Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Lythis

Magyar filmek.. ehh. Szal ja, én is láttam a Honfoglalást. Nemmintha különösebben érdekelt volna (hagyjuk a "milyen-magyar-vagy-te?!?" szöveget plíz! Nemhiszem h egy alsós gyereknek az lenne a legfõbb célja, hogy megnézze). Viszont mi kötelezõ jelleggel néztük meg az osztállyal. Nem is nagyon emlékszem rá (arra viszont kristálytisztán, hogy elõtte ment a Dracula - halott, és élvezi bemutatója:D).
 Utána hosszú szünet. Aztán Valami Amerika. Itt tisztára meg voltam lepõdve: ha tudunk ilyet is, akkor az elmlúlt évek miért voltak olyan halálgyérek filmes szempontból??? Kifejezettenn tetszett. Moszkvateret késõbb láttam. Nekem elmegy kategória. Nem volt rosz, de nem is estem tõle hanyatt. Olyan megnézem, mert nincs jobb dolgom film - nekem legalábbis. Meg volt benne életérzés.
 Magyar Vándor...  nos izé... nekem túlzottan összefécelt volt. Lehet h én nem látom meg benne a mûvészi értéket, de nekem valahogy nagyon erõltetettnek hatott, és az éneklõs részek miatt meg kifejezett ellenérzéseim lettek vele kapcsolatban.. mármint egy vígjáték ne legyen musical.... szerintem.

Fazék

Quote from: LythisMagyar Vándor...  nos izé... nekem túlzottan összefécelt volt. Lehet h én nem látom meg benne a mûvészi értéket...
Úramisten, ne tedd! :haha: Aki talál a Magyar vándorban mûvészi értéket, az ne írjon több kritikát, mert nincs benne. A film pusztán könnyed szórakoztatást nyújt, és nekem ez bejött, egyszer sztem meg lehet nézni és nevethet egy pár jót is az ember :) sztem.

kikuchiyo

A jövõ heti kínai filmhétbõl egészen biztosan érdekes lesz az Út haza c. alkotás, mivel Zhang Yimou (Hõs, Repülõ tõrök háza) rendezte és egy másik Zhang, ezúttal Ziyi nõi fõszerepli...
Még érdekel a programból a Postások a hegyekben, és szerencsére mindkettõt játsszák szombaton.
Failure is the default option

Ramiz

Kontroll az egyetlen igazán színvonalas magyar film, amit az utóbbi években láttam. Régi filmek közül A tizedes meg a többiek (ALAPMÛ!!! megvan aviban és tv-bõl felvett dvd-n, ha még nem láttátok, nézzétek meg feltétlenül, zseniális! többet veszítetek vele, mint az összes általános iskolai kötelezõvel, a Himnusszal meg a kalap romantikus-hazafias verssel veszítettetek volna... és mégis tipikusan magyar).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizRégi filmek közül A tizedes meg a többiek (ALAPMÛ!!!
Egyetértek!
Kár, hogy nagyon ritkán adják a tvben  :rolleyes: Pedig lehetne mi helyett  :rolleyes:

Ramiz

Quote from: Kuro_TenshiEgyetértek!
Kár, hogy nagyon ritkán adják a tvben  :rolleyes: Pedig lehetne mi helyett  :rolleyes:
Ha csak a nála több mint 100-szor kevésbé élvezhetõ mûsorok helyére tennénk be, akkor is csak ez menne non-stop minden magyar csatornán...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizHa csak a nála több mint 100-szor kevésbé élvezhetõ mûsorok helyére tennénk be, akkor is csak ez menne non-stop minden magyar csatornán...
Hát ja, ilyen a magyar tv. Bár azért néha vannak meglepetések. Volt mostanában egy-két elég jó film, köztük néhány kortárs, mûvészfilm vagy kiváló doku-dráma... csak 1 apró kis bibi volt velük: mind késõ éjszaka adták (11 után kezdõdtek a korábbiak, volt, amik meg 1kor  :rolleyes:  :__devil: ) és fõleg hétköznap!  :mad: Azt aki ezt kitalálta!  :uzi:  :kabbea:

Flaser

Duna TV-t ajánlom mindenkinek.
(Röhej, hogy Erdélyben lehet a legkirályabb -értsd 'igényes' -  filmeket látni)

Nem rég adták pl. a Kiskakukkot, de az árvíz és a gyûjtés miatt megszakították.
Valsz. a napokban/hetekben vetítik majd újra.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kvikveg

Mi, az oroszok mar a spajzban vannak???!

Ma neztem meg az Anita es en c filmet, eredetileg Kabir miatt, de 1 mp szereplesideje volt, azis csak sotetben. Azt mondanam, hogy ez kib*szas, de nem mondom, mert jokat rohogtem a filmen. Angol kisvaros egy indiai csalad leanya szemszogebol, akinek a t*ke lenne tele a hulye indiai szokasokkal es a kisvarossal, ha lenne neki. Najo, ennyire nincs elege. Jo vigjatek. Ajanlani tudom csak. :D
Filmnezes utan kozvetlenul nem kene oooo... "kritikat" irnom, de hat ez van. Kesobb meg elfelejtem. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

#1209
Két filmet néztem mostanában, amikhez eddig nem volt szerencsém.
 Az elsõ a "The Gathering" c ánglus horror - legalábbis annak van besorolva. A magyar címe valami iszonyat kreténre sikeredett, és "Gonosz Falu" néven fut. A kibontakozó történet egészen jó, de szerintem túlzottan a semmibõl jönnek rá, szóval ezen dolgozhattak volna. Viszont a történeti csavart értékeltem benne. A tájak, és a díszletek szerintem nagyon hangulatosak voltak benne végig, a zene pedig nagyon bejött (ehhez a filmhez mindenképpen passzolt). Túlságosan mély színészi játék persze egyáltalán nincs benne, és a vérengzéses rész pedig olyan nagyon erõltetettnek hatott. Ennek ellenére összhatásában kellemes - egyszernézhetõs filmnek pedig szinte ajánlott.

 A másik a Balszerencse Áradása (A Series of Unfortunate Events). A moziban nem sikerült elkapnom, cserébe viszont így elõtte volt szerencsém a könyvváltozathoz. Kicsit zavart, hogy nem tartják magukat a könyv cselekményszálához, és az ott történt dolgokat is gyakran megváltoztatják, néha el is hagyják, de összességében ez még úgy ahogy elmegy, hiszen az elsõ 3 kötetet - nemtom, h van/lesz e több - zsúfolták egy filmbe. Ami nagyon belopta magát a szívembe ezzel a filmmel kapcsolatban, az a látványvilág volt. Leginkább Tim Burton alkotásaihoz (Charlie és a Csokigyár, Karácsonyi Lidércnyomás) tudnám hasonlítani ezen a téren.
 Összességében nekem tetszett, de jobb lett volna, ha nem kavarják meg ennyire a történetet az eredetihez képest, és mondjuk ha kötetenként filmesítik meg.

Ramiz

Quote from: KvikvegFilmnezes utan kozvetlenul nem kene oooo... "kritikat" irnom, de hat ez van. Kesobb meg elfelejtem. :D
:D

Balszerencse áradása: nem túl gyerekfilm? Mindig ettõl félek az ilyen "ijesztõ sztori - gyerekszínészek" párosításnál (általában ezek tényleg gyerekfilmek...).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Quote from: Ramiz:D

Balszerencse áradása: nem túl gyerekfilm? Mindig ettõl félek az ilyen "ijesztõ sztori - gyerekszínészek" párosításnál (általában ezek tényleg gyerekfilmek...).
Nemtom. Attól függ h hogy álsz hozzá. A könyv szerintem jobb, mint a film, mert ez túl sûrû, és rövid. Nekem a hangulat részben lejött, és emiatt tetszett is. A színészek pedig szerintem kifogástalanul játsszák azt a szerepet, amit nekik kell.
 Egyébiránt itt pont az a lényeg h ez egy gyerekkönyv - már csak a leereszkedõ stílus miatt is - viszont ha "felnõttebb fejjel" (vonatkoztass el attól, hogy ezt én mondtam, úgy hihetõbb:D) nézed, akkor pont amiatt üt be, hogy ez a cucc gyerekekrõl szól, és arról, h lényegileg miután a szüleik bemurdálnak, nekik csak a szívás marad, meg egymás társasága, mert senki nem hisz el nekik semmit, mivel gyerekek.

Kvikveg

Na, megneztem a Kontroll-t. Egesz jo. Meglepoen jo. Remelem meg sok ilyet csinalnak, mert akkor remelhetoen megint lesznek jo magyar filmek. Ebben csak csipetnyi volt a magyar depibol, nem olyan surusegben, mint a "muvesz"filmekben, amiktol (bocs) hanyok. Es ebben a szomorusag nem az a kilatastalan, dagonyazos fajta volt!!! Tobb volt a tortenet/jofajta humor, es kinezetileg nagysagrendekkel jobb, mint az eddigiek. Gratulalunk! Zeneileg is fejlodtek. Csak igy tovabb! :jee:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Twin Peaks season 2-höz keresek feliratot! Tudtok valamilyen jó oldalt?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizTwin Peaks season 2-höz keresek feliratot! Tudtok valamilyen jó oldalt?
itt legalább az egyik mirror mûködni szokott, és ha itt nincsen valamihez magyar felirat, akkor vszleg nem is létezik ;)

Beren

Quote from: KvikvegNa, megneztem a Kontroll-t. Egesz jo. Meglepoen jo. Remelem meg sok ilyet csinalnak, mert akkor remelhetoen megint lesznek jo magyar filmek. Ebben csak csipetnyi volt a magyar depibol, nem olyan surusegben, mint a "muvesz"filmekben, amiktol (bocs) hanyok. Es ebben a szomorusag nem az a kilatastalan, dagonyazos fajta volt!!! Tobb volt a tortenet/jofajta humor, es kinezetileg nagysagrendekkel jobb, mint az eddigiek. Gratulalunk! Zeneileg is fejlodtek. Csak igy tovabb! :jee:

(na, Haligali Mindenkinek! Ismét dolgozni kéne, szóval itt vagyok :) :) )
A Kontrollt én is imádom, fõleg, mert több féle olvasata van (sajnálom, pszichóból túlképzett vagyok...)
1. variáció - a legnyilvánvalóbb
hõsünk kifut a metró elõl a végén, és megnyeri a király(orrú)csajszi kacsóját és end of mese
2. var - hõsünk skizó - optimista verzió
feltûnt, hogy a pszichó és a srác ugyanabban a göncben rohangál? Emellé jön még az álom is. Az olykor-olykor felbukkanó baglyot (=halál szimbóluma) is ide csaphatjuk.
Eszerint hõsünk egy szép napon bekattant a világ zajától (õ mondja: megunta, hogy mindennap bizonyítani kell), és lement az alvilágba ("Hogy kell innen kijutni?"). Aztán egy szép napont megkûzd önmagával (gollam-gollam), és végül elnyeri a csajszi kacsóját
3. var - hõsünk skizó - happy end verzió
Mivel nem igazán tud a másik énjérõl (a szemét ugyebár becsukta, amikor találkoztak a Gyalogkakukk lekvidálásakor - de ezt csak mi látjuk így), csupán sejti - gondolható, hogy a "másik" a domináns én, tehát annak megölése a saját halálát is okozhatta. Erre utal a végén, amikor kiugrik a metró elõl, és találkozik a csajjal. A leányzó pillangó (=az angyal szinbóluma a galamb mellett), továbbá ott van ismét a bagoly is. Tehát: hõsünk bepusztult az alagútban, viszont jobbik énje felkerül a menyországba

Nos, tök mindegy, hogy így van-e, ahogy fentebb írtam, mert tényleg jó lett a cucc: zeneileg, a figurák terén (gyakorlatilag az összes karakter egy-egy gyöngyszem - "Asszed nincsen elég dellánk jegyre? Na tûnnyé! Ez egy nemzetközi produkció lesz!"...:) "Lehánytad a cipõmet... majd azt mondom, le x@rt a madár..." ), a szövegek is nagyon durvák lettek ("Mivan habcsók?").

A Magyar Vándor nekem bejött a Valami Amerikával együtt - szvsz inkább a MV-t kellett volna elkészíteni anno a Honfoglalás helyett, valahogy jobban sikerült mûnek tartom (=nem az adófizetõk pénzének az elherdálása..).

Emberek! A Tizedes és többiek mellõl kihagytátok a másik best ofot: Indul a bakterház!!! No comment :lul:  :lul:  :lul:

Mostanság láttam a Nyóckert, nekem az is tetszett, fõleg a rajzolás stílusa miatt - az igénytelenség rendkívül passzolt a fílinghez, ráadásul ez az igénytelenség roppant igényességgel párosult (a 3D-s bevágások, a digitalizált, majd átrajzolt-eltorzított környezet). A poénok is jóók voltak - nem csak a végén, amikor rossz városra megy az atom (bár az is tetszett )

Lássátok, kivel van dolgotok: a múltkor megnéztem a Tokiói tortúra c. mûvészfilmet is. Gyári (garnciális, nem csak olyan kiképzett gyökér, mint én:) ) Pszichó barátommal végigborultuk az egészet - a munkahelyi és szervezeti kulturális különbségeket rendkívül jól visszaadta. Olyan, mintha Fukuyamát olvasná az ember, csak ez jóval mókásabbra sikerült. Szóval, melegen ajállom mindazoknak, akik (a filmbéli Vörös Cicához hasonlóan) japán cégnél szeretnének melózni - a bevett munkamódszerek ott ugyanis némileg eltérõek a felénk megszokottaktól (remélem, így is marad...) - ez mondjuk visszafelé is igaz, volt rá példa, hogy honfitársunk itthon kifektette az õt fizikailag fenyítõ koreait... (ez ottan bevett szokás...)
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Kvikveg

Tokioi torturat en meg akarom nezni, de mindig lecsuszok a vetitesrol. Nincs meg valakinek??!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Fazékitt legalább az egyik mirror mûködni szokott, és ha itt nincsen valamihez magyar felirat, akkor vszleg nem is létezik ;)
Ott már néztem, és angollal is beérném (sõt, jobb is lenne!).

Quote from: BerenA Kontrollt én is imádom, fõleg, mert több féle olvasata van (sajnálom, pszichóból túlképzett vagyok...)
Elõirat: Sokat beszélni meg én is imádok. :D
Szerintem helyes hozzáállás, hogy minden filmen el kell gondolkozni mélységében, max rájössz, hogy ez nem az a stílus (pl akció- és pornófilmek :D ), de nem veszíthetsz. A Kontroll pedig tényleg jó mûvészfilm lett, még ha talán a legtöbben nem is ezért szerették. Az pl elég feltûnõ, hogy a gyilkos és a fõszereplõ srác hasonlóan néz ki (ezért is gyanúsítgatják õt), de ez is lehetne akár csak egy tény (mondjuk ha krimi lenne), ez a két értelmezés is jó, amit írtál, meg lehet még elvontabban hozzáállni - és a hangulatos, sötét, költõi(! - koszos, mocskos, olajos stb, mégis költõi) világ engem erre késztetett. Így értelmeztem: a srác olyannak látja a világot, amilyennek konkrétan megjelenik a filmben: mocskos, tele van irritáló, idegesítõ, erõszakos emberekkel, a munka kimerítõ és hiábavaló, nyerni nem lehet, kilátástalan a jövõ (ld az idõ kezelése a filmben). Persze nem mindenki lát ilyen sötéten (pl a metróvezetõ, asszem Béla bá'), õk nem is értik, hogy mi baja a srácnak, és hogy miért kérdezi, hogy "Hogy lehet innen kijutni?". A fõhõs azonban fáradhatatlanul kutatja, hogy van-e másfajta élet is, próbálja "átszakítani a hálót", találni egy új valóságot, például vállalkozik egy értelmetlen "próbatételre", a metrófutásra. Nyer, ám voltaképpen semmi sem változik meg ezzel. Bolyong az alagutakban, szó szerinti kijáratokat vagy titkos zugokat keresve, de nem jár sikerrel. A gyilkos is egy megjelenítése a kézzelfogható közelségben levõ rossz dolgoknak, ami ellen az ember semmit sem tehet. Õt is gyanúsítják, azaz nem tud elhatároódni ezektõl a dolgoktól, nem látják az emberek, hogy õ mennyire másmilyen akar lenni, mennyire máshová kívánkozik... Nem tudja legyõzni a "Sötétséget" akkor sem, amikor szemtõl-szemben harcolnak, igaz, a metrófutás után eltûnik, de addig sem volt elég valóságos az alakja ahhoz, hogy azt higgyük, végleg megszabadult tõle... Végül a srác feladja a küzdelmet, vagy, ha úgy tetszik, belátja, hogy nem tudja megváltoztatni a világot maga körül, ezért inkább visszahúzódik (vö. Elefántcsonttorony a romantikában), a személyes boldogságban (= elmegy a lánnyal) találva meg a nyugalmat (= elhagyja a metró területét).
Persze ez egy olyan értelmezés, amelyben elképzelhetõ, hogy nagyobb szerepe volt az én hozzáállásomnak, a lelki beállítottságom rávetítésének, mint a rendezõ szándékának, de hát valamilyen mértékben ez mindig így van a filmekkel, könyvekkel, zenékkel, festményekkel stb - szóval a mûvészeti alkotásokkal.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Erdekes, en ugy ertelmeztem (most, ugy belegondolva) a metrofutasos gyozelmet a sotet alak ellen, hogy legyozte magaban a sotetet, es kiszabadult utana, fel. A lany engem zavart...
De az a jo, hogy en abszolut nem muveszfilmnek neztem, es elveztem. Most, hogy olvastam itt az "analizist", rajottem, hogy valoszinuleg masodszorra sem unnam.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: KvikvegErdekes, en ugy ertelmeztem (most, ugy belegondolva) a metrofutasos gyozelmet a sotet alak ellen, hogy legyozte magaban a sotetet, es kiszabadult utana, fel. A lany engem zavart...
De hiába gyõzi le az alakot, ha nincs valami "felszabadulás", "megtisztulás" a végén, akkor ott van, ahol elindult (márpedig ott már bõven ki volt készülve).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Beren

Quote from: KvikvegTokioi torturat en meg akarom nezni, de mindig lecsuszok a vetitesrol. Nincs meg valakinek??!

Nos, nekünk külön kérésre leadták a filmet a szegedi belvárosi mozi kistermében... :jee:

(ja, elfelejtettem, hogy ingyen ... meg azt is, hogy óra helyett :))))))))) )
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Ramiz

Quote from: BerenNos, nekünk külön kérésre leadták a filmet a szegedi belvárosi mozi kistermében... :jee:
(ja, elfelejtettem, hogy ingyen ... meg azt is, hogy óra helyett :))))))))) )
Uram, ön csak nem provokál valakit? :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Sidney

Quote from: BerenNos, nekünk külön kérésre leadták a filmet a szegedi belvárosi mozi kistermében... :jee:

(ja, elfelejtettem, hogy ingyen ... meg azt is, hogy óra helyett :))))))))) )
khm... khm...  :ejnye:

Kvikveg

Quote from: RamizDe hiába gyõzi le az alakot, ha nincs valami "felszabadulás", "megtisztulás" a végén, akkor ott van, ahol elindult (márpedig ott már bõven ki volt készülve).
Nekem az megtisztulasnak szamitott, hogy megtalalta a kivezeto utat a vegen.
Quote from: BerenNos, nekünk külön kérésre leadták a filmet a szegedi belvárosi mozi kistermében... :jee:

(ja, elfelejtettem, hogy ingyen ... meg azt is, hogy óra helyett :))))))))) )
ÁÁÁÁÁááááááááááááááááááááááááá!!GRRRRRRRRRR!!!
Hüpp-hüpp...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: BerenNos, nekünk külön kérésre leadták a filmet a szegedi belvárosi mozi kistermében... :jee:

(ja, elfelejtettem, hogy ingyen ... meg azt is, hogy óra helyett :))))))))) )
:eeek:

ja kérem, úgy könnyû, ha fegyvert fogok rá  :haha:

Ramiz

Quote from: KvikvegNekem az megtisztulasnak szamitott, hogy megtalalta a kivezeto utat a vegen.
Nekem is. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Quote from: Beren3. var - hõsünk skizó - happy end verzió
Mivel nem igazán tud a másik énjérõl (a szemét ugyebár becsukta, amikor találkoztak a Gyalogkakukk lekvidálásakor - de ezt csak mi látjuk így), csupán sejti - gondolható, hogy a "másik" a domináns én, tehát annak megölése a saját halálát is okozhatta. Erre utal a végén, amikor kiugrik a metró elõl, és találkozik a csajjal. A leányzó pillangó (=az angyal szinbóluma a galamb mellett), továbbá ott van ismét a bagoly is. Tehát: hõsünk bepusztult az alagútban, viszont jobbik énje felkerül a menyországba

Nos, tök mindegy, hogy így van-e, ahogy fentebb írtam, mert tényleg jó lett a cucc: zeneileg, a figurák terén (gyakorlatilag az összes karakter egy-egy gyöngyszem - "Asszed nincsen elég dellánk jegyre? Na tûnnyé! Ez egy nemzetközi produkció lesz!"...:) "Lehánytad a cipõmet... majd azt mondom, le x@rt a madár..." ), a szövegek is nagyon durvák lettek ("Mivan habcsók?").

Szerintem egyértelmûen skizofrén szegény Bulcsú barátunk. Bekattant a folytonos bizonyítási kényszertõl és beállt BKV ellenõrnek (ritka szar választás;) Bár nem tud róla, de gonosz énje csúnyán lökdösi az embereket a metro elé (mindig ott alszik ugye az aluljáróban) A végén ugye õ gyõz sínfutásban, de ez csak jelképes, a valóságban egyedül fut és ki is vasalódik szegény. De az akarat miatt, hogy le akarta gyõzni evil tudatát, mégis a mennybe jut. (Szerintem a csajnak egyértelmûen angyal cucca van) A többi megoldás szerintem logikai buktatókat hagy. Ha túléli, akkor, hogy tudna pl. azzal a tudattal élni, h kinyuvasztott több embert? Vagy hogyan láthatta a gyilkos alakját álmában, ha életében nem látta még, see? (Magyar Fight Club ala Metro;))
Egyébként sztem is marha jó és igényes film lett! Minden szempontból. (fényképezés, karakterek, zene (Neo rulez;) Béla vicc rulez, stb.
(Béla bá' az Argoban se semmi!)
Tényleg Argóról vélemény?

Ramiz

Quote from: YakumoTényleg Argóról vélemény?
Feljebb. :D
Kontrollt meg megnézem még egyszer. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Twin Peaks

Még nem fejeztem be, a 12. epizódnál járok, de azért már merek véleményt mondani. Elvarázsoló világa van Twin Peaks-nek. Egy filmsorozat, annak hátrányaival, de még egy ilyen filmsorozat nincs... Meg tudom érteni azt, akit idegesít a film misztikus stílusa, de engem iszonyatosan szórakoztat - arról nem is beszélve, hogy milyen jól eltaláltak a karakterek. James és a Tuskó Hölgy ugyan eléggé irritál, de a többieket még bírom is. :) A kedvencem természetesen Cooper ügynök, aki állandóan kávét iszik, imádja a fánkot és a pitét, Tibetet, több nyomot talál álmaiban, mint a valóságban, és minden szerelmi ügyet kívülállóként is elsõre átlát, magnetofon-naplóba beszél és szörnyen intiutív módszerekkel dolgozik. Szintén favoritom még a goromba FBI-nyomozó, nyomolvasó és -elemzõ, akirõl azonban kiderül, hogy utálja az erõszakot és a bosszút, ezért ezek ellen a szeretet erejével küzd.
A zene nagyon rátesz a hangulatra, a fényképezés gyönyörû.
Állítólag a második évad (a 9. résztõl, ha a pilotot is számoljuk) csökkenõ színvonalú (Lynch lelépett a csapattól), de még így is magasan ver bármilyen eddig látott sorozatot. Lynch munkái között is elõkelõ helyre fog kerülni nálam.

Egyébként miért ilyen döglött ez a topik?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Gothika

Ritka nagy gagyi film, blõd párbeszédek, minden eredtiséget nélkülözõ karakterek,  akkora dramaturgiai hézagok, hogy a Niagara is átférne rajtuk stb. Az egész film egy poénra épít, amit még az elején ellõnek és alapban irreális, nem álja meg a helyét: egy orvost soha nem raknának vissza saját ápoltjai és kollégái közé. Hall Berry miatt néztem meg, de csak erõsítette azt az elõvigyázatosságot, hogy mindig nézzek utána, hogy mibe kezdek bele. Így azonban soha nem érnek nagy meglepetések.


Be cool


Travoltának manapság csak ez a szerep áll jól, de ez nagyon, Uma Thurman meg egy díva, s nekik így még az az újra eljátszott poén is jól áll, amit már a Ponyvaregényben is láthattunk - az ominózus táncjelenet. . Jó kis üdítõ sztori, jó színészi játék, jó poénok, karakterek - én nagyon élveztem. :)