Main Menu

Manga ismertetők

Started by chilip, 2008-06-15, 17:57:28

Previous topic - Next topic

NLZ

#30
Yankee-kun to Megane-chan
comedy, school life, shounen


Epic epic is epic. Két főszereplőnk Daichi Shinagawa és Hana Adachi mókás gimis történetét mutatja be. Shinagawa egy tipikus rosszarcú suhanc, de igazából nem rossz ember, még ha mindig morog is. Adachi meg a meglehetősen tompa agyú osztály képviselő, akiről hamar kiderül, hogy elég balhés csaj volt, és most szeretne megváltozni.
A kezdetekben Adachi noszogatja Shinagawát, hogy töltse ki a kérdőívet, meg hogy jöjjön el a suli napokra az osztály programját szervezni, de hamar összerázódnak és mindenféle kalandban vesznek rész. Sok közös van bennük, mindketten rossz tanulók, meg Shinagawa élvezi is, hogy mindig foghatja a fejét Adachi hülyeségei miatt. Sokszor van deformált rajz az ilyen facepalm jeleneteknél, de az olyanoknak, mint én, akik imádják az ilyen humort, azoknak elsőosztályú darab.  Persze Shinagawa szép lassan kezd érzéseket táplálni Adachi iránt, hisz szemüveg nélkül helyes lányka, és az érzés valószínüleg kölcsönös is, de a mangában nem a romantika a hangsúly, szal max kis pironkodásokat fogunk látni, esetleg a manga legvégén összejönnek, ha egyszer befejeződik. A baráti körük persze szép lassan bővül, így új hülyék is bekerülnek a képbe főbb szereplőként.
Minden fejezet meg tud nevettetni, csoda hogy még nem hallottam róla eddig. 10/10
[reserved]

NLZ

#31
Onani Master Kurosawa
Adult, Comedy, Doujinshi, Drama, Ecchi, Mature, Psychological, Romance, School Life


Egy magába fordult középsuli srác története és gondolatai, és végül jellemfejlődése, miközben egy  kissé obszcén hobbival bír főhősünk. Nehéz írnom a műről, mert még hatása alatt állok. Mangafoxos tagok kissé furcsák, inkább az adult és a psychological tagok, amik igazán helyt állnak, de azért meghagytam mind.
A történetünk úgy kezdődik, hogy főhősünk, Kurosawa napi rutinban kiveri az elhagyott női mosdóban. Személye az osztályban jelentéktelen, nem nagyon barátkozik, de ellenségei sincsenek. A helyzetet élvezi is, alapvetően utál és lenéz mindenkit. Míg egy nap elege lesz, hogy az osztály legkisebb és leggyávább lány tagját, Kitaharát folyamatosan durván baszogatja néhány nőstény. Bevetve a fegyvert, amivel a legjobban bán, összegecizi a főkolomposok ruháját titokban, így azok pánikolnak egy sort, nem tudnak senkit se megvádolni emiatt, hisz Kitahara nyilvánvalóan nem tehetett ilyet. De a cél el lett érve, innentől kezdve visszafogták magukat. Ám ezzel nem lett vége az eseménysornak, mert az elkövetkezendő napi rutin közben megjelenik a női mostóba Kitahara, és megkéri a WC fülkébe zárkozó Kurosawát, hogy segítsen nekik bosszút állni másokon...
A rajz elég szokatlan, mintha egy vázlat lenne az egész, de azért részletes, jól nézhető. A hangulatot is remekül követi, néhány rajz nagyon erőteljesre sikerült, így kivállóan át lehet érezni főhősünk gondolatait.
A sztori maga tényleg elég szokatlan, a vége felé kezd nagyon eldurvulni, hatalmas jellemfejlődésnek lehetünk tanúi, ami végül egy kellemes és megnyugtató lezárást kap. Talán még picit sokat is, de nem zavaró egyáltalán, jó érzés végig olvasni. Érdemes mindenkinek végigolvasni, ha más miatt nem is, az elején lévő JustAsPlanned grimaszok miatt, aztán a történet úgyis magával ragadja. Alapvetően mindenkinek ajánlom, kivéve talán az elvadult moetardoknak, de még talán nekik is jót tesz némi komolyabb olvasmány. 10/10, határozottan.
[reserved]

chilip

Laon
action, comedy, ecchi, manhwa, mystery, shounen, supernatural


A 9 farkú róka egy feldolgozása a koreai mondakörből, ebből eredően manhwa-ról írom az ismertetőt. Adott a 9 farkú rókadémon/isten, Laon akit a nagyanyja átver és elveszi a 9 farkát, majd elszórja a világban. Laon a 9 része után ered és megpróbálja visszaszerezni őket úgy érkezve e világra hogy semmit nem tud róla. Így találkozik rövid idő után egy újságíróval aki nem emlékszik a múltjára és sok mindent megadna azért hogy tudja azt.

Van benne vér, halál, de poénok is (mondjuk nem a hasfalszaggatóak). Jól keveredik az egész a shounenes powerlevel szarság nélkül. A főhős, Laon azt csinál amit akar, olyan mint amilyennek a rókákat beállítják és ahogy szerzi vissza a farkait, úgy válik egyre ravaszabbá és okosabbá. Eddig tetszik, ameddig kinn van addig 2 farkat szerzett vissza. Ja meg míg nincs meg minden farka addig instabil, mivel isten szintű lélek volt így ereje nélkül a hely határozza meg milyen nemű :D

chilip

#33
Allumage
action, drama, one shot


Oneshot egy kaszkadőrnőről, aki színésznő akart lenni egész életében de eddig csak kaszkadőri melót kapott, mert ahhoz nagyon értett. Mikor végre megkapja álmai melóját, előtte hazamegy japánba mert a testvére nősül, de ekkor balul sül el valami....

a vége jó volt, kerek sztori, nekem tetszett. Egyedül az volt nagyon hihetetlen hogy 2x mekkorát ugrott a csaj de be lehet ezt mesélni annak hogy kaszkadőr..... és kicsit  hunyorítasz hozzá :D

chilip

#34
hát ide is rég írtam :D

Title: Suki-tte Ii na yo
Alternate Title: Say I Love You

Categories: comedy, mature, romance, school life, shoujo

Antiszoc lány felkelti az iskola szépfiújának az érdeklődését. Sztori nem nagy szám és háttérsztorik egy része is elég meh, de jó volt olvasni. Egyszerűen jó érzete van az egész mangának. Olvastatta magát na :D Igazából ami tetszett még külön kiemelve hogy van mélysége a karaktereknek, mindig tudod miért ilyenek. A szex se tabu benne. Valóságos érzete van az egésznek, semmi hókuszpókusz nincs benne.

chilip

#35
Utopia's Avenger
Action, Martial Arts, Sci-fi, Seinen, Supernatural


Miután létrehozta az utópiát egy falu képében, eltűnt a legendás harcos Hong Gil-Dong. Ezután lassan feledésbe merült a neve és élvezték a névtelen békét. Egy nap ismeretlen harcosok lerohanták a falut és lerombolták teljesen. Most visszatért a legenda hogy a falut újraépítse és ha lehetősége van rá bosszút álljon. Első lépés az újjáépítéshez a pénz. A történet ott kezdődik hogy egy gazdag kereskedő elrabolt lányát kiszabadítják pénz fejében, csak épp nem tudják hogy a leölt emberrablók egy nagy zsoldosbandának az alacsony szintű tagjai...

Az art szép, kicsit sok a pew-pew kí támadásokhoz mérten de elmegy még simán. Eddig jópofa, nem egy árnybíró de nem rossz. És még lehet belőle az a szint is, megvan rá a lehetősége.

chilip

Jio to Ogon to Kinjirareta Mahou
Jio and Ougon and the Forbidden Magic
Action, Fantasy, Shounen, Supernatural




   Jio árvaként került Iregaura kezei alá mint tanonc a mágia tudományában, de az öreg nem volt hajlandó ténylegeset tanítani neki. Kénytelen volt ezért magától tanaulni, és képességei addig vezették hogy megalkotott egy varázslatot amivel a virágokat tudja pár másodpercre virágba borítani (mutatva hogy milyen jellemű is a srác aki folyamatosan csak harcról és hírnévről tudott beszélni egy elzárt toronyban). Mikor aztán a mester elhuny, 2 átkot, köpenyét és sapkáját (ami óvja a tűz ellen) és könyveit hagyja a fiúra aki nem lehet több 10 évesnél. 2-4 év alatt (nem tisztázták mennyi idő telt el  :confused:) kiolvassa a könyveket melyek őt érintik és útrakel a nagyvilágba semmit sem tudva róla.

   A sztori így elsőre nem tűnik nagy számnak de olvasatta magát. :) Az art szép és igényes véleményem szerint. Érdemes sztem próbát tenni vele.

NLZ

#37
nekróóóóó
Molester Man

(semmi jó fotó nincs)
Comedy, Doujinshi, Drama, Romance, Slice of Life

Egy állítólagos igasztörténeten alapuló sztori, amiben is egy huszon éves otaku srácot tévedésből zaklatónak hisz egy lány, de végülis rendezik a félreértést és barátságba kerül vele és a barátnőivel is.
A történetről annyit, hogy ezt anno 2chanre írta ki egy helybéli lakos, napról napra. Elvileg akár igaz is lehet, mert nem találtak rajta fogást. Ezt mangásította végül meg Yoko, aki az Onani Master Kurosawa rajzolója is volt. A sztori leírásából adódóan végig a srác szemszögéből látjuk a sztorit, követve a gondolatait, meg a hogy 2chanen kér segítséget, úgyhogy végig lehet követni a személyiségfejlődését.
Rég élveztem már ennyire mangát, némelyik résznél hangosan röhögtem (Sachiko xD) és az utolsó negyedét pedig végigizgultam. 10/10 gondolkodás nélkül.

Ha valaki érdeklődését esetleg felkeltettem, akkor ajánlom, hogy a scanlator oldaláról olvassa, vagy legalábbis nézze meg a postok megjegyzését, mert ad egy kis extrát, továbbá BGM-et is ajánl a vége felé, ami hozzá tett a hangulathoz. :)
http://boonscanlations.blogspot.de/search/label/Molester%20Man
[reserved]