Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Junchi


Cloud

Quote from: Member
Lassan kiderül, hogy csak én és Selmo nézünk nem most futó animét a fórumon.

Én már hetek óta Gundam Seed-en meg Eureka 7-en élek. :D

SaiyaGin

Quote from: Member on 2012-03-18, 13:11:42
Lassan kiderül, hogy csak én és Selmo nézünk nem most futó animét a fórumon. ::)

A most futók közül 4-5 sorozatot nézek, ezek mellett sincs időm másba kezdeni. ::)

Soldier

Usagi Drop: a "2011 usteam legjobb anime" topicból szemeltem ki, megérte jó volt így egy jó ~1,5év után valamit nézni. Aranyos volt, egészen megfogott.

Selmo

Chaos;Head (12 rész): Érdekesen indul, jó a felvezetés is, de miért kellett a végét elcseszni egy shounen befejezéssel? :ejj:

Steins;Gate (25 rész): Az időutazás nem lehetséges, de mi történik, ha egy SMS-t vissza tudsz küldeni a múltba és ezzel megváltoztatod a történelem folyását? Az anime ezt a kérdéskört boncolgatja, egy-két apróságtól eltekintve nagyszerű a felépítése. Az elején még elég lassú a folyása, vidám hangulatú iskolai élet típusú - igaz iskola nincs benne egy szál se -, a közepe táján azonban egyszercsak átvált drámai hangulatú komoly kérdéseket feszegető témára, amibe beúszik a romantikus szál is. A befejezése lehet, hogy megosztó lesz, én másra számítottam, de nem akarom elspoilerezni. Bátran nézzen bele az, akit nem rémiszt a téma.

A tökéletesség unalmas.

Soldier

Quote from: Selmo on 2012-03-21, 18:50:26
Chaos;Head (12 rész): végét elcseszni egy shounen befejezéssel? :ejj:
jó kérdés, kár volt érte

Junchi

Quote from: Selmo on 2012-03-21, 18:50:26
A befejezése lehet, hogy megosztó lesz, én másra számítottam, de nem akarom elspoilerezni. Bátran nézzen bele az, akit nem rémiszt a téma.

Dunno, nekem tetszett a vége is. Szal annyit szoptak szerencsétlenek az egész sorozat alatt, hogy [spoiler]imho megérdemelték a happy endet.[/spoiler]

A Dick;Head meg... jah.

Selmo

High School DxD (12 rész): Egynek elment, viccesebbre számítottam.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Rinne no Lagrange: Szokásos mecha anime középiskolás lányokkal, mint pilóták. Grafika a most lement sorozatok közül a jobb kategóriában volt, a történet néha még érdekes is volt, de a vége nagyon összecsapott lett. Elvileg lesz 2. szezon meg OVA (ez gondolom 100% fanservice). Talán ha lesz rá pénzük, akkor csinálnak egy rendes 2. évadot.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Karas (6 rész): Túl sok CGI, túl kevés történet.

A tökéletesség unalmas.

SaiyaGin

Bakuman 2
A Death Note alkotóinak mangarajzolásról szóló mangájából készült anime most véget ért sorozata azon ritka esetek közé tartozik, ahol a második széria felülmúlja az elsőt. :jee:
A Bakuman 2 ott folytatódik, ahol az 1 véget ért, a történet végig természetesen folyik a saját medrében, azok közé az animék közé tartozik, amiknél az embernek fel sem tűnik, hogy mennyire jó, mert annyira megszokja a magas színvonalat.
Ez a sorozat leginkább az adaptáció sebességében múlta felül a tavalyit: míg annak az első fele csigalassúsággal csordogált, itt már az első résztől fogva pörögnek az események. (Ez sajnos az utolsó részekre már-már negatívummá fordul át: az időnként nyaktörő sebesség miatt egyes részletek kimaradnak az animéből. Szerencsére azonban ezek csak jelentéktelenebb információk és néhány poén.) Ami még nem jött be, az az ööö... erősen a fangirlökre kalibrált opening volt, de azt úgyis át lehet ugrani. :)
8,5/10

Selmo

Baccano! (16 rész): Ez egy jó kis anime, az időugrások miatt kissé nehezen követhető, önmagába harapó kígyó, de a végére csak helyretesz mindent. Aki szereti az ilyen időkavarásokat, és a 30-as évek amerikai maffiatörténeteitől sem idegenkedik, az bátran nézzen bele. Vagy fordítva. :P

A tökéletesség unalmas.

chilip

#9192
Symphogear - mikor minden következő rész egyre szarabb, de mint egy bűnös élvezetet végignézed, közbe végig facepalm minden részben többször is :Kiraly: na ez olyan sorozat volt  :lol: a legjobb mikor az űrben énekelnek 3an  :lul: ja meg mikor a hold 1/10-edét megcsáklyázta és ráhúzta a földre  :appl: :muhahah:

Selmo

Bakuman. (25 rész): Egy anime arról, hogy készülnek a mangák. :D Eddig érdekes volt, várom a folytatásokat.

Zero no Tsukaima F (12 rész): De jó, hogy vége, ebből már csöpögött az izzadság.

Sayonara Zetsubou Sensei (12 rész):Hát eddig ööö, érdekes. :lul: Majd írok róla, ha végignéztem.

A tökéletesség unalmas.

motifator

Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos
Tegnap este adták egy helyi moziban, így nem lehetett kihagyni. Nagy élmény volt HD animét moziban nézni, japánul, angol felirattal. Még a fansub style is megvolt, mert a betétdalokat fent feliratozták, míg lent volt a dialógus felirata.
De maga a film nem valami nagy szám. Kb. olyan, mint egy közepesen gyenge OVA, egy melléktörténet a sztori fele-kétharmada környékéről. Lehet, hogy csak túl sok FMA-t néztem már, de nekem nagyon kiszámítható volt. Szökött fegyencet üldöznek, aztán elmennek egy határvidéki városba, ami sötét titkokat rejt, majd persze idegen, ősi alkímiára bukkannak, és persze a bölcsek köve is előkerül.
Nem volt igazán rossz, de jó se. Túl sok volt a 110 perc ennyi sztorihoz, de ez anime filmeknél nem gyakran előfordul. Ha szereted az FMA-t, nézd meg, mert miért is ne, de amúgy 6.5/10 max.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

SaiyaGin

Quote from: Selmo on 2012-04-06, 16:51:10
Bakuman. (25 rész): Egy anime arról, hogy készülnek a mangák. :D Eddig érdekes volt, várom a folytatásokat.

A második sorozat még jobb. :jee:



Soldier

Ookami to Koushinryou II: jó volt, hasonlóan az első szériához, bár szerintem a vége elég hebehurgya lett. Mintha nem lett volna eldöntve hogy lesz-e 3. , -nincs időm utána nézni, ha valaki tud erről valamit megosztaná-? Illetve nem akarok másik topicba is írni e-miatt, valamit hasonló műfajban tudtuk ajánlani, hasonló hangulattal?

kada

#9199
Quote from: Soldier on 2012-04-24, 13:13:01
Ookami to Koushinryou II: jó volt, hasonlóan az első szériához, bár szerintem a vége elég hebehurgya lett. Mintha nem lett volna eldöntve hogy lesz-e 3. , -nincs időm utána nézni, ha valaki tud erről valamit megosztaná-? Illetve nem akarok másik topicba is írni e-miatt, valamit hasonló műfajban tudtuk ajánlani, hasonló hangulattal?

Amikor vége volt, asszem pont ugyanezt mondtuk.
Egyenlőre nincs animéről tudomásom, light novelben haladt tovább is a történet tudtommal [citation needed].
Lustaságomban csak wikipédiát néztem, aszerint a light novel sorozat 2011-ben véget ért, és csak a manga adaptáció halad.

Soldier

Akkor nem csak én láttam így. Köszi a infót  ^^

Cloud


frozenstein

Na végre odajutottam, hogy a tavasszal véget ért animéket nézem:

High School DxD
Hasonlít a Daimao-ra. Töménytelen ecchi, tűrhető harc jelenetek, és az utolsó részekre a főszereplő is összekapja magát. 10/10

Nisemonogatari
Méltó folytatása a Bakemonogatari-nak. A párbeszédek helyett több a fanservice, és a több karakter+kevesebb epizód kombó miatt rövidebbnek tűnik, de szerintem ugyanolyan jó mint az elődje. Az utolsó részben felvetett 'Senjougahara meets Fire Sisters' jelenetre már most kíváncsi vagyok. Apropó, a folytatás már fenn van AniDB-n, persze dátum nélkül. Kíváncsi vagyok lesz-e akkora troll a SHAFT, hogy ezt is kiadja a Kizumonogatari előtt.
10/10

Darkstar

QuoteApropó, a folytatás már fenn van AniDB-n, persze dátum nélkül.
Shinbou mondta, hogy az öszes monogatarit meg akarják csinálni, szóval nem csoda.

QuoteKíváncsi vagyok lesz-e akkora troll a SHAFT, hogy ezt is kiadja a Kizumonogatari előtt.
Not a chance.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

#9204
Rinne no Lagrange
Hát ennek nem sikerült fölkelteni az érdeklődésemet a második évad iránt.
6/10

Shakugan no Shana Final
Ez meg nem is volt olyan rossz, ahogy a sok lehúzó komment sejttette. Persze nem ilyen befejezésre számítottam az első két évad után, de volt benne Shana, sok harc, és még le is zárták a történetet.
10/10

szerk:

Milky Holmes 2
Nem hozta az első évad szintjét, pedig az se tetszett különösebben. Jó pontja a rengeteg paródia (pl.: Golgo), de a végére már olyan hülyeségeket raktak bele. Az utolsó rész végén meg persze, hogy újra el kellett veszteniük a képességeiket. :facepalm:
5/10

Another
Jó volt, végig fenn tartotta a feszültséget, és az utolsó részben még meglepnie is sikerült. Ráadásul a kisvárosi horror az egyik kedvenc témám. Bár arra számítottam, hogy[spoiler]az egész jelenséget felgöngyölítik, erre csak az azévit állították meg.[/spoiler]
10/10

balaaz

#9205
Higurashi no Naku Koro ni :

Hát én az első részétől már szinte sugárban hánytam, hogy őszinte legyek: untam is, gyerekes (felülről korhatáros) moe/loli/hárem volt - nem is értettem (költői) miért ajánlgatják horror/thrillerként, amikor egyértelműen nem ez a fő vonal. Viszont mivel komoly, nyitott, toleráns stb.  felnőtt vagyok, aki képes az esetleges tévedéseit is beismerni, revidiálni stb. blabla, ezért továbbnéztem és csak a 9. résznél dobtam.

Kicsit fájt, hogy a kedvenc AniDB-s megmondóemberem (roriconfan) is 10/7-t adott a sorozatra, amit egyértelműen eltúlzottan magasnak éreztem ennyiből is, de az a mentségére szólhat, hogy az összes művet értékelte így és bevallottan nehezen küzdötte le őket, nem is igen tetszett neki.  Ezért is nagyon jól esett Próféta és member véleményét olvasni, mindig (azért nem, legyen:) itt tudok örülni neki, ha valaki felvállaja, hogy "szembepisil a széllel", ami persze mint tudjuk egészségtelen. És nem kötözködésről, gyűlölködésről, trollkodásról, lenézésről, megnemértésről stb. beszélek, hanem öröm hogy néhányan mernek és tudnak elfogulatlanabbul vagy ha úgy tetszik másként gondolkozni, illetve véleményt nyilvánítani.

A 2. évadot nyilván így már nem nézem, még ha esélyesen jobb is kicsit, de a harmadikba belekukkantáson még gondolkozok egy kört, bár arról még több rosszat hallottam.

Xzone

A Higurashi első évadában még azt sem tudja az ember, hogy ez szól valamiről. Pedig igen! Pont a második évadban magyaráznak meg mindent, és le is zárják a sztorit (aminek igazából csak a "látható" részét mutatják meg az első évadban), szóval mindenképp érdemes megnézni. ;)

kada

QuoteAnother
Jó volt, végig fenn tartotta a feszültséget, és az utolsó részben még meglepnie is sikerült. Ráadásul a kisvárosi horror az egyik kedvenc témám. Bár arra számítottam, hogy

Hibajelenség: nem láttam
hiba javítása folyamatban

SaiyaGin

Un-Go Inga-ron: ebből a filmből derül ki Shinjuuro múltja, hogy hogyan ismerkedett meg Ingával, a rendőrökkel, stb. Akit egy kicsit is érdekelt az Un-Go, annak érdemes megnéznie.

frozenstein

Danshi Koukousei no Nichijou
A fárasztó humora a Nichijou-ra emlékeztetett. Not really my cup of tea, de azért nézhető volt.
8/10