Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Necrid^

Quote from: LythisNálam 7,5-8/10 (és gyorsan elbújok, nehogy eltaláljon a kõzápor)
:ejj:  :morci:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

.Attila


Fazék

Quote from: BonciNa, nem kell túlzásba esni.
ugyan, tutira csak viccelt ;)
én csak az EL rajongókról tudom elhinni, hogy nem képesek felfogni, hogy van ember, akinek tényleg rohadtul nem tetszik a sorozat, és kiírtanák az olyanokat, mint én, ha tehetnék :haha:

Rin

Elkezdtem a Haibane Renmeit, a 6. részig láttam, elég érdekes, de nekem tetszik bár kicsit lassan haladnak az események

Quote from: Fazékén csak az EL rajongókról tudom elhinni, hogy nem képesek felfogni, hogy van ember, akinek tényleg rohadtul nem tetszik a sorozat, és kiírtanák az olyanokat, mint én, ha tehetnék :haha:
De jó véleményed van rólunk :haha:

Fazék

Quote from: RinDe jó véleményed van rólunk :haha:
Nyugi véletlenül sem gondolom komolyan. ;) Csak tényleg megviselte nyomorult lelkivilágomat, hogy valaki bad rep-et adott az Elfen Lied topic-ban nyújtott teljesítményemért és azóta se fedte föl magát még PM-ben sem, pedig tényleg nem harapnám le a fejét, csak szeretném ha megindokolná. :)

A Haibane Renmei nagyon jó választás, mindenképpen nézd tovább!  :jee:

sirtomi

Quote from: RinElkezdtem a Haibane Renmeit, a 6. részig láttam, elég érdekes, de nekem tetszik bár kicsit lassan haladnak az események
A Haibane Renmei tényleg jó anime, nekem az egyik kedvencem lett. Mindenképpen nézd meg, ahogy Fazék is tanácsolta :D

Most nétem meg a Futari Ecchi elsõ részét. Ez már majdnem hentai volt, alájtosabb fajtából :)
De nem igazán fogott meg. Valami olyasmire számítottam mint az Iketeru Futari, de ez az elsõ rész alapján nem annyira poénos, inkább valami romantikus vígjáték szerû lesz. Azért valószínûleg megnézem, de így lassabban fogok csak haladni vele.

A romantikus vígjáték szerû animeket elég lassan tudom csak megnézni, pedig van amelyik tetszett is, de valahogy nem tudom egyszerre megnézni õket. Valószínûleg velem van a gond.

Ramiz

Quote from: ReLax18Bár igaz, hogy "kicsit" perverz részek még mindig idegesítenek, de rájöttem, hogy ez amolyan Amerikai Pités...csak animésítve! :)
Neee... csak ezt ne mondtad volna... :(
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

A Haibane Renmei ügyében csatlakozom az elõttem szólókhoz, tényleg zseniális, one of the best ever stb. (És nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, meg tudom szerezni a dvd-ket, és ha sikerrel járok, csinálok magyar feliratos dvd-t belõle.)

De nem ezért kezdtem el írni:
Úgy néz ki, most lett elegem a Speed Grapher-bõl.
Azt írtam annak idején, hogy a szezon legígéretesebb új sorozata, blablabla.

Hát f@szt, mondaná a beszûkült szókincsû Jani bácsi.
Biztos láttátok azt a Tom és Jerry-epizódot, amikor meg van kötve a kutya, Tom piszkálni kezdi, erre a kutya kilõ, mint egy ágyúgolyó, de a nyakörv megfogja, és szerencsétlen egy rongycsomóként zuhan a földre - hát ez a sorozat is valahogy így járt. Csináltak baromi jó karaktereket hozzá, hangulatos világot, pár részig úgy nézett ki, hogy egy ütõs történet is járul majd hozzá, aztán paff, kifújt.
Egy darabig még lenyeltem a néhol elfogadhatatlanul rossz karakter-animációt, meg a monster-of-the-week klisébe süllyedõ történetet, sõt, a tizenegynéhányadik rész tájékára még mintha kicsit fel is támadott volna, de most a 16. részre elérte a sorozatot minden anime-rajongók réme, a recap epizód is. Tudjátok, az, amikor már végképp nincs ötletük vagy pénzük, és az elõzõ részekbõl vágnak össze valamit minimális körítéssel. Reméltem, a 17. rész jobb lesz, de ez is lényegében -még ha új anyagból is, de- flashbackekbõl állt, látszik, hogy a készítõknek fogalmuk sincs, mit kezdjenek a történettel, a legmesszemenõbbekig hiányzik az az ív, ami egységbe fogná a cselekményt.

Összefoglalóan: bukta.
Én még ugyan dacból vagy kötelességtudatból vagy mittoménmibõl végignézem szerintem, de aki most kezdené el, annak azt ajánlom, ne tegye. Nem érdemes.

Edit: és ez a 137. hsz.-om! Karaj!
Failure is the default option

Lythis

#3788
Quote from: RinDe jó véleményed van rólunk :haha:
Rin megelõzött!! (mer a net közbe volt szives behalni... ennyit a korlátlanságról...) Hogy ne legyen annyira off a további kõzáport a saját topicjába kérem:D

Raggie

Quote from: LythisMai HIME: Nálam 7,5-8/10 (és gyorsan elbújok, nehogy eltaláljon a kõzápor)
??? :confused: Mi volt erre az a sok felhörülés? Mi ez az anime egyáltalán?? Bocs a kissé bunkó megnyilvánulásért, de kíváncsivá tett ez a sok furcsa smiley Necrid kolléga postjában...

Nna most lesz csak igazi flémelés! :]
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Necrid^

#3790
Quote from: Raggie Gordon??? :confused: Mi volt erre az a sok felhörülés? Mi ez az anime egyáltalán?? Bocs a kissé bunkó megnyilvánulásért, de kíváncsivá tett ez a sok furcsa smiley Necrid kolléga postjában...

Nna most lesz csak igazi flémelés! :]
Tessek megnézni..

Edit: jó sry kicsit túlzásban vittem a smileykkal.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Lythis

Quote from: NecridTessek megnézni..
Meg összehasonlításképpen mellé a sCRYed-et!!! (nekem az valahogy jobban bejött, bár lehet h mert azt láttam elõbb.. azt is újra kéne néznem vmikor)

Necrid^

Quote from: LythisMeg összehasonlításképpen mellé a sCRYed-et!!! (nekem az valahogy jobban bejött, bár lehet h mert azt láttam elõbb.. azt is újra kéne néznem vmikor)
Mind2 jó csak nekem vhogy a Scryed vége nem naon jött be.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Cobra

Én is a Scryed-hoz tudom elõsorban hasonlítani, bár a Scryed jobban tetszett (nem volt benne sok sírós csaj :) ), igaz a Mai Hime azért csak felkerült a 2. helyre a Scryed mögé :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

Quote from: NecridMind2 jó csak nekem vhogy a Scryed vége nem naon jött be.
Itt most a 26. részre célzol, aminek télleg nem naon volt sok értelme, vagy a végjátékra úgy általánosan.

 Ja, és hogy ne legyen teljesen off: most fejeztem be a DearS-t, ami nagyon tetszett. Kár h sokmindent nyitva hagytak, és igazán nincs befejezve! A gagyi grafikás visszaváltások pedig nekem nagyot dobtak rajta:D (értékelést nem adok rá, mer vacilálok)

Fazék

Hmm most vettem csak észre, hogy AniDB szerint ez a FMP 2nd Raid csak 13 részes lesz... Ez biztos? Mondjuk gyanús is volt, mintha egy picit gyorsítottak volna a sorozaton, vagy nemtom... na szóval ilyen érzésem volt. Köv rész csak szept 15-én lesz vetítve, szóval addig is pihi van. :) sajnos :(

Ramiz

Scyredben vagy Maiban van több jó csaj & fanservice? (Ha esetleg az egyiket megnézném. :D ) Egyébként Maiból csomót láttam már... hentait. :lazza: Jók. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Quote from: Ramiz... Egyébként Maiból csomót láttam már... hentait. :lazza: Jók. :D
Na ez már engem is érdekelne :D

Ramiz

Quote from: sirtomiNa ez már engem is érdekelne :D
Keresd meg a galériában, aztán ha még kell, akkor teszek fel. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Necrid^

Quote from: RamizKeresd meg a galériában, aztán ha még kell, akkor teszek fel. :D
Nem találom :morci:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Djinn

Az utobbi pát hét termése. Összesezdtem magam és pár szót kapartam hozzájuk...

Trigun: Nagyon tetszett. Ugyan stílusban elég nagy váltás volt az eleje és a vége között, de szerintem ez nem vált a hátrányára. Elsõ pár résznél kicsit zavart a grafika, de végülis a többi pozitívum (karakterek (Vash :kiraly: ),sztori, humor...) hamar elvonta a figyelmem errõl a tényezõrõl. Ja és a végével sem volt problémám sokakkal ellentétben. :)

Wolf's Rain: Nagyon jól indult, aztán kicsit leült a történet. Mondjuk ha nem lett volna a közepén az a 3 (4?) ismétlõ rész, akkor szerintem nem éreztem volna ezt. A vége kicsit elborult szerintem, de valami hasonlóra lehetett számítani. Összeségében tetszett!

X-TV: Tudom, hogy sokan nem szeretik, de nekem nagyon-nagyon bejött ez a sorozat!!!! Engem valahogy nagyon megérintett az egész. Elõkelõ helyet foglal el a listámon.:D  Szeirntem mindenkinek megéri, hogy tegyen vele egy próbát!!


Puni Puni Poemy:  :eek:  :wtf:  :muhahah:  

Ayashi no Ceres: Animal-nek annyira nem jött be, de szerintem jó volt. Nem lett a kedvencem, de tetszett a sztorija és szerintem nagyon szépen van megrajzolva. Helyenként egészen megható, de néha kissé értelmetlen is. Szóval nem egy világrengetõ mû, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni. (Igen van benne egy két nyálas rész, de egyátalán nem vészes!!)

Hoshi no Koe: Egy nagyon szép és megható történet. És a rövidsége is jól jön ki lévén, hogy nem a sztori meg a "miértek" a lényeg benne.
Mi azt a verziót láttuk, amiben a rendezõ és a feleség a szinkronhangok.

Serial Experiments Lain: Alapmû. Asszem többet nem is kell hozzáfûzni.. :hail:

Shingetsutan Tsukihime: Hát elég érdekes volt. Összességében érdekes a történet, szép a grafika (Opening zenéje nagyon :kiraly: ) Viszont elég szétszort az egész, sokminden nem érthetõ, mégis voltak olyan részek, amik (szerintem) nem vittek semmit elõre a történéseken. Úgy érzem, többet is ki lehetett volna hozni ennyi részbõl. (persze ez csak saját vélemény). Nem tudom, ha valaki ismeri a játékot, amibõl csinálták, annak lehet, hogy teljesebb élményt nyújt.

I My Me! Strawberry Eggs: A Lain és a Tsukihime után igazi felüdülés volt (hangulatilag). Aranyos sorozat kissé irreális sztorival (szerintem). A vége kicsit érdekes lett, szvsz csinálhatnának hozzá méhgyegy sorozatot. (mondjuk "3 év mulva..."). Összeségében aki szereti a romantikus stílust, annak mindenképpen ajánlott.

Boku wa Imoto ni Koi wo Suru: Ez egy 1 OVA-ból álló mû. Egy fiúról szól, aki szerelmes az ikertestvérébe (aki lány). Igazából itt sem a sztori a lényeg (rövidség miatt nehéz is lenne), hanem maga szitúáció álltal felvetett problémák. Nem egy eget rengetõ mû (viszont nagyon szép!!), de érdemes megnézni és elgondolkodni a dolgon. Érdekes.

Kimi Ga Nozomu Eien: Eddig 8 részt láttunk. Hát mit mondjak eléggé szívbemarkoló az egész.  Kiváncsi vagyok, mi lesz ebbõl az egész szituból. Valahogy nagyon könnyen bele tudja élni magát az ember a történetbe.  :beken:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

sirtomi

Quote from: DjinnAz utobbi pát hét termése. Összesezdtem magam és pár szót kapartam hozzájuk...

Trigun: ...
X-TV: ...
Serial Experiments Lain: Alapmû. Asszem többet nem is kell hozzáfûzni.. :hail:
Shingetsutan Tsukihime: ...
Trigun az egyik kedvencem lett, nekem is baromira tetszett, de a végével nekem volt kis problémám :)

Lain nálam az elsõ helyek egyikét foglalja el, nagyon nagyon tetszett nekem is.

Az X érdekes. A film nem a legjobb, de a sorozat szerintem nagyon jól sikerült. Az elsõ komolyabb anime volt amit megnéztem. Nagyon jó a hangulata.

Tsukihime története tényleg nem a legjobb. Kicsit jobban ki lehettett volna bontani elõzményekkel vagy ilyesmi. A játékot sajnos nem ismerem.

.Attila

Quote from: DjinnBoku wa Imoto ni Koi wo Suru: Ez egy 1 OVA-ból álló mû. Egy fiúról szól, aki szerelmes az ikertestvérébe (aki lány). Igazából itt sem a sztori a lényeg (rövidség miatt nehéz is lenne), hanem maga szitúáció álltal felvetett problémák. Nem egy eget rengetõ mû (viszont nagyon szép!!), de érdemes megnézni és elgondolkodni a dolgon. Érdekes.
:eeek: A cím fordítása kb. ennyi: Szerelem a húgommal (vagy Szerelmes vagyok a húgomba).

Djinn

Quote from: Bonci:eeek: A cím fordítása kb. ennyi: Szerelem a húgommal (vagy Szerelmes vagyok a húgomba).
Azt hiszem hovatalosan(?) "I love my younger sister" címen van.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Raggie

Trigun jóóóóó! :jee: :cool: De nem a legjobb...( CB  :rolleyes: )...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: DjinnTrigun: Nagyon tetszett.... Ja és a végével sem volt problémám sokakkal ellentétben. :)
végre valaki rajtam kívül  :tezsvir:  :jee:

Ramiz

#3806
Quote from: NecridNem találom :morci:
(!!!18!!!)
Pedig itt van.
Meg itt.
Meg itt.
Meg itt is. ^^


Quote from: DjinnWolf's Rain: Nagyon jól indult, aztán kicsit leült a történet. Mondjuk ha nem lett volna a közepén az a 3 (4?) ismétlõ rész, akkor szerintem nem éreztem volna ezt. A vége kicsit elborult szerintem, de valami hasonlóra lehetett számítani. Összeségében tetszett!
Vége kicsit elborult: ez a szépítõ megfogalmazása a "nincs semmi értelme"-nek? :D

Quote from: DjinnHoshi no Koe: Egy nagyon szép és megható történet. És a rövidsége is jól jön ki lévén, hogy nem a sztori meg a "miértek" a lényeg benne.
Aki viszont kicsit is racionalista hozzáállású, az végig csak azt kérdezgeti: "miért?" - és az idõ rövidségét okolja azért, hogy végül is utálja a Hoshi no koe-t.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: RamizAki viszont kicsit is racionalista hozzáállású, az végig csak azt kérdezgeti: "miért?" - és az idõ rövidségét okolja azért, hogy végül is utálja a Hoshi no koe-t.
Nem hinném, hogy ez beálítottság kérdése lenne. Én racionálisnak tartom magam (meg mások is), mégis nagyon tetszett a Hosni no Koe. Ha te csak azt kérdezgetted, "miért", miközben nézted, akkor vagy nem értetted mirõl szól, vagy egyszerûen csak nem tetszett a mondanivaló. De az is lehet, ha megnézed pár év mulva már tetszeni fog.  :3x3: Mindenesetre nem racionalitás kérdése a dolog, az biztos!
Egyébként kötve hiszem, hogy van olyan anime, amiben minden "miért"-re van választ.  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Quote from: DjinnEgyébként kötve hiszem, hogy van olyan anime, amiben minden "miért"-re van választ.  :)
Én is. De olyan sem sok van, amiben gyakorlatilag semmire sincs válasz.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: RamizÉn is. De olyan sem sok van, amiben gyakorlatilag semmire sincs válasz.
Lehet. Én egyszerûen nem is vettem észre, hogy van kérdés. :rolleyes:
Egyszerûen elmondott bizonyos érzéseket/felvetett egy "problémát" egy érdekes szituáción keresztül. Legalábbis nekem. :)
Persze mindenkinek szive joga, hogy tetszen/ne tezsen neki valami!
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"