Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - TurboK

#1
Anime / Makai Senki Disgaea
2006-02-27, 02:22:50
Ha még valaki esetleg nem hallott volna róla: Anime készül a Disgaea c. atom ps2 anyagból. Japánban épp most jött ki a játék folytatása, és a limitált kiadáshoz jött egy bónusz DVD az aprilisban megjelenõ sorozat trailerével.

hivatalos website:
http://akaitsuki.net/index.html

trailer:
avi/xvid
http://osu.7chan.org/torrents/%5bFM-Osu!%5dMakai_Senki_Disgaea_-_Invitation_to_the_Makai_(XviD)_%5b380601D5%5d.avi.torrent

mkv/h264
http://osu.7chan.org/torrents/%5bFM-Osu!%5dMakai_Senki_Disgaea_-_Invitation_to_the_Makai_(h264)_%5b07A63A9B%5d.mkv.torrent
#2
Games / Shmup
2005-06-07, 20:02:41
SHoot 'eM UP, azaz lövöldözõs játékok. Elég retro stílus, de szerencsére manapság is jönnek ki nagy nevek. Kinél mi az aktuális sláger?

Nálam a Soukyugurentai és a Keio Flying Squadron. Elõbbi túl hiper, ezért nehezen játszható, pedig jó játék lenne. Van benne egy érdekes csavarás, ha nyomva tartod a lövést akkor egy energiamezõvel be tudod fogni az ellenfeleket és rájukengedsz egy végtelenitett mennyiségû szupertámadást. A keményebb ellenfeleket igencsak le lehet így tarolni, de a nagy sebesség miatt totál használhatatlan ez a trükk. Az utóbbi játék pedig egy tipikus japán 5 éves szinten való anime shooter, vizuálisan beazonosithatatlan és egyéb elmebeteg figurák vannak benne (egy mosómedve a hátán cipel egy bödönt, a bödönben van egy oriáspolip, a polip tetején egy emberméretû halbõrbe öltözött bajszos manus ugrál, ezt a manust kell lõni - ilyen egy átlag fõellenfél. A levegõben táncoló uborkák pedig már átlagszámba mennek). A hõhõs egy kb. 10 éves kislány egy playboy nyuszi kosztümben aki a sárkánya hátán repked, a fõgonosz pedig egy szuperintelligens mosómedve. Ez a játék embertelenül nehéz, normál fokozaton is még csak-csak lehet kijátszani (hardon meg sztem sehogy, elsõ pálya nehezebb mint normálon az összes).

Meg még idõnként jön egy menet a Chaos Field-del, Dreamcasten.
#3
Kultúra / The Beatles
2004-12-03, 20:58:35
nem kérdezem hogy kinek tetszik a Beatles zenéje, mert az egy elég hülye kérdés lenne... meg azt sem írom hogy így meg úgy jók, mert nincs értelme, mindenki ismeri õket, stílusteremtõ, örökzöld zenéjük van.

mást regélek el.

kb. 7-8 éve nem nagyon halgattam Beatles zenét úgy igazán (elõkaptam a Help! cd-t amikor rájöttem hogy a Pillows zenéje mért ad enyhe Déja Vú érzést), de semmi komoly. Aztán valamelyik magazinban benne volt a Hard Day's Night film, 5.1 hangzással (!!!!!!), persze a boritón az volt 2.0, de intervideo szerint 6 csatorna. Nem mintha baj lenne. Hülye lettem volna nem megvenni kb. 2000 ftért, meg is néztem az 5.1es rendszeren otthon... Istenem.
Hát én szinte sírtam annyira jó volt, úgy visszahozott emlékeket a zene. (ja, a film is jó volt, sokkal jobb mint pl. Star Wars ep. 2 moslék)

ettõl persze beindult a lavina, nekikezdtem egy-két régi album beszerzéséhez. Help! már megvolt, találtam egy With the Beatles-t is. Hard Day's Nightot megrendeljük.

rövid összehasonlitás, diszkográfia áttúrás után mi derül ki? a With the Beatles és Hard Day's Night CD-n csak mono verziójú felvételek vannak. Ami nagyon nagyon irritál. A Help! ugyanis stereo és végtelenszer jobban szól. Pedig volt stereo kiadás is bakelitlemezen. És ráadásul kb. 6000 Ft a bolti ár a full albumért, ennyiért már tényleg fektethetnének bele egy kis munkát.

A hab a tortán hogy a Red Album c. kompiláción elég sok dal rajta van stereo verzióban (de van amelyik csak monoban, ugyanarról az eredeti albumról). hát azért ENNYIRE nem kéne a szegény vevõket megszopatni kéremszépen.
Na most olyat fogok tenni jövõ héten hogy belehalgatok a POP CLASSIC olcsó kiadásaiba (harmadannyiba kerül), és ha az stereo akkor már tényleg kész leszek.

Ilyenkor vagyok dühös az édesapámra aki olyan barom volt hogy eladta az originál Beatles bakeliteket (pedig a Hard Days Night pont megvolt vazze). Nemigaz hogy ittvan a hiperszuper technológia de nem képesek normálisan megcsinálni egy egyszerû felvételt... Komolyan mondom, egy igényes bakelit lejátszóval jobb minõségben kijön a zene mint ezekrõl a CD-krõl. Mondjuk egy jobbfajta bakelit lejátszó (zafirtû, egyebek) alapból jobb minõségû akármelyik CDnél, de nemigaz hogy egy ennyi apróságot nem lehet elintézni hogy stereo legyen a felvétel.
#4
Kultúra / Metal, rock és hasonlók...
2004-11-12, 15:13:18
Linkin Park
Valamiért megtetszett most ez az ordibálós-hevimetál zene amit játszanak... Pláne 1-2 üveg sör után (amivel mostanában egyre gyakrabban találkozok). Azért annyira nem tetszik, pl az a hülyeség amikor elforditot kanával irkálják a a banda nevét (kb annyi közük lehet japánhoz mint tyúknak az atomfizikához) az valamiért nem jön be.
A dallamok nagyon jók, a szöveg átlag, és hiába orditanak mint az elmebetegek, valahogy mégis szomorúnak hatnak a számok. Csak kár hogy túl rövid minden szám, sokkal többet ki lehetne hozni egy-egy dallamból (lásd Dream Theater, bár az teljesen más kaliber), meg nem ártana néhány instrumental zene is (csak egyet hallottam eddig, "Session", track 12 a Meteora albumon, és az túl kevés).
Jó zene, csak túl van hajszolva, lehetne SOKKAL jobb is.

Vélemények?
#5
Anime társalgó / Cicalányok
2004-09-09, 15:55:44
kérem ajánlani nekem olyan animét amiben cicalányok vannak mert valamiért iszonyúan rá vagyok indulva a témára. Sajnos csak az Escaflowne-ról és a Dragon Pinkrõl tudok amiben ilyesmi szereplõk vannak, és ez pedig kevés (Merle csak mellékszereplõ, a Dragon Pink pedig hát ugyebár az ami.)
#6
Games / Metal Slug sorozat
2004-08-30, 19:04:21
aki úgy gondolja hogy ez a legnagyobb játék a földön az írjon ide, mert a Metal Slug tényleg a legnagyobb játék a földön, most viccen kívül.
#7
Kultúra / Klasszikus zenék
2004-08-28, 20:41:59
(remélem ezt jó helyre postoltam mert itt már nem lehet kiigazodni)

Nektek mely klasszikus darabok tetszenek a legjobban és miért? mert van egy jópár ami veszett jó.
#8
Kultúra / The Pillows
2003-12-18, 22:29:22
Keresem tőlük ezeket az albumokat:

Little Busters
Please mr. Lostman
Runners High
Fool on the Planet (192k fölött)
Happy Biouvac (192k fölött)

megvan valakinek?
#9
Offtopic / Cukor NÉlkÜl!!!!!!
2003-12-08, 00:20:47
http://usteam.uw.hu/forum/attachment.php?attachmentid=1791>
#10
Anime / Flcl
2003-12-05, 22:51:27
két kérdés

az egyik: a szerveren az [AC]s rip van fenn, ami elég jó DE van egy [ZX]es is aminek valamivel jobb a képminõsége (mindkettõ szinte tökéletes, de az ACsben van egykét nagyon zavaró rész, screenshotot nem tok csinálni mert azon sajnos nem látni).
És nincs rajta úgy elcseszve a sub hogy kifagyassza a BSplayert ha nincs Vobsub fenn. Ez naaaaaagyon zavart a szerveren lévõ verzióval mert a Vobsub az valami szörnyû adag kaki.

Annyi a hátránya hogy DivXben van a video, de mondjuk nincs sok különbség az Xvidhez képest, sõt, a nagyobb felbontás miatt még jobb is lett a minõsége.

Csak a videóban van különbség, az audió az ugyanolyan.

Lecseréljük-e vagy ne? (fájlméret 2100 mega a 6 részre, az ACs az 1,85 giga)

a másik: A banda aminek a zenéje szól a filmben. Az a nevük hogy "The Pillows", és elég sok albumuk van ezen kívül is (ami azt illeti, a rendezõ a tömegsok zenéjük közül válogatott, nem szinte nem is írtak külön zenét a filmhez).
Az érdekelne hogy valakinek van e tõlük egyéb albuma, mert nagyon bitang a zene amit nyomnak és többet akarok belõle halgatni.
#12
Games / Sega Saturn
2003-08-19, 19:45:05
Elkezdtem gyüjteni a Saturn játékokat. Szépen kérnék mindenkit akinek van Saturn cucca hogy töltse fel hozzám. Ha van eredeti játékod, akkor csinálj belõle egy BIN/CUE iso-t, tömöritsd össze Winrar-ral (max tömörités, 20 000 000 byte-os darabokkal) és úgy töldsd fel, az lene a legjobb.

lista hogy mi van meg ls mi nincs a szignómban.

Néhány káték ami különösen érdekel:
Baku Baku Animal (JPN verzió)
Bootleg Sampler demó lemez (EU v JPN)
Earthworm Jim 2 (EU)
Keio Flying Squadron 2 (EU)