Mit nézel most?

Started by Junchi, 2009-07-03, 16:33:03

Previous topic - Next topic

bimanc

Hmm, anidb-n nem tudom mit írtak, az ova-ban 2006 szerepel: [spoiler][/spoiler]

Quote from: Member on 2010-01-22, 21:40:54
Remélem is, hogy eltérnek később. :) Bevallom, SG egy fokkal emészthetőbbnek tűnik.

Várd ki a végét. [spoiler]SG Evangelion remake akart lenni.[/spoiler]

Egyébként neked egyik sem fog tetszeni, de a fórumozók legalább jól szórakoznak majd.

És hogy ne legyen annyira off: nemrég megnéztem a Gantz első részét, illetve még azt se, annyira kiütött a metrós jelenet. Lesz ez jobb később? Eddig úgy érzem, hülyének néznek a készítők.

Member

Maybe 2006 vége felé készítették, de csak újév napján adták le? :)
(wiki és ann szerint is 2007)
Quote from: bimanc on 2010-01-22, 22:31:15
Egyébként neked egyik sem fog tetszeni, de a fórumozók legalább jól szórakoznak majd.
Jaj már, de előítéletes vagy. :haha:

bimanc

Quote from: Member on 2010-01-22, 23:08:23
Maybe 2006 vége felé készítették, de csak újév napján adták le? :)
(wiki és ann szerint is 2007)

Lehet, de a lényeg hogy korábban kezdték.

Igen, előítéletes vagyok, vállalom. Nézd majd meg a SG specialjait is, azok jobbak voltak, mint a sorozat.

Titkos

Quote from: bimanc on 2010-01-22, 22:31:15
És hogy ne legyen annyira off: nemrég megnéztem a Gantz első részét, illetve még azt se, annyira kiütött a metrós jelenet. Lesz ez jobb később? Eddig úgy érzem, hülyének néznek a készítők.

Rosszabb lesz. :( Az anime nem tudom milyen, de a mangáról azt kell tudni, hogy az elején még baromi jókat röhögtem, és a főhős köcsög belső monológjai is nagyon feldobták a sztorit. Később ez teljesen eltűnik, a főhős túl normális (vagyis dögunalmas) lesz, a jó karikat sorban leölik már az elején, úgyhogy lesz belőle egy értelmetlen hentelés érdektelen karakterekkel, miközben a fősztori úgy halad, hogy talán 10 kötetenként megtudsz valami infómorzsát. (Ehhez képest a Berserk manga fősztorija is gyorsvonat.)

Mondjuk az anime állítólag pont azért jobb, mert 26 rész alatt befejeződik.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Junchi

Dunno, szerintem jó a Gantz anime és manga is. Előbbi leginkább akkor üt, ha képes az ember elvonatkoztatni a mangától és nem próbál mindenféle filozófiai blablát, meg "OMG, DEEP" sztorit belemagyarázni, utóbbi meg... Nos, a Nuraakármi arc-ig üt. Onnan viszont kaki. A legújabb fejezet is egy bazi facepalm volt... >____> Legyen már vége!

bimanc

Sry a late reply miatt. A Gantz leginkább a manga miatt érdekelt, már le is szedtem, de még nem kezdtem el. Asszem lassan nekiugrok komolyabban, csak az a hülyeség az első rész elején elijesztett.

Member

Egyre biztosabban tudom, hogy az Ikkitousen egy 10/10-es vígjáték. :lol:

NLZ

Quote from: Member on 2010-01-26, 23:27:10
Egyre biztosabban tudom, hogy az Ikkitousen egy 10/10-es vígjáték. :lol:
::)
[reserved]

bimanc

Quote from: Titkos on 2010-01-23, 17:47:30
Rosszabb lesz. :( Az anime nem tudom milyen, de a mangáról azt kell tudni, hogy az elején még baromi jókat röhögtem, és a főhős köcsög belső monológjai is nagyon feldobták a sztorit.

És tényleg, pedig nem hittem, hogy lehet rosszabb. Érdekes, hogy a szereplők gondolatai miatt nagyon őszinte az egész, mármint tudjuk, hogy valójában mit is gondolnak a szereplők. Viszont pont ezek a gondolatok teszik olyan nevetségessé, szerintem többet röhögtem ezen, mint a legtöbb vígjátékon. Meg az egész olyan idegesítően szánalmasan van megcsinálva. MIndig hülyeségeket csinálnak a szereplők (mint az első rész elején), meg 5 percig dumálnak az élet értékéről, valahányszor egyikük 2 másodpercre van a haláltól. Az normális, hogy mindent reflexből lefejelnek, ami tömör fémnek néz ki? Igazából egy karakter sem érte el azt, hogy valamennyire is szurkoljak neki, mert mindenki egy nagy barom ebben a sorozatban. A kutya mondjuk nagyon lol volt, mindig amikor találkozott a csajszival. Meg a pontozások is nagyon viccesek. De az egész olyan következetlen, meg hihetetlenül komolynak állítanak be mindent, amikor az egésznek nincs értelme. És mégis, még mindig ott motoszkál bennem, hogy a sok értelmetlenség mögött van valami tartalom, amilyen kidolgozott a technikai háttér, biztos kell lennie valami nagyobb dolognak, egy valódi háborúnak, ez csak egy bemelegítés, vagy kiképzés kell hogy legyen.  :falba:  Bár már csak 7 rész van vissza, de bizakodok. Ez most vagy nagyon DEEP sztori, vagy egy nagyon jó trollkodás.  :ejj:

Moha

Quote from: Member on 2010-01-26, 23:27:10
Egyre biztosabban tudom, hogy az Ikkitousen egy 10/10-es vígjáték. :lol:
Én 6 rész után dobtam, de ebből is látszik, hogy különböző az ízlésünk. :)

Member

Én sem azért nézem, mert úgy jó, hanem úgy jó, érted. :) Amikor a srác állt a hullahegyen és a vérrel tenyérnyomot hagyott az arcán, már a földön fetrengtem. :haha:

bimanc

Hmm, Ikkitousen-t én is dobtam, de lehet mégis meg kéne nézni.

Ez a Gantz viszont már túlzás:
[spoiler][/spoiler]
Ebbe tönkre fogok menni idegileg.

Cloud

Ez a Haruhi nagyon állat cucc. :D

Member

Ikkitousen 07: Szóval aki megerőszakolta a volt pasija jelen szerelmét, az most kinyalatja magát a volt pasijával és annak búcsúja után lefekszik a legjobb barátnőjével. Értek mindent. :lol:

A Strike Witches meg egyvalamire kiváló. Mellette a Sky Girls még egész jónak tűnik. :)

Titkos

#164
bimanc: Igen, amit írsz. Szóval igazából én csak úgy nekikezdtem anno a mangának, mert az emberek egyik fele el volt tőle ájulva, a másik felük pedig azt mesélte, hogy az eleje még jó, de később elcsesződik. OK, mondom, akkor elkezdem olvasni, ha az eleje még mindenki szerint király... Aztán amit kaptam... :D Ilyet jót tényleg ritkán röhög az ember, pl. a kezdő metrójelenet nálam bekerült az "all time favourite anime scenes" tárházba. XDDD [spoiler]Nem tudom ez az animében is látszott-e, de a mangában a metróalagút és a váróhelyiség közti perem max fél méter, kb. mint Pesten a kisföldalattinál. OK, hogy a részeg hajléktalan nem tud kimászni egyedül, de miután őt kimentik, simán kiugorhatnának. De nem, a két hülye elkezd futni az alagút belseje felé, ezzel szavatolva, hogy darálthús legyen belőlük. XD És jól mondod, az egész társaság indulhatna a Darwin-díjátadáson. XDD[/spoiler] Szóval a "húdekomoly filizófiát" én valahogy 50 fejezet után sem tudtam észrevenni, főleg, hogy a "nagy sztori" legtöbb része valami idegen lény felhentelésével folyik, a maradékban meg inkább szexelnek/köcsögösködnek egymással/vagy épp valami hülyeségen sírnak/őrjöngenek, de a történetről, meg magáról a Gantzról, és hogy miért játszik velük World of Warcraftot, rohadtul nem derült ki semmi. Igazából felesleges is kedvelni a szereplőket, lévén az egyetlen újítás, hogy itt aztán teljesen random, hogy épp ki hal meg. (Persze a főhős sosem, és ha meg is halna, X számú pont, és lehet feltámasztani. XD) Mondjuk ne értsétek félre, nem arról van szó, hogy utálom vagy ilyesmi, tényleg baromi jókat röhögtem rajta az elején, csak én sem értem, hogy ebbe hogyan látnak bele bármilyen mélyfilozófiai mondanivalót. (Főleg, hogy tudtommal a mangában elő sem kerül ilyesmi, az animének azért lett olyan a vége, mert valahogy le kellett zárni. XD) Legfeljebb azt sajnálom, hogy lehetett volna belőle egy szórakoztató sorozat, ami arról szól, hogy köcsögök egymást szivatják (ha már ilyen "okos" mindenki, és úgyis két perc alatt meghal minden "jófiú"), de helyette az sem lett, csak valami hentfest, amit egy gömbben alvó fickó játszik élő emberekkel. Kár. ^^" (A linkelt képről meg annyit, hogy a mangában legalább a rajzolás hibátlan, látom itt az sem. :D)

A befejezéssel kapcsolatban: az animét csak másoktól hallottam (nem konkrétumotokat, csak hogy kb. mire lehet számítani), a manga pedig még mindig megy, de tudomásom szerint semmi jele annak, hogy ez csak valami felkészítő edzés lenne számukra. ^^" Persze ahogy húzza a mangaka, ebből a pasasból kinézem, hogy majd az 500. fejezet körül megszólal, hogy "Na, most jön az igazi történet"! ::) Ha a történeti részét nézem, akkor talán valami Fűrész-féle megoldás lenne értelmes, pl. kiderül, hogy az egész harc arra megy ki, hogy a sok rohadék ember újra megtanulja értékelni az életét, vagy ilyesmi, de ez sem passzol, lévén kifejezetten rendesek is bekerültek a játékba, meg pl. annak nem tudom mi értelme van, hogy a nagymama az 5 éves kisunokájával is bekerül, és szinte elsőként hal meg. A sztorihoz tutira semmi köze.

Quote from: Member on 2010-01-31, 21:01:39
Ikkitousen 07: Szóval aki megerőszakolta a volt pasija jelen szerelmét, az most kinyalatja magát a volt pasijával és annak búcsúja után lefekszik a legjobb barátnőjével. Értek mindent. :lol:

Eddig tévedésben éltem, azt hittem ez valami ecchi fighting csajokkal, erre most kell megtudnom, hogy lélektani hentai. XD Kapom is le. :) (És közben elgondolkodom, hogy ha ilyen az anime, miket művelhet a mangaka... XD)

Más: Gankotsuou-ban 16. rész környékén járok, úgy voltam vele, hogy majd ha végignézem, akkor egyben véleményezem, de ez valami nagyon brutál. :D Akik nem ismernék: Dumas Monte Cristo grófja című regényének animés feldolgozása, annyi változott, hogy a jövő helyezték a sztorit, illetve állítólag azért a második fele már rendesen eltér. Én a regényt nem olvastam (bár épp ettől a sorozattól jött meg hozzá a kedvem :)), de így "only-anime" egyenlőre csak annyit tudok rá mondani, hogy tényleg brutális, persze nem vérengzésre kell gondolni, inkább hangulatban, látványban, történetileg. :) Nekem egy kissé Code Geass/DN feelingem is van tőle [spoiler]itt is azt mutatja be a történet (legalábbis egy része), hogy egy fickó hogyan próbál másokkal jól kitolni, csak itt egyrészt nem egy "kezdő" gimnazista, hanem dúsgazgad fazon, egész személyzettel, másrészt nem az egész világot/birodalmat akarja büntetni, csak anno valakik nagyon kiszúrtak vele, és eljött a bosszú ideje. :D (Meg azért a tervei is valóságosabbak, ugyan tud némileg kavarni a Gankotsuou erejével, de még az sem derült ki pontosan, hogy az egyáltalán micsoda, és nem juttatja akkora előnyhöz, hogy pl. "beírom a neved és meghalsz".)[/spoiler] Az a vicc, hogy más sorozatban lehet utálnám a grófot, de az itteni szereplők vagy tényleg annyira romlottak, vagy annyira naívak, hogy simán megérdemlik. :D A mostani résznél meg azért írtam be, mert úgy tűnik, végre fordulóponthoz érkezett a sorozat [spoiler]grófunk immár nyílt lapokkal játszik, és nem lebuktatták, hanem ő döntött úgy, hogy miután mindent szépen elrendezett, jöhet a nyílt bosszúhadjárat. :D Hogy erre vajon ráfizet-e, és hogyan, az kiderül. :)[/spoiler] Szóval innen már művészet lenne elcseszniük, a színvonal eddig részről-részre csak emelkedett, és tekintve, hogy milyen vége volt a legutóbbi részeknek, várom a még durvább dolgokat. :D [spoiler]A gróf már eléggé "Alucard-módban" nyomta a legutóbbi részben... XD[/spoiler]

Szóval ez egy olyan igazi "képernyőhöz szögezős" sztori szerintem, és még az sem zavaró, hogy 1-2 fordulatot előre lehet sejteni, egyszerűen élvezet nézni ahogy [spoiler]grófunk egész családokat szivat meg, ha kell... XD[/spoiler] Totál véletlenül kezdtem el nézni, (ezt adták Animaxon a D.Gray előtt XD), fél szemmel a monitor mellől, de az első epizódok után kezdett érdekes lenni (már ezen is meglepődtem, azt hittem a grafika alapján, hogy valami nagyon elvont baromság lesz XD), a közepe olyan kellemes, érzed, ahogy részről részre gyűlik fel a feszültség, és történnek durva dolgok, de azok még csak kóstolók a későbbiekhez képest, muhaha. XD Szerintem minimum elkezdeni mindenkinek érdemes, aztán úgyis meglátja pár részen belül, hogy mennyire esete, vagy sem. :) Én már nem bírnék kihagyni egy részt sem.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Junchi

#165
Quote from: Titkos on 2010-02-01, 04:12:30
Nekem egy kissé Code Geass/DN feelingem is van tőle

Ezen most megsértődtem. :P Nah, nem mintha bajom lenne a DN és a CG első(!) szériájával, de azért a Gankutsuou messze magasabb szinten van mint az említett kettő.

Amúgy jah, ha most vagy a 16. résznél és ennyire bejött, akkor szerintem a végére Te is majd belekerülsz az "el kéne utazni Japánba és végigcsókolgatni a stáb lábait" szindrómába, ugyanis (iirc) én is ennél a pontnál döntöttem végül úgy, hogy a maradék 8 epizódot egyben ledarálom. És nem bántam meg. :D A vége meg... OMG! De nah, nem lövök le semmit még időnap előtt, majd úgy is látni/tapasztalni fogod magad is. :3 Lényeg a lényeg: Gankutsuou RULZ!!

bimanc

Quote from: Titkos on 2010-02-01, 04:12:30
bimanc: Igen, amit írsz. Szóval igazából én csak úgy nekikezdtem anno a mangának, mert az emberek egyik fele el volt tőle ájulva, a másik felük pedig azt mesélte, hogy az eleje még jó, de később elcsesződik. OK, mondom, akkor elkezdem olvasni, ha az eleje még mindenki szerint király... Aztán amit kaptam... :D Ilyet jót tényleg ritkán röhög az ember, pl. a kezdő metrójelenet nálam bekerült az "all time favourite anime scenes" tárházba. XDDD [spoiler]Nem tudom ez az animében is látszott-e, de a mangában a metróalagút és a váróhelyiség közti perem max fél méter, kb. mint Pesten a kisföldalattinál. OK, hogy a részeg hajléktalan nem tud kimászni egyedül, de miután őt kimentik, simán kiugorhatnának. De nem, a két hülye elkezd futni az alagút belseje felé, ezzel szavatolva, hogy darálthús legyen belőlük. XD És jól mondod, az egész társaság indulhatna a Darwin-díjátadáson. XDD[/spoiler] Szóval a "húdekomoly filizófiát" én valahogy 50 fejezet után sem tudtam észrevenni, főleg, hogy a "nagy sztori" legtöbb része valami idegen lény felhentelésével folyik, a maradékban meg inkább szexelnek/köcsögösködnek egymással/vagy épp valami hülyeségen sírnak/őrjöngenek, de a történetről, meg magáról a Gantzról, és hogy miért játszik velük World of Warcraftot, rohadtul nem derült ki semmi. Igazából felesleges is kedvelni a szereplőket, lévén az egyetlen újítás, hogy itt aztán teljesen random, hogy épp ki hal meg. (Persze a főhős sosem, és ha meg is halna, X számú pont, és lehet feltámasztani. XD) Mondjuk ne értsétek félre, nem arról van szó, hogy utálom vagy ilyesmi, tényleg baromi jókat röhögtem rajta az elején, csak én sem értem, hogy ebbe hogyan látnak bele bármilyen mélyfilozófiai mondanivalót. (Főleg, hogy tudtommal a mangában elő sem kerül ilyesmi, az animének azért lett olyan a vége, mert valahogy le kellett zárni. XD) Legfeljebb azt sajnálom, hogy lehetett volna belőle egy szórakoztató sorozat, ami arról szól, hogy köcsögök egymást szivatják (ha már ilyen "okos" mindenki, és úgyis két perc alatt meghal minden "jófiú"), de helyette az sem lett, csak valami hentfest, amit egy gömbben alvó fickó játszik élő emberekkel. Kár. ^^" (A linkelt képről meg annyit, hogy a mangában legalább a rajzolás hibátlan, látom itt az sem. :D)

A befejezéssel kapcsolatban: az animét csak másoktól hallottam (nem konkrétumotokat, csak hogy kb. mire lehet számítani), a manga pedig még mindig megy, de tudomásom szerint semmi jele annak, hogy ez csak valami felkészítő edzés lenne számukra. ^^" Persze ahogy húzza a mangaka, ebből a pasasból kinézem, hogy majd az 500. fejezet körül megszólal, hogy "Na, most jön az igazi történet"! ::) Ha a történeti részét nézem, akkor talán valami Fűrész-féle megoldás lenne értelmes, pl. kiderül, hogy az egész harc arra megy ki, hogy a sok rohadék ember újra megtanulja értékelni az életét, vagy ilyesmi, de ez sem passzol, lévén kifejezetten rendesek is bekerültek a játékba, meg pl. annak nem tudom mi értelme van, hogy a nagymama az 5 éves kisunokájával is bekerül, és szinte elsőként hal meg. A sztorihoz tutira semmi köze.

Pont az szúrta a szememet nekem is, ami az alagútban történt, [spoiler]simán kimászhattak volna, nem, elkezdenek futni, mert "a vonat majd lelassít a peron végén", aztán lol ez express. Meg ugye Kei kb átlag japán termetű volt, Sato meg úgy 190 körül, ki vette fel a hátára a fickót, persze, hogy a kisebbik.  :facepalm:[/spoiler] Az egész sorozat tele van ilyenekkel, mintha hülyének néznék az embert.  Talán annyi filozófia van benne, hogy milyen ronda, bűnös ez a világ, mindenki önző és mogorva, a főszereplőnek meg meg kell tanulnia értékelni az életet, fel kell nőnie. Csak éppen nem sok minden történik ebben az irányban, főleg az utolsó küldetésben, ami egyébként nem is lett rossz, csak nem értem [spoiler]mi értelme volt, hogy hirtelen a főhős ellen fordult a Gantz, semmi nem indokolta.[/spoiler]

Ja és már végignéztem, a mangát is elkezdtem, és azt mondhatom, hogy az egy fokkal jobb. Mindenekelőtt a grafika (nem is tudtam, hogy full cg). A sorozat tele van QUALITY-vel. Igazából az egész azért érdekel, mert láttam képeket a mangából, kb a 310. fejezet környékéről, ahol már rendes idegenek vannak, nem ilyen hagymák, meg csirkék. Úgy gondoltam, kell lennie valami háttérnek, ami legalább a mangából kiderül. Egyébként az a véleményem, hogy bármennyire is facepalm, meg hüyeség a sorozat, van benne valami, ami nagy hatást tesz az emberre. A titokzatossága, a világ kegyetlen ábrázolása azért nyomot hagy a nézőben. Kár, hogy a kivitelezés, a történetvezetés egy kalap trágya. Talán csak én képzeltem bele egy komoly hátteret idegen fenyegetéssel, de most már átrágom magam az egészen.  :falba:

motifator

Cross Game 43:
Ez a sorozat hatalmas. Beindult a bajnokság, és nem történt meg, amitől féltem. Féltem, hogy mostantól sokkal inkább a baseballra fog koncentrálni a sorozat. Erre mennyit mutattak az első meccsükből? 2 strikeoutot, és ennyi.
A teljes rész továbbra is a karakterekről szólt, az a slice-of-life ment, amitől zseniális ez a sorozat.

Hajrá Akaishi![spoiler]Szerezd meg Akanét minél hamarabb, hogy Kou végre rájöjjön, hogy kivel kéne foglalkoznia.
Azuma, te meg rendes srác vagy, sajnállak is egy kicsit, de jobb lenne nem erőltetni annyira ezt az Aoba dolgot. Nem lehet a tiéd, és kész.[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Titkos

#168
Quote from: Junchi on 2010-02-01, 09:29:00
Ezen most megsértődtem. :P Nah, nem mintha bajom lenne a DN és a CG első(!) szériájával, de azért a Gankutsuou messze magasabb szinten van mint az említett kettő.

Sejtettem, hogy ez valakinek bökni fogja csőrét (legyen az DN, CG, vagy Ganku-fan XD), pedig tényleg az van, hogy a grófnak már annyi "just as planned" helyzetet sikerült eddig is kihoznia, hogy simán "kedvenc" világuralomra törő gimnazistáink ugrottak be, náluk is részről részre vártuk, hogy mivel jönnek elő. :) Meg Haydé-nek (ha így írják XD), van egy enyhe CC-feelingje. :D De tényleg kb. ennyi. :) (A ganku-erő meg a code-ja... XDDD) [spoiler]Albertnél naivabb ember meg kevés van, bírtam most a legutóbbi részben, hogy nekem Peppo is végig gyanús volt, aztán kiderült, hogy ja, nem ok nélkül, csak Albert egyből bevette, hogy "jó útra tért". :P[/spoiler]

Quote from: Junchi on 2010-02-01, 09:29:00
Amúgy jah, ha most vagy a 16. résznél és ennyire bejött, akkor szerintem a végére Te is majd belekerülsz az "el kéne utazni Japánba és végigcsókolgatni a stáb lábait" szindrómába, ugyanis (iirc) én is ennél a pontnál döntöttem végül úgy, hogy a maradék 8 epizódot egyben ledarálom. És nem bántam meg. :D A vége meg... OMG! De nah, nem lövök le semmit még időnap előtt, majd úgy is látni/tapasztalni fogod magad is. :3 Lényeg a lényeg: Gankutsuou RULZ!!

A végigdarálás ugyan nekem ki fog maradni, mert Animaxon nézem, ahol "csak" heti 4 részt adnak, de akkor örömmel hallom, hogy végig tartani fogják a színvonalat. :D (Btw, OP-ED páros is rulez. :))

bimanc: Hehe, na igen, az az első jelenet nállam is "klasszikus" lett. XD Metrós rész rulez, az általad idézett kommentjükön már nem bírtam nem röhögni. XD Alapból persze nem lenne vicces, de tényleg mindenki olyan fájóan hülye ebben a mangában, mintha cirkuszi bohócok lennének, akik szándékosan röhögtetik a nézőket/olvasókat. XD
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


bimanc

Quote from: Titkos on 2010-02-02, 16:16:40
Alapból persze nem lenne vicces, de tényleg mindenki olyan fájóan hülye ebben a mangában, mintha cirkuszi bohócok lennének, akik szándékosan röhögtetik a nézőket/olvasókat. XD

:tezsvir:  Tipikus esete annak, amikor a készítők olyan véresen komolyra akarják venni a történetet, hogy átesnek a ló túloldalára és kínosan röhejes lesz az egész.

Más:

SDF Macross: Nagyon élvezetes sorozat, és egy igazi klasszikus, minden tiszteletem az egész franchise-é, de mi volt ez a hülyeség a 10.részben? [spoiler]Ott vannak az idegen hajóban, rájuk támad a Zentraedi commander, erre kilövik a hajó oldalát és kidobják a lyukon az űrbe. Ezután elkezdenek tanakodni, hogy akkor most hogy is jussanak ki a hajóból, majd úgy döntenek, hogy lézerrel kivágják a zsilipet.  :zomg: azért ilyen remélem nem lesz több a sorozatban, mert egyébként lenyűgöző a sztori.[/spoiler]

motifator

Á, ne aggódj, tele lesz őrült dolgokkal az SDF Macross. De ez valahogy hozzátartozik az egészhez. Lesznek még bőven jelenetek, amit akkor véresen komolyan gondoltak, de ma már csak mosolyogni lehet rajta.
De összességében nagyon érdemes megnézni a sorozatot. Kicsit olyan, mintha egy anime múzeumban járnál. Jól rá lehet csodálkozni, hogy néhány jellemző animés elem/klisé mennyire nem változott semmit az elmúlt majdnem 30 évben.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Xzone

Quote from: motifator on 2010-02-01, 21:15:04
Cross Game 43:
Ez a sorozat hatalmas. Beindult a bajnokság, és nem történt meg, amitől féltem. Féltem, hogy mostantól sokkal inkább a baseballra fog koncentrálni a sorozat. Erre mennyit mutattak az első meccsükből? 2 strikeoutot, és ennyi.
A teljes rész továbbra is a karakterekről szólt, az a slice-of-life ment, amitől zseniális ez a sorozat.

Hajrá Akaishi![spoiler]Szerezd meg Akanét minél hamarabb, hogy Kou végre rájöjjön, hogy kivel kéne foglalkoznia.
Azuma, te meg rendes srác vagy, sajnállak is egy kicsit, de jobb lenne nem erőltetni annyira ezt az Aoba dolgot. Nem lehet a tiéd, és kész.[/spoiler]

Kissé off: Azuma egy az egyben úgy néz ki, mint egy volt szobatársam. Szabályosan levegő után kapkodtam, amikor először megláttam :)

Junchi

Quote from: Titkos on 2010-02-02, 16:16:40
Meg Haydé-nek (ha így írják XD), van egy enyhe CC-feelingje. :D De tényleg kb. ennyi. :) (A ganku-erő meg a code-ja... XDDD)[/spoiler]

Az szépen, helyesen, franciásan így írandó: Haydée. :3 (vagyis nem egészen pontos, mert az é-n lévő ékezet tükrözve van, de ezen most ne akadjunk fent. ^^)

Btw nem is rossz párhuzam a Haydée-C.C. Max annyiban különböznek, hogy az egyik képes azért önállóan is cselekedni, míg a másik nem. Nah, nem akarom leszólni Haydée-t sem + a sorozat végén amúgyis megmutatja majd, hogy nem is olyan puhány, mint azt gondolnánk, de azért a cucc nagy részében így is csak "bábu". (Mondjuk nálam ott nőtt nagyot, mikor szemébe mondta Albert papának, hogy... nos, egy köcsög. :3)

Ami pedig a Gantzot illeti: Emberek! xD Ti nagyon rosszul álltok hozzá ehhez a mangához/animéhez. Már mondtam, hogy filozófiai mondanivalót egyszerűen kár belemagyarázni úgy án blokk az egészbe, mert akkor nagyon sokat veszít az értékéből, na meg a karaktereket is nagy ívben le kéne szarni. Szal nem to'om... Én, mikor néztem ezt a cuccot, azt azért tettem, mert: 1) OMG, alien hunt, 2) GOOOOORE!! Hullottak a fejek, véreztek a testek, jöttek a belek, meg minden, mire az én sötét lelkemnek akkor szüksége volt. >:3 És semmi mást nem kerestem benne. Szal nekem ezt jelentette a Gantz (igénytelen vagyok, nah xDD).

bimanc

Quote from: motifator on 2010-02-02, 18:45:27
Á, ne aggódj, tele lesz őrült dolgokkal az SDF Macross. De ez valahogy hozzátartozik az egészhez. Lesznek még bőven jelenetek, amit akkor véresen komolyan gondoltak, de ma már csak mosolyogni lehet rajta.
De összességében nagyon érdemes megnézni a sorozatot. Kicsit olyan, mintha egy anime múzeumban járnál. Jól rá lehet csodálkozni, hogy néhány jellemző animés elem/klisé mennyire nem változott semmit az elmúlt majdnem 30 évben.

Na ja, voltak már nagyon lol részek, pl [spoiler]amikor bekapcsolják az anti-grav hajtóműveket, azok meg szépen kiszállnak a hajóból, ők meg ottmaradnak  :eek: ezzel a képpel, vagy amikor kitalálják azt az energia pajzsot, amit az operátorlányok trackball-al pörgetnek a helyére.  :lul:[/spoiler]
De kétségkívül egy korszakalkotó és szórakoztató sorozat, tartottam tőle a sok rész miatt, de repülnek a részek, nézeti magát.


Quote from: Junchi on 2010-02-02, 19:00:20
Ami pedig a Gantzot illeti: Emberek! xD Ti nagyon rosszul álltok hozzá ehhez a mangához/animéhez. Már mondtam, hogy filozófiai mondanivalót egyszerűen kár belemagyarázni úgy án blokk az egészbe, mert akkor nagyon sokat veszít az értékéből, na meg a karaktereket is nagy ívben le kéne szarni. Szal nem to'om... Én, mikor néztem ezt a cuccot, azt azért tettem, mert: 1) OMG, alien hunt, 2) GOOOOORE!! Hullottak a fejek, véreztek a testek, jöttek a belek, meg minden, mire az én sötét lelkemnek akkor szüksége volt. >:3 És semmi mást nem kerestem benne. Szal nekem ezt jelentette a Gantz (igénytelen vagyok, nah xDD).

Én ezt értem, de láttam egy képet, ami azt sugallta, hogy itt egy cool alien-ember konfliktus készülődik, és engem meg ez érdekel (tudom, beteg vagyok), azután meg ott volt egy sorozat, ami minden másodpercében halálosan komolyan veszi saját magát, pedig olyan ökörségek vannak benne, hogy kiesik az ember a saját száján. Jóhogy keresek benne valami értelmet/mondanivalót, csak aztán nem találok.  :morci: ez van, I lost.

Titkos

#174
Quote from: Junchi on 2010-02-02, 19:00:20
Az szépen, helyesen, franciásan így írandó: Haydée. :3 (vagyis nem egészen pontos, mert az é-n lévő ékezet tükrözve van, de ezen most ne akadjunk fent. ^^)

Tekintve, hogy tökhülye vagyok franciából, büszke vagyok, hogy kb. eltaláltam, de majd ha nagyon sok időm lesz, és a regényt is kivégzem, addigra valszeg megragadnak a nevek. XD

Quote from: Junchi on 2010-02-02, 19:00:20
Btw nem is rossz párhuzam a Haydée-C.C. Max annyiban különböznek, hogy az egyik képes azért önállóan is cselekedni, míg a másik nem. Nah, nem akarom leszólni Haydée-t sem + a sorozat végén amúgyis megmutatja majd, hogy nem is olyan puhány, mint azt gondolnánk, de azért a cucc nagy részében így is csak "bábu". (Mondjuk nálam ott nőtt nagyot, mikor szemébe mondta Albert papának, hogy... nos, egy köcsög. :3)

[spoiler]Jaja, amúgy nem tudom erre gondolsz-e, de pont a hétvégi részekben volt, hogy bevonul Albert papa megválasztási ünnepségére, és jól beégeti mindenki előtt, hogy miket csinált. :D Epic volt. :D És speciel ezt teljesen magától hajtotta végre, bár gondolom a gróf minimum tudott róla. :)[/spoiler]

Quote from: Junchi on 2010-02-02, 19:00:20
Ami pedig a Gantzot illeti: Emberek! xD Ti nagyon rosszul álltok hozzá ehhez a mangához/animéhez. Már mondtam, hogy filozófiai mondanivalót egyszerűen kár belemagyarázni úgy án blokk az egészbe, mert akkor nagyon sokat veszít az értékéből, na meg a karaktereket is nagy ívben le kéne szarni. Szal nem to'om... Én, mikor néztem ezt a cuccot, azt azért tettem, mert: 1) OMG, alien hunt, 2) GOOOOORE!! Hullottak a fejek, véreztek a testek, jöttek a belek, meg minden, mire az én sötét lelkemnek akkor szüksége volt. >:3 És semmi mást nem kerestem benne. Szal nekem ezt jelentette a Gantz (igénytelen vagyok, nah xDD).

Amit bimanc írt, nem mi magyarázzuk be (én tutira nem, én csak röhögök a mangán XD), de az egész felépítése olyan, hogy most vegyék hú de komolyan... (Tudod, Elfen Lied...) Ha valami Hellsing lenne, ahol érezhető, hogy a mangaka is szó szerint röhögve rajzolva a fejezeteket, akkor teljesen érteném, de tényleg olyan faarccal teszik hőseink a legnagyobb baromságokat is, hogy nálam itt "hitelét vesztette" a cucc "mély" oldala. A karaktereket sajnos nem tudom leszarni, ez minden animében a "hibám", 90%-ban miattuk szoktam nézni a sztorit, azonosulok minimum eggyel stb. Persze lehetne ez egy érdekes történet úgy is, hogy a szereplőgárda minden küldetés után lecserélődik, és mondjuk csak a főhős marad meg, és rajta keresztül bemutatják, hogy milyen változásokat hoz a nézeteiben az, hogy minden küldiben meghal az emberek 90%-a (megtanulja értékelni pl. a saját életét vagy akármi...), de semmi, csak utalgatnak valami nagy háttérsztorira, amiről még mindig semmi nem derült ki Ha leszarom a karaktereket, azért valami 200-300 chapter után (nem emlékszem hol tart), azért akkor is érdekelne, hogy mi a fene folyik itt, azon kívül, hogy vagy ők halnak, vagy az alien. A pontokról meg: 1. Hagymaember, csirkefiú, életre kelt buddhaszobor, [spoiler]a mangában később vámpírok jézusom...[/spoiler], ezek megint csak ahhoz tesznek hozzá, hogy nem lehet őket komolyan venni. Emlékszem, anno a Berserkben sokan kiborultak, hogy Gatts hirtelen patkányképű erdei bunkósbotos trollokat aprít Godhand helyett, na ez kb. ugyanaz a szint.
2. Ezt már inkább értem, de akkor meg te is maradj inkább a Berserknél, bármennyire lapos a sztori, gore-ban még mindig az az ász, és nem azért, de a Gantsnál még abban is gyorsabban halad a cselekmény. XD Persze nem mondom, hogy emiatt igénytelen vagy, ha bejön olvasd, de ne csodálkozz, ha mi meg vígjátékként olvassuk. (A főhős "mindenkit megdugnék" hozzállását pl. direkt nem hoztam elő, magas labda. XD)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Zen

Quote from: Titkos on 2010-02-03, 16:50:43
[spoiler]a mangában később vámpírok jézusom...[/spoiler]
Roswell Conspiracies, youtube-on elvileg megtalálod. Nézzed. :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

bimanc

SDF Macross: Csak azt tudom mondani, amit már sokan előttem, korához képest kiváló grafika, szórakoztató történet, jó karakterek, valóban egy olyan sorozat, amit tényleg lehet szeretni, és a hibái sem szednek le sokat az összhatsból. Lehetne kicsit változatosabb a dal-repertoár (a "barátom egy pilóta" már az idegeiremre megy  :falba:), meg van egy-két olyan poén, ami nem is tudom, hogy az volt-e (pl. a Loli nevű idegen), de eddig nagyon jó sorozat. Most már csak az a kérdés, hogy ezután mi lesz? A fő csata lezajlott, és még van vissza majdnem 10 rész!  :zomg:
Mindegy, bár mindegyik mai sorozat hasonló színvonalú lenne.

P.S.: Akarok én is egy Milia-t!!1! :bruhuhu:

SaiyaGin

[spoiler="KILLING MOVE... DRILL PUNCH!][/spoiler]
[spoiler]560. rész[/spoiler]

Kuroi Tenshi

Ima soko ni iru boku -- reakciók

1. rész eleje: wtf is this shit? Ezt dícsértétek annyian?
1. rész második fele: wtf is this shit?
1. rész végénél gondolkoztam, hogy nézzem-e tovább.
De a 2. rész előzetesének képei alapján úgy tűnt, hogy
fog ez még komolyodni, adok még neki egy esélyt
2. rész: a főszereplő még mindig idegesít, de most már
kezd jó lenni (na nem azért, mert az általam idegesítőnek
vélt főszereplőt kínozzák, habár jobban belegondolva :angyali:)
3. rész:  :eek: ez már kezd kellően beteg lenni, much win  :jee:
4-5-6. rész: yay, az első rész első feléhez képest egész
kikupálódott.
A maradékot meg gondolom ma ("ma", mármint ezen az éjjelen)
végignézem

Kuroi Tenshi

#179
Kuro no Keiyakusha (Darker than black)

Na, végre így az 5-6. rész táján kezd valami történetszál-
szerűség is megjelenni *sarcasm*
[spoiler]
Jól sejtem, ez az a típusú sorozat, ahol minden szimpatikus
és/vagy bűneiket megbánó szereplőt rövidesen leölnek? :haha:
[/spoiler]

7. rész: what. the. fuck.
Most ezt miért kellett komolytalankodással elrontani :-/