Kötetlen beszélgetések (régi Offtopic stílusban)

Started by Apatilos, 2006-06-12, 16:57:20

Previous topic - Next topic

Soldier

#1950
a I LIVE FOR ROCK feliratos polo a többi rocker kiegésztővel+. a sapka: az erdeti NY Yankee-s meg sose volt rocker márka ahogy egyik ilyen stílusú sapka sem /talán újabban a D&C+piac az emo azért írtam őket külön/. ha felveszek valamit tudjam mi az, ha meg nem tudok/m öltözök casualba ennyi.
én se furatok láncos testékszert a fűlemböl a számba pedig van akin jól néz ki.

.Attila


Próféta

Én is ilyen műveletlen, kulturálatlan ember vagyok, hogy a ruháknak inkább a szabását, színét, stb. néztem (már amikor reggel a kómában képes vagyok odafigyelni), nem azt, hogy teszemazt Észak-Írországban az Orániai Rend vagy a katolikusok viselik-e. Sőt, én inkább azt tartom furcsának, ha valaki kifejezetten törekszik valami csoport öltözködési szokásait felvenni... de amint látom, mások általában nem tartják annak, ezt már láttam, nem ma fogom megérteni az emberiséget.

Soldier: ha valaki kedveli a rockzenét, és ennek mondjuk a pólóján egy feltűnő felirattal hangot ad, akkor ne viseljen sildes sapkát, csak azért mert egy jól körülhatárolható rocker szubkultúra nem visel sildes sapkát a rocker pólóhoz? Vagy csak mert pont nem olyan márkájú sildes sapkát visel? Miért kéne ennyire konformnak lennie?

Na mindegy, marad nekem ez a casual dolog. Remélem sose veszem fel véletlenül a venezuelai dzsungelharcosok szemüvegéhez az ukrán muzsikok zokniját.

Soldier

#1953
Quote from: Próféta on 2009-08-24, 01:01:54
Soldier: ha valaki kedveli a rockzenét, és ennek mondjuk a pólóján egy feltűnő felirattal hangot ad, akkor ne viseljen sildes sapkát, csak azért mert egy jól körülhatárolható rocker szubkultúra nem visel sildes sapkát a rocker pólóhoz?
igen, én pontosan így gondolom. egyedi stílust nem nekünk kell kreálni és ha mégis nem a másik stílusjegyeit "másolom", mi értelme az egésznek ha aztán mindenki összevissza keverne mindent ? úgy gondolom ennyi erővel a nem 1 év alatt kialakult stílusoknak semmi értelme se lenne.igen is döntse el ki hova tartozik ez alapján, ha már valahova tartózni akar e módon.

Próféta

OK, akkor egész egyszerűen tudomásul kell vennem, hogy az öltözködés egy olyan nyelv, amelyet én nem beszélek :)

Nakedape

én is inkább azért emeltem ki, mert fonálvesztés, amúgy meg nem tudom mi számít összevisszának, mert lehet, egy ember aki szereti a rockot és a Yankees-t is? :D, meg mondjuk meta kérdés_ kell-e rokkernak lenned, hogy szeresd a rockot?

mondjuk at is eszembe jut, h ez lehet korfüggő is, először felveszel bármit amivel vageszkodhatsz, meg azt se tudod, mit, aztán érsz, tájékozódsz és kiakadsz a ezen, főleg ha valaki a te szubkultodat "nem érti" eltolja, aztán meg nem kerítesz neki nagy feneket, ízléstől függően csak  tudj ránézni, és ha jelképez valamit az legyen elfodható
(polpotos pólók ne pl )

mittomén, de belenyúltam  :angyali:

de nekem elsőre a westsid az a westside elgépelve, vagy ez már a szó rá? öregszem nno

Próféta vigyázzmert igénytelen leszel :D:D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Bicskei

amúg yvannak érdekes dolgok pl londonban egy-két klubbol bizonyos ruhamárkák vannak kitiltva(burberry pl)mert a helyi balhézós fiatalág kedvenc márkája.
az ien má??
Ultras liberi

Soldier

#1957
ha szereti mind2-t nem érdekel,de akkor se keverje, nem eszel ketchupot ömlesztett mézzel nem?
nem tudom mennyire korfüggő, lehet van benne valami, azt tudom mikor én casual-ből áttértem,az nem azért volt mert egyik pillanatról a másikra gondoltam egyet.a srác amúgy felfele húzta a con átlagkorhatárt
a szót elírtam bocs, többszöri átfutásra se vettem észre -_-

Nakedape

modtegyeátmáshova pls

az h én mit eszek ez egy dolog, de nem zavar ha valakinek a mézeskecsap ízlik

persze ha mézevés csak és kizárólag egy szubkulthoz kapcsolódik, akkor érdemes ájékozódni, ha enni akarsz, de még akkor se feltétlenül gáz talán, 

pl ha valaha wescos csizmához lesz kedvem, nem érdekel, ha az a countrysoké, meg cowboyoké, ha jól érzem magam benne hordani fogom szocreál hawaii inggel, ha meg nem  akkor nem
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Soldier

#1960
Quote from: Nakedape on 2009-08-24, 01:34:49
pl ha valaha wescos csizmához lesz kedvem, nem érdekel, ha az a countrysoké, meg cowboyoké, ha jól érzem magam benne hordani fogom szocreál hawaii inggel, ha meg nem  akkor nem
yo lehet a étel rossz példa, figyelj hordjad ahogy érzed, ezt nem döntöm el, de biztos megszólom majd.téged majd meg nem érdekel tudom. ennyi
(kösz a mozgatásárt épp én is kérni akartam)

Xzone

Bármiféle szubkultúra öltözködési stílusát vette is fel az ember, középiskola után illene elfelejteni.

Soldier


Én

Nekem egyszerű dolgom van mert csak teljesen jellegtelen ruháim vannak :F Azért van pár megszokott kombóm ami tetszik (pl tegnapi, piros ing, fehér térdgatya), de azokat meg túl sokszor viselem.

Bicskei

Ultras liberi

Zsiga

Quote from: Soldier on 2009-08-24, 02:52:05
ezzel nem tudok egyet érteni.mert ?
Mert bizonyos kor felett szánalmas? :) Majd rájössz pár év múlva. Vagy ha nem akkor garandálom hogy lesz pár kellemetlen éved egyetemen. ;)

Meg az szép és jó hogy te megszólod az ilyen szerinted öltözködésre nem figyelő embereket, de szerintem inkább menj oda mindegyikhez és magyarázd el nekik (lehetőleg ilyen stílusban mint itt ebben a topicban tetted), aztán írd be ide a fórumra hogy hány százalékuk vert lendületből szájba. Hard mode: próbáld meg ugyanezt az USA-ban, ahol a lakosság 10%-ának van Yankees sapkája, 20%-ának pedig lőfegyvere... :angyali:

Ja és Yankees suck, Red Sox FTW. ^^

Nakedape

Quote from: Zsiga on 2009-08-24, 11:55:33
Quote from: Soldier on 2009-08-24, 02:52:05
ezzel nem tudok egyet érteni.mert ?
lakosság 10%-ának van Yankees sapkája, 20%-ának pedig lőfegyvere... :angyali:



ahhoz , hogy értékelni tudjuk  a szívás esélyét, meg kéne adnod, hogy ez két független változó-e
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zsiga

Szerintem nincs összefüggés a kettő között, kb. minden ötödik Yankees sapkás embernél van pisztoly.

Kuroi Tenshi

Meg tudom érteni, hogy Soldier szerint furán nézett ki, hogy
ahhoz a pólóhoz felvette azt a sapkát. Nekem is mindenkin
röhöghetnékem támad, aki azt az irdatlan idétlen sapkát úgy
ferdén hordja a fején. :hehe: Nem is értem, hogy terjedhetett
el, normális ember olyan sapkát és úgy nem hordana a fején.
Néha azon gondolkozom, hogy talán ezek a hip-hop divat-
diktátorok a markukba röhögve nézik a háttérből, ahogy minden
baromságukat benyelik és utánozzák, csak azért, hogy hirdessék,
hogy ahhoz a szubkultúrához tartoznak. Más magyarázatot nem
tudok kitalálni, már a nyolcvanas években is néha úgy öltözködtek,
hogy csak röhögni tudtam rajtuk.

Quote from: Soldier on 2009-08-24, 01:08:45
egyedi stílust nem nekünk kell kreálni

Az előző sorokból talán látszik, hogy nem kedvelem a hip-hopot,
de erre mégis egy hazai hip-hop együttes egyik sorával reagálnék:
"Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?"

Nakedape

Quote from: Zsiga on 2009-08-24, 12:04:29
Szerintem nincs összefüggés a kettő között, kb. minden ötödik Yankees sapkás embernél van pisztoly.
akkor ha jól számolom, ha 500 emberrel találkozik akkor csak 0,004 % esélye van hogy megússza :eek:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Soldier

#1970
Quote from: Zsiga on 2009-08-24, 11:55:33
Mert bizonyos kor felett szánalmas? :)
aztán írd be ide a fórumra hogy hány százalékuk vert lendületből szájba.
yo persze ebbe biztos van valami , de kételkedek h ez a korhatár az egyetemnél kezdődik.de előfordulhat,úgyis kiderül majd .
lendületből szájba ver ? ettől kéne félnem ?ez vicc, bocs nem , de tudod mit ha még szájba is ver tegyük fel, azzal mit bizonyít,mert nem sokat? esetleg azt hogy nem tud mit mondani. nem engem minősít
US: miből gondolod ha ott élnék nekem nem lenne?  :angyali:

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-08-24, 12:22:27
Nekem is mindenkin
röhöghetnékem támad, aki azt az irdatlan idétlen sapkát úgy
ferdén hordja a fején
köszi  ^^"
szerintem az idézet meg már nem ahhoz kapcsolódik amiről beszélek. mert ebből én azt veszem ki hogy valaki felvág a öltözködésére, és hogy ő csak is a ruhája miatt valaki (nagy). de nem hallgatok semmi magyart szal..

.Attila

Quote from: Soldier on 2009-08-24, 13:20:29
lendületből szájba ver ? ettől kéne félnem ?ez vicc, bocs nem , de tudod mit ha még szájba is ver tegyük fel, azzal mit bizonyít,mert nem sokat? esetleg azt hogy nem tud mit mondani. nem engem minősít

Ez is egyfajta véleménynyilvánítás, leállni meg nem fog vitatkozni.
A szájba verés képletes volt szerintem, valójában laposra verést jelent.

Soldier

#1972
szerintem a magyar emberek nagy része, nem ilyen h ezért neked ugrik. és persze nem a 3 emeletes hústornyak fogok pampogni akinek a karja olyan mint az én combom 3x , a testi épségemet nem fogom veszélyeztetni azért.. ezért a nézetemért. hülye azért nem vagyok :)

Zsiga

Ja, majd úgyis meglátod aztán legfeljebb beírhatod majd hogy te trú maradtál még az egyetemen is. :) Viszont azt is meg fogod látni hogy nagyságrendekkel kevesebb ember öltözködik úgy mint gimiben, akár rock akár hip-hop oldalról.
A szájbaveréssel meg mit kéne bizonyítani? Pusztán arról van szó hogy az emberek jelentős része nem szereti ha (no offense, általánosságban beszélek) egy tizenéves hülyegyerek kiosztja. Én kiröhögném, mások inkább lebasznak neki egy olyat hogy a fal adja a másikat, ami valóban nem bizonyít semit, ellenben határozottan kellemetlen annak aki kapja...
Szóval lehet másoknak beszólni mert szerinted nem trú az öltözködési stílusuk, de nem érdemes. Én is mondhatnám hogy szerintem mennyire gáz a világ leghíresebb baseball csapatának a sapkáját kisajátítani és rapper-ruházatnak tekinteni, pedig a fekáknak kb. annyi közük van a baseballhoz mint a fehéreknek a kosárlabdához; de nem teszem, mert nem érdekel; szerintem mindenki úgy öltözködik ahogy neki jólesik.

Soldier

#1974
okés. tudomásul vettem hogy te így látod.
de amíg ki nem "növöm" én továbbra is befogok szólni az embereknek, max egyszer valameiktől meg kapom a magamét.
a NY Yankee-s (New Era) külön gyártott erre a célra sapkát,és a baseball rajongóknak a simlédere be van hajtva  :smile: de értem amúgy a hasonlatot csak bele kötök  ::)

Nakedape

amúgy világ életemben utáltam, ha érvként jött elő a kor, meg a majd meglátod :D függetlenül attól, ha igaz, de annyira tehetetlen helyzetben hagyja a másik felet :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Soldier

hát igen. most erre nem tudok mit mondani, lehet tényleg úgy lesz.de azért vaktában elhinni se tudom.

Ramiz

Quote from: Nakedape on 2009-08-24, 14:01:53
amúgy világ életemben utáltam, ha érvként jött elő a kor, meg a majd meglátod :D függetlenül attól, ha igaz, de annyira tehetetlen helyzetben hagyja a másik felet :D

Én is... :D Amúgy meg úgy kell öltözködni ahogy jólesik, aztán a normálisabb emberek úgyis elfogadják majd, hogy ilyen az ízlésed. Az ízlésed meg szép lassan változni fog, mert sajnos kevés a normálisabb ember, és a jó csajok nem tartoznak közéjük... :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

http://totalcar.hu/kozosseg/rsvptc/2009/09/07/a_kresz_es_a_jobb_oldal/

na végre. örülök, hogy ilyen tisztán és egyértelműen leírta valaki. pont így rémlett nekem KRESZ oktatásról, de annyian voltak részleges ellenvéleményen, sztrádán jobbról elhaladással kapcsolatban, hogy már-már elbizonytalanodtam.

szóval innentől már csak azt kéne megoldani, hogy a sok kretén, akinek a középső sávba szól a jogosítványa sztrádán, betartsa végre azt a nyamvadt tetves jobbra tartani kötelező szabályt...

mert az nem megoldás, hogy jobbról előzgetjük az ilyeneket sztem.

az ilyen középső sávos hülyékben az tetszik a legjobban, hogy még csak a belső sávot se használják szívesen. szinte biztos vagyok benne, hogy az út 100%-át a középső sávban tennék meg, ha néhány kocsi nem kényszerítené őket a sávváltásra időről-időre.

pl tegnap jöttem haza az M7-esen Balatonról a jó öreg 1.1-es benzines motorral megáldott C15E típusú jószággal. ugyebár nem kell ecsetelnem hosszasan, hogy ez biza max 110-120-at bír, de jobban szereti, ha csak 100-110 között megyek vele max. namármost ez ugyebár azt jelenti, hogy kamionoknál még pont gyorsabb vagyok, de kb mindenki másnál lassabb ergo az előzés igazi kihívás, mert ugyan lassú a kocsi, de legalább nem is gyorsul. és akkor jön egyszercsak a fellélegzés, amikor 3-sávosra vált az M7-es Bp felé (Székesfehérvár után azt hiszem). itt ugyebár megvan a lehetőség, hogy kamionok+lassú járművek a külső sávban, éppen előzők a középső sávban, esetleges még gyorsabban előzők és kedves gyorshajtók a belső sávban. de persze nem. mert ugyebár ott vannak a drága "nekem a középső sávba szól a jogsim" vezetők. többször is eljátszották nekem, hogy ugyebár nálam azért gyorsabban mennek, mondjuk 120-szal, és ha éppen foglalt a belső sáv, akkor nem is megyek ki eléjük, mert nem akarom feltartani a gyorsabban haladókat, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogy amikor látom, hogy végig üres a belső sáv, én előznék egy teherautót, direkt jól láthatóan kiteszem az indexet, a hülyéje meg jön a középső sávban 120-szal, és bőven lenne ideje, hogy egy sávval arrébb húzódjon, akkor pontosan miért is számít kurvanagy erőfeszítésnek, hogy bemenjen a belső sávba, hogy ugyan ne kelljen már emelkedőn fékeznem és újra gyorsítással szenvednem, mikor simán elférnénk egymás előzésével a 3 sávban is?? mivel szerencsére láthatóan nem a "jujjdeféltem" kategóriába tartozik a kocsim, az említett idióták többnyire meg féltik a sajátjukat, ezért a kényszerítősdi néha azért be szokott válni, de valahogy sokkal jobb lenne, ha működne ez ésszel, udvariasságból is...

nem gondoltam volna az első 5-10 napban nyaralásunk során az olaszországi közlekedéssel ismerkedés során, de most már visszasírom az ottani közlekedési morált (főleg a dél-olaszt). egyszerűen rühellem, ami itt nálunk közlekedés címén folyik nap mint nap...

sirtomi

Jó ez a cikk a totalcaron, nekem is így rémlett oktatásról.