Main Menu

D.Gray-man

Started by Alkyra, 2006-10-03, 19:54:29

Previous topic - Next topic

Alkyra

Ez egy eszméletlen jó manga alapján készülő anime. Én már nagyon régóta olvasom s a One Piece mellett ez a másik nagy kedvencem(meg a BleachXD).

Itt egy rövid leírás a mangáról.^^

Akuma, monsters born from dead souls mistakenly recalled by their loved ones to the living world, are the weapons of the Millenium Earl, who is intent on the destruction of the world. Allen Walker has been cursed with an anti-Akuma weapon as his left arm and an eye that sees the former soul of the Akuma since his youth. He is also one of the few who contain "Innocence", a substance that allows him to kill Akuma and fight the Earl. With these powers, he joins the Black Priest Organization as an Exorcist and sets out with other Exorcists to stop the Earl's attempts to annihilate the human race.

http://bt.saiyaman.info/download.php?id=2791&file=%5BS%5EM%5D+D.Gray-man+01+RAW.avi.torrent

Itt az első rész RAW-ban. Nekem nagy reményeim vannak a sorozattal kapcsolatban.
Egyb. néhol meglehetősen durva(a manga legalábbis) szal azért csak erős idegzetűeknekXD

u.i.: további itt egy barátom által készített fan oldal: http://dgm.extra.hu
Akit komolyabb érdekel a dolog az mindenképpen nézzen be oda.:)

Kira

Yay! Dgm topic!
Nos a manga zseniális, az anime meg nagyon bejövős X3 Csak győzzem várni a folytatást XDD
Aren-kun  :cool: (bár a hangját szokni kell)!

SpawnOfHell

Nekem is a 2. kedvenc mangám a Bleach után! Ma néztem meg az 1. részt, amit bnőmmel már nagyon régóta vártunk! :D Tényleg eszméletlen jó, és az anime is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.^^ Allen és a Gróf hangja kicsit fura, de majd megszokjuk őket! :P A zene gyönyörű, az OP és ED is fantasztikus lett! Nagyon várom a következő részt! :appl: :jee:

Bishop

ez engem is édrekel de még várok pár részt aztán kezdek bele remélem télleg jó manga-t ugyanis nem olvasom


kikuchiyo

Megnéztem ezt is (az első részt mármint), a maga infantilis módján tulajdonképpen szórakoztató...
...mondjuk voltak benne vicces jelenetek, pl. mikor mondja a tiszteletes a lánynak, hogy "ne félj, az Úr nem hagyja cserben azokat, akik hisznek benne", erre leszakad a csillár és kilapítja a lányt.
Nem teljesen érdektelen vizuális szempontból sem, de én nem valószínű, hogy tovább nézem.
Failure is the default option

Kira

Máris van hozzá felirat?! Hát ez király!!! :D *megy és letölti*

Alkyra

Hehe. Egész jól meg van csinálva, bár Alen hangja tényleg egy kicsit fura.:)

chilip

 :cool: bár az op és az ed (inkább az ed) nem tetszett annyira

Sancho

Igéretesnek tünik az anime... Sajna a mangához még nem volt szerencsém... de szándékozom potolni... :)

Manitu

Nézhető, csak olyan Batman fealingje van. Azt a pingvinszerű fószert nagyon nem csipáztam. Meg a főszereplő srác hangját se.
Kíváncsi voltam rá, mert nagyon hypeolják a mangát, megnéztem, de ennyi elég is volt belőle. Ez után már a manga sem érdekel annyira, ez nem az én stílusom...


Kira

Quotepl. mikor mondja a tiszteletes a lánynak, hogy "ne félj, az Úr nem hagyja cserben azokat, akik hisznek benne", erre leszakad a csillár és kilapítja a lányt.
a mangában még jobban jön le a dolog, mert ott egy széééép naaaaagy vas kereszt lapítja ki a csajt ^^; (ami mellesleg nekem jobban tetszett...ez a csilláros dolog nem volt egy jó ötlet)

QuoteIgéretesnek tünik az anime... Sajna a mangához még nem volt szerencsém... de szándékozom potolni...
Érdemes, nagyon, de nagyon jó a manga X33

QuoteNézhető, csak olyan Batman fealingje van. Azt a pingvinszerű fószert nagyon nem csipáztam. Meg a főszereplő srác hangját se.
Kíváncsi voltam rá, mert nagyon hypeolják a mangát, megnéztem, de ennyi elég is volt belőle. Ez után már a manga sem érdekel annyira, ez nem az én stílusom...
Batman feeling? Oo A denevérek miatt? :P Igazából ez csak egy kis bevezető. Innen a főhősön kívül már senki sem lesz a második részben (és általában a többiben). Szerintem még egy részt érdemes lenne megnézni belőle, az még aranyosabb lesz a bemutató alapján ^^

Engem a manga főleg az fma-ra emlékeztetett... Allen és Edo között elég sok a hasonlóság :3

Lythis

kihagytál egy kötőjelet a címéből vazz...

Bishop

Megnéztem az első részt és nem rosz kicsit ilyen Bleach és FMA között van.Ez Akuma viszont kicsit bonyolultra sikeredett de mind1 csak siessenek a subbolással mert már szivesen nézném

Draconire

err...izé, még csak ez az egy rész van kint afaik, szóval nem tudnak sietni a subbolással   :redface:
+meg kell jegyezni, elég gyorsan megcsinálták ezt a részt, szóval nem hinném, hogy a jövőben majd sokat kell várni ;)

Lythis

Azért megjegyezték, hogy lesz v2 az első részből... szóval arra is kíváncsi vagyok.
Persze jelenleg jobban zavar, hogy az OP single-re decemberig várni kell...

Member

Az első rész alapján nekem nagyon átlagosnak tűnik, mintha a Bleach-et (poénkodás, képtelen harcstílus) mixelték volna az FMA-val (kissé idétlen jellegű ellenfelek, halálmotívum, mint a dráma egyetlen eszköze). A főhős hangját képtelen vagyok megszokni...

Cobra

Pedig a leírás alapján nekem is az FMA jutott eszembe először :) FMA+Chrno Crusade+Hellsing :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

nem te hoztad fel... pusztán a keze miatt biztos voltam benne, hogy valaki fel fogja hozni...
Itt legalább nem jönnek az equivalent trade-es maszlaggal, amitől idegbajt kapott az ember már az első 10 részen belül is...

Bishop

de az FMA elvileg második világháború, D. Gray-men meg 20. század eleje 19.század vége szóval egy durva 40-50 év eltérés van

Lythis

19.sz vége.
BTW: hogy az FMA sem második vh, az hótsicher imho... inkább első vh vége felé/20-as évek elején játszódik. (habár ott a világ már nagyon eltér ettől...)

Member

FMA első világháború után játszódik.
És nem a kezéről jutott eszembe az FMA (Edward automail-je ennyire nem béna), hanem a főhős karakteréről meg az ellenségről.

Lythis

Na azok azok, amikről nekem tuti nem (err.. had ne mondjam, hogy nekem mi...^^'). A főhős karakteréről? Ehh.. na ez nagyon nem (jó, neki is van táskája, wow...)
Az ellenségesdit viszont kifejthetnéd, mert ez akárhogy nézem, nekem nem akar összeállni... a Bleach-el még simán, de az FMA-val? O.O

Member

Pedig ez a kissrác is tipikus jófiúnak tűnik, aki nagyonis szereti már az elején bemutatni, hogy mire is képes. A hangjuk is hasonló.
Az ellenségekhez ugyanúgy kitaláltak valami kissé felesleges hablatyot, hogy miért is ilyen hűdedurvák és még ott van mögöttük egy rejtélyes vezető, akit valahogy ugyancsak nem lehet komolyan venni.

Alkyra

S ezt te egy részből szürted le? Gratula...

Member

Mivel eddig egy rész jött ki és mangát nemigen szoktam olvasni. :3x3:
Még változhat, de eddig semmi extra. A többi főhős sem tűnik túl eredetinek a kinézete alapján.

Lythis

#26
Hát nemtom. Az h Allen így gyakja le ezeket, az egy dolog. Edward viszont orrbaszájba pattogott már az elején, ezzel szemben ha megnézed Allen sokkal szerényebb figura, nem jön azzal, hogy "énvagyok a tökigfém alkesz", meg hogy "vegyetek totál komolyan". Többek közt ezért is volt szimpatikusabb.
Ahaaa...ez aztán nagyon A rejtélyes vezető... hát persze... és még mindíg kevesebb a hablaty, mint az FMA-ban... (és itt nem kell idegbajt kapnom az egyenlő csere monológtól sem...)

Member

A késői Edwardra hasonlít, nem arra, akit a fórumozók 95%-a ismer, csak mert a DVD-t 10 rész után a kukába dobták.
Pedig a rejtélyes boss-t még pozitívumnak szántam, na mind1.
Az egyenrangú csere jó volt arra, hogy később rájöjjenek ennek a naiv nézetnek az értelmetlenségére. Viszont nem mondod, hogy a
[spoiler]Lélek beleszáll abban a páncéltestbe, aztán valakinek a testét megszállja és így egy mérgező töltényeket lövöldöző robotféleség lesz[/spoiler]
nem eléggé zagyvás?

Lythis

Umm.. és szerinted miért van az, hogy olyan sokan 10 rész után kukábavágják az egészet? :rolleyes:
Nem tartom sokkal zagyvábbnak, mint amiket tetszőleges anime-ban képesek levágni gyak bármi kapcsán (ideértve a vektorokat is pl).

Member

Beleolvastam a mangába, ez a srác tényleg tiszta Edward. :D