Kötetlen beszélgetések (régi Offtopic stílusban)

Started by Apatilos, 2006-06-12, 16:57:20

Previous topic - Next topic

Darkstar

Élvezet nézni, hogy egyes összeszólalkozások után a fórumozok mekkora része helyez el az akár másról szóló postjaiban is finom de hegyes kis tűket a másikra irányozva, akkor is, ha azt mondja, hogy részéről le van zárva a téma. (A félreértések elkerülése végett ezt most tényleg nem egy emberre értettem)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Quote from: Yakumo on 2006-12-06, 21:56:55És ezt meg lehet érteni?
Megértés != egyetértés.
Én értem, amit mondasz, csak nem értek egyet. De ha ezt úgy állítod be, hogy nem is értem, akkor az valami olyasmi érzetet kelt bennem, ami miatt korábban szóltam. De ezt a kört nem kell újra lefutnunk. :)

Quote from: Yakumo on 2006-12-06, 22:17:10De ígérem, hacsak Ramiz erre nem válaszol, az életben elő nem hozom,h moderátor voltam.
Ám legyen: [void]
[spoiler](Javaslatom: legközelebb találkozzunk úgy, mint a papok: mintha mise történt volna.)[/spoiler]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Érdekes most így a vizsgaidőszak elején... átláthatatlan megtanulandó anyag-hegyek tornyosulnak a közeljövőben, ugyanakkor a szorgalmi időszak óta eltelt pont annyi idő és lazítás, hogy az egész tanulás-dolog olyan idegennek érződik megint, különösen azt tekintve, hogy mennyi értelmetlen dolgot kell megtanulni, csak azért, hogy mire a végére érj, úgy érezd, hogy valamin átküzdötted magad, egy kicsit megtörj, no meg hogy egy kicsit (nagyon) megfogyatkozzatok az évfolyamon... ülök ki-be járkálva a tananyaggal, jegyzetekkel, pdf-ekkel, Powerpoint-diákkal megtöltött mappák között, mászkálok a fórumokon, az újévi kiégettség érzetének felhőjében, és úgy érzem, mintha az idő darabokra repedne, mint egy vékony sárréteg az egyforma, jellegtelen, amorf víziló-napok hátán a naptól kiszáradva, már ha egyáltalán van értelme ennek a képzavarnak, és ezeken a darabkákon lépegetek előre... most az órámra nézek, most iszok egy teát, most az ebéd kettévágja a tök ugyanolyan délelőttöt és délutánt, most kitűzök valamit négy körülre, a délutáni sártömb feltörésére, mondjuk főzök még egy teát... érdekes, esélytelen harc... az is furcsa, hogy ilyenkor a hobbijaim is teljesen idegennek tűnnek, mintha nem én szedtem volna le azt a pár könyvtárnyi filmet vagy nem én kölcsönöztem volna ki azokat a könyveket a polcon... persze ha nem így lenne, akkor sem lenne rájuk időm, mert tanulni kell, de mégsem tanulok, hanem csak a falat nézem...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

u need moar loliz.

/konstruktív hozzászólásunkat olvashatták./
Failure is the default option

.Attila

Hasonló cipőben járunk.
Nekem már elegem van abból, hogy új és új anyagokat nyomok bele a fejembe, amit úgyis el fogok felejteni a következő félév kezdetére, és közben az évek alatt felhalmozott, megmaradt tudást meg lófaszra sem használom.
Valamit már csinálni akarok, nem csak állandóan új adatokat, elméleteket a fejembe nyomni.

kikuchiyo

Ne aggódjatok, az egyetem után, ha ne adj' Isten munkába álltok, az egyetemen megszerzett tudás 0,01%-át fogjátok csak használni.
Failure is the default option

sirtomi

Én a munkával vagyok hasonlóan. Másfél hét szabi után jöttem vissza dolgozni és semmi kedvem hozzá. Baromira unom és már mennék haza.
Ebbe talán a fáradtságom és a neméppen jó hangulatom is közrejátszik.

Pirula

Ja, ez mondjuk tényleg bosszantó tud lenni. Már a fölösleges okosságok benyesése. Pont ma volt egy zéhám, kutatásmódszertanból. Vajh' minek kell nekem fejből tisztában lennem azzal hogy lépésről lépésre hogyan hajtsak végre valamilyen pedagógiai kutatást? Tudom hogy ott a vonatkozó irodalom aztán megnézem ha kell, oszt kalap. Senki nem fog nekem azzal szembejönni az utcán hogy "te, lennél oly szíves megcáfolni a kompetenciaalapú oktatási rendszert xyz szempontból". Amit viszont csuklóból kéne tudni arról semmi: pölö szerintem az évfolyam elenyésző hányada tudná tudna kezelni egy olyan helyzetet amikor kiemelnek egy gyereket a családjából mondjuk a helyszínen van a két alkoholista szülő plusz a garázdaságért egyszer már lesittelt bátyus.
Ti hogy tanultok/tanultatok a nagy százalékában fölösleges tárgyakra egyébként?

.Attila

Magolás zh-ig/vizsgáig, aztán felejtés.
Eddig ment, most már csak nagyon nehezen, nyögve-nyelősen.

Ramiz

Quote from: Pirula on 2007-01-02, 17:10:21Ti hogy tanultok/tanultatok a nagy százalékában fölösleges tárgyakra egyébként?
Eddig különféle zenékkel, sok teával és néha valami gyors energialevezetéssel (rész anime, boxzsák püfölése meg hasonlók). Most inkább csak a falat bámulom. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: Pirula on 2007-01-02, 17:10:21
...
Ti hogy tanultok/tanultatok a nagy százalékában fölösleges tárgyakra egyébként?
Mar csak egy het van. A raerunk. Mar csak 5 nap, az napi 5 tetel, az nem sok.
...
Mar csak 3 nap, elo kene venni. Jegyzet elo. 1. oldal blabla, ez nem nehez. Masodik oldal blabla.. .de dogunalom, miert kell ilyen fa***gokat latnom. A, irjuk meg a teteleket, addig sem kell gondolkodni rajta. 5 tetel leirva, este van faradt vagyok, aludjunk.
Mar csak ket nap 15 tetel mara. B*zze, az k sok. Hat akkor olvassuk el legalabb, nezzuk mit ertunk belole/emlekszunk ra.
...
Hat nem sokat.
Najo, ha az elso 10et tudom, mar kb 30% eselyem van elvileg. (gyk nem)
...
Mar csak egy nap. URISTEN ÁÁÁÁ NEEEE ÁÁÁÁ itt volt az egesz felev, miert nem csinaltam valamit, azert nem is olyan rossz ez az anyag (dehogynem)
Este van, este van... nem tudok seeemmiit... najo,papir elo irogat haromig, vernyomas lent, gyomor gorcsben, fej falfeher. 2 ora alvas.

Tobbi szerintem elkepzelheto. :haha:

Eletem egyik legszebb napja volt, amikor megkaptam a diplomamat, es kisetaltam. (Najo nem, mert valami unnepelyes atadas volt, ahol ugy kellett tennem, mintha minden rendben lett volna addig. Szepen mosolyogni, atvenni, es nem ugy erezni, mintha kib*sztak volna velem.)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Pirula

Ez a tologatás ismerős. A falbámulás is, le akartam ülni gitározni de ahhoz se volt kedvem.
Most vagyok éppen úgy hogy holnap szigorlatozok szociológiából, a tételeknek csak elenyésző részét néztem át. Hiszen rengeteget olvasgatom a híreket és a hozzájuk kapcsolódó kommenteket mindenféle honlapokon és ott rengeteg szociológiai alapú érvelést találni. Szóval perpillanat úgy gondolom hogy én ezt úgy hétköznapi ismereteimből megoldom.
Tudom, naiv dolog de ha elkaszálnak úgyis arra kenem hogy lázas vagyok és leszek holnap is.  :redface:
Ha viszont sikerül akkor szabadalmaztatnom kéne a módszert.

A magolás meg nekem egyszerűen nem megy. Általános iskola óta így voltam már a töri évszámokkal is. Ráadásul mindig kétrészes dolgozatokat írtunk, egyik fele fogalmak, évszámok, nevek. Másik fele mindig valamilyen nagyobb esszé, összefüggésekkel. Állandóan kettes-ötös jegypárokat kaptam.

Damnatus

Hát, szociológián simán át lehet menni egy közepes látókörrel is! ;)
Csak statisztikákat ne kérdezzenek :D

Ramiz

Quote from: Pirula on 2007-01-02, 18:43:36
Ez a tologatás ismerős. A falbámulás is, le akartam ülni gitározni de ahhoz se volt kedvem.
Hát ez az. A hobbik is meghalnak...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: Damnatus on 2007-01-02, 18:49:08
Hát, szociológián simán át lehet menni egy közepes látókörrel is! ;)
Csak statisztikákat ne kérdezzenek :D
Jó, az első mondatot akkor kivágom és magammal viszem kabalának.  :D Stat nem lesz, azzal nem foglalkoztunk. Szerencsére. Korábban máshol már volt hozzá szerencsém.
Quote from: Ramiz on 2007-01-02, 18:57:30
Hát ez az. A hobbik is meghalnak...
Majdcsak feltámasztom valahogy. Löttyintek rá egy kis életvizet vagy valami.

kisvirag

korábban nem volt tipikus, de idén eddig 4 vizsgámból 4 úgy jött össze, hogy egy napom volt rá tanulni (meg a 4.-ei kettőre is másfél, de igazábol ugy tünik csak 1 :D ) de valahogy mostanában mákom van, az egyenleg eddig egy 5ös, két 4es, egy 3as, egy beadandót, ami két témában 1-1 2 oldalas dolgozatot jelentett, szakirodalomolvasással együtt este 9kor ültem le megcsinálni, ugy hogy éjfél volt a határidő. szerintem ritka szar lett, de közben megjött az eredmény ma, 4-es...
remélem a folytatás is ilyen biztató lesz :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Damnatus

Kis vizsgákhoz már rutinosak vagyunk. Na de a szigorlatok...

Dreamcleaver

Quote from: Ramiz on 2007-01-02, 18:57:30
Quote from: Pirula on 2007-01-02, 18:43:36
Ez a tologatás ismerős. A falbámulás is, le akartam ülni gitározni de ahhoz se volt kedvem.
Hát ez az. A hobbik is meghalnak...

Én is ezt utálom a vizsgaidőszakban a legjobban. Elk*rok egy csomó időt a könyvek lapjait bámulva, de annyira unom, hogy közben nem tudok koncentrálni, pedig sokkal gyorsabban is át lehetne rágni őket. Ha meg leülök animét nézni, akkor azt nem tudom 100%-ig élvezni, mert közben folyton arra gondolok, hogy tanulni kéne, mert jön a vizsga.

Szigorlat meg bleh...egy szigorlatom hiányzik az abszolútóriumhoz törin, jan 24-én megyek és tök úgy érzem, még semmit sem tudok, pedig szorgalmi időszakban átnéztem egyszer az össszes tételt.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Member

Mi az, hogy a viszgaidőszak eleje? :confused: Nekem ez már a 3. cucc.
Mellesleg nekem is elment a kedvem úgy mindentől, elhanyagolom a projekteket, amiket ezen időszak üres perceinek szántam... Most hogyan végzek munkábaállás (4-5 év múlva) előtt mindennel? -_-

.Attila

Azért érdekes (bár nem meglepő), hogyan alakulnak itt a fórumon a témák.

Karácsony után, szilveszter körül -> jajj nincs barátnőm/barátom.
Szilveszter után vizsgaidőszakban -> jajj tanulnom kell, de nem tudok.

:)

sirtomi

Quote from: .Attila on 2007-01-02, 21:56:59
Azért érdekes (bár nem meglepő), hogyan alakulnak itt a fórumon a témák.

Karácsony után, szilveszter körül -> jajj nincs barátnőm/barátom.
Szilveszter után vizsgaidőszakban -> jajj tanulnom kell, de nem tudok.

:)
Karácsony elméletileg a szeretet ünnepe. Azért mindenkinek eszébe jut, mégha nem is szereti :)
Ünnepek lementek utána mindenki visszatér a normál kerékvágásba.

Damnatus

Már bocs, de mi az hogy karácsony, meg szilveszter? Szorgalmi időszak van, meg vizsgaidőszak! Na meg egy kicsi nyári szünet...

Dreamcleaver

Quote from: Damnatus on 2007-01-02, 22:03:43
Már bocs, de mi az hogy karácsony, meg szilveszter? Szorgalmi időszak van, meg vizsgaidőszak! Na meg egy kicsi nyári szünet...

A Szilveszter már számomra is megszünt (helyette szorgalmi időszakban iszom le magam  :D), de a Karácsonyt azért még tartom a család miatt.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

kisvirag

jah, elég izé így sok embernek igy hallgatom, egyetemistaként nincs rendes karácsonya szilvesztere.
de én sosem tudtam annyira mazohista lenni, hogy ket unnep koze, vagy közvetlen január elejére (a 4.-e már OK, de előtte??? )  essen vizsga.
egy kis nyugi, meg ünneplés nekem is kijár, attól még, hogy egyetemista vagyok. mondjuk mostanában a tanárok is kezdenek normalizálódni, 8 vizsgámból egynél sem volt kétünnep közé hirdetve vizsga
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

.Attila

BME-n nincs vizsgahét két ünnep között. Karácsony előtt van egy hét, és januárban 5 hét.
Az az egy hét viszont "tökéletes" arra, hogy az ember a január eleji vizsgára készüljön fel. Mert ugye félévente 5-6 vizsga van.
Ráadásul az utolsó szorgalmi hetek zh rohamai miatt nekem eddig még nem nagyon volt erőm/motivációm arra, hogy az első vizsgahéten vizsgázzak (most is terveztem, de nem jött össze a 6zh/3hét, ebből 3zh az utolsó héten, miatt.).
Ezért a karácsony még úgyahogy nyugis, a szilveszter viszont messze nem az.

Próféta

Nekem ez a félév volt az egyik leghúzósabb szorgalmi időszakom, ahhoz képest most a vizsgaidőszakban szinte lufiként fog kipukkanni, már december közepe óta érezhetően meglazult a gyeplő. Általában is igaz, hogy a vizsgaidőszakok valahogy lötyögősebbre jönnek ki, mint a szorgalmi időszakok - mondjuk ebben esetleg benne van az is, hogy én mazochista és eretnek módon be is szoktam járni azon órákra, amelyeknek értelmét látom :)

Ramiz: nagyon szépen és képszerűen írod le, továbbá tökre megvan nálam is az érzés, de szerintem ez leginkább annak tudható be, hogy az ember elveszti a kötött napi időbeosztását, és hirtelen nem tud mit kezdeni a végtelennek tetsző szabadidő-folyammal, nem tudja intelligensen beosztani. A legdurvább állapotot nyáron érem el: a mélypont az, amikor egy napon csak egy dolgot vagyok hajlandó elintézni: egy fiók rendbetétele, egy délutáni vendégség, egy film megnézése, egy bolt felkeresése... Ehhez képest a téli vizsgaidőszak még jó.
Bezzeg szorgalmi időszakban az ember hajnalban, egy erőszakos óra hangjára kel; bemegy az egyetemre, órát hallgat, bent kajál, ügyet intéz a városban; fáradtan beesik haza, maileket olvas és válaszol, csinál valami házi feladatot vagy egyéb halogatott teendőt, és aztán az éjféli vagy későbbi ágyba zuhanás előtt nagyon jól esik két anime epizód :) Nyáron két hétig tartana mindezt véghezvinnem :)

Ramiz

Quote from: .Attila on 2007-01-02, 21:56:59
Karácsony után, szilveszter körül -> jajj nincs barátnőm/barátom.
Szilveszter után vizsgaidőszakban -> jajj tanulnom kell, de nem tudok.
Ha ez megnyugtat, engem már akkor is nyomasztottak a vizsgák és most is nyomaszt a magány (de még mennyire... talán még jobban), de hát így csapódtak le a dolgok. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Szélsőséges esetben aztán az a végeredmény, hogy teljesen elfásul az ember(re emlékeztető lény).
Semmi sem érdekes többé, a világ szürkévé és egyhangúvá válik. Konstatálja magában az ember(re emlékeztető lény), hogy mennyi minden fog kimaradni immár véglegesen az életéből, de már nem is törődik vele igazából. Az ember(re emlékeztető lény) összes tevékenysége néhány triviális mindennapi cselekvésre korlátozódik, amelyeken órákat képes rágódni de nem képes rendesen végrehajtani (már ezeket sem).
Értelmes, önálló gondolat rég nem született az ember(re emlékeztető lény) agyában, mintha a gondolkodás valami kockázatos vagy fájdalmas dolog lenne.
A fejében néhány felszínes ostobaság visszhangzik csak, futó benyomások és rövid életű lelkesedések nyomai, de a mélyben csupán sötét üresség lakozik - nincs más, csak tél és csend és hó és halál.

まぁ、これは自己紹介としても結構です。
俺の人生へようこそ!
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-03, 01:28:47
まぁ、これは自己紹介としても結構です。
俺の人生へようこそ!
Nagyon szép. Kapsz egy piros pontot. Most pedig légyszíves mondd el, hogy mit jelent ez magyarul. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

http://forums.animesuki.com/showpost.php?p=518426&postcount=21
Hellsing, kedvenc Hellsingem... áááá... azert ennyire nem sz*r!!! :mad:

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-03, 01:05:19
Kvikveg: ezt a japán rokonságot honnan sikerült beszerezni?
Hat az ugy volt, hogy unokatestverem egy japan emberrel hazasodott. Jooo regen, a legidosebb gyerek idosebb, mint en es mar van 2 kicsi gyereke. A fiu pont most volt 5 eves, tok aranyos kepeslapot kuldtek - be volt oltozve. :)

Az otaku-nal en orulnek, ha artatlan lenne a jelentese, de szerintem is az eredeti dominal.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.