Main Menu

OnePiece

Started by LuckyDingo, 2007-05-02, 00:09:16

Previous topic - Next topic

Squazee2005

Nézd el, a járvány még ott van, óvatosba' nyomják, bár az anime visszatért már.

2 kiemelkedő dolog volt a fejezetben számomra, Jinbei és Robin, ezen dőltem, jó párosítás és Yamato a végén. Nekem nem bántja a szemem annyira a hasonlóság, talán animében még úgy se fog látszani.

Több érdekes elméletet hallgattam meg Joy-Boytól a Youtube-on, ami kicsit pótolja a fejezetek okozta hiányt.

Bár többen azt várják, hogy Sanji mentse meg Momot, azért ő még a káoszban, amennyiben kitör a háború, el tud surranni, ha át tud változni sárkánnyá.

Érdekes, hogy mennyire hangsúlyosak az apa-gyermek kapcsolatok, nem csak itt, az előző arc-okban is, de itt különösen. Vajon ez előre vetíti Luffy esetleges konfliktusát az apjával, esetleg a példaképével, Shankssel, aki az apafigurája?

Ha ennek az Act 3-nak vége, akkor megint lesz egy kis világkitekintés vajon? Kiderül, mi történt?

blackronin

985
Érdekes fejezet volt, különösen Kaido "Új Onigashima terve", ami lényegében a Rocks Kalózok és a God Valley incidens esetét akarja megismételni.
Kaido és Big Mom a Világ Kormány ellen.

Kanjuro és Kiku harca klassz, különösen a fej nélküli lovasok.
Orochi-nak pedig vége lenne? Kötve hiszem, biztos hogy valami óvintézkedés vagy a DF-je mentette meg Kaido váratlan lefejezésétől.
De erre sajnos várni kell legalább 2 hetet, mert Jump break.  :frown:

Ami viszont fárasztott:
Yamato Nami-hoz való hasonlósága nagyon szembeötlő volt a fejezetben, tényleg jogosan kritizálják Oda-t most a rajongók.
Ha egy kicsit megerőltette volna magát a design terén, akkor senki sem panaszkodna.

blackronin

986
EPIC fejezet, nagyon ütött. :)
Kaido kicsit elszámította magát, de azért nem kell félteni.

A végső spread emlékezetes, valamint szerencsére nem kell 2 hetet várni a folytatásra.

Squazee2005

Kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki mindebből, Kanjuro talán megérdemelte, hogy off-screen győzzék le, de azért szívesen megnéztem volna. Yamatot még emésztgetem, nem tudom hova tenni egyelőre.

blackronin

987
OPIC fejezet.  :smile:
A color spread, amin végre Jinbei is rajta van a többiekkel, meg a dupla oldalak mind királyak voltak.
Különösen a Hold előtt álló sárkány Kaido.  :whoah:
A Scabbards banda képes volt megsebezni Kaido-t, de tudjuk hogy ez még kevés a győzelemhez.

Sajnos jövő héten Jump break, így nagyon várós a következő fejezet.

blackronin

988
Élvezetes fejezet volt, bár egy kicsit rövid.
Jövő héten sajnos megint break, de ez már a szokásos Oda szünet.

Az biztos, hogy a 1000-ik fejezetet szerintem már nem fogjuk elérni ebben az évben a sok break miatt...  :frown:

Squazee2005

Kár a szünetért, de már megszokhattuk. Amúgy nagyon jók a fejezetek, alig várom a többit.

blackronin

#4357
Egy érdekes hír:
Greg (aki Japánban él és lényegében Oda "nyugati" jobb keze, hiszen több japán tv műsorban is szerepelt mint aki a legtöbbet tudja az OP-ről, sőt Oda meg is hívta többször a saját házába) és Stephen (aki a mangaplus oldalon fordítja nekünk a hivatalos fejezeteket, meg ő felelős a hivatalos angol OP kötetekért is) arról beszélt egy podcastban, hogy szerintük a várakozásokkal ellentétben nem lesz Act 4. és Act 5. a Wano arc-ban, hanem váratlanul fog véget érni az egész a mostani Act 3.-ban.

Egyelőre mindenki abban a hitben van, hogy (Kabuki előadás révén) a Wano arc 5 Act-ból fog állni, vagyis mi kb. a közepén vagyunk most.

Érdekes teória, főleg ezektől az emberektől, akik közel vannak Oda-hoz.

edit:
Greg megint megerősítette, most határozottabban, hogy az 5 részből álló Wano arc NAGYON valószínűtlen, Oda inkább a klasszikus "Jo-Ha-Kyu" felállást fogja követni. Ez egy rövidebb Kabuki előadásnak felel meg. A "Ha" rész lezárult Oden flashback-je előtt, azóta a "Kyu" részben vagyunk.
Szerinte sokan pofára fognak esni, ha rájönnek, hogy közel sincs még annyi hátra az arc-ból, mint ahogy remélik.

Nekem az egészből az jött le, hogy inkább team battle dolgokra számítsunk, nem fog beleférni az időbe (főleg ennyi break mellett), hogy egy-egy elleni harcokat kapjunk. Max. Luffy vs Kaido, de kb. ennyi.

Hát nem mondhatom, hogy nagyon örülök ennek a fejleménynek.  :frown:

Mondjuk már egy ideje bennem motoszkál az az elképzelés, hogy IGAZI, egy-egy elleni küzdelmeket a SH banda esetében lehet hogy már csak a Blackbeard kalózok elleni összecsapásokban láthatunk... ami meg már a manga végén lesz Raftel szigetén, a végső háború előtt.

blackronin

#4358
989
Akciódús fejezet volt, SH banda vs Kaido emberei + Big Mom.
A végső color spread klassz volt, de elég egyértelmű, hogy team battle mellett már nem lesz igazán idő különálló küzdelmekre (a várható Kaido vs Luffy mellett).

edit:
990
Okés fejezet volt, bár az röhejes, hogy megint break.
Erről kicsit panaszkodtam is az AP fórumán, hiszen ha a "2 fejezet + break" felállásra lassulunk le, akkor 5 év nem igazán lesz elegendő a manga normális lezárására.
Bízok továbbra is Oda-ban, de ez a tendencia kezd már egy kicsit aggasztó lenni.

Squazee2005

Sok a break, ez tény és való, de amíg náluk is megy a járvány, addig lassú marad egy darabig.

Inuarashi (nem fogom Dogstormnak szólítani) és Nekomamushi (CatViper... ugh, Namiból miért nem lett ennyi erővel Wave?) sulong formában, vagyis max. Jacket szedik le, hogy legyen egy kis bosszú.
Drake átállása nem meglepő, Hawkins kártyázik, valószínűleg kiszámolta, hogy így neki a legjobb, ezért egyelőre nem vált. Érdekes, hogy Zoro kifulladt vagy fáradtabb, ezt mások azzal magyarázzák, hogy az Enma szívja az életerejét, ezért akar mindenáron, mihamarabb küzdeni Kaidoval. A 989. fejezeten meg is lepődtem rajta, nem szokott ő a főellen menni ennyire.

blackronin

#4360
Quote from: Squazee2005 on 2020-09-13, 22:23:21
Sok a break, ez tény és való, de amíg náluk is megy a járvány, addig lassú marad egy darabig.
A járvány dolga érthető, de a többi mangaka valamiért mégis képes tartani a rendes munkarendet nagyjából.
A másik az, hogy nekem nincs kifogásom a "4 fejezet majd break" felállással (rosszabb esetben 3 fejezet után jön a break), de mostanra lelassultunk már a 2 fejezet + break szintre és még szerencsések vagyunk, ha nem esik be egy Jump szünet, mert akkor még rosszabb.
Az AP-n is erről írtam, hogy az ilyen tempó már komolyan károsítja a manga élvezhetőségét és szerkezetét.
Aki csak kötetet olvas, az is rosszul jár, mert kevesebb kötet jelenik meg egy évben a sok break miatt.

Quote from: Squazee2005 on 2020-09-13, 22:23:21
Inuarashi (nem fogom Dogstormnak szólítani) és Nekomamushi (CatViper... ugh, Namiból miért nem lett ennyi erővel Wave?) sulong formában, vagyis max. Jacket szedik le, hogy legyen egy kis bosszú.
Drake átállása nem meglepő, Hawkins kártyázik, valószínűleg kiszámolta, hogy így neki a legjobb, ezért egyelőre nem vált. Érdekes, hogy Zoro kifulladt vagy fáradtabb, ezt mások azzal magyarázzák, hogy az Enma szívja az életerejét, ezért akar mindenáron, mihamarabb küzdeni Kaidoval. A 989. fejezeten meg is lepődtem rajta, nem szokott ő a főellen menni ennyire.
Hát igen, Zoro még viszonylag rövid ideje birtokolja az Enma-t, így a negatív hatásokat biztosan nem sikerült még semlegesítenie.

Egyébként most jött ki a OP Magazine 10., amiben benne van Alvida és Smoker gyümölcse, valamint érdekes felvetés van arra vonatkozóan, hogy a Doflamingo által forgalmazott gyógyszerek lehet hogy valamilyen szinten befolyásolták Whitebeard állapotát is (az infúziós állványok Dofi emblémáját hordozzák magunkon), vagyis hogy nem a legjobb formában volt a háború idején.
A magazinban kijött az Ace novella első része is, amit Boichi (a Dr. Stone alkotója rajzolt), elég királyul néz ki, különösen WB a végén.  :whoah:

edit:
991
Jó átvezető fejezet volt, Inu és Neki Sulong formája király.
Valamint Oda üzente a Jump-on keresztül, hogy megtesz mindent azért, hogy az 1000.-ik fejezet ebben az évben kijöjjön.
Úgy legyen.

Kraivan

QuoteNekem az egészből az jött le, hogy inkább team battle dolgokra számítsunk, nem fog beleférni az időbe (főleg ennyi break mellett), hogy egy-egy elleni harcokat kapjunk. Max. Luffy vs Kaido, de kb. ennyi.

Pontosan ez tetszik az egészben...

Sajnos 1vs1 harcok több okból sem kezelhetőek egy ekkora világban:
1) szerintem unalmas így több évtized után (és sok-sok elfogyasztott sorozattal mögöttünk)
2) a karakterek korántsem ugyanúgy fejlődnek.
Usopp, Nami, Chopperinkább support karakterek már. És azért rangsorolni karaktereket hogy mindenki ugyanolyan erős ellenfelet kapjon...

3) rengetegszer az 1v1 harc egyfajta filozófiai harc mintsem erőpróba. Persze el tudok képzelni érdekes harcokat 1vs1bena  mostani ehlyzetben is.
4) Jelenleg mennyi résztvevő is van? És a BigMom kalózok meg se érkeztek... Márpedig Persopero szavaiból ítélve ők esélyesebbek hogy harmadik fél lesznek...

De ez ami van... az háború, masszív káosz. És ez SOKKAL izgalmasabb mint 1v1 és a többi nézi a páholyból a dolgokat.

Sok helyen olvasom hogy Oda mennyire disrespecteli BigMom-ot is, miközben 2 dolgot figyelmen kívül hagynak:
egy: ez egy komikus battle shounen.
kettő: BigMom még mindig rohadt erős legyőzni senki se fogja (legalábbis 2 héten belül 1vs1ben) de az is elég hogy nincs ott ahol nem kéne lennie. Ó... és ez is mennyire jó téma... Jönnek a yonko powerlevel viták. Emperor az a politikai hatalom, nem az 1v1. Persze így is rohadtul erős, de jó látni hogy Bigmom a legénysége/családja nélkül kezelhető.

Sokkal érdekesebbek ezek a hatalmi fordulatok mint egy birkózás egyenrangú ellenfelek között. És jó látni hogy mindenki zavarja Luffy-t odébb hogy nincs idő a csőcselékkel foglalkozni, bár a Numbers, és a Tobi Roppot nem kéne annyira lebecsülni sem.

Eleve láttuk hogy Sanji simán elveri Page1-t. De még mindig nem láttuk hogy Page1 és Ulti együtt mennyire tud összedolgozni.

Kaido maga se legyőzhetetlen. Őt is többször legyőzték, csak nem marad sokat a földön... se bilincsben... se víz alatt...
Érdekes hogy Kinemon hirtelen mennyire megerősödött. Idáig ugyebár comic relief szerepe volt (pláne hogy a bemutatkozása hogy finggal tud beszélni), most meg stratéga és Wano elit szamurája...

(and Im back after so many years!)

blackronin

#4362
Quote from: Kraivan on 2020-09-27, 21:37:19
(and Im back after so many years!)
Örülök neki, eddig szinte csak én és Squazee2005 beszélgetünk már az OP-ről...  :P
Persze az AP-n is fent vagyunk, de azért jó magyarul is elmélkedni egy kicsit a mangáról.

Egyébként lényegében mindennel egyetértek, amit leírtál.

A pro és kontra érveket az 1vs1 harcok vonatkozásában.
A power level és Big Mom kapcsán felhozott dolgok ("az miért olyan erős?", "Big Mom milyen gyenge már, hogy véletlenül hozzá értek", stb.) tényleg gyakran röhejesek, ahogy egyes emberek állandóan ebbe az irányba akarják vinni a beszélgetést az AP-n...
A Wano arc, egészen pontosan az Onagashima része, valóban egy háború, Luffy és Kaido között, amely során mindenki hozta a maga szövetségeseit, amelyet még megfűszerez az, hogy ott van Big Mom és a bandája is.

Az egyetlen érdemi kritikám az OP-vel kapcsolatban mostanában az (szerinte mindenki kívülről fújja már a dolgot), hogy a furcsa pacing árt az arc élvezhetőségének.
Oda mostani Jump üzenete jó előjel, hogy ő is tisztában van azzal, hogy a sok break nem tartható fenn az örökkévalóságig.
Reméljük, hogy 2021-ben jobb lesz a helyzet ebből a szempontból.

edit: itt van egyébként a Boichi által rajzolt Ace novella első része:
https://m.imgur.com/gallery/KVezLcq

Kraivan

Ez a Yonko-level és a fanbase powerlevel fanatizmusa sokszor őrjítő tud lenni.

Tény hogy nagyon sok battle sorozat egy nagyon egyszerű formulát használ: tökmindegy hogy valaki tüskét köpköd vagy papírt hajtogat olyan szinten hogy vágja a teret is "10 > 5" logikával megy... Ez pedig hosszútávon nem tartható fenn.

Összefutottam egy randa vidoval ahol próbálja valami okostojás skálázni az erőviszonyokat. És Crocodile 750 körül volt Doflamingo meg 8ezer...
És persze... battle shounen formulaként lehet így néz ki ábrázolásban. Azért kicsit unalmas lenne ha 900 rész után még mindig gomu-gomu bazooka lenne a finishing move...

A helyzet az h a Straw hat csapat mindigis erős volt csak hírnevük nem volt épp.
Unpopular opinion, de ne feledjük hogy Moria-t Kaido állította meg. (na az egy side story amire nagyon kíváncsi lennék)

Persze kell hogy Emperor szinten valaki erős legyen, de itt inkább arról van szó hogy politikai hatalommal bírnak és nem tetszik a WG-nek se amit csinálnak. BigNews erős, és igen nagy befolyása van a világra...

Eleve nem értem Kaido miért van omnipotensnek beállítva amikor a bemutatkozása is úgy indult hogy 7x legyőzték, 18x elkapták csak a Marine-k, 40 alkalommal kínozták és próbálták kivégezni... Ezt akárhogy nézem semmiképp sem lehet a "legyőzhetetlen/sérthetetlen" kategória.
A helyzet az hogy minden alkalom után Kaido felállt...!

Továbbá fordítva is igaz a world building. Eleve egy kicsit elcsépelt hípenak tartom hogy a Grand Line valami nagyon veszélyes helynek van titulálva ahol csak az elit elitje képes egyáltalán levegőt venni... Erre civilizációk vannak mindenhol, mezei cickányok élnek szerte a világban ami... Hagyjuk már ezt a lvl80 elbafi szúnyog megeszi lvl5-Boss Don Krieget? Ez már mmorgp storytellingben is fáj...

Persze BigMom erős... annyira hogy nem lehet megállítani. De ez a csata most arról szól hogy ki hol van ki ellen.
Amíg BigMom visszasétál addig se zavar sok vizet. King és Queen most le van kötve a mid zónában. Sokkal élvezetesebb azt nézni hogy ha Luffy mondjuk BM ellen küzd akkor Kinemon halálozási esélye növekszik...

Tény hogy pár érdekes 1v1 clash lehetett volna:
Nami vs Bigmom - téma weather control. A shulong formért kell a holdfény. BM felhőt teremt Zeussal Nami meg próbálta volna tisztítani az eget. Mindenki más meg asszisztál.

Csaaptharcok már szinte elengedhetetlenek... Eleve akkora hype-t kaptak itt dolgok. Két Admirális / Yonko párbaja hetekig tart.
Még Jack vs Mink is napokig húzódott és ebből Jack nem is aludt...

Eleve fenntarthatatlan így a folyamat, mert Luffy harcmodora pont arról szól hogy feláldoz valami egy powerspike-ért. Így is fintorognak páran hogy Doflamingo ellen Luffy 5-10 percig paralizálva volt, erre Katakuri ellen ami rá egy hétre volt már csak Haki off volt.

Oda már nagyszerűen felépítette a világot és sokkal érdekesebb már hogy ki hogyan illeszkedik ebbe a világba.
Már ha csak ezt a csatát nézzük azok az apróságok amit Luffy tett teszi lehetővé hogy Marco itt van. Ugyanis Weevil épp faluba tartott amit WhiteBeard nagy becsben tartott. De most h a shichibukai rendszert felbontották és elfogatóparancs van érvényben Marco hátrahagyhatta az őrposztját mert majd a tengerészgyalogosok foglalkoznak Weevillel...

És persze két Yonko is egy helyen van, ami ugyebár egy nagy hatalmi pozíciós csomópont, és Blackbeard egy panelen csak annyit mondott hogy "óh... akkor én most élek az alkalommal és megszerzem..."
Ami persze lehet h jön ő is Wano-ra marineford 2.0 változatban kihasználva az alkalmat és lehet hogy Shank jön megint... 5 Yonko egy helyen... érdekes power vacuum lenne...
De az is lehet hogy megy Whole Cake Island-re phoneglyphet és BM kincsestárát megostromolni mert jelen információnk szerint Katakuri egyedül nem tud majd mit tenni akármennyire erős.


De hogy 991nél maradjunk. Drake is ugyebár átállt...
Mennek is a spekulációk hogy akkor mik lesznek a harcok:
Ulti+PageOne vs Namu + Usopp
Jinbei + Franky vs Hacha? (eleve annyi új karakter van hogy a Numberek eddig nem tűnnek nagy számnak, pedig Ancient Giantekről van szó...)
Zoro + Drake vs Scratchman? Azért Apoo annyira nem erős, hacsak nem abban van szerepe hogy kijózanítja a részeg numbereket...

Queen meg lehet most szórt szét egy adag vírust

blackronin

#4364
Megy a találgatás, de úgy tűnik, hogy nem lesz a héten fejezet, mert valami történt Oda-val.  :frown:
Rossz az időzítés nagyon, mert lényegében még egy nem várt break és a 1000-ik fejezet nem lesz meg 2020-ban.
Még bármi történhet, mert a Jump oldalán nincs változás a dátumban, de a VIZ oldalán már break-ről beszélnek.

Furának tartom, hogy állandóan Oda-val vannak problémák (akire elvileg úgy vigyáznak, mint az aranytojást tojó tyúkra), míg a többi mangaka különösebb panaszkodás/fennakadás nélkül képes hozni a fejezeteket.
Természetesen Oda egészsége a legfontosabb, de az egész kezd nehezen követhető lenni.
Most nincs movie, extra színdarab, különleges projekt, vagyis semmi olyan kötelezettség, ami miatt Oda-nak sokat kellene utaznia vagy egyeztetnie.
A lakásában be van rendezve minden, az asszisztensek külön szobában dolgoznak, viseli a maszkot, külön futár jön a fejezetért vagyis még Jump szerkesztőségébe se kell bemennie...

edit: jött a hír, hogy nem 1 hét break, hanem 2 hetes break jön Oda váratlan betegsége miatt.
Akkor ennyi volt a 1000.-ik fejezet 2020-ra...  :frown:

Squazee2005

Kaido bemutatásához az is hozzátartozik, hogy attól függetlenül, hogy hányszor volt rossz helyzetben, azért az is elterjedt róla, hogy egy-az-egy ellen nem lehet legyőzni, s az, hogy nem igazán tud nagyon kárt tenni magában (igaz, gondolom az "öngyilkossági" kísérletei is csak időmúlatás, és élvezet-hajhászás miatt történtek) azért eléggé magasra teszik a lécet. Nyilván legyőzhető, ahogy valószínűleg Oden is legyőzte volna (ez persze puszta spekuláció) húsz évvel ezelőtt, ezért is bízom benne, hogy Luffy legyőzi.
Az igaz, hogy így nehezebb elkapni a háború ritmusát, sok a szünet, most jön a váratlan betegség is... szóval nem érzem még annyira, hogy jófelé haladnánk. Valaki említette valahol, hogy most még a Szalmakalaposok nem voltak "nehéz" helyzetben, egyelőre jól állnak a harcban és ez is változhat.
Érdekes a Vegapunk által fejlesztett vagy felélesztett "ancient giants" esete is, és azt hiszem külön irónikus, hogy Vegapunk készített egy sárkánygyümölcsöt (talán ezt is Kaido kérésére) ami végül Momonál kötött ki, nem pedig Yamatonál. Ezek az igazi és választott apák ellentéte itt is kiéleződik, előrevetítve, hogy a végefelé Luffynak is lesz valamelyikkel konfliktusa talán?

Kraivan

Ausztráliai youtuberünk mondandója sokszor egyezik az enyémmel:
Miért nem lesz Luffy soha a legerősebb?

Én ehhez hozzátenném hogy Luffy ugyebár Gear technikával operál.
Még merem kockáztatni hogy alap formában Zoro, Sanji és Junbei erősebb is. Hisz utóbbiak nekiesnek az ellenfélnek és technikáznak.
Luffy gear 2nd nélkül fel se veszi a harcot azok ellen akiket a többiek szétvágnak.

Quoteött a hír, hogy nem 1 hét break, hanem 2 hetes break jön Oda váratlan betegsége miatt.
Akkor ennyi volt a 1000.-ik fejezet 2020-ra...
Mai napig nem értem miért Oda az egyetlen aki csinál mindent?
Vagy hogy működik pontosan ez? Oda scatcheket csinál, valaki meg átrajzolja hogy jó legyen?
Vagy Oda rajzol minden panelt az asszisztensek meg hibákat javítanak?

Ennyi év (és betegségi skip) után gondolná az ember hogy már legalább 3-4 ember rajzol, és mondjuk van egy szupertitkos személy aki a sztori scriptet is tudja...
Jobban félek attól hogy Odaval történik tényleg valaki, és xy átveszi a sztori-irányítást a pénz *köh-köh* a rajongók kedvéért és kapunk egy "multiinterdimenzionális marslakó ősök irányítják a világot a háttérben én vagyok az apád endinget a kihagyhatatlan bolygóromboló ökölharcokkal..."

A One piece egyik szépsége hogy a powerceiling már régóta ismert. Mihawk a legerősebb kardforgató, kaido a legerősebb lény, Bigmom a legnagyobb befolyással rendelkező, Whitebeard a legerősebb ember, stb...
Ami változik az a megjelenítés. Persze hogy 2002-ben "gyengébb" volt a vizuális presentáció, de történet alapján nem kéne Crocodile-nak feltétlen gyengének lennie. Elvégre őt is Lvl6on tartották Impel Downban.

blackronin

#4367
Sok érdekes dolgot hoztatok fel, így az én véleményem ezekről:

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
Ez a Yonko-level és a fanbase powerlevel fanatizmusa sokszor őrjítő tud lenni.

Tény hogy nagyon sok battle sorozat egy nagyon egyszerű formulát használ: tökmindegy hogy valaki tüskét köpköd vagy papírt hajtogat olyan szinten hogy vágja a teret is "10 > 5" logikával megy... Ez pedig hosszútávon nem tartható fenn.

Összefutottam egy randa vidoval ahol próbálja valami okostojás skálázni az erőviszonyokat. És Crocodile 750 körül volt Doflamingo meg 8ezer...
És persze... battle shounen formulaként lehet így néz ki ábrázolásban. Azért kicsit unalmas lenne ha 900 rész után még mindig gomu-gomu bazooka lenne a finishing move...
Én is próbáltam nagyon régen erőviszonyokat felállítani, de csunyán elbuktam, az ilyen jellegű videókkal, teóriákkal nem is foglalkozok, mert számomra értelmetlen.
Oda kreatívan használja az erőket és nincsenek igazából kőbe vésett szabályok, ami szerintem legtöbbször jót tesz a harcoknak.

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
A helyzet az h a Straw hat csapat mindigis erős volt csak hírnevük nem volt épp.
Unpopular opinion, de ne feledjük hogy Moria-t Kaido állította meg. (na az egy side story amire nagyon kíváncsi lennék)
SH banda valóban mindig erős volt, de a PR-juk nem volt kiemelkedő.  :P
Én is kíváncsi lennék a Moria vs Kaido dolgora jobban, de egyelőre ennyit kaptunk.
Moria akkoriban jóval erősebb és veszélyesebb volt, több karaktertől hallottuk a timeskip előtt, hogy Moria eltunyult és túlzottan támaszkodik az alattvalóira. Ez talán a timeskip után már nincs így, de itt se ismerjük, hogy mi történt vele a Feketeszakállal való találkozás után.

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
Persze kell hogy Emperor szinten valaki erős legyen, de itt inkább arról van szó hogy politikai hatalommal bírnak és nem tetszik a WG-nek se amit csinálnak. BigNews erős, és igen nagy befolyása van a világra...
Yonko-nál a befolyás fontosabb mint a konkrét erő, persze a nagy erő /kemény képesség mondhatni "velejárója" ennek a rangnak.

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
Eleve nem értem Kaido miért van omnipotensnek beállítva amikor a bemutatkozása is úgy indult hogy 7x legyőzték, 18x elkapták csak a Marine-k, 40 alkalommal kínozták és próbálták kivégezni... Ezt akárhogy nézem semmiképp sem lehet a "legyőzhetetlen/sérthetetlen" kategória.
A helyzet az hogy minden alkalom után Kaido felállt...!
:tezsvir:

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
Továbbá fordítva is igaz a world building. Eleve egy kicsit elcsépelt hípenak tartom hogy a Grand Line valami nagyon veszélyes helynek van titulálva ahol csak az elit elitje képes egyáltalán levegőt venni... Erre civilizációk vannak mindenhol, mezei cickányok élnek szerte a világban ami... Hagyjuk már ezt a lvl80 elbafi szúnyog megeszi lvl5-Boss Don Krieget? Ez már mmorgp storytellingben is fáj...
Én már rögtön tudtam (amikor először előhozta ezt Oda), hogy a New World nem azért kemény, mert egy szúnyog 20 szinttel magasabb mint mondjuk East Blue-ban.  :D
Számomra mondhatni egyértelmű, hogy a New World azért veszélyes, mert ott valóban sokkal több és keményebb alakkal összefuthat az ember.

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
Luffy harcmodora pont arról szól hogy feláldoz valami egy powerspike-ért. Így is fintorognak páran hogy Doflamingo ellen Luffy 5-10 percig paralizálva volt, erre Katakuri ellen ami rá egy hétre volt már csak Haki off volt.
Rayleign arről beszélt, vagyis hogy azért kell kockáztatni és erősebb ellenfelekkel is összekerülni, mert a haki leginkább úgy fejlődik, ha valaki a végsőkig tolja a határokat.
Ő megtanította egy szintre Luffy-t, de a valódi mesterré válást csak a tényleges küzdelmek során érhető el.

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
Oda már nagyszerűen felépítette a világot és sokkal érdekesebb már hogy ki hogyan illeszkedik ebbe a világba.
Már ha csak ezt a csatát nézzük azok az apróságok amit Luffy tett teszi lehetővé hogy Marco itt van. Ugyanis Weevil épp faluba tartott amit WhiteBeard nagy becsben tartott. De most h a shichibukai rendszert felbontották és elfogatóparancs van érvényben Marco hátrahagyhatta az őrposztját mert majd a tengerészgyalogosok foglalkoznak Weevillel...
Az ilyen dolgok nekem is tetszenek, vagyis hogy Luffy korábbi cselekedetei milyen hatással vannak a világra és a benne élőkre.

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
És persze két Yonko is egy helyen van, ami ugyebár egy nagy hatalmi pozíciós csomópont, és Blackbeard egy panelen csak annyit mondott hogy "óh... akkor én most élek az alkalommal és megszerzem..."
Ami persze lehet h jön ő is Wano-ra marineford 2.0 változatban kihasználva az alkalmat és lehet hogy Shank jön megint... 5 Yonko egy helyen... érdekes power vacuum lenne...
Szerintem Wano-ban már nem lesz több fél, így is elég kaotikus, valamint a Wano arc után fog beindulni a "nagy háború", ami az OP megszerzésében fog kiteljesedni.
Ebben pedig a World Government lesz az igazi ellenfél, a Yonkou-k már csak mellékszereplők lesznek (igen, még maga BB is).

Quote from: Kraivan on 2020-09-28, 13:49:46
De az is lehet hogy megy Whole Cake Island-re phoneglyphet és BM kincsestárát megostromolni mert jelen információnk szerint Katakuri egyedül nem tud majd mit tenni akármennyire erős.
BB szerintem egy Ancient Weapon-t fog megkaparintani, amivel előnyhöz juthat a Kalózkirállyá váláshoz.

Quote from: Kraivan on 2020-10-03, 12:21:34
Mai napig nem értem miért Oda az egyetlen aki csinál mindent?
Vagy hogy működik pontosan ez? Oda scatcheket csinál, valaki meg átrajzolja hogy jó legyen?
Vagy Oda rajzol minden panelt az asszisztensek meg hibákat javítanak?

Ennyi év (és betegségi skip) után gondolná az ember hogy már legalább 3-4 ember rajzol, és mondjuk van egy szupertitkos személy aki a sztori scriptet is tudja...
Jobban félek attól hogy Odaval történik tényleg valaki, és xy átveszi a sztori-irányítást a pénz *köh-köh* a rajongók kedvéért és kapunk egy "multiinterdimenzionális marslakó ősök irányítják a világot a háttérben én vagyok az apád endinget a kihagyhatatlan bolygóromboló ökölharcokkal..."
A következőképpen működik a dolog:
Ha jól tudom, akkor Oda-nak 4-5 asszisztense van, meg több szerkesztője.
A szerkesztők azért kellenek, hogy Oda leegyeztesse velük a történet folyását és az egyes fejezetek tartalmát.
Jó-e a tempó, unalmas vagy izgalmas-e szerintük, kire mennyi hangsúlyt kellene fektetni, stb.
Oda ezeket a tanácsokat általában megfogadja, legalábbis a korábbi szerkesztők azt mondták, hogy jó volt Oda-val dolgozni ezen a téren.
Legendásan rossz mangaka ezen a téren Kubo, a Bleach alkotója, aki a Jump szerkesztőségében lényegében "közutálatnak" örvendett.

Oda megrajzolja az adott fejezet érdemi art-ját 2-3 nap alatt (a saját stúdiójában, ami külön van az asszisztensektől), majd átadja az asszisztenseknek utómunkára (ők egy nagyobb irodában dolgoznak együtt), ellenőrzésre (vonalak korrigálása, átrajzolása, simítása, vastagítás, stb., valamint a színes oldalakért is az asszisztensek a felelősek), ami szintén 2-3 nap (ebbe beletartozik egy végső megnézés Oda-val).
Ha megvan minden, akkor borítékban elviszik a fejezetet a Jump szerkesztőségébe.
A mostani betegségnél lehet, hogy pont úgy jött ki a kiesés, hogy nem egy, hanem két határidőből is kicsúszott Oda, így nem engedték át a szerkesztők az újságba az utolsó alkalmas fejezetet, ezzel is enyhítve az Oda-ra nehezedő nyomást.

Én már annak örülök, hogy Boichi (a Dr. Stone alkotója) örömmel besegít Oda-nak, hogy az Ace novella manga formában is megjelenjen.

Quote from: Kraivan on 2020-10-03, 12:21:34
Én ehhez hozzátenném hogy Luffy ugyebár Gear technikával operál.
Még merem kockáztatni hogy alap formában Zoro, Sanji és Junbei erősebb is. Hisz utóbbiak nekiesnek az ellenfélnek és technikáznak.
Luffy gear 2nd nélkül fel se veszi a harcot azok ellen akiket a többiek szétvágnak.
Én úgy mondanám, hogy Luffy "szintekkel" operál, mint mondjuk Goku.
Luffy alapból gyengébb az erősebb csapattagokkal (pl. Zoro, Jinbe és Sanji), általában kell némi idő míg felméri az ellenfelét (de többször is előfordul, hogy félreértelmezi az ellenség erejét).
Ezért van az szerintem, hogy néha töltelék ellen is Gear 2nd és haki kombót használ, pedig egy sima Bazokka elég lenne...
Zoro, Jinbe és Sanji inkább rögtön a leghatékonyabb technikát bevetik, ahelyett hogy játszadoznának.

Quote from: Squazee2005 on 2020-10-03, 10:49:54
Az igaz, hogy így nehezebb elkapni a háború ritmusát, sok a szünet, most jön a váratlan betegség is... szóval nem érzem még annyira, hogy jófelé haladnánk. Valaki említette valahol, hogy most még a Szalmakalaposok nem voltak "nehéz" helyzetben, egyelőre jól állnak a harcban és ez is változhat.
A SH szövetség valóban egyelőre jól tartja magát, de biztos, hogy ez a felállás meg fog fordulni.
Ezért is lenne jó haladni a történettel, nem pedig egy helyben toporogni hetek óta...

Quote from: Squazee2005 on 2020-10-03, 10:49:54
Érdekes a Vegapunk által fejlesztett vagy felélesztett "ancient giants" esete is, és azt hiszem külön irónikus, hogy Vegapunk készített egy sárkánygyümölcsöt (talán ezt is Kaido kérésére) ami végül Momonál kötött ki, nem pedig Yamatonál. Ezek az igazi és választott apák ellentéte itt is kiéleződik, előrevetítve, hogy a végefelé Luffynak is lesz valamelyikkel konfliktusa talán?
Momo sárkánygyümölcse szinte biztos, hogy Kaido DF-jének egy titokban elkészített korai változata, amit talán tovább is fejlesztett azóta Vegapunk.
Az "Óriás" projekt is előrébb tart a valóságban, mint ahogy Big Mom, Caesar és a többi szereplő gondolja.
A Dragon vs Luffy konfliktus pedig számomra egyértelmű, de az hogy ez miben merül ki az jó kérdés (hol van Luffy anyja, mi a terve a Forradalmárokkal, miért nem volt része Dragon Luffy életének).

Squazee2005

Én úgy vettem le, hogy Dragon tudja, hogy mire szánta sors Luffy-t, ezért nem avatkozik be az életébe különösebben, kivéve LogueTown esetét, ahol Luffy "bizonyította" a sors kegyeltje titulusát azzal, hogy túlélte a kivégzést, ezért, gondolta, ha már ott van, lök rajta ő is. A Forrdalmárok is mindenhol "felszabadítják" a népet, kicsit párhuzamosan dolgoznak Luffyékkat is, bár ők kisebb szinten mozognak.
Én a Shanks-szel való konfliktust jobban el tudom képzelni, ami szép csavar lenne, hiszen eddig szinte mindig a "nevelő" apák voltak a példaképek, a jók, az etalonok. Shanks is tud valami fontosat, hiszen beszélt is Rogerrel és valamiért a Gorosei-jel is le tud ülni tárgyalni, kicsit Doflamingora hajazva tarthatja őket sakkban.
Ha már foreshadowing, Luffy azt mondta, hogy a yonko-k közül Shankset akarja utoljára hagyni, akivel megküzd, ez is azért böki a csőrömet, mert hát elvileg Blackbeard is yonko és ő van kihegyezve a nagy ellenfélnek. Luffy arra hivatott, hogy túllépjen Shanks árnyékán (is) és neki kell mindig a legfontosabb döntéseket meghoznia. Ha valaki azt mondja neki, akár Shanks a végén, hogy tegye ezt vagy azt, hogy megmentse a világot, Luffy juszt se fogja azt tenni, hanem azt, amit ő akar és ahogy ő akarja, ahogy eddig is. A kérdés, hogy ki lesz az, akiért Luffy küzdeni fog a legvégén. Hiszen eddig mindig volt valaki, aki megkérte, vagy akit megsajnált, szóval erre is kíváncsi leszek.
Na de nagyon előre mentem, egyelőre itt ülünk Wano-ban és bár Oda azt mondta élvezzük, az lenne a legjobb, ha tudnánk tovább folytatni az olvasását-  ^^   

blackronin

#4369
Quote from: Squazee2005 on 2020-10-04, 20:55:58
Én úgy vettem le, hogy Dragon tudja, hogy mire szánta sors Luffy-t, ezért nem avatkozik be az életébe különösebben, kivéve LogueTown esetét, ahol Luffy "bizonyította" a sors kegyeltje titulusát azzal, hogy túlélte a kivégzést, ezért, gondolta, ha már ott van, lök rajta ő is. A Forrdalmárok is mindenhol "felszabadítják" a népet, kicsit párhuzamosan dolgoznak Luffyékkat is, bár ők kisebb szinten mozognak.
Dragon nagyon titokzatos, talán ő a legnagyobb rejtély az egész sorozatban, hiszen ki tudja igazából, hogy a "világforradalma" mögött mi rejlik valójában.
Mit tudhat és csinálhat, ami miatt a WG által legkörözöttebb ember a világon?
A másik nagyon fura, sőt aggasztó, tény az, hogy Robin mit csinált a forradalmárokkal két évig és miért nem beszél erről egyáltalán Luffy-val és a többiekkel. Több forradalmista tag is azt mondta, hogy ő a "forradalom fénye", egy olyan titulus, ami Dragon esetében elég sokat jelent.

Quote from: Squazee2005 on 2020-10-04, 20:55:58
Én a Shanks-szel való konfliktust jobban el tudom képzelni, ami szép csavar lenne, hiszen eddig szinte mindig a "nevelő" apák voltak a példaképek, a jók, az etalonok. Shanks is tud valami fontosat, hiszen beszélt is Rogerrel és valamiért a Gorosei-jel is le tud ülni tárgyalni, kicsit Doflamingora hajazva tarthatja őket sakkban.
Ha már foreshadowing, Luffy azt mondta, hogy a yonko-k közül Shankset akarja utoljára hagyni, akivel megküzd, ez is azért böki a csőrömet, mert hát elvileg Blackbeard is yonko és ő van kihegyezve a nagy ellenfélnek. Luffy arra hivatott, hogy túllépjen Shanks árnyékán (is) és neki kell mindig a legfontosabb döntéseket meghoznia. Ha valaki azt mondja neki, akár Shanks a végén, hogy tegye ezt vagy azt, hogy megmentse a világot, Luffy juszt se fogja azt tenni, hanem azt, amit ő akar és ahogy ő akarja, ahogy eddig is. A kérdés, hogy ki lesz az, akiért Luffy küzdeni fog a legvégén. Hiszen eddig mindig volt valaki, aki megkérte, vagy akit megsajnált, szóval erre is kíváncsi leszek.
Shanks-sal való konfliktusban én is látok potenciált, hiszen látjuk hogy Shanks a legtitokzatosabb az összes Yonko közül, de sajnos szerintem akkor fogjuk őt látni (és a csapatát), amikor megküzdenek Feketeszakállal.
Talán egy rövid találkozó lesz előtte Luffy-val, de ki tudja...
Az biztos, hogy Shanks olyan eszközöket használ, amelyek biztosan nem lennének elfogadhatóak Luffy számára, ha megtudná.

Quote from: Squazee2005 on 2020-10-04, 20:55:58
Na de nagyon előre mentem, egyelőre itt ülünk Wano-ban és bár Oda azt mondta élvezzük, az lenne a legjobb, ha tudnánk tovább folytatni az olvasását-  ^^   
Mai nap írtam be az AP-n, hogy ha Oda nem bírja már a tempót, akkor inkább írjon egy üzenetet a rajongóknak, mondjuk a következő Jump-ban, hogy:
"Nincs már annyi energiám, mint régen, ezért kell annyi pihenő, stb."
Fogadjunk, hogy senki sem panaszkodna, ha ez megtörténne, mindenki elfogadná és továbblépne.
Annak viszont nincs értelme, hogy Oda ígérget mindenfélét (ahogy a kedve hozza), most ugye a "megcsinálom a 1000.-ik fejezetet 2020-ra" dolog volt, amit utána képtelen betartani.
Persze, hogy az ilyenektől idegesek a rajongók, mert úgy érzik, hogy játszadoznak velük.
Nem kell új színházi darabot kitalálni, sőt még a filmektől is eltekinthetünk, de haladjon a manga és a történet.

Kraivan

#4370
QuoteDragon nagyon titokzatos, talán ő a legnagyobb rejtély az egész sorozatban, hiszen ki tudja igazából, hogy a "világforradalma" mögött mi rejlik valójában.
Mit tudhat és csinálhat, ami miatt a WG által legkörözöttebb ember a világon?
Itt lehet hogy lekicsinylő lesz, de kalózok és forradalmár közt van egy lényeges különbség:
- a kalóz önérdekesen cselekszik és persze a tengerészek a közrend fenntartásáért veszi őket célpontba
- a forradalmárok viszont ahol lehet direkt a tengerészeket rámadják, bár már tudjuk hogy a World Noble a fő célpontjuk, a tengerészek pedig az Ő csicskáik...

Más az hogy tolvajok vannak a környéken, vagy terroristák. A yonkok már kezelhetetlen szinten vannak.

A vérdíjak meg a fenyegetettségi szintet jelentik. Bellami hozta fel először ezt az "én vérdíjam erősebb" dolgot, és be is lett szó szerint verve az arca azóta a fanbase nem tud elszakadni a vérdíj = powerlevel összefüggéstől.
Jó, tudom... Bellami később kapta meg a postát. De az aki titokban gyúr és nem zavar vizet annak nem lesz díja.
Illetve mennyien ellehetnek másvalaki árnyébában? (ceasar úgy többet közt)

Meg persze ott vannak a plot powerek: Sugar oneshot anyone...  :eek:

Amúgy érdekesnek tartom hogy bounty hunterek eltűntek... Mondjuk a pénz nem gond... bár Kaido lehet 18x felvette maga után a vérdíját hogy fizesse a sereget.  :hopp:

Kraivan

#4371
https://www.youtube.com/watch?v=A9EXm9edxCE

3 hét One piece nélkül, és GLR-t azért nézem mert elég onjektíven kezeli a One Piece dolgokat.
Beszél arról hogy többek közt Oda napirendje hajnali5től hajnal 2ig munka heti 7 napot...  :zomg:

Ez már kicsit jóval a fanatizmuson túllévő dolog, és egészségileg vitatható életforma.
Most már az érdekel hogy Oda így szeret élni, vagy így dolgoztatják és ő meg "élvezi" is?

Mert erre már azon merengek, nem-e lenne jobb az a középút hogy weekly jump helyett mondjuk havi kötetek jelennének meg, de tartalmasabban? Dolgozzon a művész úr saját tempójában, és kiadnak annyi lapot ami kész van kíválasztott főpap asszisztensek esetleg fillereket rajzolnak be ahova van lehetőség...

Szó van arról is hogy Oda 3-4 chapterrel előre dolgozik.
Tehát kijelenthetjük h a 992es kész van,
993 már nyomtatásra és szállításra vár
994 et már editálják
Oda meg 995ön dolgozik elméletileg.

Ami szépen hangzik de a heti megjelenítési nyomás miatt itt csak annyi a különbség hogy egy a fogyasztók közötti gyártási és logisztikai láncot is etetni kell... Értelemszerűen ha baj van, akkor dominoeffect lesz... Oda szintjén meg a Japán GDPR borul... ::) Szó szoros értelemben...

blackronin

#4372
Quote from: Kraivan on 2020-10-04, 22:09:30
A vérdíjak meg a fenyegetettségi szintet jelentik. Bellami hozta fel először ezt az "én vérdíjam erősebb" dolgot, és be is lett szó szerint verve az arca azóta a fanbase nem tud elszakadni a vérdíj = powerlevel összefüggéstől.
Jó, tudom... Bellami később kapta meg a postát. De az aki titokban gyúr és nem zavar vizet annak nem lesz díja.
Illetve mennyien ellehetnek másvalaki árnyébában? (ceasar úgy többet közt)
BB-ről is csak kevesen tudták, hogy mennyire erős és hogy valójában direkt rejtőzködik WB árnyékában.
A vérdíj dolog egyébként érdekes, mert hát több esetben egyenes arányosságban állt a nagysága az erővel, lásd Roger és WB.
Persze sok kalóz tud trükközni ezzel, mint ahogy a való életben is tették néhányan.

Quote from: Kraivan on 2020-10-04, 22:09:30
Meg persze ott vannak a plot powerek: Sugar oneshot anyone...  :eek:
Sugar csak akkor veszélyes, ha valaki nem tudja, hogy mi a képessége amikor találkozik vele.
Ha az ellenfél előbb tudomást szerez róla, akkor szinte gyerekjáték kiiktatni őt.
Doflamingo viszont nagyon kreatívan használta fel őt és titkolta a valódi jelentőségét.

Quote from: Kraivan on 2020-10-04, 22:09:30
Amúgy érdekesnek tartom hogy bounty hunterek eltűntek... Mondjuk a pénz nem gond... bár Kaido lehet 18x felvette maga után a vérdíját hogy fizesse a sereget.  :hopp:
Nem tűntek el, ott voltak a timeskip után is, csak pár példa:
Punk Hazard: Yeti Cool Brothers
Dressrosa-ban: Abdullah, Jeet, Jean Ango
Wano: Kamazo, aki Orochi nevében gyűjtötte a vérdíjakat (persze ő valójában Killer volt)

Kaido-s ötlet jópofa, de kötve hiszem, hogy türelme lett volna hozzá...  :P

Quote from: Kraivan on 2020-10-05, 13:34:13
3 hét One piece nélkül, és GLR-t azért nézem mert elég onjektíven kezeli a One Piece dolgokat.
Beszél arról hogy többek közt Oda napirendje hajnali5től hajnal 2ig munka heti 7 napot...  :zomg:
Oda napirendje már régóta ismert volt, sőt pár éve még dohányzott is, valamint nagyon keveset mozgott.
Emiatt nagyon sok fan aggódott érte.
Oda mesélt arról, hogy a sok rajongói levél hatására mondott le a cigiről és kezdett el jobban odafigyelni magára.
Azt hiszem, hogy több hétig kórházban is volt 2017-ben vagy 2018-ban (később kiderült, hogy az egészségtelen életmódja is közrejátszott abban, hogy oda került).

Quote from: Kraivan on 2020-10-05, 13:34:13
Szó van arról is hogy Oda 3-4 chapterrel előre dolgozik.
Tehát kijelenthetjük h a 992es kész van,
993 már nyomtatásra és szállításra vár
994 et már editálják
Oda meg 995ön dolgozik elméletileg.
Greg írta valamikor az AP-n, hogy sajnos Oda már régen nem rendelkezik "tartalék fejezetekkel", vagyis az ütemezett break-ek egyik kiváltó oka ez volt.
Oda lényegében hétről hétre dolgozik, ha bármi történik (mint ahogy láthattuk most), akkor rögtön plusz break-et kell beiktatni, nincs mihez nyúlni.
Szóval most fejezte be a 992-őt nagyjából és utána nekilát a 993-nak.

Quote from: Kraivan on 2020-10-05, 13:34:13
Ami szépen hangzik de a heti megjelenítési nyomás miatt itt csak annyi a különbség hogy egy a fogyasztók közötti gyártási és logisztikai láncot is etetni kell... Értelemszerűen ha baj van, akkor dominoeffect lesz... Oda szintjén meg a Japán GDPR borul... ::) Szó szoros értelemben...
Több Jump szerkesztő és képviselő mondta, hogy az OP a Jump zászlóshajója, Oda pedig a legértékesebb mangaka-juk.
Nem hiába engednek meg neki mindent, ő kapja a legnagyobb szabadságot.

blackronin

992
Az egész fejezet lényegében Kaido vs Scabbards, de ez pont így volt jó.
Scabbards Oden féle stílusú támadása elég király volt, nem számítottam ilyesmire.
Az pedig rejtély számomra, hogy mit akar igazán kihozni Oda a Big Mom-Perospero-Marco párbeszédből és az ehhez kapcsolódó szálból...

Kraivan

992
Így 3 hét csend után ezek a full page művészi képek kábé olyan hatással voltak rám, mint az ingyenes salátabár egy steakhouse-ban... nem a salátáért jöttem.  :P
Egy designer, mangaka, vagy egyéb művész számára ez az chapter egy műalkotás.

GLR kicsit erre fókuszált. Felületesen ki is fejti az elemzésében
https://www.youtube.com/watch?v=eqSdsTEqT3w

A chapter egyfajta instrukció az animátoroknak? (jajj hogy félek ha ez a chapter 2 rész lesz animeben...  :zomg: )

Amin viszont elagyalok... Raizot valaha is egyértelműsítették hogy lenne DF-e vagy úszott volna valaha?
Mert az azért elég fura hogy egyedi harctechnikával reflektála egy ilyen kaliberű támadást. Wanoban a DF-usereket meg ugyebár ninjutsu mesternek tekintik.

Közben Carrot vendettara indul...

BigMom, Perospero és Marco most nem tudom hova vezet...

Luffy meg tényleg csak azért kapott egy panelt hogy emlékezzünk arra hogy ez mégiscsak One Piece...  :hopp:

blackronin

Quote from: Kraivan on 2020-10-17, 02:16:49
992
Így 3 hét csend után ezek a full page művészi képek kábé olyan hatással voltak rám, mint az ingyenes salátabár egy steakhouse-ban... nem a salátáért jöttem.  :P
Egy designer, mangaka, vagy egyéb művész számára ez az chapter egy műalkotás.

GLR kicsit erre fókuszált. Felületesen ki is fejti az elemzésében
https://www.youtube.com/watch?v=eqSdsTEqT3w

A chapter egyfajta instrukció az animátoroknak? (jajj hogy félek ha ez a chapter 2 rész lesz animeben...  :zomg: )
A sok duplaoldal valóban ilyen érzetet keltett nálam is.

Quote from: Kraivan on 2020-10-17, 02:16:49
Amin viszont elagyalok... Raizot valaha is egyértelműsítették hogy lenne DF-e vagy úszott volna valaha?
Mert az azért elég fura hogy egyedi harctechnikával reflektála egy ilyen kaliberű támadást. Wanoban a DF-usereket meg ugyebár ninjutsu mesternek tekintik.
A ninják elég viccesek összességében, emlékezzünk arra, hogy az egyik női ninja a sima, lantjából használt rejtett puskát is ninjutsu-nak nevezte.  :D
Shinobu "technikáiról" ne is beszéljünk...

Quote from: Kraivan on 2020-10-17, 02:16:49
Közben Carrot vendettara indul...

BigMom, Perospero és Marco most nem tudom hova vezet...
Carrot egyelőre felejtős, annyi minden történik hogy a bosszúja irreleváns jelenleg, a Marco-s szál tényleg rejtély.
Black Maria viselkedése is elég fura, a harc közepén miért áll neki énekelni?
Persze sejtem, hogy ennek inkább dramaturgiai oka volt, hiszen átváltott utána a cselekmény a Kaido elleni harcra.

Quote from: Kraivan on 2020-10-17, 02:16:49
Luffy meg tényleg csak azért kapott egy panelt hogy emlékezzünk arra hogy ez mégiscsak One Piece...  :hopp:
Az a panel tényleg tök felesleges volt, hasonlóan ahhoz amikor Yamato üldözi tovább Momonosuke-t...  ^^"
Ezek tényleg nem adtak hozzá semmit a fejezethez.

Kraivan

Black Maria vagy koreográfia ahol Oda konkretizálja milyen zenét szeretne a harc alá...
Vagy ez lesz az Act3 vége?

Valahol van elmélet arról hogy valószínűleg nem 5 felvonásos lesz, hanem háromnál hirtelen véget ér (nem tudom h minek nevezik ezt de megvan a maga neve és műfaja japánul)
Amúgy érdekes és mindblowing fordulat lenne ha most az egyszer végre nem Luffy lenne aki leüti a helyi főgonoszt.

blackronin

Quote from: Kraivan on 2020-10-17, 12:33:51
Black Maria vagy koreográfia ahol Oda konkretizálja milyen zenét szeretne a harc alá...
Vagy ez lesz az Act3 vége?
A "harci zene" biztosan Oda szándékossága volt, de az Act3 végét is előrevetíti.
Főleg akkor ha Kaido megunja a bohóckodást a Scabbards mostani akciója után és átalakul mondjuk a hibrid formájába.
Egyébként azt csak páran emelik ki, köztük én is, hogy (és ez elég ismert tény) általában az állati forma a leggyengébb a Zoan DF esetében.
Vagyis a sárkány alak erős, de közel sem a legerősebb formája Kaido-nak.

Quote from: Kraivan on 2020-10-17, 12:33:51
Valahol van elmélet arról hogy valószínűleg nem 5 felvonásos lesz, hanem háromnál hirtelen véget ér (nem tudom h minek nevezik ezt de megvan a maga neve és műfaja japánul)
Erről én írtam augusztusban itt a fórumon, amit az AP-ről vettem át Greg-től.  :P
Egy átlagos Kabuki előadás 5 felvonásból áll, de vannak rövidített, 3 felvonásból ("Jo-Ha-Kyu") álló darabok is.
Greg, aki elég sokat jár Oda-hoz és kommunikál is vele, jelezte erősen, hogy szerinte az utóbbiról van szó.

Quote from: Kraivan on 2020-10-17, 12:33:51
Amúgy érdekes és mindblowing fordulat lenne ha most az egyszer végre nem Luffy lenne aki leüti a helyi főgonoszt.
Oda említette egy friss interjúban, hogy a Wano arc csúcspontja és vége egyáltalán nem olyan lesz, mint amire a rajongók többsége számítana.
Erről szintén az AP-n beszéltek először.

Kraivan

QuoteErről én írtam augusztusban itt a fórumon, amit az AP-ről vettem át Greg-től.
Oda említette egy friss interjúban, hogy a Wano arc csúcspontja és vége egyáltalán nem olyan lesz, mint amire a rajongók többsége számítana
Vagy terjedt a hír vagy belefuthattam erre is akkor. :D

Majd kiderül.
Bár tény hogy mindenki arra vár hogy Kaido akkor átmegy 2nd phase-be, tényleg érdekes és amúgy logikus lépés lenne ha itt véget érne a harc.
Azért 9 igen bitang erős karakter üti Kaido-t valahol épp az lenne a kiábrándító ha mindezek után átmegy hibrid formába és oneshotolna mindenkit... Majd Luffyjön leváltani a kilenc embert és 1v1ben leüti...  :gyagya:
Szívesebben fogadná a lelkem ha Luffy most katalizátor lenne, hisz nélküle nem lett volna ez az egész harc, de ugyebár mindenki a jóslaton kattog hogy nem is 9 Scabbard hanem 9 strawhat az

Egy plotot el tudnék fogadni ha ebbe az irányba haladunk, az pedig valami amit Impel Down óta nem említettek:
az awakened zoan type gyümölcshasználók. A minogárdisták a börtönben mind awakened userek, akik így erősebbek, gyorsabbak, szívósabbak és a regenerálódóképességük is abnormális.
Mondjuk sose kaptunk pontos magyarázatot hogy ez hogy is megy pontosan. Eddig azt képzelik az emberek hogy egy minocsivava = base ancient zoan illetve lehet hogy egy ancient DF-nek nincs is awakened változata mert ők már kezdetben unlockolták a powerboostot azzal h megnyerták a DF lottót?

A regeneration megmagyarázná hogy Jack is miért bírta napokig a harcot az egész mink törzs ellen (ott volt egy egész csapat mellette míg ő gyógyult a háttérben) és most éppen tag-teamel Kaidoval.

blackronin

Quote from: Kraivan on 2020-10-18, 12:56:47
QuoteErről én írtam augusztusban itt a fórumon, amit az AP-ről vettem át Greg-től.
Oda említette egy friss interjúban, hogy a Wano arc csúcspontja és vége egyáltalán nem olyan lesz, mint amire a rajongók többsége számítana
Vagy terjedt a hír vagy belefuthattam erre is akkor. :D
Szerintem ezért mindenki olyan türelmetlen, mert Oda nem szokott ilyen dolgokat így kiemelni.

Quote from: Kraivan on 2020-10-18, 12:56:47
Bár tény hogy mindenki arra vár hogy Kaido akkor átmegy 2nd phase-be, tényleg érdekes és amúgy logikus lépés lenne ha itt véget érne a harc.
Azért 9 igen bitang erős karakter üti Kaido-t valahol épp az lenne a kiábrándító ha mindezek után átmegy hibrid formába és oneshotolna mindenkit... Majd Luffyjön leváltani a kilenc embert és 1v1ben leüti...  :gyagya:
Szívesebben fogadná a lelkem ha Luffy most katalizátor lenne, hisz nélküle nem lett volna ez az egész harc, de ugyebár mindenki a jóslaton kattog hogy nem is 9 Scabbard hanem 9 strawhat az
Luffy katalizátor szerepe már megvolt, a cselekedetei indították be a Wano-ban élők harci kedvét.
Scabbards tagok harca Kaido ellen várható volt, hiszen bosszút kell állniuk Oden halála miatt.
Luffy biztosan még egyszer legalább össze fog csapni Kaido-val, hogy láthassuk az Armament Haki magasabb használatát tőle egy komolyabb ellenfélen.

Quote from: Kraivan on 2020-10-18, 12:56:47
Egy plotot el tudnék fogadni ha ebbe az irányba haladunk, az pedig valami amit Impel Down óta nem említettek:
az awakened zoan type gyümölcshasználók. A minogárdisták a börtönben mind awakened userek, akik így erősebbek, gyorsabbak, szívósabbak és a regenerálódóképességük is abnormális.
Mondjuk sose kaptunk pontos magyarázatot hogy ez hogy is megy pontosan. Eddig azt képzelik az emberek hogy egy minocsivava = base ancient zoan illetve lehet hogy egy ancient DF-nek nincs is awakened változata mert ők már kezdetben unlockolták a powerboostot azzal h megnyerták a DF lottót?
A regeneration megmagyarázná hogy Jack is miért bírta napokig a harcot az egész mink törzs ellen (ott volt egy egész csapat mellette míg ő gyógyult a háttérben) és most éppen tag-teamel Kaidoval.
Az Ancient Zoan DF-ek szívóssága és regenerációs képessége már ismert, még Awakened Zoan állapot se kell hozzá igazából (lásd. Drake, Page One, stb.).
Jack egyébként szerintem már Awakened lehet, ez adja szerintem azt a plusz löketet, ami miatt ilyen sokáig bírja a harcokat.

Az Awakened dologról:
Awakened formája minden DF-nek van, de Logia-nál még nem láttuk ezt gyakorlatban.
Paramecia esetében ez azt jelentette, hogy a DF-jének erejét képes kiterjeszteni a környezetére is, kicsit mintha Logia lenne.
Zoan-nál a megnövekedett erő, sebesség, ellenállóképesség és a regeneráció az extra.