Kötetlen beszélgetések (régi Offtopic stílusban)

Started by Apatilos, 2006-06-12, 16:57:20

Previous topic - Next topic

Darkstar

#2730
WoW topicból:

Quote from: Felsmuk on 2012-01-11, 21:08:36
Máris elkezdődött a szakdoga szezon?

Nálunk pl már lassan fél éve. Azóta elolvastam kb 2000 oldalt a témámról, megállapodtunk a részletekről a konzulensemről, és most egyre jobban idegesít, hogy hogy a picsába is fogom én ezt elkezdeni. :D
Téma: hitelkockázat-elemzés, azon belül pedig az, hogy folytonos adatokat (életkor, jövedelem, etc) hogy kell úgy partícionálni, hogy utána a kockázatot becslő függvéby minél pontosabb eredményt adjon. Egyszerűbben: hol húzzuk meg a kategóriák határait (18-25 és vagy pl 18-22 év a jobb egy kategóriának).
Előny, hogy aktuális, érdekes és ha okosan oldjuk meg, pénz is lehet benne.
A hátránya, hogy nem épp egyszerű.

Ráadásul emellett fut egy projectszerűség a BudaCashnél is (különböző elemzési techinkálkat figyelembe véve az opcióárazási folyamatokban kéne találni arbitrázst jelentő hibákat. Azt, hogy vannak, látjuk, de ezt modellbe kéne önteni és utána kihasználni :D). Illetve kéne egy TOEFL nyelvvizsga, be kéne járnom a japán alapítvány tanfolyamára, ha el tudom intézni plusz lesz egy olyan tárgyam, ami kb heti 10-12 órás tanulást jelent (többszektoros nemzetgazdasági elemzés), komplex vizsga, és még lehet, hogy az Aoe Hewitt-nél is dolgozni fogok.
Kérdés, hogy alvásra mikor lesz idő :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

http://youtu.be/3skUz6EJQkg

QuoteStatisztikai tény, hogy minden orvosi beavatkozás egy szülés menetébe egy újabb komplikáció valószínűségét növeli.

QuoteA háborítatlan szülés biztonságos. Ez orvosi tény.
A szülés természetes folyamat. Nem szerencsés túlkomplikálni.

Statisztikai tény, hogy nagyobb valószínűséggel üt el autó, ha kimegyek az utcára.
Kissé szemellenzősnek tűnik nekem ez a hozzáállás.

NLZ

Statisztikai tény, hogy ha egy kismama nem akarja a gyerekét, akkor a szülés komplikációval lesz teli. Ezen nem segít semmilyen varázslat.
[reserved]

Lythis

Quote from: .Attila on 2012-01-15, 13:47:46
http://youtu.be/3skUz6EJQkg

QuoteStatisztikai tény, hogy minden orvosi beavatkozás egy szülés menetébe egy újabb komplikáció valószínűségét növeli.

QuoteA háborítatlan szülés biztonságos. Ez orvosi tény.
A szülés természetes folyamat. Nem szerencsés túlkomplikálni.

Statisztikai tény, hogy nagyobb valószínűséggel üt el autó, ha kimegyek az utcára.
Kissé szemellenzősnek tűnik nekem ez a hozzáállás.

Közismert tény, hogy BÁRMILYEN orvosi beavatkozás az esetleges komplikációk valószínüségét növeli.
Rutinműtét pedig nincs, csak olyan, amit már baromi sokat csináltak.

Zsiga

Quote from: .Attila on 2012-01-15, 13:47:46
Kissé szemellenzősnek tűnik nekem ez a hozzáállás.
Inkább nagyon. Csak pár apróságot felejtenek el megemlíteni, pl. mi van ha nem rutin szülésről van szó hanem valami gond van? Otthon ugye nincs műtő, meg koraszülött-intenzív. Egy eseménytelen szülést én is le tudok vezetni, valóban nem kell hozzá szakorvos meg kórház. Csak semmi nem garantálja hogy eseménytelen lesz...

kikuchiyo

QuoteA háborítatlan szülés biztonságos. Ez orvosi tény.
A szülés természetes folyamat. Nem szerencsés túlkomplikálni.

Ez nem orvosi tény, hanem nettó hülyeség.

Elég megnézni azt, hogy mondjuk 150 éve ezer szülésből hányszor halt meg a gyerek vagy az anya, és összehasonlítani a mai adattal.
+ what Zsiga said.
Failure is the default option

.Attila

Szerintem ha megnéznénk az állítást alátámasztó statisztikai adatokat, akkor jó eséllyel azt találnánk, hogy a komplikált esetek eleve a kórházba kerülnek. Ebből aztán könnyű azt a következtetést levonni, hogy a komplikációk elsősorban a kórházakban szoktak előfordulni.
Ha otthonszülés közben van komplikáció, akkor is azonnal mentő + irány a kórház.

Kvikveg

Btw a kommentben ez van: "Az ily módon kísért alacsony kockázatú szülések során" blabla, ami azt jelenti, hogy azokat akiknel kockazati tenyezo van, gondolom nem batoritjak az otthonszulesre.
Kerdes mi van akkor , ha szules kozben megis van problema? Meg 50 orat varnak, rohanas (anyuka eseteben nem akarom tudni mi, kuszas esetleg) a korhazba, helyzet rohamos romlasa, katasztrofa?
Reszemrol gyulolok idegen helyen lenni idegenekkel, de amig nem lehet kb portalt nyitni a haloszoba falabol a korhazba, addig korhaz lesz es kesz. Legalabb mar az apukakat beengedik a szuleshez.
(Nem mintha aktualis lenne.)

A temarol amugy mindig ez jut eszembe, meg egy komment, remelem megtalalom...
http://www.cracked.com/article_16508_6-terrifying-things-they-dont-tell-you-about-childbirth.html
... ehh nem talaltam meg. A placenta lattan falfeherre valo apuka es ezt utolag igen viccesnek talalo anyuka.  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: Kvikveg on 2012-01-15, 15:03:27
A temarol amugy mindig ez jut eszembe,
Quote"You came out of your mom looking like shit. She thought you were beautiful. Don't know what scared me most, your looks or her judgment."
Tbh: a mai napig előttem van a pillanat, amikor először láttam meg az öcsémet a kórházban, és az első gondolatom az volt, hogy "ez tuti nem az öcsém".

motifator

Nem néztem meg a videót, de van egy sztorim ami nagyon lazán kapcsolódik. Volt nekem egy fogam, amiből kitört egy régi tömés pár hónapja, és utána egy hatalmas lyuk tátongott benne. Meg akartam csináltatni, de halogattam jó szokás szerint, aztán már egyre közelebb jött a hazautazás időpontja, és úgy döntöttem, hogy most már kivárom, és megcsináltatom otthon.
Dec. 29-én jutottam el fogorvoshoz, ő rakott bele ugyan egy tömést, de mondta, hogy annyira kevés van már abból a fogból, hogy nem tudja rendesen megcsinálni. Most betömte, de előbb-utóbb azt a fogat ki kell húzni. Lehet, hogy egy évig bírni fogja, de lehet, hogy 2 nap múlva begyullad.
Hát éppen nem gyulladt be, de 2 nap múlva már nem tudtam aludni, úgy fájt, így Dec. 31-én szombaton felhívtam a fogorvost, hogy húzza ki a francba. Bementem hozzá ügyeletre, és neki is látott. Nem megyek bele nagyon a részletekbe, a lényeg az, hogy megrángatta, jól összetörte, aztán közölte, hogy nem tudja kihúzni, hétfőig várni kell, aztán menni a szájsebészetre. Tehát ez szombaton volt, Dec 31-én, ha nem mondtam volna eddig. A szilveszter estém persze agonizálással telt, szerintem még életemben nem fájt soha semmim annyira, mint az a fog aznap este, mielőtt a gyógyszer hatni kezdett volna.
Végül eljött a hétfő és kiműtötték a fogamat, de egy dolgot elhatároztam egy életre: ha egyszer még húzni kell bármelyik fogamat, az tuti, hogy azonnal a szájsebészetre fogok menni. Lehet, hogy kijön majd könnyen, kiderül, hogy egy sima fogorvos is ki tudta volna húzni. De ha mégse jönne ki szépen, akkor már ott vagyok helyben, kiműtik egykettőre, összevarrják és mehetek is haza.

Én azután, amit néhány hete átéltem, már egy "kis" fogfájást se kockáztatnék meg, rögtön ott csináltatám a fogam, ahol azonnal el tudnak látni, ha komplikáltabb a dolog, mint először gondolták. Gyerekszülésnél összehasonlíthatatlanul nagyobb a tét ennél, nem értem, hogy valaki miért kockáztatná a gyermeke és a saját egészségét csak azért, hogy otthon nyugodtabban, kényelmesebben szülhessen. Én személy szerint sokkal nyugodtabb lennék egy kórházban, ahol tudom, hogy perceken belül ott a segítség, ha szükség van rá.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Moha

Quote from: motifator on 2012-01-16, 19:37:29
Dec. 31-én szombaton felhívtam a fogorvost, hogy húzza ki a francba. Bementem hozzá ügyeletre, és neki is látott. Nem megyek bele nagyon a részletekbe, a lényeg az, hogy megrángatta, jól összetörte, aztán közölte, hogy nem tudja kihúzni, hétfőig várni kell, aztán menni a szájsebészetre.
Üdv a klubban. Nekem kétszer volt olyan esetem, hogy már csak a gyökér volt meg és mikor a fogdoki ki akarta húzni, nem sikerült, csak összetörte és mehettem szájsebre.
Egyik alkalommal még azon melegében, amíg hatott a lidokain elmentem és kihúzták, a másiknál várni kellett egy napot (érdekes módon az összetört fogam nem fájt). Mint utólag, mikor hidat akartam csináltatni kiderült: bennehagytak egy gyökérdatabkát...
Amúgy nekem olyanok a fogaim, hogy romlanak, törnek, begyulladnak, de fájni csak ritkán szoktak. Volt, hogy feldagadt pofával, begyulladt gyökérrel mentem reggel fogat húzatni, de fájni nem fájt, csak érzékeny volt.
Legújabb műsorszám: péntek 13 alkalmából elengedett az egyik fogtömésem. Gondoltam én. Kiderült, hogy a fog repedt el és a tömés tart. Most a röntgentől függ, hogy húzás vagy korona...

Lythis

Motifator: vagy te szívtad meg a foggal (vannak, akiknek egyszerűen hajlamos az ilyenre), vagy a fogorvos volt marhára f*sz.
QuoteHát éppen nem gyulladt be, de 2 nap múlva már nem tudtam aludni, úgy fájt,
magyarán begyulladt.
Egyébként ha már nem lehet megcsinálni a fogat, akkor miért nem azzal kezdte, hogy beküldött szájsebre, és kiszedette?
A másik fele meg az, hogy megcsináltatom itt, vagy otthon dolog... nekem egy fogorvosom van, és ragaszkodom is hozzá. Persze lehet, hogy ezzel kissebbségben vagyok, de nekem pl nem tökmindegy, hogy ki matat a számban. Orvos és orvos közt is vannak marha nagy különbségek.
Volt pl. orvos (kórház, nem fogászat), aki közölte velem, hogy "még ott van a gebula". Ezzel gyakorlatilag el is ásta magát. (Azóta sem tudom, hogy mi az a "gebula" egyébként, de gyanítom, hogy nem orvosi szakkifejezés...)

motifator

Szerintem is a fogorvos volt balf*sz. Amúgy nekem nem igazán van fogorvosom, bár van egy néni, akit az interneten találtam és már voltam nála párszor, és szeretem, mert gyorsan dolgozik. (:lol:) De ő nem dolgozott a 2 ünnep között, nekem meg jönnöm kellett vissza január 5-én, így aztán találni kellett valaki mást.
Idekint meg, ha nem muszáj, nem nagyon fogok fogorvoshoz járni. Itt csak egy röntgen kerülne annyiba, mint amennyiért otthon kiműtötték a fogamat, röntgennel együtt.
A gebula amúgy jól hangzik, kiváncsi vagyok, mit jelenthet. A gebasz szinonímája lenne vajon?
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Lythis

Quote from: motifator on 2012-01-17, 20:09:51
A gebula amúgy jól hangzik, kiváncsi vagyok, mit jelenthet. A gebasz szinonímája lenne vajon?
Hát, tippre az izomvédekezésre, vagy annak az okára utalt, és szerintem is a "gebasz"-ból lett származtatva... De azért betegtájékoztatásnak elsőosztályú. Azt már meg sem említem, hogy két nap alatt sem tudták megszülni, hogy mi volt az oka.

Nakedape

Quote from: Lythis on 2012-01-17, 21:01:46
Quote from: motifator on 2012-01-17, 20:09:51
A gebula amúgy jól hangzik, kiváncsi vagyok, mit jelenthet. A gebasz szinonímája lenne vajon?
Hát, tippre az izomvédekezésre, vagy annak az okára utalt, és szerintem is a "gebasz"-ból lett származtatva... De azért betegtájékoztatásnak elsőosztályú. Azt már meg sem említem, hogy két nap alatt sem tudták megszülni, hogy mi volt az oka.
http://www.cegbank.hu/partner.php?sid=4f4e~Gebula_Biztositasi_Kiegeszito_Szolgaltatast_Nyujto_Bt.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Lythis

Quote from: Nakedape on 2012-01-17, 22:59:45
Quote from: Lythis on 2012-01-17, 21:01:46
Quote from: motifator on 2012-01-17, 20:09:51
A gebula amúgy jól hangzik, kiváncsi vagyok, mit jelenthet. A gebasz szinonímája lenne vajon?
Hát, tippre az izomvédekezésre, vagy annak az okára utalt, és szerintem is a "gebasz"-ból lett származtatva... De azért betegtájékoztatásnak elsőosztályú. Azt már meg sem említem, hogy két nap alatt sem tudták megszülni, hogy mi volt az oka.
http://www.cegbank.hu/partner.php?sid=4f4e~Gebula_Biztositasi_Kiegeszito_Szolgaltatast_Nyujto_Bt.
:lol:

Draconire

http://www.sopastrike.com/numbers

Belegondoltatok már, hogy a SOPA és a PIPA gyakorlatilag az első lépés lehet(ett volna) egy eddig szinte csak filmekből és könyvekből ismert "sötét" jövő felé? És hogy a Föld lakosságának igazából csak egy töredéke volt ezzel tisztában alig pár hónappal ezelőttig, szinte az utolsó pillanatra hagyva az ellenállást?

kikuchiyo

És még nincs vége. Íme a SOPA beterjesztőjének legújabb javaslata:

Protecting Children from Internet Pornographers Act of 2011

QuoteThe bill also makes all internet service providers (ISPs) in the United States responsible for keeping records of all customers' internet usage for twelve months for use in investigations of child pornography and child exploitation.
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2012-01-21, 16:00:27
És még nincs vége. Íme a SOPA beterjesztőjének legújabb javaslata:

Protecting Children from Internet Pornographers Act of 2011

QuoteThe bill also makes all internet service providers (ISPs) in the United States responsible for keeping records of all customers' internet usage for twelve months for use in investigations of child pornography and child exploitation.
Anyajuk.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

És hogy végképp megnyugodjunk, íme egy szórakoztató videó a Daily Showból, illusztrálandó, hogy a képviselők mennyire értenek a témához:

http://www.thedailyshow.com/watch/wed-january-18-2012/ko-computer
(3:25-től)
Failure is the default option

Kvikveg

#2750
Quote from: kikuchiyo on 2012-01-21, 16:27:29
És hogy végképp megnyugodjunk, íme egy szórakoztató videó a Daily Showból, illusztrálandó, hogy a képviselők mennyire értenek a témához:

http://www.thedailyshow.com/watch/wed-january-18-2012/ko-computer
(3:25-től)
[spoiler=rrrraaaageeee]Hat... ez siralmas.
A "nerd" kifejezes hasznalata meg meg siralmasabba teszi az egeszet. Gratulalunk.
Kulon koszonet, hogy emberunk kifejezte, hogy erre van egy megfelelo szo: expert.
Kulon tetszik, amikor az egyik azt mondja, hogy az irl korlatokat itt is be kene vezetni - es ugy veszi, hogy az "internet" az a vilag masolata, mikozben ez egy uj kepzodmeny a vilagban. Ideje lenne nyugdijba menni tata, mert ez tisztan mutatja, hogy mar nem mukodik az agyad.
Ja es ha a korlatokat bevezetik... akkor talan a masik oldal, a szolgaltatas sem artana elobb...
Koszonjuk.[/spoiler]
De amijen fejet neha vagott  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Quote from: kikuchiyo on 2012-01-21, 16:27:29
És hogy végképp megnyugodjunk, íme egy szórakoztató videó a Daily Showból, illusztrálandó, hogy a képviselők mennyire értenek a témához:

http://www.thedailyshow.com/watch/wed-january-18-2012/ko-computer
(3:25-től)

Zseniális ürge.

kikuchiyo

Mármint Jon Stewart? Ja.

Az a vicces (vagy inkább szomorú) az egészben, hogy annak ellenére, hogy a műsora bevallottan paródia, sokszor nála (meg Colbertnél) lehet hallani a legjózanabb kommentárt az amerikai politikával és közélettel kapcsolatban.
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2012-01-21, 21:25:18
Az a vicces (vagy inkább szomorú) az egészben, hogy annak ellenére, hogy a műsora bevallottan paródia, sokszor nála (meg Colbertnél) lehet hallani a legjózanabb kommentárt az amerikai politikával és közélettel kapcsolatban.
Ez akkora klisé, hogy mindig előkerül, amikor valaki megemlíti JS-ot. Fel lehetne írni a közhelyszótárba vagy a TvTropes-ra (ez retorikai fogás volt, természetesen fel van írva).
Attól persze még nem lesz kevésbé igaz.

kikuchiyo

(Ehhez csak érintőlegesen kapcsolódó, de) rettenetes dolgot fogok mondani:
nem értem, hogy mit esznek az emberek a TvTropes-on.
Failure is the default option

Én

Quote from: kikuchiyo on 2012-01-21, 23:04:07
(Ehhez csak érintőlegesen kapcsolódó, de) rettenetes dolgot fogok mondani:
nem értem, hogy mit esznek az emberek a TvTropes-on.
:tezsvir:

Bicskei

Ultras liberi

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2012-01-21, 23:04:07
(Ehhez csak érintőlegesen kapcsolódó, de) rettenetes dolgot fogok mondani:
nem értem, hogy mit esznek az emberek a TvTropes-on.
Én sem értem hogy mit eszek rajta, de az ilyen önelemzés nagyon nehéz feladat. (Mit eszek az USTEAM Négyszögletes... topikon?)
Ürügy jelleggel egy konkrét gyakorlati hasznot tudnék felhozni: jó tippeket lehet kapni mindenféle műalkotásra. Például így ismertem meg a Girl Geniust, amit igen kellemesnek tartok.

Quote from: Bicskei on 2012-01-21, 23:24:35
élek
még....
Az utóbbi állítás elég baljóslatú. Nem tervezed ezen állapot hosszabb fenntartását?

Moha

Quote from: kikuchiyo on 2012-01-21, 23:04:07
(Ehhez csak érintőlegesen kapcsolódó, de) rettenetes dolgot fogok mondani:
nem értem, hogy mit esznek az emberek a TvTropes-on.
Én sem értem...

Ramiz

Quote from: Bicskei on 2012-01-21, 23:24:35
élek
még....
Üdv! Hogyhogy? Hogyhogy majdnem nem?

TVTropes nem rossz, tényleg addiktívan klikkelős, mint a Cracked vagy a wiki, de azoknál sokkal erőltetettebb, a kifejezések 90%-a már nem a "tényleg, ez milyen tipikus!" érzés, hanem a "hmm, na jó, láttam már ilyet is", 20%-át pedig egyszerűen nem értem, lévén huszonöt másik hülye nevű trope-ra építik a magyarázó szócikket (kb mint az encyc. dramatica). Szóval ilyen nagyon belső körös.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!