Main Menu

DotA, LoL

Started by chilip, 2008-02-16, 15:38:29

Previous topic - Next topic

Kraivan

QuoteEZAZ van két hasznos skillje!
Miért útáljáűk ennyire Quinnt?

Nekem kedvenc adc-m lett.
A passzív + E kombót kifejtettem. Iszonyatos burst, mert BT+IE 1.5-2k dmg 1.5 secen belül. Az még a tanknak is fájni szokott.
Q aoe blind. Human formban skillshot, ultiban meg csak elsütöd, de közel kell lenned.

W. A passzívja h ha rálősz a vulnerable targetre (amire építed azta  semmis duplaburstöt) akkor + movement és attack speed.
Meg nem egyszer volt h pofánlőttem az ellenséget, mert menekülés közben jól látod h mégis hányan kergetnek téged mekkora hp-val és h honnan akarnak ambusholni. Amint meglátom h egyedül jön valaki Q-E kombó.

Az ultija:
Nem csak támadni lehet vele, hanem menekülni is. Nem a dmg részt kell kihasználni az ultijában (bár az sem elhanyagolható) hanem azt h még rammust is lefuthatod vele.
MF passzívját is sokszor használom h gankeljem mid-et. Bár MF-et is a gyenge adc-k közé sorolják valamiért.

Kb így foglalták nekem össze (amivel nem értek egyet)
"Vayne 1vs1ben op burst.
Corki best poke és menekülés
Tris healfelezés és menekülés
Ez superranged és menekülés...

MF-nek meg nincs se burstje, se menekülése. "
Csak egy passzívja amivel gankelni tudsz, mert bármily hallatlan botról IS lehet menni mid-re ölni. Az aoe lassítás az jó menekvés és vadászat. Az ulti meg aoe meltdown, bár interruptolható.

Attól h sokan bénák egy hőssel az nem azt jelenti h rossz.
Kb fél éve mindenkit lehülyéztek aki AP yi-t épített, most meg az a barom aki ad-nak építi holott mindkettő életképes.
QuoteConstructive feedback. Ne azt ird le hogy mi a probléma, hanem azt hogy mit kéne máshogy csinálnia, mindezt úgy hogy közben nem sértegeted :P
Bármily hihetetlen ilyen is van, bár ez pont nem derül ki abban az 5öspackban amiben én vagyok a bűnös. Vagy honorpontot adnak az akkora taplóknak is mint "én"?

Zen

#1441
Quinnt azért nem szeressük mert:
A range-e a legkisebb a carryk közül. Nem elég h nem tudsz biztonságos távolból farmolni/pokeolni, de még nagyobb veszélynek kell magad kitenned ha vissza akarsz lőni. Bármelyik rendes bruisertől távol marad a jó carry, vele meg még közelebb is kell állnod hozzájuk.

A passzívja az E-t leszámítva teljesen random, és alapból a fő sebzésforrása, ráadásul látja az ellenfél. Lehet h a te ellenfeleid hagyják h lődd őket a passzívval, akikkel eddig én találkoztam vagy hátraálltak vagy akkorát visszaütöttek ha közelebb mentem (mert szar a rangem) h én jártam rosszabbul.

Az E-je gap closernek még úgy-ahogy jó, de menekülésre... Nincs is jobb mint közel ugrani mondjuk egy Tarichoz mielőtt távolabb kerülsz tőle. Igen, ultijával is lehet menekülni. Nem, nem arra kéne elhasználnod. Az alapból egy chaselő/assassin skill. Btw azért írják az összes carryre h előny ha tud menekülni mert kell nekik. Vagy használsz egy ingyen menekülő skillt, vagy elköltesz pár k aranyat két BTre egy warmogra meg egy GAra. Nem túl ideális. :P Also, MFet az aoe kombókhoz hozzák.

Ééés végül..Vayne. Ugyanaz mint Quinn, csak jobb. Tud üldözni, tud menekülni, van CCje, assassin ő is, +láthatatlanság, on demand sebzésbuff és egy irányításod alatt levő passzív x+4-8% max hp true damage?

Erős hős, nem arról van szó. Csak egyrészt counter-intuitív, másrészt van jobb/könnyebb/kényelmesebb. :smile:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

chilip

Quote from: Zen on 2013-05-12, 12:58:39
Erős hős, nem arról van szó. Csak egyrészt counter-intuitív, másrészt van jobb/könnyebb/kényelmesebb. :smile:

this

Kassh

#1443
Sokkal jobban lehet vele midelni/topolni mint ADCzni.
Nagyon erős 1v1 hero, ezért jó top/midre, veszel neki egy ruined kinget és nagyon kevesen fognak tudni veled kötekedni 1v1ben, de pont ez a baj is vele ha nem épited tankybbra hogy teamfightban túl közel kell mennie a veszélyzónához ahhoz hogy hasznos lehessen ezért nagyon könnyen ki tudják szedni.
Kicsit olyan érzés vele játszani mint nidaleeval vagy singeddel, simán beljebb tolhatod a lanet bűntetlenül mert meg tudsz menekülni anélkül hogy meg tudnának büntetni érte :)
BotRK, Triforce, Mallet, BC, LW valamilyen kombinációja+pár helyzetfüggő tank item és van egy nagyon erős bruisered aki tökéletes splitpusholásra, és teamfightban sem haszontalan. :)
Persze ezektől függetlenül lehet vele ADCzni eredményesen, de ha van egy kis eszük azoknak aki ellened vannak nem fognak hagyni élni.

MFnek nincs burstje?
Akkor téged még nem facerollolt egy normális farmmal rendelkező MF. Q, E, Ulti+a maradék hpdat(ha marad) ledarálja AA+W-vel. :D
Van escape mechanicje(E) mfnek is csak nem annyira egyszerű sikeresen használni mint egy Tristana ugrást.

Celebloth

#1444
Hali!
Elég rég óta csinálom a tribunalt, és amióta kijött az új, több mint 1600 eseten vagyok túl (volt egy-két hónap kihagyásom), rendszeresen olvasom a LoL tribunalos fórumát, szóval úgy érzem elég sok tapasztalatot tudtam ez idő alatt összeszedni róla.
Ezért szeretnék egy pár dolgot elmesélni, és tisztázni.

1. A Tribunalosokat nem érdekli a statod. Azt nézik, hogy hogy viselkedtél a játékon belül, ha anyáztál vagy bővebben káromkodtál esélyed sincs elkerlülni a Punish-t. Mindig a chat-et olvassák el, szintén nem számít miért lettél feljelentve. Ha a chat-ben nincs semmi, akkor nézik meg a statokat, az itemeket. Intentional feed-ért nagyon ritkán nyomnak punish-t, (én pl. nem)

2. Nem nyom a nép nagyrésze insta punish-t, biztos vannak olyanok akik ezt teszik, de a nagyrészünk végig olvassa a szövegeket. (Kb. minden nap vagy 10 ilyen topic fut a fórumon, meg a nem értem miért lettem feljelentve, pedig nem csináltam semmit).

3. Azt keressük, hogy mi volt az ok amiért feljelentettek. Általában egy meccs is elég, hogy találjunk valamit. Ha folyamatosan hisztizel, negativ vagy, azzal fenyegetőzöl, hogy feljelentesz valakit, vagy megkéred az ellenfelet, hogy ezt tegye meg, elég esélyesen fogsz kapni egy report-ot.

Ha fel akarsz jelenteni valakit, azt anélkül tedd meg, hogy azt bárkinek az orrára kötnéd. Iszonyatosan utálom azt, ha van mellettem valaki, aki azzal fenyeget, hogy feljelent, ettől nem fogok jobban teljesíteni, és a csapat egysége se lesz ettől jobb. Nincsen értelme ennek a mondatnak. Azt meg végképp ki nem állhatom, hogy ha az elején szid mint állat, és utána meg gj, nice, stb. egy kicsi iróniát érzek a dologban ilyenkor. És nem, nem érdekel senkit, hogy utána pozitív voltál.

Én meg szoktam kérni ezeket az embereket játékon belül, hogy hagyják legyenek szívesek abba, mert nem segíti a játékot, és a csapatmunkát is szétrombolja. Akik ezek után nem folytatják, azokat nem jelentem fel, viszont akik ezek után is hisztiznek és negatívok, azokra szép csendben megy a report.

Próbáld meg azt végig gondolni, hogy ez neked mennyire esne jól, ha ugyan ezeket a dolgokat mondanák neked. Az a csapat veszít általában, ahol el kezdik szidni egymást, és szétesik a csapat. Próbálj meg jobban kommunikálni a csapatoddal, sokkal pozitívabban. Ha még is felhúzzák az agyad, akkor üvöltsd le a monitorod, de semmi képp se írd le. Az is sokat segít ha van veled valaki, és akkor egyel kevesebb az esély arra, hogy 4 idióta legyen a csapatodban.
Az is segit, ha eközben fent vagy valami beszélgetős szerveren, skype vagy akármi.

Hidd el, mindenki kap hülyéket, olyanokat akik nem segítenek, szidnak téged, de akkor nem leszel te se jobb, ha ugyan ezt a stílust folytatod. Még valami, a Tribunalt nem érdekli, hogy ki kezdte.

Remélem segített valamit ez a post. :)

Kraivan

[spoiler="Amumu flowchart"][/spoiler]
[spoiler="Hecarim flowchart"][/spoiler]
[spoiler="Ezreal flowchart"][/spoiler]

Remélem jön több is.   :lol:

Kraivan

#1446
Vajon mennyi idő lesz míg helyreizzadom a mm value-mat?
Győzelmekért 4 nyamvadt pontot kapok, vereségért meg 20 levonás.

A pontom a kövképpen alakult:
Ban után első game veszteség. Így nullázva.
Win +6 Quinn
Lose -6 (vagy csak annyit ír, szal nullázva lettem) Support Gp-vel.  Jax solotopra ment first pick-ként, hagyta ellenfélnek amumut banoláskor, majd 2 halál után ragequitelt úgy a 4. percnél.
Win +4 Fiddle mid
Win +6 Fiddle mid (honor ellenfél Ryze-tól, mert elkönyvelte h freekill vagyok. Hááát. Nem. :P)
Win +5 Quinn
Win +7 Quinn
Win +4 Rammus Jungler
Lose -16 Support Sona, A vicc h engem reportoltak fail focusért  :zomg: sztem 4 ellent stunolni nem anyiira fail. Meg ks report 3/6/37 stattal. Ez van ha cait helyett Nasust és Lee-t focusálja mindenki.
Win +4 Support Sona megint, ráadásul úgy h az adc elment sz*rni egyet, így 8 percig 1vs2 Draven és Lulu ellen.

A mostani állás Silver5 - 14 LP.
A rendszer lehet h jó, de ha nem eshetsz vissza divisiont az picit rosszabb, mert mint a példa mutatja, 40 percet izzadsz két jó csapat közti kolosszális csata után és 4 ponttal van kiszúrva a szemed. Ehhez képest jobb lenne Bronze3, ahol megadná a 20 pontot és 4 csata után jöhetne a kvalifikációs széria.
A rendszer sajnos nem veszi figyelembe a ragequitet és az int feed-et. Legalább az aktív játékosok lp vesztesége csökkenhetne ha vki "Quit the game"-l.

Amúgy baromira hasznos h módosították Mikael Crubicle receptjét, miszerint philo stone kell már hozzá. Így SR vagy MC megvételekor azonnal veszem a köv philo stone + goldért és a másik itemért.

Kassh

Quote from: Kraivan on 2013-05-22, 12:45:15
Vajon mennyi idő lesz míg helyreizzadom a mm value-mat?
Győzelmekért 4 nyamvadt pontot kapok, vereségért meg 20 levonás.

A pontom a kövképpen alakult:
Ban után első game veszteség. Így nullázva.
Win +6 Quinn
Lose -6 (vagy csak annyit ír, szal nullázva lettem) Support Gp-vel.  Jax solotopra ment first pick-ként, hagyta ellenfélnek amumut banoláskor, majd 2 halál után ragequitelt úgy a 4. percnél.
Win +4 Fiddle mid
Win +6 Fiddle mid (honor ellenfél Ryze-tól, mert elkönyvelte h freekill vagyok. Hááát. Nem. :P)
Win +5 Quinn
Win +7 Quinn
Win +4 Rammus Jungler
Lose -16 Support Sona, A vicc h engem reportoltak fail focusért  :zomg: sztem 4 ellent stunolni nem anyiira fail. Meg ks report 3/6/37 stattal. Ez van ha cait helyett Nasust és Lee-t focusálja mindenki.
Win +4 Support Sona megint, ráadásul úgy h az adc elment sz*rni egyet, így 8 percig 1vs2 Draven és Lulu ellen.

A mostani állás Silver5 - 14 LP.
A rendszer lehet h jó, de ha nem eshetsz vissza divisiont az picit rosszabb, mert mint a példa mutatja, 40 percet izzadsz két jó csapat közti kolosszális csata után és 4 ponttal van kiszúrva a szemed. Ehhez képest jobb lenne Bronze3, ahol megadná a 20 pontot és 4 csata után jöhetne a kvalifikációs széria.
A rendszer sajnos nem veszi figyelembe a ragequitet és az int feed-et. Legalább az aktív játékosok lp vesztesége csökkenhetne ha vki "Quit the game"-l.

Amúgy baromira hasznos h módosították Mikael Crubicle receptjét, miszerint philo stone kell már hozzá. Így SR vagy MC megvételekor azonnal veszem a köv philo stone + goldért és a másik itemért.
Azt ugye tudod hogy dodgeolásért nem von le elo-t csak LP-t? :)

Kraivan

#1448
Tudok róla, de ezt most miért írod?
Csak kritikus helyzetekben dodgeolok, mert a hősök semmit sem jelentenek, ha nem tudnak vele játszani. Volt h amu+malphite ellenfélcsapatot is összecsuktuk már.

Mostani meccsem is 21 lp-rol nullára vágott (5 winem veszett ezúttal kárba) mert "support" nida 0 ward, muramana + seraph staff  :zomg: és pushol egyedül, majd rinyál h 4en körbeveszik 2nd towernél és "nem segítünk".
És ez idegesít. Olyan szélsőséges pontokat kapok amitől bevérez az agyam.

Én csak arra próbálok rávilágítani, h 5x annyi lp-t vesztek mint nyerek, mert az eloszintemet a sok afker, feeder levitte.
Öcsémmel elkezdtünk duozni (végre 30as és van is hőse+rúnája) jobban játszik mint ez a sok koknúb amivel a gép összerak, de ha duoban megyünk, akkor meg erősebb ellenfeleket válogat még agyhalottabb gamerekkel. És nem szoktunk duobotozni, visszük amit kell. épp kifejtette h útálja amikor engem supportolásra kényszerítenek, mert dmg/tankkal legalább lehet ellensúlyozni a bénákat, supporttal meg ha a csapattársaid agyhalottak, akkor te aztán megtehetsz mindent, úgyis te leszel a "béna".

Amúgy nagy megmentő válaszokat nem várok, csak tudósítok, h legyen élet a topicban. :P
Ajánlották h indítsak új accot, de a mostani accomnak megvan az az előnye h annyi hősöm van, h felmérve az ellenfelet sokszor TF szitura tudok alkalmas hőst választani.

Kassh

Quote from: Kraivan on 2013-05-24, 11:26:02
Tudok róla, de ezt most miért írod?
Csak kritikus helyzetekben dodgeolok, mert a hősök semmit sem jelentenek, ha nem tudnak vele játszani. Volt h amu+malphite ellenfélcsapatot is összecsuktuk már.

Mostani meccsem is 21 lp-rol nullára vágott (5 winem veszett ezúttal kárba) mert "support" nida 0 ward, muramana + seraph staff  :zomg: és pushol egyedül, majd rinyál h 4en körbeveszik 2nd towernél és "nem segítünk".
És ez idegesít. Olyan szélsőséges pontokat kapok amitől bevérez az agyam.

Én csak arra próbálok rávilágítani, h 5x annyi lp-t vesztek mint nyerek, mert az eloszintemet a sok afker, feeder levitte.
Öcsémmel elkezdtünk duozni (végre 30as és van is hőse+rúnája) jobban játszik mint ez a sok koknúb amivel a gép összerak, de ha duoban megyünk, akkor meg erősebb ellenfeleket válogat még agyhalottabb gamerekkel. És nem szoktunk duobotozni, visszük amit kell. épp kifejtette h útálja amikor engem supportolásra kényszerítenek, mert dmg/tankkal legalább lehet ellensúlyozni a bénákat, supporttal meg ha a csapattársaid agyhalottak, akkor te aztán megtehetsz mindent, úgyis te leszel a "béna".

Amúgy nagy megmentő válaszokat nem várok, csak tudósítok, h legyen élet a topicban. :P
Ajánlották h indítsak új accot, de a mostani accomnak megvan az az előnye h annyi hősöm van, h felmérve az ellenfelet sokszor TF szitura tudok alkalmas hőst választani.
Azért lehet azt általában látni hogy mennyire szörnyű a teamed már champselectnél, ezért érdemes dodgeolni. Csak LP-t vesztesz, ezért mondtam hogy dodgeolj mert akkor csak LP-t vesztes és amig 5öket kapsz és 20akat vesztesz úgyse fogsz kijönni onnan. Inkább az elodat fixeld. Vagy keress valakit aki magas elon van és huzasd ki magad onnan :D

Dreamcleaver

Nemrég volt az NA forumon valami csávó, aki direkt dodgeolta az összes promo meccsét és valami 1800-1900 elo-val nyomult silver 3-ban. Persze a matchmaking elkezdte összepakolni a Plat/Diamond playerekkel, ő meg champ selectben folyton tolta a "Let's win this guys. I want my silver 2.' meg hasonlókat. Egy-két reakció vicces volt. Mentek egyből lolking-et checkolni és nézték, hogy ez tényleg silver.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kassh

Valakinek nincs egy fölös Dawngate beta kulcsa? Ki szeretném próbálni pajtival de csak neki küldtek nekem nem T_T

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

kelvor

Gondoltam kipróbálom a Dota2-öt...hát 60153. vagyok a steam sorban...megszívtam rendesen  :smile:

Amúgy szoktatok még nyomni Dota partyt vagy már csak LoL megy?

Pr3d4k1ng

Quote from: kelvor on 2013-07-20, 21:33:34
Gondoltam kipróbálom a Dota2-öt...hát 60153. vagyok a steam sorban...megszívtam rendesen  :smile:

Amúgy szoktatok még nyomni Dota partyt vagy már csak LoL megy?
Héba-hoba 1-2 dota meccset tolok.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !


Selmo


A tökéletesség unalmas.

Pr3d4k1ng

Quote from: chilip on 2014-02-11, 18:31:59
http://www.youtube.com/watch?v=Kfsk4T7V6pA ...
Ugyan én nem tolom a LoL-t de nekem tetszik.

Lehetett volna rosszabb is. A Warcraft 3-a máig nem tudtam kiheverni.


,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

chilip

"üdvözöllek a LEAGUE OF DRAVEN-ben" [jpg]picard_quadriple_facepalm.jpg[/jpg]

gerey

Quote from: Pr3d4k1ng on 2014-02-11, 21:10:07
Quote from: chilip on 2014-02-11, 18:31:59
http://www.youtube.com/watch?v=Kfsk4T7V6pA ...
Ugyan én nem tolom a LoL-t de nekem tetszik.

Lehetett volna rosszabb is. A Warcraft 3-a máig nem tudtam kiheverni.
Én a Witcher 1-el voltam így. :D

Magát a LoL-t nagyon nem ismerem, de néhány a képek alapján nagy mellényúlásnak tűnik, de jó pár egész jó is volt. meh

Cloud

Ok, örülök hogy nem csak én fogtam a fejem. :D

Kassh

http://www.youtube.com/watch?v=uoggCwSGJ8w
ebben van összehasonlitás az eredetivel, amúgy ez még elég kezdetleges verzió, elvileg véletlenül került ki a mostani patchel, dravent pl már újravették azóta
"Sziasztok!

A magyar kliens tesztelésének kezdeti dátuma megváltozott. A korábban kitűzött február 18-i időpont technikai okok miatt várhatóan csúszni fog pár napot.

A tesztelés érdekében szükséges, hogy minden, a folyamatot támogató platform megfelelően működjön. Fontos, hogy a teszt alatt a tőletek érkező visszajelzések akadálytalanul eljussanak hozzánk és könnyen nyomon követhetőek legyenek, ez pedig megéri a néhány nap extra várakozást.

Cserébe Dravent és Sonát a kiszivárgott hangokról formált véleményetek alapján már azelőtt újravesszük, hogy a tesztelés megkezdődne.

Köszönjük megértéseteket és türelmeteket!"

Cloud

Tippre majd jöhetnek ide a Heroes of The Storm hozzászólások is, ha már LoL, meg Dota egyben van.

Játszogatok most a kiszívárgott alpha klienssel. Nem rossz egyébként, csak nehezen tudom megemészteni hogy Diablo egy lovon lovagol. :D

Amúgy ahogy látom Starcraft 2-re épül a játék. Low-end notival tolnám, kár hogy szaggat a játék, holott a LoL meg minimumon simán megy. :(

Mindegy, gép ellen lehet ugye csak menni ezzel a klienssel, legalább kitapasztalom melyik hős mit tud.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Cloud

Aki ki akarja próbálni a Heroes of the Storm-ot, botok ellen az nézegesse ezt a fórumot.

http://www.ownedcore.com/forums/rts/heroes-of-storm/

Minden pálya, minden hős játszható, AI állítható, mountok, skinek szintúgy.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Dreamcleaver

A bejelentésnél az nem egy már létező Anvia skin artja? Már rohadt régről rémlik.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS