Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - kikuchiyo

#1
Offtopic / Re: Offtopic
2023-01-29, 20:03:36
En is beleptem a 40-es klubba (meg az ektelenul irok klubjaba is). Vicces es szomoru volt eloszedni, hogy mit irtam ide 10 eve: http://usteam.hu/forum/index.php?topic=751.msg508968#msg508968

Sajnos annyi elet csak van itt, amennyi az agyamban es a gerincemben. Jellemzo (a forum-aktivitasra, meg az agyamra is), hogy ketszer alltam neki ennek a hozzaszolasnak, mert elsore elfelejtettem megnyomni a POST gombot.
#2
Offtopic / Re: Offtopic
2022-04-27, 20:47:49
Szakkifejezessel elve, ez a forummotor egy un. bugos fos, nekem is hibat dob post utan, raadasul a fooldalrol nem latszik, hogy van itt uj post.
#3
Offtopic / Re: Offtopic
2022-03-11, 20:47:13
Post utan database error, a quick edit gomb meg nem mukodik, azert ez meg nem tokeletes...
#4
Offtopic / Re: Offtopic
2022-03-11, 20:46:06
Mi ez az uj design?

Feltortek a forumot es muszajbol cserelni kellett?
#5
Offtopic / Re: Offtopic
2022-02-18, 21:14:01
39 reporting in, az elohalott is stimmel...
#6
Offtopic / Re: Önarckép(csarnok)
2021-03-25, 22:20:23
Hat ez meg mi? Elet az usteam forumon?

Quotelatom az osz hajszalakat. A horror.

Ha ez vigasztal, a szakallam es a halantekom mar teljesen osz, es a hajam is minden vagasnal szurkebb...
#7
Hírek,információk / Re: Ftp es egyebek
2021-01-30, 18:19:58
What happen? Somebody set up us the bomb?
#8
Hírek,információk / Re: Ftp es egyebek
2021-01-01, 16:18:07
Az interhost.hu levelezes is megdoglott :(
#9
Az.

Azt kell tudni a szerzőjéről, hogy sokáig a Time magazin vezető könyvkritikusa volt, a szerzők rettegték, mert nem finomkodott az ítéleteivel. Úgy tűnik, fejébe vette, hogy majd ő megmutatja a sok kóklernek, hogy kell ezt csinálni, és ennek az eredménye lett a Magicians trilógia.

Hát megmutatta. A nagy erőlködésnek, hogy leleplezze, pellengérre állítsa a mai egy kaptafára írott fantasy-irodalmat, egy kifejezetten ellenszenves, maga után rossz szájízt hagyó könyv lett a vége. Ahogy szisztematikusan végigmegy, vagyis hát végigviszi a főhősét a műfaj toposzain - felvétel a varázslóiskolába, különböző varázslatok elsajátítása, próbatételek, átkerülés és helytállás egy másik, mesés világban -, mindegyiket módszeresen megtapossa, lealacsonyítja, ahogy a főhős sorra éri el a csodásabbnál csodásabb álmait és sorra csalódik bennük.

Olyan érzés a könyvet olvasni, mint végiglátogatni egy, a fantasy műfaji kellékeit felvonultató múzeumi tárlatot - úgy, hogy közben a teremőr nem tágít mellőlünk, és minden tárlónál bizalmasan közel hajol, a fülünkbe recsegve olyasmiket, hogy "Látod, milyen lapos és sekélyes ez a motívum a Harry Potterben?" vagy "Ugye, milyen frappánsan dekonstruáltam a fantasy eszképista tendenciáit?"

Az a kiábrándító benne, hogy mindezt viszont képtelen anélkül abszolválni, hogy egész témákat, fejezeteket átemeljen, vagy mondjuk ki, lopjon, a szapult és megvetett forrásmunkáiból. A regény első fele egy az egyben a Harry Potter, a második tiszta Narnia. Van, hogy név szerint átvesz egy témát a Harry Potterből - hogy milyen ostobaság a kviddics a maga önkényes szabályaival, erőltetett bel-iskolai versenyével és az implauzibilis nemzetközi bajnokságával, és hogy milyen átlátszó, hogy a főhős nagy karriert fut be a játékban -, aztán a következő oldalon bemutat egy saját mágikus játékot, a maga önkényes szabályaival, erőltetett bel-iskolai versenyével és implauzibilis nemzetközi bajnokságával, amelyben a főhős nagy karriert fut be.

A vége, amikor a szerző kimutatja a foga fehérjét, és deklarálja a tézisét, miszerint a fantasy-irodalom alig burkolt gyermekbántalmazás (közvetett módon, azon keresztül, hogy a könyvbeli, fikciós, a Narnia-sorozatnak megfelelő könyvsorozat szerzőjéről kiderül, hogy egy pedofil gazember volt), pedig egészen gyomorforgató.

Csak az első könyvet olvastam el, de a fentiek után nem éreztem kedvet a folytatáshoz.
#10
Offtopic / Re: Offtopic
2019-11-27, 00:23:29
En is elek, de most mar csak hetente-kethetente nezek fel es konstatalom, hogy nincs semmi. A mi korunkban ( :)/:bruhuhu: ) egyre gyorsul a szubjektiv idoerzekeles, mire felnezek, mar megint ujra itt a karacsony meg az uj ev, egesz honapok, fel evek esnek ki, mint abban a Futurama-epizodban. A baratok, ismerosok, forumok meg nagyjabol linearis utemben morzsolodnak le, a ketto egyutt pedig kiadja, hogy az elet elsivarosodasa latszolag egyre gyorsabb es teljesebb.
#11
Offtopic / Re: Offtopic
2019-03-25, 20:39:54
En sem letezem (nem vagyok faszbookon), szoval kosz az infot, mar csak azt kene tudnom, hogy hol lesz.
#12
Nyilvan hiaba kerdezem mar, hogy lesz-e forumos szilveszter :(
#13
Offtopic / Re: Offtopic
2018-05-17, 22:57:32
A lényeges kérdés még mindig a mikor...
#14
Offtopic / Re: Offtopic
2018-05-12, 23:38:21
Quote from: Moha on 2018-05-12, 21:40:38
És helyszín mikor lesz?  :hehe:

A helyszín az hol lesz, nem mikor!  :ejnye:

Quote from: Darkstar on 2018-05-12, 22:43:20
délután kettőtől ötig. Ellenvetés?

A kettőtől ötig munka miatt sokaknak lehet, hogy nem lesz jó. Éppen meg tudom oldani, de nem optimális.
#15
Offtopic / Re: Offtopic
2018-04-25, 21:35:22
Jeloltem, a hetkoznapokat azzal a megkotessel, hogy csak estefele jo.
#16
Hírek,információk / Re: Ftp es egyebek
2018-04-24, 21:39:52
A kotelezo kerdes:

What happen? Somebody set us up the bomb?
#17
Offtopic / Re: Offtopic
2018-04-24, 21:37:19
Ack, a 10. nem jo, utana elvileg igen.

Es igen, dead forum is dead, neha a szo szoros ertelmeben (a fooldal helyett meg mindig egy tarhelyparkos kep jon be).
#18
Elindult az új Legend of Galactic Heroes sorozat. Azt állítják magukról, hogy a regények újraadaptációja, nem a 80-as évekbeli sorozat remake-je.

Két rész alapján: oiyan jellegtelen. A szereplőknek a mostani animékbe illő egyenfejük van (főleg Yang Wen-Liért haragszom, aki a régi sorozatban egy 40-es éveiben járó, ennek megfelelően viselkedő és kinéző férfi volt, itt meg egy random bishounen akármilyen sportaniméből), a CGI űrhajók és űrhajóbelsők csillognak és villognak, de elütnek a rajzolt karakterektől. Leginkább a zenét bánom, ami a régi sorozat klasszikus kompozíciói helyett felejthető semmi.
Ha egy teljesen új, előtörténet nélküli sorozat lenne, azt mondanám, elmegy, de így, hogy mégiscsak ott van a műfajában etalonnak, megkerülhetetlen alapműnek számító régi OVA sorozat, ez így kevés lesz.

(Annyit tudok az új sorozat védelmére felhozni, hogy mintha itt világosabban, érthetőbben megmutatták volna a két hadviselő fél taktikai döntéseinek okait és következményeit, mint amennyire a régi sorozatból emlékszem, azzal együtt is, hogy maga a csata és annak lefolyása nem valami plauzibilis. Igaz, ez ebben az esetben nyilván az eredeti regényből jött, azzal az egész paradigmával együtt, ami az űrcsatákat a 16-18. századi tengeri ütközetek analógiájaként kezeli. Dehát ezt tudtuk, a LOGH-t ezért szeretjük.)
#19
Offtopic / Re: Offtopic
2018-03-29, 20:59:13
Quote from: SaiyaGin on 2018-03-29, 20:27:09
délután pedig a másik főnökömmel (aki spanyol) beszélgetek Risitasról és a kazah focimeccsről készített paródiákról.:D

Az mirol szol eredetileg?
#20
Offtopic / Re: Offtopic
2018-02-10, 22:53:30
Ebből leszűrheted a célközönség életkorát :)
#21
Shoujo Shuumatsu Ryouko, engem lenyugozott.
#22
Én már nem megyek sehova ma...
#23
Szilveszter?

[spoiler]:([/spoiler]
#24
Az előbbi kritikában voltak részek belőle, és hát mellbevágott:

Star wars hangalámondással
#25
Star Wars 8

Az internet meg a negatív kritikák jóelőre lenullázták az elvárásaimat, ehhez képest végső soron pozitívan csalódtam.

Egész jól eltelt ez a két és fél óra, és a végére még a hangulat is elkapott annyira, hogy hazafelé menet kihallottam a TIE fightert a 41-es villamos hangjából. A látványt is dícsérnem kell: volt néhány jól eltalált, erős beállítás (a kedvencem talán Luke hátulról, szemben a felsorakozott lépegetőkkel). Ezen kívül viszont azt tudom csak mondani, mint 3 évvel ezelőtt, a 7. résznél: nem hiszem, hogy két hét múlva fogok bármire emlékezni a filmből, és annak az érzése, hogy a dolgok valamiféle logikus rendben, valamilyen cél érdekében történnek egymás után, vagy hogy egyáltalán bárki (akár a karakterek a filmen belül, akár az alkotók a filmen kívül) átgondolt volna valamit, nem volt meg. E tekintetben még rosszabb is ez a film, mint az előző: ott még legalább a New Hope fakó másolata, amire felfűzték a cselekményt, adott valamiféle keretet az egésznek, de ez már, nem tudok jobb kifejezést rá, fraktálisan értelmetlen volt.

Nagy léptékben, távolról szemlélve tulajdonképpen semmi se történt, se a szereplők közötti viszony, se a politikai helyzet nem változott érdemben (legfeljebb gyérült egy kicsit a mezőny). Az érdekes részét a történetnek, hogy miért jutott ilyen reménytelen helyzetbe az ellenállás, vagy hogy mi volt a következménye az előző részben végrehajtott népirtásnak, ismét elhallgatták, a film eleji sárga szöveg a legtöbb, amit erről tudhatunk.

Aztán a filmnek nincs íve, elvileg ugyan végig fenn kéne, hogy tartsa a feszültséget, hogy a lázadókat üldözi a túlerő, de ezt folyton megtörik az üresjáratok: a lázadók ostoba, és végső soron lerendezetlen, sehova se vezető belső viszálykodása és Finnék céltalan mellékküldetése.

Végül az egyes jeleneteken belül gyakran volt, hogy ügyetlen tónusváltásokkal, béna, méltatlan poénok beszúrásával tettek súlytalanná amúgy drámainak induló, hosszan felvezetett helyzeteket.

Összegzés: borítson rá fátylat a feledés homálya.

Arról, hogy szándékosan, akarattal gyilkolták-e meg a mítoszt, tették tönkre a Star Warst: nem gondolom, hogy szándékosságot, rosszindulatot kéne belelátni. (Ahogy a művelt francia mondja, ha nem franciául beszél: don't ascribe to malice what can be adequately explained by incompetence.)
A gond mélyebb, alapvetőbb: ha visszaemlékszünk a Jedi visszatér végére, ott bizony a jók nyertek. Méghozzá nem is akárhogy, a filmtörténet egyik legemblematikusabb, legkatartikusabb diadala volt az. A gonosz birodalma elbukott, a főellenség megsemmisült, a hős parasztfiú legyőzte és megváltotta a gonoszt szolgáló édesapját, és még a macsó csempész is elnyerte a hercegnő kezét. Hogy lehet egy ilyen alapállásból kiindulni? Mit lehet egy ilyen teljes győzelem után még elmondani?

Mint a mellékelt ábra mutatja, nem sokat. Az az alapprobléma tehát, hogy egyszerűen nem tudnak mit kezdeni az előd felérhetetlen örökségével. Még ha zsenik volnának, akkor is nehéz dolguk lenne, hogy egy alapvetően lezárt történethez még valami érdekeset, hiteleset tudjanak hozzátenni, dehát nem azok. Így pedig marad ez, amit kaptunk, ez a tétova, fogalmatlan pacsmagolás az előd-trilógia vizuális és narratív elemeivel.
[spoiler]A film közepére beemelték a Jedi visszatér tróntermi jelenetét (amit egy az egyben ugyanazzal a liftes beállítással indítanak), ami az egész trilógia csúcspontja volt, vagy kellett volna legyen, de aztán kurtán-furcsán kinyírják a főgonoszt, és erre rá még vagy 10 percig ott verekednek a piros tekikatonákkal. A film végén pedig a hothi csatát idézik meg, a Birodalom Visszavág elejéről, tehát az eredeti narratívában sokkal korábbról. [/spoiler]

Luke-ról:
[spoiler]Nekem egészen jól átjött az ő karaktere. Hiszen mit csináljon az ember, ha az életműve összedől, és kiderül, hogy amit addig épített, azzal valójában jóvátehetetlen kárt okozott? Vannak olyan dolgok, amelyeken nem lehet túllépni, nem lehet feldolgozni, és én el tudtam hinni Mark Hamillnek, hogy az általa megformált Luke is ebben a helyzetben van. Persze felmerül a kérdés, hogy akkor meg miért nem erről szólt a film? Megint az van, hogy amit elhallgattak vagy másodperces felvillanásokban sejtettek, az ezerszer érdekesebb lehetett volna, mint amit valójában láttunk.
A halála a végén persze teljesen céltalan és értelmetlen volt.

Azzal a kritikával sem értek egyet, hogy összetörték az idolt, megszentségtelenítették a legenda hősét azzal, hogy Luke-ot ilyen szerencsétlen, megtört alaknak ábrázolták. Eltelt sok évtized. Egy 60+ éves emberről van szó. Ő már nem lehet ugyanaz a naiv hős, a remény ifjú hordozója, aki megmenti a világot még egyszer. Ha ezt erőltették volna, az ugyanolyan szánalmas lett volna, mint az előző részben a járókeretes Han Solo, akire 7x évesen is ugyanazt a laza csávós szerepet írták, mint a legelső filmben - közben meg ott ült az arcán a méla undor, hogy "bazmeg már megint ez a szar".
[/spoiler]

szerk: még egy dolog van, ami nem hagy nyugodni:
[spoiler]tudom, ne lássak bele fizikát és ne akarjam, hogy akár az elemi katonai taktikának értelme legyen, de...

Megy a lázadó cirkáló előre egyenesvonalú egyenletes(en gyorsuló) mozgással. Üldözik őket a csillagrombolók, de mindig pont lőtávon kívül tudnak maradni. Sebaj, mondják, várjunk, majd kifogy az üzemanyaguk.

Na de nem volt az első rendnek a látottakon kívül más hajója? Vagy akár a flottájukból két hajót leválasztanak, elküldik őket a hipertérben messzire, ott jól megfordulnak, aztán visszaugranak a cirkáló elé. Nem lett volna egyszerűbb?[/spoiler]
#26
Offtopic / Re: Offtopic
2017-12-21, 23:12:40
Én a lövészárok másik oldalán vagyok [spoiler](call center szoftvert fejlesztő cégnél dolgozom)[/spoiler], de épp eleget tudok az ügyfélszolgálatos munkáról, hogy sose akarjam csinálni, előbb adnám el a vesémet.
#27
Ha szabad ilyen kényelmetlen kérdéseket feltenni...

mennyibe kerül neked ez a gyűjtőszenvedély havonta, ill. összesen eddig, illetve ha egy más (ne adj' isten női) személy a szobádba téved, mit szól?
#28
Kultúra / Re: USTEAM-es közös mozizás
2017-12-20, 20:26:28
Hát elvárásom nem sok van, de most már megfizetjük az adót Mikiegérnek, ha már egyszer elhatároztuk magunkat...
#29
Kultúra / Re: USTEAM-es közös mozizás
2017-12-20, 18:14:44
OK, ha nincs más jelentkező.
#30
Kultúra / Re: USTEAM-es közös mozizás
2017-12-20, 18:03:18
Péntek 12:00, Corvin, feliratos 2D?