.. ennyi :)
Hoppá, úgy látom, hogy itt egy kicsit félrement valami.  ^^"

Mindenkinek megvan a maga véleménye, de én ezt

Quote
Akinek nem jött be ez az arc, az inkább hagyja abba a One Piece-t... 
Akinek nem jött be az, hogy Oda szembe mer menni a fangirl-ök és fanboy-ok hadával, az hagyja abba a One Piece-t.
Aki nem szereti a VALÓDI drámát, a VALÓDI izgalmakat, az hagyja abba a One Piece-t.

Nem kioktatásnak szántam, hanem arra céloztam, hogy ebben az arcban minden benne volt, ami miatt a One Piece az One Piece. Tehát ha ez a stílus nem jön be, vagy az arc 80-90 %-át rossznak tartottad, AKKOR ne olvasd tovább, mert úgy is csalódni fogsz.

Ja és olvassátok el (ha van kedvetek és időtök) az Arlong Park-on a heti fejezetekhez tartozó topic-okat (különösen a 575-ös és a 576-os fejezetetel foglalkozót), s akkor rögtön rájöttök, hogy ezeket a mondatokat miért írtam le.

chilip

Quote from: blackronin on 2010-03-04, 19:58:58
Quote
Akinek nem jött be ez az arc, az inkább hagyja abba a One Piece-t... 
Akinek nem jött be az, hogy Oda szembe mer menni a fangirl-ök és fanboy-ok hadával, az hagyja abba a One Piece-t.
Aki nem szereti a VALÓDI drámát, a VALÓDI izgalmakat, az hagyja abba a One Piece-t.

Nem kioktatásnak szántam, hanem arra céloztam, hogy ebben az arcban minden benne volt, ami miatt a One Piece az One Piece. Tehát ha ez a stílus nem jön be, vagy az arc 80-90 %-át rossznak tartottad, akkor NE olvasd tovább, mert úgy is csalódni fogsz.

pedig ez az :P

Quote from: blackronin on 2010-03-04, 19:58:58
Nem kioktatásnak szántam, hanem arra céloztam, hogy ebben az arcban minden benne volt, ami miatt a One Piece az One Piece. Tehát ha ez a stílus nem jön be, vagy az arc 80-90 %-át rossznak tartottad, akkor csak azt TANÁCSOLHATOM neked ne olvasd tovább, mert úgy is csalódni fogsz.

fix'd for ya  :lazza:

blackronin

#1377
Quote from: chilip on 2010-03-04, 20:00:59
Quote from: blackronin on 2010-03-04, 19:58:58
Quote
Akinek nem jött be ez az arc, az inkább hagyja abba a One Piece-t... 
Akinek nem jött be az, hogy Oda szembe mer menni a fangirl-ök és fanboy-ok hadával, az hagyja abba a One Piece-t.
Aki nem szereti a VALÓDI drámát, a VALÓDI izgalmakat, az hagyja abba a One Piece-t.

Nem kioktatásnak szántam, hanem arra céloztam, hogy ebben az arcban minden benne volt, ami miatt a One Piece az One Piece. Tehát ha ez a stílus nem jön be, vagy az arc 80-90 %-át rossznak tartottad, akkor NE olvasd tovább, mert úgy is csalódni fogsz.

pedig ez az :P

Quote from: blackronin on 2010-03-04, 19:58:58
Nem kioktatásnak szántam, hanem arra céloztam, hogy ebben az arcban minden benne volt, ami miatt a One Piece az One Piece. Tehát ha ez a stílus nem jön be, vagy az arc 80-90 %-át rossznak tartottad, akkor csak azt TANÁCSOLHATOM neked ne olvasd tovább, mert úgy is csalódni fogsz.

fix'd for ya  :lazza:
Kitartok amellett, hogy ne olvasd tovább, ha nem jön be.
Vagy tanácsolom, ha ez jobban hangzik.

A mondatokhoz kapcsolódóan még:
Én hányok attól a kétszínűségtől, ami az AP-n megy...
Lehet egy ideig panaszkodni, kulturáltan és jól felépítetten leírni a gondjaidat, de az értelmetlen és a "még a szar is keserű" stílus szánalmas.
[spoiler]Én megtettem a Bleach-el azt, hogy befejeztem.
Én is írtam egy ideig a fent említett stílusban, de rájöttem hogy egy idő után magamat teszem nevetségessé.[/spoiler]

Ja és azért nem kell ennyire magatokra venni a dolgokat...  ^^"

Squazee2005

Szinte látom, ahogy Blackronin kereszteshadjáratot folytat az AP-n. Ha este lesz időm, majd elolvasom azt az agymenést ott.

Én sem vagyok 100%-ig kibékülve ezzel az arc-kal, de azért nem panaszkodom, rengeteg epic, és opic momentummal gyarapodott a történet, s örülök, hogy újra és újra történik olyan, amire azt mondhatom: "Ez igen, ez OPIC!".
Mindenképpen el a kalappal Oda előtt, hogy bevállalt egy ilyen arcot (árkot :D ) és ki tudott lépni a megszokott "hajózunk, harcolunk, nyerünk, új tagot kapunk" körből. Mindezt úgy, a legtöbb rajongó jól vette ezt a "rövid" kitérőt. WB-ből csinált egy IGAZI karaktert, Ace... hát róla kiderült, hogy nem apja fia, közel sem akkora ász (pun intended), mint amekkorára behájpolták az Alabasta arc alatt, de, hogy őszinte legyek, nem baj, hogy ilyen lett, legalább nem egy tucat karakter lett, egy Roger, Luffy vagy WB utánzat.
Remélem azért Luffy hamar kilép ebből a vesztés-szériából, én már sajnálom, szeretném megint vidámnak és győztesnek látni.

Fejezet:
Tetszett WB halála, a visszaemlékezései, az, hogy családot szeretett volna és kitartott az elvei mellett, én nagyon tudok a sikeres idealistákkal azonosulni és együtt érezni. :)

Ami nem tetszett az Lafite hipnotizáló képessége.  :wtf: Meg különben is  :3x3: . Nekem ez most így nem jön be.

blackronin

Quote from: Squazee2005 on 2010-03-04, 20:36:58
Szinte látom, ahogy Blackronin kereszteshadjáratot folytat az AP-n. Ha este lesz időm, majd elolvasom azt az agymenést ott.

Én sem vagyok 100%-ig kibékülve ezzel az arc-kal, de azért nem panaszkodom, rengeteg epic, és opic momentummal gyarapodott a történet, s örülök, hogy újra és újra történik olyan, amire azt mondhatom: "Ez igen, ez OPIC!".
Mindenképpen el a kalappal Oda előtt, hogy bevállalt egy ilyen arcot (árkot :D ) és ki tudott lépni a megszokott "hajózunk, harcolunk, nyerünk, új tagot kapunk" körből. Mindezt úgy, a legtöbb rajongó jól vette ezt a "rövid" kitérőt. WB-ből csinált egy IGAZI karaktert, Ace... hát róla kiderült, hogy nem apja fia, közel sem akkora ász (pun intended), mint amekkorára behájpolták az Alabasta arc alatt, de, hogy őszinte legyek, nem baj, hogy ilyen lett, legalább nem egy tucat karakter lett, egy Roger, Luffy vagy WB utánzat.
Remélem azért Luffy hamar kilép ebből a vesztés-szériából, én már sajnálom, szeretném megint vidámnak és győztesnek látni.

Fejezet:
Tetszett WB halála, a visszaemlékezései, az, hogy családot szeretett volna és kitartott az elvei mellett, én nagyon tudok a sikeres idealistákkal azonosulni és együtt érezni. :)

Ami nem tetszett az Lafite hipnotizáló képessége.  :wtf: Meg különben is  :3x3: . Nekem ez most így nem jön be.
Na, kb. én is ezt akartam leírni!  :P
Nem hiszem el, hogy számomra mindig kell egy másik ember, hogy leírja pontosan azt, amit én akartam eredetileg...  ^^" (úgy látszik, hogy velem van a gond...  :3x3: )
Tehát:
Nekem se tetszett az arc 100 %-ban!
Kb. a 90-95 %-a jött be.