Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Beren

#91
Quote from: KvikvegNnna, en is letudtam. A szokasok tenyleg masok, de nem ertem, hogy a csaj miert ENNYIRE bena neha??! Ha imadja Japant, kepes volt uzleti nyelvet elsajatitani, akkor csak nekem logikatlan a viselkedese? Vagy csak a szineszno nezett ki es viselkedett ugy, mint egy iq0??!
Persze kedves fonokok sem voltak tul segitokeszek, de hat ha o onallositja magat, meg ablakon bamul kifele rendszeresen... plusz ha o odamegy dolgozni, akkor meg szamithat a leb*szasra ha hulyeseget csinal, amit nem japan reven... na ja, pech. A kis szoke szog. :hehe:

Jó, de akkor nem jött volna ki az ellentét a nyugati, meg a japó munkakultúra között... Amúgy meg mûvészfilmrõl volt szó (legalábbis ezzel nyugtatgattam magam a rémes fimzene hallgatása közben...), továbbá meg kellett magyarázni valamivel, miért bírta olyan jóól a trábbnél trébb melókat a cégnél...
#92
Kultúra / Világpolitika
2005-10-06, 22:01:10
Quote from: FenrirTudod mit? Igazad van. Nem is tudom mi ütött belém.
Mintha nem lene amúgy is herótom a politikától, és mintha nem menne fel bennem a pumpa mikor meglátok egy baromi nagy plakátot szeptember végén egy nagy párt nevével, és a feliratal:az igazság színe, vagy nem lenne kedvem baltával kikapcsolni a tv-t ha a parlamenti közvetítés megy vagy egy pártember nyilatkozik, vagy.... :grrr:

Oké, a mellettem ülõ látta hogy kritikus a helyzet és adott egy életmentõ pofont. Most már nyugodt és  :angyali: vagyok.

Nos, a Cég se foglalkozik aktuálpolitikai kérdésekkel... már, ha a mi országunkéról van szó... :)  :)  :)

Quote from: Beren"A relatíve magas kamatszintet lehetõvé teszi az, hogy a lakosság adósságai devizában vannak lekötve, így amíg egy esetleges spekulatív attak le nem töri az erõs forintot addig ezek a kölcsönök biztonságosak lesznek (én momentán már fél éve várok egy ilyesmit, egyre instabilabbak a magyar fundamnetumok, ha egy befektetõ fejével gondolkozom...)"

Ehhez már senki se szól hozzá...???  : :hopp:  :beken:  :beken:  :beken:
#93
Kultúra / Világpolitika
2005-10-06, 21:56:37
Quote from: RamizÉn a töritanártól féltem, mondták, hogy Pravdával (Népszabadság) kel és fekszik, a Biblia mellett a Tõke 1.-2. áll a polcán Marxtól és bizony visszasírja a régi rendszert. Hát, volt egy-két dolog, ahol talán érezni lehetett, hogy milyen a politikai beállítottsága, de sosem kért vissza semmi ilyesmit, nem erõltette ránk az akaratát. A leginkább három dolgot sulykolt belénk.
1. Ne higgyünk senkinek, mindennek gondoljunk utána. Ez az egyik legfontosabb dolog az életben szerintem is. Ja, és a politikában minél kevesebb érzelem, annál jobb. Általában úgysem érzelmi alapon mûködnek a dolgok (kivétel egy-két forradalom, ilyesmi, de legtöbbször ott is ott van a háttérben az érdek, a pénz, a hatalom hármas mozgatórugója).
2. A történelem nem "abszolút", mint a matek vagy a fizika. 1000 embernek 1001 nézõpontja lehet. Nem szabad feketén-fehéren gondolkodni a leginkább sablonokkal leírt emberekrõl sem (tipikusan pl a diktátorokról). Szerintem ez is stimmel.
3. A politikusok nagy része gazember, a maradék is hazudik. Ezzel tisztában kell lenni.

Ahogy tisztelt Pszichó-haverom mondta: a politika olyan, mint egy pornófilm
- a szereplõk jóljárnak (pénzben és természetben), a közönség sekélyes igényei is kielégülnek, a producerek pedig jóóól megszedik magukat a végén... :lul:
#94
Quote from: RamizÓszövetségben van írva. Lehet, hogy
1. az Isten látta, hogy csökken a népszerûsége, ezért imidzset váltott...
2. az Ószövetség hazugságokkal van tele (a sátán munkája, ha úgy tetszik), és egy Jézus nevû bátor reformer megpróbálta rendbe tenni a dolgokat.

ja, kirúgra a markeringest, a hrigazgatót, a jogi osztályt ("Honnan tudod, hogy ma még mi számít bûnnek? Régebben az is a pokolra került, ha valaki húst zabált!")a termékfejlesztõt és fölvett helyette egy csapatpszichológust:) :lul:


Quote from: Kisviraglegalábbis az emberek nagy része így tesz, felhasználja korábbi tapasztalásait az ilyesmihez....

fogod a licencelt know-how-t, oszt elszabványosítod a cégnél

(jelenleg is produktív termelõmunkát végzet a gazpszichótanszéken:) )
#95
Quote from: RamizKezdjük ott, hogy az egész gyümölcsevés biznisz meg sem történt! Mint ahogy a világ teremtése sem úgy volt. Ez csak példabeszéd. De hogy vajon nem példabeszéd-e az egész könyv, azaz nem csak kitalálták bölcs emberek, hogy példát mutassanak a jó élethez ("jó" = jó a társadalom és a többi ember számára; békés együtt élést biztosít(ana))... azt nem tudjuk. Talán igen. Mindenesetre az elterjedésével nem érdemes érvelni, mivel annak politikai okai voltak.
De jót röhögnék, ha kiderülne, hogy valamelyik maja vagy azték vagy nemtudommilyen indián törzsnek volt igaza, és a túlvilágon tényleg egy dühös krokodilisten vár, aki mindenkit kettéharap, aki meghal és a színe elé kerül, mert már nincs olyan ember a Földön, aki nem hogy hinne benne, de legalább tudna róla... :lul: :__devil:

 :lul:  :lul:  :lul:
Hát, azzal eddig is tisztában voltam, hogy a Könyvet "nem faxon kaptuk az égbõl", meg azzal is, hogy tartalma meglehetõsen metaforikus. Bár a múltkor volt szerencsém beszélni egy "igazhívõvel", és hihetetlen, mennyire aprólékos a szabályozás... (egy ok arra, hogy a következõ pár millió évben is elkötelezettlen maradjak...)
#96
Quote from: FenrirA gondolatmeneted felvetett bennem egy apróságot.
Mi van ha a tudomány KÉPES eljutni egy olyan szintre hogy egy véges lény (pl ember) képes megalkotni egy végsõ lényt (istent). Innen két irányba mehetünk tovább. Isten (akit a jövõben alkotnánk meg) visszanyúl a Paradicsomba, és megtiltja az emberpárnak hogy egyenek a tudás fájából, mert tudja hogy enni fognak, és így megszerzik a tudást ami egy nap létrehozza istent.
Vagy isten már létezett és tudta hogy ha az emberek esznek a fáról egy nap riválist teremthetnek neki.
Azt hiszem ezért a fejtegetésért pár száz éve megégettek volna...
A fenti gondolatmenetet Dan Simmons Hyperion c. regényciklusa inspirálta. Ajánlom mindenkinek.

Számomra inkább a Fõnök azért tiltotta meg a gyümölcsevést, hogy csak azért is egyenek fáról. Így aztán meghozták a döntést, hogy nem akarnak állatmódra élni, és elindult a buli... Az ember nehezen tudna létrehozni Istent, mert ahhoz még egy világegyetemet kéne összerakni, szóval nem a mi kapacitásunkra tervezett meló... (mi a karbantartást kaptuk:D )
#97
Quote from: DamnatusPedig a végállomás a lényeg. ;)
Legalábbis a keresztényeknél. És elvileg rajtad múlik, hova jutsz.

jó, de ez az állandó végrekoncentrálás kissé az agyamra megy olykor... bár én se keresztény nem vagyok, se másmilyen (nem is leszek semmilyen!)
#98
Kultúra / Világpolitika
2005-10-03, 23:52:11
Quote from: Kuro_TenshiHah hah. A költségvetésben 250 Ft-os benzinárral számoltak  :rolleyes:
Tehát a benzinárnövekedésbõl még többletbevétele is volt az államháztartásnak, és még ez se volt elég.

A másikhoz meg: miért, hogy autópályát hitelbõl építik, az szerinted mi célt szolgált?
És még hátra van 2006, amikor is választások lesznek, de ahogy a kormányfõ mondta, nem lesz választási költségvetés; sõt, a könyvének megjelenése sem kampányfogás, és ugyan már, hogy az, hogy mindenfelé az õ plakátjaik vannak, vagy az, hogy hívogatják az embereket, az miért lenne kampány?

Na de ez gyorsan csúnya politikai vitává válhat, úgyhogy még most hagyjuk abba ;)

Na ja, nincs is visszatasztóbb az ilyesminél...
Negyedik éve járok a tehenészeti egyetemre, de eddig mindig kulturált módon sikerült megkerülni a politizálást (pedig a KSH elnökétõl kedve az Ecostat góréján át az Állami Számvevõszék elnökéig, mindenki tantott legalább egy félévig, most meg a Surányi György bácsi jön egy hét múlva...). Na, erre egyik óra elsõ elõadását bejön az x bácsi y színû ingben, és nekiállja anyázni a Z politikai pártot, merhogy õ az Y párt helyi lótuszkaktusza... így, bele a képünkbe... hát, mondanom se kell, kattogtak a biztosítószegek, úgyhogy azóta a bácsi kissé visszább kapcsolt. (szép dolog a politika, de oktatásban poltizálni olyan, mint finxxni az asztalnál evés közben...)
#99
Kultúra / Világpolitika
2005-10-03, 23:45:38
Quote from: FenrirNem tudom mennyire ide tartozik, de ha már közgáz...
Bejelentették hogy kicsit nagyobb lesz az államháztartás hiánya idén a tervezettnél. (hpfh, "kicsit")
QUOTE\]

Nyamm:) Nos, az ÁHT hiánya nem csak ebben az évben sikerült magasabbra a tervezettnél... :bruhuhu:
A történet visszavezethetõ Ádám-Éviig, szóval most csak a rövidebb sztorit nyomatom...
A lényeg, hogy Mo. csak a 2002-es választások után csatlakozott az EU standardok szerinti költségvetési statisztikai kimutatásohoz. Így aztán a továbbiakban már ki kellett mutatni az állami vállalatok veszteségét (és adósságállományát) is az ÁHT kiadásai és adósságálománya között. A korábbi gyakorlatnak, mi szerint végy egy Magyar Fejlesztési Bankot és "helyezd ki" a különbözõ állami kiadásokat (magyarán: az autópálya éptéseket addig ez az intézmény finanszrozta papíron) vége lett. Emellé jött még a lakáshitel program (ezt a világgazdaság lassulása miatt indtották be, hogy a magyar GDP növekedése fennmaradjon, a belsõ kereslet bázisán...), valamint a száz nap, amitõl Bokros Laja Master sztem felváltva érzett hideget és meleget, mert sikerült alapjábankivégezni az általa egyszer már véghezvitt stabilizációt (amit akkor ugyebár mindenki szívbõl útált).
Az utóbbi tíz évben nem volt érdembeli ÁHT reform, szóval maradt a rendszerváltás óta hurcolt felemás államszerezet:
- az önkormányzatok száma irreálisan magas (3000 db fölötti!!), ami alulfinanszrozottságot és forráshiányt okoz egyszerre, mivel szétaprózza a forrásokat (ez irányba történõ kapirgálás a kistérségek létrehozása, de ez önkéntes és nélkülöz mindenfajta ösztönzést)
- az államigazgatás továbbra is túlbürokratizált (pl. egy cég alapításához vagy egy beruházáshoz is legalább egy hónapot kell kilincselni állambácsinál vagy még többet)
- az öregedõ társadalom, valamint a magas inaktivitás (=a nyugdjasok, tanulók és tartósan munkanélküliek) finanszrozása szintén horribilis feladatot jelent (az akivitási ráta 52%, ebbõl kb 15% dolgozik állambácsinak, tehát a maradék 35% adójából megy a többieknek ZS)  

Quote from: FenrirEnnek oka részben az infláció tervezettnél kedvezõbb alakulása, mert ugye az infláció csak akkor jó ha az elõre kiszámítottól nem tér el.[.[QUOTE\]
Az inflációt jelenleg is két dolog határozza meg:
- a bérkiáramlás (ez jelenleg nem haladja meg a GDP bõvülési ütemét, tehát egészséges)
- a forint/euro árfolyam úgyszintén meghatározó ebbõl a szempotból - az erõsödõ forint olcsóbbá teszi az importot, ami a fogyasztási cikkek árát csökkenti, mérsékelve az inflációt. Az erõsödõ forint alapját az MNB által megállaptott kamatprémium hajtja (a jegybanki alapkamat jóval magasabb a reginális szintnél), így az államadósság finanszírozása szempontjából jelent ösztönzõt a külföldi befektetõk számára (mi ugyebár nem rendelkezünk fejlett befekteõi kultúrával...). A relatíve magas kamatszintet lehetõvé teszi az, hogy a lakosság adósságai devizában vannak lekötve, így amíg egy esetleges spekulatív attak le nem töri az erõs forintot addig ezek a kölcsönök biztonságosak lesznek (én momentán már fél éve várok egy ilyesmit, egyre instabilabbak a magyar fundamnetumok, ha egy befektetõ fejével gondolkozom...)
#100
Van egy apró kérdésem: mások olykor azt mondják, hogy keresik Istent.
Keresni kell????? Nem vagyok vallásos (egyházas), de azt tudom, hogy a Fõnökben mindig bízhatok. Lehet, hogy végighúz párszor a parketta alatt, de mindig mutat valami újat az élet nevû vidámparkban... nem nagyon foglalkozok olyasmivel, ami nem rám tartozik: miért vagyunk itt, hová leszünk, meg hasonlók - Õ tudja, vagy sejti, de a meló nagyobbik fele úgyis az enyém. Ledobott X helyre, Y körülmények közé, onnan pedig el kell jutom Z pontokra, amiket menet közben tudok meg (utólag), és bármikor elszúrhatom. szóval, nem a végállomás a lényeg, hanem, hogy élvezzük-e az utat...
#101
Quote from: SidneyCsak tudod mi a gond ezzel? Elindulsz egyedül, és követ téged az egész koli... (Legalábbis a 309. szoba biztos) és akkor jaj lesz itt tömegiszony, túlnépesedés  :haha:

Amíg a 808 apraja (hangsúlyozottan apraja :) ) nem követ, addig nem lesz tömegiszony... max kevés vastagcellux, ha már unom a prürürürüürürü-t:):):)
#102
Quote from: RamizUram, ön csak nem provokál valakit? :D

áááááááááááááááá  :lul: de becs szó, tényleg így zajlott le minden, végig is borultuk Pszichó-kollégámmal...

Amúgy a fentebbi Kontroll-értelmezések a film elsõ megnézése után merültek fel szép sorban. Mert az elsõ variáció túl egyszerû lett volna (mindig az a sáros, aki látszólag nem az... - éljen a paranoia:)), így aztán jött a többi...

Tök alsó 2
(igen, folyton igénytelenségeket nézek, ma is lecsúsztam a Bilkó fõtörzsrõl, pedig nagy kedvenc; de a tegnap esti Ifjú Chirchillt láttam, az coool volt:):) )
az elsõ részhez képes sajnos nem tudott többet adni, inkább olyan volt, mintha a Dumb és Dumbert néztem volna, szóval nem volt olyan király, mint az elsõ rész. Az egyetlen valamirevaló poén az volt, amikor a bunkózó franciát amerikai zászlós ingben, beragasztott szájjal, nyakában "Európa trágya, USA a király" táblával kitették az útkeresztezõdésbe... Bár, egy átugrabugrált éccaka elõtt jó bemelegítés volt a film...
#103
Kultúra / Világpolitika
2005-09-30, 23:50:32
Quote from: FenrirHozzátennék én is egy tényezõt: Energiaipar.
Gondolom mindenki el tudja képzelni mekkora energiaigénye lehet egy 1 milliárd lakosú, fejlett iparú országnak. A bibi ott van hogy ezt az energiszükségletet SZÉNERÕMÛVEKKEL fedezik. Iszonyatos mennyiséget bányásznak szénbõl a derék kínaiak. Az az öt év amit említettél más területen is krízist hozhat. Környezeti krízist. Ugyanis nem elég a gigantikus légszennyezés az erõmûvekbõl, néhány bányában lángra kaptak a felszínközeli széntellérek is. Ezeket nem lehet eloltani, viszont olyan füsttel járnak amit nem lehet leírni. Nem emlékszem hol láttam errõl egy riportot, de nagyon durva volt. Nagyon remélem hogy összeszedik magukat mert ha Kína kiesik akkor veszélyesen egypólusúvá válhat a világ. Egyedül õk voltak elég erõsek ahhoz hogy katonai fenyegetést is jelenthessenek az USA-nak...

pffff a katonai verseny már a múltté... (igaz Bush bácsi?! :) )
Konkrétan: ha Kína bedõl, azt mindenki beszívja, oda-vissza...
amúgy, jó beszétél! (miként Lacos fórumtárs mondaná...:) )
#104
Kultúra / Világpolitika
2005-09-30, 23:37:37
Quote from: RamizEzek reggeli közben pattannak ki a fejedbõl, a buszon, esetleg a wc-n? :) De most komolyan, mikor/hol állsz neki ilyeneken filózni?

Konkrétan?
Leszálltam a 2-es buszról Újszegeden, elslattyogtam a Móra-koli mellett, majd, miután kitaláltam, hogy mit kéne burkolni, ha kiérek jelenlegi számüzetésem helyszínére, gondoltam, írni kéne valami dáridósat...:)
Amúgy már elég ideje gyûjtögettem az infókat, és akkor ottab neki álltak ugrálni az "ablakok", szóval jobnak láttam legépelni...
#105
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-09-27, 23:04:44
Quote from: kisviragerre a kérdésre, meg a többire csak jövõ hét végén tudok válaszolni, mert most nincs itt az egész album, csak ezek a számok. Otthonin viszont ott figyelnek :)
talán nem felejtem majd el :)

Nos, nálam van némi Beautiful Garbage, meg egy Vol2, meg a Bleed like me, és a B Sides... (és ilyenkor szánalmasan alacsony a feltöltési kapacitásom kissé ciki... de sebaj, a (dCBoltban) minden megvásárolható:)
#106
Kultúra / ide is passzol...
2005-09-27, 22:55:51
Apró rövidhír a nyájas olvasóközönségnek:

Gazdasági válság/pangás várható Kínában az elkövetkezõ öt éven belül.
Okok:
a.) a bankrendszerben túl magas szintet értek el a rossz hitelek, ami már közép távon kérdésessé teszi a bankrendszer stabilitását
b.) ennek oka pedig a félbehagyott privatizáció - az állami nagyvállalatok veszteséges mûködését a helyi elit (szembemenve a központi szabályozásasal) bankkölcsönbõl finanszírozza.
c.) mindez viszont elodázza a gazdasági változásokat, valamint elindít egy szociális idõzített bombát: a városokban jelenleg tapasztalható 30%-os munkanélküliség tovább duzzadhat, ha az állami vállalatok tényleg bedõlnének
d.) mindezt fokozza, hogy az ország nem rendelkezik a kelet-közép európaihoz hasonló szociális hálóval (se). Tehát, a népesség nagy részének nincs egészségügyi ellátása, valamint nyugdíjbiztosítása se (tehát, nincs lehetõség arra a megoldásra, amivel Magyarországon éltek a kilencvenes évek elején: a magas munkanélküliséget elõre hozott nyugdíjazással csökkentették...ennek köszönhetõ, hogy az inaktív népesség kis hazánkban az 50%-ot verdesi...).
e.) a privatizáció végrehajtása viszont a helyi (regionális) kínai elit hatalámát veszélyeztetné
f.) a bankrendszer rendbetétele viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy Kína áttérhessen a Jüan lebegtetésére (a jelenlegi rögzített árfolyam miatt az ország egyrészt ki van téve egy erõteljes spekulációs veszélynek - amerikai barátaink idõnként ezt szokták bevetni gazdasági erejük megszilárdítására; pl.: latin-amerikai, távol-keleti válságok a kilencvenes években...).

Szóval, tisztelt nyájas olvasók, érdekes mnenet lesz a továbbiakban - a pöttynyi magyar bankrendszer reformja ugyanis önmagában tíz évet tett ki...
#107
Quote from: KvikvegTokioi torturat en meg akarom nezni, de mindig lecsuszok a vetitesrol. Nincs meg valakinek??!

Nos, nekünk külön kérésre leadták a filmet a szegedi belvárosi mozi kistermében... :jee:

(ja, elfelejtettem, hogy ingyen ... meg azt is, hogy óra helyett :))))))))) )
#108
Quote from: PirulaTe finnekhez akarsz meglépni a nyírfák elõl? :eek::haha:
:) :) hehe: Nyírfából nyírfába (a cseberbõl vedelek analógiája:) :) )
Mé'? Jó hely az, csak sok a szúnyog, meg kissé hideg - viszont: legalább senki nem akar odamenni:D (-> nem kell félni túlnépesedéstõl, tömegiszontól, meg hasonlóktól...)
#109
Quote from: KvikvegNa, megneztem a Kontroll-t. Egesz jo. Meglepoen jo. Remelem meg sok ilyet csinalnak, mert akkor remelhetoen megint lesznek jo magyar filmek. Ebben csak csipetnyi volt a magyar depibol, nem olyan surusegben, mint a "muvesz"filmekben, amiktol (bocs) hanyok. Es ebben a szomorusag nem az a kilatastalan, dagonyazos fajta volt!!! Tobb volt a tortenet/jofajta humor, es kinezetileg nagysagrendekkel jobb, mint az eddigiek. Gratulalunk! Zeneileg is fejlodtek. Csak igy tovabb! :jee:

(na, Haligali Mindenkinek! Ismét dolgozni kéne, szóval itt vagyok :) :) )
A Kontrollt én is imádom, fõleg, mert több féle olvasata van (sajnálom, pszichóból túlképzett vagyok...)
1. variáció - a legnyilvánvalóbb
hõsünk kifut a metró elõl a végén, és megnyeri a király(orrú)csajszi kacsóját és end of mese
2. var - hõsünk skizó - optimista verzió
feltûnt, hogy a pszichó és a srác ugyanabban a göncben rohangál? Emellé jön még az álom is. Az olykor-olykor felbukkanó baglyot (=halál szimbóluma) is ide csaphatjuk.
Eszerint hõsünk egy szép napon bekattant a világ zajától (õ mondja: megunta, hogy mindennap bizonyítani kell), és lement az alvilágba ("Hogy kell innen kijutni?"). Aztán egy szép napont megkûzd önmagával (gollam-gollam), és végül elnyeri a csajszi kacsóját
3. var - hõsünk skizó - happy end verzió
Mivel nem igazán tud a másik énjérõl (a szemét ugyebár becsukta, amikor találkoztak a Gyalogkakukk lekvidálásakor - de ezt csak mi látjuk így), csupán sejti - gondolható, hogy a "másik" a domináns én, tehát annak megölése a saját halálát is okozhatta. Erre utal a végén, amikor kiugrik a metró elõl, és találkozik a csajjal. A leányzó pillangó (=az angyal szinbóluma a galamb mellett), továbbá ott van ismét a bagoly is. Tehát: hõsünk bepusztult az alagútban, viszont jobbik énje felkerül a menyországba

Nos, tök mindegy, hogy így van-e, ahogy fentebb írtam, mert tényleg jó lett a cucc: zeneileg, a figurák terén (gyakorlatilag az összes karakter egy-egy gyöngyszem - "Asszed nincsen elég dellánk jegyre? Na tûnnyé! Ez egy nemzetközi produkció lesz!"...:) "Lehánytad a cipõmet... majd azt mondom, le x@rt a madár..." ), a szövegek is nagyon durvák lettek ("Mivan habcsók?").

A Magyar Vándor nekem bejött a Valami Amerikával együtt - szvsz inkább a MV-t kellett volna elkészíteni anno a Honfoglalás helyett, valahogy jobban sikerült mûnek tartom (=nem az adófizetõk pénzének az elherdálása..).

Emberek! A Tizedes és többiek mellõl kihagytátok a másik best ofot: Indul a bakterház!!! No comment :lul:  :lul:  :lul:

Mostanság láttam a Nyóckert, nekem az is tetszett, fõleg a rajzolás stílusa miatt - az igénytelenség rendkívül passzolt a fílinghez, ráadásul ez az igénytelenség roppant igényességgel párosult (a 3D-s bevágások, a digitalizált, majd átrajzolt-eltorzított környezet). A poénok is jóók voltak - nem csak a végén, amikor rossz városra megy az atom (bár az is tetszett )

Lássátok, kivel van dolgotok: a múltkor megnéztem a Tokiói tortúra c. mûvészfilmet is. Gyári (garnciális, nem csak olyan kiképzett gyökér, mint én:) ) Pszichó barátommal végigborultuk az egészet - a munkahelyi és szervezeti kulturális különbségeket rendkívül jól visszaadta. Olyan, mintha Fukuyamát olvasná az ember, csak ez jóval mókásabbra sikerült. Szóval, melegen ajállom mindazoknak, akik (a filmbéli Vörös Cicához hasonlóan) japán cégnél szeretnének melózni - a bevett munkamódszerek ott ugyanis némileg eltérõek a felénk megszokottaktól (remélem, így is marad...) - ez mondjuk visszafelé is igaz, volt rá példa, hogy honfitársunk itthon kifektette az õt fizikailag fenyítõ koreait... (ez ottan bevett szokás...)
#110
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-09-18, 01:05:18
AC DC - Stiff upper lip
         - Ballbreaker
         - Back in black
#111
Quote from: RamizPoén lenne, ha a keleti filmek és kaják után divatba jönne nyugaton a kimono... :).

jajj neeeeeeee!!!!!!!!!!! :bruhuhu:  :bruhuhu:  :bruhuhu: [szipog, könnyezik...]

...és akkor a nõk eltörik a talpukat is, hogy csak mittomhány centis legyen, mert a keleti csávók anno az ilyen "lengedezõ nyírfa"-járásra gerjedtek????!

na, akkor csomagolok össze és húzok fel Finnországba, vagy le spanyolba...
#112
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-09-12, 23:21:00
Greena Day - csak stílusosan... Jó, tegnap ment egy kis Metallica St Anger, találtam pár klippet is róla... :)
#113
Quote from: RamizMi van, ember??!?! Kiakadsz azon, hogy KS-nek van "jó" (sõt, "legjobb" filmje), aztán kettõt felsorolsz, ami tetszett neked? :3x3:).
Hát, pont azért tettem ""-be. Csak a legjobbat nem ismerem. Jó, ez úttal nem jött össze a fent említett duma... :G


Quote from: RamizNem néztél elég Monty Python-t. :cool:
Dogmában a baromkodás része stimmel, de a vége komoly akar lenni, ahol is besül, valamint hiányoltam a (poénkodás ellenére) valamiféle egységes világnézet és vallásos hozzáállás kialakulását (lehetett volna a filmbõl KS hitvallása). Asszem egyedül a szargólem maradt meg nekem mint debil királyság. :rolleyes:
:):):) :lul: a Monty Pythonék iskolát teremtettek! Bár a Gyaloggalopp adagolásával vigyázni kell... egy maratoni MP-partyt nem mernék bevállalni (na jó, mégis!). Szerintem KS nem is akart semmiféle egységes világnézetet kialakítani. A srác roppant egyszerûen megoldotta a problémát annyival, hogy:
"Isten utálja, ha úgy beszélnek róla,|mint egy "mítoszról"."
"Olvasd csak el a könyvet! A nõk rosszabbak, mint az egyiptomiak|és a rómaiak együttvéve.":)
"Mindenkivel gondom van, aki tehernek,|s nem áldásnak tartja Istent,...mint egyes katolikusok. Ti nem ünneplitek a hitet,|hanem gyászoljátok. -Ha mi rosszul csináljuk, ki csinálja jól?|- Nem ez a kérdés a fontos. mert önigazolások közben nem veszik észre,|hogy nem az a fontos,...miben hisznek, hanem|maga a hit.A szívetekkel semmi baj,|csak gondolkodni kéne már!" Most kell még ennél több?
#114
Kultúra / Metal, rock és hasonlók...
2005-09-10, 22:01:27
Kõkori leszek - nincs valakinek egy Metallica-Symphonic koncert videója "kölcsönbe"? nekem csak a második album 82%-a van meg, annyit kaptam a CDboltban... :bruhuhu:
#115
Nem az elõzõhöz tartott, tehát külön írom:

A múltkor nem volt teljes a "Minden idõk legnevetségesebb filmjei" listám...
kimaradt az a mozi, aminek kiérdemelt helye van a mélyben...
Az Átok!
Csak azért nem sajnáltam rá a mozijegyet, mert így legalább megtudhattam, hogy nem csak mi röhögtük végig. Isteni vígjáték!! Csak nem annak készült.
Azt hiszem, a következõ Horrorra Akadvában méltó helye lesz:)
Már megint a hajas izével jönnek - a Körben még jó ötlet volt, de most már a fürdõkád-pucolást juttatja az ember eszébe, vagy, amikor tiszta szõr lesz az ember kutyázás után...
Aztán meg jön a hülye kiscsávó (aki úgy néz ki, mint az Ambi Puros kiscsóka, csak emez nem a klotyót illatosítja be, hanem elkísér liftezni, vagy kiporszívózik a takaród alatt...) a tetves macskájával, és nyávog. A Jokónak meg leesik az álla (talán az egyedüli jó poén az egészben...), és a debil felügyelõ még tisztességesen pirózni (szakszerû leírást mellékelnek majd a 9/11-ben!!) se tud. Pedig nincs is szebb, mint bevágni egy Molotov-koktélt az ablakon, vagy fogni a lángszórót és bepörkölni az ajtón, netán ott van még pár gyújtótöltet is... ehelyett meg jön a szánalmas kis benzinjével, és még azzel se képes dologzni - meg akarja javítani a lefolyót a fürdõkádban, ahelyett, hogy végezné azt a remek munkát ("Burn! Burn! Mutterf***ing Burn Burn!" - aki már látta a 9/11-et, tudja, mirõl beszélek:) ). Ha már ennyire maximalista, akkor a füvet is lenyírhatta volna a ház elõtt...
#116
Quote from: RamizEzekben szerepelt. Nem tudom, mit eszik rajta annyira Kevin Smith. Bár õbenne is csalódtam (igaz, hogy a Clerkset láttam elõször, ami a legjobb filmje talán)..
Kevin Smithnek van "jó" filmje?!?! :eeek:
Mármint a Dogma számomra ott van a csúcson, mivel roppant közel áll a világnézetemhez (ilyesmim is szokott lenni, még nem mentem orvoshoz, kéne??). Amúgy, K S is elismeri, hogy a szülei is csak úgy ismerik, hogy pocsék filmeket rendez. Bár nekem a Jay és Néma Bob is tetszett... jó, elég zsibbadtan néztem:)  

Quote from: RamizAz Ocean's Eleven nekem olyan ízetlen-semmilyen film volt. Clooney mintha unatkozna, lusta volt játszani. Julia Roberts szintén, bár neki amúgy sem sok helyet hagytak, és még a szerepe is béna. Egyedül Brad Pitt miatt nem unatkoztam. :) A cselekmény sem elég komplex egy rablós-betöréses filmhez.
Nekem nagyon tetszett, fõleg, mert számvitel szigorlat elõtt néztem - mit tegyünk, ha kirúgnak az egyetemrõl, avagy az élehosszig tanulás és a több lábon állás sajátos értelmezése: ma megtanuljuk, hogyan lehet elegánsan kirabolni egy kaszinót... A szinészek is jól lettek összeállítva [éljen a szenvedõ-mód:)], Matt Damon téglaarca remekül érvényesül (a srácnak nem kéne álcafesték, ahhoz, hogy beolvadjon a környezetbe; ilyen fejjel vagy pszichopata lesz az ember, vagy színész - a Mr Rippleyben összejött:)), Brad Pitt is remekül lazult, Clooneynak is jól bejött a hamiskártyás feje. Szerintem remekül eltalált film lett.
#117
Quote from: RamizSzerintem ez max arra válasz, hogy miért kezdi el az ember nézni. De a sokadik film és sorozat után már egyáltalán nem annyira idegen és misztikus a japán kultúra az embernek, sõt, néhány dolgot jobban ért, mint a sajátjából. :D

Hát, olykor még a sajátom is meglepetéseket takargat... vhogy úgy vagyok vele, mint a nyári útjaimnál: mindenki rohangál külföldre, közben még az országát se ismeri fizikailag, max az autóból. Volt szerencsém kétszer körbebaktatni az országot Vasparipán hátán, hát, egyszerûen csodálatos! És még így is alig láttam valamit... Csak körbe kell nézni
#118
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-09-10, 19:49:06
Metallica: Load The House Jack Built :whoah:  :whoah: :whoah:

"The higher you are
The farther you fall
The longer the walk
The farther you crawl
My body, my temple
This temple it tilts
Yes I am I am I am"
:whoah: :whoah: :whoah: :jee:  :lazza:
#119
Quote from: kisviragAlapvetõen szerintem az animék egy olyan stílust és szellemiséget közvetítenek, amelyek számunkra idegenek, egzotikusak, és a nyugati kultúrától megcsömörlött szépre és mûvészire vágyó lelkünket kellõ módon képesek kielégíteni.

nos, íme a válasz a kérdésemre. Köszönöm
 :lazza:

Nos, igen, én alapvetõen a köllemes társaság miatt járok erre, mert a kultúrából, meg a szellemiségbõl volt szerencsém anno akkorát kapni, hogy teli van vele a padlás (nem úgy, mint az Átokban:) )
#120
Quote from: RamizSzerintem az pont egy aránylag szellemes film.

Hm... statisztikai számítások alapján nem éppen ezt a választ vártam:)
(amúgy, igen, az!!!! naggyon!)

QuoteJa. CF elég idegesítõ (én a mesterlövésznek drukkoltam  ). De akit tényleg egyszerûen csak utááálok a nyálas képe/filmjei és a béna szerepei és a nulla színészi képességei miatt: B*n Affl*ck.

A Ben gyerek nem volt a Dogmában?? Meg a Jay és Némabob visszavágban (ismét az amerikai szubkultúra pöcegödrében turkálok, tudom, de olllyan jóóóó:)))?? A Mat Damon volt az egyik (azóta bírom a csókát, jó volt az Ocean's-ben!! Ez ugyebár alapmû...)

Quotea galaxis utikalauz yóóóóóóóó! csak olyan mint az asterix&obelix film volt, ahogy öcsém mondta "best of a könyvbõl", de ahhoz kedvet csinált hogy megint elolvassam.
Quoteííííígennnn! és az miért baj, hogy best of? Ha már az egész könyvet úgyse lehet, legalább adja vissza a fílinget!!! Ez alapján már tényleg kedvem volna elolvasni a Galaxis Utikalauzt:)
Quotenagy sándor és a mennyei kingdom, miután a tróján szét aludtam magam ezekre nem vagyok nagyon kiváncsi. szerintetek érdemes megnézni?
A világok harca mint amerikai akciófilm tényleg nagyon jó volt, kár hogy a jelekben meg a függetlenség napjában szétrágott témákhoz nem tudott sok újat hozzátenni. Azért párszor majdnem szívrohamot kaptam amig néztem
QuoteA Nagy Sanyi tényleg jó volt, töri órára kiváló, bár nem hinném, hogy valaha még egyszer megnézném, de remekül visszaadta a kor szellemét!
Igen, és is Dolbyval néztem multiplexben, ahol már az üvöltõ 1000 decibell miatt már alapból megijedsz, itt még fokozódik is. Fõleg, mert Tinuviel idõnként a nyakmba ugrott ijedtében, és így én már nem tudtam hová ugrani...:)