Main Menu

Claymore /Spoiler!/

Started by Christian, 2007-04-05, 05:50:35

Previous topic - Next topic

LuckyDingo

Nos.. kijött egy character songos valami, amiben vannak igen szép dalok is.. enjoy :P
Claymore Intimate Persona

smash++

Végre én is belekezdtem.10 résznél járok.Ami idáig csalódás volt az Tereza kiiktatása "úgymond" (az op kicsit más történetet jelzett),szerintem ott abban a helyzetben nem kellett volna meghalnia.Kicsit gyengusnak találtam a megoldást,hiszen inkább legyőzhetetlennek látszott és okosnak,na mind1 ez nem jött be.Arra vagyok kíváncsi,hogy Clare mire képes,vmi oka biztos van,hogy az utolsó (biztos nem az ereje miatt)

Modify:
Befejeztem :).Remek "kaszabolós" anime volt.De azért szerintem többről is szólt.Töbről szólt mint pl a Berserk.Mangát nem olvastam és nem is fogom.A vége nekem kevés volt.Szép és jó (hiszen a happy end felé húzok),de azért simán lehetne folytatni.Habár én úgy érzem ez egy kicsit végtelenségig húzódó háború.Azért én nem vagyok teljes mértékben ember párti,szóval megértem a "rosszak" ideológiáját is.Sok ember semmivel sem jobb mint a Yoma-k.Alapvetően mi is húsevők vagyunk...(na jó ez picit túlzás,de akkor is).Azért elviselném a folytatást

Kicsit szokatlan volt és fura,hogy sok szép lányt kaszaboltak le benne  :bruhuhu: :D .Azért nem gyengén szép csajok voltak a claymore-ok

Gregory

Quote from: smash++ on 2007-10-12, 13:23:13
De azért szerintem többről is szólt.Töbről szólt mint pl a Berserk.
i lol'd

kelvor

Én csak a feléig láttam a Claymore-t, de a közelébe se ért a Berserk-nek.  Lassan rászánom magam, aztán befejezem ezt is. A kezdeti lelkesedésem valahogy elveszett a közepe fele.

Én

Quote from: kelvor on 2007-10-12, 15:49:31
Én csak a feléig láttam a Claymore-t, de a közelébe se ért a Berserk-nek.  Lassan rászánom magam, aztán befejezem ezt is. A kezdeti lelkesedésem valahogy elveszett a közepe fele.
Teljesen :tezsvir: azzal a kivétellel, hogy én nem fejezem be sztem

Gregory

Hogyha az első fele nem tetszett, akkor szvsz a második fele se nagyon fog bejönni, mert radikális változások nincsenek(sztem a második fele még rosszabb is, mint az első)

Prof. William

Nekem egyértelműen az Opheliás részek tetszettek aa legjobban. Onnan szerintem kicsit lejtett a színvolnal. A Pietai megacsatának is csak úgy lett volna értelme, ha folytatják a manga vonalán a animét.

smash++

Quote from: kelvor on 2007-10-12, 15:49:31
Én csak a feléig láttam a Claymore-t, de a közelébe se ért a Berserk-nek. 
Na igen izlések.A Berserk anime "összeségében" "értelmetlen".Az egész anime kiváló volt,de amikor közeledtünk a vége felé egyszerűen átment baromságba...
A Claymore legalább letette az alapot a démonok létezéséhez és egy ilyen világnak (Yoma,Claymore,Awakend beings,ect...),a Berserk-et meg úgy néztem mint egy középkori történetet,aztán puff
Én csak annyit mondok,hogy több értelmet találtam benne.A Berserknek amikor végelett inkább csak annyit mondtam,hogy wtf ,ez meg mi volt...
A Claymore története és az egész jobban érdekelt és érdekesebnek találtam (volt fejlődés minden téren).Érdekelne ha jönne folytatás :(
A lényeg,hogy nem én vagyok az egyedüli "lökött" akinek a Claymore jobban tetszik (csak,hogy védjem magam)

addicts: "Bátran merem állítani, hogy a 2007-es év egyik legjobb animéje a Claymore! Leginkább a Berserkhez tudnám hasonlítani - ami szerintem sokak számára pozitívum -, de szerintem annál sokkal jobb!^^ "

Manitu

Quote from: Gregory on 2007-10-12, 13:37:22
Quote from: smash++ on 2007-10-12, 13:23:13
De azért szerintem többről is szólt.Töbről szólt mint pl a Berserk.
i lol'd
me too

Quote from: smash++ on 2007-10-12, 20:29:41a Berserk-et meg úgy néztem mint egy középkori történetet,aztán puff
Az első rész után valóban hatalmas meglepetésként érhetett, hogy démonok és egyéb lények bukkantak föl a történetben :rolleyes:

Szvsz a Claymore annyival több a Berserknél, hogy itt nagymellű csajok lóbálják játszi könnyedséggel a kétembernyi pallosokat. Pont. A Berserkben viszont volt egy Griffith, az egyik legzseniálisabb negatív(?) szereplő, akivel eddig találkoztam, és egy Gutts, aki meg maga a megtestesült GAR, az elborult ideológiájával. Ezzel szemben a Claymore felmutatott egy női Gutts-t és egy Rakit, akinek egyetlen pozitív tulajdonsga, hogy kevés screentimeot kapott :) Bár a Berserket is és a Claymoret is az esztelen darálásért szerettem, szóval sok jelentősége nincsen, de azért a mérleg nyelve inkább a Berserk felé billen.


Soul

Quote from: Manitu on 2007-10-13, 03:00:59
de azért a mérleg nyelve inkább a Berserk felé billen.

Ezzel én is így vagyok.

smash++

#790
Quote from: Manitu on 2007-10-13, 03:00:59
Quote from: smash++ on 2007-10-12, 20:29:41a Berserk-et meg úgy néztem mint egy középkori történetet,aztán puff
Az első rész után valóban hatalmas meglepetésként érhetett, hogy démonok és egyéb lények bukkantak föl a történetben :rolleyes:
A kedvedért akkor kicsit kibővítem a mondatomat :).Remélem kb jól emlékszek az eseményekre.
[spoiler=Berserk anime]Berserk első rész jön vki aki a főhősnek tűnik és legyilkol egy kígyó démon akármit,ok.Senki nem tud semmit várod a kövi részt.Ezután belecsöppensz egy full középkori világba ahol dúlnak a háborúk meg hasonlók.Egy büdös démont nem látsz sehol.Majd valahol a közepe felé (már nem tom) megint találkozunk egy démonnal akire akár Lucifer feliratot is kirakhatnánk azzal,hogy "unatkozom,próbálj legyőzni".Természetesen kiderül,hogy senki soha életében nem látott még ilyet.Majd folytatódika megszokott középkor és a vége felé előjön bazi sok démon és 4 isten szerű legyőzhetetlen főgonosz.Én kurvára nem vágtam,hogy most mi a fene van.De nem baj A LÉNYEG,hogy a szereplők se tudták mi van... Majd meghúzzák a főhős barátnőjét neki meg összekaristolják az arcát és a legzseniálisabb főhős meg vmi démon lesz.[/spoiler]Ha neked ez a történet úgy egészében jobban tetszik ok.De szeritnem történetileg,logikailag értelmetlen.Mangahoz ne nyúljunk és ne is merítsünk,csak az anime.Azt nem vitatom,hogy a karakterek "mesteriek" és jobbak a Claymore-tól.Olyat nem modtam,hogy a karik is jobbak.
Pusztán maga a történet és az egész összemosva, Claymore jobb szerintem.Miközben nézed nincs olyan,hogy nem tudod pontosan mi történik,mindent megmagyaráznak és mindennek megvan az alapja és még a vége is értelmesebb...
De legalább a nagymellő csajok pallos dobálása is megvan magyarázva  :)

KeLa

Én nem is láttam nagy melleket a Claymore-ban :D

Gregory

Quote from: smash++ on 2007-10-13, 09:21:41
De legalább a nagymellő csajok pallos dobálása is megvan magyarázva  :)
Mert végülis tök logikus, h ilyen karizmokkal simán emelgeti azt a kardot(ami egyébként nem sérül, és házakat vágnak ketté vele), mint hogy egy egész életében harcra nevelt, és edződött férfi(Guts) egy Dragon Slayer-t használ. A kardok tömege kb. azonos lehet, a Dragon Slayer vékonyabb, míg a Claymore-ok kardja valamivel keskenyebb, de vastagabb. Mindkettő irreális, de én a Berserk féle változatot jobban elfogadom, mint a Claymore-okét.

[spoiler=Berserk anime]
Az első rész után már számítani lehet rá, hogy nem a mi világunkban játszódó animét kapunk. Valamint megemlítik Griffith nevét is, de elég negatív értelemben(mikor Guts ott az erdőben van), ami aztán eléggé kíváncsivá tett engem, még a 20. részben se volt olyan helyzet, h Guts akár egy kicsit is utálná Griffith-t(hisz azért hagyta el a Band of the Hawk-ot, h teljes értékű barátja lehessen Griffith-nek).
Ezt a "természetellenes" érzetet megkaptuk akkor is, mikor a Behelit kinyitotta a szemét Guts kezében.
Quote from: smash++ on 2007-10-13, 09:21:41
Majd valahol a közepe felé (már nem tom) megint találkozunk egy démonnal akire akár Lucifer feliratot is kirakhatnánk azzal,hogy "unatkozom,próbálj legyőzni".Természetesen kiderül,hogy senki soha életében nem látott még ilyet.
Hogyha odafigyeltél, akkor Zodd mondta, h az elmúlt 300 évben nem volt rá szüksége, hogy előhozza a démoni formáját, mert anélkül is leölt mindenkit, így szvsz természetes, h nem tudták, h ilyen is van. Egyébként a koráról igenis voltak mondák/történetek.

Az anime röviden egy történetet mesél el, amelyben Guts bekerül a Band of the Hawk-ba, amit Griffith vezet. Ennek a vezérnek az álma, hogy gyakorlatilag a semmiből feljusson arra a szintre, ahol a saját országát kormányozhatná. 3 év alatt Guts úgy érzi, hogy sikerült baráti viszonyba kerülnie Griffith-el, aki anno az első harcukban lerombolta addigi életét azzal, hogy olyan könnyedén legyőzte őt. Ekkor hallotta meg Griffith monológját az álmokról, barátokról, etc.-ről, és ráébred, hogy addig nem lehet teljes értékű barát, amíg más álmát követi(vagyis jelen esetben amíg a Band of the Hawk-ban harcol), ezért elindul megkeresni a saját álmát. Griffith a vesztés íze miatt egy meggondolatlan cselekedetet hajt végre(vagy legalábbis rossz időben), ennek köszönhetően fogságba kerül, és 1 évig kínozzák, majd mikor már csak egy emberi roncs(vagy még annál is rosszabb), jön az, aki miatt odakerült, és megmenti őt, együtt van azzal a nővel(Caska), aki addig csak őt(Griffith-t), és az ő álmát tartotta fontosnak. Ez a roncs újra vissza akar térni arra az útra, amit addig követett, ám szembesül azzal, hogy gyakorlatilag már semmire sem képes. Ekkor úszik be a képbe a Crimson Behelit, amely addig végig ott volt, és tulajdonosa arra rendeltetett, hogy uralja az egész világot. A Behelitek akkor lép működésbe, mikor tulajdonosának összetörnek az ambíciói, élete romokban hever, etc.(Ezt meg Zodd mondta el) A Crimson Behelit viselője azonban nem egy egyszerű démonná változtatja viselőjét, hanem a Hand of God egyik tagjává, az 5 leghatalmasabb démon egyikévé. Ez nyilván nincs ingyen, az ár pedig a hozzá legközelebb állók, vagyis jelen esetben a Band of the Hawk feláldozása. Ekkor jön az Eclipse, és az ott történtek megmagyarázzák, hogy miért teszi azt Guts, amit az első részben tesz, és miért utálja annyira Griffith-t.

Sztem az anime is egy teljesen jó anime volt, azok a részek, amikre a mangában találnánk bővebb magyarázatot, pedig nem nagyon kerültek az animébe
[/spoiler]

De még ha logikátlanabbnak tűnik is a Berserk anime, azt semmiképpen sem mondanám, h a Claymore többről szól.
(sry a hosszú postért)

KeLa

Quote from: Gregory on 2007-10-13, 16:41:59
Mert végülis tök logikus, h ilyen karizmokkal simán emelgeti azt a kardot
Szerintem is meg van magyarázva, mivel a Claymore-ok nem egészen emberek, az h nem full izom, az nem feltétlenül jelenti azt h nem erős.

Gregory

Ettől függetlenül engem zavart, h akkor is simán emelgették, amikor nem is használták a yoma erejüket, mondjuk gondolom az kihatott rájuk alaphelyzetben is, de engem akkor is zavart. Also:

Quote from: Gregory on 2007-10-13, 16:41:59
Mindkettő irreális, de én a Berserk féle változatot jobban elfogadom, mint a Claymore-okét.

smash++

Quote from: KeLa on 2007-10-13, 13:40:29
Én nem is láttam nagy melleket a Claymore-ban :D

Manitu miatt írtam nagy melleket.De szeritnem is nagyobbak az átlagtól,vagyis a Claymore-ok nem panaszkodhatnak az idomaikra.

Gregory: Ahogy Kela is mondta megvan magyarázva és ha démoni erő van benned tök logikus.Sorolhatnánk azért még animet ahol egy csaj hozzávágja a srácot a falhoz,sőt átrepül rajta és 100m-ig meg sem áll (vagy vmi hasonló) <-akkor ezek sem tetszenek? A Berserk-en meg már nem okoskodok,mert az is nagyon király volt (a középkori rész,amikor nem volt "szó"/jelentősége (a) démonokról/(nak) ).Engem meg az zavart,hogy senki sem tudta,hogy milyen világban él...szóval kvittek vagyunk ;)

Manitu

zOMG, nehogy már logikát kezdjetek el keresgélni az animékben :D Nincs bennük ;) A leg hétköznapibb történetbe is belefér, hogy a főhősnő egy 100T felíratú óriáskalapáccsal a földbe döngöli a főhőst, ha az rosszalkodni próbálna. Ezért szeretjük őket :)


Twitchblade

A Claymore anime, a Berserkkel szemben csalódást okozott nekem, és ezt úgy nyilatkozhatom, hogy csak utána kezdtem olvasni a mangát(Berserk még mindig nem került sorra).Egyszerűen... el volt kenve a vége. A Berserké csak egyszerűen befejezettlen.
Bullets can't stop destiny

White SeeD

Anime elég hamar véget ért, manga megy tovább.
Bár kétségtelenűl előny, hogy animeban volt happy end, mangát nézve ez nem biztos hogy lesz  :smile:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Prof. William

Claymoret DVD verzióban csak 20 részig találtam... Foglalkozik még valaki a DVD -verzió subbolásával?

KeLa

Quote from: Prof. William on 2008-06-03, 01:06:46
Claymoret DVD verzióban csak 20 részig találtam... Foglalkozik még valaki a DVD -verzió subbolásával?
[B-G​_&​_BakaWolf]​_Claymore​_01-26​.DVD(H​.264​_AAC)​_[Complete]

Bár ezen is az Eclipse-sub van én inkább megvárom, amíg (remélhetőleg) ők is befejezik...

Gewin

Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy ma, van e valami információ(esély)arról, hogy lesz e 2. évad(és ha nem, miért nem?? :Eztneked: :Eztneked: :bruhuhu: :bruhuhu: :bruhuhu: :bruhuhu: :bruhuhu: :bruhuhu: )? Illetve, hogy az anime meddig azonos a mangával? Honnan viszi tovább a manga az anime történetét?(egy linket olvastam itt www.vimanga.ru, és innen szedném őket, de gondolom itt is ugyanúgy vanank "számozva" a manga részei.)

Pr3d4k1ng

Végignéztem.
Baromi jó  :cool: hent-hent és kivételesen HEEEEEEEENT :D. Nincsen sok mondanivója de nem baj, hiszen látványos feelinges és pörgös.
Vége egy kicsit csalódás,amiért ilyen lezáratlan,de nem rossz mint a Berseker azzal a démoni világgal a végén (eléggé összecsapottnak tünt  :gyagya:)

Tud valaki honsló stílusú animet ajánlani?

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

chilip

Quote from: Pr3d4k1ng on 2008-08-26, 17:28:30
Végignéztem.
Baromi jó  :cool: hent-hent és kivételesen HEEEEEEEENT :D. Nincsen sok mondanivója de nem baj, hiszen látványos feelinges és pörgös.
Vége egy kicsit csalódás,amiért ilyen lezáratlan,de nem rossz mint a Berseker azzal a démoni világgal a végén (eléggé összecsapottnak tünt  :gyagya:)

Tud valaki honsló stílusú animet ajánlani?

buso renkin... ;)

zen16

Nemrég néztem végig és nagyon tetszett. Kedvencem Teresa volt,Priscilla-t kifejezetten utáltam,de Raki-nál jobban senkit nem utáltam a sorozatban. Jó sok vér volt az anime-ben, ez nagyon tetszett benne.  :jee: Kár, hogy nem lesz 2.évad.  :frown: De a mangát mindenképp elkezdem olvasni.

XenHai

Hali!
Valaki megtudná nekem mondani hogy a 24 rész  20:14-től kezdődő és 21:24kor befejeződött szám előadóját meg a szám címet ?Vagy csak 1 linket hozzá??.....Nagyon kéne mert róhat jó szám!

Dragonlord

Hellosztok, nem tudjátok hogy van e olyan h claymore2? mert olvastam pár külföldi fórumon h a készítök fognak egy 2. részt csinálni. Vkinek van vmi infója róla?:s

Soldier

semmi ilyesmit nem olvastam, bár lehet csak tájékozatlan vagyok. egyet viszont majdnem biztosan tudok mondani hivatalosan semmi hír nincs.

KeLa

Valahol már én is olvastam ilyet, asszem 2010-es dátumot írtak... de semmi hivatalos bejelentést nem láttam még O_o

Dragonlord

Örülnék neki ha folytatnák mert nekem naon bejött :D :D