Kötetlen beszélgetések (régi Offtopic stílusban)

Started by Apatilos, 2006-06-12, 16:57:20

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2009-10-03, 19:23:03
Quote from: Rounin on 2009-10-03, 19:10:45
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-10-03, 17:33:00
Alors, bármi lehet, so lang es ist eigo ja nai, esto bueno? ^^
A legriasztóbb, hogy ezt gondolkodás nélkül felfogtam. :zomg:
Allora aiutami per favore, mi a fene az az "eigo ja nai"?
ja nye gavarity pa hablaty  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Selmo


A tökéletesség unalmas.

.Attila

Quote from: Selmo on 2009-10-06, 13:45:37
http://www.youtube.com/watch?v=cxl5CQ-S56I

Megható és szép.
Kár és felesleges volt bármiféle vallást belekeverni, véleményem szerint.

Damnatus

Bármennyire is szörnyű én a fiamat választottam volna!

Cloud

Quote from: Damnatus on 2009-10-06, 21:18:52
Bármennyire is szörnyű én a fiamat választottam volna!

Én is. Nagyon nehéz választás lett volna, de akkor is. :(


Rossz fogalmazás. Mindenképp gyerekemet választom. Nem érdekelnek a vonaton utazók.

Darkstar

#2135
Quote from: Damnatus on 2009-10-06, 21:18:52
én a fiamat választottam volna!
Quote from: .Attila on 2009-10-06, 15:20:21
felesleges volt bármiféle vallást belekeverni, véleményem szerint.
:tezsvir:
A commentek meg... a szokásos, bár talán kicsit még gyomorforgatóbb nagy részük. Igaz, erre a vallásos marhaságra mindíg érzékeny voltam, különösen a "Az ember bűnösen születik." rész veri ki a biztosítékot, bár az ilyen gyöngyszemek sem rosszak
Quote1. pont: Nem Isten bélyegez meg bűnösként senkit, bűnösök vagyunk. Isten megtehetné azt is, hogy hagyja az egészet a fenébe, és lemond rólunk. Megtehetné, De Isten nem ilyen. Prezentálta, mennyire szeret. (2. pont)Lehetőséget és receptet ad arra, hogy életed legyen itt, és odaát, Vele.

Még1  :lol:

QuoteMondjak en neked valamit vilmarci, azt hogy Jezus valojaban el, es NAGYON szeret teged, es OROK eletet szeretne neked adni, de ehez meg kell terjel. A megteres azt jelenti, elfordulas a buntol! Mindenki bunbe szuletik, de hit altal van a megigazulas! En befogadtam Jezust a szivembe, es nagyon is boldog vagyok, Ot szolgalom, es TUDOM egy nap meglatom Ot szemtol szembe, es OROKKON OROKKE vele leszek!
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Nehéz választás, meg szörnyű? Szerintem meg aki nem a saját fiát választotta volna az beteg, és alkalmatlan szülőnek.
Most komolyan, bennetek egy másodpercre is felmerülne hogy hagyjátok a gyereketeket meghalni ha bármi mód van rá hogy megmentsétek?

Darkstar

Esetemben csak rosszul idéztem, a lényeg, hogy a fiamat(/lányomat) választanám.

quote fix'd
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Bullshit! Mi a garancia rá, hogy mindenki nyekken a vonaton? Semmi.

Cobra

Azért elég erőltetett a film. Pl a mozdonyvezető miért nem állt meg? A gyerek egy dolog, hogy beesett a gépházba, de miért kerül automatikusan a kerekek közé?
Persze, nem így kéne hozzáállni a filmhez, de nekem ezek jutnak először eszembe.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Quote from: Zsiga on 2009-10-06, 22:00:57
Nehéz választás, meg szörnyű? Szerintem meg aki nem a saját fiát választotta volna az beteg, és alkalmatlan szülőnek.
Most komolyan, bennetek egy másodpercre is felmerülne hogy hagyjátok a gyereketeket meghalni ha bármi mód van rá hogy megmentsétek?
QFT. Dögöljön meg mindenki más, legyen nekem jó. Ilyen esetben még az országomat is feladnám.
[reserved]

Én

Moar nem a lényeg nézése:
Most akkor a hídmester hibája volt a cucc vagy csak simán átment a piroson a masiniszta? Mindegy, papát ígyisúgyis lecsukják munkaköri gondatlanságból eredő népirtásért, gyerek meg mehet államiba. HAPPY END

NLZ

[reserved]

Moha

Valószínű én is inkább a fiamat választottam volna. Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki meghalna a vonaton.


Egy másik videójuk talán még gyengébb eresztés: http://www.youtube.com/watch?v=VyAIzNAJOZs&feature=related

Hát, azért a GDP per capita és az életszínvonal koránt sem ugyanaz. Nomeg azt szerintem senki nem vitatja, hogy van Magyarországtól rosszabb is, de hogy csak ezért maradjak itthon? Nevetséges! Hogy Európa sereghajtója vagyunk, az mellékes igaz?  ::) Meg a film szerint boldogság = luxusautó, luxusvilla. Peeeersze. Nem is egy normális kapcsolat, normális család és normális élet, ahol nem kell fillérre kiszámolni mindent (kb. ez a probléma itthon, nem az, hogy nincs az embernek luxusautója)

Próféta

Quote from: Cobra on 2009-10-06, 22:11:32
Azért elég erőltetett a film. Pl a mozdonyvezető miért nem állt meg? A gyerek egy dolog, hogy beesett a gépházba, de miért kerül automatikusan a kerekek közé?
Persze, nem így kéne hozzáállni a filmhez, de nekem ezek jutnak először eszembe.
A szitut nem értem én se teljesen (meg kéne nézni az eredeti filmet, ezt az összevágott egyházi kampányfilmet meg jól elfelejteni), de mintha a híd aknájába esett volna bele, ahol leengedéskor a hídtest vagy az ellensúly vagy mi összelapítaná... vagy nem tudom.

De tegyük fel azt az absztrakt szitut, amikor tényleg a gyerek vagy az utasok élete között kell választani,kizárva a Lythis-féle kerülőutakat. Ez az a bizonyos ezeréves klasszikus dilemma, hogy keressük a legkisebb n természetes számot, amelyre n db. random idegen élete fontosabb már a saját gyereked életénél. Azért klasszikus, mert mindig is megválaszolhatatlan volt :) Volt valami honlap, ahol csomó ilyen kedves kérdés volt, emlékszik még valaki rá?

A fószer munkaköri kötelessége egyébként nyilván az utasok védelme lett volna, a gyereke saját hibájából került életveszélybe. Tehát szerintem NLZ-nél az igazság. De ott helyben (mint valószínűleg a legtöbb egészséges ember) szerintem mindnyájan jó eséllyel gyarló módon az ösztöneinkre hallgattunk volna, ahelyett hogy kazohíniai erkölcsi példaképként viselkedtünk volna, szóval Zsiga kommentje is igaz, a kettő között nincs ellentmondás.


Xzone

A Wikipedia szerintem az egyik legjobb dolog a világon, de pár perce nagy pofont kaptam tőle, már nem is először. A Kimi ni Todoke oldaláról átléptem Noto Mamikoéra, ahol ezt olvastam:

[spoiler=HUGE Monster spoiler]Although she is typically typecast for playing gentle, calm, and feminine characters, she has since broken out into roles with different traits. This includes [...] characters with multiple personalities such as Rinko Jerrard in The Law of Ueki and Nina Fortner/Anna Liebert in Monster (she also did the female voice of Johan Liebert in his disguise as 'Anna')...[/spoiler]

HÁT KÖSZ BASZDMEG! A Monsterrel lassacskán haladok, igyekszem beosztani, hosszútávú projekt... és most kaptam az arcomba egy Snape kills Dumbledore-kaliberű spoilert. Bárki is írta ezt, remélem megkapja méltó büntetését amikor a Raptorjézus visszatér.

kikuchiyo

Tkp. nem annyira nagy spoiler, még rosszabbul is járhattál volna...
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2009-10-08, 21:11:11
Tkp. nem annyira nagy spoiler, még rosszabbul is járhattál volna...
+1

A vigasztalásodra saját rosszabbul járás története: a spoilermentesség kedvéért nem nevezem meg, melyik Agatha Christie remekművet olvastam éppen. Haver jön: "Jé, ezt ismerem. Ez az, amelyikben a bíró a gyilkos?" *falkaparás*

kikuchiyo

 :lol:

Más: angol nyelvi kérdés.

Quote from: Albert EinsteinThe word God is for me nothing more than the expression and product of human weakness, the Bible a collection of honorable, but still purely primitive, legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this.

A pirossal jelölt vessző érdekelne. Máshol is láttam már ezt a jelző, jelző, jelző, jelzett_szó szerkezetet, és szúrja a szemem.

Vagy ez itt nem is ez, csak egy közbevetett tagmondat?
Failure is the default option

Cobra

Én így írnám: honorable - but still purely primitive - legends  (vagy zárójellel).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

Közben - csak hogy segget csináljak a számból - rájöttem, hogy helyes, ahogy az öreg Al írta: a közbevetett tagmondatokat vagy vesszők nélkül, vagy így, két vesszővel kell jelezni alapesetben. A kötőjelek (helyes tipográfiával asszem em dash-ek) a tagmondat jelentőségének kiemelésére szolgálnak, a zárójelek pedig a csökkentésére. Egy style guide-ban legalábbis így olvastam.

De a kérdés marad, hogy a jelző1, jelző2, jelző3, jelzett_szó szerkezet, amire a fenti nem húzható rá, mégis hogy jön össze.
Failure is the default option

Xzone

Kösz a felvilágosítást, ezek szerint örülhetek, hogy ennyivel megúsztam.




Az a jelzőlistás dolog magyarul minden bizonnyal hibás, de angolul simán lehet jó is. A vesszők helye olyan nyelvtan, amiről nem olvastam komolyabban sehol, de valószínű, hogy nagyon nagy különbségek vannak az angol és a magyar helyesírás között ezen a téren.

(És mellesleg magyarul sem tudtam szerintem soha normálisan használni őket, valószínűleg túl sok helyen teszem ki a vesszőket :( )

motifator

A vesszős témáról én is csak annyit tudok, hogy az angol nagyon más, mint a magyar. Sokszor magyar "érzésből" rakom a vesszőket angol emailekbe, aztán újraolvasáskor kitörlöm a felét. Pontos szabályt nem sokat tudok, de az a tapasztalat, hogy sokkal kevesebb vessző kell, mint magyarban. A fenti jelzős példát viszont nem nagyon láttam még.

A spoiler téma meg szopás. Én egyszer egy anime szócikkét néztem a wikipedián, direkt átugrottam minden spoilert, de a lap alján láttam, hogy az ED számnak van külön szócikk. Meglepett, nem gondoltam volna, hogy minden JPOP számnak van külön szócikke, rá is kattintottam, hogy mi lehet. A cikkben kb. a második mondat valami ilyesmi volt "az x-edik versszak y-odik sora a két főszereplő tragikus halálára utal." Kb. a sorozat negyedénél jártam akkor. Azóta mondjuk törölték a spoilert, de azért csak basszák meg :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kuroi Tenshi

Ma tegnap reggel/hajnalban(?) meghalt a nagymamám.
Szomorúnak kéne lennem és sajnálnom, de valahogy nem
vagyok az, s jobban sajnálom a nagypapám és édesanyám,
akiket ez leginkább érintett. Már sok éve egyre betegebb
volt, kb fél-egy éve már nem is tudott saját erejéből mozogni,
nagyjából egy hónapja volt kórházban kivizsgáláson, amitől
rengeteget romlott az állapota; két hete voltam nála, már fel
se ismert vagy észre se vette, hogy ott vagyok. Az utóbbi
időkben, amikor láttam, ahogy már ülve magát tartani is alig
volt ereje, néha már nézni is rosszul esett, mintha a saját
testemben kóválygott volna valami fájdalom. Ezért örültem,
hogy legalább tovább már nem kell szenvednie.

Does this make me a bad / strange person? Y/y / y/y?

Lehet, hogy azért, mert alig ismertem? Nagymamám, sőt, egy
utcában lakunk, mégis ritkán találkoztunk / látogattuk meg, s
talán sose beszélgettünk; mert sose beszélt magáról, többnyire
csöndben volt és hagyta, hogy mások beszéljenek?
Nem tudom.

Lythis

[spoiler]Már miért tenne azzá? Elmondásod alapján egyáltalán nem volt olyasvalaki, aki annyira közel állt volna hozzád, vagy akitől sokat kaptál volna az életben. Így szerintem valahol természetes, hogy az sem indít meg annyira, hogy megtudtad, hogy meghalt. Nyílván személyesebb, mint amikor xy "szegény kissrác" májműtétben meghal valami kórházban, stb, de az alaprecept kb hasonló. Van valaki, akihez nem kötődsz annyira, hogy komolyabban megindítson.
Tudom magamról, hogy vannak rokonaim, akikről ha megtudnám, hogy meghaltak, valószínüleg nem érdekelne különösebben. Nem azért, mert fura vagyok, és nem is kenhető arra, hogy mert egy rideg lelketlen dög volnék. Úgy gondolom, hogy akihez nem kötődünk eléggé, azt nem fogjuk annyira meggyászolni, esetlegesen egyáltalán nem. Ami miatt ilyen esetekben inkább kényelmetlenül érezheti magát az ember, az az, hogy kívülről elég komoly társadalmi nyomás nehezedik rá, hogy mégis egy rokona halt meg, neki most gyászolnia KELL. Másfelől ottvan az esetleges feszültség a család részéről is, hogy nekik talán sokat jelentett, ők talán nagyon le vannak törve miatta, és talán van egy kimondatalan elvárás a részükről, hogy osztozz az ő gyászukban, hogy megértsd azt.
Egyszóval nem hiszem, hogy emiatt rossz embernek kéne érezned magad. Furcsának meg... nem tudom, hogy ez mennyire furcsa. Nekem tavaly halt meg a nagyapám. Kereken egy éve temettük el. Szar volt, de nem voltam annyira összetörve, mint a rokonság többsége. Kedveltem azért, amilyen volt, és amiket tett, és tiszteltem azért, amilyen volt, hogy boldoggá tudta tenni a nagymamámat, hogy annyit törődött mindenkivel, hogy az idősebb unokatesóimnak gyakorlatilag pótapja volt. Pocsék volt látni, ahogy fokozatosan leépül, ahogy egyre inkább másokra szorul, mert már annyira képtelen sokmindent magától elvégezni. Viszont amikor utoljára találkoztam vele, még mosolygott. Egyvalamivel úgy éreztem még tartozom neki, de azt már sosem tudom beváltani. Ez van.
Szerintem ha tényleg fontos nekünk valaki, akkor igen, meggyászoljuk. De ha nem az, akkor talán nem kellene úgy csinálni mintha. És nem kéne frusztráltnak érezni magunkat azért, mert az folyik mindenhonnan, hogy gyászoljuk meg a rokonainkat, mert az úgy helyes.
A modern korban túlságosan is bele akarják verni az emberekben az empátiát, és valahogy nagyon az az érzésem, hogy elvárják, hogy kötelezően sajnáljunk embereket. Balesetek és katasztrófák áldozatait, olyan országok sínylődő lakosait, ahol talán még csak nem is jártunk, miegyéb. Nyílván az ember rokonai sokkal személyesebb dolog, meg mégiscsak vérségi kötelék. Ugyanakkor nem hiszem, hogy pusztán azért annyira fontos kell legyen számomra az illető, mert a rokonom.
Azt, hogy mennyire vagy emiatt fura, majd leszűröd a környezetedből. Viszont fenntartom, hogy emiatt nem vagy rossz ember.[/spoiler]

Cobra

Ha ennyire beteg volt már, akkor megváltás volt számára a halál. Ha ehhez hozzájön, hogy tényleg nem álltál túl közel hozzá, akkor szerintem normális, hogy nem érzed akkora veszteségnek.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Teljesen normálisak az érzéseid, én is jobban szoktam sajnálni azokat, akiket az illető hátrahagy és tudom, hogy nagyon szerették. Mindig kérni szoktam ismerőseimet, ha egyre jobban leépülő, gépeken (nem PC :D) függő "lénnyé" korcsosulnék, lőjenek le inkább.
Egyedül akkor szokott bántani valakinek a távozása, ha tudom, hogy még céljai voltak, és akart valamit kezdeni a földi létével, erre így elvágják a kibontakozását.

Cloud


Damnatus


Kuroi Tenshi

Köszönöm a részvét-nyilvánításokat, bár mint mondtam,
nem nekem van szükségem rájuk. Leginkább nagypapámért
aggódok, hogy vele mi lesz, 62 év házasság után egyedül.



Btw ez a temetkezési iparág mekkora egy mocskos pénzéhes
banda... hihetetlen árak vannak...