Legjobb anime drámák

Started by Feldin, 2004-04-07, 13:57:56

Previous topic - Next topic

Nevl

Quote from: blarkeez igaz. de bennem nem volt meg az a 'katarzis', ami a görög bölcsek szerint a drámák velejárója kéne legyen. mondjuk a vénember picit megmozgatott belül :) (aztán persze mégis meghal, mer mindenki meghal :D)

Hát igaz, a katartikus élmény nálam is elmaradt... :) (lehet csak bennünk van a hiba) viszont az, amikor meghal az öregember nagyon szép jelenet...
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Dreamcleaver

A Chrno Crusade vége nekem nagyom bejött. Szép volt no. Az AIR vége kissé el volt nagyolva, de maga a sorozat nagyon megkapó...gao :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Member

Quote from: DreamcleaverAz AIR vége kissé el volt nagyolva, de maga a sorozat nagyon megkapó...gao :)

Nem értem... Az AIR elsõ része gyakorlatilag nézhetetlen, az a tipikus "NANEHOGYMÁTÖRTÉNJENELÕRELÉPÉS". Hogy lesz abból dráma?! (Közben kitör a harmadik világháború és harcigáz kerül a LEVEGÕBE? :))

Próféta

Quote from: White SeeDAz elsõ rész után én sem gondoltam volna hogy dráma lesz:)
Igaz én egy halom dolgot nemigazán értette benne. Szerintem nem volt sem túl jelentõs sem túl rosz. Ilyen pont jó egyszer megnézni, hogy van ilyen is kategória:)
Jó, akkor kérünk egy AIR HowTo-t, tehát hányadik résztõl kell kezdeni. Történet nincs, azt már észrevettem, azzal nem lesz gond hogy kimaradt. De az elsõ rész elsõ 12 perce után csak nagy ugrással mernék nekikezdeni.

És innentõl sztem OFF:
Wolf's Rain: hát az nagyon jó, nagyon szép, de szerintem nem dráma. Inkább szimbolista fantasy-elégia vagy miafranc.
Quote from: Nevl[COLOR="White"]Hogy õszinte legyek nem is teljesen értem a végét... az ok, hogy a farkasok teremtik újra a világot, azaz 1 kiválasztott farkas az álmai szerint, de a körítés az érthetetlen Szerintem fõleg az utolsó 7-8 epizód az, ami kifejezetten dráma... de az nagyon [/COLOR]
Spoiler, ember! Egyébként én se értettem teljesen, de valami fogalmam azért van. [COLOR="White"]Nem az álmai szerint. A szennyes szem is belemosódott a Farkas Esõjébe, Darciánál is volt egy mag; a sötétség is átmenekült abba a világba, ha nem is õ teremtette. Hiába gürcöltek ennyit, nem a paradicsom várt a túloldalon, csak a következõ világ, ami ugyanolyan mint az elõzõ (piszkos, büdös, lepukkant város, koszos esõ, stb.) Kiba az elején sejtette is, hogy nincs paradicsom, de azért küzdött és ment és törtetett mert muszáj... tudod, elsõ két mondat, meg asszem ez az utsó kettõ is... [/COLOR]

Member

Quote from: ProfetaJó, akkor kérünk egy AIR HowTo-t, tehát hányadik résztõl kell kezdeni. Történet nincs, azt már észrevettem, azzal nem lesz gond hogy kimaradt. De az elsõ rész elsõ 12 perce után csak nagy ugrással mernék nekikezdeni.

Ennél még én is tovább bírtam. Habár az a vöröshajú cuffos-pajeszos kiscsaj szinte "kérte", hogy nyomjan meg az ESC gombot... Felejthetõnek tûnik, sokakkal ellentétben engem lesokkolt a grafikája, ugyanis ilyen béna nõi fejeket már régen láttam.

Nevl

Quote from: Profeta...Spoiler, ember! Egyébként én se értettem teljesen, de valami fogalmam azért van. [COLOR="White"]Nem az álmai szerint. A szennyes szem is belemosódott a Farkas Esõjébe, Darciánál is volt egy mag; a sötétség is átmenekült abba a világba, ha nem is õ teremtette. Hiába gürcöltek ennyit, nem a paradicsom várt a túloldalon, csak a következõ világ, ami ugyanolyan mint az elõzõ (piszkos, büdös, lepukkant város, koszos esõ, stb.) Kiba az elején sejtette is, hogy nincs paradicsom, de azért küzdött és ment és törtetett mert muszáj... tudod, elsõ két mondat, meg asszem ez az utsó kettõ is... [/COLOR]
:eek: :eek: Sorry, igaz, mindjárt edit.
Egyébként ezt tényleg elfelejtettem, a szemnek ez a jelentõsége (nekem ez késõbb esett le).
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ProfetaSpoiler, ember! Egyébként én se értettem teljesen, de valami fogalmam azért van. [COLOR="White"]Nem az álmai szerint. A szennyes szem is belemosódott a Farkas Esõjébe, Darciánál is volt egy mag; a sötétség is átmenekült abba a világba, ha nem is õ teremtette. Hiába gürcöltek ennyit, nem a paradicsom várt a túloldalon, csak a következõ világ, ami ugyanolyan mint az elõzõ (piszkos, büdös, lepukkant város, koszos esõ, stb.) Kiba az elején sejtette is, hogy nincs paradicsom, de azért küzdött és ment és törtetett mert muszáj... tudod, elsõ két mondat, meg asszem ez az utsó kettõ is... [/COLOR]
így van. és valahogy én nem tudtam meghatódni, hogy milyen rossz nekik :rolleyes:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Loran

Ha jol latom a Now and Then, Here and There-rol meg nem esett itt szo. Szerintem az egyik legjobb anime a kozelmultbol, a grafika es a zene nem a legszebb, de tokeletesen illik a vilagaba. Semmi szuperero, oriasmecha, verfagyaszto vampir, csak maga a haboru ami a 13. epizod alatt teljesen ratelepszik az emberre, nem enged elmenni a tema mellett, mindenkeppen allasfoglalasra kesztet.
--[ A mesterséges intelligencia sohasem fog a természetes hülyeség nyomába érni ]--

bandiras2

Shingetsutan Tsukihime
http://www.usteam.hu/index.php?name=Reviews&req=showcontent&id=234

Most végeztem vele.
Gyönyörû történet teljes értékû lezárással.
Hellfrost barátom írt már ismertetõt ehez, szebbet én sem tudnék.
Hát ez nem volt happy end...oda vagyok tõle.
Press any key to continue and any other key to quit.