USTEAM

Main Category => Anime => Topic started by: White SeeD on 2008-04-11, 22:30:56

Title: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-11, 22:30:56
Végre itt van, megjött. Már télen kiadtak egy promóciós részt, csakazért hogy idáig csorgathassuk a nyálunkat.
Gondolom nem kell túlzottan bemutatnom a Macross sorozatot.
De aki nem ismerné annak néhány szó róla. Egy igazi klasszikus anime újabb alternatív universéről van szó. Csaknem olyan mélyek a gyökerei mint a Gundamnak, és hasonlóképpen több sorozat és filmet kiadtak belőle az évtizedek folyamán.
A legnagyobb sajátossága a mechek. Valójában 3 alakjuk van. A hagyományos vadászgép. Félátmenet a vadászgép és a hunmanoid forma között, és a szokásos kétlábú emberszerű mech. És persze ott van a szokásos recept, ami a jóminőségű popzenékből, a főhősnő valószínű énekes, akire vár a jóképű pilóta lovagja. És persze a gigantikus ember alakú űrhajó, maga a Macross Noha a recept gyakorlatilag mindig ugyanaz, a sorozatok között mindig vannak eltérések.

A Frontier  a Zentradi (akiket már ismerhetünk az előző sorozatokból/filmekből)-Hunman háború után játszódik, mikor az emberiség elhagyja a földet, hogy terjeszkedjen az űrbe. (Így nehezebb kiírtani öket :D)
Az egyik kolóniacsoport a Macross Frontier előrehaladását tudjuk majd szemlélni, persze majd kiderül meddig jutunk el.

Főhősünknek nyomban a kezdetektől 2 ,,rajongója" is akad, akik közül előbb utóbb választani fog. (Úgy is a lolit fogja, doh :( )
Az ellenség igen érdekes. Egyenlőre nagy rovarszerű izéket láthatunk, akik már az első részben rendesen aláfűtenek a hunman race harcosainak. Azért én még remélem, hogy lesznek jólkinézű ufolányok a belsejükben ^_^, és nem rovarharcokat láthatunk csak az elkövetkező részekben. (Ajánlom a Gundam 00 készítőinek, hogy nézzék meg hogyan is néz ki egy jó akciójelenet, még azt sem bánom ha innen lopják majd a 00 folytatását/akciójeleneteit  :P)

A zene a szokásos minőségi pop, a megfelelő helyekre elrakva. A promóban szerintem jobban voltak a zenék elhelyezve, de így sem volt rossz az 1es rész.

Grafika: Hozza amit elvárhatunk ebben a korban. Az első részben látható pár hányingergerjesztő háttér, de amúgy rendben van. A mechek kidolgozása nagyon szép. A szereplők megrajzolása változó, összességében jó.

Az akciójelenetek nagyon jók és izgalmasak, mind hangilag mind képileg.

Szereplők: Szokás szerint változatosak. Van itt minden ami kellhet egy jó történethez. A szokásos recept szerinti.

Eddig 3 rész jött ki.
A promó, amit még télen láthattunk.
Az első rész, ami tartalmazza a promó 90%-át, és 10% újdonságot. (pl Sherilt kicsit közelebhozzák főhősünkhöz. + op és ed. Az op nagyon jó, az ed-hez hangulat kell, ami nekem eddig nem volt :D
Második rész, még csak raw-ban.

Ami jelenleg idegesít, hogy noha 4 subercsapat is kijelölte magának projectként, egy sem subolta le az első részt. Remélem ez csak a promo-ep nagybani hasonlóságának köszönhető, sé a 2.ep-től beindúlnak. Hameg nem marad az I-Z ::)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-04-11, 23:16:21
nekem az a szám kéne amit sherill (az énekesnő világsztáááááááááááár) énekelt, az nagyon jó volt. remélem hamar kiadják... a mobil meg nagyon lol :D hogy nyomkodja a kiscsaj :D :D :D kéne egy olyan...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Prof. William on 2008-04-12, 13:52:57
A szerves mobiltelefon vagy mi a fene tényleg nagyon érdekes volt.

Az 1-2 részből látszik hogy nem sajnálták a pénzt. Komolyan mintha egy jobb OVA lenne. Hány részes lessz? Reméllem nem fogyik el a pénz a végére...

A főhős szimpatikus. Nem tudom miért hisz rengeteg főhőst láttam már animékben de valamiért bejön ez a srác.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-12, 19:08:08
Elvileg full sorozat lesz 24-26 résszel.

Az iylen típusú telefont szerintem meg már most is meg lehetne csinálni némi trükközéssel. Csak jó anyag kell hozzá, megfelelő trutyi a belsejébe. Egyik oldalon fixre kéne rögzíteni, monjuk egy érintőképernyős felületet. Az oldalára nagy gombokat hogy mikor összenyomod el is találd a gombot.
Nem olyan nagy cuccos, persze nem lenne ugyanolyan, de 80-90%-ban megvalósítható. :szemuveges:
Szerintem e-bayen pár nónap múlva már lehetne is kapni i-phonehoz :D

Lassan már tényleg jöhetne az a sub...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Flaser on 2008-04-12, 20:33:09
Azon túl, hogy ez nem Alternative Universe (amit az eredeti sorozat egyes elemeit felhasználó, de sem idővonalában sem cselekményében az előző, "szülő" sorozathoz nem kapcsolódó műre szoktunk mondani) korrekt leírás.

A Macross arról is híres, hogy amerikai adaptáció a "Robotech" a Carl Macek-nek hála, igazi Macekre (Massarcre = Mészárlás, Macekre = Macekálás) ment keresztül, s sok-sok évtizedre biztosította a fan/dub háborúban az utánpótlást. Macek, hogy a helyi vetítési normáknak megfeleljen két másik sorozattal nemes egyszerűséggel egybeollózta a Macross-t ill. amerikanizálta a neveket, ez alól egyetlen kivétel Lyn Minmay, aki amerikában is terjesztette a kultúrsokkot.

Ez a másik, a Macross "alapötlete": Az ember fejlődésébe valaki (vagy valakik) vlm.-kor belepiszkáltak. Ennek nincs túl sok jelentősége azon túl, hogy a galaxis igazából ilyen "emberekkel" van tele.

A Homo Sapiens mázlista, mert neki még "maradt ideje" összedobni egy kultúrát, aztán feltűnnek távoli rokonaink. Ezzel volt egy-két probléma:
a) Rokonaink vagy 10-szer akkorák, azaz a 18-20 méter az átlagmagasság.
b) Az egyetlen amihez értenek és az egyetlen amit egész életükben tettek az a háború, ami már sokmillió éve zajlik. Miért, kicsoda, kiellen....már réges rég feledésbe merült. A seregek az egykori utasítás szerint teszik a dolgukat, katonákat klónoznak, képeznek, hajókat készítenek és vég nélkül folytatják a gyilkolást.

Az elsőt már a kezdet kezdetén tudták az emberek mert egy felderítőhajó 2000-ben lezuhan a Földre. Teljes legénysége elpusztul. An ENSZ birtokba veszi a roncsot, a legénység "mibenlétét" titkosítja, majd az idegen veszélyre hivatkozva egyesíti a Földet a saját zászlaja alatt (erről szól a Macross Zero). A roncsot újjáépítik, majd Macross néven, mint a Föld zászlóshajója akarják szolgálatba állítani.

Ekkor jönnek a fenn említett meglepetések, valakik hajdanán üldözték a hajót, s most a nyomára leletek. Az egykori legénység hagyott még egy utolsó meglepetést, a hajó automatikusan elsüti a fő ágyuját (kilőve az üldözők felderítőhajóját), s közben elpárologtat pár szigetet az óceánon.

És a milliós kérdés: Hogy lehet egy óriási, sok millió (miliárd?) katonát tartalmazó sereget megállítani? Hát pop-zenével!
Az üldözők, a 20 méter magas Zentradik, kultúrsokkot kapnak a civil élet ill. a civilizáció láttán....kár, hogy eddigre már a Föld lakosságát kiirtották és csak a történet során a Macross-on rekedt 50.000 civil és még pár ezer katona van életben.

Jah, a Macross is egy "érdekes" hajó: több kilóméter hosszú, a fő ágyuja kilőtt egy Holdpályán lévő másik hajót, 50.000 civil és egy teljes város számára van benne elég hely...jah, és a korábban említett Zentradi flotta besorolása szerint talán ha fregatt besorolást kaphat. (Azaz nekik sokkal nagyobb hajóik is vannak!).
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-12, 22:19:56
Amit én még nem értettem, hogy hova tűntek az előző fejlesztésű 3 alakú gépek, a milicia fegyvertárából.
Prómóban kiküldtek pilóta nélküli sima repülőket (amit aztán az 1-es részből nagy bölcsen kiszedtek) meg sima emberes repülőt (amiket le is szedtek minden nehézség nélkül a támadók.). Hova tűntek az eddigi fejlesztésű gépek?  ::)
aztán előkerültek, mind a 5-6 db, ami a többmilliós kolóniát hivatott védeni. Ezzel keményen biztosítva van a védelmük :D

Well, akkor már értem miért nem találok japán nyelvű robotechet.... pedig nagyonolcsón megy a 21 dvd-s kiszerelés. De az angol szinkrontól rosszúl leszek. :frown: Persze spanyol szinkront azt tettek rá, csak eredetit nem :Eztneked:

Az egymilliós kérdésre a válasz: Pop=> love and peace ;) Csak egy romantikus zene kell és már is leborúlnak az ember előtt az óriások. Bár nekem tetszett, ez a nők és a férfi óriások egymást szedik lefelé.
Én főleg azt nem értettem, hogy honnan szereznek hadianyagot / miből építik mindíg újjra a hajót valahányszor szitáválövik. Főleg a rakétapótlást nem értem, mivel mindne részben többször is kiürítenek minden rakétaállást, és biza a sivár űrben nemsűrűn terem rakétaalapanyag :D
Persze nem kell ezért lenézni a sorozatot, elvégre nem mai darab az alapmű :angyali:

Mindenesetre kíváncsi vagyok hogy itt hogyan fog bejönni a képbe maga a Macross, mivel az intróban láthattuk :smile:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Flaser on 2008-04-13, 18:04:11
Először is: A Zentradi / Meltradi konfliktus csak a Macross DYRL filmben van. Ez gyak. az 1. sorozatot sűríti egy filmbe, de csavar még egyet rajta a női/férfi hadseregekkel amik egymást szedik. A nagyobb Macross kánonba ez a film úgy lett bevéve, hogy ez egy mozifilm amit az eredeti sorozat után készítettek a túlélők.

A sok rakéta pedig onnan van, hogy a Macross elegendő ellátmányt hordoz vagy több év háborúra. Köztük vagy több száz veritech fightert. Olyannyira, hogy Ichiyo is csak azért lesz a sereg tagja, mert idővel több gépük van mint pilóta így a civileket is elkezdik kiképezni.

Maga a Macross egyébként azért marad egyáltalán életben, mert a Zentradi felderítő sereg vezére nem megsemmisíteni, hanem elfoglalni akarja a hajót.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-13, 19:56:04
Mondjuk én még nem láttam az összes macrosst csak a filmeket meg az első sorozatot.
Ráadásúl régen, így összemosódik pár dolog  :smile:
Ugye az első sorozat úgy ér véget, hogy összecsap a maradék hunman meg a giantok, akik elvileg békében próbáltak meg élni. Gyakorlatilag alig marad élő ember, magát a Macrosst meg elégé leamortizálták
A több évre elég ellátmány, meg ugyanolyan kamuszagú mint hogy emellett még ott egy full város. Gyakorlatilag napont ellnőttek többezret a legkülönbözóbb méretekben és típusokban.
Persze ez még nyomába sem eredhet a Yamatonak, ahol gyakorlatilag unlimited volt a vadászrepülők száma :D

Nade, a 2. rész subolva. [spoiler]Mégtöbb és mégjobb akció. Találkozik a két főhőslány, és már biztos, hogy a nyan nyan lányért jöttek az idegenek :smile:
nyannyan bátyának a kirohanását nemigazán értettem. Bár a tények simerete nélkül... azért még sem volt szép csak úgy képenvágni főhősünket, ha már egysze megmentette a húgunk életét ::)
Ami érdekes, hogy San Fransisco mása található a kolónián.
A hosszúfarkú úrlények meg 100%-ban a Stellviából lopták :ejnye:[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-04-14, 00:10:22
Ez a Gettai verzió sajnos csak nézhető kategória. Képminőség elég gyengus, op/ed és menetközben az ének nem lett subolva, viszont az első rész fordítása jónak tűnik (bár ott volt alapnak a promo rész subja).
Remélem valamelyik komolyabb csapat nekilát, bár valószínűleg érdemes lesz majd a DVD verziót is megnézni.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-15, 22:37:32
Csak tudnám a shinsen mi a f*szt csinál? Jah igen, Heroic Aget subol... azt már akkor sem szedem le. Jo nekem a YM is ahhoz.

De tény, hogy valami komolyabb csapat is nyomhatná.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-04-16, 00:44:27
Mondjuk én Shinsenben csalódtam, tőlük már nem nagyon szedek semmit, ha nem muszály.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: ultimecia on 2008-04-16, 12:53:12
Nekem is tetszett az első két rész. Gyakorlatilag mindenben jobb mint Gundam00 volt :P
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-16, 18:14:19
Jam, Shinsennek vannak jó és rossz pillanatai is. Én azért szeretem, mert a közepes szintet azért tudják nyújtani. Meg én nem szeretek kisérletezgetni az újj csapatokkal. Kevés az idő meg az 1mb-s sávszélesség :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Nevl on 2008-04-16, 19:54:48
Quote from: White SeeD on 2008-04-15, 22:37:32
Csak tudnám a shinsen mi a f*szt csinál? Jah igen, Heroic Aget subol... azt már akkor sem szedem le. Jo nekem a YM is ahhoz.

De tény, hogy valami komolyabb csapat is nyomhatná.

Ha jót akarsz magadnak nem nézed meg :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-04-17, 10:57:53
Kijött a Shinsen féle ep1 (http://bt.shinsen-subs.org/%5BShinsen-Subs%5D_Macross_Frontier_-_01b_%5B4D5EC315%5D.avi.torrent)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-17, 23:40:04
Remélem utolérik magukat és átállnak az első sub helyre.

Mindenesetre kint a 3raw
[spoiler]Most már 99% számomra, hogy az idegeneknek azok a rovarjai csak hajók, és van bennük valami/valaki/nagymellű good looking nők :D )Vagy pedig egy nagyon ellenálló fajjal van dolgunk, ami épes a fej nélküli életre :smile:
Ez a rész is jó volt, bár kevesebb volt benne az akció. Volt helyette ecchi jelenet, némi poén, de ment a történet előre.
Következő résztől hősünk kap gépet is maga alá, aztán mehet ürlényirtásra :jee:[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Venom on 2008-04-18, 01:03:16
Több gyilkolás, kevesebb vernyogás és tuti kedvenc sorozat lesz.  ^^
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-18, 08:04:41
Hát, akkor nem lesz a kedvenced, mivel a 2 főszereplő lány is énekes. De a Macross mindíg is ilyen volt. Amúgy igényes pop zenék vannak benne, de elhiszem hogy rockereknek nem tetszik. Mindenesetre az eddigi zenéi alapján egy db rockszám nem lezs benne.
És én ennek csak örülni tudok :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Prof. William on 2008-04-18, 10:54:37
Jaja MAcrossban mindig fő helyet foglalt el a zene. Anno abban a régi Macross animéen is így volt. De tetszik. 2 Énekes? Az énekes csaj az evidens de akkor Zöld hajú Nyan nyan lán is az lessz? Mert eddig csak dúdolgatott. :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-18, 17:53:44
Quote from: Prof. William on 2008-04-18, 10:54:37
Zöld hajú Nyan nyan lán is az lessz? Mert eddig csak dúdolgatott. :)

Én már láttam a raw 3-at. És persze a 4.ep beharangozóját :smile:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Prof. William on 2008-04-18, 19:17:31
 :D Akkor értem. :)

Az eddigi Macossakból kiindulva a végén mindenki énekes lessz és az ének erejével legyőzik a rovarszerű elleneket. :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-04-18, 19:45:05
jöhetne már sub  :frown: ki vagyok éhezve már egy jó kis mechás animra, Gundam 00 nem tudta teljesen elfolytani ez iránti vágyam  ::)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-18, 23:26:58
A sub jóesetben  kijön holnap. rosszesetben vasárnap.
hát igen. Jó, de nem egy CG, ahol még aznap jön a sub :D

amúgy kedvenc jelenetem a 3-ból:
[spoiler]Szegény srácnak nincsen jó napja. 3szor vágják pofon/húznak be neki igen rövid időn belül. És egyikre sem szolgált rá :redface:
Mindenesetre a legjobb jelenet mikor Sherilről lejön a felső, és az utána lévő arcok amiről kb ezt olvatam le.
"Igen, nézd. Ilyet nem látsz minden nap. Lefogadom itt helyben rámugranál. Mi lesz már.
És mikor főhősünktől nem jön semmi.
"WTF, nem vagyok elég jó neked? Impotens idióta :rotfl:[/spoiler]

Kijöttek a subok, lehet töltögetni :smile:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-25, 19:35:06
Újj hét újj rész.
Jó rész volt, pár érdekeséggel. Bár sajna az animációból (főleg a szereplőkén) kicsit visszavettek. A fight része továbbra is álomszép.
Kiderűlt pl
[spoiler]
Hogy a Giantok még megvannak, sőt, egész jól elvannak :D Legalább is egy igen szép kifejlett példányal találkozhattunk.
Szerintem az elfesített fülüek mind azok voltak/leszármazottaik. De az említett hölgy igencsak eredeti méretben mászkált. Érdekes. ::)
Pár újj szereplő.
Hősünket pilótává avatták ( :lul: már ahogyan), kilőtte első ellenfelét. Persze mivel leamortizálta a gépét, megkapta a magáét.
Jövő héten Sheril kerül majd a középpontba :jee:
[/spoiler]
Rankna a versenyen a már ismer My boyfriend is a pilot (legalább is hallás alapján) számmal lépett fel. Kicsit furán gyerekes volt, de kawaii.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-04-25, 22:59:22
Eddig nagyon "win" a sorozat. Még csak a 3. részig láttam, megvárom a 4-ből is a Gattai HD verziót. A rajzolás valami eszméletlenül jó... szerintem még nem láttam ilyen minőségűt ezelőtt. (Örülnék, ha tudna valaki mondani hasonlóan jót :) )
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-04-25, 23:19:29
nézd meg a Macross Zero-t
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-25, 23:29:26
Meg a Macross Plusz is szép a maga módján.

Csak ez a kettő elég távolesik a Macross fővonalától.
Ha kiváncsi vagy a macross előtörténetére, akkor ott a sorozat.
De ha nincsen kedved "öreg" animesorozatot nézni, akkor ott a Do You Remember My Love? film, ami a sorozatot úgy ahogy egybesűríti.

Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-04-26, 00:42:40
A hasonlóságot a rajzolásra értettem, de azért köszi :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-04-27, 18:46:23
Ne várjon senki az Aone-GS-Menclave verzióra, semmivel se jobb (illetve ők lefordították a zenéket, de a 4. részre már a Gettai is halad ebbe az irányba), mint a Gettai, sőt, több helyen pontatlanabb volt a fordítás (még olyan egyszerű dolgoknál is, amit én is megértek a japánból). Képminőség meg alig jobb, hiába nagyobb 100 megával.

Érdekes irányba megy egyébként a sorozat, a 4. rész végén a chibi Zentradi nagyon nem kellett volna...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-27, 19:17:41
Van aki azt a verziót nézni? :D

Mi nem tetszett szegény Zentralin? Csak kicsit alulméretezték tömörítéskor. Persze iogaz, ha méretarányosan zsugorították volna, igencsak sexi karaktert kaptunk volna ;)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Venom on 2008-04-27, 20:22:49
Az még oké volt, hogy van pár kellemes (és gigantikus) Zentradi csaj a csapatban, de ... az egész dolgot szerintem elrontotta a kicsinyítés. Ráadásul a komoly karakterként induló Klan Klein miniben egy hülye kisgyerek. Az agya is összement, vagy mi? Na mind1, az akció legalább jó volt, viszont felmerült egy kérdés részemről. Ha ott vannak a faszányos Zentradi fegyverek, amivel egy lövéssel péppé lehet lőni a Vajrakat, ráadásul van hozzáférésük ilyen cuccokhoz a Zentradi csapattársakon keresztül, akkor miért nem azokat használják a gagyi géppuskáik helyett? Mert utóbbiak kb semmi sebzést nem okoztak, vagy csak 10 csillió lövés után.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Nevl on 2008-04-27, 22:51:44
amennyire láttam a zentradi fegyverrel is csak 2. lövésre sikeredett szétkapni azt a valamit...(elsőre meglőtte a csaj, az szétrpesztette, utánna közvetlen közelről még egyszer). Géppuskával eddig nem mentek közelebb hozzá...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-04-30, 00:06:00
A zsugoritásnak vannak lelki változásai is, legalább is az első sorozatból még úgy emlékszem volt ilyen, hogy nyugodtabbak és boldogabbak lettek, és nem csak háború-háború forgott körülöttük. Bár itt most pont fordítva lett. A büszke harcosból battleloli lett. Én alapból nem vagyok oda a lolikérd, de ez most nagyon tetszik :D

A pirosakat nehéz leszedni. A szürkékkel nem volt gond, azokat csak nehéz eltalálni és annyira páncélozottak, de a pirsak...

Iszonyatjól megtervezett fegyverről van szó. Gyakorlatilag olyanok mint egy jól megtervezett ruszki tank. A hátpáncélt nagyon megvastagították, és olyan alakot formál, hogy a golyók megcsússzanak/lepattanjanak róla. A felső forgatható "főágyú" jó helyre került, de mint látható, ennek hátránya is megvolt, gondolom, ott volt annak az energiaközpontja is, azért robbant fel, mikor belelőtt.
A kezek végén szintén vastagított páncél van, + gépágyú és karmok. 
Úgy ránézésre a lövedékek nem nagyobbak a páncél vastagságánál, és abból a szögből ahonnan osztották rájjuk az áldást, soha nem is fogják átlőni.
Páncéltörő rakétákkal/töltényekkel kéne felszerelkezniük + sugárfegyverekkel.

A Zentradi hölgyeménynekm meg csak a szája nagy. Egyáltalán nem olyan jók a fegyvereik, max nagyobbak valamiel. :smile:
Amit összszedett a srác, egy sima gyalogsági puska volt, kb annyit érhet mint az ő gépágyúik.
Amúgy az öregebb egy sima késsel is lenyomott egy pirosat. Csak jó helyen kellene eltalálni és hullanának mint a bogarak :smile: De a hátukat lőhetik évekig szemböl, akkor sem fogják tusni átlőni :P
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-05-04, 14:56:03
ep 5:
Harcok most elmaradtak, de jó volt így is a rész. Grafika továbbra is nagyon jó, a közelről mutatott autók pl mind valós modellek voltak, igaz a jelenkorból :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-05-04, 14:57:36
a belső zenék jók nagyon (http://people.inf.elte.hu/chilip/extra/Pictures/aaaa.bmp) graf télleg ütős, sztori is halad (nem úgy mint a Gundam 00-ban  ::) ) szóval eddig nagyon bejövős sorozat.

ed.: meg Sheryl is szimpi lett, elég előítéletesen kezeltem az első rész alapján (>> beképzelt csitri :D , bár lehet még mindig az csak ügyesen titkolja :D )
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Venom on 2008-05-04, 17:06:04
Mivel nem igazán élvezem ezt a zenei stílust, így az akció elmaradása engem érzékenyen érintett. Konkrétabban: nekem nem jött be ez a rész, remélem ez csak egy kis pihenés volt sok akció előtt. (Epilógus ezt sugallja.)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Nevl on 2008-05-04, 19:15:08
jah most lesz szerintem pár grind rész...

Azért az elején a locker room jelenet sokak fantáziáját megmozgatta ^^
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-05-04, 21:26:08
Én simán el tudnék viselni akárhány ilyen részt. Jól szórakoztam a poénokon és helyzeteken (az elején, a szekrénybe zárós résznél bizony fültől fülig ért a szám :D ). És láthattunk mégtöbb Zentradit, aminek szintén örültem. (Lol... "vízitehén")
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-05-04, 21:42:10
Jó volt ez a rész is, bár az akció elmaradt.
Viszont kiderült, nincsenek ürlénylányok :frown: Legalább is egyenlőre ;)
Következő részben már lesz Macross is. Kváncsi vagyok odaérnek-e időben a másik kolóniához. Elvégre, messziről ért oda a futár. A védelmet simán áttörik a dögök, akár egy óra alatt is rommálőhetik az egész kolóniát.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-05-04, 21:45:13
Találós kérdés : a szemüveges-lófarkas lány hanyadik részben fog meghalni? :)
Az eddigi részvétele alapján úgy gondolom, hogy nem az a kérdés, hogy meghal-e, hanem, hogy mikor.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-05-04, 21:49:30
Mért halna meg? Macrossban vagy egy főhős hal meg, általában a másikfőhős legnagyobb barátja/ellenfele, vagy olyan mellékszereplő, aki a főhőshöz nagyon közel áll, hogy utána éehessen bosszút álni :D Legalább is ez a nagyobb általánosság :smile:
Úgy elnéztem a szereplőgárdát. Hát, nemigen tudnám elképzelni hogy meghalna közülük bárki is. Bár Ranka apja,... nála egy hősi halált el tudok képzelni. :smile:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-05-05, 00:27:38
Nekem az az érzésem, hogy meg kell halnia a történet miatt, mivel közel áll a 2 fiatal pilótához.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-05-05, 18:00:44
Ha meg is halnak páran, az valószínű a történet vége felé fog lenni (Kiv a civil tömegek, azok mindíg is a fogyóeszköz kategóriába tartoztak :__devil: )
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-05-11, 22:27:34
ep 6
Na valahogy így néz ki egy elsőosztályú rendezés és kivitelezés.
És következő rész végre harc.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-05-13, 17:10:58
ep6: jó volt, csak kicsit lassan pörögnek fel az események. Aszittem már ebben az epben lesz összecsapás, de semmi :frown:
Nade köv részben már tutira lesz harc. Sőt, csak az lesz ;)
Valószínű nem fog meghalni senki, max mellékszereplő.
Meg remélem láthatunk egy normál példányt az idegenekből.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-05-22, 21:15:50
Úgy néz ki a gg is beszáll. Egy igenjóminőségű subal jött ki. Nem halnék bele, ha az első 6 részt is lesubolnák :D
Szóval ultrakirály rész volt. 100% harcal. Macrosst is láthattuk átalakúlni, és szokás szerint igencsak jól fel van fegyverezve. Bár kíváncsi lennék, hogy egyes helyeken átalakuláskor hágy G hatott egy-egy emberre, de ez a sorozat nem a valós fizikán alalpuló akcióktól lesz híres. :ejnye:
A Vajrak csatahajó, hát elégé érdekes felépítésű. Gyakorlatilag egy nagy száj az egész egy szintén nagyerejű fegyverrel + rengeteg már ismert kisérővel.
Érdekes volt a továbbfejlesztett SMS gép. Az meg mégérdekesebb, hogy 3 emberen kívűl senkinek sem tűnt fel, hogy egy halom idegen gép irtja a Vajrakokat. ...De nem is nagyon írtották, inkább együttműködtek velük....
Az újj pilóta is érdekes, hát még a gépe. Kíváncsi vagyok végűl melyik oldalon fognak kikötni. Bár én valószínűnek tartom, hoyg a Vajrakok után kémkedtek úgy hogy rácsatlakoztak a hálózatukra.
De az sem kizárt, hogy ők irányítják őket, és ez nem több egy Giant akciónál :smile: Ki tudja mit hoz a jövő.
Alto sikeresen kitombolta magát, valószínű megkapja majd a magáét a dockban. Mindenesetre már a 2. gépét töri össze, de most legalább van rá mentsége :D
Van egy újj zenénk is. A legjobb az eddigiek közűl. Csak jöjjön ki mielőbb fullverzióban.
(amúgy az intor, outro és az in szám is beszerezhető fullverzióban. többé kevésbé jók is lettek)
Következő rész megnt csak schoollife lesz. Bár beharangozó alapján a minőség elégé a béka segge alatt lesz (már ha az eddigieket nézzük).
4chan képek alapján számíthatunk pár vicces jelenetre is :jee:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-05-22, 22:03:24
Az ellenség neve Vajra (legalábbis az emberek ezt használják), nem Vajrak. Az idegen pilóták meg szerintem együtt dolgoztak a Vajrával, legalábbis nekem nagyon úgy tűnt.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-05-24, 13:35:20
jó volt nagyon az új rész is ;) Ranka is és Sheryl is most már Alto-hime sulijába jár :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-05-24, 16:42:39
Quote from: chilip on 2008-05-24, 13:35:20
jó volt nagyon az új rész is ;) Ranka is és Sheryl is most már Alto-hime sulijába jár :D

A bugyikergetős rész nagyon tetszett. :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-05-24, 20:02:07
Most már én is kíváncsi vagyok a gg-s verzióra, szóval elkezdtem tölteni.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-05-24, 22:27:14
Vajrak vagy Vajra, nem tökmind1? :P
Jó kis rész volt a mostani. Bár megint a minőség visszafogotabb volt a többihez képest. Érdekes, hogy Himeben alig szokott hiba lenni, de Ranka és Sheril sokszor néz ki elég hülyén.
Az eleje egy kissé érdekesre sikeredett. Jó, a jelmezt még értem, de már annak is van súlya. De hogy egy akkora répadarabot olyan simán lóbál, közben ugrál és énekel ::) lissé lol volt, de tetszett.
Érdekes fordulat, hogy mindkettő beállt az iskolába. Bár nemhiszem hogy túlzottan sokra fogják vinni. De érdekesen venné ki, ha egy trióban harcolnának.
Meg, hogy kompenzálva legyen a helyzet Altonak neki kéne állnia énekelni :ejnye:
Jól csinálják, hogy egyrész harc, utána egyrész lazítás. Jól kiegyensúlyozott lesz az egész így. :jee:
Új szereplő is debütált. Következő rész a beharangozó alapján akciódúsabb lesz.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: fraglimiter on 2008-05-24, 23:01:23
Elkepzelem ahogy az elozo 7resz elkeszitese kozben a keszitok ejjel-nappal dolgoztak aztan amint keszen lettek nem keves mennyisegu sake mellett tobb napra kiutottek magukat es ennek hala masnaposan rajzoltak meg a mostani reszt. Bar egy ilyen filler/fanservice resz mellett nem volt annyira zavaro a minoseg :)
Mas: kivancsi vagyok mikor viszik tovabb a bili-feju csavo es az uj vf pilota tortenetet, a mostani resszel kivancsiva tettek.
Nah meg ugye hogy mi koze is lesz Ranka-nak az esemenyekhez.  ::)
[spoiler]Mar latom magam elott a jelenetet ahogy bemutatjak azt a gay sracot az SMS pilotaknak hogy marpedig ő mostantol a Skull Squadron feje/resze. Ha ez igy lesz Ozma Lee baratunk nem kicsit lesz majd a plafonon :D[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-06-02, 22:29:08
Ep. 9

Gyerekkori barátok-kép: :lol:


Nem tudom átállnak-e erre a "fele dráma, fele akció" felépítésre mostantól, szerintem nem volt rossz. Oh, és pofont adni egy mechának érdekes érzés lehet :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Dreamcleaver on 2008-06-03, 19:16:16
Melyik subot érdemes szedni?

6-ig van meg a Gattai-tól. A video minősége sztem jó a sub meg ok. De mindenki a gg-t dícséri.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-06-03, 19:50:09
gg-t, már ahonnan van. Addig meg Gattai.

Amúgy kint van a várva várt első OST :jee: :cool:

Edit: Méghozzá az év OST-je :hail:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-06-03, 21:43:58
Gattai elég jó, GG igaz csak 704*akármennyi, de kicsit élesebb a képe, viszont a fordítás nekem Gattainál jobban tetszett. Viszont most a Gattai sehol nincs, pedig GG már kiadta 2 napja a subját.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Flaser on 2008-06-04, 09:09:46
Zero-Raws HD source + gg sub = FTW!
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-06-04, 10:32:24
Nagyon úgy néz ki, hogy komolyan golndolta a Gattai, hogy nem folytatja, mert még mindíg nem jött ki tőle a 9. rész. Akkor marad a gg verzió.

edit: kijött az első OST, még csak az első pár számot hallottam, de idáig elég jó.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-06-06, 12:19:22
hát ez kész :D 10es részbe filmet forgattak a Macross Zero-ról :D most már megmagyarázták mért Alto-hime a beceneve  :ejnye:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-06-06, 14:15:05
Quote from: chilip on 2008-06-06, 12:19:22
hát ez kész :D 10es részbe filmet forgattak a Macross Zero-ról :D most már megmagyarázták mért Alto-hime a beceneve  :ejnye:

Ez a sorozat egyre jobb és jobb! A rendezés ebben a részben is kiváló volt, és a legnagyobb gyengémre is ráapintott a sorozat: már nagyon együttérzek a karakterekkel, és kötődöm hozzájuk. :appl:

Az OST-t is meghallgattam, és szerintem nem utoljára :)  A komolyzenei részek igencsak John Williams/Hans Zimmer munkáira emlékeztetnek, a "répás" számon és a Nyan-nyan reklámon lololtam, az SMS induló pedig leginkább a náci katonai indulókra emlékeztet, konkrétan erre (http://www.youtube.com/watch?v=0lEz5R3sG_Y)...heh.

Kicsit kiábrándító viszont, hogy Sherylnek két hangja van, egy aki beszél, és egy aki énekel...de azért túltettem magam rajta.

Eddig EPIC az egész, utoljára a Haruhi-franchise volt ennyire "egyben" :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-06-09, 20:04:02
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5415&showallag=1#grouplist
szerint gg dobta...
:zomg: :falba: :morci: :comp:  :bruhuhu:
....+ 1 hét szünet....
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-06-20, 19:52:49
6 részt láttam eddig, de idáig ez a sorozat eszementül tetszik!!!!!
Nem is tudom hol kezdjem. Graf:ok, Zene:ok, Szeerplők:ok, Harc:ok, Történet:ok
Minden OK :D
Én személy szerint Sherylnek szurkolok, szerintem tökéletesn illik Alto-hoz és eddig ők ketten produkálták a legjobb "romantikus" jeleneteket pl telefon  :P
Sheryl beképzelt, elkényeztetett sztárból normális szimpi karaterré fejlődés nekem jobban tetszik.
Ranka már alapból szimpi és aranyos meg hasonlók...de most valahogy Sheryl  :jee:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Flaser on 2008-06-21, 01:20:19
Ami ebben a sorozatban (és úgy a Macrossban általában) tetszik, hogy szimpatikusak a szereplők és képesek a fejlődésre. Mind Ranka mind Sheryl szimpatikus, tud velük a néző azonosulni, s ez (is) adja a szerelmi háromszög feszültségét, hogy nincs egyértelmű  a történetvezetésből vagy akár a szereplők jelleméből következő "jó" felállás.

Ráadásul Alto a hárem animek  (amely kezdetben - lásd Tenchi - még csak szimpla szerelmi háromszöget jelentet) többségével ellentétben nem egy pedigrés looser, hanem egy életképes és talpraeset srác akire nem csak a forgatókönyvíró kedvéért tapadnak a nők.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-06-21, 14:48:34
Nem bírtam kivárni a HD-t és maradtam a gg-nél.
Jelenleg 10 részt láttam.
Akció picit kevesebb, de ez a 10-es is nagyon nagy volt (mint a többi). Sheryl és Alto-s rész után Sheryl nézéséből két dologra gondoltam 1: a sorozat végén kosarat kapok 2: most akkor mi van? szeretlek nem látod mondj már valamit...  :confused:

Alto annyira nem a tipikus hárem anime szereplő (looser), de azért volt mit örökölni :D nők-el való kapcsolat terén. Picit lassú a srác és gondolom döntésképtelen, mert ez kell a háromszöghöz.

Lassan jöhetne megint egy kis harc.

Azért egy olyan kari mint Klan nem hiányozhat (két méretben, hogy minden fan kívánságát kielégítsék :D )

Se Gattai se gg, akkor marad a AonE-Gekkostate-Menclave?
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Flaser on 2008-06-21, 20:58:42
Azért abba is gondolj bele, hogy Alto kicsit érettebb a korához képest - hány olyan főhősről tudsz, aki "lazán" elviszi a hátán, hogy korábban egy cross-dressing impersonator volt?

Szóval nem egy hormon vezérelt nőkövető rakéta.

OFF: Nocsak, mást is érdekli a Vampire Knight?
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-06-21, 21:08:58
Off:Vampire Knight nálam Rulz kategória :), vagyis Zero .Viszont a részek amilyen lassan jönnek wtf kategória :D
Államvizsga után elkezdem a wallpapert gyártást (gyakorlást és tanulást, mert most még elég amatőr gyenge vagyok, de már szeretnék sajátot és anime alapanyag van bőven  :P )

Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy Alto a hárem animek főszereplői közül a legjobbak közé tartozik és tényleg érett. Azért a helyzeteket is picit másképpen kezeli (komolyabban).

Viszont én úgy érzem a 11. részre azért rendesen elkezdték keverni a szart minden téren... és ez gondolom még csak a kezdet.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-06-21, 23:42:19
Alto már gyerek kora óta színészkedést tanult (nem mintha lett volna túl sok választása :smile:), nem csoda hogy nem borúl ki egy kis crossdresstől, mint más ember tenné.
De ahogy elnéztem itt mindenki érettebb a koránál, elvére már az a kis srác is vadászgépet vezet, nem is egyet.
Következő részben újra lesz némi akció :jee: Bár az ellenfelek picit mások lesznek.
A háremtől szerintem azért még messze van ez (Legalább is nálam a hárem 5 főtől kezdődik :smile: ). És nem is néz ki úgy, hogy többen csatlakoznának a 3szöghöz... Már ha a Hime fanokat nem vesszük :ejnye:
Én Sherilnek szurkolok, de úgy is a lolit fogja majd választani. Vagy egyiket sem.

Tenchie védelmében megjegyezném, hogy ő azért nem volt annyira loser mint pl LH főszereplője, inkább a lányok voltak túl rámenősek. főhőse ::)

VK-t pedig szeressük :tezsvir:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-06-22, 00:14:27
A kis srác nagyon kemény amikor elképzel dolgokat... van egy fantáziája (ami picit túl mutata a korán/kinézetén).Kár, hogy nem mindig mutatják :)
Ha nem Serylt választja ezek a részek alapján akkor azt nagyon elszúrják.

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e benne gép fejlesztés vagy a végéig ezzel a típussal fog menni.
Egyébként valahogy ebben az animeben tök jól kijönnek az ecchis/hentais jelenetek/beszólások.

Most így a 11 rész után már csak az érdekel, hogy kik az úgymond "gonoszak" vagy az eddigi szereplők közül mind jó csak más utat választottak és még a fő gonoszokal nem is találkoztunk... Sheryl titkánője vagy az idióta frizurás "ezredes" vagy az a félszemű óriás  :eek:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-06-27, 18:40:09
[spoiler]
Quote from: smash++ on 2008-06-22, 00:14:27
A kis srác nagyon kemény amikor elképzel dolgokat... van egy fantáziája (ami picit túl mutata a korán/kinézetén).Kár, hogy nem mindig mutatják :)
Ha nem Serylt választja ezek a részek alapján akkor azt nagyon elszúrják.

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e benne gép fejlesztés vagy a végéig ezzel a típussal fog menni.
Egyébként valahogy ebben az animeben tök jól kijönnek az ecchis/hentais jelenetek/beszólások.

Most így a 11 rész után már csak az érdekel, hogy kik az úgymond "gonoszak" vagy az eddigi szereplők közül mind jó csak más utat választottak és még a fő gonoszokal nem is találkoztunk... Sheryl titkánője vagy az idióta frizurás "ezredes" vagy az a félszemű óriás  :eek:
[/spoiler]

12 (Chihiro): Ez a rész most úgy konkrétan anyira nem tetszett :). Nagyon nem ezt vártam, végre örültem, hogy
[spoiler]Ranka ottt marad a helyén és Alto-ék összehoznak valami érdekeset és Sheryl azért nem kis ajándékot akart neki adni. Erre jön Ranka megment mindenkit és még Sheryl ajándékát is lenyúlja... Altoban meg persze elindulnak az eddig nem léttező érzelmek és gondolatok  :falba:
Azért a minimális harc jó volt
Sheryl menedzsere meg egy kis szemét spion  :uzi:[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-06-28, 01:41:29
Quote from: smash++ on 2008-06-27, 18:40:09
...

Azaz a rész nem volt rossz, csak nem az volt benne, amit szerettél volna :)

Nekem tetszett, kifejezetten élvezem, hogy Sheryl és Ranka már egyenlő felekként küzdenek.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-06-28, 01:51:44
Sheryl papolt, hogy vigyázni kell az egészségre, erre pont ő hajtja túl magát  :facepalm: kicsit sajnáltam, amiért pont az ő ötletét csórta el Ranka, de azért kapta ami várható volt egy ilyen leszereplésért (értsd a gépnél mikor kiszált)

az viszont lol volt mikor a zentradik szivecske szemekkel dőltek el  :lul: deculture...  :muhahah:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Darkstar on 2008-06-28, 16:53:44
Ranka >>>>>>>>>>>>>> * >>>>>> Sheryl
Legalábbis Sherylt valamiért nagyon nem bírom.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-06-28, 17:40:31
Quote from: Darkstar on 2008-06-28, 16:53:44
Ranka >>>>>>>>>>>>>> * >>>>>> Sheryl
Legalábbis Sherylt valamiért nagyon nem bírom.

Mert  megfelelően fejlett idomokkal rendelkezik? :P
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Darkstar on 2008-06-28, 19:00:06
Quote from: White SeeD on 2008-06-28, 17:40:31
Mert  megfelelően fejlett idomokkal rendelkezik? :P
Az önmagában nem lenne probléma, vannak bőven ilyenek, akiket kedvelek, lásd Clannad, Tama-nee, etc. De Sheryl valahogy irritál.

Meg ahogy Anon mondaná:
(http://darkstar.interhost.hu/Ranka_hnnnnnnnnnggg.gif)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-07-04, 12:29:33
Újj ep:  :zomg:

Mi lesz még itt. A harci rész totálisan be fog innen indulni.

[spoiler]
Megkezdődött a szereplőhullás.
Vajrakok már flottával jönnek.
Ranka eltűnt.
Bolygó megsemmisült. (minek nekik sok fegyver ha ilyen kicsi és nagyerejű bombáik vannak (bár az is kérdés, hogy akkor ez kinek a fegyvere). Bele kell pakolni egy rakétába, vagy rejtett aknaként, felrobbantani amikor kell és már is 0 ellenfél maradt a pályán.  :smile:
Köv rész 100% harc.  :jee:
Kis zöld Vajra elérte az LV2-t :smile:
[/spoiler]

Jó rész volt, bár fele copypasta, mint ahogy a sorozat fele eddig, de legalább jó copypasta :jee:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-07-05, 00:29:28
 :eek:

Az eddigi események a mostaniakhoz képest szinte jelentéktelennek tűnnek. Még mindig nem tudjuk, hogy a "rossz" oldal mit miért tesz, de legalább már látjuk, hogy kik ők.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-07-05, 01:06:05
Úgy tűmik a sorozat visszatér a harc-harc-harc állapothoz. Az, hogy kiderült kik az úgymond "gonoszak"(ha egyáltalán azok) most nem lepett meg. A nő már egy ideje gyanus volt és az a idióta "euredes" vagy ki a szösz is az. Engem is érdekel kik és miért csinálják...
Kicsit Heroic Age feeling kapott el, hogy itt vannak ezek az agyatlan Varjak :) és ezek a super android-humanoid-freak ek akik bolygókat pusztítanak el és egyebek... jah és vannak a szegény emberek akik picit úgy tűnik technológiai hátrányban vannak. Na de ezt szerintem csak én tapasztaltam.

Sheryl-t szerintem azért bírom ennyi rész után, mert az elején kimondottan utálni való kari volt, de szép lassan megváltozott a szememben (hála, hogy több oldalát is megismerhettük) és elég szépen fejlődött is. Ranka szerintem csak bátorságot, önbizalmat kapott az elejéhez képest és kb ennyi, ettől függetlenül természetesen ő az anime másik kulcs figurája nem pedig Sheryl. Mivel talpon van már Sheryl is pár izgalmas harci rész után folytatódhat a szerelmi harc is...
Jah és Ranka-Alto inkább testvérek mint egy "jövőbeni" pár...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-07-11, 15:58:11
alakul már, alakul. az a picsa aki felrobbantotta azt a bolygóevő bombát hogyhogy él? (preview) mind1 majd kiderül.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-07-11, 16:19:38
Szerintem sorozatban gyártják.
Mindenesetre érdekesen alakulnak az események :smile:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-07-11, 17:18:03
WAAAAAAAAA FUCK YEAAAAAA!!!!

Ez a rész EPIC volt, de nagyon! Simán megállná a helyét a sorozat többi része nélkül is. Grace valami olyasmi lehet, minta cylonok: "download" és hopp, máris életben van :)

A Vajrakat eleinte nem tartottam többre, mint egyszerű "ellenséges agyatlan Zerg-wannabe", de most már azért kezd körvonalazódni valami rejtélyes dolog velük kapcsolatban. Grace és társa(i) pedig talán az Overmindot megszelidíteni akaró Terranokra emlékeztetnek... nem hiszem, hogy sikerrel járnak, viszont nagyon ellenszenvesek :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-07-19, 20:32:19
15
:ejj: Féltem, hogy lesz egy ilyen rész is. Remélem ez az első és utolsó emlékezéssel telitömött rész.
Mindenki Sheryl ellen van  :mad:
Alto lassan dönteni kell fiam, nem veszed észre vazzeg  ::)
Bilrer valszeg jó fiú, de elsőre tuti a rossz oldalra tettem.
Grace-t meg nem vágom miért nem buktatta már le Alto haverja...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-07-19, 21:49:15
Quote from: smash++ on 2008-07-19, 20:32:19
15
:ejj: Féltem, hogy lesz egy ilyen rész is. Remélem ez az első és utolsó emlékezéssel telitömött rész.
Mindenki Sheryl ellen van  :mad:
Alto lassan dönteni kell fiam, nem veszed észre vazzeg  ::)
Bilrer valszeg jó fiú, de elsőre tuti a rossz oldalra tettem.
Grace-t meg nem vágom miért nem buktatta már le Alto haverja...

Hűha... A Sheryl vs Ranka "duel-duet" igencsak epic volt, Alto meg dögöljön meg, hogy ilyen kaliberű csajok versengenek érte :__devil:

Egyébként most már sz*rt se értek a fősztoriból, annyira átláthatatlan ez a háttérben szervezős banda.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: fraglimiter on 2008-07-20, 12:34:18
Tenyleg eleg erdekes egy resz volt ezekkel az arc nelkuli monologizalasokkal kicsit ugy erzem otlettelenek voltak a keszitok hogyan is mutassak be az Ultimate Gonoszokat bar nagy valoszinuseg szerint hasonloak lesznek mint a szoke Prince.
A duett egy kicsit harmatosan indult de aztan nagyon jo lett! Sheryl-nek a turneja alatt egy New York-i megallot is be kellett volna iktatni hogy nemi angolt felszedjen magara :D Kivancsi vagyok miert kezdett el kohogni a vegen, vajon Grace keze van a dologban vagy csak egyszeruen azt akarta hogy Alto tobbet foglalkozzon vele mint Ranka-val :P
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-07-20, 13:10:59
Nekem tetszett, bár én sem értem pár szereplő reakcióját.

Az ellen meg totál borg. :D

Még azt is el tudom képzelni hogy az ősök maradékai/leszármazottai, és survivorshowot akarnak játszani ::)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-07-20, 13:14:26
eggyik szereplő fejébe se fordult meg hogy Grace mi a tetves fenét keres az állomáson? utoljára azon a bolygón volt amin a bomba robbant, és se nem Sheryl, se nem Alto nem vitte magával...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-07-20, 16:14:21
Quote from: chilip on 2008-07-20, 13:14:26
eggyik szereplő fejébe se fordult meg hogy Grace mi a tetves fenét keres az állomáson? utoljára azon a bolygón volt amin a bolygó robbant, és se nem Sheryl, se nem Alto nem vitte magával...
Ez egy fő baki...

Sheryl meg Grace miatt beteg, ez szerintem nyilvánvaló, a kis köcsög most a vér mintákat is kicserélte és meg akarják öletni...

Nekem nem tetszik ez a titokzatos über lények bemutatása. A Heroic Age sokkal jobban tetszett...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-07-20, 18:09:31
Aki a GG verziót nézi, annak ott a feliratban, hogy hogy került el a bolygóról Grace (elvitte egy állítólagos Galaxy túlélő a hajójával a robbanás előtt).
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-07-24, 14:00:56
Quote from: Cobra on 2008-07-20, 18:09:31
Aki a GG verziót nézi, annak ott a feliratban, hogy hogy került el a bolygóról Grace (elvitte egy állítólagos Galaxy túlélő a hajójával a robbanás előtt).
Olvastam. Gondolom az a pilot ott volt a bolygón mint mindenki más, senki nem tudott róla és érdekes módon neki sikerült elmenekülni :D
Vagy az is jobb, hogy Jah ott lebegtem egy kicsit az űrben amikor jött egy hajó és felvett. Gyenge szöveg az biztos...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-07-27, 11:39:17
ep 16: szegény Sheryl úgy tűnik kispadra került.
Azt hiszem mindenki egyetért velem, hogy ez a sorozat 2008 legjobb animeje és mind grafikában, mind rendezésben még jódarabig vezető helyen lesz.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-07-27, 17:16:10
Quote from: Cobra on 2008-07-27, 11:39:17
ep 16: szegény Sheryl úgy tűnik kispadra került.
Azt hiszem mindenki egyetért velem, hogy ez a sorozat 2008 legjobb animeje és mind grafikában, mind rendezésben még jódarabig vezető helyen lesz.

Azért ott van a Kaiba is :)

De én is osztom a véleményed addig, hogy nagyon-nagyon jó anime és sokunk all-time kedvencei közé kerül majd.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-07-28, 15:03:51
Én azért bízok benne, hogy Sheryl nem kerül kispadra.
1: Még mindig "érdekesebb és felnőtebb" a kapcsolata Alto-val mint Rankanak
2: Az a fülbevaló csak utal valamire.

Ez a pár rész annyi volt, hogy Ranka hátrányát Sherylel szemben behozták a készítők és végre megkapta a "főszerepet" a történetben.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-08-08, 14:19:01
17es rész jó volt, végre kiderült valami a kristályról is.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-08-08, 14:37:20
Érdekes az új intró.

Lehet nem kell választani és egy jó kis hárem összejön? :angyali:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Draconire on 2008-08-12, 15:04:55
http://www.youtube.com/watch?v=K3eEjObrmbg&fmt=18

Az egész Frontier ilyen, vagy csak egy-két hasonló jelenet van benne?
Title: Re: Macross Frontier
Post by: fraglimiter on 2008-08-12, 17:27:41
Ott egy kicsit talan tullottek a celon es ilyen O-Zone stilusu marhasag lett belole.
De az egesz Macross-nak a leteleme a zene igy gyakran van olyan hogy az egyik fohos enekel/koncertezik mikozben a tobbi karakter valahol a galaxisban csatazik (itt a Frontier-ben is volt mar pelda hasonlo jelenetekre nem is keves es ugy tunik csak tobb lesz... de ez mar spoileres resz lenne).
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Dreamcleaver on 2008-08-12, 17:33:49
Quote from: Draconire on 2008-08-12, 15:04:55
http://www.youtube.com/watch?v=K3eEjObrmbg&fmt=18

Az egész Frontier ilyen, vagy csak egy-két hasonló jelenet van benne?

Kb ezért nem tudtam egyik Macrosst sem végignézni, ráadásul a Frontierben még a szereplők is elég uncsik.

Bár csücsül itt egy Macross Zero OVA, az talán elég rövid ahhoz, hogy egyszer végignézzem.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Draconire on 2008-08-12, 20:59:12
Szóval ilyen...akkor töltöm is lefele. :P
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-08-12, 22:08:33
Macross Zeronak az első 3 része nagyon jó, de a 4 és 5. mintha tők más animéből lenne. De azért végignézhető.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-08-12, 23:47:05
17:
Én így éreztem az op-kor:  :zomg: :he: :eek: :falba:
Mit ne mondjak sikerült egy jó op-ból és egy jó sorozatból ezt a h@ny@s OP-t öszehozni. Nem elég, hogy Ranka megfertűzte a sorozatot és jelenleg ő a center az unalmas koncertjével  :ejj:  (Bocsi Ranaka fan-ok, én Sheryl párti vagyok)
Az akció jó volt, folytatják a kavart a történetben, a végén elhittem, hogy nah neki vége és gondoltam  :wtf: (nehogy már mehaljon).

Kövi részben Sheryl dráma  :redface: ,remélem lesz valami érdekes
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-08-13, 00:18:33
Quote from: smash++ on 2008-08-12, 23:47:05
17:
Én így éreztem az op-kor:  :zomg: :he: :eek: :falba:
Mit ne mondjak sikerült egy jó op-ból és egy jó sorozatból ezt a h@ny@s OP-t öszehozni. Nem elég, hogy Ranka megfertűzte a sorozatot és jelenleg ő a center az unalmas koncertjével  :ejj:  (Bocsi Ranaka fan-ok, én Sheryl párti vagyok)
Az akció jó volt, folytatják a kavart a történetben, a végén elhittem, hogy nah neki vége és gondoltam  :wtf: (nehogy már mehaljon).

Kövi részben Sheryl dráma  :redface: ,remélem lesz valami érdekes

Le vagy maradva egy résszel :D

Az az OP csak a 17. részben jön elő, a következőé már normális (és új).
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-08-17, 13:38:00
18 és 19es rész nagyon jó volt, OP2 is nagyon bejön :3 (mint látható avámból és az aláírásból :D ) [spoiler]Sheryl meg fog halni?  :eek: gyógyíthatatlan betegség tehát ha nem történik csoda, Ranka end lesz[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-08-18, 11:07:34
18-19
Az új OP  :whoah:
Eljött az időpont, hogy számomra FAIL lesz a sorozat vagy bekerül az örök kedvencek közé. Tudom, hogy Ranka fan-ok vannak többségben, de nem lehet Ranka end.
ha mégis
Quote from: chilip on 2008-08-17, 13:38:00
[spoiler]Sheryl meg fog halni?  :eek: gyógyíthatatlan betegség tehát ha nem történik csoda, Ranka end lesz[/spoiler]
Gonnna kick some assss in Japan  :morci:

Úgy érzem nagyon izgalamas lesz ez a pár rész még és érdekes harcok is lesznek.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-08-18, 11:52:27
A 19. résznek nagyon "love is in the air" hangulata volt, gyakorlatilag az összes szerelmi szálat belerakták... egész jól. Alto barátunknak viszont most már tényleg választania kell (az első OP zene nagyon jól illett az utolsó jelenethez), most már mindkét lány letisztázta magában a dolgot, és komlyan gondolják.

Hajrá Sheryl! :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: fraglimiter on 2008-08-18, 12:39:06
Ez a Modified-gg sub kicsit sok volt mar szegeny notebookomnak igy neha belassult es nem kaptam feliratot (bezzeg a karaoke tokeletes volt vegig  :Eztneked: ), mit mondott Ranka mikozben futott fel a lepcson a vegen?

A szerelmi haromszognek kivancsi leszek mi lesz a vege :) (en egy Macross Zero-s endinget josolok...)

ed.: Koszi Xzone!  :borul:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-08-18, 13:16:44
Quote from: fraglimiter on 2008-08-18, 12:39:06
Ez a Modified-gg sub kicsit sok volt mar szegeny notebookomnak igy neha belassult es nem kaptam feliratot (bezzeg a karaoke tokeletes volt vegig  :Eztneked: ), mit mondott Ranka mikozben futott fel a lepcson a vegen?

"Alto-kun... I can say it! The feeling I have to tell you!"
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-08-18, 13:35:55
Quote from: Xzone on 2008-08-18, 13:16:44
Quote from: fraglimiter on 2008-08-18, 12:39:06
Ez a Modified-gg sub kicsit sok volt mar szegeny notebookomnak igy neha belassult es nem kaptam feliratot (bezzeg a karaoke tokeletes volt vegig  :Eztneked: ), mit mondott Ranka mikozben futott fel a lepcson a vegen?

"Alto-kun... I can say it! The feeling I have to tell you!"
"HEADSHOT" :D  :__devil:

Attól félek, hogy a kövi rész nem fogja teljesen letisztázni a szerelmi 3szöget. Lehet Alto Sheryl-t választja, de mi lesz ezzel a vírussal... Sheryl elég dühösen nézett, lehet Alto kikosarazta... Remélem Alto nem hülye...

Arról nem is beszélve, hogy Sheryl múltja is érdekes azért, főleg a kép miatt is...
Nem vagyok egyedüli Sheryl párti... :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-08-23, 20:53:58
hát ez jó rész volt... és marha szomorú :( R.I.P.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-08-23, 23:52:57
Azt hiszem erre mondják, hogy "when the shit hits the fan". Ebben a részben mindenki beszopta.

Michel meg...

[spoiler]legalább kapott egy csókot és egy szerelmi vallomást egy félmeztelen lolitól a halála előtt.[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-08-24, 11:35:32
Ráadásul elég valószínű, hogy az elkövetkező részekben látunk még pár ismert karaktert fekete zsákban.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-08-24, 12:57:24
Nagyon féltem attól, hogy amilyen izgire vették a 19-es rész utolsó love story részét annyira nem fogunk kapni semmit... nem is kaptunk elég gáz, hogy ennyire a végén fog kiderülni (habár már a kövi részben megint Ranka vigyorog  :zomg: )
Nekem inkább olyan érzésem van, hogy a jó karik halnak meg, a sok szemét rossz karakter meg csak vigyorog...
Engem már csak az vígasztalna ha a rosszak is zsákba kerülnének a végére

Sheryl ismét bemutatta mennyire is különbözik Rankatól  :whoah: , Alto még mindig töketlenkedik és döntésképtelen...
Michael egyike volt a legjobb kariknak inkább a kis Luca maradt volna ott

Edit: Egyibként marha jó volt a vége, de ezért is nem szeretem az ilyen drámát
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-08-24, 13:40:07
Amúgy az Aimo Aimo Grace által turbósított változatából ugye nem csak nekem van már nagyon elegem? :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-08-24, 13:55:32
nekem semmi bajon vele  :3x3:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Prof. William on 2008-08-24, 17:29:38
Quote from: Xzone on 2008-08-23, 23:52:57
Azt hiszem erre mondják, hogy "when the shit hits the fan". Ebben a részben mindenki beszopta.

Michel meg...

[spoiler]legalább kapott egy csókot és egy szerelmi vallomást egy félmeztelen lolitól a halála előtt.[/spoiler]


:lol: Akkor már volt értelme az életének. :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: fraglimiter on 2008-08-28, 19:40:46
Ez a resz engem jol sziven utott, nagyon erosen kellett koncentralnom hogy ne sirjak  ^^"
[spoiler]Michael-nel mar nagyon a sorozat elejen lehetett erezni hogy ő mint a fohos egyik legjobb baratja sajnos nem fogja kihuzni a sorozat vegeig, nagyon sajnalom mint karakter de animeokat (mechas animeokat foleg!:)) nezunk mar evek ota, ez kell sajnos ahhoz hogy "elvileg" bizonyos karakterek tovabb tudjanak lepni/fejlodni.[/spoiler]
A sorozat talan (ha nem) legszomorubb resze volt  :bruhuhu:
De legalabb vegre-valahara Sheryl POWER volt!!!!
Mondjuk arra most tippelni sem tudok mivel allitjak meg a Vajra-t, a fegyverek mar eddig sem voltak tul hatekonyak, Ranka sem valt most be. Luca motyogott valami Fold Izéről, talan...
+1, hogy az Aimo Aimo-t kukaba kellene dobni, bezzeg ami a preview-k alatt van azt sosem halljuk teljes egeszeben  :Eztneked:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-09-01, 16:44:50
Ebből mit akarnak kihozni? Elképzelésem sincs, hogy milyen véget szánnak a készítők a sorozatnak. /confused

Jöhetne már a második OST: az OP zene és a végén, a szponzoros szöveg alatti track nagyon bejövős :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-09-07, 14:09:17
MICSODA CLIFFHANGER!!!

[spoiler]Vajra szülőbolygója a föld!!! ott van a true queen is! Grace ereje kicsit imba, rohamosztagot lemészárolta fegyvertelenül karcolás nélkül...

azthittem Alto-ék is az öreggel mennek  :frown:[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-09-07, 16:09:43
Quote from: chilip on 2008-09-07, 14:09:17
MICSODA CLIFFHANGER!!!

[spoiler]Vajra szülőbolygója a föld!!! ott van a true queen is! Grace ereje kicsit imba, rohamosztagot lemészárolta fegyvertelenül karcolás nélkül...

azthittem Alto-ék is az öreggel mennek  :frown:[/spoiler]

[spoiler]
Amikor legutóbb néztem, a Földnek még csak egy holdja volt...
[/spoiler]

Leont meg már nagyon meg kellene ölnie valakinek. Azt sem bánom, ha Grace teszi, de nem bírom azt a fickót.

Ez a rész amúgy WIN, többek között azért, mert jó sokat szerepelt Sheryl, másrészt pedig leadták végig azt a számot benne, amit eddig is nagyon szerettem, még úgyis, hogy csak kb. 10 másodpercet hallottam belőle :)

[spoiler]
Jah, és mi történt Sheryl és Alto között amikor a kamera a csillagos ég felé mozdult? Remélem az, amire gondolok... amikor ismét mutatták a Saotome-mansiont, és Altot, ahogy előtte áll, valahogy egy szál cigit vártam a kezében :D
[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-09-08, 13:11:35
Nekem azért nem volt túl nagy WIN. Röviden
1. Leon és az áruló Luca még mindig él és virul...
2. Újra megerősítették, hogy Sheryl valszeg a sorozat végére vagy röviddel azután meghal... (Tiszta Alto's Mother Copy-Paste)
3. Sheryl lett Ranka helyettes a sz@rkavarók (rossz oldal) táborában, ahova Alto is beállt Sheryl miatt.

Jó volt, mert
1. Visszatért Sheryl mint szereplő és énekes, ill. Alto-val kavart valamit.
2. Macross Frontier csapat kalóz lett.
3. Talán a True Queen és a Vajra szülőbolygója tud segíteni Sheryl-en vagy vmi hasonló  :frown:

Grace-k tuti valami új hazát keresnek és a Vajra szülőbolygó mintha ideális lenne nekik  :confused:
Ebből mit fognak kihozni? Válasz: Second Season
Ha pedig nem akkor számomra hiányozni fog beőle az ami pl a Heroic Age -ben benne volt (ott kerek volt ki mit akar, melyik faj mit miért csinál)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-09-14, 00:33:45
pure WIN eddig az egész sorozat, 23as rész is tetszett. Eddig év animuja mert eggyik rész se okozott csalódást :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-09-14, 02:03:55
Sajna úgy néz ki, hogy Alto mégiscsak Rankát választja...na nem baj, legalább megpróbálta. Sheryl pedig szerintem már ma csak úgy menekülhet meg, ha kinyírják a fő-fő Vajra bosst (ami lehet, hogy addigra már Grace lesz :) ), és azzal együtt elpusztul ez az egész fold-háló dolog.

Oh és már csak pár hét az OST-ig :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Fatal on 2008-09-16, 15:06:03
Aztkérdeznémmegszépen, hogy a Frontierhez szükséges az előző sorozat megtekintése, vagy magában is nézhető? Sok jót olvastam róla, itt is dicséritek, szeretem a stílust, és hát semmi néznivalóm nincs.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-09-16, 15:41:28
Nem szükséges. Időrendben olyan régen van már, hogy különállóként is megállja a helyét.
az előtte lévő sorozatok / filmek mind a hunman - giant háborút örökítik meg.
(Kivéve egy két filmet persze amik egészen másról szolnak)

Persze jó ha az ember tisztában van az előzményekkel és világosabb ha láttad azokat is (Én imádtam mindet, de én szeretem a retro stílusú cuccokat), de mivel itt egy oldalon vannak akik harcoltak, illetve új 3madik oldal van jelen, nem maradsz le semmi lényegesről.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-09-16, 22:03:06
Quote from: Xzone on 2008-09-14, 02:03:55
Sajna úgy néz ki, hogy Alto mégiscsak Rankát választja...na nem baj, legalább megpróbálta. Sheryl pedig szerintem már ma csak úgy menekülhet meg, ha kinyírják a fő-fő Vajra bosst (ami lehet, hogy addigra már Grace lesz :) ), és azzal együtt elpusztul ez az egész fold-háló dolog.

Vagy Alto megöli Rankat és a Fő Bosst is, így mindenki boldogan él tovább. Ez alapján én is kellemes emlékekkel fejezem be a sorozatot.
Ranka end esetén, pedig egy keserű utóízzel...

Most persze Alto Love-járól beszélnek, pár résszel ezelőtt pedig Sheryl-t támogatták.

A kövi részben legalább jó fight lesz.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-09-19, 16:54:25
Hmmm, hmmmm.
Most jön az a rész hogy

[spoiler]SHERILLLLLLLL

RANKAAAAAAAAAAA

Majd jövőre R2 :smile:

De ha most majd a maradék 1-2 rész alatt lezárják... Azt tuti nem fogja az értékét növelni[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-09-20, 13:12:38
Quote from: White SeeD on 2008-09-19, 16:54:25
Hmmm, hmmmm.
Most jön az a rész hogy

[spoiler]SHERILLLLLLLL

RANKAAAAAAAAAAA

Majd jövőre R2 :smile:

De ha most majd a maradék 1-2 rész alatt lezárják... Azt tuti nem fogja az értékét növelni[/spoiler]

Everybody dies.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-09-21, 14:48:46
hát Alto gépét lelőtték :( kiváncsi vagyok hogy élte túl, mert ha nem éli túl az = "Vajra end. Humanity become extinct..." Rankát sztem már csak Alto tudja megállítani.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-09-22, 22:56:17
Ranka why won't you just die?! DIE Ranka DIE!!!!! DIE WITH YOUR F BUGS.... :uzi:
Rendesen felbosszant a karaktere a végére :)
Azért Leon vigyora nagyon ott volt, még szerintem Jokertől is nagyobb volt a "mosolya"
Sheryl!Sheryl!Sheryl! Még szerencse, hogy a végére kicsit több szerepet kapott... egyébként már nem tudom mikor végeztem volna a sorozattal. Azért Alto faszán nem tudja már megint, hogy mit akar... vagy egy irdatlan nagy köcsög

Mondtam már, hogy imádom Sheryl hangját és a számait :D

Ha a kövi részben is Aimo-Aimot kell hallgatni nem tudom mit csinálok :zomg:

Ha kövi rész az utolsó (nincs folytatás), picit összecsapott lesz. Egy újabb sorozat Alto-Sheryl-Ranka 3szöggel kibírhatatlan lenne... Lehet eből is lesz valami OVA v Movie, plus money.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-09-23, 03:16:59
Quote from: smash++ on 2008-09-22, 22:56:17
Mondtam már, hogy imádom Sheryl hangját és a számait :D

:tezsvir:

(Csak az zavaró egy kicsit, hogy a beszéd- és énekhangja két különböző csaj :D )

ÁÁÁÁ, egyszer el kell mennem egy koncertjére :D

3:40-nél kezdődik a szám (http://www.youtube.com/watch?v=IjjE3D4xxg4)

(Suzumiya Haruhi no Gekisou (http://www.youtube.com/watch?v=EMNZTF4amvw) lenne a másik nagy koncert-álmom.)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: fraglimiter on 2008-09-23, 07:44:43
Erzek nemi hasonlosagot a vegjatekban a Zero-val, csak a ket lany szerepet csereltek meg.
Ajanlom nekik hogy valami normalis vege legyen bar ahogy most a helyzet kinez...
Sheryl szama pedig PURE WIN volt!!!
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-09-23, 10:32:08
Quote from: Xzone on 2008-09-23, 03:16:59
(Csak az zavaró egy kicsit, hogy a beszéd- és énekhangja két különböző csaj :D )

Engem annyira nem zavar, mert a szinkron hangja is tetszik, de az énekhang az igazi az tuti!
Kár, hogy nem foglalkoztak többet Sheryl múltjával, mert most derülnek ki érdekes dolgok...

Quote from: Xzone on 2008-09-23, 03:16:59
ÁÁÁÁ, egyszer el kell mennem egy koncertjére :D
3:40-nél kezdődik a szám (http://www.youtube.com/watch?v=IjjE3D4xxg4)

Ezt élőben nyomja :confused:? Hívjuk már el hozzánk is egy koncert erejéig :D, oda tuti én is megyek!!

A Suzumiya-s hozzáfűzésem, hogy nálunk nem a koncert érdekelne hanem egy kis backstage a hotelszobában :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-09-26, 11:12:07
[spoiler=end]
Hát, elég lightosra sikeredett a sorozat vége.
Végiglődözték az egészet mialatt egy nagy mixbe összeszedték a jobb számokat, amit folyamatosan nyomattak.
Jónak jó volt, de nem derűlt ki lényegében semmi, egy halom kérdés nyitott maradt.

End meg best possible end (hárem) :Kiraly:

Végső ítélet sub után :smile:
[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-09-28, 01:47:58
hát az a pár "cool-pose" nem kerül bele amit a géppel levágtak, sokkal jobb lett volna. a nagy hajókkal is jobban manőverezhettek volna, erre birokra kelnek a még nagyobbal ami persze az ellennél van  ::) ,sztem az uccsó rész volt a sorozat leggyengébb része, de ezek ellenére élveztem ezt a részt is.  ;) hiányozni fog a heti színvonalas műsor :( vége van ennek, D.Gray-manből már csak 1 rész, Code Geassnek holnap vége...  :ejj:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: fraglimiter on 2008-09-28, 14:03:15
Talan a legjobb zenek voltak ebben a reszben, nekem nagyon tetszett.
Hozta azt amit egy Macross-nak kell es meg hozza is tett a maga modjan.
Engem viszont atvertek a keszitok rendesen a sorozat alatt, folyamatosan volt egy teoriam hogy mi lesz a vege es lam nem jott be (csak Michael) :) Pedig mar azt hittem eleg tapasztalatom van megjosolni az ilyen ur-operak veget, de nem.
10/10

@Chilip: have no fear! mahoz egy hetre jon gundam00 s2! CG-t meg remelem lezarjak egy eletre...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-09-28, 14:13:39
Quote from: fraglimiter on 2008-09-28, 14:03:15
@Chilip: have no fear! mahoz egy hetre jon gundam00 s2!

Hát, ha olyan színvonalas lesz mint az első szezon, akkor még pár jópár hónapot várnunk kell, hogy nézhető állapotba kalapálják össze. :smile:

BTW
Végre lecsorgott az utolsó rész subal. Röpke 18 óra alatt... Megnézem aztán jön az ítélet. Bár 9nél roszabbat nemigen kap :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-09-28, 14:50:09
Gundam 00-ban egyedül a grafika volt szinvonalas. Mintha egy tech-bemutatót láttam volna jó kis mecha-harcokkal...
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Flaser on 2008-09-28, 16:00:45
Quote from: chilip on 2008-09-28, 14:50:09
Gundam 00-ban egyedül a grafika volt szinvonalas. Mintha egy tech-bemutatót láttam volna jó kis mecha-harcokkal...nélkül.

Fixed.

Ha jó kis mech harcokat akarsz akkor nézd meg az eredeti sorozatból készült mozitrilógiát. Na ott aztán van koreográfia - és arat is a halál rendesen.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-09-28, 23:17:51
Röviden és gyorsan. Az utolsó rész végülis jó lett, de egy picit öszecsapott feelingje van és nekem is hiányzik jó pár info. Ranka helyzetét nagyon jól oldották meg és végülis kereszt mentés volt, mert Ranka pedig Sherylt mentette meg. A zenék marha jók volt, természetesen a látvánnyal.
A vége a lehető legátgondoltabb választás volt a készítőktől  :frown:. Egyik tábornak sem akartak kedvenzi. De talán kijelenthetjük, hogy Sheryl győzött :D
A Vajrak történetét elég gyorsan letudták és a főgonoszokat is gyorsan átlépték.
Végülis egy full Happy End, egy régebbi rész kivételével.
Majd még alszok rá párat, de most még csak 9/10
Ha jön még egy rész vagy valami és tetszik tuti megkapja a 10-et
Title: Re: Macross Frontier
Post by: chilip on 2008-10-09, 10:10:14
OST 2 (http://tracker.minglong.org/torrents/%5BNipponsei%5D%20Macross%20Frontier%20Original%20Soundtrack%202%20-%20Nyan%20Tora..zip.torrent) ^^
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-10-09, 10:14:10
Kár hogy lemaradt róla pár olyan ami pont kellett volna ::)
Nem baj, azt beszerzem máshonnan :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Xzone on 2008-10-09, 15:02:52
Quote from: White SeeD on 2008-10-09, 10:14:10
Kár hogy lemaradt róla pár olyan ami pont kellett volna ::)
Nem baj, azt beszerzem máshonnan :D

Jaja, azokat már kiadták korábban, külön albumon :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-11-02, 15:31:20
Kis segítséget kérek és véleményt!
Én most elkezdtem szedni a
Macross_Frontier_Ep01_Close_Encounter_[720p,BluRay,x264] THORA

A THORA verziókat. Valaki már nézte őket? Ez már gyűjthető verzió?
Van jobb gyűjtésre érdemesnek tűnő verzió?
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2008-11-02, 15:48:42
Én még nem láttam tőlük semmit.
De majd mondj róla véleményt ha lejött :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2008-11-02, 16:11:52
Quote from: White SeeD on 2008-11-02, 15:48:42
Én még nem láttam tőlük semmit.
De majd mondj róla véleményt ha lejött :D

Én őszintén szólva a GITS (moviek és sorozat) részeket szedtem le tőlük, de nem nagyon néztem bele.
A Macross 1-7ig már lejött és belenéztem.

A grafika nekem nagyon jónak tűnik a felirat pedig nomrális betűtípus (enyhén rózsaszín). A fordítás általában AOGM (nem tudom mit jelent vagy melyik csapat)
Fájl méretek: 470-1000 MB között mozog

ViDEO.CODEC...: H.264 (x264)
RESOLUTiON....: 1280x720
AUDiO.........: Japanese AC3 2.0 320 kbps
SUBTiTLES.....: English ASS  (translation by AOGM,SHS,gg)

De én ezekkel a minőségekkel még mindig bajban vagyok, még fejlődnöm kell, hogy tényleg észrevegyem a HD-k között a minőségbeli különbséget...
Mert ezt is leszedtem: [AonE-Gekkostate-Menclave]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2008-11-03, 00:01:28
Nem néztem még a BluRay ripet, de más filmnél igen jó minőséget produkált eddig a Thoranime. AOGM meg az Aone-G.-Menclave verzió :) Feliratról nem tudok nyilatkozni, de a videó minőségével biztos nem lesz gondod.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: motifator on 2009-03-20, 22:27:26
QuoteWarning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
/me uses Phoneix Down

Végre elkezdtem nézni, már rég felvettem a listára, de a Best of 2008 szavazás miatt vált igazán aktuálissá. No meg pont valamelyik nap olvastam egy régebbi interjút a rendezővel meg Yoko Kannoval, és akkor döntöttem el, hogy ideje megnézni.
Még csak 2 részen vagyok túl, de Yoko Kanno ide, vagy oda, hallottam már jobb JPop-ot, de biztos nekem voltak irreális elvárásaim, vagy totális ízlésficamom van. Ranka moe, de ő mérnöki pontossággal lett über-kawaiira megtervezve, szal azon lepődnék meg, ha ennek ellenére nem lenne aranyos.
A többi karakter valahogy nem tetszik, de lehet, hogy ez a mecha/űropera sorozatok sajátossága, hogy a szereplők számomra túl műanyagok, a reakcióik eltúlzottak, kicsit olyan érzésem van, mintha visszamentünk volna 10-20 évet az animetörténelemben. De ugyanezt éreztem a Gundam SEEDnél is, nem is bírtam egy résznél tovább, de biztos velem van a baj, vagy csak egy kis idő kell a sorozatnak. Mint mondtam Ranka kivétel, ő ennivaló :)

Ja, a grafika király, főleg a CG: a harcok dinamikusak, a mecha design érdekes, és az gonosz marslakók is jól meg vannak csinálva. Lehet, hogy egy 2008-ban egy ilyen nagyszabású animénél már elvárható, de azért meg kell jegyezni, hogy szép lett, na. Most nézem csak, hogy milyen noname stúdiók állnak az anime mögött (Studio NUE, Satelight, kik ezek?), nem semmi, hogy egy ilyet össze tudtak hozni.

Edit:

Közben haladtunk tovább, és valamennyire a véleményünk is változott. Kb. az 5. részre kezdett a sorozat letehetetlenné válni. A Yoko Kanno fikázást is visszaszívom, az OP és az ED igencsak megtetszett, és még néhány insert song is bejött (lol, a Watashi no Kare wa PAIROTTU zseniális :D). Némelyik insert song továbbra is elég gyengécske, az engrishtől is a falra lehet mászni néha, de az általános véleményem a sorozat zenéjéről rengeteget javult.
A sztori olyan, amilyen. Izgi is, meg nem is, klisés is, meg nem is, de egyelőre érdekes, tetszik. Jó benne, hogy azért nem annyira  :wtf:, mint egy Code Geass, cserébe talán nem is annyira izgalmas, de bármikor inkább ezt választanám. Asszem.
A karakterek még mindig elég műanyagok, de valamiért kezdem őket megszeretni őket így is, ilyen plasztik formában. Most következik a 9. rész, még a 10-es is le van töltve, de remélem megtáltosodik a torrentem, mert nem hiszem, hogy ma este 2 résszel kibírom  ^^


Edit2:

Úgy látom, már csak én írok ide, de sebaj, elblogolgatok én itt :D Szal ott tartunk, hogy Ranka Lee éppen kibékítette a Zentraediked az énekével. Hát ezen tiszta szívből röhögtem egy hatalmasat :D  :appl:
Yahk deculture! Magam se mondhattam volna szebben :D
Ez egy meglehetősen  :wtf: rész volt, de nagyon élveztem. Ez a sorozat egyre EPICebb, még a végén megkedvelem az űropera műfajt.
Ja, és felejtsük el a Watashi no Kare wa PAIROTTU-t, a Neko no Nikki ezerszer odaveri :D Gabriela Robin ROCKS!!!  :whoah: :whoah: :whoah: Asszem be kell szereznem egy OST lemezt :D
Title: Re: Macross Frontier
Post by: smash++ on 2009-03-21, 14:40:31
Quote from: motifator on 2009-03-20, 22:27:26
Ez egy meglehetősen  :wtf: rész volt, de nagyon élveztem. Ez a sorozat egyre EPICebb, még a végén megkedvelem az űropera műfajt.
Szerintem egyre jobban fog tetszeni a sorozat és ha nem is kedvenc lesz, de megkedveled.
Mondjuk pár dolog engem már a vége felé kezdett idagesíteni. PL: Ranka :D
Sheryl fan-tól mást nem is lehet várni...

OP ED mindig is nagyon jó volt!!
Title: Re: Macross Frontier
Post by: motifator on 2009-03-21, 15:23:22
Quote from: smash++ on 2009-03-21, 14:40:31
Mondjuk pár dolog engem már a vége felé kezdett idagesíteni. PL: Ranka :D
Na erre kiváncsi vagyok, nekem eddig ő a favorit :D
Ha a Frontierrel végeztem, akkor biztos, hogy nekikezdek a régi Macross-oknak is, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire fog tetszeni.

Azt olvastam valahol, hogy az igazi animefan nem vak, csak megbocsájtó. Ezt úgy kell érteni, hogy tisztában van a szeretett animéje hiányosságaival, hibáival,  :wtf: részeivel, de ennek ellenére (vagy talán inkább ezekkel együtt) szereti. Eddig valahogy így vagyok a Macross Frontierrel is. Ez a sorozat tele van hülyeségekkel, ennek ellenére nagyon bírom, nem is tudom, melyik animével voltam így utóljára. Most így hirtelen a Mai HiME jut eszembe. Annál is végig úgy éreztem, hogy teljesen hülyének néznek, és az orromnál fogva vezetnek, de végig imádtam :D
Most így a sorozat felénél azt mondom, hogy a Macross F nálam nagyon esélyes a legjobb mecha, legjobb soundtrack és a legjobb animáció (bár ezen még gondolkozom) szavazatra a USTEAM Best of 2008-on. Persze a végéig még elronthatják, de remélem nem így lesz :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2009-03-21, 21:04:54
Legjobb animáció azért még mindig a Macross Zero-é, bár annak annyi előnye volt, hogy 5 részes OVA (cserébe 2002-es, tehát komoly technikai hátránnyal indul). Egyébként a Frontier után mindenkéépen a zerot nézd, utána jöhet a Plus, és utána próbálkozz a régi sorozatokkal (első sorozat nagyon régi, szóval kell pár hét kihagyás, hogy emészthető legyen).
Title: Re: Macross Frontier
Post by: motifator on 2009-03-27, 02:20:02
Lol, hogy ennek mekkora nyál vége lett :D Nem baj, azért imádtam :)
A legjobb mecha és a legjobb soundtrack szavazatot továbbra is megkapja, nem sikerült elrontaniuk. Bár a szerelmi szálat kicsit bánom, de számítottam rá, hogy ez lesz (többek között mert valami köcsög blogger jól elspoilerezte nekem valami totál nem kapcsolódó postban vagy egy hete :Eztneked: ).
Mindegy, szerettük, élveztük, nem egy 100/10 szintű epic BEST ANIMU EVAR, de tetszett. Most asszem mégis tartok egy kis szünetet az űropera műfajból, de utána jöhet a többi Macross. Az SDF Macrossra különösen kiváncsi vagyok, sok jót hallottam róla, a gyenge animáció ellenére is.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: SaiyaGin on 2011-01-06, 17:32:17
Itt a második film előzetese (http://www.youtube.com/watch?v=VpzSm0GYXRk)!
Title: Re: Macross Frontier
Post by: nikici on 2011-01-06, 17:43:27
Quote from: SaiyaGin on 2011-01-06, 17:32:17
Itt a második film előzetese (http://www.youtube.com/watch?v=VpzSm0GYXRk)!

Látványosnak ígérkezik ez is. :D Kíváncsi vagyok ki az a menyasszony a végén. Nem lepődnék meg, ha [spoiler]Alto lenne. :rotfl:[/spoiler]
Title: Re: Macross Frontier
Post by: SaiyaGin on 2011-01-06, 20:04:17
Quote from: nikici on 2011-01-06, 17:43:27
Quote from: SaiyaGin on 2011-01-06, 17:32:17
Itt a második film előzetese (http://www.youtube.com/watch?v=VpzSm0GYXRk)!

Látványosnak ígérkezik ez is. :D Kíváncsi vagyok ki az a menyasszony a végén. Nem lepődnék meg, ha [spoiler]Alto lenne. :rotfl:[/spoiler]

:lol:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2011-01-06, 21:34:48
Szerintem csak Sheryl előadás közben.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: SaiyaGin on 2011-01-06, 22:37:59
Quote from: Cobra on 2011-01-06, 21:34:48
Szerintem csak Sheryl előadás közben.

Az nagy trollkodás lenne.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2011-10-26, 18:52:36
Nemsokára kint a Movie 2.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: SaiyaGin on 2011-10-29, 10:48:07
Quote from: Cobra on 2011-10-26, 18:52:36
Nemsokára kint a Movie 2.

Már kijött.
Title: Re: Macross Frontier
Post by: White SeeD on 2011-10-30, 00:16:54
És kár volt érte.
Már megint sikerült megszegnem az elsődleges irányelvet: Ne nézzél olyan múvít, aminek a sorozata jó volt. És ennek a fordítottja is igaz  :ejj:
Title: Re: Macross Frontier
Post by: SaiyaGin on 2011-11-05, 08:42:59
Quote from: White SeeD on 2011-10-30, 00:16:54
És kár volt érte.
Már megint sikerült megszegnem az elsődleges irányelvet: Ne nézzél olyan múvít, aminek a sorozata jó volt. És ennek a fordítottja is igaz  :ejj:

Ha a vége nem tetszett, érdemes lenne felnézned a tvtropes-ra.  ;)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: Cobra on 2011-11-06, 20:00:19
Ez nekem mát túl giccses volt  :falba:
Szerintem már túlzásba vitték az effekteket a 2 koncerten, meg a végén a Vajra-Macross is túlzás volt, még Macross-os mércével is.
Ezektől eltekintve azért jó volt, grafika megint első osztályú, zene meg ugye alap, hogy kíváló :)
Title: Re: Macross Frontier
Post by: SaiyaGin on 2011-11-06, 21:22:48
Quote from: Cobra on 2011-11-06, 20:00:19
Ez nekem mát túl giccses volt  :falba:
Szerintem már túlzásba vitték az effekteket a 2 koncerten

Jó tudni, hogy ezzel nem voltam egyedül.