Main Menu

Code Geass /Spoiler!/

Started by nephotep, 2007-02-07, 04:04:18

Previous topic - Next topic

nephotep

ahogy néztem ennek még nincs saját topicja, bár szerintem böven megérdemel egyet.

az utobbi idök egyik legjobb animéje ( számomra )
nagyon jo a hangulata és bár robotos de nem annyira szokványos mint a többi.
a föhös sem az a tuti jofiu szoval nekem nagyon bejött.
rajzolása szép, és a hölgyek idomait és jol megjelenitik ( na EZ fontos ^^)


alig várom a következö részt ( 20 van, de még csak a 15.et forditották le és csütörtökön jön elvileg a következö...haldoklok addig...)

kinek mi a véleménye?
akinek meg még nincs az nyomás nézze meg :]

Cobra

Nagybetűs címkiírást is megérdemelt volna :) Ha jár erre mod majd írja át plz.
Nekem is tetszik, mint a jelenlegi avataromból látni lehet :)
Az embrek rajzolása nagyon Clamp stílus, ezért elsőre szerintem sokakat elriaszt, de megszokható. Történet nem a legegyedibb, de élvezhető.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

Csak nemrég a téli szünetben találtam rá erre a jó kis animére de vizsgárakészülés heylett azonnal megnáztem az eddig kijött részeket.  :cool:

Igaz hogy ha az alapokig lecsupaszítjuk a szorit nem egy nagy szám, de tetszik, már maga az alaphelyzet is. Anglia Vs. Elnyomott japán. A főhős karaktere meg frenetikus. Végre egy hiró aki ha megkap egy erőt nem bénázik, meg "jajj használhatom e rosszra + mit tegyek mit tegyek"  hanem mindenkit bebüntet. Aki ha feltűnik nem arra gondolunk, hogy "na ebből hogy vágja ki magát" , hanem "Na itt van innentől már nem lessz baj."

Reméllem a végére nem merülnek bele valami nagy moralizálásba. meg tanúságba hanem Zero szépen lezúzza a Britt Imperiumot.

A Moderátornak meg még annyit, hogy lehene egy Spoiler is címben.

Dreamcleaver

Én is remélem, hogy Zero lezúzza az egész császári családot, és sok sok mindenki meghal.  :D De akit főleg nagyon szeretném, hogy eltegyenek láb alól, az Suzaku. Ennyire ingerlő és nyálas f*szt is régen láttam már. Azt se tudja mit akar, csak emozik a sok gyilok miatt, miközben a saját népét írtja. Mindezt miért? Egy pr szép britanniai cici miatt (Yuffie). Shirley-t viszont sajnálom, bár lehet, így jobb neki. Ja és C.C FTW! I'm in love.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Ja. Előbb utóbb jön majd a nagy ledöbbenés, hogy bazzeg a legjobb haverommal harcoltam 26 részen át! (26 rész lessz amúgy?) Moinjuk elképzelhető hogy meghal. Majd amikor rájön az igazságra jól megmenti Zerot és meghal.

Láttad a V for Vendettat? Nekem V ugrik be egy kicsit Zero karakteréről, meg módszereiről. :)

Shirleynek meg majd ha udvarol neki Zero nem kell majd aggódnia hogy az apja megtíltja hogy járjnak. Aki csak magának meg a nagy Zerogyűlületének köszönheti hogy meghalt. - (Nem nem katapultálok, hisz itt áll előttem Zero! )

Az amnéziás lány viszont érdekes. Leglább ez felkínált neki egy javulási lehetőséget. :)  Monjuk ha megismeri a népet elég kicsi az esélye. hogy az emlékei visszatérése után (amire 100% az esély) ugyanolyan japógyűlölő legyen mint volt.

Darkstar

Öhm, Orange-kun (elvileg) életben van, nem? Ő volt az, aki nem katapultált. Vagy  elmulasztottam valamit?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dreamcleaver

Igazából én is lemaradtam. Nem vágom ki Shirley apja, és mikor is ölte meg Zero, de lusta vagyok újranézni, majd kiderül remélem.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Shirley apjáról csak annyit tudunk meg, hogy eltemette a sárlavina, és ott halt meg. De látni egy részben se láttuk őt, még az se biztos, hogy az egyik Knightmare-t vezette. Orange-kunról meg azt mondták a 14 vagy 15. részben, hogy meghalt (ott volt a halotti listán), bár csak annyit láttunk, hogy összeesett.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Szvsz csak az eltűnése miatt nyilvánították halottnak. Különben nem sok értelme lett volna, hogy a robbanás után még mutatták élve.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Prof. William

Akkor kicsit megkevertem de aki nem akart katapultálni az tuti meghalt, mert bár kilötte a katapult de addigra már konyec...

Darkstar

Miután katapultált, még élt, kimászott egy útra és vmi teherautó előtt esett össze, azóta nem hallottunk róla. Ő Orange-kun (franc se tudja a rendes nevét :D)
[spoiler][/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Prof. William

Ilyen névvel nem érdemli meg hogy éljen.

Pedig úgy emlékeztem hogy valaki meg is jegyzi hogy "- Bazz kinyírta? Ki ez a fickó?"

Nem baj ami késik az nem múlik. Már eleve a 3 rész elején hogy kicsinálja a vezért. Sztem ha O-kun túléli akkor max a következő Zero-val szembekerülésig húzza. :)

chilip

ki szedte le az OST-ot? nekem már lent van :D All hail Britannia! az a szám nagyon ott van, no meg a Masquerade (meg az op/ed-ek nagy része, de az alap  :Kiraly:)

Puru²

Üdv all  :hopp:
Egyszerűen annyira nagy favorit nálam a CG hogy muzsáj hogy itt lőjem el az első  Usteam kommentemet . :jee:
Amúgy szólok hogy kint van a 16 rész és.... és ....
[spoiler]iszonyat kész ,Mao überel megint mindent[/spoiler]


chilip

#14
már írtam másik topicon, h. kinn van. sajna utána készült ez a topic. egyébként üdv a fórumon  :tezsvir:

edit: Lelouch of the Rebellion Picture Book (DVD extra)

Puru²

 :oops: akkor erről lekéstem  :redface:

Amúgy végre Suzakuról is kiderült pár dolog ,most legalább tudjuk mitől olyan emo kölyök .Ami viszont most jobban érdekelne az CC valódi neve ,valaki nem tud anime szájról olvasni ?  :muhahah:

Darkstar

FUCK
Miért kell Mao-t állandóan megölni. És ez már sokkal inkább olyan nem visszatérős halál volt... Pedig ő az egyik legnagyobb arc a sorozatban.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Elég vad rész volt, elég sokminden kiderült belőle, illetve lett pár újabb rejtély. Preview alapján következő résztől meg az ellenállás komoly technikai fölényben lesz a britekkel szemben, most már ők fognak fejvesztve menekülni  :D
OST-ből nekem is az All Hail Brittania meg természetesen az outro zenéje tetszik a legjobban.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dreamcleaver

Hát a 16-os rész elég uncsi volt. Semmit sem rakott hozzá a sztorihoz, sztem filler volt. Reméltem a brit amnéziás csajszinak látok még többet a cicijéből, de nem, pedig nagyon nagyon tetszenek.  :redface: :rotfl:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Vigyázz Dreamcleaver, vagy CC-sama téged is előreküld :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

#20
Mondjuk Mao kicsit iritált hogy miért nem bír belehalni a rendörségi sortűzbe, de talán most már ennyi elég volt neki.

Monjuk ezt nagyon imádtam, hogy az elején az ellenlállás pár kiszuperált háborús fegyverel nyomult, és az önelégült brittek kb 2 perc alatt mosták le őket a színről, aztán mióta egy bizonyos Zero nevű uriember a vezérük egyre jobban kezdik felvenni a tempót és fordul a kocka. Reméllem a végén valami akkora vereséget mér a brittekre, amiból már nem tudna magukhoz térni. Monjuk hazavágja az engedetlen Japán véres megregulázására küldött teljes Britt flottát és kénytelenek lesznek elsimerni őt a főnöknek.

És mikor egy provincia felszabadul a II. Vh mintájára mindenmütt lázadások robannak ki, Zero megjegyzi hogy a munka még nem ért véget majd vigyorog egy kúlat és The End. :)  Esetleg majd egy 2. szezonban megnézhetjük hogy zúzza porba Britannia többi részét is.  Vagy megmérgezi a pizzaszállítmányokat és minden Britt meghal. :)



Amúgy a Brittek nem akarnak perleni ezért? Elég előnytelenül vannak beállítva. :)

Dreamcleaver

Sztem a "Britannia" és a "britannian" kifejezések nem léteznek igazából. Mert ugye ahol a britek élnek, az az Egyesült Királyság (United Kingdom), ezen belül Anglia (England), ahol az angolok. A "britannian" kifejezésnek pedig a "british" lehetne a legközelebbi megfelelője. Szal tiszta, hogy ez egy stilizált, sci-fi kreálmány, bár mindenkinek világos, hogy a brit gyarmatbirodalom képzetén alapul. Mondjuk nem értem a japánok miért őket választották, mikor Japánt az USA kényszerítette kikötőinek megnyitására, és a II. VH-ban is az USA szállta meg. Persze ahol kereskedni lehetett, ott voltak az angolok is mindig, de nekik inkább India és Kína volt a profiljuk.

Szal egy szó mint szász, ninvcs mire föl perelnie a briteknek.  :smile: Sztem...

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

balu0

gyerekek, én megnéztem most a 15 részt, hogy láttam ezt a topikot, de nagyonjó...

alig várom a folytatást :D

Cobra

Már kint van a 16. is subosan :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Flaser

Quote from: Dreamcleaver on 2007-02-07, 17:48:02
Mindezt miért? Egy pr szép britanniai cici miatt (Yuffie).

Egy régi villanykaros bölcsesség:
"Két dolog érdekel a világon. Az egyik az állapottér elmélet alkalmazása az integrált rendszerekben, a másik a pina."

Quote from: Dreamcleaver on 2007-02-08, 16:46:51
Mondjuk nem értem a japánok miért őket választották, mikor Japánt az USA kényszerítette kikötőinek megnyitására, és a II. VH-ban is az USA szállta meg. Persze ahol kereskedni lehetett, ott voltak az angolok is mindig, de nekik inkább India és Kína volt a profiljuk.

Szal egy szó mint szász, ninvcs mire föl perelnie a briteknek.  :smile: Sztem...

A világ "legjobb gyarmattartói a brittek voltak". Azaz a világ legnagyobb szemétségeit ők (is) csinálták.
Ellentétben a harmadik birodalommal és a mi töketlen USA-nkal; ők "jól csinálták" a fajirtást (fajirtás? olvass utána az hová lettek az ausztrál őslakosok....vagy az amerikaiak :bsd:): egyszerűen senki nem maradt aki emlékezne a népekre (a kiírtóikon kivül).

A klasszkus britteket tenni meg a gonosz birodalom urainak szerintem abszolút jó húzás; hogy felfedje a nyugati kultúra eltemetett "kultúrált" brutalitását és álszentségét.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Prof. William

Ráadásul japánban 20xx-ban koppra azt csinálják mint Ausztráliában, inidában és a többi gyarmatukon. Pusztítják azemberszámba nem vett lakosságot. ÉS mivel ők a világbirodalom senkinek sem tűnik del hogy rossz. Na de majd Zero. :)

Monjuk az a durva hogy szerintem ha ismét felemelkednének világbirodalonná, úgy hogy senki sem mondhatna ellen nekik, biztos ugyanúgy csinálnák. :) A történelmet a győztesek írják. Na meg Zero. :)

Draconire


Cobra

Most nézem kijött egy v2 a 16. részből.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Draconire

Quote from: Cobra on 2007-02-09, 15:21:59
Most nézem kijött egy v2 a 16. részből.
"Someone has released a fake episode 16 v2 with our [gg] tag on TokyoTosho. It's not ours.

You can tell by:
#1: Torrent description says, "v2 now with moar VLC support". You should know us better than that.
#2: Torrent is hosted at datorrents.com.
#3: QUALITY IRC linking in that Tosho post.
#4: There's nothing about it besides this news post on the webpage.
#5: It's also not on any IRC bot.
#6: Lythka, the person who made the v2, is not in our group.

Download it if you want, but we don't take any responsibility for whatever it is.

Edit: It appears the fake has been removed from Datorrents and TokyoTosho. Oh well.
"

Cobra

#29
Közben én is olvastam :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !