Main Menu

Final Fantasy Rulez

Started by Nephilim, 2004-01-15, 21:33:49

Previous topic - Next topic

kelvor

2014/02/15 FF zenei koncert Londonban. Erősen gondolkozom rajta.

.Attila

... Hát, ezt nagyon kéne.
Csakhogy jelenlegi wizzair árakat nézve ez biza 30k repjegy + 18k a koncert. 48k :/

kelvor

Ryanair-nél valamennyivel olcsóbb a repjegy, kb egy ötössel, de ja...durván annyi, amennyit te is írtál. Nehéz ügy.

motifator

Valamikor tavasszal vagy nyáron volt ugyanez Bécsben, azon volt néhány haverom. Azóta is irígykedek. Szemetek. :Eztneked:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

.Attila

Quote from: motifator on 2013-12-16, 19:06:15
Valamikor tavasszal vagy nyáron volt ugyanez Bécsben, azon volt néhány haverom. Azóta is irígykedek. Szemetek. :Eztneked:

És erről nem szólt senki? :ejj:

kelvor

Egy jó dolog van az ünnepi melóban...nincs senki az irodában...ez laptopot és FFVII-et jelent.  :D Ott vagyok, ahol Yuffie-t meg lehet szerezni, de lehet lemondok róla, mert az istenért sem akar előbújni az erdőből.

Ha már VII. nem tudom próbáltátok e az FF CC-t de van egy tökéletes PSP emu, amivel minden gond nélkül megy. Mivel a PSP gépemet már eladtam, így jöhet a PC végigjátszás is.  ^^

Cloud

AZ a psp emu állítólag nem a legtökéletesebb. CC-t elég kevés fps számmal kezeli.

kelvor

Quote from: Cloud on 2013-12-24, 13:18:57
AZ a psp emu állítólag nem a legtökéletesebb. CC-t elég kevés fps számmal kezeli.

A régi verzióval tényleg voltak gondok, nem volt zene, hang sok helyen, fps problémák, fagyások. Játszottam most vele kb. 2 órát és úgy néz ki, kijavították ezeket.

Cloud

Final Fantasy Type-0 célegyenesben a rajongói honosítás

http://gamepod.hu/hir/final_fantasy_type-0_celegyenesben_a_rajongoi_hono.html

Lehet leporolni a PSP-ket, meg az emulatorokat.


kelvor

FFVI kint van androidra, 3500,- Ft. Nekem az a rész eddig kimaradt, megéri beruházni rá?

.Attila

Állítólag történetében az egyik jobb.
A főellenség pedig az egyik legjobb.
Anno játszottam vele, de nem jutottam el a legvégére. Az biztos, hogy a főellenség egyedi karakter.

kelvor

Köszi, nagyon gondolkozom rajta...sokat utazom a munkám miatt szóval biztos lekötne az unalmas percekben csak tartok attól, hogy nem lesz annyira élvezhető Galaxy S2 képernyőn. Hmm..nehéz ügy.  :3x3:

Cloud

Ismerős szerint rohadt jó játék.

Én mondjuk nem fizetnék érte ennyit, főleg hogy nem egy olyan felújítás mint a Final Fantasy IV.

FFVI droidon:

http://www.youtube.com/watch?v=n-3FtXjsMgA

FFIV droidon:

http://www.youtube.com/watch?v=i9LL6QKC8EE

Bár sokaknak meg a IV nem tetszik ilyen stílusban, szóval nem tudom. Anno a IV-et megvettem, pedig már azt is drágának tartottam.

White SeeD

Jó a 6, nálam benne van a top3 ban.
Viszont ezzel a verzióval nemigen erőltették meg magukat. :mittomen:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kelvor

Egyelőre jegelem a dolgot, soknak érzem én is. Meg hát február 14. FFXIII-LR megjelenés, spórolás van.  :redface:

kelvor

Ez a doomsday clock elég érdekes az LR-ben...nem tudom, hogy jó lesz e. Szeretek mindent felfedezni és nem rohanni...oké lesz lehetőség leállítani, meg nyújtani na de akkor is.

[spoiler]The game plays on the world-driven concept with a "doomsday clock" element that determines how Lightning needs to prevent the world's destruction within thirteen days. The player is initially given seven days to explore the world, but this can be extended to thirteen days by completing sidequests.[16]. Players can turn back the clock by defeating enemies or performing certain actions and completing certain missions posted on bulletin boards. Sometimes if Lightning helps people it will reduce the life of the world.[17] There is an ability to stop the flow of time momentarily to give the player a chance to explore, and there is also an easy mode with no time-punishment for fleeing battles and where more time is given to save the world.[9] A countdown timer indicating the time left until the end of the world will be displayed in the upper-right corner of the screen.

LightningReturns-Pose
Lightning standing before a clock that shows how much time the world has left.
A day in the world of Lightning Returns: Final Fantasy XIII lasts twenty-four hours, like in the real world, as after the Day of Ragnarok in Final Fantasy XIII, two hours were lost.[18] This is to make up for the clocks in Nautilus and Oerba's schoolhouse in Final Fantasy XIII that were 13-hour clocks, and for Mog in Final Fantasy XIII-2 having a 12-hour clock to show the change in a day's length. The length of an in-game day is 2-3 hours in real life.[9]

Time stands still when talking to people, during cutscenes and battles, in menus, and within the Ark with Hope.[19]

The player may want to be in specific locations in specific times where black haze called Chaos Infusions will appear, indicating the area has become monster territory, where the player will find the toughest opponents. Defeating monsters gives items used to strengthen equipment as well as points to extend the time on the doomsday clock.[3][20] Shops will be tied to NPCs with schedules during night and day.[7] Lightning will only be able to hold six items at the start of the game, but this will increase when the player progresses.[21] Depending on which day the player battles certain storyline bosses, their stats and/or appearance can change.

Because the play time can be extended, it allows for a player-specific game experience, and different choices yield different events. It will not be possible to see every cutscene in one playthrough and the time management structure means players can have different experiences each time they play the game.[22] However, Yuji Abe has stated he acknowledges players want a 100-hour RPG experience and that is possible with Lightning Returns: Final Fantasy XIII.[/spoiler]

motifator

Hát tudja a fene, de ez nem annyira hangzik jól. Mindegy, már úgyis előrendeltem, egy bő hét múlva itt lesz, aztán majd meglátjuk.
A XIII és a XIII-2 megvan platinumra, azért annak nem örülnék, ha a XIII-3-at többször kéne az elejéről végigjátszani a platinumért.

Mondjuk ha a sztorit sikerül normálisan befejezniük, azért cserébe sok mindent meg tudnék bocsátani...
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kelvor

Quote from: motifator on 2014-02-03, 19:44:09
Mondjuk ha a sztorit sikerül normálisan befejezniük, azért cserébe sok mindent meg tudnék bocsátani...

Én is így vagyok vele, nemrég csak végigjátszottam a xiii-2-őt, pedig sok kedvem nem volt hozzá, hát amit a végével műveltek az botrányos, majdnem kettétörtem a lemezt. Nagyon remélem, hogy kapunk egy méltó lezárást.

kelvor

LR:FFXIII- it's a mess, but a good one.

Elég sok helyen lehetett olvasni anno, hogy a XIII azért rossz, mert túl lineáris, semmi választás, csőpályák bla bla...hát tessék..most oda mész, ahova akarsz és szinte amikor akarsz. 5 bejárható terület van, ahol simán elveszel (pl wildlands) ehhez hozzájön az idő menedzselése (persona 3/4 any1?), kész rémálom néha és a  játék gondoskodik is róla, hogy soha ne felejtsük el, nincs időnk mindenre. 13 napunk van, minden reggel 6 órakor automatikusan visszatérünk a világfa elé, ahol pihenhetünk, tanulhatunk stb. 1 játékbeli nap kb 1 óra a valóságban. Ha nem sikerül végigvinnünk a játékot 13 nap alatt, game over, kezdheted előröl.

Tapasztalati pont nem jár a szörnyekért, viszont kapsz Eradia pontot (EP), amit több mindenre használhatsz de talán a legfontosabb, lefagyaszthatod az idő folyását, hogy kényelmesen felfedezgess és csináld a küldetéseket. Amennyiben odafigyelsz, hogy mindig legyen elég EP, elvileg nem lesz gond...viszont csak pár percre tudod lefagyasztani a játékmenetet 1 EP-ért és limitálva van, mennyi lehet nálad összesen.

Harcrendszer pörgősebb, mint az előző részekben és visszahozták az X-2-ből ismert "ruha" harcot. Nem rossz, végre nem annyiból áll, hogy x...váltás...x...x...x..váltás...x.

Elég merészek voltak a készítők ezzel a résszel, sok mindent beletuszkoltak, de összességében egyáltalán nem rossz játék de több odafigyelést és türelmet igényel, mint az előző részek....és egy tanács...Mentsetek gyakran és külön fájlokra.


Cloud

#890
del.

kelvor

Ma jelenik meg EU-ban az FFX HD, beruház rá valaki? Nálam elég nagy a kísértés.  :smile:

.Attila

Nemhogy a pénzt, az időt sem éri meg.

Cloud

Type-0 honosítás kész. Üröm az örömben, tesztelés miatt csak nyár végén adják ki készítők. :(

kelvor

Quote from: .Attila on 2014-03-21, 09:19:48
Nemhogy a pénzt, az időt sem éri meg.

Én úgy emlékszem nem volt olyan rossz az X...mondjuk jó pár éve játszottam vele utoljára még ps2-ön. Lehet az évek megszépítették az emlékeket.  :smile:

.Attila

Végigjátszottam anno, de nem tudom, miért.
A főhőst utáltam, a főhősnő "meh", semmi különös, a sztori sem fogott meg.

kelvor

Csak beszereztem a X HD-t.  Lehet nem a legjobb része a sorozatnak de nem tudtam megállni vigyorgás nélkül, amikor felcsendült a Back to Zanarkand muzsika és lement az intro.

Tidus nem a kedvenc karakterem de összességében a story tetszett/tetszik. Expert griden kezdtem, így a karakterek közelebb vannak egymáshoz, ezáltal olyan irányba tudom őket fejleszteni, ahogyan szeretném (pl Auron-t leviszem Wakka ágára, hogy gyorsabban és pontosabbn üssön, Yuna meg kap egy rakat erőt, hogy ne abból álljon a fél játék, hogy csak gyógyít).

Experten kisebb a "tábla" szóval kevesebb sphere-t tudsz elosztani, viszont hamarabb férsz hozzá azokhoz a képességekhez, amiket normálon max a végjáték fele kapnál meg.

A látvány szép hd,  a zenék és az effektek szebben, tisztábban szólnak és mintha  a karaktermenü is letisztultabb lenne.

Érdekes, hogy eltelt 5-6 év de még most is pontosan emlékeztem, hogy a játék elején ússzak el jobbra a sziklás parthoz a mooncrestért.  :haha:

Egyébként a lemez tartalma:
- FFX
- FFX - Eternal Calm
- FFX-2
- FFX-2- Last Mission

Szóval szép pack. Az X-2-től tartok egy picit, mert anno nem tetszett, nem is játszottam végig. Talán majd most.

@motifator, te beruháztál rá? Úgy rémlik te nagy X rajongó vagy.  ^^

White SeeD

Frissen (hardveraprón) vett steames FF7: save cloud funkció nem működik.

Valakinek 5lete? egy proxy cím?
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud

Ahogy olvasgatom neten, nem is fog menni.

gerey

Sőt elvileg plusz DRM is került bele, hogy tudják árulni az adataidat. És a zene sem az eredeti.