Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Relunx

#1
Anime társalgó / Borzongató Animék
2006-12-11, 19:05:21
Üdvözlök mindenkit..muhahahaha! :__devil:
Ezt a topicot azért nyitottam mert egyik kedvenc kategoriám a thriller-horrror stílusú animék. De hogy jobban definiáljam hogy pontosan miért is jött létre az a topic és mi a céja azt most írom le ide:
Ide olyan animéket várok (ill kerülnek bemutatásra) amik szó szerint a frászt hozza az emberre, vagy legalábbis az anime 70%, azaz vannak benne "áááááááááá" című jelenetek.
Előre leszögezem, az hogy egy animében sok a vér (most egy-két példát mondok, szal nem megkövezni) pl: Elfen Lied, Hellsing, attól az még nem hozza rám a frászt, szal lécci ne olyan animéket hozzatok fel amiben fröcsög a vér...az attól még nem misztikus-rámhozza a frászt anime, csupán a gyenge idegzetűek gyomra szorúl össze, ill egyes hölgyemények sikoltanak fel...(ezuton elnézést kérek a hölgyektől, kivételek vannak).

Első számú jelölt:
Higurashni no Naku Koro ni - a.k.a.: When Cicadas Cry
A leghíresebb ilyen anime, rövid idő alatt mindenki kedvence lett és a csapból is ez folyt. Akik látták: ÚGYE emlékeztek arra a részre az elején amikor Kei lógott pár napot a suliból, s este meglátogatta Rena és Mion majd Mion/Rena vissza kukucskált az ajtórésen! - NA AZ ILYEN JELENTEK AZ AMI A FRÁSZT HOZZA AZ EMBERRE!
És ez még csak a kezdet volt...rengetek dolog történt még amitől a totál frászt kaptam pl amikor a fótósnak a szöszi "csaja" megkérdezte Keichitől miközben a kocsijában vitte haza (felvette Kei-t aki épp a zuhogó esőben sétált ásóval a kezében) hogy "Gonodosan befedted a hullát?" nah ez totál beütött...
Szal összességében a Higu az totálisan az ELSŐ helyen van! Kétség sem fér hozzá. A legnagyobb ilyen stílusú anime alkotás, a maga nemében egyedülálló, hisz előtte még nem láttam "ehhez" hasonlót. Gyenge utánzatok voltak, de mégcsak megse ijedtem rajtuk pl: Hellgirl

Második jelölt:
Ghost Hunt
Ez egész igéretes darab. File-okra van oszta az anime. 1x #File = 3 rész. Tisztára a Resident Evil hangulatát hozza ez a "File"-os dolog. Még az elején is amikor a régi írógép hangját lehet hallani miközben megjelenik pl: "Friday, Night" az anime elején. Akik nem ismerik az tulképp egy vegyes szellemüző csapat összeverbuválódása, akik szellemeket üznek el. Eddig csak 5 rész jött ki (az 1-3 az a #File 1). Rendesen oszogatja a creepy jelenteket és csomószor a frászt hozta rám. Az első #File-ban egy elhagyatott régi suli épület a középpont. <--Lol még ez is egy kis Resident Evil beütés. Itt nem vmi szuper képességű ultra emberkékre kell gondolni hanem: szerzetesek, és egyéb szent emberekre akik egy csapatba formálódva próbálnak fényt deríteni a misztikus-titokzatos dolgokra.

Előljáróban ennyit. Várom a véleményetek a két jelöltről. Nekem eddig ez a két anime meríti ki a "frászt hozza rám"-ot. Sajnos nagyon kevés van az ilyen típusu animékből, mármint gondolok it a valóban IGÉNYES (zene+grafika+történet+hangulat keltés)  és totális színvonalat nyújtókról. Bár leszögezem eme két jelölt az ÉN véleményem. Meglehet hogy másank a Hellgirl vagy pl a Hundred Stories is totál borzongást vált ki...de nálam egyenlőre a Higu és a Ghost Hunt volt a nyerő.

Relunx
#2
Anime / Hikaru no Go
2006-03-13, 21:04:24
Nemtudom hogy rajtam kivul vki még nézi ezt a sorozatot, ha igen akkor nézzük csak meg közelebbrõl az egész sorozatot. Eddig a 18.dik részig láttam, én nagyon megfogott a sorozat, mind grafikailag mind történetileg, mondhatni az egész anime magával ragadott. A sztori egy világszerte is híres játék körül forog, ez a: Go. Egy táblán játszák (hasolnó a sakkhoz) ami 19x19 kozkából áll. Akockák keresztezõdéseihez (csúcspontain játsuzák a játékot, van a fehár és  a fekete játékos. Egyenlõre ennyit a játékról, de  sorozat haladtával egyre többet tudunk meg a játék szabályairól. A történet arról szól hogy van egy középiskolás fiú Shindo, aki éppen pénzszûkében van, és elmegy a nagyapja raktárába, és ott talál egy Go táblát, majd meglát rajta egy vérfoltot (amit csak õ lát) és meghallja Sai-t a szellemet, aki régen egy Go mester volt. Sai megszálja Shindoku-t (csak a tudatát) mivel Sai csak a Go-nak él. Sai ráveszi Shindoku-t hogy kezdjen el Go-zni. Persze eleinte Sai játszik helyette és szó szerint mindenki bealáz...még a kivételes tehetségû Akira-t is akinek az apja a világbajnok. A Go végjõ célja hogy elérje az adott játékos a "Hand of God"-ot. Amihez Sai is és Akira apja is nagoyn közel áll. (A Hand of God, pontosan még nem jött le hogy mi, elvileg a "tökéletes játszma vagy lépés". Sai-ról annyit hogy régen 1000 évvel ezelõtt a császárt tanította, de jött egy másik tanító is. A császár csak 1 tanítót akart így egy Go meccsel döntötték el hogy melyik tanító maradjon. Sai ellenfele csalt és ráfogta Sai-ra hogy csalt...Sai-t számûzték, ez anniyra megviselte hogy öngyilkos lett, d emivel szenvedélyesen szerett Go-zni, így bezárta a szellemét egy Go táblába, amit a fõhõsünk Shindoku talált meg.

A sorozat 75 részes, és van egy special hozzá ami másfél órás és a sorozat után játszódik.

Megjegyzés:
Annyira magával ragadott az egész anime, hogy netrõl rendeltünk haverral egy Go táblát. :D Már szabályokat is találtam hozzá.

Relunx
#3
Anime társalgó / Fighting Animék
2004-02-04, 01:48:54
Hello mindenkinek! Itt a Fighting Animékről lenne szó, nagyrészűk persze valamilyen bunyós játékon alapul. Hozzám ezek a típúsú animék állnak a legközelebb, mivel régebben (és most is) sokat játszom bunyós ps-es game-okkal!

Szóval amiket így bemelegítőnek szánok:
Voltage Fighter Gowcaizer
Battle Arena Toshinden
Art of Fighting
Fatal Fury1 : Legedn of the Hungry Wolf
Fatal Fury 2: New Battle
Fatal Fury: The Motion Picture
Street Fighter II - The Animated Movie
Street Fighter Alpha
Street Fighter II V

Hogy tetszik az új avatár?

Relunx
#4
Anime / Yu-gi-oh
2003-10-23, 01:59:44
Hello mindenkinek!

Mi a véleményetek a YU-GI-OH-ról? Mennyire jön be nektek?
Nekem nagyon bejött, a sorozatok közül ez nálam a favorit!

Már a GBA játékot is leszedtem! (Pontosabban 3-at)