Main Menu

OnePiece

Started by LuckyDingo, 2007-05-02, 00:09:16

Previous topic - Next topic

Kraivan

Azért nem minden arany ami fénylik...

Nem entitásokról szól a történet. Személyekről, akik nem elemi jó, vagy elemi rossz. Mint az emberek általában.

Valamelyik régebbi részben, ahol a 4 kalózúr és a rebellisek bejöttek a képbe, a következő OP világkép alakult ki:
I) Marine - tengerészet
Ők azok akik a törvényt képviselik.
Nem jelenthetjük ki h ők a jók, hisz az első részben azonnal Baltakezűvel és elkényesztetett fiával, mint egoista diktatúravezetővel találkoztunk.
Majd a Narancsszigeteken a korrupció burjánzását láthattuk.
Később jöttek (főként fillerekben) azok a törvényszéki képviselők, akik kihasználva a hatalmi ranglétából adódó helyzetüket, a saját céljaikért használják a törvényt. (a tölteléktengerészek javarésze ilyen) Az első ilyen az Ezeréves sárkány saga volt, de lehet volt korábban.
Majd megismerjük a jók valódi képviselőit.
Smoker: aki szentül hiszi hogy a törvény a békét képviseli. Látszik hogy nem ért egyet a módszerekkel. Látszik is h a valódi ereje nem egyezik a ranglétrájával. (Logiahasználó és kapitány?) Smokert valószínűleg fél lépés választja el Draketől, aki ugyebár marine volt, és kalózzá vált.

De nézzük magát a három admirálist:
Ezen rangoknál már a fanatikus törvénytisztelőket említjük.
Aokiji: a flegma állat. "Nem elkapni jöttelek Robin. Nincs rá parancs. Csak szundítani jöttem ide" Mindaddig nem cselekszik, míg a rangja nem kötelezi rá, vagy míg valódi emberi létet fenyegető veszély nincs.

Kizaru: Ő az aki élvezi a posztját. Mókázik, játszik, az erejével meg is teheti. Nem tudom mennyire képviselője a jónak, hisz a törvényeket játékszabálynak tekinti, és "otthonosan mozog" benne.

Akainu: nah ő az akit az elborult inkvizítorokkal vonnék párhuzamba. Minden apróság ami nem a törvény szerint van, azt el kell pusztítani.

Sengoku eddig érdekes... Nem mutattak sokat arról h mi valójában. Mivel a Buddhagyümölcsöt kapta, merem feltételezni, hogy ő inkább semleges, és a hatalmi egyensúlyért felel. Mindaddig nem lépett közbe, amíg a mérleg el nem kezdett valamelyik irányba elborulni drasztikusan. Ugyebár Luffyt megtáűmadta akkor, hisz Ace kiszabadítása a tengerészet szégyene lett volna, ami egy kalózgyarapodást idézne, hisz "ha ők képesek rá, akkor én miért ne tehetném" (Ez ugyebár Roger története is. Ha ő megszerezte a One Piece-t, akkor miért ne tudná sokmásezer gyíkarc is) Amint BB kijelentette h az Ő korszaka következik, ott meg azonnal belelépett az arcába.
Az ő pozíciójából a tengerészetet nem kell visszafogni az egyensúly érdekében, hisz parancsa megkérdőjelezhetetlen! Azokat a személyeket veti be akit kell, irányítani lehet, nem okoz kárt, stb.

II) Kalózok
A 0. epizódot átlapozva, a történet alapköve az lenne, hogy Luffy egy olyan kalóz, aki a gonosz kalózokat kergeti. (belegondolva hányszorosan lerágott csont: a vámpír aki vámpírt eszik, a démonölő démon, a homofób homokos, stb stb...)
Ám Luffy nem csak a WG ellen harcolt. Kalózoknál is láttunk sok végletet:

Kuro: az alattomos, settenkedő, aki a célja érdekében azt öli meg akit kell, (tény h azt drasztikusan)

Aarlon: az elnyomó, felsőbbrendűséggel, beképzeltséggel. A tiranniszi terroruralkodó. De jó pénzért egyezkedik, kár h az ígéretek semmit sem érnek.

Akik a jót képviselik a kalózkörökben, azokat meg ismerjük, hisz szövetségesekként kerülnek ki.

III) Shichibukai - Hadurak
A korrupt kalózokként jöttek szóba a történet elején. Heten vannak, 7 külön természettel, így igazából nem tudom hova sorolni már őket.
Mihawk, Jimbei a rendőrzők, akik kalózok voltak, és tiszteletbeli Marine-k.
A többiek sztem zsoldosokként emlegethetők. Busás jutalomért az egyensúly fenntartásáért felelősek.
Boa kérdéses hogyan lett Warlord... Ereje van, az ok... de érdekeltsége az nem sok. Ő szerintem úgy döntött hogy kipróbálja milyen ha úgy kalózkodsz, hogy nem baszogat a törvény, pár csípőrázássaé, egy meg aranyos mosollyal kétlem hogy nagyon ellenezték. :P Sztem a megtűrt zsoldos, akinek megvan a haszna ha kell.

IV) Kalózurak
A híres/hírhedt 4 nagyúr, akiket nem lehet se irányítani, se legyőzni. Ők azt tesznek amit csak akarnak. Eddig szerencsére csak elvannak maguknak. Egyelőre nagyon keveset tudni róluk. WB atyáskodó, Shank is világegyensúlyra hajtó, miközben baromijól érzi magát. :D

V) Rebellisek

VI) Civilek illetve a megszokott hatalmi rendek (királyság, polgárság, stb)

Visszakanyarodva:
az első epizódok alapján (korruptok, hataloméhesek, titkos kivégzőosztag, alias CP9, stb) azt a képet kapjuk, hogy a kalózok a "jó képviselői" a történetnek, és a WG a szükséges rossz, ahogy valaki fentebb feltételezte.
Majd jön a többi kalóz, aki hataloméhes, eltipró, könyörtelen, stb. Szal vannak a "rossz" marine-k, s a "rossz" kalózok. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor Luffyék mik? :P
Majd jöttek a jó/rossz uralkodók: Alabasta Arc-ból Vivi vs a dobsziget uralkodója Wapol
Az egobarbárok: Enellel az élen.
A száműzöttek: Robin, Franky
A kalandorok: Usopp, Chopper
A célratörők, akik épp kalózként vannak: Zoro, Nami.

Szóval, szerepjátékosan:
A tengerészet a Rend jelleműek, akik a törvények alapján cselekednek.
A kalózok a Káosz jelleműek, akik saját értékrendjeikben cselekednek. És itt ugyebár sokszor egyezik.
A rebellisek, meg kifejezetten ellene vannak a törvénynek.

Valami ilyesmi volt leírva egy fejezetben:
A kalózok csak vannak, de sokuk ártanak, így vadásszák őket, de jópárszor nem koznak bajt azzal, hoyg hajózgatnak a maguk módján. (lsd water 7 és a kalózok kereskedelmi kapcsolata). A yonkuk, akikkel már a WG se tud mit kezdeni, olyan erősek. A rebellisek, meg egyenesen törvényellenesek. A Wg szemszögéből automatikusan ellenség, kalózszemszögből, gyanítom olyasmi lesz, mint egy 3. csoportosulás. A rebellisek gyanítom úgy gondolkodnak, ha nem velünk, akkor ellenünk. (sztem lesz egy szép arc abból, h Luffy nem akar apuval együtt harcolni, és összecsapnak)

Nah... egyelőre ennyi wall of text elég lesz. Kezd OP szociológia lenni ebből. :P

A lényeg h a jó és rossz harca nem WG vs Pirate/rebellisben merül ki.
Egyelőre nem találok jobb jellemleírást, mint régebbről ez a kis jellemteszt rpg.hu-ről:
http://rpg.hu/jatek/jellem/

Bishop

Azzal teljesen és 100%ig egyet értek hogy nincs olyan hogy jó vagy rossz és hogy mindenkiben megvan mindkettő de Luffyban például nehéz fellelni azt a rosszt, hacsak nem úgy szemléljük a dolgokat mint Akainu, és mindent abszolútnak tekintünk.
Ugyanakkor mindenhol ott van a jó vagy a rossz. Mind a Marine-nál mind a kalózoknál mind a rebelliseknél(igaz róluk még keveset tudni)
És talán ép ez az egyik nagyon fontos dolog ami miatt nem hiszem hogy jó az az elemzés amit a srác leírt. Mert ő nem azt akarta megmutatni hogy mindenhol ott a rossz, hanem azt hogy a sokak által kedvelt Luffy vagy WB kalózok nem is annyira jók mint azt gondoljuk, hát persze hogy nem de azért WB tagjai mind gyilkos lenne. ::)

Sok regényben a régi kalózok azt a romantikus kalandorokat szimbolizálták akik minden emberben ott lakozik egy kicsit talán. És Oda ezt az érzést lovagolja meg és nem a mostani terrorista kalózokat. Valóban tény az 1500as években élő kalózok rablókból és gyilkosokból állt. De ugyanakkor ők testesítették meg azt a szabadságot és vakmerőséget is amit az OP-ben van.

Squazee2005

 :3x3:

Nem lehet, hogy kicsit félreértettél valamit? Az a hossz poszt erre válaszolt:

[spoiler]Getting back to this, again - I fail to see anything epic or even cool in a group of grown up, mostly GOOD men (i.e. not actuall criminals), calling themselves pirates, then thinking they are hated by the whole world and living by the side of a huge man who calls them sons, just sailing around the seas and having a good time.

It's like the situation with Ace - nobody knew he was the son of Roger, yet he went to people, asked their opinion on Roger, provoked them to say nasty things and then beat them up and felt emo. That's just plain stupid.[/spoiler]

Zen

#1533
Quote from: Squazee2005 on 2010-03-28, 02:20:13
It's like the situation with Ace - nobody knew he was the son of Roger, yet he went to people, asked their opinion on Roger, provoked them to say nasty things and then beat them up and felt emo. That's just plain stupid.
Wat? Az emberek anélkül is folyamat Rogerről beszélnek h bárki kérné.


Öcsém h mindig mindent túl kell variálni..
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

Örülök neki, hogy egy kicsit megmozgattam az agytekervényeket a belinkelt írással.  :P

Egy dolgot még hozzátennék:
A hozzászólásokból (meg úgy egyébként a mangából is) kiderül hogy Oda eddig nagyjából sikeresen el tudta kerülni a shonen mangákban már ezerszer látott, a történet szempontjából meghatározó "jó vs rossz" formuláját.
Írom ezt azért, mert kb. az 577-es fejezeteig (mikor BB ellopta WB erejét, s kihirdette hogy ez az ő kora) nem volt "főgonosza" a mangának... Nem volt egy olyan személy, akit Luffy-nak majd le kell győznie biztosan a végén, aki állandó "húzásaival" megkeserítené a főhős életét.
Most BB-t kiállították ki annak a rajongók és az olvasók (már aki), de én úgy érzem, hogy ez még talán egy kicsit korai volt...  ^^"

Bishop

Igazából már korábban is BB-re gyanakodott mindenki. És igen  az nekem is fontos hogy az OP-be nincs igazi gonosz-jó párharc hanem érdekek csapnak össze, két ellentétes ambició.

Squazee2005

Korai volt?  :eek:

Én nem bánom ezt a félidei összefogalót (Shabondy-ID-Marine HQ), ideje volt már rendezni a sorokat. Megtudtuk, hogy nem Luffy az egyetlen rookie, aki hatalmas hírnévre tett szert, bár szerintem ő az egyetlen, akinek sikerült mind a 7+1 Shichibukaiba belefutnia így vagy úgy. Szóval most azért képet kaptunk az erőviszonyokról, s nem bánom, hogy azért a Marine sem egy rakás szerencsétlenségből áll, hanem azért tud is valamit. Persze Aokijit már láttuk korábban is, de Kizaru és Akainu azért rátették az ire a pontot. Kalózok terén is azét volt valami felvonulás, függetlenül attól, hogy most kikaptak és vesztettek, azért más körülmények között a tengeren igen is veszélyes ellenfelek a NW és WB kalózai.
Szóval, szerintem most volt itt az ideje BB bemutatásának és csúcsra emelkedésének, így ütős volt és nagyon demonstratív. Később legalább az arcok nem arról fognak szólni, hogy BB így tápolja, úgy tápolja magát, hanem arról, hogy miket csinál, miközben nekünk már lesz fogalmunk arról, hogy hogyan képes arra.

NLZ

Aztán lehet, hogy Shanks most fogja, és hűvösre teszi BB-t. :D
[reserved]

blackronin

Quote from: Squazee2005 on 2010-03-28, 12:37:23
Korai volt?  :eek:

Én nem bánom ezt a félidei összefogalót (Shabondy-ID-Marine HQ), ideje volt már rendezni a sorokat. Megtudtuk, hogy nem Luffy az egyetlen rookie, aki hatalmas hírnévre tett szert, bár szerintem ő az egyetlen, akinek sikerült mind a 7+1 Shichibukaiba belefutnia így vagy úgy. Szóval most azért képet kaptunk az erőviszonyokról, s nem bánom, hogy azért a Marine sem egy rakás szerencsétlenségből áll, hanem azért tud is valamit. Persze Aokijit már láttuk korábban is, de Kizaru és Akainu azért rátették az ire a pontot. Kalózok terén is azét volt valami felvonulás, függetlenül attól, hogy most kikaptak és vesztettek, azért más körülmények között a tengeren igen is veszélyes ellenfelek a NW és WB kalózai.
Szóval, szerintem most volt itt az ideje BB bemutatásának és csúcsra emelkedésének, így ütős volt és nagyon demonstratív. Később legalább az arcok nem arról fognak szólni, hogy BB így tápolja, úgy tápolja magát, hanem arról, hogy miket csinál, miközben nekünk már lesz fogalmunk arról, hogy hogyan képes arra.
Nem BB felemelkedése volt a korai, hanem az hogy a rajongók kikiálltották őt az OP "főgonoszának".
Valószínűleg lesz harc a Straw Hat és a Blackbeard csapat között, de nem biztos, hogy ők lesznek a végső ellenfelek.

NLZ

Egyáltalán kell egy végső ellenfél? Szükség van ide egy Aizenre? :)
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2010-03-28, 14:16:39
Egyáltalán kell egy végső ellenfél? Szükség van ide egy Aizenre? :)
NEM.

Squazee2005

Oh, vagy úgy. Pardon.

BB elég esélyes az utolsó ellenfél címére, de lehet, hogy majd a jó öreg Buggy ugrik elő egy Luffy-BB harc után és elviszi a One Piece-t.  :D

Zen

A jó vs rossz kalózok vitával kapcsolatban ez a részlet érdekes lehet:
http://www.onemanga.com/One_Piece/248/04/
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

580:
[spoiler]


Már azt hitted, hogy a spoiler, mi?  :P
[/spoiler]

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

Az Arlong Park-ról:
[spoiler]
113 : ◆EizHb38XPU [↓] :2010/03/29(月) 01:33:26 ID:ifW4bOZV0
小ネタ
・18ドベ5 犬、めだか、爆、HH、銀
・19巻頭べるぜ C鰤、虜 読切渡邊築 休OP
・件の新増刊に松井、河下、洋一、わじまが新作

There will be a One Piece break on issue 19.
The spoiler you will be getting this coming week is for issue 18, so expect a break after the next chapter.

[/spoiler]

Ez szerény véleményem szerint a következőt is jelenti
[spoiler]
Tuti, hogy elég komoly cliffhanger lesz a 580-as chapter végén, ami talán éppen a háború vége...
Kötve hiszem, hogy Oda berakna egy break-et úgy, hogy még lenne pár fejezet a háborúból.
[/spoiler]

LuckyDingo

Hát.. ez eg elég békés lezárás lett, ha lehet hinni a confirmed spoilereknek.. de nem is baj.

blackronin

#1547
580:
[spoiler]from AP:

Nja spoiler:
タイトルは...扉絵はロビンだったと思う
落ちている麦わらを 約束が違うからまた今度だなと過去の回想に浸るシャンクス
バギーに お前に宝の地図渡したいからこれをルフィーに渡してくれ
バギーが興奮してすぐさま届けに言って戻ってくるが嘘だとわかると
ため口で喧嘩を売り 四皇相手にため口で喧嘩売る様を見ていた囚人達が
一生あなたについていきます

潜水艦で逃げようとするロー達に襲い掛かる青雉と黄猿
アイスエイジで海の中まで凍らされた上に黄猿の光の雨の様な
光線の中逃げる潜水艦(逃亡できたかどうか不明)
マルコとシャンクスの絡み
これ以上やるなら俺らが相手だ と赤髪海賊団
諦めたセンゴクが負傷者の治療に専念しろ~
黒ひげにも睨みをきかせ 黒ひげ お前と争うのは今じゃないな~目的のものも手に入ったし引く ~
ハンコックは魅惑した海軍兵を引き連れルフィーを探しに
白ひげ・エースの2人の弔いは俺らがやると シャンクス
一部の海軍兵からやじを飛ばされるが
センゴクが お前なら・・いいだろう
各それぞれの一枚絵が次々と書かれ
でここに戦争が終わったみたいなナレーション入って完です

次は休みみたいだね...

Title is... I think the cover was Robin

Shanks picks up the strawhat, and says this isn't how we promised, so we'll do this next time.. as he flashes back on the past.
He tells Buggy he'll give him a treasure map, so give this strawhat to Luffy.
Buggy gets excited and takes the strawhat back to Luffy, but upon return he realizes Shanks was just screwing with him, and starts insulting Shanks. The prisoners see him talking to Shanks, a Yonkou, as his equal, and say they'll follow Buggy for life.

Aokiji and Kizaru attacks Law's submarine trying to escape.
Ice Age freezes even the ocean below, and Kizaru's laser spam rains down from above as the sub tries to dodge and run (whether they got away or not isn't shown)

Some interaction between Marco and Shanks.
Shanks tells the marines if you want to continue, the entire Redhaired Pirates will face them.
Sengoku gives up the war, and tells the marines to tend to the wounded.
He (doesn't specify if this is Sengoku or Shanks) then looks at Blackbeard, and says this isn't the time to fight you yet... we'll withdraw as we got what we wanted.
Hancock charms marines, and takes them to search for Luffy
Shanks says he'll do the burial for Whitebeard and Ace.
Some of the marines protest to this, but Sengoku tells him "I don't mind... since it's you"
One shots of all the characters, and narration stating the war has ended, and fin.

Break next chapter.
[/spoiler]

Úgy látszik, hogy [spoiler] bejött a jóslatom, s valóban vége a háborúnak. És tényleg elég nagy cliffhanger-el zárult... [/spoiler]

Squazee2005

Oh?

[spoiler]Én már arra szavaztam, hogy ez fake. Elég hihetetlennek tűnik, hogy a tengeralattjáró-hajóról Law bámulná még Shankset, ráadásul a spoiler túl részletes. De lehet, hogy csak én szívatom magamat. Meglátjuk.  ^^[/spoiler]

blackronin

#1549
Belenéztem a képekbe az AP-n... (igen, confirmed a spoiler)
:eek:

"Best chapter ever!"

Egy kis előétel:
[spoiler]
Cover:



[/spoiler]

Ja és sokak rémálma teljesült...  :P
[spoiler]Hancock Luffy után megy!



Elköt egy Marine hajót a legénységével és megparancsolja nekik, hogy kövessék a tengeralattjárót.
Ha kérdezik, hogy miért akkor azt mondják a Marine-nak, hogy Schibukai-ként "üldözi" Luffy-t.  :D
Boa for next nakama!  :whoah:[/spoiler]

Pillanatképek:
[spoiler] Úgy látszik, hogy Oars III is halott...

[/spoiler]

The End of the War
[spoiler]

[/spoiler]

edit: kijött a cam-raw is.
Raw-paradise.

Zen

Jinbei meg Luffy mellett fekszik "kórházban", ennyiből az ő csatlakozása is "teljesült". :P
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Kraivan

Na majd ha le lesz fordítva.

Amúgy veszett ötlet ha mindkettő csatlakozik.
Az lesz még csak a súlyos WTF.

[spoiler=A találkozási chapter szerintem]Luffy: Yo! kicsit depis vagyok, de itt van 2 új nakama.
Sanji a szokásos Maszk-os pörgésével megcélozza Boa-t. Szolid uralkodói pofon.
Mindenki wtf-ol. Robin is felpislant, és tájékoztatja a többieket h ez két Shichibukai.
Még több wtf.
Sanji hoz kaját Boa-nak (lemaradt a körből) Boa hasznos jószágnak ítéli a szakácsot.
Usopp ha nem változtatott a harcmodorán, elkezd elgondolkozni a legénységi hasznosságán jelen harci tudásán. [/spoiler]

blackronin

Quote from: Kraivan on 2010-03-31, 11:32:11
Na majd ha le lesz fordítva.

Amúgy veszett ötlet ha mindkettő csatlakozik.
Az lesz még csak a súlyos WTF.

[spoiler=A találkozási chapter szerintem]Luffy: Yo! kicsit depis vagyok, de itt van 2 új nakama.
Sanji a szokásos Maszk-os pörgésével megcélozza Boa-t. Szolid uralkodói pofon.
Mindenki wtf-ol. Robin is felpislant, és tájékoztatja a többieket h ez két Shichibukai.
Még több wtf.
Sanji hoz kaját Boa-nak (lemaradt a körből) Boa hasznos jószágnak ítéli a szakácsot.
Usopp ha nem változtatott a harcmodorán, elkezd elgondolkozni a legénységi hasznosságán jelen harci tudásán. [/spoiler]

Veszett ötlet lenne, hogy 2 ilyen erős karakter mint Boa és Jinbei csatlakozna?
Pont fordítva.
Az lenne röhejes és szánalmas, ha a NW-re gyenge vagy átlagos erejű karakterekkel növekedne a csapat...
Elég csak megnézni BB-t és csapatát, vagy Shanks-t és csapatát.
Mégis mi esélye lenne Luffy bandájának ellenük?

A Monster trio kívüli tagok örülnek majd, ha képesek lesznek tartani az iramot a top 3-mal! A NW kemény hely, elég csak Moria szavaira gondolni.
Ez már nem olyan játszótér mint a GL első fele...  ^^"

Kraivan

A veszett-et nem rossz jelzőnek írtam, hanem ami ebből kisül... :D

Amúgy mi volt Moria szövege? Annyira nem hagyhatott mély nyomott bennem.  :hehe:
Amúgy csípem a búráját. Csak kicsit gyenge, mert egy lusta dagadt dög lett. "Minek dolgozzak ha van elég erős csicskásom" elvet vallja. Ellenban hazai pályán igen veszélyes. Egy kalóznak meg igencsak mobilis a háza. [spoiler]Neki meg volt... nem is kicsi[/spoiler]

Squazee2005

Hű... Boa nem hagyja magát, csak tudnám ebből mi fog még kisülni.  ^^

Levezetésnek nagyon jó ez a fejezet, éljen a háború vége!  :jee:

blackronin

#1555
Quote from: Kraivan on 2010-03-31, 14:12:41
Amúgy mi volt Moria szövege? Annyira nem hagyhatott mély nyomott bennem.  :hehe:
Amúgy csípem a búráját. Csak kicsit gyenge, mert egy lusta dagadt dög lett. "Minek dolgozzak ha van elég erős csicskásom" elvet vallja. Ellenban hazai pályán igen veszélyes. Egy kalóznak meg igencsak mobilis a háza. [spoiler]Neki meg volt... nem is kicsi[/spoiler]
http://www.onemanga.com/One_Piece/481/08/

Itt Moria arról beszél, hogy milyen a NW.

Egyébként ő az ott átéltektől lett ilyen "lusta, dagadt dög", mivel mindenki meghalt az eredeti legénységéből, s utána döntött hogy zombikat használ (persze ehhez kellett Hogback is), vagyis pontosabban szólva: másra hagyja a piszkos munkát.

Kraivan

Az h irányítom a halhatatlan legénységet, vagy Hedonistabotot megszégyenítően eltespedek, miközben a kreatúráim teszik a dolgukat kicsit más.

Bár tény h Moria maga sem gyenge. Megvan a maga esze, és Luffy is csak 100 árnyék segítségével tudta megverni.
Bár addig a 100 árnyékig Moria meg csak rohant húzva az időt, mert napfelkeltével ő nyert volna. De ha volt is összecsapás, az árnyékon átjutni igen nehéz volt.
(meg ha nem 1000 árnyékot présel magába, hanem ő is beéri 100-al akkor más lett volna a végeredmény)

Bishop

Az Usoppos kommentre reagálnék. Nem értem miért utálja mindenki, miért kell valakinek szupererő hogy elismerjék. Oda sokszor mondta már hogy Usopp képviseli az átlag embert a hajón. Ugyanakkor az ágyukat is kell tudni kezelni, meg ha kapna végre egy olyan fegyvert amivel sebezni is lehet akkor elöbb lővi le azt mint hogy az egyáltalán látótávolságba kerülne. Pont emiatt vagyok Shanks csapatára kiváncsi többek közülük hétköznapi fegyvereket használnak kard meg pisztoly, még is még Kizaru is meggondolja mit lépjen ha szembe kell nézni velük.
Az tuti hogy most már csak erősebb tagok léphetnek a csapatba egyrészt mivel már olyan helyen vannak ahol ha valaki csatlakozik az már alapból van olyan erős hogy az nw-re beléphessen. Másrészről annak se lenne értelme hogy a sok powerup után amit a SH csapat kapott most újra kéne valakit felhozni az ő szintjükre.

LuckyDingo

Nos Moria története semmit nem jelent... Don Krieg mit mondott Grand Lineról? Ugyanezt.. lett Luffyéknak baja az első felében? Nem :P

És tuti kell Nami, meg Usopp a csapatba :D Én is Usopp fan vagyok.. de inkább Sogeking XD

blackronin

#1559
http://mangastream.com/read/one_piece/580-92/1

Fejezet összegzés:
Megint csak nyavalyás 15 oldal...
De micsoda 15 oldal volt!

One Piece összegzés:
Ezzel lezárult egy korszak.
Micsoda 13 év volt!
Innentől kezdve már semmi sem lesz a régi...