Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Rounin

#1
Köz ellenére vagy kedvére, de ide lehet ömleszteni a /b/tard mennyország tajtékos óceánjában fogott csemegéket - persze a jóízlés igen tág határain belül. Guro és társai SICC! Arra van egy képgalériánk ;).
Természetesen mindezt azért, hogy a sokak által méltán útált 4chan ne rekesztődjön ki a fórumról de mégse menjen másoknak az agyára, amikor oldalakat kell átlapoznia, hogy elkerülje.

Nuff said.

T!m3 t0 p4rt333h!
#2
In the grim darkness of the far future there is only war.

A fenti szavakkal nyit a WH40K alapkönyve s ez az egy mondat tökéletesen leírja azt a kilátástalannak ható, folytonos háborúk szabdalta univerzumot, mely oly' sokunknak nyújt kicsiny Földünkön kellemes szórakozást és borzongató élményt. Alapvetően egy táblás stratégiai játékról van szó, amit nagyjából 2 cm magas (legalábbis az űrgárdisták.. ettől persze vannak jelentős eltérések), saját magunk festette modellekkel játszhatunk, az igen részletes és - többnyire (ld. Necronok) - jól kiegyensúlyozott szabályok szabta kereteken belül.

"As our bodies are armoured with adamantium, our souls are protected with loyalty. As our bolters are charged with death for the Emperor's enemies, our thoughts are charged with wisdom. As our ranks advance, so does our devotion, for are we not Space Marines? Are we not the chosen of the Emperor, his loyal servants unto death?"
Chaplain Fergas Nils

Hiábavaló próbálkozás lenne részemről megpróbálni bemutatni ezt a gótikusan sötét, babonákkal és ősi félelmekkel átszőtt világot, ahol az emberiség szinte a kihalás szélén egyensúlyozik (dacára a milliónyi lakott világnak) és csak az arany trónprotézisébe zárt Istencsászár és fanatizmusig hű csapatai óvják az idegenektől, mutációktól és a Káosz démoni befolyásától, ahol naponta tűnhetnek el  emberlakta bolygók az idegen hordák támadása nyomán úgy, hogy talán csak egy évszázad múlva tűnik fel hiányuk.
Egy világ, ahol a tudatlanság a tömeg legnagyobb védelme és ezt az elvet tűzzel-vassal betartatja az Inkvizíció. Miszticizmus és barokkos technológia ötvözete.

Death is the servant of the righteous.

A világ sikerét mi sem mutatja jobban, mint a rendszeres versenyek és világbajnokságok, ahol a lelkes játékosok összemérhetik stratégiai vagy festői kvalitásaikat; a tucatnyi számítógépes adaptáció és könyvek garmadája.

Aki szeretne némi ízelítőt a világ hangulatából, annak melegen ajánlom Ian Watson regényeit e témában, vagy az alábbi linkek egyikét. Ha megfogott, utána csak egy ugrás a wikipedia és valamelyik p2p program beizzítása a Codexek végett ^^

"While vile mutants draw breath, there can be no peace. While obscene heretics' heart still beat, there can be no respite. While faithless traitors still live, there can be no forgiveness."
Legion Astartes Silver Skulls' Cathecism of Hate
Verse I of XXV


(ugye ne offoljuk már szét az összes topicot vele... és min. 4 embert érdekel a fórumon. Biztos vagyunk többen is^^)

http://oz.games-workshop.com/

http://uk.games-workshop.com/warhammer40000/

"Innocence Proves Nothing..."