Main Menu

OnePiece

Started by LuckyDingo, 2007-05-02, 00:09:16

Previous topic - Next topic

blackronin

#2310
Quote from: Kraivan on 2011-02-03, 10:15:29

Elolvastam a véleményedet.
Felfogtam a mondandódat.
Nem nyúzom tovább ezt a témát.
Tök mindegy, hogy mit írok/rakok be/magyarázok el, neked úgyse számítana.
DE, Kraivan:
Azért nem kell állandóan az áldozatot játszani.
Tudtommal se én, se más nem írt ilyeneket, hogy
"Takarodj innen!"; "Hülyeségeket írsz."; "Mit rontod itt a levegőt."; "Ez egy mestermű, ne merészeld kritizálni."; stb.
Tehát nem kell a műbalhé.

És hogy még egyszer kiemeljem:
[spoiler]Az én elméletem az volt, amit a timeskip előtt vetettem fel, hogy a hatalom/hírnév/erő növekedése összefügg a testméret változásával.
Oda jelképezi ezeket a bizonyos karakterek megrajzolásakor (nem létszükséglet, hiszen kisebb méretben is jó lenne az adott karakter, pl. Marco, Mihawk), de ő így akarja kiemelni őket.
Vagyis a SH tagok többsége nagyobb/magasabb lesz. (a hírnév/erő/hatalom növekedése miatt)
És nem csak az idő változása miatt, mert többségük már alapból nem 13-14 éves tinédzser volt, hanem fiatal fenőtt.
A jóslatom végül igaznak bizonyult, mert a SH tagok többsége tényleg nagyobb/magasabb is lett az erő/hírnév/hatalomnövekedésükkel együtt.

Példa a méret és hatalom összefüggése között:
WB -> eleinte normális méretű, majd valamivel nagyobb mint Roger, s a halála után eléri a végleges méretét, ő a "világ legerősebb embere"
Bajuszos VA -> Marijoa talákozó idején még csak egy átlagos marine méretű (mert nem volt megemlítve, hogy VA), de később Marinefold-ban már VA méretű, mert kiderült hogy ő is egy VA
Akainu -> Ohara idején átlagos (talán VA méretű), de később Admiral méretű, ugye a hatalma miatt
Coby -> nincs hatalma, pici volt majd erősebb lett, így nagyobb is

Példa a hírnév és méret összefüggése között:
Kuma -> nemcsak erős, hanem mindenki ismeri, ő a "Zsarnok", tehát a méret jól jelképezi a hírnevét
Mermaid Princess -> Oda nála is azért döntött a hatalmas méret mellett (szerintem), hogy ezzel is jelezze, hogy mennyire ismert (hiszen mindenki hallott legendás szépségéről)
Neptune -> ő nem az ereje, hanem az ismertsége miatt lett ekkora[/spoiler]

Ezzel lezártam ezt az ügyet, mindenki azt hisz amit akar.


Quote from: LuckyDingo on 2011-02-03, 09:55:24

Korrekt hozzászólás.
És értem a célzást... Sajnos nincs annyi időm, hogy külön "LuckyDingo féle OP univerzum magyarázat"-ot írjak neked.  :P


Squazee2005

 :3x3:

Na most egy mély levegőt vegyen mindenki, jó... még...kifúj.

Van itt rengeteg pro és kontra vélemény, hála a jó égnek! Az hogy ki milyen hévvel/okkal bizonygat az egyéni szoc.probléma, de fogadjuk el, hogy mindannyian más emberek vagyunk és örüljünk egymásnak.
Eszembe jut az a szomorú időszak, internet nélkül, amikor hiába néztem animét német csatornákon jó sokáig, senkivel nem tudtam ezt megbeszélni, megosztani, mert rajtam kívül nem nézte a városban senki. Tudtommal. Senkivel sem tudtam vitatkozni, egyetérteni a történettel, szereplőkkel kapcsolatban, vagy ájuldozni, milyen jó/rossz volt valami. Szerencsére egy jó ideje van net, az emberek, rajongók jobban megtalálják egymást és mit ad Isten, még magyar One Piece rajongók is vannak, akik magyar fórumon beszélhetik ki az aktuális történéseket. Próbáljuk meg ezt megbecsülni, s ne trollkodni/sértődni/akaratoskodni annyit, de ha már vannak ilyenek egy minimális toleranciával kezeljük őket.

És ezt most azért nem törlöm ki, mint szoktam, ha írok valamit, mert rohadt sok időmbe tellett megírni. :D

Egy a nagyság kérdés roppantul relatív. Luffy ereje is, önmagához képest hatalmas, ő maga mégis még normál méretű. Ezt felfoghatjuk úgy is, hogy azért mert fiatal, vagy tapasztalatlan, vagy nem használja még ki teljesen a benne szunnyadó erőt. A nagyság kérdése olykor a perspektíva miatt kérdéses, hiszen lehet, hogy Oda direkt akarja nagyobbnak láttatni a személyt, mint az valójában, mert félelmet, tiszteletet stb. akar ébreszteni az olvasóban.

Bishop

Az a baj blackronin hogy te azt mondod hogy alátámasztod de igazából csak ilyenekkel jösz, hogy "nézd meg xy ezen a képen milyen magas itt meg milyen" meg "átlag ember meg átlag ember feletti"
De konkrét számok nincsenek. Én azzal tisztában vagyok hogy Oda stílusa ilyen hogy a legtöbb erős vagy tapasztalt esetleg 40 feletti karaktert 2 méter körülire rajzolja, ennek tényleg az a mondandója hogy igen ő erős. Amiben tévedsz az az hogy minden erő növekedés magasság beli növekedéssel jár, ezek csak karakter dizájnok, főleg nehéz hitelesnek tűnnöd, amikor volt 2 év timeskip, és mielőtt jösz a "de egyikőjük se 13 éves már hogy ennyit nőjön" meg "lásd Cobyt". Az az igazság hogy ez nem több mint a OP stílus jegye, pont azt szeretem benne hogy Grandline-on minden megtörténhet, és sok dolog nem tűnik olyan WTF-nek mint más mangaban animeben.
És ha már tényleg úgy látod hogy nem hiszünk neked akkor jön az "oda megmondta" meg a "lol te nem olvastál databookot"  De amíg konkrét qouteot nem szedsz elő amibe le van írva hogy aki erősebb lesz az magasabb lesz addig nem több mint egy elmélet. Mindenkinek meg van adva egy design hogy kiemelje a karakterét vagy az erejét.
SH tagok 2 év alatt sokat fejlődtek mind testileg mind szellemileg, mind erő szempontjából, és ez csak természetes szerintem hogy Oda nagyobbnak rajzolja őket, mert így érzékelteti hogy nem ugyanarról az SH csapatról van szó akiket régen ismertünk.
De nézzük csak kicsit a Coby elméletedet, mi szerint azért nőtt ennyit mert jóval erősebb lett, mivel te fizikailag lehetetlennek tartod hogy amúgy nőne ennyit főleg hogy mennyi volt? 12 13 és EL idején mennyi volt? 14? nem tudom te nézel databookot nem én. Viszont ha az elméleted helyes akkor miért nem nőtt SH csapat mondjuk grand line belépése és thriller bark között? Erősebbek lettek szóval ez pipa, idő is eltelt ez is pipa.
TL:DR: a karakterek egyediek és Oda stílusának része hogy nagyobbra rajzol valakit, de nincs konkrét fizikai növekedés ha csak nem telik el hosszú idő, és a karakterek nem lépnek egy másik életszakaszba. Pl Luffy, fiatal, fiatal felnőtt(most), 40es férfi. Minden animeben az érett férfi karaktereket magasnak és erősnek mutatnak be, mint aki elérte a csúcsát az életének.

blackronin

#2313
Bocs, de én ezzel a témával nem foglalkozok többet. (egyelőre)
Én leírtam mindent.
Mindenre kitértem. Csak meg kell találnotok az adott kérdésetekre a választ a hozzászólásaimból.
Nem fogom magam 50X-szer ismételni.


Na, akkor szeretném korrigálni magam:
Az egész elméletem egy rakás sz*r.

Ugyanis kiderült, hogy:
1. A Coby-s dologra rosszul emlékszek, egy súlyos félrefordítást olvastam, az eredeti így szól
Quote
A fan once asked why Coby looked so different from his first appearance. According to Oda, Coby just went through a growth spurt and tightened his muscles with discipline (due to Garp's training).
Tehát semmi köze nincs a magáról alkotott képnek és a hatalomnak.

2. A timeskip előtt nem az volt az elméletem, hogy összefüggés van az erő és a nagyság között, hanem csak arra fogadtam, hogy Oda a SH tagok "növekedésével" jelezni fogja azt, hogy mennyivel erősebbek lettek, s hogy mennyit változtak.
Szép!
Még a saját dolgaimra se emlékszek...  ^^"
Ez nagyon durva.  :falba:

3. A bajuszos VA nagysága Marijoa idején rajzolási hiba. (Greg említette még régen a hibák között, Oda eredetileg is VA-nak szánta, de csak később döntött a méretének megváltoztatásáról, hogy igazodjon a többi VA-hoz)
4. Roger nem nőtt semmit. Összehasonlítottam a különböző időbeli Roger alakokat, s mind ugyanakkora.
Rayleign se változott semmit.
5. Aokiji sem. Azt hittem, hogy Ohara-ban kisebb volt, de sajnos nem.
6. Több másik se állja meg a helyét (pl. WB commanders, Mihawk, Marine kapitányok)

Összegzés:
Jól beégtem.


Tehát:
WB és Shanks egyedi eset, a többi karakternél a méret Oda ízlésétől és kedvétől függ.
Nincs semmi rendszer.
Hihetetlen, hogy milyen határozottan módon próbáltam bebizonyítani a saját hülyeségemet...  ^^"

"blackronin elvonul egy sötét sarokba, s megpróbálja összekaparni maradék büszkeségét..."

Squazee2005

^^" *vállon vereget*

Most, hogy így ennyi szereplőt megismertünk, én még mindig nem tudok ezek közül senkit elképzelni új tagnak. ._. Hodi olyan blah, kinek kell egy új Arlong? Dekken... az addig stimmel is, hogy dilis, nála talán rezeg a léc. Caribou/Coribo... még mindig dinka pszicho-szúnyog.

És gyere vissza Jinbe! Szerettem a karakterét.

Amúgy örülök a coverstorynak, végre láthatunk néhány ismerős arcot két évvel később. :)

Bishop

Látod látod, mi nem akarunk rosszat csak néha már te is nagyon elhiszed amit mondasz :D

Új tag témával kapcsolatban: Hodi abszolúte de biztos hogy nem lesz új tag, Van der Decken tényleg nem lehetetlen de igazából én minél többet gondolkodom rajta annál jobban hiszem hogy nem lesz tag. De Oda szokása az ilyen gondolataimat megcáfolni  :D Curibou-ra én is gondoltam, de ő nagyon gonosz természetű, és nem csak félreértett. Őt csak azért gondolnám jó csapattagnak mert szerintem egy Logia hiányzik a csapatból.És nekem is hiányzik Jimbei 1000%ig beleillene a csapatba, de most hogy tudjuk hogy elhajózott szerintem nem fogja ott hagyni a saját csapatát.
De nézzük is mit tudunk eddig, tuti hogy az ellenkező oldalról fog átállni mint Franky vagy Robin, de sokkal sötétebb karakter lesz,de nem annyira mint Curibou. És hogy már erős lesz alapból szóval egy tapasztalt tag lesz.
Így előre három elvárásom van ha az egyik teljesül akkor már örülni fogok.
1. Legyen fishman
2. Legyen Logia DF user
3. Legyen sunyi mint Ling/Greed FMA-ból  :D
Valószínűleg mind három nem fog megtörténni, de az lenne a legjobb ha egy Logia fishman sunyi alak :D Igazából van egy kari a mostani felhozatalból aki nagyon megtetszett de ő nem hiszem hogy tag lesz mert nem olyan fontos karakter. A csíkos hal vagy nem tudom Hodi csapattagja.
http://mangastream.com/read/one_piece/15771776/5
Jobbról a második Zeo.

Squazee2005

#2316
:D Micsoda elvárások!

Decken legalább DF user, nem a jó oldalon áll (de gonosznak nem mondanám, csak lököttnek) és fishman, vagy mi. Lehet, hogy ő lesz az. Végül is ő nem csinált semmi igazán gonoszat.

EDIT:
S, hogy meglovagolják az előző sikereket: The Japanese publisher Shueisha is producing 3.8 million copies of the 61st volume of Eiichiro Oda's One Piece pirate manga. Forrás: ANN

blackronin

#2317
Quote from: Bishop on 2011-02-04, 00:30:58
Látod látod, mi nem akarunk rosszat csak néha már te is nagyon elhiszed amit mondasz :D
Általában jól látom a dolgokat, de ezt most nagyon benéztem.  ^^"
De akkor sem győztetek le!  :P
Én adtam fel magam.  :D


Más:
Kijött a 61-es kötet Japánban.
Az SBS-ben semmi extra nincs, de a timeskip-hoz kapcsolódó Oda rajzok nagyon érdekesek!
Itt vannak
[spoiler]Luffy és Zoro

Nami, Usopp és Chopper

Sanji, Robin és Franky


Az egyik Luffy közelről (ami nekem is nagyon tetszik)

[/spoiler]

Most kritizálnom kell Oda-t:
Néhány design sokkal jobb volt, mint amit véglegesen kaptunk!
Pl. Robin rövid hajjal (is) -> HOT
Luffy kapitányi kabáttal, aminek a hátulján a SH logo van -> PURE WIN
Sani vastagabb bajusszal, s komolyabb borostával (a legnagyobb Sanji kép, Robin mellett) -> BEST Sanji ever
Franky jégkrém hajjal ->   :rotfl:
Usopp boszorkányvadász külsővel -> BADASS

edit: Oda kijavított egy igen kellemetlen hibát is...
[spoiler]

[/spoiler]

chilip

a Frankys még lehet :D gombnyomásra változtatja a frizuráját :D

blackronin

#2319
Imádom, Oda-t...
Mondtam már?  :D
SBS V.I.P. kérdések (ha elolvasod besz*rsz)
[spoiler]1.
A rajongók aggódtak Oda miatt 4 hétig, mert ugye volt az a bizonyos szünet a timeskip előtt.
Mit csinált Oda? Most már tudjuk!
"I want a break. I need to pla..... I mean I need time to come up with the new plot for the story... like 3 weeks"
"Alright, if you're willing to do the returning chapter with extra pages and color, we'll give you one month break"


This was the conversation Oda had with the editor.
So what he did do during the break?

Apparently he went to Hawaii and had fun.

A ton of readers sent him letters saying if he's ok, if he's sick, yadayada
Oda's answer is MAN I WAS HAVIN' A BLAST IN HAWAII THANK YOU VERY MUCH
He says he doesn't get to spend time with his family very often, so he took em for a well deserved vacation.

2. Kérdés Jozu-val kapcsolatban:
Q: Is Jozu's penis made of diamond? Because we saw his diamond body and...
A: Yes. I am pretty sure that his penis is diamond.

:lul:

3. Vegyes:
Q: Marine coats never fall. Something holding them up?
A: THE SPIRIT OF JUSTICE!!!

Q: The feeling when you get queasy and want to vomit the contents of your stomach is Haki, right?
A: Yup. That's the spirit of Haki.

[A little wordplay in this one - 吐く(haku -- stem being 吐き [haki] is used when talking about the act of vomiting]

4. And Oda does, in fact, take a shit.
[/spoiler]


edit: 614
[spoiler]
Originally Posted by Aohige_AP 

Chapter 614: What's done is done

Cover art: From the deck of the world vol.2 "Fuusha village"
Makino is cuddling a child

Usopp: Look, you over did it!!
Brook: That's correct!! You need to repent!
Zoro: YOU guys started the fight! You're all in this together!
Usopp: We were just gonna intimidate them and run!
Nami: I was just enjoying sight seeing and shopping...
Zoro: What's done is done!! Stop yapping!!

Neptune and other mermen are all tied up
Neptune: Owww......
Usopp: No, this isn't just gonna be overlooked like that!! What kind of terrible pirates would "accidentally" take over the Ryuuguu Palace!?
Zoro: Then are you saying we should have just lost to them!?
Usopp: I've been saying this over and over, that we need to find the right timing to RUN!
Zoro: We don't know how to get out of here, and Luffy isn't here!
Usopp: Yeah, that's right!! Where the hell is Luffy!?
Camie: Oh...my... god..
Pappag: I can't believe you guys
Nami: We're really in a hurry, so don't tease us and tell us!
Usopp: Yeah, where is Luffy...
Nami: Where is the treasury?
Usop: STOOOPP THAT!!!!!!
Nami: Eh.... how come? (innocent eyes)
Usopp: Stop acting so innocent! Be a little more prudent!!
Brook: Alright, when times are tough, lets sing and be happy! Come on!
Usopp: And you shut up too, Soul King!!

Right minister: Neptune your highness, are you alright...?
I can't believe the Knigth of the sea King Neptune ends up like this...
Neptune: Muuun..... My bad back hurts too much to fight... boy am I getting old for this.
I failed...sorry!
Right minister: When Prince Fukaboshi, Ryuuboshi, and Manboshi, the three greatest warriors of the Neptune army return... don't you think you'll get away in one piece!!
If we fill the castle with water, they wouldn't' have stood a chance... but all the water got drained!
Zoro: Anyways, we can't stay on Fishman Island anymore. Where is Sunny? We need to gather up and head out right away
Usopp: But the coating on Sunny came off when we rammed into this island!?
Nami: And the Log Pose is acting up the whole time!! Ever since we got here, it doesn't look like it's locking on...
Left minister: I can't believe this... a simple pose like that won't let you sail through the New World, you clueless pirates...!
Nami: What? This doesn't work? What do you mean?
Left minister: If you let me free of my bindings, I'll tell you
Nami: Hmmm...

Ring!! Ring!!! (doorbell ringing)
Right minister: A-Hah!! That must be Prince Fukaboshi!
Zoro: Yes, who is it?
Fukaboshi: It's me Fukaboshi!! What is happening on that side!?
Please drop down the gate pass and open the main gates and the royal gate to the palace!!
Zoro: What happens when I open them? No, that's not happening.
Usopp: Hey!!! What the hell are you saying!? Just tell them what happened honestly!
Pappag: Yeah!! I mean, can you tie me and Camie up too!? We'll be labeled accomplices otherwise!
Camie: Zoro-chin you're scary....
Fukaboshi: Which one of the Straw Hat pirates are you?
Neptune: Fukaboshi!! He is the three-swords style swordsman of Straw Hat Pirates with the bounty of 160 million berries!! And his name is Zori!!
Zoro: It's ZORO!!
Fukaboshi: Father!
Zoro: As you heard, we have Neptune and many other hostages
If you value their lives, get us ready to sail!!
What we need is our ship Thousand Sunny with coating done, and the other crew.
A pitch darkness woman, a robot, a racoon dog, and some perverted kappa.
Fukaboshi: I understand your demands... I'll make sure you and your crew will sail from this island swiftly.
But you must promise me to hand over all the hostages safely!!
Bur first, one thing Zoro....
Zoro: hm?
Fukaboshi: I didn't wish to give you this message in a situation like this but... I must honor Jinbe's wishes.
"From the former Warlord Jinbe to Straw Hat Luffy"
I was told to give you two messages once you arrived.

Neptune: Jinbe...
Usopp: Oh yeah, he said... he's friends with Jinbe!
Camie: He's a pirate, but his a great man so well respected on this island!
Zoro: Luffy isn't here, but I'll tell him... Say it.

Fukaboshi: First one is.... don't fight Hodi. And the next is! He'll be waiting for him at the Forest of Sea!
These are the two messages.
Zoro: Forest of Sea? Hodi??

Fishman Island Coral Hill (Sango-hill)
Mermaid: They've really done it!! The Straw Hat pirates took over the Ryuugu Palace!!
What are they after!?
Mermaid: I can't believe it... they looked like good people...
They must be the ones fortold in the fortune, and kidnapped the mermaids at the inlet as well!
Everything's happening like it was fortold!! Man, they've really shown their true colors now!
Apparently some of their crewmate is in the backroom of the Mermaid Cafe!! The guards went for them right now!!
Chopper: Kung-fu Point!! Hai!! Haii!! Whoachaaa!!! (Kung-fu cries)
Get out of the way!! Whoaaah!! Sanji is just getting over his sickness!! Don't lay a hand on him!!
Guards: What is this creature!? He transformed!!
Chopper: What's with this "come to the Ryuugu Palace" crap!! I know you're trying to catch us!!
Sanji: Hey you....
Chopper: Sanji! Don't move yet!!
Sanji: That Ryuugu Palace place... is she there...?
Guards: ???
Sanji: I mean, the mermaid princess
Guards: Yes she is, what about it!!
Sanji: Ok then, I'm going
Chopper: You're going!? Haven't you had enough already!? If she's beautiful, you'll die!

Ryuugu Palace Hardshelled Tower (Koukaku-tower)

Luffy: Heey! What are you doing!! Let's go outside!
Shirahoshi: But I can't Luffy-sama!! That would be wrong...
Luffy: You said you wanted to go somewhere!! If you stay locked up in this place for 10 years you'll go nuts!
Shirahoshi: But... if I acted so selfish... I'd cause trouble for so many people...
Luffy: So where do you want to go?
Shirahoshi: To the Forest of Sea... but that's just my dream, to really go out there, I just can't.... *sob*
Luffy: Why are you crying just saying where you want to go!?
Shirahoshi: I.. I'm sorry, I can barely bring the courage to say it... please don't get mad at me...
Luffy: Gosh you're so tiresome.
Shirahoshi: T--tire...some... me....
Luffy: Alright alright! I'm sorry!

Don! Dodon!!

Shirahoshi: Kya!!
Luffy: What's with the huge noise!? Is he throwing something at us again!? Man, what a jerk
Neptune: What's this!? What's that sound!? Could it be Decken's spears!? It's coming from the Hardshelled Tower!!
Shirahoshi is in danger!!! Are the guards with her!?
Mermaid Guards: No, everyone's captured here
Neptune: Hey you pirates!! Go make sure the princess is fine in place of the guards!
Zoro: Eh? What are you talking about
Neptune: The Hardshelled Tower is north east of the castle!! You go right now!!
Zoro: Why the hell is the hostage making demands!?
Neptune: Shut up!! Shirahoshi is my only daughter!! Due to circumstances, her life is in danger!!
If something happens to my daughter, I will chase you down to the end of the sea!!!
Brook: You mean the mermaid princess!! If that's the case, I shall sprint to her rescue!!
And may I see her panties?
Left minister: Oh no!!! He's running with a perverted motive!!!
Right minister: Wait up, Skeleton!! You don't have to untie me, but take me with you!!
If something happens to the princess, I cannot bear to live another day!!
Brook: Ah, you like that too. (Brook mistakes his motive as wanting to see panties too lol)
Brook carries the minister and runs with him

Shirahoshi: I've always wanted to go to the Forest of Sea... all through out this 10 years... but I was told it's dangerous outside the tower...
Everyone cautions me... and I was so afraid to leave for outside...
Luffy-sama, are you really going to take me outside?
Luffy: Yeah
Shirahoshi: And you will really protect me?
Luffy: Yeah, leave it up to me
Shirahoshi: Ueeeeenn *cries*
Luffy: Hey, if you're gonna cry I won't take you!
And to be honest you have to take me there, I can't swim
Shirahoshi: I'm sorry, I'm just so happy...
Luffy: Man!! You're such a crybaby!! And such a wimp!
But if we go outside, you're so big they'll notice you right away.. so I have a great plan!

Right minister: Hey you Skeleton! Look around the tower!
Brook: huh?
Right minister: Unbelievable...!! It's not the usual knives and axes that came flying this time!!
They were the sounds of human pirates crashing into the tower!!! What insane act is this... how inhumane, Vander Decken!!!
Brook: Whaat!? Vander Decken!?
Right minister: They're getting up!! This isn't looking good... into this impenetrable Ryuuguu Palace!!! They managed to send in enemy footmen!!
This is a surprise attack!! The king's life is in danger!! And the Princess is in danger!!
Luffy: It sounds like the attacks stopped. Alright, let's go wimp!
Shirahoshi: Yes!! Please, Megalo!!
Luffy: Go Shark!!! To the Forest of Sea!!

Megalo jumps out of the door, holding Princess in his mouth
Brook: Huh!? Luffy-san!?

end of 614


T also commented that it looks like Megalo somehow got huge, as he's carrying the princess in his mouth lol
[/spoiler]

Ez bizony egy remek fejezet lesz!  :smile:
Van benne érdekesség bőven.

edit2:
http://mangastream.com/read/one_piece/71201261/1

Ez egy kicsit tömény fejezet volt így elsőre!  :eek:

Squazee2005

Első reakcióm:  :eek: Második:  :D Aztán:  :rotfl: :lul: :wtf: :appl: :haha: :muhahah:

Őrületes volt ez a fejezet! Őrületes! Zoro, Nami, Brook, Luffy! Az eszem megáll.  :lul:

Chopper volt egyedül csalódás.  :frown:

Bishop

Nem volt rossz volt egy két jó poén, és a cselekmények is kezdenek beindulni. Zoro beszólása amikor mondta hogy kik hiányoznak a kedvencem nem a Sanjis volt hanem a Robot Unit :D Chopper kicsit fura remélem lesz azért egy két coolabb külseje is, de a neve érdekes "Kung Fu point" kicsit a kung fu dugongokra emlékeztet.
Jimbeies dologra kíváncsi leszek, de ha azt mondja hogy ne harcoljon Hodi-val akkor már tuti hogy fog.

LuckyDingo

Én szétröhögtem magam ezen XD Chopper nekem bejött.. az a pofázmány ütött.. a végén Megalo meg a hercegnő meg.. no comment XD

blackronin

#2323
Na, úgy látom hogy mindenkinek bejött a heti adag.


Más:
Egy felmérés érdekes eredménye Japánból

[spoiler]Az OP olvasóinak csak 12 %-a kiskorú, tehát a rajongók többsége felnőtt.
Ennyit arról, hogy gyerekeknek írja a sorozatot Oda...  ^^"

Statistics reveal only a small minority of One Piece readers are actually the children Shonen Jump is normally considered as targeted at – instead, almost 90% are adults, with the manga boasting more elderly than juvenile readers.

The readership statistics:

1-18: 12%

19-29: 43%

30-49: 32%

50+: 13%

The popularity of Japan's most top-selling manga would appear to be almost entirely due to its broad adult readership.
[/spoiler]

Megint más:
http://www.animenewsnetwork.com/news/2011-02-09/japanese-comic-ranking-january-31-february-6

Húú...  :eek:
(nézzétek meg, hogy az első és a második hely között mekkora különbség van...
Abba még belegondolni is durva, hogy az ÖSSZES többi manga eladása együttesen se éri el az első helyezet eladási számát!)

Megint más2: éppen most olvastam az AP-n, hogy készült egy 30 perces dokumentumfilm az OP-vel kapcsolatban.
Amiatt, hogy elérte a 200 milliós eladott példányszámot, lezárult a manga első fele, meg hasonlók.
Oda interjú is van benne.
Majd megnézem...

Bishop

Azért ezen a életkor dolgon nincs semmi meglepő. Több mint 10 éve megy már a manga, azok a 20as 30as emberek akik olvassák rajta nőttek fel. Még az újabb nemzedéknek vannak más mangak, meg gondolom sokan a régi részekhez se jutnak hozzá. Legalább is én azt hiszem.
Egy ilyen dokumentumfilmet én is megnéznék ha valaki lefordítja és felrakja ^^

LuckyDingo

Quote from: Bishop on 2011-02-10, 13:08:10
Azért ezen a életkor dolgon nincs semmi meglepő. Több mint 10 éve megy már a manga, azok a 20as 30as emberek akik olvassák rajta nőttek fel.
És a 40-50+ éveseket hogy magyarázod? :D

Bishop

ők már akkor otakuk voltak mikor még mi meg sem születtünk :D

NLZ

WSJ olvasói tábora egyébként is nagy számú felnőttet foglal magába.
[reserved]

blackronin

Belenéztem ebbe a dokumentumfilmbe egy pillanatra...
[spoiler]
Majdnem elsírtam magam, amikor megláttam, hogy egy egész japán család OP fan (tényleg teljesen átlagos család: férj, feleség és 2 gyerek), s a mangák, figurák, albumok, stb. a lakás közepén vannak kiállítva, mintha valami ereklyék lennének!
Durva...
[/spoiler]

LuckyDingo

Na azért már elég lesz.. legközelebb én is elsírom magam ha meglátok egy 90 éves Luffy cosplayest :D

Bishop

Quote from: blackronin on 2011-02-10, 15:13:23
Belenéztem ebbe a dokumentumfilmbe egy pillanatra...
[spoiler]
Majdnem elsírtam magam, amikor megláttam, hogy egy egész japán család OP fan (tényleg teljesen átlagos család: férj, feleség és 2 gyerek), s a mangák, figurák, albumok, stb. a lakás közepén vannak kiállítva, mintha valami ereklyék lennének!
Durva...
[/spoiler]
forgattak nálad? :D :muhahah:

blackronin

#2331
Quote from: LuckyDingo on 2011-02-10, 15:20:32
Na azért már elég lesz.. legközelebb én is elsírom magam ha meglátok egy 90 éves Luffy cosplayest :D
Arról még nem is írtam, hogy
[spoiler]
maga Miyazaki (Ghibli filmek, valaki?), úgy érzi, hogy az OP olyan jelentőségű ma, mint annak idején "A 7 szamuráj" film volt...
És még én túlzok, amikor leírom, hogy milyen népszerű az OP!?  :P
[/spoiler]

Quote from: Bishop on 2011-02-10, 15:22:27
Quote from: blackronin on 2011-02-10, 15:13:23
Belenéztem ebbe a dokumentumfilmbe egy pillanatra...
[spoiler]
Majdnem elsírtam magam, amikor megláttam, hogy egy egész japán család OP fan (tényleg teljesen átlagos család: férj, feleség és 2 gyerek), s a mangák, figurák, albumok, stb. a lakás közepén vannak kiállítva, mintha valami ereklyék lennének!
Durva...
[/spoiler]
forgattak nálad? :D :muhahah:
Sajnos még nincs saját családom, de már látom a jövőképet magam előtt!  :D


edit: az is durva, amikor
[spoiler]
Valamilyen szakértő arról beszél, hogy az OP-ben olyan mélységben vannak kiemelve a valódi értékek (barátság, összetartozás, áldozatvállalás, stb.), hogy erre a műre a japánok többsége nagy büszkeséggel gondol...
S hogy pozitív példát mutat a jövő generációnak.
[/spoiler]

edit2: azt már meg se említem, hogy
[spoiler]főműsoridőben adták le, kb. úgy képzeljétek el, mintha a VV4 helyett ez ment volna le.[/spoiler]

Junchi

A következő lépés meg remélem az lesz, hogy maga Ishihara nyögi be, hogy az OP olyan ma, mint régen a Star Wars...

Srsly! Jó cucc, nem aszondom, szal nem kérek senki védőbeszédéből és magasztalásából, de azért ennyire nem kéne felfújni a dolgot - imho.

[spoiler]Hú, micsoda flame war lesz itt, HUHÚÚÚ. :D *felveszi az "ide lőjetek!" feliratú pólót*[/spoiler]

blackronin

Quote from: Junchi on 2011-02-10, 15:31:50
A következő lépés meg remélem az lesz, hogy maga Ishihara nyögi be, hogy az OP olyan ma, mint régen a Star Wars...

Srsly! Jó cucc, nem aszondom, szal nem kérek senki védőbeszédéből és magasztalásából, de azért ennyire nem kéne felfújni a dolgot - imho.

[spoiler]Hú, micsoda flame war lesz itt, HUHÚÚÚ. :D *felveszi az "ide lőjetek!" feliratú pólót*[/spoiler]
Most nem lesz semmiféle védőbeszéd.
Minek?
Én pedig nem fújtam fel a dolgot, a japánok tették.  :P

Bishop

Szerintem sem kell egy szubjektív dokumentumfilmből bármit levonni, nekem is top helyen van OP régóta, de néha még én is túlzásnak érzek egy két kijelentést :D

Junchi: egy Bleach fantól mit is várhatnánk :D

blackronin

#2335
Én nem akarom erőltetni az egész dolgot annyira, de ha jól emlékszek akkor ilyen dokumentumfilmeket a következő művek kaptak még:
[spoiler]
1. Ghibli filmek összeségében
2. Dragon Ball
3. NGA
4. Doraemon
5. Leiji Matsumoto művei (pl. Galaxy Express 999)

Most hirtelen ennyi.
[/spoiler]

Gondoltam érdekel itt pár embert az OP, így írtam erről a dologról.
Nagyon nem kell reklámozni egyébként az OP-t.

Squazee2005

#2336
Egy biztos, Japánban a One Piece nagy jelenség. Kicsit sajnálom, hogy pl.: az amcsiknál annyira nincs megbecsülve, bár haladás, hogy vetítik legalább a legfrissebb részeket élőben.

EDIT: Amúgy 3 nap alatt több, mint 2 millió példányt adtak el a legújabb kötetből. *brag-brag-brag*

OP és Oda megérdemlik az elismerést, önmagáért beszél a dolog. :) El kell ismerni, hogy érzelmileg satöbbileg sokkal emberibb és mélyebb, mint más shounenek és akár shoujok úgy általában. Tisztelet a kivételnek. Gondolom, az a végtelen optimizmusa az egyik legmegkapóbb része a japánok számára, mert hiába szépek a szomorú drámák, a humorra mindig többen vevők, mert az élet túléléséhez ez sosem árt. Egy olyan országban, mint Japán pedig az életöröm reklámozása fontos dolog. Persze ki örülne, heti 50+ munkaórának, stressznek, társadalmi igazságtalanságoknak, végtelen fegyelemnek. De ezért is támogatják azt, hogy a japánok legyenek a szellemükben és kreativitásukban szabadok. Érdekes dolog ez. O_O Bocs, kicsit elszaladt velem a ló.  ^^"

Btw. még mindig nehezen tudom magam túltenni azon, hogy Luffy beletömte a hercegnőt a cápába. XXD

blackronin

#2337
615
[spoiler]
Chapter 615: The curse of Target-target (Mato-mato)
cover story: From the deck of the world: Colbo Mountain


Brook: Hey, hey! Luffy-san!!
Right minister: Wait, Megalo!! Where are you going!?
SHirahoshi: (I'm sorry father, brother... forgive me everyon in the castle...!)
Luffy: Let's go out for a stroll!!

Right minister: What is up with you, Megalo!? To leave the door to the princess wide open... what if something happens to the princess!?
Skeleton!! Hurry and check up on the princess!!
Brook: Gosh, you're really whipping this ol' bone to work!
right minister: She's not HEEEEREE!!!! Princess Shirahoshi isn't here!!!!
Brook: What!? The mermaid princess is missing?
right minister: This is a crisis!! A national crisis!! Who did this and when!? This has to be a kidnapping!!

Pirates: The corridor connecting Fishman Island and the Ryuugu Palace... where's the opening switch for it...
Brook: Huh? Switch?
Right minster: Skeleton!! Hurry to your majesty Neptune!! We must report this immediately!!
Pirates: We have to do it... as they say.... The only way for us to live is to listen to them...
Hurry, tell us.... if you don't, they'll kill us!!!
Brook: What are you talking about!?

Fishman Island Coral Hill (Sango hill)
Chopper: Hey Sanji!! Why did you beat up all the soldiers!?
Sanji: Damn, that was a great chance to go to Ryuugu Palace... but they said they're gonna cuff me...
Chopper: Look at everyone staring us in doubt!! Their eyes look like deep sea fishes!!
(In Japanese, disgusted eyes is expressed as "white eyes", he says their eyes are so white they look like deep sea fish's)
Sanji: Shut it!! What's done is done!
Chopper: Well THINK before you DO!
Sanji: Look, you took out half of them!! With Kung-fu! That was... pretty strong.
Chopper: Oh... damn you, I'm not happy for that comment!! (Chopper's old happy line)

Citizen: Kyaaa!! A bloodied man from the shore!!
Hey, you're from the fishman island... what happened!? Get us a doctor!
Chopper: Huh? Hey, I'm a doctor!
Sanji: Huh!? Hachi!!! What happened to you!!

Hacchan is found lying on the ground with countless arrows on his body
Chopper: Hey Hachi!! What's with that injury!!!

Hachi: Oh... it's you guys, good to see you... is Straw Hat here....?
Chopper: He's not here right now!! Wait a sec, I'll treat you!
Hachi: Gather your crew.. hurry...... you guys shouldn't get involved with this island anymore... leave Fishman Island...
Soon the New Fishman Pirates are going to invade this land....
The kingdom of Ryuugu is going to collapse....

Few hours ago in the Fishman town of Noa

Decken: Listen up, pirates under Hodi Jones!! You are lucky ones!! You'll be able to assisst us in this history defining operation!!
Pirate: The Vander Decken, from the Flying Duchman!?
Decken: Bahohohoho!! The decendant of!! I'm no ghost!!
However, I'm cursed as well....
Although I'm a fishman, I can't swim.... the power of the devil I gained in return from the curse of Mato-mato!! Have a look at its power!!

Hachi: Hodi!!
Hodi: Hachi-san....
Hachi: The drug ES will do nothing but destroy you...!
What's the use of fishmen destroying fishman island!! Don't underestimate the Great Knight Neptune!!

Hodi: Hachi-san.... please, leave us alone...
We don't want to listen to you anymore... I can't believe you're a lieutenant of Arlong Pirates I looked up to...!!
You've gone soft.... it's time for a new generation to step in...!
For the humans to know their place, We need Fishman Island, and Neptune is in our way!
You guys are the ones that taught us that we're the superior race!!

Hachi: But Arlong lost!! Decken! Hyozou!! What's up with you guys!?
You guys didn't heed the call of Arlong back then!! Why are you lending hand to these young ones!?

Hyozou: Lend hand....? I was hired. With money.
Arlong was too tight with his wallet, and couldn't keep me around...
Since you were a child, you didn't stand a chance at me.
I feel sorry for Arlong that he couldn't bring with him a better swordsman than you.

Decken: Bahohoho!! Hachi of the Arlong pirates!? Haven't seen you in a while!
Your captain tried to make me his underling, you gotta be kidding me!
I don't work under anyone!! Hodi understands that!

Hodi: Arlong-san had ambition and decisiveness I looked up to..!!
But he was unruly and lacked the sophistication...
When you guys were out there wrecking havoc in the seas, we were too young to be pirates despite our wish..!!
That generation has grown into this crowd... that's why we're prepared! We won't make the same mistake!
I inherit Arlong Pirates' will.... And to have one of the lieutenant of that pirate object to my plans, that's very disheartening
And by coincidence, the very man who crushed that dream, Straw Hat Luffy, is here on this island... do you not feel anything about that?

Hachi: He told me I'm his friend, a former Arlong Pirate... and he saved my life!! I want to see him right away!!
But as long as Arlong's will lives on here, I can't show myself to him!!
Hodi: Humans as friends? You sound like that damn Neptune!! You disgust me.
Decken: Locked on, Hachi.

Decken touches Hachi

Decken: Bahohoho!! Have you forgotten the ways of piracy?
If you want to make a point... do it with violence!! I think.

Hachi is stabbed by Decken's knife

Hachi: Gyaaa!
Decken: I touched you, now you're my target. No matter what I fling at any direction, like a living bird it will home in to you, the target.
Of course there are ways to stop them. Try them out.

Hachi: No stop!! Not that many arrows!!!
I've heatd of your powers...!! Hey Hodi, he's gonna kill me!! Stop Decken!

Hodi: Didn't I say it, Hachi-san? Vander Decken isn't working under me. We're in a pirate alliance.
Besides, you're but an annoyance now!! Coward!!

Hachi: Damn it!!

Decken: There!! Go!!!

He sends the arrows flying
Hachi runs

Decken: Bahohoho!! Go ahead, run! Run!! But they will chase you anywhere!!
Hachi: Stop!!! Damn, they come even under water!? Gyaaaaa!!!

Decken: Bahohoho... the targets I can memorize are limited to two... the same number as palm of my hand
This right hand I haven't even washed in ten years.... memorized Princess Shirahoshi.
Do you understand? The weapon, the love, whatever I throw!! Will chase after my target to the depth of hell!! This is my power!!

Hodi: Alright humans!! You understand Decken's power now?
So here's the first part of the plan.... The Ryuugu Palace is known to be inpenetrable...
But the man who kept throwing objects penetrating its defence for ten years... is this man Vander Decken!
So... you'll become the penetrating weapons and be thrown by Decken... and fly towards the Mermaid Princess!
Where you will actually land is a hard wall of the tower....
Then you'll open the gates from inside, and let us in! That is your mission!
Pirate: Ridiculous.... we'd die hitting that wall!
Hodi: Of course you will. That's why we're going to use you humans, with your expendable lives!!
You are worth less than slaves here!!
Those who lived after hitting the wall, complete your mission!! If all goes well, we'll let you free!
If you wish to decline the mission, I'll throw you all out of this bubble!! Worthless inferior race!!

Ryuugu Palace North-East, the passage to Hardshell Tower

Right minister: Hurry skeleton! To the king!
Pirates: Wait.. if you don't open the passage, we'll be killed by Hodi...
Right minister: King Neptune!!! It's a kidnapping case!! The princes has been abducted!!
Brook: And there are pirates raining down on the tower!! We're under attack!!
Neptune: Kidnap!!!? Shirahoshi!! Who did this!!!
Zoro: Invasion at time like this...? What are we to do...?
Usopp: Why NOW! We're holed up here in the palace too!! Wh-what should we do!? No wait don't answer that.
Zoro: Let's slice them up.
Usopp: I SAID DON'T ANSWER IT!!

Scene changes

Luffy: Don't you think you can come out of the shark now?
Shirahoshi: N... no, I'd rather stay inside yet...
Luffy: How is it? The first time outside in ten years!
Shirahoshi: My heart is thumping... I'm doing something terrible...
Luffy: No you're not, you're just going outside! You're weird...
Shirahoshi: Is this what they call... adventure?
Luffy: Hahahaha, yeah I guess, if your heart is thumping, that must be adventure.
And you said Forest of Sea? What is that? Is there something interesting there?
Shirahoshi: It's a graveyard!! There's a grave I haven't been able to visit ever since it was made...
For ten years, I've always wanted to go there...

Deep Sea: Forest of Sea

Jinbe: It's been ten years.... since the incident that rocked the Fishman Island...
The assassination in mid daylight... time goes by fast.
The princes' have all grown to be strong warriors... But Princess Shirahoshi is still in the tower...
But none of us have forgotten your ideals....

Queen Otohime!!
[/spoiler]

LuckyDingo

#2338
Vééégreee...:

http://mangastream.com/read/one_piece/78750707/1

Elment fejezet volt.

blackronin