Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - TurboK

#1
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2013-03-29, 15:46:50
Quote from: Fazék on 2013-03-29, 09:36:34
ezzel a jelenleg 5 éves GA-P35-DS3+E6750+4GB konfiggal még ma is teljesen korrektül tudom futtatni a legtöbb játékot, csak videókártyát kellett cserélnem, de az is lehet elég lenne még ma, ha nem hibásodik meg rajta a memória (8800GTS 512MB)
Ugyanilyen ötéves konfigot cseréltem most karácsonykor, csak a proci e6550 volt (de 3.2ghz-re húzva).
Szinte mindent lehuzott a proci kivétel nélkül. Komolyabb játékokat, emulátort, demókat. Ha nem lett volna felhúzva az órajel, akkor filmeket is.
#2
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2013-03-29, 01:47:36
Quote from: Fazék on 2013-03-24, 18:42:14
Quote from: Kuroi Tenshi on 2013-03-24, 18:22:08
Nem kell. RST driver csak az ICHxR chipsetekhez telepíthető, Zoli lapján pedig sztem
sima ICH6/7/8 van, nem -R. RST driver csak akkor kell, ha Intel -R chipseten akarsz
Intel RAID-kezelővel RAID-be kötni lemezeket.

A hibaüzenet is ez lesz, hogy nem -R chipset.
ICH9-et ír a honlapján, de ja, semmi -R:
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p35-ds3/specs/

Fú, a régi alaplapom. A DS3 tényleg sima ICH9-es, a DS3R verzióban volt a ICH9R. Ezzel utólag sokat szívtam, mert abban egyrészt volt +2 sata port amire pár évre rá nagy szükségem volt, másrészt volt egy ilyen bibi az Intel AHCI driverben, hogy néha gondolt egyet és teljesen beállt ha épp nem volt manuális meghajtó hozzáférés, és csak az utorrent duruzsolt. Nemtom ezt miért csinálta: az utorrent leakadt 1 olvasásnál 60 másodpercig, és addig se ki se be semmit nem mozditott, kivéve ha manuálisan megnyitottem egy (nem cache-elt) mappát az adott meghajtón ahol az elakadt olvasás történt. Ha jól emlékszem ugy oldottam meg a problémát hogy Intel AHCI driver helyett gyári windows 7-eset használtam. IDE módban nem jött elő a probléma, de hát az nem volt optimális SSD-vel.
Már nem emlékszem a részletekre de az ICH9R más felépitésű volt és rendesebben kezelte az AHCIt. De lehet hogy ez csak valami WinXP-s pletyka volt, nemtom.

Intel SSDhez nem kell külön driver (már a másodikat használom). De azon az alaplapon limitálva leszel ~200-250mb sebességre, ugyanolyan alaplapon használtam Intel 330 120gb ssd-t. Persze a random access nagyságrendekkel jobb ugyhogy így is sokkal gyorsabb egy normál vinyónál.

Nyugodtan tegyél rá temp fájlokat, annyival gyorsabb lesz a rendszered, az ssd életéből meg csak akkor farag le érezhetően ha több mint 10 évig akarod használni, de annyi idő alatt minimum kettőször ki fogod cserélni egyéb okobol (elfogyott a hely, vagy uj gépet veszel, vagy jó áron tudsz venni addigra nagyságrenddel jobbat, stb).

A RAID-et esetleg meg tudod menteni, mert 2 verérlő van az alaplapon, az Intel, és egy pcie sorra ráépitett Marvell vezérlő, ez utóbbi szintén tud RAIDet. Persze nem hiszem hogy csak ugy át lehet másolni ujraépités nélkül.
#3
Kultúra / Re: Képregények (9M Klub)
2012-08-29, 05:02:48
Nem tudja valaki, hogy a 90-es évek magyarországon kiadott képregényeit (főleg a semic kiadóét) honnan lehetne letölteni? Egykét sorozatot találtam - pókember, superman, batman - de a kevésbé népszerűbbeket nem találom sehol (Rózsaszin párduc, bobo/góliát, robotzsaru, kretén, fantom, sok más). El akarom adni a régi képregény gyüjteményemet, de szeretném ha valamilyen formában megmaradna, és nincs türelmem cirka 300 ujságot beszkennelnem, ha nem feltétlen szükséges.
#4
Help / Re: Bittorrent
2012-03-16, 17:47:08
Játékoknál nem számít hogy tömöritve van, de filmeknél igen.
#5
Help / Re: Általános kérdések
2012-03-12, 04:07:07
A quote gomb nem működik ie9 alatt...
#6
Help / Re: Bittorrent
2012-03-12, 04:03:40
Quote30-as arányom van

Amatőr.

#7
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-25, 15:35:48
Én úgy tudom hogy az elektronikus megfigyelés munkahelyen csak akkor szabályos, ha a megfigyelt alkalmazott tud róla és írásban adta rá engedélyét (gyk. benne van a munkaszerződésben).

De nem kizárt hogy rosszul tudom.

Meg ugye, Magyarország, szabályos munkaadó, stb.
#8
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-24, 00:23:13
Perfect Keyloggert már használtam (illetve használtattak velem melóhelyen), csinál képet, rögzít szöveget, tud emailben vagy ftpn is küldeni cuccokat. Nem ingyenes.
Antivirus viszont automatikusan kilő minden ilyen programot. Kivéve ha fehérlistázod... de akkor meg az antivirus beállitásból látni lehet, hogy megy ilyen progi a gépen.

Illetve ha faszagyerek akarsz lenni akkor van ilyen is:
http://www.keelog.com/usb_hardware_keylogger.html
#9
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-12, 23:52:15
Quote from: Cloud on 2012-02-12, 22:52:36
Quote from: TurboK on 2012-02-12, 19:57:17
A killer samplet asszem azért nem viszi semmi mert nem szabványos kódolású (dxva-val se megy).

Akkor rossz samplet szedtem le? Mert MPCHC-vel kiírja hogy dxva lejátszás:

http://img192.imageshack.us/img192/7840/kpkivgsh.jpg

Options -> internal filters -> h264/avc(dxva) alatt mi van megadva "compatibility check" alatt?

Nálam csak akkor viszi dxva-val ha kilövöm az összes ellenőrzést (radeon 6950).
#10
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-12, 19:57:17
A killer samplet asszem azért nem viszi semmi mert nem szabványos kódolású (dxva-val se megy).
#11
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-11, 00:15:46
Ha plazmát veszel akkor Panasonic.
#12
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-07, 20:21:58
Quotea  hozzászólásod további részét inkább nem válaszolgatnám meg még részekre bontva sem, mert többsége kicsit mellément. :)
szóval tény, elismerem, úgy írtam a hozzászólásomat, hogy kb 10x hozzászerkesztettem, továbbírva a fejleményeket, többször is kvázi válaszolva magamnak egy szerkesztéssel később, de nem értem, hogy ezek után miért válaszolsz te is az ott föltett (de már "lejárt") kérdésekre. amire magamtól is rájöttem, azt szimplán töröld ki, ne mondatról-mondatra írd a válaszodat :) aztán meg több dolgot is úgy látom félreérthetően sikerült írnom, mert olyanokat is írtál, ami gondolatokat fogalmam sincs honnan vettél elő. pl miért akarnék bármit is kezdeni a föl nem használt dugaljakkal, ha már csatlakoztattam a hangrendszert és a fülhallgatót is? szóval azért köszönöm a segítő szándékot, de vhol elvesztél a hozzászólásom részleteiben :)

Reggel hatkor írtam, lefekvés (!) előtt. Így már érted hogy mit honnan vettem elő?
#13
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-07, 07:49:45
Quote from: Fazék on 2012-02-07, 00:31:23
does not compute. tudom, korlátolt vagyok, de nem igazán értem, hogy mivel nehezebb gépen belül interferencia nélkül átvinni egy jelet, mint hogy egy közvetlenül a gép mellett elhaladó (konkrétan hozzá tapasztott) kábellel
Úgy hogy analóg jel. A computer házban ugye van párszázezer tranzisztor ami másodpercenként pár billiószor vibrál, ez elektromágneses és egyéb mágikus interferenciát okoznak, és ez betorzítja az analóg jelet. Ezért vannak ilyen 20 ezer forintos alkar vastagságú videó kábelek, mert ezeken van olyan szintű zajszűrő réteg meg földelés meg satöbbi, hogy ne lehessen olyan egyszerűen belezavarni a kábel belsejében lévő jelbe.

Ugyanolyan szisztéma mint amikor 20 évvel ezelőtt szemcsés volt a műholdas TV-n a kép amikor be van borulva az ég, vagy amikor rosszul szól a zene mert gyűrött volt a kazettán a szalag vagy poros volt a bakelit.

Digitális jelnél ugye nincs ilyen probléma, mert vagy van jel, vagy nincs. De nincs olyan hogy kékebb egy pixel vagy zajosabb egy hang. Mellesleg pont ezért a digitális kábeleken általában előírás a normális zajszűrés - ha beleztél már ki USB kábelt, akkor biztos észrevetted hogy a belső 4 adatkábel mennyi "alufóliával" és réz tyúkbéllel volt körbevonva. Az "alufólia" réteg vezeti az áramot, ezért körbesodorják a rézkábellel amibe bele van vezetve a 0 voltos ground feszültség. A feszültséggel töltött "cső" elektromágneses/mittoménmilyen pajzsként funkcionál, ezáltal kevesebb zaj éri a belsejében lévő kábeleket. Elméletben. Gyakorlatban ezt is olcsóbban oldják meg persze, gyártótól/márkától/árkategóriától függ, lásd ismét az alkar vastagságú 10 000ft/méter SCART kábeleket, Profigold Oxypure és társai.

Koax kábelnél pl. nem finomkodnak, ott állat vastag sodort rézburkolat adja a védelmet, hogy ne legyen nagy baj ha mondjuk a 220v mellé van fektetve egy ház falában.

Quoteezt se tottam. már keresem is hozzá a win7 driver-t
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p35-ds3

Quoteszerksok+2: most már csak azt kéne megtalálnom a driver-ben, hogy hogyan tudom egyes kimeneteket letiltani, de mindjárt meglesz biztos
ha átrakom stereo-ra, akkor csak a füles szól, ha 5.1-re, akkor a füles és a hangfal is...
egyelőre csak azt találtam megoldást a füles elhallgattatására hangszóró mellett, hogy átállítom az ahhoz a csatlakozóhoz tartozó beállítást mondjuk line in-re (másik irány az nem gond, mert hangfalat egy gombnyomás távirányítón kikapcsolni)

Egész pontosan mit akarsz, hogy menjen egyszerre a füles meg az 5.1? Akkor a hangot hagyd 5.1-en, és add meg neki a három kimenetet (ez ugye már adott és be van állitva, front, center/sub és back), a füles dugónak meg állits be egy extra Front, vagy Headphone kimenetet. A Front ugyanaz mint az 5.1-es szett első két hangfala, egy sima vonalkimenet. A Headphone összemixeli az összes kimenetet, és felerősiti hogy hangosabb legyen (a fülesben nincs erősitő ugye). Ezért a headphone alapból zajosabb.

Van ott egy külön beállitás ami irányitja hogy mit csináljon az előlapi dugókkal, legyen +2 kimenet vagy előlapi funkciók vagy mifene.

egy-egy kimenetet nem kell letiltanod, egész egyszerűen csak nem dugsz bele kábelt és kész. Maga a jack dugó már az analóg része a dolognak, ugyhogy fogja a zajt ha be van kapcsolva ha nem.

Quotekipróbálom, hogy fölcserélem a hangfal center (line out) és fejhallgató (side speakers) csatlakozókat, vajon megmarad-e a zörej
szerksok+1&repost: igen, megmaradt a zörej.
Elméletben lehetséges hogy egy másik dugaszon kevesebb zaj jön át, fizikai távolság miatt - egyik dugó távolabb van a zajforrástól mint a másik. De gyakorlatban az egész alc889a audio chip ott van egy centire a kimenetektől, és minden egyes kimenete 1 milliméterre van a másiktól, ugyhogy én nem hinném hogy lenne nagy különbség.
#14
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-06, 23:51:34
Quote from: Fazék on 2012-02-06, 21:24:39
Quote from: TurboK on 2012-02-06, 21:08:43
Az elülső csatlakozók egy vékony, fedetlen analóg kábelen csatlakoznak az alaplapodba, ugyhogy jó hogy zörejes...
tudom, naivitás, de ezt vhogy én nem tartanám alapnak, mert akkor a fasznak van az elülső csatlakozó, ha ilyen színvonalon alakítják ki

azé mer olcsó, toszod. Egyébként 500ft-os logitech headseten nem hallani hogy zörejes az előlapi dugasz - 12 ezres portapron már igen. Persze ha van normális fülesed, akkor nehogy az legyen a gond hogy nincs pénzed egy hosszabitóra.

QuoteGA-P35 DS3 rev1.0

az in-ek ugye eleve kiesnek, marad a side üresen, oda meg ugye nem igazán lehet fülest dugni.
vagyis hacsak nem akarok szórakozni minden egyes hangeszköz váltáskor a gép hátuljánál kábeldugdosással, akkor füleshez az elülsőt használom
szerk: vagy van vmi triviális trükk amit nem ismerek?

Ugyanilyen alaplapom van (illetve rev 2.0, de az csak annyiban más hogy a hátán +6 usb van com és lpt port helyett). Ezért is kérdezem hogy mennyivel jobb ha hangkártyával tolod. Én csak akkor hallom hogy zajos lenne, ha csúcsra van járatva a mini-mozi szett.
Amugy töltsd le az audio drivert hozzá, van benne egy app amivel szabadon konfigurálhatod hogy melyik dugón milyen csatorna szól. Lehet konfigurálni mindenfelé, ha akarod mind a hat csatlakozó mikrofonbemenet vagy subwoofer kimenet. Az előlapi +2 dugót is lehet konfigolni, habár ott lehet hogy attól függenek a beállitások hogy AC97 vagy Azalia HD szabványos a gépház előlapi dugója.
Az app megjegyzi a bejegyzéseket akkor is ha épp ki van lőve. Nálam úgy van beállitva hogy van két front dugó, egy hátsó, és egy sub/center. A két front dugó azért mert az egyikbe megy az 5.1 front, a másikba a füles (sztereó zenének ugyse kell a többi).

Füles dugót külön be lehet állitani, az összemixeli az összes normál kimeneti csatornát, meg meg lehet neki mondani hogy kussoltassa a többi csatornát ha rádugsz valamit. Annyi csak a gubanc hogy hosszabitóval nem megy az érzékelés - a hosszabitó ugye állandóan be van dugva. Amugy ez se hűdenagy probléma, mert lekapcsolod az érzékelést (ezt is lehet a driver appban), és ha füleselni akarsz akkor kézzel lenyomod a hangfalakat előtte.


Quotevagy adnak a kártyához vmi jobb minőségű kábelt, ami előremegy a ház csatlakozóhoz, lecserélve azt, és ezáltal jobb minőséget nyújtva?
Gépházon belül nemigen lehet normálisan védeni a zajtól, legfeljebb annyit tudok elképzelni hogy van hozzá egy 5.25 vagy 3.5 előlapi deck ami digitálisan csatlakozik a kártyához vagy belső usb-hez.

Esetleg ha faszagyerek vagy akkor csinálhatsz olyat hogy forrasztasz egy alkar vastagságú saját csatlakozó kábelt ahol minden pin koax kábelen megy, azon csak van elég zajszűrés.

Vagy ha caligula gróf vagy akkor veszel egy erősitőt amin van hdmi bemenet, + egy radeon 5k vagy geforce 400 kategóriás videjó hűdejó a gépbe ha nem lenne, mert az tud bitstreamelni windowsból közvetlenül minden minőségben. (Igen, manapság a videókártya a legjobb hangkártya...)
#15
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-06, 21:08:43
Az elülső csatlakozók egy vékony, fedetlen analóg kábelen csatlakoznak az alaplapodba, ugyhogy jó hogy zörejes...

Hátulra miért nincs elég hely? Régi tipusú alaplap amin csak 3 csati volt? Akkor megértem hogy miért zörejes, azóta már sokat fejlődött a technika, alaplapi hangeszközök is sokkal jobbak.
#16
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-06, 05:17:35
Előlapi jack dugóba csatlakozod a fülhallgatót vagy a hátsóba? Az előlapi mindenképp háttérzajos (hacsaknem valami digitális deck van a géped elején).

Kérlek számolj be arról hogy a kártyával megszűnik-e a zörej. Nálam alaplapi dugóval csak akkor van zörej ha majd maximumra tekerem a hangfalakat (5x20+60W 5.1 Orion hangfalszett).
#17
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-02-02, 01:41:50
Szerintem az valami OEM partició volt. Láttam már ilyet, asszem egy ("insert brand here", talán Dell de nem emlékszem) előretelepitett fullextrás műanyag szupergépen. Valami egyéni bootloadert használt a rendszer és nem lehetett látni a particióit sehogy sem, XP telepitő se látta rendesen. Ráadásul a lemez egy része ki volt szabva mint recovery vagy mi a bú, rejtett partición (valamiért nem működött az se).

Az OEM telepitő lemezekről vissza lehetett pakolni az egész rendszert a gyári beállásba (cirka 10 CD és 3 óra mire felmegy - ha éppen nincs meghibásodva az utolsó lemez). De bármi más buherálást, javitó telepitést lehetetlen volt eszközölni. Livecd-t nem próbáltam rajta.
#18
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-01-13, 23:55:02
Le kellett volna menteni amíg még ment.

Vagy ez ilyen html5 cloud izé és nem 1 külön app?
#19
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-01-11, 18:58:31
De azokon van normális hdmi kimenet. Ha van hdtv-d, akkor az rengeteget számít. Nálam is van egy tartalék 8600gt, de nem lehet sehogy se a TV-re kötni rendesen.
#20
Quote from: Ramiz on 2012-01-06, 17:25:19
Webfejlesztős (CSS, esetleg PHP?) problémám van: hogy tudnám legegyszerűbben elérni, hogy ne csússzanak egymásra ezek a posztok Joomlában?

http://sutorisport.hu/index.php/rossignol

Van rá valami egyszerű kód? A tag-ek alapján megjelenő posztok sajnos nem a Joomla alap php kódjában vannak (mert a menük jól jelenítik meg őket), hanem a tag-eket kezelő komponensében, és a php-hez alig értek. De remélem, hogy CSS-sel is rávehető valahogy, hogy a képet egy teljes oldal szélességű dobozként kezelje és csak azután kezdődjön a következő poszt.
template.css 573-ik sorában ehhez a szabályhoz hogy: "table.blog span.article_separator {}" tegyél bele egy olyat hogy "clear: left;".
#21
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2012-01-10, 03:51:58
Quote from: Balage on 2012-01-09, 23:09:29
kikuchiyo, Flaser, Cobra, Cloud, Kuroi Tenshi, Köszönöm szépen a tanácsokat! Az elmúlt órát méricskéléssel töltöttem és GPU hőmérséklete nem ment 47 fok felé, valamint a többi alkatrész, CPU, HDD stb, sem melegedett túl. Szóval kizárásos alapon a táp néha úgy dönt, hogy nem dolgozik úgyhogy hajítom majd ki. Egyébként a tápot a házzal együtt adták (a ház sem egy nagy durranás) de rá van írva made in China. Szóval van Brand-je.  :D Még egyszer köszi skacok nagyon rendes tőletek. :tezsvir:
PC hardver 99%-át kínában és tajvanban gyártják, ugyhogy az alap. Egyedül a 3dfx Voodoo kártyákat nem ott csinálták... azokat mexikóban.
#22
Help / Re: Bittorrent
2011-12-25, 21:26:51
Quote from: Darkstar on 2011-12-25, 19:43:57
Quote from: NLZ on 2011-12-25, 19:41:55
Azon kívül, hogy egyre szarabb maga a program
This.
Mindenhol szaros bloat. Minek kellett bele az az appstore-szerű baromság? Ha a távirányítást meg lehetne oldani máshogy, visszamennég egy régebbi verzióra.

Ha a web ui-ra gondolsz, az még volt a 2.0.4-es verzióban, ami sokak szerint az utolsó jó verzió.
#23
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2011-12-24, 12:32:29
Quote from: Cloud on 2011-12-24, 08:57:36
Quote from: TurboK on 2011-12-24, 02:37:15
Konkrétan mi nem tetszik rajta hogy finomhangolni akarod? Esetleg még az underscant érdemes 0%-ra tenni, hogy pixelre stimmeljen a kép.

Végül is minden ok, csak kérdeztem. :D

Hát az underscant érdemes levenni, meg még esetleg állitani a pixel formátumon (rgb vagy ybpbr), catalyst control centerben meg tudom mondani hol van, the geforce kártyáknál nem tudom.
#24
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2011-12-24, 02:37:15
Konkrétan mi nem tetszik rajta hogy finomhangolni akarod? Esetleg még az underscant érdemes 0%-ra tenni, hogy pixelre stimmeljen a kép.
#25
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2011-12-24, 00:27:47
Vagy a windowsnak mondod meg hogy a hdmi device legyen az elsődleges hangeszköz, vagy mpc-hc-ben options->playback->output->audio renderer alatt. (attól függően hogy csak a mpchc-t akarod hogy a tévén szóljon, vagy a gépen mindene)
#27
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2011-12-19, 05:52:22
Quote from: Darkstar on 2011-12-18, 17:35:12
Ezen mi kell, hogy hülyebiztos legyen? Hogy ne felejtse el?
Mert kihúzni pár dokumentumot egy külső HDDre azért nem egy nagy mutatvány.

Meglepődnél.

Nekem az édesanyám azzal akarta megoldani a halott laptopjáról a képek lementését, hogy elküldi a vinyót postán, én meg lementem dvdre és visszaküldöm. Édesanyám akkor éppen Floridában lakott.

Mutattam neki az öt dolláros ebayről rendelhető sata-usb kábelt amivel le tud menteni mindent ő is, de inkább hozta magával mindkét laptopját amikor hazajött.
#28
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2011-12-08, 00:31:14
Lehet valahol kapni olyan monitort ami kezel 15khz-es jelet? pl. régi Amiga RGBHV bemenetes monitor, vagy valami prezentációs készülék.
#29
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2011-11-20, 20:38:11
Nálam még mindíg az A4tech a kedvenc (7-8 éve), a hardver nem érzékelhetően rosszabb, de a driver tud 1-2 extrát (pl. egérgörgő a mutató alatti ablakot görgeti, nem az aktív ablakot).

Tetszik hogy mindenki mást javasol egyébként.
#30
Offtopic / Re: Offtopic
2011-11-15, 00:32:26
Ha nem bírod idegekkel, az uj Beavis & Buttheadben pont volt egy helpdeskes rész, azt nézd meg pihentetőként.