Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Pivi

#1
Anime társalgó / Eredeti anime DVD-k
2006-04-01, 23:52:37
Na, gondoltam felhozom a topikot, ugyanis megjelent a Vándorló Palota DVD-n!!!

A DVD-n van magyar és japán szinkron, valamint magyar felirat. Ez is Best Hollywood kiadvány, de ennek az elején végre nincsen semmiféle átugorhatatlan reklám (csak némi copyright szöveg, de az nem gáz).
Ezen kívül még egy kis minimális extrát is ráraktak, de az nem túl sok (mozielõzetes, fotógaléria, Chihiro elõzetes).
Aki türelmetlen (mint én), az megveheti 2990-ért bármelyik újságosnál DVD Európa kiadványként, de szerintem pár hónap múlva ebbõl is lesz 990HUF-os verzió bármelyik Media Markt-ban.

Ezen kívül, végre megjött a külföldrõl rendelt Record of Lodoss War - Chronicles of the Heroic Knight 4DVD-s, régiómentes rajzfilm, és utánvéttel együtt mindössze 8200 HUF-ba került, úgyhogy ha valaki szeretne külföldrõl DVD-t rendelni, akkor szívesen megadom annak a srácnak az elérhetõségét, akin keresztül én rendeltem, mert nagyon jó árakon tud filmet beszerezni.

És akkor végül, de nem utolsósorban, a Macskák Királysága DVD-t itt lehet megvenni:
NTERSONIC s.r.o.
1065 Budapest, Révay utca 10
Tel.: 474-88-22

Személyesen be kell menni, és a kezetekbe nyomják 990-ért.
#2
Anime társalgó / Eredeti anime DVD-k
2006-01-12, 10:23:29
Quote from: MohaNem akarlak elkeseríteni, de ha az eBay-en vettél régiómentes DVD-t, az bizony HKDVD lesz, azaz nem eredeti. Anno nekem is sikerült egyet beszereznem...
Nem, nem eBayrõl van, eBayrõl eddig csak könyveket vettem, DVDt nem, csak néha rákeresek animeDVDkre is, és rengeteg szokott lenni (persze ebbõl valóban elég sok hamis).
A Lodoss innen van:
http://www.centralparkmedia.com

Quote from: MohaTudtommal Pesten van egy cég, aki forgalmazza, és egyedül náluk lehet megvenni, kereskedelmi forgalomba nem hozták.
Õk adták ki:
http://www.intersonic.hu
#3
Alapmû...? Az NGE egyértelmûen alapmû (függetlenül attól, hoyg nekem messze nem a kedvencem), meg szerintem a Miyazaki filmek közül bármelyiket lehetne alapmûnek tekinteni, de szedjük most ki közülük a Chihiro-t, meg a Laputát mondjuk. :)
#4
Anime társalgó / Eredeti anime DVD-k
2006-01-11, 00:29:27
Quote from: CobraA Steamboynak a magyar feliratos verzióját terveztem beszerezni, de csak 1-2 online boltban van, én meg szívesebben venném rendes üzletben.
A legtöbb online boltnál van személyes átvétel, ahol ha valami gáz van a DVDvel, akkor max nem veszed át. Én a már fent említett DVD futártól szereztem be az én Steamboy-omat, és semmi probléma nem volt az átvétellel (a déli pályaudvar környékén van a személyes átvétel helyszíne).

Quote from: RamizViszont akkor már nem lesz {ld. a topik címét}.
Jaja. Ezért kérdem, hogy kapható -e reklámmentes változat.
Néhány helyen láttam 5-6000 körüli áron magyar kiadású Chihiro-t, gondolom ezen nincs reklám (ha meg van, akkor az a legnagyobb sz**rágás, ami létezik), viszont ezt meg kicsit sokallom.
#5
Anime társalgó / Eredeti anime DVD-k
2006-01-10, 23:44:05
No, mint a topic címe is mutatja, itt az eredeti DVD-krõl lehetne eszmét cserélni. Kinek mik vannak meg, honan lehet beszerezni olcsón, ilyenek.

Nekem jelenleg magyar kiadásban a Chihiro (reklámmal, de erre még kitérek lentebb) és a Gõzfiú van meg. Emellett rendelkezek még a Record of Lodoss War régiómentes collector's edition DVD kiadásával is, és ha minden igaz, akkor néhány héten belül meglesz a Record of Lodoss War: Chronicles of the Heroic Knight régiómentes DVD is.

Én a magyar kiadású anime-ok (Inu Yasha, ilyenek) mellett még a DVD futárt ismerem, akiktõl viszonylag emészthetõ árakon be lehet szerezni néhány 1-es régiókódú rajzfilmet (Ninja Scroll, Ghost in the Shell, Cowboy Bebop Vol.1, ...), valamint régiómentes változatban a Lodoss War-t, horribilis (24000HUF) áron.

No, és akkor hogy kérdezzek is:
Létezik a Chihiro magyar kiadásából reklámmentes változat is? Mert rohadt idegesítõ, hogy végig kell néznem mindig azt a nyavalyás elõzetest a DVD-n áttekerhetetlenül...

EDIT: No, csak kihagytam egy igen lényeges dolgot. eBayen rengeteg DVD-t szoktak árulni, akit érdekel az eBayezés, annak szívesen segítek, mert onnan szereztem be a teljes Fighting Fantasy könyvgyûjteményemet. :-)
#6
Quote from: DanhibikiEgyébként grat a munkásságodért Pivi, már vááárom az Idõvihart:jee:
Hehe, igyekszünk, csak olyan szinten nincs idõnk semmire, hogy kész. Az anime-okat is általában begyûjtöm, aztán évekig elvagyok velük, csak most kifogytam az eddigi tartalékokból. :)

Más. Az Elfen Lied-nek nem szomorú a befejezése...? Valahol azt olvastam, hogy nem túl vidám.
#7
Én legutóbb az Erementar Gerad-ot néztem meg, nagyon tetszett, kellemes harcolós/fantasy/romantikus anime.
#8
Köszönöm mindkettõtöknek, kezdem is a begyûjtést! :-)
#9
No, én is végignéztem végre az Erementar Gerad-ot. Azt kell mondjam, hogy nagyon tetszett. Kellõképpen humoros néhol (szerencsére nem röhejesen), kellõképpen szomorú itt-ott, a romantikus szál pedig remekül meg van csinálva. Igazi csemege.

Viszont kérnék egy kis tanácsot hasonló anime-okhoz. Ami fontos, hogy legyen benne romantikus szál, legyen benne azért akció is (hogy fantasy vagy sci-fi, az mind1), és persze ne legyen szomorú a vége.
Amiket már láttam/megnézés alatt állnak:
- Erementar Gerad
- Record of Lodoss War
- Ragnarok: The Animation
- Vandread
- Laputa: Castle in the Sky
- Nausicaa
- Princess Mononoke
- Stellvia of the Universe
- Arc the Lad
- Star Ocean EX
- Final Fantasy: Legend of the Crystals
- Tales of Eternia
- Wonderful Days
- Steamboy

Ja, jelenleg éppen szedem lefelé a Last Exile-t is, amirõl ugyan azt olvastam, hogy nincs benne komoly romantikus szál a fõhõsök között (cáfoljatok meg, ha mégis), viszont amolyan modernebb, darkosabb "Laputa" a cucc, úgyhogy látnom kell (a Laputa abszolút kedvencem).

Bármi, ami nincs a listámon, és megfelel a "követelményeknek", az jöhet. :-)
#10
Hírek,információk / Feltoltesi info
2005-10-14, 15:29:10
Quote from: MohaEgyébként nem tudom, hol jelölik anime-ként az "Elsüllyedt világok"-at, de az egy francia rajzfilm. Ettõl függetlenül nem rossz (ezen nõttem föl, kedvencem volt :)), de mivel nem anime, imho nem kerülhet fel.
http://www.absoluteanime.com/spartakus/

Meg csomószor utalnak rá máshol is, mint anime-re.
#11
Hírek,információk / Feltoltesi info
2005-10-12, 00:56:47
Sziasztok!

Egyik ismerõsömnek megvan az "Elsüllyedt világok" címû rajzfilm (ez is anime-ként van elkönyvelve mindenhol) összes magyar szinkronos  része DVDripben, és szívesen feltöltené a szerverre, de senki nem akar neki visszajelezni.
Az ûrlapot már jópár hete kitöltötte.

5let? Kinek kell írni, hogy elbírálják a jelentkezését?
#12
Quote from: MohaKapásból csak a Stellvia of the universe (Uchuu no stellvia) jut eszembe: viszonylag akciódús sci-fi, normális romantikus szállal. Nekem nagyon tetszett. :)
Köszi, leszedem, és megnézem! :)
#13
Szevasztok!

Tudnátok ajánlani néhány olyan anime-t ami az akciódúsabb kategóriába tartozik, de normálisan kidolgozott romantikus szál is van benne (meg azért lehetõleg a végén ne legyek depressziós)?

Filmek amiket már láttam:
Vandread, Record of Lodoss War, Star Ocean, Laputa (meg még a régebbi Miyazaki filmek), Wonderful Days, Neon Genesis Evangelion, Final Fantasy: The Spirits Within, Final Fantasy: Legend of the Crystals, Final Fantasy: Advent Children, meg még néhány, de azok nem jutnak az eszembe
#14
Games / Intro, Ending és BGM
2005-03-09, 01:08:18
Metal Gear Solid 1-2...? Hmhmhm...?  :)

A Metal Gear Solid 2-nek fantasztikus jelenetei vannak, az egész játék olyan, mint egy zseniálisan megrendezett film.
#15
Anime / Record of Lodoss War
2005-03-07, 21:48:42
Szevasztok!

Sikeresen beszereztem külföldrõl a Record of Lodoss War DVD Collector változatát, és ismét rá kellett jönnöm, hogy mennyire tetszik ez az anime...

Most jelenleg Lodoss beszerzést végzek a netrõl, ami annyit tesz, hogy mindent leszedek, ami Lodoss. Ha valaki tud olyan oldalt, ahol például fan rajzok/történetek vannak, esetleg egy hivatalos artbook, az ossza meg plz! :)

Jelenleg már birtokomban vannak a hivatalos mangák nagy része.

Hentait nem szereztem belõle, mert amiket láttam Lodossból, azok gusztustalanok voltak.
#16
Games / MoonDragon Játékok
2005-03-04, 15:08:25
Wow, nem is tudtam, hogy itt is van ilyen topic...  :)

Azért annak örülök, hogy az Amnézia még ennyi évvel az elkészülte után is hódit, legyen a grafikai megvalósítása bármennyire is alap...

Akinek tetszett a libasoros félrelépõs követõrendszerem, az szedje le az Idõvihar követõrendszerének tesztjét:
http://web.axelero.hu/bonax/IVkovetes.zip

Aki meg esetleg 2004 karácsonya táján nem járt volna a honlapunkon, az menjen el, és szedje le az Amnézia 1.2-es verzióját, ami ugyan grafikailag nem nagyon változott, viszont így 3-4 évnyi távlaból újra átdolgoztam a történetet, kijavítottam a logikai hibákat benne, és a játék kapott egy új befejezést (így összesen 6 van), úgyhogy mindenkinek érdemes még1x végigfutni a játékon, mert sokkal több részletet beleraktam a játék hátterérõl, a motivációkról, meg úgy mindenrõl.

Jó játékot! :)