Hayate the Combat Butler /Spoiler!/

Started by Manitu, 2007-04-16, 23:25:41

Previous topic - Next topic

Manitu

Úgy vettem észre, akad néhány ember rajtam kívül is, akiket érdekel ez az anime, hát mért ne lehetne ennek is egy saját topicja? Részemről már vagy fél éve türelmetlenül vártam a kezdetét, hogy mit hoznak ki az egyik kedvec mangám animeváltozatából.
A főszereplő Hayate, egy meglehetősen starapabíró, és meglehetősen szegény 16 éves srác, akit karácsony alkalmából a szülei eladnak a maffiának. Menekülés közben úgy dönt ő is átáll a sötét oldalra, és emberrablással próbálja előteremteni azt a kábé 150 millió yent, amivel szülei a maffiózóknak tartoztak. Természetesen elszúrja, és ahelyett hogy elrabolná áldozatát, megmenti egy másik emberrablótól :D Közben biciklivel legyorsul egy 120-al száguldó autót, elgázolja az ominózus autó, satöbbi... majd a megmentett lány, Nagi, aki mellesleg dúsgazdag, felfogadja lakálynak.

Figyelem! Az anime nagy mennyiségű lolit tartalmaz! :lazza:

Nos, beleírtam ugyan a címbe a spoilert, biztos ami biztos, bár nem hiszem, hogy sok jelentősége lenne, lévén a történet nagyobbnál nagyobb idiótaságok egymásutánjából áll, nem nagyon van mit spoilerezni.

Téma adott. Discuss!




Azt kell mondjam, nem csalódtam benne, remekül átjön a manga hangulata, néhány új poént is beleültettek, a szinkronhangok meg zseniálisak. Kugimiya Rie mint Nagi a lehető legjobb választás volt, igaz, kicsit már sztereotip, de ha tsundere loli kell, akkor csak ő jöhet szóba :D Btw, én imádom a hangját :D A narrátor, (Wakamoto Norio) stílusán meg feküdni lehet a röhögéstől.
Az egyedüli, ami nem tetszik, az a kis cenzura figura, kicsit illúzióromboló, meg elrontaja néha a poént.

Oh, és a sípolások! A mangaka notóriusan használt jogvédett márkákat és neveket engedély nélkül, úgyhogy sokat fogunk még vele találkozni :) Ha valaki rájött, hogy a mostani epizódból mit sípoltak ki, az ossza már meg velem, lehet, hogy csak én vagyok műveletlen, de nem sikerült rájönnöm, a mangából meg már nem emlékszem erre :redface:


Cobra

Első rész után elég gyengének találtam, de a második már jobban tetszett. Harmadikat majd holnap nézem meg és mondok véleményt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kelvor

Épp ideje volt egy topicot nyitni ennek a   :muhahah: animénak. Tavasz egyik legjobbja, komolyan :D Még csak most töltöm a 3. részt, aztán majd írok róla valamit. Az első 2 részről már írtam egy postot a másik topicba, most lusta vagyok még1x bepötyögni.

Egyébként az még semmi, hogy felgyorsul 120 km/h-ra, de amikor a cselédlány ezt próbálja beadni az öregnek..mit lehet erre mondani? ***dam robot :lul:

Remélem sokan leszünk itt és igazi lazulós topic lesz  :lazza:

chilip

Quote from: kelvor on 2007-04-17, 01:04:21
Remélem sokan leszünk itt és igazi lazulós topic lesz  :lazza:

:lazza: JEEEEEEE~

kicsit belerondítottak a beszélő tigrissel, de annyi baj legyen, a robotos rész kárpótolt... :D

Manitu



Solid Snake

Manitu ismertetője és néhány ember eddigi véleménye alapján én is leszedem, kár lenne kimaradni egy ekkora ökörségből!  :muhahah:

motifator

Nekem is tetszik a sorozat. Nem az a tipikus best animu evar, de részenként eddig volt 2-3 olyan poén, amitől lefordultam a székről, ezért már megéri nézni. Kiváncsi vagyok, mit hoznak még ki belőle.
Úgy látom ennél az animénél is kisérleteznek a szerkesztéssel (én már nem is emlékeztem arra a robotharcra, ami az első rész elején kezdődött, és a harmadik rész végén visszatértek rá).
Kiváncsi vagyok, hogy később is fog-e így ugrálni az időben, bár eddig úgy néz ki, hogy történet helyett random ökörködésekre számíthatunk, ami persze nem feltétlenül baj.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kelvor

Tama :lol: Naná, hogy jófej :D  Egyébként volt ebben a részben is csillagozás bővel, az egyik szerintem a Sony volt, amikor azt hitte Tama-ra, hogy valami új játék :D A másikat nem értettem, valami anime szereplő neve lehetett. Nursing Robot 8 harc meg...ott jókat röhögtem, főleg mikor vízzel akarta legyőzni Hayate, erre a robot: Japan's waterproofing treatment is the best in the world :D

Jó kis rész volt ez is, a vége meglepett, mert rohadtul elfelejtettem azt a mecha-harcot :smile:

Manitu

Quote from: motifator on 2007-04-17, 13:15:44Úgy látom ennél az animénél is kisérleteznek a szerkesztéssel
Na ja, a harmadik részig a manga első kötete ment le, a következő rész meg előzetes alapján a 4. kötet egyből :eek: Ki ne hagyják kedvenc Izumi-chanomat :bruhuhu: De nem, az nem lehet, benne van a stáblistában :D

kelvor: na az a másik érdekelne, hogy mi volt. Gondolom valami átváltozós szuperhős karakter.

A ház se semmi. Playstation room, Dreamcast room, N64 room  :lol:


kelvor

Ja, a ház felépítése nem egyszerű :lol:  Amiről beszélgettek, nekem a Maburaho ugrott be, de mivel nem láttam nem tudom, hogy hívták a főhőst, csak az alap storyját ismerem és abba valami ilyesmi volt, hogy x alkalommal tudja használni a képességeit.

Izumi-chan? Jól hangzik :D

LuckyDingo

Quote from: Manitu on 2007-04-17, 17:46:23
kelvor: na az a másik érdekelne, hogy mi volt. Gondolom valami átváltozós szuperhős karakter.
A ház se semmi. Playstation room, Dreamcast room, N64 room  :lol:
Az tuti hogy a Sonyt sípolták, az átváltozós karinál megkockáztatnám Freezert /Frieza stb.. a DBZből/, de csak tipp :D

Jah érdekes szobák, de akkor már aktualizálhatták volna a konzol típusokat :D Mondjuk így is lol :D

chilip

hiányoltam az idióta télapót  :frown:

kelvor

Quote from: chilip on 2007-04-17, 20:06:19
hiányoltam az idióta télapót  :frown:

Elég elborult szövege van neki is, biztos lesz még benne :D

Solid Snake

3. részen túl vagyok. Ekkora marhaságot régen nem láttam.  :muhahah:

Nursing Robot 8 rakétái és Klaus "It must be a protection against stalkers" reakciójánál kész voltam.  :appl:
A beszélő macska már sok volt.  :haha:

A Preview-nél pedig felcsillant a szemem: OMG, ezek a Metal Gear Solid-ot készülnek kiparodizálni a következő részben?  :hopp: :hopp:

kelvor

Nem tudom, mert nem nagyon  ismerem az MGS-t.  :smile: Tama meg egy jófej kiscica. :D

Christian

Ha MGS paródia lesz akkor elvárom azt is,hogy valakiről kiderüljön,hogy csak computer program :D

minuszmiki

Na, az Eclipse lesubolta a negyediket, úgyhogy most majd kiderül minden. :) (Tokyotosho-n megtaláljátok)

kelvor


siklara

Quote from: Manitu on 2007-04-16, 23:25:41Az egyedüli, ami nem tetszik, az a kis cenzura figura, kicsit illúzióromboló, meg elrontaja néha a poént.
Agree, rettentő idegesítő volt már az első részben is, miután Hayatét kivasalta a kocsi...

Quote from: Manitu on 2007-04-17, 17:46:23A ház se semmi. Playstation room, Dreamcast room, N64 room  :lol:
IMHO az anime eddigi legjobb poénja volt, fetrengtem tőle :rotfl:

Annyira nem tetszik a sorozat, hogy évek múlva is megemlegessem, de egész kellemes kikapcsolódás. ^^
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat."
(Anonymous)

Zsiga


Cobra

Most néztem meg a 4. részt és engem valahogy nem fogott meg ez a sorozat. Nem mondom, hogy rossz, de a HiMM, ES, BPS nekem jobban tetszettek.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Manitu

Ezt most nehezen sikerült dekódolnom... mit értesz ES alatt?

Quote from: Zsiga on 2007-04-23, 23:36:58
4. :appl:
:tezsvir: Hinagiku nagyo aranyos lett :D Az előzetesben valahogy nem tetszett a hangja, de most nagyon a helyén volt szerintem :jee:
És a következő részben már lesz Isumi :D


LuckyDingo

Quote from: Cobra on 2007-04-23, 23:53:26
Most néztem meg a 4. részt és engem valahogy nem fogott meg ez a sorozat. Nem mondom, hogy rossz, de a HiMM, ES, BPS nekem jobban tetszettek.
Én is így vagyok vele.. eleinte tetszett az elgondolás, hogy egy agyatlan baromságot besűrítenek, de mostmár zavaró, hogy semmi érdekes nem történik és csak végigtekertem a 4.részt  :S Részemről befejeztem :S Lehet jó animét csinálni történet nélkül /de ez nem az és nincs benne semmi olyan amiért jó lehet.. még a humor se az igazi, "csöppet" erőltetett/

Cobra

ES=Excel Saga, HiMM=He is My Master, BPS= Battle Programmer Shiraze
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Manitu

Kösz. A másik kettőre mondjuk rájöttem... Excellel valóban nem egy súlycsoport, nem nagyon lehet összehasonlítani a kettőt. Abban mondjuk tényleg ütősebbek a paródiák. HiMM-t szvsz mérföldekkel veri viszont. A Battle programmert meg nem láttam.


kelvor

Kicsit lemaradtam, de megnéztem én is a 4. részt. Madaras jelenet volt a legjobb, komolyan :D Amilyen pofát vágtak azok a repkedő izék :D  Hinagiku meg :angyali: Nagyon kawaii.  Isumi volt az a félénk lányka az előzetesben?

Christian

Nekem bejött a 4. rész...főleg a Metal Gear Solidos részek voltak viccesek :D Szerintem jó kis paródia.


Manitu



Draconire

#29