Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Zelda

#1
Anime / Tegami bachi
2011-01-25, 12:07:09
Körülnéztem, és úgy láttam, erről az anime-ről még nincs topic, gondoltam nyitok egyet.
Az anime-ről:
Az anime a Letter Bee-k (levélkézbesítő méhek), egy postás társaság működéséről szól, ami már önmagában is egyedi, a mostanában slágerként felhozott animék között. Főszereplőnk Lag Seeing, akit az első részben (ekkor még csak 7 éves) Gauche Suede egy Bee levélként vesz föl, a kisfiú leégett háza mellől. Amberland (vagyis borostyánföld) három nagy, egymástól elszigetelt részből áll: Yodaka (a legszélső, szegénynegyed), Yuusari (a középső), és Akatsuki a főváros. Ezt a világot egy emberek által létrehozott mesterséges nap világítja be, mely a főváros felett lebeg, így a legszélső körzetek, állandó sötétségben vannak. Na de visszatérve a kezdetekhez...
Gauche elindul Lag-gal Yodaka felé Campbell Litusba, oda kell ugyanis kézbesítenie a kisfiút. Út közben Lag akarva akaratlanul megismeri a Bee-k cseppet sem egyszerű munkáját, mely nem csak a levelek kihordásáról szól, hiszen a városok közti utak tele vannak veszélyekkel. Út közben többször is megtámadják őket a Gaichuu-k (páncélos bogarak), de végül elérkeznek Campbell-be, ahol Gauche, aki eddig csak a munkája részeként kezelte Lag-ot, végre elismeri, hogy a kisfiú sorsa megérintette a szívét, és végül barátként válnak el egymástól.
5 évvel később pedig Lag is útnak indul, hogy példaképe Gauche nyomán ő is Letter Bee-vé váljon...

Az anime első évadja (25 rész) még novemberben véget ért, a második évad eredetileg 13 rész, később 25-re bővült, jelenleg 16 rész érhető el belőle. Az azonos című manga adaptációja melyet Asada Hiroyuki írt és illusztrált, jelenleg 44 fejezet jelent meg belőle. Mivel az anime a 2. évad 15. részével beérte a mangát, így a folytatásban el fog térni a mangától, bár mivel a történet eléggé előrehaladott, úgy gondolom, hogy nem lesz extrém változás a végkifejletben.

Több mint 200 végignézett anime után, kezdtem úgy gondolni, hogy már nem nagyon van olyan mű, amely még újdonságokat tartogathat számomra, ebben a darabban azonban kellemesen csalódtam, hiszen mind a világkép, mind a történet egyedinek számít az én szememben. Összességében semmihez nem tudtam hasonlítani az első pár rész után, ami nekem nagyon tetszett.
Várom tehát a véleményeket :D
#2
Anime / Kyou Kara Maou! R! és 3rd Season
2009-02-01, 14:27:41
Nos, talán nem tudja mindenki, de a Kyou Kara Maou-t még mindig nem unták meg a japánok, és előrukkoltak újabb 39 résszel, ami, meg kell mondjam mérföldekkel áll az első 78 rész fölött. Habár a grafika ugyanaz maradt (naná, miért is babráltak volna vele?), de rengeteg új zenét kapott az anime, emellett pedig a történetet is sínbe vágták, most először adódott, hogy Shin Makoku háborúzik, és egyszerre több ellenséggel áll szemben. Az 5 részes OVA-ból ismert Saralegui most egészen a középpontban áll, és persze itt sem a kedvességéről híres. A történet ugyan onnan folytatódik ahol abbamaradt a 78. részben.
No ha valakinek volt alkalma belenézni azt várom a témában  :P
Ha pedig nem, akkor innen tölthetitek le:
Kyou Kara Maou 3rd season, Shoku-Dan
#3
Kultúra / Darren Shan-Démonvilág
2007-01-11, 21:21:15
Sziasztok!

Biztosan vannak már köztetek akik olvasták Darren Shan démonkönyveit. Én egy évvel ezelőtt szerettem bele Darren Shan írásaiba, amikor egyik osztálytársam a kezembe nyomta a Rémségek Cirkusza c. könyvet.

Hogy miért jók a démonkönyvek?
- Véres,
- Humoros,
- Élménydús,
- Három főszereplője van, akik külön könyvekben jelennek meg és a sorozat alatt történetük egybefolyik majd.

Ebben a topikban szó lesz arról, hogy nektek mennyire tetszettek a könyvek, mikor jelennek meg az új könyvek, miről szólnak majd.

Üdv a Démonvilágban!