Kötetlen beszélgetések (régi Offtopic stílusban)

Started by Apatilos, 2006-06-12, 16:57:20

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Szepen megkerek mindenkit, aki a temanal marad, hogy faradjon at az offtopicba. Hess! Hess!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

gyulababa

szerintem aki balázs sót meg hasonlót néz, annak nincs élete:P
Nekem, télleg nincs életem, de csak a ti szemszögetekből, tavaly érettségiztem, és most kihagyok 1 évet, és valami istentelenül jólesik a semmittevés..... jövőre úgyis vissza kell ülnöm a gályába. Addig is élvezem a neméletem :D

"Az élet egy tál cseresznye" - Futurama

Ramiz

Bárcsak én is megtehetném. :Kiraly: :lazza:
Egyébként egyetemen is lehet semmittenni, csak félévkor azért meglátszik az eredményeken. :oops: :comp: :muhahah:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

:eek: Nem hittem a szememnek... Ez a fórum legdurvább topicja! :D

Tycho: teljesen egyetértek :tezsvir: , az is tök jó hogy kb a semmiből következtet valaki arra hogy egy másik embernek milyen élete van... Ha ugyanez a beszélgetés(maradjunk a melles témánál*) élőszóban történt volna akkor azt mondaná rá, hogy fréfiak/fiúk közti szokásos soviniszta/poénos beszélgetés. Így hogy a fórumon hangzott el rögtön levonjuk a megkérdőjelezhetetlen következtetést: ezek no life emberek... :eek: ??? Christian: nem hiszem hogy te még nem beszélgettél soha olyasmiről a haverjaiddal, ami másnak feltűnően idétlennak/banálisnak/primitívnek/stb..nek tűnt volna ha hallja.

Ja... és nyissunk mán egy no life topicot! :D :D :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Dreamcleaver

#544
Gondolom ezért majd kapok de:

Christian, Eberinu esete: Nem tudjátok mikor kell leállni. Sztem mikor már posztoltátok a dolgaitokat tudtátok, hogy mi lesz belőle, talán vártátok is. Chrisitan, a "have no life"-os posztoddal sztem nagyon elvágtad magad, tudom, hogy az ilyen nagy arc vagyok stílus a mai Mo-n sokaknak bejön, de nem ezen a fórumon, szal ha békességben akarsz itt lenni, próbálj meg alkamazkodni.

többiek aka a "USTEAM elit": Kicsit neketek is le lehetne szállni a magas lóról. Elég fellengző stílusban osztjátok itt az észt. Főleg .Attila,. kisvirag, esetenként Lythis (bár neki csak ez a stílusa sztem), és még páran. Beleolvastam más topikokba is, és k*rvára nem megfelelő a stílus. Ha valamire fel akarjátok hívni az ember figyelmét, azt lehet barátságosabb stílusban is, nem csak kioktató módon.

Postot meg ne töröljetek, hacsak nem értelmetlen spam, és tönkrevágja a threadet.

Ennyi.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

.Attila

Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-25, 17:45:01
többiek aka a "USTEAM elit": Kicsit neketek is le lehetne szállni a magas lóról.

Magas ló?
Ha már attól nagy az arcunk, hogy szólunk, ne sztereotipizáljon, akkor valóban nagy a pofánk nekünk is.

Én se akarlak téged piszkálni, de a te üzeneted meg úgy hangzik, hogy na most megmondom mindkét oldalnak, én meg leszek a semleges középút, aki visszafogott stb.

De ok, legyen, nekem akkor nagy pofám van.
kisvirag eléggé normális stílusban mondta el a véleményét. Csupán cáfolta Christian sztereotípiáit. Hol itt a baj?

Dreamcleaver

#546
Quote from: .Attila on 2007-01-25, 18:13:55
Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-25, 17:45:01
többiek aka a "USTEAM elit": Kicsit neketek is le lehetne szállni a magas lóról.

Magas ló?
Ha már attól nagy az arcunk, hogy szólunk, ne sztereotipizáljon, akkor valóban nagy a pofánk nekünk is.

Én se akarlak téged piszkálni, de a te üzeneted meg úgy hangzik, hogy na most megmondom mindkét oldalnak, én meg leszek a semleges középút, aki visszafogott stb.

De ok, legyen, nekem akkor nagy pofám van.
kisvirag eléggé normális stílusban mondta el a véleményét. Csupán cáfolta Christian sztereotípiáit. Hol itt a baj?

Azért írtam utána, hogy beleolvastam más topikokba is és az alapján gondolom ezt. Itt nem a Christiannal való vitáról van szó, amiben igazat adok nektek, hanem az átalános megnyílvánulási stílusról bizonyos esetekben. Kis egymondatos fricskák threadekben, hibára való felhívás, de kioktató sértő stílusban stb. Tudom, hogy nem az a szándék, hogy sértő legyen, de valaknek az lehet. Csupán erre akartam felhívni a figyelmet.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

.Attila

Hogy mi megy az Offtopicban, azt nem tudom, mivel oda nem járok.
Más kérdés persze a Párkapcsolatok topic. Abban és ebben kisvirag biztos nem mondott semmit. És őszintén szólva azt sem tudom, hogy én mit mondhattam azon kívül, hogy piszkáltam Christiant a no life nézete miatt (ami úgy érzem, jogos).

Szóval tényleg nem tudom, most mi volt a célod. Egy ilyen post nem fogja nyugtatni a kedélyeket, sőt.

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-25, 18:27:31
Tudom, hogy nem az a szándék, hogy sértő legyen, de valaknek az lehet. Csupán erre akartam felhívni a figyelmet.
De bizony van akinek egyértelműen az a szándéka hogy sértő legyen. Itt vagyok példának rögtön én. Ha valakivel ennyire nem lehet értelmes hangnemben beszélni (márpedig kedvenc újoncunk azt hiszem éppen elégszer bizonyította be hogy képtelen az érdemi vitára) annak nincs helye a fórumon, viszont mivel nem áll a rendelkezésünkre a ban mint lehetőség, ezért az egyetlen megoldás ha ráébresztjük az illetőt hogy a jelenlegi stílusa nemkívánatos itt, és szeretnénk ha változtatna, vagy ha ez nem megy akkor eltakarodna innen jó messzire.

kisvirag

Dreamclaver: gratulálok. megmutattad milyen a tipikus "semleges vagyok, de naa, menjen már tovább a flém!" hozzászólás. (igen, köszönöm, gondolom most megint sértő voltam)
igazábol nem tudom milyen "más" topicokba olvastál bele, ahol én sértő és szurkálódó voltam, pláne, hogy hónapok óta kb erre és a párkapcsolatok topicra korlátozódik a tevékenységem (ha épp egyáltalán felkeresem a fórumot, korábbi csodás flémek után (ja, tényleg, akkor lehettek hasonló postjaim) enyhén elment a kedvem ettől a fórumról. ugyanis egyesek azt hiszik, hogy mivel nincs ban, és nem is olyan rég igazábol még moderátor sem volt (és ha még tett is valamit, ő volt letolva) ezért azt tehetnek/tehettek amit akarnak.
szerencsére a moderátori feladatok felosztása ahogy elnézem, pozitiv változást hoztak (persze még mindig minimális mennyiségű threadet látogatok).
Először én is, és a többiek is megfelelő hangnemben kérjük fel a másikat a változtatásra, de ha nem mutatnak hajlandóságot akkor én sem fogok jópofizni, főleg hogy én azt vallom, hogyha elkerülsz egy fórumra, az kell legyen a legelső, hogy tisztába kerülsz a szabályaival, sajnos egyesek még a megfelelő figyelmeztetés után sem hajlandóak megtenni (itt nem csak a mostani esetre gondolok)

Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Yakumo


gyulababa

Hmmm, én nagyon sokszor megsértek embereket, de csak azokat akik nem ismernek, mert olyat mondok, amit én még nem találnék sértőnek ha nekem mondanák, és még így is sokszor probálom visszafogni magam.. amolyan Howard Störnös eset :D

"Az élet egy tál cseresznye" - Futurama

Christian

Na szal..mint mondtam én itt befejeztem a vitát...de azért most lereagálom utoljára a dolgokat ,hogy megértsétek:

1, Nem érdekel,hogy én itt "elvágom" magam. Nem vagytok olyan emberek akiknél ez gáz lenne,hogy én nem vagyok a toppon. Nálatok ez jobb is,hogy így van.

2, Ti csámcsogtok továbbra is a témán és nem tudtok leszakadni róla a nap 24 órájában. Akkor most kérdem én, nem volt jogos a have no life? Sérti az önbecsüléseteket? Cáfoljatok rá,hogy nem így van...

3, Mint kedves újonc nem fogok innen eltakarodni mert mint mondtam vannak itt normális emberek akikkel érdemes fórumozni, ha valami nagyon baxa velem kapcsolatba valakinek a csőrét közölje privátba, hívjon el valahova és próbálja meg beverni az arcom ha tudja. :)

Most persze jön majd a beszólás,hogy én keménykedek. Pedig nem..csak zavar,hogy nem tudtok leállni és nagyon nagy arca van itt egyeseknek azokután,hogy mondtam, hogy nem írok ide.  Ez tipikusan az mikor valakit pofán vágnak az utcán..aztán mikor már nincs ott akitől kapta a pofont majd ő jól megmondja. Ja és igen..továbbra is tartok mindent amit mondtam, továbbra is azt mondom,hogy az itteniek többsége "hnl"..ezt bizonyították is itt. Nem kell messzire menni...    Ez a hozzászólás offenz? Igen, de talán azért mert itt voltak egyesek akik még azért is ráncigálják tovább a témát és nem tudnak leállni. Na rájuk vonatkozik pl a hnl. Na és most a végén mégegyszer elmondom...nem kell mondani,hogy elvágom magam..az itteniek akik általában ide írnak felőlem felfordulhatnak. Nincsenek azon a szinten,hogy törődjek velük. Ezzel én itt befejeztem. Mostmár tényleg nem írok ide, de ehhez úgy éreztem még jogom van hozzászólni ennyit :P

gyulababa

én is befejezem itt a vitát... de csakazértis enyém az utolsó szó és punktum

"Az élet egy tál cseresznye" - Futurama

Nakedape

Quote from: gyulababa on 2007-01-25, 20:12:00
én is befejezem itt a vitát... de csakazértis enyém az utolsó szó és punktum
:lol:

ha szépen kérlek befejezhetem a vitát én is? fépont is jó lenne nekem.. :angyali:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Dreamcleaver

Christian: Sztem vissza kéne venned az egódból picit, mert a végén eldurran az agyad, és szegény Eberinu törölgetheti a cafatokat a monitorodról.

Quote from: kisvirag on 2007-01-25, 19:58:32
Dreamclaver: gratulálok. megmutattad milyen a tipikus "semleges vagyok, de naa, menjen már tovább a flém!" hozzászólás. (igen, köszönöm, gondolom most megint sértő voltam)...
...sajnos egyesek még a megfelelő figyelmeztetés után sem hajlandóak megtenni (itt nem csak a mostani esetre gondolok)


Imádom a flémeket, ezt be kell valljam, mulatságos olvasmányok. Amúgy nem voltál sértő, de gondolom az akartál lenni.

Eddigi tapasztalataim szerint pl nálad pont ez hiányzik. Te általában már alapból ilyen "vedd már észre magad" stílusban posztolsz ha valakivel kapcsoltaban bajod van. Kicsivel több türelem messzebbre visz.


"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Bishop

lol olvasom itt a hozzászólásokat,Selmo felkapazkodtam volna :haha: :merci:

off vége

.Attila

Quote from: Christian on 2007-01-25, 20:04:51
Na szal..mint mondtam én itt befejeztem a vitát...de azért most lereagálom utoljára a dolgokat ,hogy megértsétek:

1, Nem érdekel,hogy én itt "elvágom" magam. Nem vagytok olyan emberek akiknél ez gáz lenne,hogy én nem vagyok a toppon. Nálatok ez jobb is,hogy így van.

2, Ti csámcsogtok továbbra is a témán és nem tudtok leszakadni róla a nap 24 órájában. Akkor most kérdem én, nem volt jogos a have no life? Sérti az önbecsüléseteket? Cáfoljatok rá,hogy nem így van...

3, Mint kedves újonc nem fogok innen eltakarodni mert mint mondtam vannak itt normális emberek akikkel érdemes fórumozni, ha valami nagyon baxa velem kapcsolatba valakinek a csőrét közölje privátba, hívjon el valahova és próbálja meg beverni az arcom ha tudja. :)

Most persze jön majd a beszólás,hogy én keménykedek. Pedig nem..csak zavar,hogy nem tudtok leállni és nagyon nagy arca van itt egyeseknek azokután,hogy mondtam, hogy nem írok ide.  Ez tipikusan az mikor valakit pofán vágnak az utcán..aztán mikor már nincs ott akitől kapta a pofont majd ő jól megmondja. Ja és igen..továbbra is tartok mindent amit mondtam, továbbra is azt mondom,hogy az itteniek többsége "hnl"..ezt bizonyították is itt. Nem kell messzire menni...    Ez a hozzászólás offenz? Igen, de talán azért mert itt voltak egyesek akik még azért is ráncigálják tovább a témát és nem tudnak leállni. Na rájuk vonatkozik pl a hnl. Na és most a végén mégegyszer elmondom...nem kell mondani,hogy elvágom magam..az itteniek akik általában ide írnak felőlem felfordulhatnak. Nincsenek azon a szinten,hogy törődjek velük. Ezzel én itt befejeztem. Mostmár tényleg nem írok ide, de ehhez úgy éreztem még jogom van hozzászólni ennyit :P

Nos, úgy tűnik, te is "ráncigálod" tovább a témát, ezek szerint a te felfogásod alapján te is "hnl" típus vagy.

kisvirag

hagyjuk már jó?
minden egyes postal csak tovább szítjátok ezt a teljesen értelmetlen flémet.

Vagy vessen fel valaki egy érdemes/értelmes/kötetlen témát, vagy hallgasson.
Nekem most a mai két vizsga után elég KO az agyam bárminek a kitalálásához is :)

Na jó, legyen végülis, legyen egy kérdés:
te elmennél küldöldre élni/dolgozni?
ha igen, hova, mennyi időre, hazajönnél utána, vagy maradnál?
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Darkstar

Quote from: kisvirag on 2007-01-25, 22:43:40
Na jó, legyen végülis, legyen egy kérdés:
te elmennél küldöldre élni/dolgozni?
ha igen, hova, mennyi időre, hazajönnél utána, vagy maradnál?
Simán, és szerintem fogok is. :)
Szóbajöhető célországok: Amerika vagy Japán (nem, ez utóbbi nem az animézés miatt :P) Mennyi időre? Ameddig lehet, valszeg kint is maradnék. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: kisvirag on 2007-01-25, 22:43:40
Vagy vessen fel valaki egy érdemes/értelmes/kötetlen témát, vagy hallgasson.
Nekem most a mai két vizsga után elég KO az agyam bárminek a kitalálásához is :)

Ok, nekem van témám. Már jó ideje alakul bennem egy vélemény, és a szigorlat 4esem után, ahol csupa olyan kérdéssel rontották le a jegyemet, amit nem tanítottak meg nekünk, csak tovább erősödött bennem ez a vélemény. Nade mielőtt elmondanám, először csak kérdezek:

Mi a véleményetek a mai oktatási rendszerről? (főleg felsőoktatásira gondolok, de ha akarjátok, akkor lehet beszélni az általános és a középiskolákról is)



szerk.: király, nem olvastam végig kisvirag postját, itt a válaszom rá:

Határozott igen. Ez az ország nem éppen élhető. A gazdasági helyzete miatt sem igazán, és az emberek miatt sem.
Japánba nem mennék. Ahol a munka minden mást elnyom, azt nem mondanám igazán életnek. Fontos a munka, de azért ne csak arról szóljon már az egész.
USA: csak jó helyre legfeljebb. De inkább nem. Maradnék Európában, valami jobb országban, mint itt, ahol a sok hülye ember tönkreteszi egymás életét.

Dreamcleaver

Az űrhajós külföldi munkának számít? Akkor igen.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Próféta

Külföld: Mennék, valszeg nem örökre, de mondjuk ilyen 1 hónapos, fél éves próbára esetleg. Tapasztalatszerzés, világlátás-tágítás, stb. Persze az a baj, hogy 'have no life' szobakocka vagyok, így tartok is egy kicsit tőle (mama nem fog mosni rám  :bruhuhu:), persze pont az ilyesmit lehetne jól levetkeznem egy ilyen úttal.

oktatás: nagyon nem látom át, az OKJ-s kereskedőitől az ELTE elméleti matematikus szakig sok minden van. De igen, mintha lennének bajok, ezt mondják az okosok. Viszont én élek benne, mint hal a vízben, úgyhogy ne én vessem rá az első követ. Majd ha mondtok még mindenfélét, akkor esetleg belekötök :)
A témába vág apám egy mondása: "Amióta az eszemet tudom, mindig oktatási reform volt"  :haha:

Kvikveg

Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-25, 22:47:26
Az űrhajós külföldi munkának számít? Akkor igen.
:lol:

Kulfold:
Igen. Tervezes erosen folyamatban. Kintmaradnek.
Orszagok: angol nyelvu, ahol elfogadjak a diplomamat, nem lognak az orromrol jegcsapok telen es nincs a vilag tuloldalan. Es a pontrendszere nem szivat ki. Ahol nem a kulfoldi leszek orokre. Jo eü ellatas igen nagy elony. Ahol van esely lakast venni. Ennyi.

Oktatas: áh...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Pirula

Quote from: .Attila on 2007-01-25, 22:46:53Mi a véleményetek a mai oktatási rendszerről? (főleg felsőoktatásira gondolok, de ha akarjátok, akkor lehet beszélni az általános és a középiskolákról is)
A szó ami a magyar oktatási rendszerről eszembe jut, az alkalmatlan.
Mert nem lát el azokkal az ismeretekkel amik a munkavállaláshoz a legfontosabbak, vagy amik alapján működhetne a demokrácia. Nem tanít meg rendesen az anyanyelv használatára se szóban se írásban, ezt sajnos a saját bőrömön is érzem. Pedig a legtöbb információt a nyelv segítségével vesszük fel. Szakmai szempontból működőképes pedagógiai szemlélet, kultúra az oktatás minden szintjén katasztrófális. Kezdve ott hogy a jövő pedagógusait képzők sem felelnek meg azoknak az elméleteknek és követelményeknek amit ők támasztanak...
Ezek mellett szinte eltörpülnek a rendszernek az abszolút hülyén kitalált, esélyegyenlőséget biztosítani kívánó elemei. A hab a tortán pedig hogy az oktatáspolitikával foglalkozók minden lehetséges fogalmat félreértenek és félremagyaráznak pártpreferenciák alapján.

Egyébként volt valami apropója a kérdésnek, vagy csak úgy?

kikuchiyo

Külföldi utazás: tanulni szívesen kimentem volna, ha nem lettem volna gyökér és megragadtam volna a lehetőségeket.
Dolgozni már neccesebb. Egyedül, egy olyan országban, aminek a nyelvét sem feltétlenül ismerem, nem ismerem a szokásokat és törvényeket, simán kicseszhet velem a munkaadó és vélhetőleg nem tehetek semmit ellene... alaposan meg kell fontolni. Az "előnyök" feliratú serpenyőben van, hogy lehet sok értékes tapasztalatot szerezni, jól mutat az önéletrajzban és nemutolsósorban baromi sokat lehet keresni.

Oktatási rencer: talk about f*cked up.
Rosszak, motiválatlanok, tehetségtelenek, rosszkedvűek a tanítónénik az általános iskolában, rosszak stb. a tanárok a felső tagozatban és a gimnáziumban szakközépben, és szintén alkalmatlan emberek tanítanak az egyetemeken/főiskoláskon. Van pár kivétel, akik küldetéstudatból megpróbálnak némi színvonalat tartani, de egyre kevesebben. Belefulladnak a középszerűség mocskába.
Eleve van egy téves kényszerképzet, hogy mindenkinek gimnáziumba, aztán egyetemre kell mennie és ott diplomát szereznie. Így sokan, akik nem is lennének oda valók, megtanulnak aztán elfelejtenek egy csomó - számukra - felesleges dolgot először a gimnáziumban, aztán az egyetemet/főiskolát végigszenvedik kettesekkel és kapnak egy értéktelen diplomát, amivel nem nyertek semmit, viszont elpazaroltak egy csomó időt és energiát, és zéró tapasztalattal kénytelenek elhelyezkedni egy szar állásban, ahol képzettségüknek és tehetségüknek megfelelően fognak értéktelen dolgokat csinálni.
A probléma újratermelődik, hiszen a tanárszakokra azok mennek, akik máshova nem jutottak be. Ők is szenvednek, az oktatóik is szenvednek - az eredmény, hogy rossz stb. tanárok kerülnek ki az egyetemről -> goto start.
Az egyetemi oktatók többsége eleve kudarcot vallott, besavanyodott alak, aki a diákokon éli ki a frusztrációját - hiszen aki elég jó ahhoz, hogy kutasson, az csinálja is. Van pár tiszteletre méltó, becsülendő oktató, akik színvonalas előadásokat próbálnak tartani és valóban megpróbálják átadni a tudásukat - ha lenne kinek. Hervasztó, amikor az arcpirítóan egyszerűre vett pót-pót-zh-t a 100 hallgatóból 10 tudja kettesre megírni.
Persze ha valaki tehetséges és szorgalmas, akkor megtalálhatja a módját, hogy jó iskolákban tanuljon és sokra vigye - de ehhez ambíció és szerencse kell. És ezek kirívó esetek. Az átlagos színvonal az oktatásban rettenetesen, fájdalmasan alacsony.
Failure is the default option

Selmo

Külföld? Ausztrália és Óceánia, a lényeg, hogy hírből se ismerjék a havat. Sose jönnék vissza.

Magyar oktatás? 2007 Turpo Pascal programnyelv tanulása... :oops: No further comment... :ejj:

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2007-01-25, 23:18:51
Külföld? Ausztrália és Óceánia, a lényeg, hogy hírből se ismerjék a havat. Sose jönnék vissza.

Magyar oktatás? 2007 Turpo Pascal programnyelv tanulása... :oops: No further comment... :ejj:
LOL. Tenyleg, mi is azt tanultuk, de mar akkor is baromsag volt.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Pirula

Quote from: Selmo on 2007-01-25, 23:18:51
Külföld? Ausztrália és Óceánia, a lényeg, hogy hírből se ismerjék a havat.
Ennek a kritériumnak Szudán is megfelel, miért nem az?  :D
Quote from: Selmo on 2007-01-25, 23:18:51Sose jönnék vissza.
És ezt is tutira vehetnéd.  :haha:


Külföldi melóban nekem egyébként India, Venezuela, Kolumbia, Mexikó, Norvégia, Anglia, Írország meg Kanada feküdne legjobban talán. Vagyis ezek az országok érdekelnek, és merném vállalni az ottélés kockázatát.
Rengetegszer megfordult a fejemben már hogy merő kalandvágyból hozzácsapódhatnék valami humanitárius misszióhoz koszt és kvártély fejében a világ egy kevésbé üdvös pontján.

gyulababa

Volt osztálytársam félkolumbiai, és épp kint van, szóval ha komolyan érdekel a dolog, utánad kérdezhetek

"Az élet egy tál cseresznye" - Futurama