Main Menu

Final Fantasy Rulez

Started by Nephilim, 2004-01-15, 21:33:49

Previous topic - Next topic

Cloud

És játszani lehet vele? :D

White SeeD

Gondolom benne van az alap 30 nap.
+ jelenleg nem fizetős a game, amíg nem szólnak hogy az. ami legjobb esetben is a ps3 verzió megjelenésének környéke, ami nem mostanában lesz. remélem :__devil:

Én bízom benne hogy rájönnek, hogy b2p/ftp + mikrotranzakcióval egész jól járnának.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud

Mármint úgy értem hogy játszható? Pár helyen olvasgattam hogy gondok vannak a játékal. ^^ (talán itt is lett említve)

White SeeD

Hát, én már sokszor találtam azt jónak amit mások rossznak.
Ennyi pénzért nem nagy bukás ha nem tetszene, de már annyira unom magam, hogy kell valami újdonság ;)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kelvor

Uh, ez durva. Finoman szólva nem sikerült úgy a játék, ahogy tervezték.  :P

White SeeD

Végre bekapcsolták a szervereket, így itt az ideje updetelni...
Ami torrent módszerrel van, a playerek updatelik egymást... updatelnék ha lenne seeder, de nincs. :falba: Azt keresem most honnan a francból tudnám letölteni egyben az aktuálisat, de még nemigen találtam olyan updatet ami nekem kéne :comp:

Regisztrációval is gondok vannak, 2 helyre kéne regisztrálni, 1ikre megy másikra nem. (Eleve nem értem mi a francért kell 2 helyre regisztrálni 1 helyett.
Bár lehet én voltam a hülye és friss accountot kellett volna regisztrálni ahelyett hogy a létezőhöz próbálom hozzárendelni a gamet.

Írtam supportjukra, kíváncsi vagyok mennyire lesznek gyorsak.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kelvor

Várjuk a fejleményeket. Aztán nehogy valami cica fülű, cica farkú csajt csinálj. :haha:

White SeeD

#727
Már késő :angyali:
Sőt, az árusom is az. (A karik nem maguktol árulnak, hanem kapsz egy saját NPC-t amit te csinálsz meg, és az tud árulni a piacon míg te mást csinálsz) Gyak ez az egyik 5let ami nagyon tetszik.

Nos, már lassan 3.
Kiderült, hogy csak japánban vannak szerverek, és nincsen dedikált english vagy egyéb nyelvű se szerver se realm, semmi. Mindenki oda megy ahova tud. Így látok mindenféle népséget szaladgálni és írni.
Állítólag alig vannak playerek. Ez nem igaz. Vannak bőven. Igaz nincs az a tumultus sem. Egy 2 chocobos szerverre mentem, 3masat nem akartam, hátha annyira televan hogy nekem europainak már nem jut hely.

BTW, minden nap kibannolják az accountom, gondolom mert olyan szerverre sikerült regisztrálni, ahol főleg helyiek azaz nipponok vannak, így minden nap változtathatom meg a jelszavam. Kicsit idegesitő, de legalább 30 sec alatt megvan.

Az első ami szembetűnik (nekem) hogy messze a legjobb grafikájú mmo amit valaha láttam, még ugy is hogy közepes felbontáson futtatom.
3 Kezdőterület van, én a kalózosat választottam (Rá is basztam, mert a lancer guild az erdősben van úgyhogy oda majd mehetek el. Állítólag 3 óra odáig az út. Amit reálisnak is látok, mivel nincs (még) mount. Teleporthoz előbb el kell jutni és regisztrálni. A portálás amúgy is drága mulatság. 4 amina még területen belül is és 1 anima regenerálódik 6 óránként.
A térképek meg iszonyat nagyok és tagoltak. Erősen figyelni kell merre mész mert ugrani nem lehet. 2011-be :gyagya:

Alapvetően mind1 milyen karit csináltál, mert bármi lehetsz, és egyszerre több kasztot is tanulhatsz. Én lancert választottam, aszizsem kombinálni fogom valamilyen mage osztályal, de minimum healerrel. nagyon kellene a protect/shell buff.

Ami szembetűnő, hogy nincsen normális tutorial, bekerülsz nem tudod  mit kéne csinálni.
NPC-k nem adnak questeket. A kocsmáros végül csak elárulta 1 óra ténfergés után hogy nála van gey main quest és szembe az asztalnál fel tudok venni max 16 questet kártyák formályában. el kell batyogni a megfelelő helyre és aktíválni. Jó5let hogy lehet választani nehézséget 1-4 csillagig. A 16 kártya 36 óránként regenerálódik.
És itt merül fel az emberben a kérdés. Mi a frászt csinálok a maradék időben?
Én rájöttem: Ahhoz hogy boldogulni tudj, MINDEN job-ot tolni kell, vagy egy jolszervezett klánba kéne bekerülni. Mivel eddig nem sikerült, lehet csinálok 1-et és beveszek mindenkit aki szembejön.
ez az időtöltés marhasok időt emészt fel.

A legtöbb cselekvés időrabló. A már említett utazás. Sokszor 10-15 perc kell mire elmászok a szükséges helyre. A kontinens és a szigetem közötti hajóút 10 perc hosszú.
A gyártás, gyüjtögetés mind mind minijátékhoz kötött. Ami szerintem szorakoztató.
Nagyon valóságosra sikeredett minden, úgy érződik benne hogy nagyon odatettek ezen a téren, igazi adventurernek érezhetem magam.

A játék játszási stílusát te választhatod meg. Hakarod nem is kell kimenni a városból, csak gyártasz és úgy fejlődsz. A sztori (ami nagyon jó kalózéknál, érződik benne az FF érzés) 5 szintenként megy. az elején kicsit sűrübben. A sztoriban eddig 1 embert sem kellet leölni, gyak futkosni picit és nézni a mozikat (amik rendereltek)

Még is, ha ennyi minden jó benne, hogy lehet, hogy nincsenke playerek és lepontozzák a gamet?
Nos, szerintem legnagyobb gond hogy ez mmo akar lenni. (ráadásul fizetős, de most még ingyenes)
A másik a harcrendszer failsága. Ennyire fos rendszer még nem láttam. Célozni maga a kín, ha több ellenfél ront rád.
Erősen érződik hogy ezt bizony konzolra szánták, így sokszor macerás és erősen szokni kell az irányítást, a menüket, a tárgy ide oda rakodásokat.
Az ellenfelek erősen unballancok. sokszor a gagyik is lenyomnak, már mindenki retteg a dodoktól, így nem én vagyok a béna :ejnye:

Gyors összegzésben:
Pozitívum:
Te választhatod meg mi légy, akkor és ahányszor csak akarod.
A történet jó, igazi FF-es.
Nekem tetszik a job  rendszer. (bár sok embernél ez tuti kiveri a biztosítékot)
A zene jó.
Szép tájak, csodálatos grafika. Nagyon jól optimalizálták a gamet, így a gagyi gépemmel is nagyon jól fut.
Reális adventurer érzés.
Saját árus NPC jó5let.
Catgirls.

Negatívum:
Szar célzórendszer. De tényleg, nagyon.
Szép a grafika, a szereplők artikulálnak, csak szöveg már nincsen hozzá ami elég hülyén veszi ki magát. Mozog a száj, szöveg nuku, elfogyott a pénz a szinkronra.
Nincs mount, a transport drága, sok idő míg egyik helyről eljutsz a másikra.
Rosszul elosztott nyersanyagkészletek és mob-ok.
Túlbonyolított job nyersanyagrendszer. Nagyon logikus, de túlbonyolított a hétköznapi embernek.
Kevés quest, értem hogy causal gammereknek is kell esély, de ez már a ló másik oldala.
Nincsenek dedikált szerverek. Legalább 1 lehetne európában. Mondjuk csak 1szer volt gond a kapcsolattal.
Csak mert EU-bol gammelek nem kéne minden nap bannolni az accom. Ennyire nem kéne rasszistának lenni :Kiraly:
Make a fucking normal tutorial!
Jah, úszni nem lehet.
Ugrani sem:(

Nekem az a véleménye, hogy hagyni kéne ezt az mmo-s hülyeséget, dobni ezt a részét, könnyíteni a jobrendszeren, fos célzorendszer kidobni, helyette joöreg ATB rendszer, mást mindent megtartani, egy offline FF-et csinálni belőle. Írni hozzá sztorikat, küldetéseket.
Ha ez kijön ps3-ra szerintem akkor sem fogják tudni fizetős mmoként fenntartani, bármit csináljanak vele, mert ahhoz túl időigényes.
Mindenesetre ezzel elleszek egy ideig. Naponta 1-2 szintet tudok lépni különösebb megerőltetés nélkül.
Azt az 1500 ft amiért árulják megéri. Gyertek, mert kell a team, azzal nagyon jól lehet haladni  ;)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud

Jobb lenne szerintem is inkább egy offline verzió belőle. :D

kelvor

Quote from: White SeeD on 2011-03-28, 18:40:17
Már késő :angyali:

:lol:

Kösz az élménybeszámolót. Az elég kiábrándító, hogy nincs dedikált server és még szarakodnak is az EU-s playerekkel, ha játszani akarsz.  A craft minigame biztos szórakoztató egy darabig, de amondó vagyok, hogy x hónap után a haját fogja tépni minden játékos, mert annyira ráunnak. No swim? No jump? It's not my game.  :Kiraly:  Viszont az árus az tényleg jó ötletnek tűnik, meg a felfedezés öröme biztos viszi magával a gamet. Gondolkoztam én is, hogy beruházok rá de szerintem inkább találkozunk majd GW2-ben.  :smile:

Rounin

Quote from: White SeeD on 2011-03-28, 18:40:17
BTW, minden nap kibannolják az accountom, gondolom mert olyan szerverre sikerült regisztrálni, ahol főleg helyiek azaz nipponok vannak, így minden nap változtathatom meg a jelszavam. Kicsit idegesitő, de legalább 30 sec alatt megvan.

QuoteGyertek, mert kell a team, azzal nagyon jól lehet haladni  ;)

Nem vagy túl meggyőző. :angyali:

White SeeD

#731
Konkrétan minden nap ez az üzenet fogad mikor belépnék elöször:

"Dear Valued Square Enix Customer,

Thank you for using the Square Enix Account Management System.

We are writing to inform you that we have temporarily restricted access to your Square Enix Account. This was done for your protection as unusual access to your account was detected on our system. For your protection, we have temporarily closed the account."

Jó, lehet hogy nem rasszizmusból, csak ők feltételezik, hogy account tolvaj vagyok, mivel messziről gammelek, ki tudja milyen útvonalon át jutok el a szerverekig, és nem akkor gammelek mint a szerver népesebb része. meg naponta 4-5 ki-be lépek.

Vagy tényleg minden nap megpróbálja valaki feltörni az accom valahonnan :D

De tény, hogy jó a customer service. 30 percen belül válaszoltak a bajaimra az első levelemnél.
És a jelszóváltoztatás is max 30 sec míg beírom az újat.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kelvor

Lassan leeshetne nekik a tantusz, hogy nem account tolvaj vagy, hanem csak egy gamer az EU-ból. Az mondjuk érdekelne, hogy ezt minden európai játékossal megjátsszák vagy csak te vagy túl gyanús nekik. Mondtam, hogy ne CatGirlt csinálj, persze, hogy rád szálltak!  :angyali:

White SeeD

Most hogy már jó ideje gamelek kezd WoW-i unalomba fagyni a game. Grind grind gring és grind.
Az elején még egész gyorsan ment, de kezd elégé belassulni. Sajna történet folytatásához már napokat / heteket kellene fejlődni, ehhez meg nagyon nincs kedvem. Érdekesség hogy pénz terén nagyon jól állok, akár már most is megvehetném a maxos armort, csak szint kéne hozzá.
Most adtak ki egy nagyobb fejlesztés. (300mb, 8 óra alatt jött le, hogy rohadnának meg a torrentes kliensükkel)
A nagyon beígért questekről kiderül hogy lowlevel-ek. Egy fos potionért ami hp-t regenerál 30 percet kellett futkozni. Abba is hagytam a csinálásukat. ez még lv1 szinten sem érné meg. Bár szerintem a maxra grindelt playerek örültek neki hogy kaptak új tartalmakat. Én aki a GW szintű questekhez szokott csak röhögni tudtam a fórumon a 8-10/10-es player feedbackokon (szerencsére volt pár normál ember aki be merte írni velem együtt a 1-3/10 értékelést).

Most meg van húsvéti event, ami abból áll hogy npc ad tojásdarabokat (nem kell csinálni semmit, csak úgy ad magától) random időközönként de minimum 12 órán belül. Ha megvan a 4 darab kapsz egy sapkát...
Képzelem mekkora erőfeszítés volt ezt kitalálni. ::)

De most komolyan, hol a picsába vannak az FF4-9 story írói? Meghaltak? Kirúgták őket? Nem hiszem el hogy egy game ennyire üres legyen és ne legyenek kihasználva az adottságai! Olyan frankó gamet lehetne ebből kihozni ha nem töketlenek csinálnák és felfognák mik a gondok!
És a dev team min dolgozik? Hogy látványosabbak, nagyobbak legyenek a varázslatok  :zomg:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6


.Attila

#735
Quote from: Fazék on 2011-06-12, 11:57:04
Final Fantasy Stop motion: Sephiroth The World's Enemy

Az milyen már, hogy kemény munkával megcsinálsz egy ilyen videót és olyan apróságon csúszik el a figyelmed, hogy melyik kézzel is használja a kardot Sephiroth eredetileg?
Ja és persze a kommentelők fele ezen csámcsog.

Cloud


Kraivan

Kicsit jócskán lemaradva de bepótoltam nagy hiányosságomat.
PSX emulátorhoz végre találtam egy normális bios-t, így többek közt bepótoltam a 7-et és a 9-et. PC-n a 8ast 2x végigvittem már, de sztem jöhet a nosztalgia.

FF7:
A disc3-at jól elbaszarintottam, mert sokszor élek az emulátor quicksave rendszerével, és olyan ponton van save, amikor Sephirot ízekre szedi a bandámat. Elfelejtettem menteni, pedig kifarmoltam az Omnislasht. majd ha lesz lelki erőm végigzúzom a disc 3-at.

FF9:
2 ponton azért élnem kellett walktrough-al.
Ipsen kastélya egy szenvedés volt végigmenni, mire egy wt említi, h a gyenge fegyverek az erősek melee harcnál.
illetve megkukkantottam pár hasznos fegyvert, mert Curaga nélkül nem akartam az ellenségnek menni.

Nehezen emészti a gyomrom, h lolikkal játszom. Mindenki kölyök, és az ábrázolásuk pedobear approved lenne, pedig mindenki too old. :D
Quina volt az első karakter akinél amikor felbukkant a névadási lehetőség, én azt mondtam jól elfér itt a mocsárban ez... az... izé. pedig Cait Sith se volt a kedvencem, de őt legalább vígan megtűrtem. Igazából csak a bábuját nem akartam látni. A macska jöhet. :D
idővel aztán megbékéltem Quina-val, de ő volt az utolsó karakter akit csapatba tettem.

A többiekkel viszon bajban voltam. Szinte mindenkit csapatba tettem volna, így hosszas dilemmáim voltak csapatalkotásnál.
Végül Dagger, Amarant és Vivi volt az a quartett akivel végigtoltam a játékot.

Nagyon hiányoztak a Limit brakek. Ez a trance mode annyira nem adta azt az úttörő harci lázt amit a 7 és a 8 hozott.
Zidane kifejezetten csalódás volt. Az egész harci stílusa abból áll, h üt és lop, trance-ben meg Free energy, mert többszörös csapkodás híján, annyira mindegy volt h 10 mana a 9999 attack vagy 64...

A ruházkodás viszont tetszett. Nem egyszerűen izomkodás volt, hanem a régi elnyűtt göncöket is sokszor nagyon hasznosnak éreztem, még ha másra nem is, de skillezésre.

Ami erős pozitívum volt a játék ideje alatt:
Az eidolon-ok. A 7ben csak egy nagy támadás voltak, a 8ban meg egy erőszimbólum. Itt viszont világ és a történet szerves részesei, az cg animációkat meg egy élmény volt végignézni.

Első végigjátszásra 34 óra körül volt a játékidőm.
nem tudom h lesz-e erőm úgy elővenni a játékot h Ozmat megkeressem. (szerencsére ekkor még nem volt achievement gyűjtés. :P )
Az a 12 órás szuperfegyver meg már túl hardcore nekem.


Most erőt  gyűjtök h vegyem-e újra elő a 8at, vagy keressek egy használható ps2 emulátort...
Úhhhh... a VIII...
A világa annyira magával ragadó volt. Ott igencsak tudtam azonosulni a főhőssel. :D
Főleg h olyan akadémiába én is akarok járni.

Liquid Snake

Quote from: Kraivan on 2011-11-03, 21:31:25
...

Engem is valahogy a VIII világa fogott meg a legjobban. Illetve Squall viselkedése :D (tetszik az ilyen antiszociális hős) A VII is nagyon tetszett, pedig azt nemrég toltam ki... A IX is már régi darab de nekem pont azért adta mert a az előző 2 rész nagyon komoly volt, és kellett már egy ilyen kicsit lazább világ, kicsit mesésebb, bár sztem a plot ugyanúgy elég komoly volt a IX-ben is :) Ezután jött a X amiért anno a PS2-met vettem, az is örök kedvenc marad :D XI. rész kár, hogy nem volt :D A XII is iszonyatosan jól sikerült szvsz. de itt már ugye érezni lehetett, hogy a szokványos FF-ek feledésbe fognak merülni. A XIII volt az első FF PS3-ra és igazából én azzal is el voltam, csak az idegesített fel benne, hogy nem volt konkrétan "szuperfegyvere" senkinek, illetve itt már teljesen eltértek a FF szériától úgymond és csak névben lett az a játék. XIV. rész sincs :D A Versus XIII-ban bízok, hogy fel fogja éleszteni és újra vissza helyezi a trónra a JRPG-k körében a Final Fantasy-t... :)

edit.: Egyébként hallottátok azt a teóriát ami szerint a FFVIII-ban [spoiler]mikor Edea átszúrja Squall-t ő ott meghal, és az egész játék további része csak egy álom? Nagyon durva...[/spoiler]

Cloud

Crisis Core-t végigtoltad? A VII előzménye ugye, szerintem az is nagyon jól sikerült.

A 8. résszel elvoltam egy ideig, de szerintem a 2. lemez közepénél valami miatt abbahagytam. :( 

A 9. résszel meg kb két órát toltam anno, nem jött nagyon be. :(


Most hogy viszonylag erős gépem van, lehet meg kellene néznem a X. részt is egy emulatorral.

Kraivan

Most előszedtem a 8-at.

A táncjelenetnél megáll a video, és nem ugrik a következő jelenetre. 
Már kipróbáltam az összes bios beállítást, de nem akarja az igazságot.

Esetleg megbízható PC link a 8-hoz?
Amiket találtam ott erősen panaszkodnak h a 3/4 cd váltásnál meghal az egész.

PS2 emulátor:
Leírás alapján egész jól állnak már vele. Épp a FFXII-t mutatják be rajta.

Ellenben ps2 játékok mennyire élvezhetőek billentyűzeten?

Cloud

Sehogy. Vagy csak ha minimum polip vagy. Venni kell egy normális kontrollert. 10k alatt is lehet már kapni vezetékes dögöket amik nem rosszak. Később aztán lehet őket más játékokhoz is használni.

Selmo

#742
Quote from: Kraivan on 2011-11-07, 11:42:05
Most előszedtem a 8-at.

A táncjelenetnél megáll a video, és nem ugrik a következő jelenetre. 
Már kipróbáltam az összes bios beállítást, de nem akarja az igazságot.

Esetleg megbízható PC link a 8-hoz?
Amiket találtam ott erősen panaszkodnak h a 3/4 cd váltásnál meghal az egész.
Nálam ilyen sose történt, viszont XP óta nem lehet normál méretben elindítani, mert kifagy az intro. Utána persze már jó, de azért nem öröm 160×120-as felbontásban gyönyörködni. XD Szóval csináltam egy mentett állást az első mentési helyen és általában onnan kezdek. Ha gondolod feldobhatom a minimalista verziómat torrentként, csak 2 giga, de szerintem bármelyik oldalon megtalálod az eredeti 5 cd-s verziót.

A tökéletesség unalmas.

Cloud


Liquid Snake


Dreamcleaver


"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Liquid Snake

#746
FFVII,FFVIII,FFIX,Chrono Cross, de szép idők is voltak azok :) Remake-t hiába is remélünk, inkább bepöccintem a PSX emulátort :)

Cloud


chilip

sztem is gáz. pozőr köcsögök tánca odafosott szuper CGI-n  :lol: a meteorok tetszettek :P

.Attila

Quote from: Liquid Snake on 2011-11-24, 22:51:27
FFVIII,FFIX,Chrono Cross, de szép idők is voltak azok :) Remake-t hiába is remélünk, inkább bepöccintem a PSX emulátort :)

FFVII ffs...
Érdekes módon zenében sem tudnak azóta maradandót alkotni, pedig arra az eszközök nem változtak. FFVII-VIII, mindkettőben gamer-eknek örökzöld dallamok (Those Who Fight, Aerith' Theme, Liberi Fatali stb.), FFIX már kevésbé, de még mindig jó, sajátos hangzásvilág, Chrono Cross meg számomra non plus ultra a komplett OST, nem véletlenül van meg eredetiben is :) (Persze Chrono Trigger is, Crossban is onnan vettek át pár dallamot.)
Szóval csili-vilik lettek az új részek, de valahogy a hangulatot nem tudják eltalálni. FFX közepes játék, átlagos hangulattal, FFXII harcrendszere a hugyozós csíkokkal, sztori unalmas, közepénél egyszerűen elfelejtettem továbbjátszani. XIII-at nem tudom, nincs PS3-am.