Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Isekai Quartet S2
Szerintem ugyanolyan jó, mint az első évad, plusz néhány új karakter. Kíváncsi vagyok kik bukkannak majd fel a harmadikban.
9/10

Cloud

NÉmi lemaradással befejeztem a Tower of God-ot is. Hát, a csajt kb keresztre kellene feszíteni ezek után...de gondolom Yoru majd úgyis megbocsáááát...  :ejj:

frozenstein

Boku no Hero Academia S4
Szerintem hozta az előző évadok szintjét: volt néhány epic jelenet, és a többi is egész jó volt. Nem különösebben várom a folytatást, valahogy elégedett vagyok a sztorival idáig. Bár Izuku álma az utolsó részben érdekes volt, majd meglátom rá tudom e venni magam 80+ rész újranézésére a következő évadhoz.
10/10

frozenstein

Kakushigoto
Bejött az SZS-ből visszaköszönő stílusa a poénoknak, Kamiya Hiroshi is hozza a formáját. Aranyosak voltak az apa-lánya pillanatok is, a flashforward-ok valami komolyabb szálra tettek utalásokat, amit végül az utolsó részben sikerült elbaltázni :facepalm:. Túl sok mindent zsúfoltak, abba az egy részbe, az ending miatt nálam ez a sorozat kitűnő helyett, csak átlagos lett.
8/10


frozenstein

#11195
Honzuki no Gekokujou S2
Nagyon jó folytatás. Most kicsit más témák kerülnek előtérbe (nemesek, mágia...), de lényegében ugyan olyan jó, mint az első évad. Alig várom a folytatást.
10/10

Otome Game no Hametsu Flag shika Nai Akuyaku Reijou ni Tensei Shiteshimatta
Érdekes alapötlet. Uchida Maaya fergetegeset alakít Catarina-ként :borul:. Az utolsó részekben a hangulatváltás kicsit váratlanul ért, meg nem értem mit akarnak a második évaddal, amikor a sztori véget ért.
9/10

frozenstein

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o! Movie
Jó kis folytatás, hozza a korábbi szintet. A történet maradékát lehet elolvasom LN-ben, véget ért a 17. kötettel, és az angol fan-translation is majdnem teljesen kész. Új anime évadot meg kitudja kapunk e valaha.
10/10

frozenstein

Goblin Slayer Movie
Az elején a recap fölösleges volt, a sorozatot újranéztem előtte. Így is kapunk 1 óra új sztorit, ami lehetne akár a sorozat része is, hozza ugyanazt a színvonalat. Remélem jön még folytatás.
10/10

SaiyaGin

Honzuki no Gekokujou (Ascendance of a Bookworm) S1+S2

Urano egy fiatal könyvmoly, akinek álma, hogy egész életét könyvek között élje le. Már úgy tűnik, hogy elérte a célját, amikor megkap egy könyvtárosi állást, azonban szeretett könyvei hamarosan a vesztét okozzák: egy földrengés során rádől egy könyvespolcnyi könyv. Halála előtt azt kívánja, bárcsak újjászületne egy könyvekkel teli világban. Az újjászületés iránti vágya teljesül is: amikor kinyitja a szemét, egy középkori világban találja magát, egy Myne nevű ötéves kislány testében. De itt jön a feketeleves: Myne súlyos beteg, aki csak kisebb sétát tud megtenni anélkül, hogy összeesne, rendszeresen durva lázrohamok gyötrik őt – és ami szintén szörnyűséges: a kislány a köznéphez tartozik, a könyveket pedig csak a nemesség engedheti meg magának. Urano (illetve ettől kezdve Myne) úgy dönt, hogy ha a környezetében nincsenek könyvek, akkor az előző életéből meglévő emlékei és ismeretei alapján megpróbál ő maga könyveket létrehozni – csak ne lenne az a betegség, ami szinte minden fizikai tevékenységben megakadályozza őt... Idővel azonban fény derül szenvedései okára és megtudja, hogyan tarthatja kordában a tüneteket; de ezzel élete újra fordulatot vesz.

Egy volt kolléganőm ajánlotta ezt az animét, és nagy lelkesedéssel kezdtem neki, de a vegyes érzelmekkel fejeztem be. Megvoltak ugyan a pozitívumai, de ahhoz képest, hogy az AniDB-n és a MAL-en is ódákat zengtek róla, nem éreztem olyan nagy durranásnak (persze lehet, hogy a hiba az én készülékemben van, ha valamelyik aspektusát kihagyom, nyugodtan emlékeztessetek rá).

Komoly pozitívum, hogy bár modern isekai, de mégsem egy otaku kliséhalom, és bár eleinte úgy tűnik, hogy Myne a szokásos ,,átkerülök egy fejletlenebb anyagi kultúrája világba, ahol én leszek a Felvilágosult Megváltó" utat fogja bejárni, hamar kiderül, hogy hiába lenne meg sok mindenhez a tudása, közemberként semmi nem megy könnyen, különösen súlyos betegen. Ami még tetszett benne, hogy a világ bemutatása nem infodumppal történt, hanem a lakosok életén keresztül, így például mivel csak a nemesek rendelkeznek varázserővel és az átlagember életében a varázslat egyáltalán nincs jelen Myne csak az első szezon felénél jön rá arra, hogy a világban létezik varázserő.
Sajnos azonban elég sok dolog volt, ami csökkentette a lelkesedésemet, legelőször is az, hogy az első 4-5 rész rohadt lassú. Ezt úgy értsétek, hogy amikor este kezdtem el nézni egy-egy részt, akkor a felénél abbahagytam azzal, hogy majd másnap folytatom, és mentem aludni. Ami eleinte nagyon zavart még, az az volt, hogy szerintem túl sokáig nem foglalkoztak azzal a témával, hogy ha Urano Myne testébe került, akkor vajon mi is történhetett az eredeti Myne-nal.
A szereplők megérdemelnek egy külön bekezdést: a Myne közvetlen környezetében lévő emberek többségét nem nagyon zavarja az, hogy az ötéves kislány hirtelen olyan tudás birtokában van, amiben aligha lehetne, tekintve, hogy betegsége miatt a lakást is alig hagyta el. A szüleinek feltűnik ugyan, hogy Myne hirtelen olyan dolgokat ismer, amiket a szülei se, és nekiállt cuccokat feltalálni, továbbá főzni tanítja az anyját, de ezt elintézik egy vállrándítással. Párhuzamként megemlíteném a Detective Conant, amiben Conan szintén olyan tudásanyaggal bír, amivel egy 6-7 éves gyerek nem bírhatna, de ő legalább mindig benyög valami kifogást, amikor valami szóba hozza ezt (Kogorou mondta, a tévében látta, stb.), de Myne meg sem próbál magyarázatot találni (mondjuk mivel ő olyan dolgokat talál fel, amik korábban nem léteztek, nem is nagyon tudna kifogást találni). Talán amiatt is könnyen belenyugodnak az egészbe, mert a többi 5-7 éves gyerek is irreálisan érett, mind szellemileg, mind testileg (gondolok itt főleg Lutzra és Friedára).

A második szezon sok szempontból eltér az elsőtől, itt a találmányok helyett az egyház és a nemesi világ, valamint a társadalmi különbségek kerülnek előtérbe. A témaváltás elsőre ugyan elég hirtelennek érződött, de idővel azért megszoktam, és ez az évad sokkal izgalmasabb volt, mint az első, még akkor is, ha érzésem szerint nem mindig sikerült mindenre és mindenkire a megfelelő mennyiségű időt szánni, volt olyan mellékszereplő, aki a kelleténél több időt kapott, az utolsó rész végének kulcsfontosságú jelenetét viszont összecsapottnak éreztem. Ami még zavart: néha Myne annyira meggondolatlan volt, hogy emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy ő valaha egy felnőtt ember volt.

Úgy látom, kicsit túlzásba vittem a negatívumok felemlegetését, mert rossz animének azért nem nevezném a Bookwormöt, de a dicshimnuszokat feleslegesnek érzem. Talán furcsának érződik, hogy ezt a sok kötözködést azután hozom fel, hogy legutóbb a szintén messze nem tökéletes Star Drivert dicsértem lelkesen, de ez a különbség a két sorozat között: a SD nem ígért nagy mélységet, egyszerűen szórakoztatni akart, és ez sikerült is neki.

SaiyaGin

Kuutei Dragons

Eddig négy részt néztem meg, de nem tartom valószínűnek, hogy a többit is meg fogom nézni, úgyhogy írok róla pár sort.

Egy steampunkos beütésű világban járunk, amelyben sárkányok élnek, amikre az emberek léghajóról vadásznak. Főszereplőnőnk, Takita Quin Zaza nevű sárkányokra vadászó léghajó újonnan csatlakozott tagjai, az ő szemén keresztül követhetjük a hajó kalandjait.

Az anime több bajtól is szenved, egy olyan világról szól, amiben lenne potencia, de amiről mégis alig tudunk meg valamit, emellett túl sok a szereplő, és a többségük teljesen érdektelen (pontosabban annyian vannak, hogy nem nagyon sikerül annyi időt szánni egy-egy karakterre, hogy érdekessé tegyék, a négy részből egy olyan volt csak, ahol azt éreztem, sikerrel jártak ebben). Egy példa: annyit megtudtunk, hogy a sárkányvadászat egy veszélyes, nem túl jól fizető és mások által lenézett munka, és hogy a Quin Zaza nem tagja a sárkányvadász-hajók céhjének, ami miatt még inkább lekezelik őket az üzletfeleik, de az már nem derült ki, hogy miért nem tagok, és hogy egy olyan fiatal lány, mint Takita miért is választotta ezt a vonzónak nehezen nevezhető munkát. (Illetve egy elejtett megjegyzésből úgy tűnik, hogy hirtelen felindulásból csatlakozott, ami azért nem egy minőségi backstory, továbbá felveti a gyanúmat, hogy nem tudta, mire vállalkozott, és a hajó őt felbérelő tagja se mondott túl sokat a vadászok életéről...).

Kraivan

#11200
Valahol üdítő a koncepció hogy rom-com animek kezdenek túllépni a 14 éves turmixgépszerű párosításon ahol már minden archetípus minden koncepcióban plátóian belehabarodik a jellegtelen főszereplőbe.
Mert ahol kapcsolat van is, az vagy romantikus anime ahol 50 részen keresztül megy az előjáték
Vagy hentai, de akkor meg az egész hárem le van zavarva... egymás közt is.

Pár történet viszont feljebb tekeri a korhatárt. Nem tudom azért mert kezdenek ráeszmélni hogy animet nem csak 15 évesek nézik, vagy mert ugyanaz a poén mégiscsak rendesebben átjön ha nem kell az FBI bácsi kopogtatásától tartani... Vagy mert alkohol, dohány és bulizás komédia is végre leírható?

Rent-A-Girlfriend
Avagy... "BRUH! WTF?!"
Na itt gyorsan bepörög a plot. Kazuyat dobja a barátnője... egy kemény hónap után. Mondjuk abban a hónapban se csináltak semmit mint az kiderül egy fél történetemlítés múlva.
Ettől független a srác rommá van törve... nem kicsit... nagyon...
Annyira hogy egy recskaparti után (óh igen... maszturbulencia poénok is lesznek... legyena történet kínosan valós akkor... :hopp:) az egyik legésszerűbb ötlet konkrétan bérbarátnőt igényelni. Így ismerkedünk meg Chizuru-val akire szívesen rárántana még párat a karakterünk.

Chizuru elhivatottan csinálja a bérbarátnő dolgot, illetve ez az egész bérbarátnő rendszert minden karakter komolyan veszi. Escort girl ahogy azt gondolom a való életben naivan elképzelik amikor feliratkoznak lányok, mert a sztereotípiákkal ellentétben az animeben mindent adnak a hölgyek itt csak szexet nem... (legalább a doijinshi alkotóknak is marad valami) Main simp-ünk fantáziája ettől még nincs kéziféken, szal teasert kapunk azért...

Sajnos újat akar a történet de mégis ugyanazokon a kliséken átmegyünk...
- soha többet nem találkozunk
persze... azért lesz ebből pár volume-ra való manga és szezonra elég anime
- "szigorúan üzleti a kapcsolat"
ettől független a döntések... igencsak kérdőre vonhatóak
- egy új tyúk az ólba 3-4 epizódonként

De azért nézzük...
Az első részben Kazuya ki is borul. Mi ez a hamis kapcsolat, ráadásul pénzért... "Ez a liba is csak tetteti magát hogy a zsebemben túrkáljon..."
Wow... tetszik...kb első gondolatom ez volt nézőként...
Chizuru persze le is osztja, hogy ő reagál a hívásra, szal visszább az agarakkal. Az ő szerepe egyfajta mentális segítség, és jó pénzért segít azon hogy Kazuya túltegye magát a gyötrődésen és készen álljon egy rendes kapcsolatra...
Wow... great comeback. You had my curiosity, but now you got my attention

Aztán jön pár plot...
Kazuya nagyanyja kórházba kerül és az óra ki van fizetve, így Chizuru i megy. Nagyi persze a Holdig van meg kétszer vissza hogy a család genetikai szégyene egy ilyen nehézbombázóval állít be, és hogy ezt persze el is kell mondanikórházbarátoknak... és... a két karakterünk nagyanyjai jóbarátnők amúgy... Ejjjjjjj... ez nem lesz egyszerű...

Fél jelenet múlva kiderül hogy Chizuru ugyanabba a főiskolába jár, bár nehézbombázóból Jekyll és Hyde szerűen senki se ismeri fel, mert az iskolai megjelenése lazán fonott haj, szemüveg, és rövid szoknya helyett testet fedő tornaruha. (fene se érti hogy a kémhálózatok miért nem ezt a módszert használják... Supermannek is működik a szemüveg)

Oh... és szomszédok is... Mert... miért ne...

A narratív bajok itt kezdődnek...
Van lehetőségük abbahagyni a színlelést... nem is egyszer... de a plot kedvéért mindkét fél asszisztál is azért hogy menjen tovább ez az egész kártyavárépítés a vihar előtt... szabadtéren...
Persze Chizuru nem lép komolyra, de szívesen számláz minden együttlétet...

Mami Nanami - az ex
Most a fene se tudja hogy ő mi is akar lenni... Mert egy hónap után dobta Kazuya-t de semmit se csináltak. Egy iszogatás során amikor hárman együtt vannak (a többiekkel) akkor még jópofán kérdi is Chizurut hogy hogy tudja kezelni Kazuya kanosságát, mert ő azért szakított vele mert mindenhol farkalni akart, de sose tették ezt meg...
De napokon belül talált is másik pasit a szakítás után...
Viszont irigy vagy féltékeny mert tesz lépéseket hogy Kazuya ne legyen kapcsolatban... míg később meg fordul ez a szerep...
Mintha a szerepe "szarkavaró" lenne, csak nem építettek ki neki komolyabb hátteret. "csak azért mert csak", kell a cirkusz meg a showbiz... ¯\_(ツ)_/¯

Ruka-chan:
Az imádnivaló, csak a klisé meme-kel élve elkövetett egy hatalmas hibát: kék a színe... rip
Ő is egy bérbarátnő, és Kazuya egyik haverja bérelte fel. Mondjuk ez a titoktartási dolog egy másik érdekes történetszál...
Az a másfél perces outro backstory-ja sokkal jobban ki van építve mint az egész sorozat.
Mondhatni hogy Ruka "reménytelen romantikus"? Semmi sem éri el nála a szaftos "doki-doki badumm badumm"-ot. Ezért is vágott bele a bérbarátnősdibe hátha talál valakit akitől felmegy a pulzusa.
TLDR: Kazuya közelében a pulzusa 90 felé megy és elég kínos zavart kelt...
Nem hiszem el hogy senki se vitte el lépcsőzni egy kilátótoronyba vagy... OH! A duplarandi egy falmászás volt... Végülis volt valami orvosi flashback... lehet szívbeteg is?

Így kijelenti hogy ha Chizuru úgyis bérbarátnő, Kazuyanak kéne is egy nő, akkor ő ezt a szerepet bevállalja és mindenkinek jó lesz, persze feladja a rental partnership szerződést.
Happy end...
Wait... wut? Nope!

MC már a következő epizód első másodpercében nyűgnek tartja a csajt... Mi tagadás tényleg idegesítő tud lenni ez a tipikus "miért nem válaszoltál 3 percen belül szívecskékkel, és likeolod az intragammomat" akaszkodó típus...
DE!
Egy újabb probléma ahol Kazuyanak csak ki kéne nyitnia a száját, és szólni neki hogy "bocs... nem hagysz levegőhöz se"
Konkrétan erőfeszítéseket tesz hogy Kazuya belezúgjon, nem is kis lépéseket... Belép a családi szentélylátogatásba, és nem köntörfalaz...
És MC patogénikus hazudozónak állítja be hogy mentse a szituációt, miközben ő maga az... BRUH!!!!

Ruka olyan szinten messzire megy, hogy egy Love hotelbe viszi a srácot ahol csak a plot menti meg hogy ne legyen hentai jelenet...
Rom Com harem sorozatban nem drukkoltam még ennyire egy shipnek.
"Ruka best waifu"
A csaj bármit megtesz.... BÁR-MIT! Már látom is ahogy hentai doijinshik készülnek a következő plottal:
"Ruka... Chizurut szeretem... de nincs tapasztalatom... Gondoltam... ha már úgyis azt mondtad segítesz mindenben... gyakorolhatnánk..."

Két ok hogy nincs köztük semmi: mert akkor véget érne a show, és mert a főszereplőnk ahhelyett hogy bevállalná a dolgot majd szakítana, szüzességét az egyetlen nagy ő-nek akarja adni...
Hmm... mondjuk ezzel még egyet is értenék, csak akkor ne szítsa a tüzet mindenki felé...
Így a kettejük jelenete két végletben nyílvánul meg:
a) omg, Ruka-chan annyira imádnivaló, lehet lépni kéne
vs
b) ehh... ez má' megin itt lóg -_-
:falba:

És jön a fájdalmas következő karakter... mert... csak...
Miért kell ez?
Miért kell az a forgatókönyv hogy "ha törik ha szakad fel kell tölteni a tyúkólat"?!

Szóval kapunk egy Sumi-t...
Bérbarátnő-tanuló. Csendes, szégyellős, ügyetlen... A cuki pofiján kívül fél lépésre van egy óriási ölelőpárnától. Őt ugyanis nem kell cipelni, de nyílvános helyen kb ugyanannyi hasznuk van...
Chizuruval jóbarátok. (mellékesen megjegyzem hogy már egy teljes éve szipolyozza Kazuya pénztárcáját mert a hazugságokat nem olcsó fenntartani...)
Szal Cizuru megkéri Kazuya-t hogy menjenek el egy gyakorlórandira hogy legyen Suminak rutinja...

Az egyetlen szerepe hogy Mami vegye a lapot hogy csak nincs rendjén hogy Kazuya egy Casanova lett, és... most... először... rákeres valakire a neten h megtalálja a social media profilt... és megtalálja Chizurut... és plot intensify...
Miért nem használ egyik escort hölgy se alibit? De annyira erőltetik hogy titokban maradjon az egész rental biznisz... Ha már ennyire dolgoznak, miért abban a blokkban randiznak ahol élnek és tanulnak?
Hirtelen megy a social media? Nem baj hogy bevezetik ezt, csak felmerül a kérdés hogy miért nem buktak le már az első epizódban?

A sorozat pedzegeti a határt, de nem akar átlépni rajta. Életszerű akar lenni de visszaugrik...
A karakterek nem végletesek, hanem valósak. Nem tudunk Mamira se haragudni, mert bár végre 20 éves karakterekkel dolgozunk, valahol a sorozattal tudunk azonosulni, mert nem eltúlzott poénokkal dolgozunk, hanem valódi slife of life elemekkel
Gigguk is csinált videot arról hogy Chizuru azért kiemelkedő mert a perszonájával összefuthatsz a való életben. Realistic waifu material  :rotfl:

A baráti reakciók is már-már valósak. Még magam is fel is tudok idézni jeleneteket és hogy a barátaim így reagáltak volna dolgokra.
Amikor Mami megpróbál rendetlenkedni, a csapat az aki helyreteszi a csajt, nem MC  mint ahogy az klisé lenni... Továbbá amikor összefut Chizuruval az utolsó részben nem mondom hogy szemét dolog amit művel, teljesen érthető a mondandója is, csak megint a szerepe... Semmi szükség hogy "szarkavaró" legyen hogy ezt megtegye. Vagy csak az anime rontotta el a jelenetet és a mangában nem is akart megalázó lenni?

A baj az hogy már a határt súrolja a realitás, egy irreális fordulat történik csak azért hogy a hárem rom-com zsanra továbbmenjen...
Ezt a lépést meg csak Ezzel a videoval lehet reprezentálni.
Ehhez pedig a többiek asszisztálnak. Indítóplotnak jó volt a bérbarátnő de csak azért folytatni ezt a dolgot, mert ez a sorozat neve azért túlzás.

A negatív hangvétel ellenére ha jön következő rész, nézni fogom. Még lehet a mangát is listára teszem.
Kb olyan érzés nézni mint amikor real life crash videokat nézel...

Darkstar

Ez meg akadémia székfoglalónak is elmenne.  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kraivan

#11202
Quote from: Darkstar on 2020-10-01, 17:12:30
Ez meg akadémia székfoglalónak is elmenne.  :D
Kár hogy a blogolás kiment a divatból és mindenki youtube csatornát csinál manapság amihez nem értek. :P
A szófosás az én művészetem.
Két anime volt még az utóbbi időkben ami a bevezetőrészhez kapcsolódik, de a Rent-a-girfriend az ami lekötött és idegetsített egyszerre... 

Grand Blue
2018as anime, amit nemrég néztem meg. Az üdítő "újdonság" hogy fiatal felnőttekről van szó.
Főiskolai dorbézolás is lehetne a sorozat neve, mert kb erről szól. Valami iskolába járnak a karakterek, bár a "másnaposan bámul ki a fejéből" lesz a téma. Meg van valami könnyűbúvárkodási klubról is van szó, de minden klubtevékenység vedelésből áll.

Két cefréző ízelítő:
https://www.youtube.com/watch?v=WW9siYz3Sxw

Minden epizód szénnéröhögés kategória.
A "romantikus" jelenetek meg földönfetrengősek.
Ami bántja a realitásérzékemet a sorozatban hogy akármilyen kefekötő is valaki azért egy pohár bor is marja a torkot húzóra, itt meg a desztillált szesz is könnyebben megy mint a levegővétel.

Bár látom keresőben hogy csináltak Live Action-t nem hiszem hogy az anime báját képes visszaadni.

Edit:
Persze most hogy rákerestem a jelenetre a yt algoritmus dobálja is a jeleneteket extrába...  :lol:
Kis versengés után eldöntik ki alszik a kanapén, de jön a megmentő ötlet (hisz kell az alvás vizsga előtt)
Bár az alvás nem egyszerű, hasznosan is el lehet tölteni az időtszigoruúan csak az előző link után nézni, csak úgy vicces...

Aki szerkeszti a videot persze hogy elbukott volna a teszten, pedig az egész jelenet épp azért vicces mert nagyon nem arról akar szólni...  :hopp:

Amúgy a narancs hajú csaj lezbikus, a lilás meg biszex... na azokból is akad poén.

És ezek 1 perces jelenetek miközben a sorozat epizódjai hasonló kaliberű poénokkal van megtöltve.

SaiyaGin

Deca-Dence
A Földön hirtelen megjelenő Gadoll nevű szörnyek majdnem teljesen kipusztították az emberiséget, a túlélők a Deca-Dence nevű mozgó erődben/óriástankban húzódnak meg. Főszereplőnk, Natsume, csatlakozni szeretne a a szörnyek ellen harcoló katonákhoz, de mivel egy gadolltámadás során gyerekkorában elvesztette az egyik karját, így ez lehetetlennek tűnik számára, és az iskola elvégzése után a DD páncélját karbantartó és takarító csoportba osztják be. A csoport vezetőjéről, a Kaburagi nevű idősebb, rezignált fickóról hamarosan kiderül, hogy karbantartó létére tapasztalt harcos, és Natsume addig jár a nyakára, amíg Kaburagi megígéri, hogy megtanítja harcolni a lányt. A történet további részére pedig tökéletesen illik a kattintásvadász címek legkattintásvadászabbika: "...és ami azután történt, azt nem fogjátok elhinni."

Jó sorozat volt, bár megvoltak a hibái, de ezek ellenére is ajánlom mindenkinek, aki szereti az egyedibb, a kommersztől elütő animéket.

Cobra

Nem volt rossz, de nem értem minek kelett fizikai avatarokat berakni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

blackronin

#11205
Régóta írtam ide, pedig pár művet bepótoltam én is:

- Kengan Ashura (Netflix, 24 rész)
Hangulatos harcművészetes sorozat (persze egy kicsit túltolva  :P ) és érdekes küzdelmekkel teli, kár hogy túl sok benne a CGI.
Ennek ellenére várom a folytatást.  :smile:
7,5/10.

- Baki 3. évad (Netflix, 13 rész)
Fantasztikus folytatása a korábbi sorozatnak, imádtam minden egyes percét.  :whoah:
Kevesebb CGI, több kézzel rajzolt rész, aminek nagyon örültem.
Szerencsére a 4. évad már készül, bárcsak már itt lenne.
9,5/10.

- Dorohedoro (Netflix, első évad)
Nagyon klassz sorozat volt a CGI ellenére is, amit elég hamar meg lehetett szokni.
Remek világ, hangulatos történet és király karakterek, na meg persze a humor.  :D
Nálam simán 9/10.

- Made in Abyss: Dawn of the Deep Soul (movie):
Megvártam a Blu-ray változatot, ami remek döntésnek bizonyult.
A történet továbbra is érdekes, persze a szokásos Abyss féle beteg világ és hangulat mindent visz.
Voltak kemény jelenetek itt is, ami eléggé megérintette az ember lelkét.
Az animáció fantasztikus volt, örülök, hogy nem engedtek a színvonalból most se.
Mikor jön a folytatás!?  :hopp: :hopp:

SaiyaGin


SaiyaGin

Kimetsu no Yaiba

A főszereplő családját a főszereplő távollétében megtámadja egy démon, és a népes családjából egyedül az egyik húga marad életben, de ő is démonná változik. Hősünk elhatározza, hogy csatlakozik a démonölők különleges egységéhez abban a reményben, hogy így egyszer majd sikerül visszaváltoztatnia testvérét emberré.
Nem értem, miért kapott ekkora hype-ot a sorozat, oké, az animáció szép (ufotable), de a karakterek egysíkúak és/vagy irritálóak és a viccesnek szánt jelenetek katasztrofálisak (különösen, amikor egy élet-halál harc közepébe hányják be őket).

6/10

Cobra

A chibi jelenetek engem is zavartak, de maga a történet szerintem elég jó volt, nem éreztem sablonosnak.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Quote from: Cobra on 2021-04-10, 22:03:43
A chibi jelenetek engem is zavartak, de maga a történet szerintem elég jó volt, nem éreztem sablonosnak.

Ezzel a karaktergárdával bármennyire is jó a történet, akkor is csalódás a cucc. Nem tudom elképzelni, hogy Zenitsu szenvedését bárki is viccesnek találja, és Inosuke agyatlansága is elég hamar idegesíteni kezdett. Nála tán még Kenpachi is fegyelmezettebb és visszafogottabb volt.

blackronin

#11210
Kimetsu no Yaiba
6,5/10.
Annyit olvastam erről a sorozatról, hogy micsoda jó cucc, leveri az OP-t, stb.
Tehát volt hype bőven mögötte.
Véleményem lényegében megegyezik SaiyaGin-éval, fogalmam sincs hogy miért alakult ki ilyen őrület mögötte.
A történet nem nagy szám, voltak egyes részek, amelyek valóban nem követték a megszokott shonen kliséket, de kb. ennyi.
A harcok közül is pár egész élvezetes volt, de azért nem olyan szinten, hogy máskor is újranézném.
Karakterek közül egyértelműen Inosuke vitte a prímet ("VADKAN ROHAM!!!"  :P ), az utálat fő tárgya pedig Zenitsu volt.
Zenitsu hihetetlenül irritáló karakter, kevés elfogadható jelenete volt neki.
Tanjiro egy sablon shonen főhős, nem mondhatnám hogy nagyon drukkoltam neki a sorozat alatt...
Nezuko cuki, de ezzel össze is foglaltam a karaktert.  ^^"

Gokushufudou: The Way of the House Husband
9,5/10.
A mangába már belenéztem, de az anime (bármennyire is egyszerű az animációja) frenetikus volt.
Tatsu a főhős, a hangulat és az alapszituáció mind olyan, ami messze kiemeli a sorozatot a mezőnyből.  :jee:

Reméljük, hogy minél hamarabb folytatják majd.
Addig viszont live-action sorozat bepótlása természetesen kötelező nézés lesz.  :D

Cloud

Még a hét elején láttam:


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train (Köszönhetően a PlayStation Videónak \o/)

Remek film volt, néztem volna tovább is. Kellően vicces, drámai, az akciójelenetek fantasztikusak, esélyes, hogy hamarosan újranézés lesz belőle már csak azért is. (A GOD Tier animációról inkább nem is ömlengek.) A vége meg hát... Alig várom következő szezont év végén.

Egyike azon animéknek, amit nagyon szívesen megnéztem volna moziban, nagyvásznon.

blackronin

#11212
Quote from: Cloud on 2021-05-02, 19:49:47
Még a hét elején láttam:


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train (Köszönhetően a PlayStation Videónak \o/)

Remek film volt, néztem volna tovább is. Kellően vicces, drámai, az akciójelenetek fantasztikusak, esélyes, hogy hamarosan újranézés lesz belőle már csak azért is. (A GOD Tier animációról inkább nem is ömlengek.) A vége meg hát... Alig várom következő szezont év végén.

Egyike azon animéknek, amit nagyon szívesen megnéztem volna moziban, nagyvásznon.
Kicsit zavarban érzem magam, mert én valószínűleg nem ugyanazt a filmet láttam, mint te...  ^^"
Az egész egy egyszer nézhető élmény volt, nem rossz, DE egyáltalán nem voltam elájulva tőle.
A történet nem volt igazán érdekes, valamint a karakterek (Enmu, Akaza, Kyojuro) se voltak számomra annyira egyediek és emlékezetesek.
Az utolsó harcot leszámítva az egész film animációja kb. megegyezett a sorozat színvonalával (kivéve a gagyi csápos CGI-t, ami komolytalan volt).

Hiába nézte meg a sok tini a moziban múlt ősszel és hozta a sok a pénzt az alkotóknak, szerintem mindenki érzi, hogy a produkció közelében sem ér a komoly, valódi anime movie-k szintjéhez.
A hasonszőrű shonen movie-k közül az OP Stampede Film és a Dragon Ball Super Broly mozi is messze emlékezetesebb volt, mint ez.
Nálam a film jóindulattal 6,5/10.

A sorozat második évada érdekel még, de azért annyira nem várós nekem...

SaiyaGin

#11213
Fugou Keiji Balance Unlimited: a történet a tokiói rendőrség két nyomozójáról szól, akik a műfaj szabályai szerint nem is lehetnének egymástól különbözőbbek: Katou rendszeresen olyan beszédeket tart az Igazságról és a Köz Szolgálatáról amik egy shounen animében is elmennének, újdonsült társa, a rendőrségbe frissen belépő, abszurdan gazdag Kanbe viszont a nyomozásaik során felmerülő problémákat vagy pénzzel oldja meg (ha szükséges, bármit megvásárol, illetve bárkit megvesz/lefizet), vagy a futurisztikus kütyüivel (a felszereltsége valahol James Bond és Batman között van). Az első részekben egészen szórakoztató volt Kanbe khm, szokatlan megoldásait nézni, bár egy idő után kezdtem tartani attól, hogy a "mindent pénzzel oldok meg" gimmick idővel unalmassá válik. Szerencsére féltávnál az egy epizódban elmesélt esetek helyét átvette egy összefüggő történet (amelyből kiderül, hogy mi a fenét is keres Kanbe a rendőrségnél). Nem rossz sorozat, de sokszor kiszámítható (a rejtélyek megoldását segítő tippek gyakran elég feltűnőek). Szerintem egyszer nézhető cucc, de abból a jobbik fajta.

Isley

Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu Ω

Aki látta az első évadot, annak ez is tetszeni. Koncepciója hasonlít az Overlordéhoz, a főszereplő Démonkirály, Diablo ebben az évadban is legyőzhetetlennek bizonyult, kicsit kevésbé földbe tiprós stílusban mint az első évadban, de továbbra is nagyon vicces hárem-akció isekai sorozat.

Ijiranaide, Nagatoro-san

A tavaszi szezon legnagyobb trolljának nevezték a sorozat főszereplőjét, Nagatoro-sant. Lényegében egy könnyed iskolai sorozat, ahol a főhősnő hecceli a nála egy évvel idősebb, művészklubos srácot, "Senpai"-t. Eleinte valóban csak ennyinek tűnik, de hamarost elkezd kapcsolatuk mélyülni, intenzívebbé válik, és egy nagyon izgalmas történet kerekedik ki belőle. Vicces és szórakoztató, könnyebb kikapcsolódást nyújt.

Nanatsu no Taizai: Fundo no Shinpan

A Nanatsu no Taizai utolsó évada, ahol befejeződik Meliodas története. A mangát szerettem, és hiába a stúdióváltás és az alacsonyabb költségvetés, szerintem teljesen rendben volt.


kada

Quote from: Isley on 2021-07-04, 22:08:18
Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu Ω
Aki látta az első évadot, annak ez is tetszeni. Koncepciója hasonlít az Overlordéhoz, a főszereplő Démonkirály, Diablo ebben az évadban is legyőzhetetlennek bizonyult, kicsit kevésbé földbe tiprós stílusban mint az első évadban, de továbbra is nagyon vicces hárem-akció isekai sorozat.
Érezhetően Plot Armor és Plot Artifact/Spell-es a hős végig, ahol a legjobban próbálják ezt tagadni, ott untam.
Ettől eltekintve az isekai három/akció/humor háromszögében nem vészes, főleg amikor a játékos énje elszabadul, miközben ignorálja hogy a régi énje a jelenlegi énjét is gyűlölné :D

Quote from: SaiyaGin on 2021-07-20, 22:36:59
Horimiya
Fair.
Ha csak az első felét pontoznád az animének, akkor mennyivel jobb?

Quote from: Isley on 2021-07-04, 22:08:18
Ijiranaide, Nagatoro-san
A tavaszi szezon legnagyobb trolljának nevezték a sorozat főszereplőjét, Nagatoro-sant. Lényegében egy könnyed iskolai sorozat, ahol a főhősnő hecceli a nála egy évvel idősebb, művészklubos srácot, "Senpai"-t. Eleinte valóban csak ennyinek tűnik, de hamarost elkezd kapcsolatuk mélyülni, intenzívebbé válik, és egy nagyon izgalmas történet kerekedik ki belőle. Vicces és szórakoztató, könnyebb kikapcsolódást nyújt.
Ez a Horimiya ellentéte szerintem a lefolyásában, ahogy halad a manga, a jellemfejlődésnek köszönhetően élvezhetőbb.

SaiyaGin

Quote from: kada on 2021-07-21, 17:03:28
Fair.
Ha csak az első felét pontoznád az animének, akkor mennyivel jobb?

Az első hat részre egy ponttal mindenképpen többet adnék, a plusz két pont talán már túlzás lenne. Talán.

SaiyaGin

Jujutsu Kaisen: több helyről hallottam, hogy ilyen jó, meg olyan jó, de szerintem csak egy standard shounen, standard nem túl okos, de segítőkész főszereplővel és a standard kissé fura Mesterével. A karakterek nem nagyon fogtak meg, a többségük semleges volt számomra, a maradék pedig ellenszenves. Gyakorlatilag ugyanazt tudom elmondani róla, amit a Kimetsu no Yaibáról is: átlagos volt történet, amit a kiemelkedően szép animációjú akciójelenetek visznek el a hátukon. Igazából egyetlen dolog volt csak, amit komolyabban értékeltem a settingben: a legtöbb általam látott olyan animében, ahol a főszereplő testében él egy másik (többnyire nem túl barátságos) szereplő, mindig lehet számítani arra, hogy ha a főszereplő vesztésre áll egy harcban, az illető kénytelen-kelletlen megsegíti őt, mivel MC-kun halálával ő is meghalna, itt viszont Sukunát nem zavarná, ha Yuuji meghalna, és emiatt nem is lehetett számítani arra hogy az utolsó pillanatban mindig kihúzza őt a bajból. 6/10

SaiyaGin

Promare

A Gurren-Lagann rendezőjének és forgatókönyvírójának 2019-es filmjét a hétvégén műsorra tűzte az egyik német tévécsatorna, és gondoltam, ha már leadják, nem hagyom ki. Nem csalódtam, ugyanaz az őrült akció ment benne, mint a nagy elődben*, ugyanaz a stílus,  filmes büdzséből: nagyon sok munkát tehettek bele, eszméletlen látványos az egész, a 110 percből (amúgy rövidebbnek tűnt) érzésem szerint minimum 70-80 akcióval telt. Ebből persze az következik, hogy a történetre és a karakterizációra viszonylag kevés idő jut, de őszintén: ezt a cuccot nem a filozófiai méysége miatt élvezi az ember. Akinek annak idején tetszett a TTGL, annak valószínűleg a Promare is tetszeni fog.

*A karakterdizájnban is voltak hasonlóságok, a főszereplő pl. kiköpött Kamina.