Mit nézel most?

Started by Junchi, 2009-07-03, 16:33:03

Previous topic - Next topic

Cheesy

Quote from: Próféta on 2011-09-04, 22:03:38
Quote from: Cheesy on 2011-09-04, 21:17:20
Crest of the stars (Seikai No Monshō)
fix'd
A Seikai No Senki az a folytatás.
És kellemes nézést, jól választottál ;)
Teljesen igazad van, pedig még kutattam is, hogy melyikkel kell kezdeni

SaiyaGin

Lodoss 8: amikor Shiris messziről megállapította Woodchuck ruházatából, hogy a fickó biztos tolvaj, az elég  :wtf: jelenet volt. :3x3: Gondolom ennek köze lehet ahhoz, hogy az anime szerepjáték alapján készült, de akkor is elég furcsa dolog volt. :gyagya:

motifator

Na előfizettem végül a Crunchyrollra, mert most 3 olyan sorozat is van hirtelen, amit nézni akarok, és nekik megvan.
A Hanasaku Iroha-ból nagyjából behoztam most a lemaradást, tegnap este néztem meg a 23. részt.
Valahol a 14-15 rész környékén álltam le vele, és most, hogy folytattam, nagyon kellemesen csalódtam. OK, nincs benne semmi világmegváltó, de emlékszem, hogy valahol a 10. rész környékétől kezdett unalmassá válni az egész céltalan slice-of-life, de most, hogy megnéztem vagy 6-8 részt az elmúlt napokban, örömmel láttam, hogy beindult a dráma.
Sajnos azért messze nem tökéletes minden. Van 1-2 karakter, aki nagyon a szívemhez nőtt, de néhány idegesítő mellékszereplő egyre többet szerepel, néhány főszereplő személyiségét abszolút nem értem, a dráma melodráma, a szerelmi sokszög erőltetett.
Ami leginkább fura, hogy Minko-chanból idegbeteg kis p*csát csinálnak rendszeresen, de cserébe mostanában minden részben cicit villant. Ohana is egy rejtély. Nagyon Mizunashi Akari akar lenni, elbűvölő, mindig jókedvű, mosolygós lány, aki mellé még 1000 dologban nagyon tehetséges, és persze nagyon keményen is dolgozik. De ott vannak olyan WTF dolgok, mint pl. a kapcsolata az anyjával, na meg ez az egész Kou-chan dolog.
Minko és Ohana kapcsolatát nem értem egyáltalán. Világ életemben nagy tsundere fan voltam, de Minko-channak néha komolyan lekevernék egy pofont.
[spoiler]utána persze békülőszex  :D [/spoiler]
Na mindegy, amúgy elég jó sorozat, tudom ajánlani. Még hátra van vagy 3 rész, meglátjuk, hogy milyen vége lesz, de én optimista vagyok. Nem egy best animu evar, de van benne valami, amit lehet szeretni.

A Usagi Drop a másik sorozat, amit most elkezdtem. Amikor először olvastam az alap sztoriját a sorozatnak, biztos voltam benne, hogy ez nem nekem való, de szerintem sokan vannak ezzel így. Még csak az első részt láttam, de eddig nagyon meggyőző. Az egészet sikerült nagyon aranyosra és ártatlanra megcsinálni. Rin hihetetlenül aranyosra sikerült, és van benne valami eredeti, nem csak a klisé moe. Daikichi-re kiváncsi vagyok, így 1 rész alapján nem sok minden derült ki róla, azon kívül, hogy szereti a sört és van szíve.

A harmadik crunchyrollos sorozat majd a Steins;Gate lesz, de ahhoz még nem kezdtem hozzá, szerintem majd csak valamikor jövő héten. De akkora a hype körülötte, mint annakidején a Madoka körül, szal csupa jóra számítok.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Junchi

Quote from: motifator on 2011-09-21, 18:40:51
Nem egy best animu evar, de van benne valami, amit lehet szeretni.

Végülis ezzel egyetértek, szal a hullámzó színvonal és Kocsány ellenére is egy élvezhető sorozat.

S;G-hez meg hajrá! :D (Szerintem a Madokát keresztbe lenyeli... Mondom ezt úgy, hogy azt is imádom.)

SaiyaGin

Quote from: kikuchiyo on 2011-06-02, 23:27:52
AnoHana 8

Ha egyetlen emotikonban akarnánk összefoglalni ezt a részt, ez lenne:  :bruhuhu: - szinte mindenki felült az érzelmi hullámvasútra ezen a héten. Arra is elég egyértelmű választ kaptunk, hogy Menma szellem vagy hallucináció-e. Sajnos már csak három rész van, ennek megfelelően el is érkezett a sorozat a végjátékhoz.
Az eddigiek alapján azt kell mondjam, hogy ritka az ilyen
>mély és érett
anime.

Teljesen egyetértek, szerintem is nagyon jó anime, de az egy kicsit zavart, hogy csak most jött elő ez a megoldás,
[spoiler]azaz, hogy Menma olyan jelt ad a jelenlétéről, ami a többieknek is feltűnik.[/spoiler]

Acchan

Kemono no Souja Erin (The Beast Player Erin)

Erin egy álmos kis faluban él édesanyjával, aki nem mellesleg bazinagy harci gyíkok nevelésével, gyógyításával foglalkozik. Erin érdekes módon nemhogy tartana ezektől a lényektől, hanem inkább szimpatizál velük, szeretne róluk minél többet megtudni, hogy egy napon ő is velük foglalkozhasson, mint az édesanyja. Erinék hétköznapjain kívül egyre inkább megismerhetjük a falusiakat, a falu és a királyság viszonyát, egyre többet megtudunk ezekről a "szörnyekről" is.
A kivitelezés gyönyörű, a hátterek olykor teljesen olyanok, mintha egy mesekönyvet lapozgatna az ember. Nagyon hangulatos, eddig tetszik. :)

Akinek bejött a Seirei no moribito, annak kihagyhatatlan - főleg, mivel ugyanaz az író követte el mindkét történetet.  :smile:

Btw. Anyának odaadtam a Seirei no moribito-t, és imádja.  :lazza:

kada

Quote from: Acchan on 2011-10-08, 14:07:54Akinek bejött a Seirei no moribito, annak kihagyhatatlan - főleg, mivel ugyanaz az író követte el mindkét történetet.  :smile:
Namajd meglássuk!  :__devil:

Quote from: Acchan on 2011-10-08, 14:07:54Btw. Anyának odaadtam a Seirei no moribito-t, és imádja.  :lazza:
Enyim még mindíg ott tartana (ha nem költöztem volna el) hogy kapcsoljam már ki ezeket a gyerekmeséket. Ellenben valahogy >1 alkalommal ment győzike amikor átmentem...  ^^"

Acchan

Márc. vége óta én sem lakom otthon, de amíg otthon voltam, addig sem zavarták anyát az animék. Sőt, egyszer csak azon kaptam magam, h együtt nézzük a Mononokét.  :D

kada

#668
Quote from: Acchan on 2011-10-08, 14:07:54
Kemono no Souja Erin (The Beast Player Erin)
[...]
A kivitelezés gyönyörű, a hátterek olykor teljesen olyanok, mintha egy mesekönyvet lapozgatna az ember. Nagyon hangulatos, eddig tetszik. :)

Akinek bejött a Seirei no moribito, annak kihagyhatatlan - főleg, mivel ugyanaz az író követte el mindkét történetet.  :smile:
Csalódás vagyok.
Meg őrült, ez a cucc 50 részes!
Persze csaltam, az első recap epizódtól kezdve csak az érdekesnek hangzó részeket néztem meg.
[spoiler=nem túl vészes, de ne legyen leharapva a fejem.]Az eleje nagyon hangulatos, tényleg mesekönyv feeling, hangsúlyozza hogy értékelni az élőlényeket de anélkül hogy gügyögne a nézőnek.
Aztán jön a rohamtempós karakterfejlődés, és onnan nehezebb/komolyabb lesz a téma.
És innen volt a tempóval olykor-olykor bajom.
Meg az újrafelhasznált jelenetekkel. Recycling is good, Niizuma-sensei is megmondta, de egy perc alatt háromszor már picit sok.
[spoiler=na ez már tényleg spoiler]És minden egyes alkalommal amikor gyíkok vagy a farkasgalamb harcol, megkapjuk ugyanazt a széttépős középkorias mozaik stílusú animációt, ami azt hivatott jelezni hogy kis Eiri most épp mentálisan nem a legstabilabb, de hogyha egy az utcán sétálva egy animében minden egyes piros kocsinál bejátszanák hogy a főhősnek egy gyermekkori trauma jut ezekről eszébe, egy idő után zavarna mindenkit. Vagy elfogynának a városból a tiszán piros kocsik.[/spoiler] [/spoiler]

Az elején lelkesen néztem a részeket, aztán kihagyogattam először egy részt a végén meg már volt hogy sokat egyszerre, nem bántam meg hogy tudom kb milyen, szépen kidolgozott világban nem egysíkú történet során alakulnak a jellemek, de a hiányzó részeket nem fogom megnézni.
Gyerekek számára is nézhető szinten van még, de inkább a Seirei no Moribitot ajánlanám nekik.

Acchan

Kada, nem mondom, ez gyors volt.   :3x3:

QuoteAz eleje nagyon hangulatos, tényleg mesekönyv feeling, hangsúlyozza hogy értékelni az élőlényeket de anélkül hogy gügyögne a nézőnek.
Hát egen, pont az elején tartok.  :D

Én

Irresponsible Captain Tylor újranézés. Ez még mindig hatalmas. :D

Darkstar

Úgy döntöttem újranézem a FMP-ot.

Bakker, már az OP alatt olyan nosztalgiarohamot kaptam...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kada

Quote from: Darkstar on 2011-10-19, 01:10:15
Úgy döntöttem újranézem a FMP-ot.

Bakker, már az OP alatt olyan nosztalgiarohamot kaptam...
Heh, Fumoffu unaired ep valahogy kimaradt az életemből, vagy elfelejtettem úgyhogy újranéztem.
Win.
Win2. (ugyanaz a vid) - Amikor még a szereplők is beszólnak hogy 1) hová rejtette 2) nem jófiúk közt kéne lenned?!

NLZ

mitől unaired? Vagy mivan?
[reserved]

motifator

Szokásos japán módon "az aktuális eseményekre tekintettel" inkább nem adtak le 2 részt asszem. Az első a túszejtős epizód, és pont akkor volt japánban valami hasonló esemény (túszdráma?), ami miatt inkább nem adták le. A másik talán a büfés rész volt?
Ráadásul mindkettő asszem csak fél epizód, így az első pár részben van egy kis kavarás az epizódszámban a TV meg a DVD verzió között. Mondjuk mire én már a Fumoffut néztem, addigra már volt kint DVD verzió. Pedig elég rég volt már, a Fumoffu a második anime volt, amit életemben láttam :)
[spoiler]És annakidején nem tetszett  :wtf:[/spoiler]
Én barom  :lol:

De amúgy én is újranéztem vagy fél éve. Már itt voltam Amcsiban, és megláttam Netflixen, és egyszerűen muszáj volt megnézni. Immár vagy ötödjére :)
Érdekes, hogy annakidején mennyire imádtam a TSR-t, de most ott van félbehagyva Netflixen, és nincs is sok ingerenciám folytatni. Úgy látszik, a Fumoffu jobban kiállta az idő próbáját...
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Prof. William

A kár hogy Fumoffu is oly anime amiből 200 részt is megnéznék de sajnos csak 12-részes. amikor anno réges-rég elkezdtem nézni a FMP-t akkor végig ilyenre számítottam mint a Fumoffu volt. Ja és. PONI!

Junchi

Elkezdtem a Nodame Cantabile Paris-hen-t.

A sima Nodámét heti rendszerességgel követtem, mikor anno futott, tetszett is (nem is kicsit), viszont a folytatásaihoz valahogy már nem volt kedvem. Mostanáig.

Eh, zseniális cucc, nem is értem, miért halogattam eddig + a josei animéket mindig is imádtam, szal az impact innen is megvolt.

Viszont már most látom, hogy bajban leszek, legalábbis ami a seiyuu-kat illeti. xD Fene vigye el, hogy pont most fut a Fate/Zero, és, hogy Saber és Nodame hangja is Kawasumi Ayako. ^_^" Most vagy az lesz, hogy Nodamét kénytelen leszek komolyan venni vagy fordítva: Sabert esik majd nehezemre komolyan venni, pláne a Gyaboo-k után. xDD Ja, és akkor már Gilgamesh és Chiaki hangja (= Seki Tomokazu) is ugyanaz, már csak a rend kedvéért. :D

SaiyaGin

Kijött az idei Conan-film, és nekiálltam, azt hiszem, időnként posztolnom kell majd a reakcióimat. Eddig 8 percet láttam, és elmondhatom, hogy Wallzaku elbújhat Conan mellett, aki egy alagútban az alagút plafonjára felugratva fejjel lefelé gördeszkázott. :lol:


Member

Don't leave me alone Daisy
Na ne. Egy minőségi slice of life. Ilyen nincs. Komolyan. Hogy a csaj szinkronját leszámítva fasza legyen??

Junchi

Gungrave, Seto no Hanayome, Berserk revaccs.

Gondoltam újrázok pár kedvencet. :)

Liquid Snake

Ai Yori Aoshi

Van 1 TB-nyi "want to watch" anime-m, és most véletlenszerűen ebbe kezdtem bele, remélem nem rossz cucc :)


Quote from: Prof. William on 2011-10-19, 12:40:05
A kár hogy Fumoffu is oly anime amiből 200 részt is megnéznék de sajnos csak 12-részes.
+1

Xzone

Quote from: Liquid Snake on 2011-11-24, 14:28:51
Ai Yori Aoshi

Van 1 TB-nyi "want to watch" anime-m, és most véletlenszerűen ebbe kezdtem bele, remélem nem rossz cucc :)

Én kb. 4 részt bírtam belőle megnézni. :D

Darkstar

Quote from: Xzone on 2011-11-24, 14:55:20
Én kb. 4 részt bírtam belőle megnézni. :D
Detto
Nekem túl sok volt.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kada

Quote from: Liquid Snake on 2011-11-24, 14:28:51
Ai Yori Aoshi
Van 1 TB-nyi "want to watch" anime-m, és most véletlenszerűen ebbe kezdtem bele, remélem nem rossz cucc :)
Angol szinkronnal egy részt se tudtam végignézni.
Eredeti japán hanggal asszem végignéztem.
Nem maradt meg sok jó belőle (azért mintha rémlene hogy a szőke meg a szemüveges milyen poénok részegen, vagy az más?)

Quote from: Liquid Snake on 2011-11-24, 14:28:51
Quote from: Prof. William on 2011-10-19, 12:40:05
A kár hogy Fumoffu is oly anime amiből 200 részt is megnéznék de sajnos csak 12-részes.
+1
+1, bár gondolom senkit nem lep meg ha én emlegettem fel  ::)

Liquid Snake

Quote from: kada on 2011-11-24, 15:56:39
Angol szinkronnal egy részt se tudtam végignézni.
Eredeti japán hanggal asszem végignéztem.
Nem maradt meg sok jó belőle (azért mintha rémlene hogy a szőke meg a szemüveges milyen poénok részegen, vagy az más?)

Á az angol szinkron nekem is olyan, hogy mikor nem számítok rá és úgy szólal meg az anime akkor üvöltve fogom be a 2 fülem és nyomom az A betűt ( audio váltás ) MPC-ben :D Egyébként elvagyok vele, 20/24nél járok, szóval csak végignézem már :D De amúgy igen ebben van a szőke meg a szemüveges. Azt még hozzáteszem azért, hogy a Fumoffu, Jungle Wa Itsumo és Seto no Hanayome volt a 3 top anime amin tényleg könnyesre nevettem magam. Ajánlgattak már sokmindent de valahogy semmi nem nyújtotta ezt mint ez a 3.

kada

Quote from: Liquid Snake on 2011-11-24, 19:08:43
Á az angol szinkron nekem is olyan, hogy mikor nem számítok rá és úgy szólal meg az anime akkor üvöltve fogom be a 2 fülem és nyomom az A betűt ( audio váltás ) MPC-ben :D Egyébként elvagyok vele, 20/24nél járok, szóval csak végignézem már :D De amúgy igen ebben van a szőke meg a szemüveges. Azt még hozzáteszem azért, hogy a Fumoffu, Jungle Wa Itsumo és Seto no Hanayome volt a 3 top anime amin tényleg könnyesre nevettem magam. Ajánlgattak már sokmindent de valahogy semmi nem nyújtotta ezt mint ez a 3.
A teljesség kedvéért, volt ahol az angol szinkron felülmúlta a japánt számomra, de ez NAGYON nem az.

Van valami jó kis listád hogy mi mindent láttál/dobtál esetleg hogy ne soroljak fel 20 ismerőst?

Liquid Snake

Nem igazán van lista a fejemben lévőn kívül :D Azt a 3at felülmúlni úgy sem lehet.  :smile: Elvagyok én szinte minden anime-vel, tényleg csak kevés olyan volt amit dobtam, szerintem egy kezemen meg lehetne számolni. A legemlékezetesebb ilyen pedig az Evangelion volt, és magam sem hiszem el, hogy egy résszel a vége előtt fejeztem be :D

SaiyaGin

Quote from: kada on 2011-11-24, 15:56:39
(azért mintha rémlene hogy a szőke meg a szemüveges milyen poénok részegen, vagy az más?)

Bingó.

kada

#688
Nem rosszak az ilyen honlapok "those who liked this also liked XY", észbentartja helyettem hogy milyen animére adtam magas pontszámot (egy csomót elfelejtek ajánlani mert öreg vén szenilis vagyok), meg egyéb apróságok amik ha 10 éve látott az ember valamit segítenek.
Quote from: Liquid Snake on 2011-11-24, 19:58:39Azt a 3at felülmúlni úgy sem lehet.  :smile:
A CHALLENGE !

Edit:
Quote from: SaiyaGin on 2011-11-24, 21:35:52
Quote from: kada on 2011-11-24, 15:56:39
(azért mintha rémlene hogy a szőke meg a szemüveges milyen poénok részegen, vagy az más?)
Bingó.
Na közben megtaláltam (nekiálltam animéket pontozni valamelyiken) hogy Suzukával kevertem a hosszúszőke+szemüvegesbarna párost.

Liquid Snake

Igaz, anidb-n anno még jelölgettem is a megnézetteket de annyi anime van, hogy mire mindet végigböngészem, hogy melyiket láttam és melyiket nem, megöregszek. Főleg, hogy egy anime-t kb. 10-szer kilistáz. Nem lényeg, de mint mondtam van még bőven olyan anime ami megvan és csak nézni kéne, idő viszont már kevesebb :D

Quote from: kada on 2011-11-24, 22:17:12
A CHALLENGE !

Ez a 3 olyan erősen tartja magát már évek óta, nemhiszem, hogy valaha is leváltja őket valami :D Aztán az is lehet, hogy csak az én "nevetődobozom" romlott el :D