Main Menu

Eureka 7

Started by Alkyra, 2006-08-17, 19:10:39

Previous topic - Next topic

Alkyra

Csodálkoztam h nincs ennek az animenének külön topicja, pedig megérdemelné.
Én nem szeretem annyira a mecha animéket, de érdekes módon ezt egyszerűen nem tudtam abba hagyni.Két nap alatt megnéztem 40 részt s tűkön ülve várok a folytatásra.
A grafikája az nagyon szép. Egész végig megmarad a csodálatos részletessége. A zene is megállja a helyét.(az OST-t már le is szedtem.:) A karakterek meg egyenesen fenomenálisak. :szemuveges: A történetben erősen benne van egy romantikus szál is, ami elriaszthat pár embert, de nem annyira vészes a dolog.(nekem bejönn me én shoujo fan vok.:))
Most nincs kedvem leírni az alapsztorit ezért belinkelem az A-Net által írt rövid bemutatót:

Renton Thurston is a 14-year-old boy who lived with his mechanic grandfather in a backwater town. Every day he dreamed of being with the mercenary "Light Finding Operation (LFO)" aircraft pilot group "Gekkostate" and riding "Trapar" particle waves-- a sport called "reffing"-- with their charismatic leader Holland, especially when faced with his father's acclaimed past or his grandfather's desire to protect him. When a young girl named Eureka riding the original LFO, the "Nirvash typeZERO", asks his grandfather for a tune-up, she inadvertently brings the attention of the military to the garage; as a result, the garage is destroyed and Renton is forced to deliver a new type of interface-- the "Amita Drive"-- to the Nirvash. After a heated fight in which the Nirvash destroys the military LFOs by unleashing an immense amount of power, Renton is invited into Gekkostate. However, he quickly realizes that behind the facade of a traveling group of mercenaries is a very bitter reality.

Remélem nem én vagyok az egyetlen, aki nézi ezt a remek animét.Remek fordulatok vannak benne, szépen kidolgozott szállakkal.Mindenkinek erősen ajánlom. Az anime egy kicsit nehezen indul be (hasonólan an NGEhez. az eleje gyerekes akció) de után eszméletlen jó lesz. Mindenkinek várom a véleményét róla!!!

(itt a link hozzá A-Net -en. http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=4797)

u.i.: Vlk tud róla, hogy lesz-e több Season belőle???
u.i.2.: Az anime néhol nagyon durva tud lenni.(pl az mikor Renton tehetetlen dühében megalázz egy halott mechát, majd mikor elkezdi taposni a Nirvash lábára ragad az emberi hullának a letört csonkja...s nem takarnak ki semmit...) Meg néha egy csöppet erotikus.(pl Eurekát meztelenül ábrázolták(mikor leszedik róla azzal a savval a Scrab-ot róla..csak a bőre bánja a lánynak...) de "ott" nincs semmi természetesen..(babaszindróma.-.- ha már mutatják akkor rajzoljanak már oda vlmt kérem..-.- nu mind1.)
Szal azért 16 év alatt ne nagyon nézze meg az ember, kell hozzá némi ideg, azt nem tagadom.

Manitu

Ennek még nem volt topicja  :eek: Pedig abszolute megérdemli. A tavalyi animék közül szvsz talán a legjobb. fantasztikus világot hoztak össze, kicsit posztapokaliptikus, kicsit modern, kicsit idilli, egy kicsit minden. A látványvilága valami eszméletlen... gyönyörű szinek, a jelenetek szinte élnek. Egyik másik csatajelenetnél szabájosan leesett az állam... rózsaszín robbanások rulez :D Zseniális karakterek, bár Rentont néha nagyon szivesen felképelném... mondjuk amikor már tényleg kezd nagyon idegesítő lenni, akkor Holand meg is teszi helyettem :D A zene is nagyon frankó, pedig ez a rap meg trance meg tudjistenmi amik mennek benne alapvetően nem az én műfajom. Ja igen, meg irtó jó negatív szereplők vannak benne (Dominic, Anemone <3, Ray meg Charles...)

Már elég régóta nézem, mikor elkezdtem akkor Nanashi még viszonylag naprakész volt a felíratokkal, és azóta is mindig tűkön ülve várom a következő részt.


Zodarr

Egyetértek, és csak támogatni tudom a leírtakat. Nagyon jól sikeredett sorozat, erősen várom az elkövetkezendő részeket.
Valahogy nem tudtam megunni, pedig én is szinte folyamatosan, talán néhány nap alatt megnéztem 42 részt... szeressük az ilyentet.
Remélem egy jó ideig lesz folytatása, vagy egy második szezon, mert sztem pl ez a sztori is olyan, h jó sokáig lehetne húzni.
Csak győzzük kivárni a végét:)

Viszont:
Alkyra, egy kérdésem lenne, mégpedig h anime ost-ket ugy általában honnan lehetne leszedni? Sajna mióta Usteam-en nincs,
nemigazán sikerült zenéhez jutnom. Nagy segítség lenne, ha elárulnád.
Torrenten találtam ugyan egypárat, de pl perpill most az X-tv, és a Gin-iro no kami no Agito ost-je kéne... legalábbis ez az ami szmbejutott.
Na meg Eureka 7 is...:) hamárhomár
Előre is köszi.
Paradimetil-diaminó-arzenobenzol-monometán-szulfinsavas  nátrium

RE@L

AniReactor on nyert! Azthiszem a legjobb kategóriában. Amúgy engem csak az a mecha dizájnja azzal az izével a kezében riaszt el tőle de nagyon.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Manitu

#4
Quote from: Zodarr on 2006-08-22, 17:19:26
Viszont:
Alkyra, egy kérdésem lenne, mégpedig h anime ost-ket ugy általában honnan lehetne leszedni? Sajna mióta Usteam-en nincs,
nemigazán sikerült zenéhez jutnom. Nagy segítség lenne, ha elárulnád.
Torrenten találtam ugyan egypárat, de pl perpill most az X-tv, és a Gin-iro no kami no Agito ost-je kéne... legalábbis ez az ami szmbejutott.
Na meg Eureka 7 is...:) hamárhomár
Előre is köszi.
Jó fele kapizsgálsz, torrenten kell keresgélni. Boxtorrentsen pl elég sokminden fent van, és általában még seed is akad hozzá. Frissebb cuccokért (mondjuk az elmúlt 2 év anyaga :) ) meg nipponsei oldalán érdemes körülnézni, ha a torrentekhez már nincs is seed, irc-ről akkor is le tudod szedni.

OFF:
Konkrét problémád már neccesebb, Gin-iro ostjét én is alig tudtam megszerezni, torrentet sehol nem találtam, össsz-vissz egy kislemezt sikerült emule-al összekaparni, amin rajta van az opening meg az ending. Azt is az énekesnő neve alatt találtam meg, nem mint ost. KOKIA - Ai no melody című albumát keresd.
OFF off.

ON:
Quote from: RE@L on 2006-08-22, 23:30:39
AniReactor on nyert! Azthiszem a legjobb kategóriában. Amúgy engem csak az a mecha dizájnja azzal az izével a kezében riaszt el tőle de nagyon.
Best newcomer kategóriában nyert, mivel még csak tizenegynehány rész volt subolva, mikor a jelölés zajlott. Én is erre szavaztam :D Jövőre is el fog vinni még jópár címet szerintem :)
Az az izé pedig egy hatalmas szörfdeszka, azzal szörföznek (pontosabban refelnek :) ) a levegőben. Szerintem nagyon jól eltalált mecha dizájnja van, pedig ilyen téren nagyon válogatós vagyok.


Prof. William

Hány részes lessz? 52 vagy több?

Manitu

50 részes van. Ugyanis már áprilisban befejeződött a sorozat, csak sub nincs hozzá... legalábbis normális nincs. A Nanashitól kiszivárgott félkész felíratokra inkább nem vagyok kiváncsi, majd megnézem, ha rendesen releaselik.


Nevl

utolsó 8 rész nem lenne rossz... :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Zodarr

Manitu: Kösz a segedelmet, hasnyos vala.
Viszont az IRC-es letöltés? Merre, hogyan, miként?

Thx, és bocs ha OFF.
Paradimetil-diaminó-arzenobenzol-monometán-szulfinsavas  nátrium

Prof. William

Remllem a maradék 8 rész is hamarosan kijön. Még csak 15-részt láttam belőlle de már elkapot az a érzés amit akkor érzek ha jó animével találkozom.

Bár a légdeszkás mechák először kicsit meredekek voltak de aztán rájöttem hogy nagyon hangulatos a dolog. + a zenék is bejönnek.

Eureka meg fura. Nekem elsőre Rei-ugott be ahogy az intróban ott néz, de jó kis szereplő. Nem mondom hogy csinos inkább különleges és ez teszi csinivé. A Gekkosatate tagok meg... no comment. :)

chilip

most néztem végig  :D nagyon jó volt, de Charles-t és Ray-t nagyon sajnáltam
a "Get it by your Handz" szám nagyon ott volt amikor Charles kiment az LFO-ban

Alkyra

én is végignéztem. A vége túlságosan is erőltetett happy end lett. Egyedül Anemono nak tudtam valamelyest örülni, hogy végre rájött, hogy mit is érez.Egyb. egész jó kis anime. látványos, jó a zenéje s a sztorija se rossz annyira.

8/10

motifator

#12
Na élesszük fel ezt a topikot.
Először is nem tudom, hogy ezeket a híreket kitárgyaltátok-e már valahol, de mivel hozzám még csak most jutott el (illetve most kezdett érdekelni, mivel nincs 1 órája, hogy befejeztem a sorozatot), ezért bepostolom.
Először is:
Quote from: animenewsnetwork.comThe May issue (on sale on April 10) of Kadokawa Shoten's Newtype magazine will officially anounce that an Eureka Seven movie has been greenlit for production. Director Tomoki Kyoda (RahXephon movie), character designer Kenichi Yoshida (Overman King Gainer), and special effects director Yasushi Muraki (Ah! My Goddess: The Movie, The Skull Man) will reportedly return to animate with new mechanical designs, as well as a new form of storytelling that differs how the BONES anime studio produced the RahXephon movie. Although the creators are promising a new Eureka Seven "mythos," it will still feature the Renton and Eureka characters that starred in the original television version.
És másodszor:
Quote[...]When we interviewed Dai, he said the banner we use was of Renton and Eureka's children. And when asked if Renton and Eurekas story had ended, he said no, that it still has many more adventures to come.

In our response from BONES, they said they "were considering a movie or continuation possibility.

I think they decided to do both.

One, a movie with new storyline, and Two, a series to continue the original storyline of the first anime.

Ofcourse, on a flipside, the second series could be a continuation of the new movie.[...]
Ez Matt122004 írta, a legnagyobb E7 fórum adminisztrátora. Csináltak egy riportot Dai Satou-val, az E7 forgatókönyvírójával, és leveleztek a BONES-szal, arra alapozzák, hogy lesz második széria. Persze ezt még nem jelentették be sehol, csak feltételezés az egész.

Részemről nem tudok félni, hogy a folytatással elrontják a sorozatot. Bár a történetet elég jól lezárták az 50. részben, és egy kicsit se sugallták, hogy érdemes bármilyen folytatásra számítani, én szívesen néznék bármit, ami E7. Egyszerűen látni akarom még ezeket a karaktereket, bárhogy is folytatják a történetet.
Ha meg nem sikerül a folytatás túl fényesre, biztos kicsit csalódott leszek, de az első sorozat attól még ugyanolyan zseniális marad.
Mindenesetre én alig várom, hogy konkrét dátumokat kapjunk a film megjelenéséről, és megerősítsék (vagy ha muszáj, akkor tagadják) a második sorozat hírét.

Edit: Ja, és ami kimaradt: Egy link a fent említett E7 fórum kapcsolódó topikjához
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Chronus

Valahogy a sors keze, hogy épp hogy megnézek egy animét, bejön, és utánna nemsokkal már ki is derül, hogy hamarosan folytatják. így voltam Slayers-el is, meg anno Code Geass-el. Legyen ez jó és virulni fogok.

smash++

Én 2-3 hónapja döntöttem úgy, hogy elkezdem. Sajna csak most jutok el a kezdésig. Belenéztem az első részbe csak OP és a graf miatt.
Kérdésem az lenne, hogy a "MI"  ^^ verziónk teljesen oké? vagy...
Mert találtam torrenten egy kis DVD-s darabot, ami még picit kevés  :redface:
moo-shi_Eureka_Seven_-_01-13_DVD.x264.AAC

motifator

Én a "MI" verziónkat néztem, és tökéletesen meg voltam vele elégedve. A sub teljesen korrekt, csak az óra a bal felső sarokban volt néha egy kicsit zavaró. Meg érzésre 16:9-es volt az eredeti, és levágták a szélét, hogy 4:3 legyen.
Esetleg kipróbálhatod azt a 13 részt, csak lehet, hogy furcsa lesz majd utána váltani a Nanashi verzióra.

Edit:
[spoiler=Newtype scan][/spoiler]
[spoiler=Ők lennének Eureka és Renton gyerekei? (legalábbis a srác elég gyanús:))][/spoiler]


Edit2: A második kép nem szerette a hotlinkinget, javítva.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Bishop

Még régebben én is lkezdtem de a kező részek valahogy nem tudtak a nézésére kénysztetni, meg volt is más....Mind1 A lényeg hogy elkezdtem most tartok a 27edik résznél. Eddig bejött ám most hogy meghalt a kedvenc karakterem nem tom mi lesz :bruhuhu: Charles R.I.P.  :frown: Radásul Eureka végre kezd normálisan viselkedni, régen utáltam azt ahogy máskot teljesen lesz*rja, erre most ez a frizura :zomg: ugye viszsa nő?  :falba:

Chronus

#17
Quote from: Bishop on 2008-08-02, 02:03:28
erre most ez a frizura :zomg: ugye viszsa nő?  :falba:

Vissza, és jobb lesz mint valaha. Bár hidd el, mire odáig eljutsz megszerted a mostani rákos-fűnyírós verziót is.  ;)
[spoiler=visszanőtt haj][/spoiler]

Viszont a heggek megmaradnak. Ilyen az élet. Ez nem Holywood.

Soldier

Quote from: Chronus on 2008-08-02, 03:20:31
mire odáig eljutsz megszerted a mostani rákos-fűnyírós verziót is.  ;)

nálam ez sohasem következett be :smile:

motifator

Quote from: Soldier on 2008-08-02, 04:13:37
Quote from: Chronus on 2008-08-02, 03:20:31
mire odáig eljutsz megszerted a mostani rákos-fűnyírós verziót is.  ;)

nálam ez sohasem következett be :smile:
Nálam bekövetkezett elég hamar, mondjuk a legelején én is nagyon reméltem, hogy mihamarabb visszanő és a hegek is eltűnnek.

De ezután még rengeteg dolog történik a sorozatban, lesznek itt nagyobb  :wtf: dolgok is, mint Eureka új frizuja  :whoah: :jee:  :zomg: :bruhuhu: :szemuveges: :Kiraly: :jee:(nem igazán sikerül smileykkal leírni, hogy mekkora fasza ez a sorozat :))
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Bishop

Hát most 40nél tartok, ma este akarom befejezni ha lesz elég erőm(már bekészítettem egy üveg Colat :D ) De azért eddign em mondanám epicnek, tény nagyon tetszik Gekkogo meg  :lol: Főleg mikor Eureka és Renton magánéletébne próbálnak beleszólni :D De meghaltak Charlesék, a főgonosz ennyhén szólva is gáz. Anemone és Dominic kapcsolatára is kitérhetnének végre. Közbe 10 rész van hátra, enyhén a végén van már és nem tom sikerül e jól összesűríteni. Ja és az új Nirvash sem tetszik.

Chronus

#21
Quote from: Bishop on 2008-08-03, 23:39:51
Ja és az új Nirvash sem tetszik.

Nekem az eredeti se tetszett :D Szvsz theEND volt az egyetlen normális mecha az egész sorozatban. De amúgy ez számomra teljesen mindegy, Mecha téren TTGL meg Code Geass visz mindent. Az összes többi anime mecha csak szar doboz.

Az utcsó 10 rész meg ponnt az ami epic. Ahogy haladsz a vége felé majd meglátod. Az utolsó rész vége talán még túl is lő az egészséges corny-epic-határvonalon.

Bishop

Nekem bejöttek Gekko State mechai csak a Nirvash új verziója nem. Amugy nem vagyok olyan válogatós mecha terén, egy valami utálok de azt nagyon, ha fogják külön a fegyvert( és még távcső is van rajta :zomg: ) Komolyan ha tudnék mechat építeni, teleraknám beépített fegyverekkel, nem csinálnék egy túlméretezett ágyút valami tankmaradványból, végkép nem rakok rá távcsőt mikor a mecha szenzorai ezerszer pontosabbak. Na de ez off

edit: jah a kard is :lame: a bumeráng meg főleg, Charlesé volt az egyetlen amibe jól volt megoldva, beépített lézerek beépített penge

Chronus

#23
Quote from: Bishop on 2008-08-04, 00:13:52
Komolyan ha tudnék mechat építeni, teleraknám beépített fegyverekkel, nem csinálnék egy túlméretezett ágyút valami tankmaradványból, végkép nem rakok rá távcsőt mikor a mecha szenzorai ezerszer pontosabbak.

Quote from: ChronusMecha téren (...) Code Geass visz mindent.
Mint látod erre még az is elég ha csak ismétlem önmagamat. :P



Bishop

Hát nem tom itt is a kezével húzza ravaszt de... Code Geasst még sajnos nem láttam, régebben nem fogott meg a főhős clampos stilusú teste(tetszik a clamp csak nála valahogy nem jött be már nem tom lehet csak kifogáss volt anno hogy ne nézzem) most megm ár túlsok rész an kint és nincs kedvem egyenként letorrentezni mind. Amugy mostmár télleg off vége :D És Transformers Rulez :whoah: A kockától a filmes verzióig.

Chronus

#25
Quote from: Bishop on 2008-08-04, 00:28:55
Hát nem tom itt is a kezével húzza ravaszt de...
Lol. Jóvan.. Post frissítve. Ott egy másik mellette. Az már nem fog semmit, csak lő 1000felé. :lul: [/off]

Eurákára visszatérve, szerintem pont azok közé a mechás sorozatok közé tartozik ahol nincs kifejezetten nagy szerepe a mechának. Persze persze.. Nirvash egy kivételes darab, de igazából én az utolsó rész végéig még így is csak tárgyként tekintettem rá... nyavajognak rajta egy sort, de saját szerepe annyira nincs. A többi meg fémdoboz ofc. Számomra nem volt különösképpen lényeges. theEND méhkirálynő-szerű pilótafülkéje megfogott. A többi rutinstuff volt. Nagyobb volt a hangsúly a karakterek kapcsolatain, ami így kb minden más részletet elnyomott. Néha még a sztorit is, nemhogy a mechákat...

Bishop

OFF: ha kukackoskodni akarok akkor azt mondom ez meg ronda :D Ha válaszólsz inkáb CG topicba

Eurekaba nekem inkább a Gekko go állt mint fő fegyver. Kár hogy nem nagyon van ilyen Csatahajós stilúsú anime ami nem 1000éve készült és nincs 5000 része. Nagy Enterprise fan vok szeretem az ilyen hídon történő kommunikálást.
typeEND-be nekem csak a szeme nem tetszik  olyan mint ha télleg egy lény lenne és rajta a páncél. A többi mecha irányító fülkéje se volt rosz, tetszett hogy ilyen top gun szerű(főleg Charlesén) De az hogy pedál+kormány elég hogy irányítsák minden mozdulatát :zomg: Ebből a szempontból RahXephon legjobb, annak a belseje tetszett a legjobban.

Chronus

#27
Quote from: Bishop on 2008-08-04, 00:59:05
olyan mint ha télleg egy lény lenne és rajta a páncél

Őőőő.... Ha a Nirvash újraépítése megvolt már, akkor tudhatnád, hogy... [spoiler]...tényeg ez a helyzet.. :_piszka: EVA style. Csak itt a human formájú coral-lifeform váz (amire építették az LFO-kat) eredetileg a Coral egyik kísérlete volt az emberiséggel való kommunikációra. Pont ezért csinálták őket ember formájúra.... teljesen logikus. Az más kérdés hogy mi hülye homo sapiensek nem fogtuk fel hogy miről van szó, de mivel ők meg azt nem fogták fel, hogy mi nem fogjuk fel, így a szitu nem változott semmit. Mi tudatlanul kihasználtuk a helyzetet, ők meg azt hitték hogy így akaronk válaszolni. Dimenzionálisan eltérő fajok közt gyakran előfordulú félreértések ^^. Ők ugyanannyire nem értenek minket mint mi őket. (Eureka volt az első sikeres kísérlet részükről)[/spoiler]

Bishop

#28
Tudom én, csak Nirvashon nem látszik. Amugy haladok szépen előre, ez a Föld vagy tudja fene hol vannak tiszta olyan mint egyik Verne regénybe(utazás a föld középpontja felé aszem) Olyan mitn ha az egész egy barlang lenne és a plafonról csak vissza tükröződik a víz. Amugy kezd érdekes lenni, végre jön be Dominic Anemone rész, a hajó kaptiánya is egész jó karakterré nőtte ki magát. Régebben azt hittem egy egyszerű katona, követi az utasításokat stb, ám most látszik hogy vannka azért érzései és látja mi történik körülötte. MAjd meglátjuk tesz is ellene(addig ne árúlja el senki :D ) Comming up episode 45. Aztán re :) majd editelem hogyha valami érdemleges történt volna.

Edit: elfelejtettem, nekem kell egy olyan állat ami Anemonenek van, olyan lusta dög XD imádom!

NLZ

Egy 100 kilós, büdös állat kell? Vegyél disznót. :D
[reserved]