Készülő (és nem futó) animék

Started by Nimlot, 2006-05-16, 12:23:35

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Soul on 2008-04-03, 00:43:43
Quote from: kikuchiyo on 2008-04-03, 00:30:32
Kezdek kinőni az animékből, úgy látszik... :zomg:

Azt nem lehet  :smile:.
de lehet :)

(umisho ecchi hülyeség volt az utolsó amit végignéztem vmikor jópár hónapja, aztán a tengen toppa volt az utolsó amit néztem, de azt csak félig, mushishi bármennyire is tetszett utolsó két rész már jóó régóta várja a megnézést, cromartie high school szintén évek óta befejezésre vár, Hayate no Gotoku-t néztem még egy ideig, tizen- vagy huszonakárhányadik részig, de ráuntam arra is.)

szóval igenis lehet :) ha esetleg nem is a "kinőni" a legmefelelőbb kifejezés rá, de elmúlhat az anime láz éppenséggel :)

Soul

Quote from: Fazék on 2008-04-03, 10:11:10
elmúlhat az anime láz éppenséggel :)

Egyezzünk ki abban hogy inkább pihensz kicsit  :smile:.Nekem is volt ilyen hogy majdnem 1 évig szinte semmi animot nem néztem, aztán bamm  :smile:.

Fazék

Quote from: Soul on 2008-04-03, 10:56:07
Quote from: Fazék on 2008-04-03, 10:11:10
elmúlhat az anime láz éppenséggel :)

Egyezzünk ki abban hogy inkább pihensz kicsit  :smile:.
nincs egyezség  :lazza:

sirtomi

Fazékkal értek egyet. Évek óta nem nézek animet, belekezdek néha valamibe, de hiába jó pár rész után el is vesztem a lelkesedésem :)

Prof. William

Ez a Libary War érdekesnek tűnik. A mangáját nem tudjátok honnan lehet leszedni?

minuszmiki

Quote from: Prof. William on 2008-04-03, 15:19:45
Ez a Libary War érdekesnek tűnik. A mangáját nem tudjátok honnan lehet leszedni?
Mangaupdates szerint nem fordítja senki. De az animének köszönhetően talán valaki nekiáll.

Member

Elsőre a kure-nai rajzolásilag megtetszett, a Kyouran Kazoku Nikki elég idétlennek hangzik ahhoz, hogy kihagyjam. :)

Alkyra

Amikbe tuti bele fogok nézni:

-Soul Eater
-To love Ru
-xxxHolic Kei( imádom ezt a sorozatot.a mangáját is veszem.)
-Code GeasS 2
-Vampire Knight

Bár először be kéne fejeznem azokat amiket most kezdtem el nézni.-.-

chilip

Vampire Knight RAW-ot megnéztem, animáció szép, manga hangulatát hozza. van benne pár ökörködés, de az mangába is volt (és eddig nagyon nem vitték tulzásba) várom a subbosat.


itt az << OP >> , és az << ED >> mindkettő szép, ED-nek van egy kis baljós hangulata

chilip

#819
Monocrome Factor első része olyan semmitmondó volt (eltekintve a kicsit buzis eggyik főhősről :D az a fickó egy jelenség), az OP-ja viszont nagyon tetszik.

Az egész egy iskolás srácról szól (ki másról, schoolboy saves the world) aki unja magát, majd "árnyak" támadják meg, már az első rész végén maga is az lesz (dual rövidkard rulez :D ) ráadásul a fentebb említett "homo"shadow fickó lesmárolja (emiatt alakul át elvileg) és bevallja a megszeppent ifijoncnak hogy sorsuk összekapcsolódott és burkoltan céloz rá hogy szereti smárolni a főhőst :D és ennek ellenére az első rész eggyáltalán nem kelltett buzis benyomást :ejnye: szerencsére... adok neki pár epizódot, ebből még érdekes dolog is elsülhet, OP Single-jét meg epekedve várom ;)

chilip

#820
Nijuu-Mensou no Musume
(synonym címek: CHIKO, Heiress of the Phantom Thief, Daughter of 20-Faces)

<< SD ep 1 torrent >> - << HD ep 1 torrent >>

"The story revolves around a female thief named Chico, who is the spiritual successor to the Kaijin Nijū-Mensō (The Fiend with 20 Faces) thief character created by famed suspense and detective novelist Ranpo Edogawa. (Edogawa is a pen name for Tarō Hirai; when written in Japanese family-name-first order, it spells out a Japanese pun for the name of the American suspense and detective author "Edgar Allen Poe")." - AniDB

de ami a legfontosabb, hogy a BONES csinálja :)

most szedem le, bővebben utána.

ed.: tetszett :) meglátjuk mi sül ki belőle.

Lythis

Quote from: chilip on 2008-04-08, 12:57:57
Vampire Knight RAW-ot megnéztem, animáció szép, manga hangulatát hozza. van benne pár ökörködés, de az mangába is volt (és eddig nagyon nem vitték tulzásba) várom a subbosat.


itt az << OP >> , és az << ED >> mindkettő szép, ED-nek van egy kis baljós hangulata
eep.. ugyanarról beszélünk? Az OP - ED kombó legjobb esetben is b kategóriás szerintem. Sem zeneileg,sem animációban, sem képivilágban nem hoz olyasmit, ami miatt azt lehetne rá mondani, hogy igen, ez betesz (ettől fügetlenül persze szubjektív tetszhet bárkinek). Az ED képsor vége talán ütősnek nevezhető, de az meg várható volt.
Maga az első epizód meg orbitális csalódás volt.. néhány hatásvadász jelenettől eltekintve üres volt az egész. A karakterek így elsőre elég sablonosak, szóval jellemfejlődés még remélem lesz, illetve történhetne is valami... Ha az első rész szintjét hozza még pár rész után is, akkor szerintem hanyagolom. Ez az erőltetett "marha misztikusnak akarunk látszani" dolog nem fogott meg...
Talán az egésszel az a legnagyobb bajom, hogy nagyon erőltetettnek hat.

kikuchiyo

Kaiba 02

Azt a k*rva...

Ez zseniális.

Nagyon-nagyon weird, simán el tudom képzelni, hogy még az edzett és közepesen elborult anime-nézők 90%-át is öt másodperc alatt elriasztja ez a kompromisszumokat nem kötő, a konvenciókra magasról tevő stílus. Mégis, ebben a két részben több weirdness és igen, több eredeti ötlet volt, mint a Kemonozume (a rendező előző sorozata) 12 részében együtt. És az a legjobb, hogy ezek a különcségek nem önkényes dolgok, pusztán csak a világ alapaxiómáiból következnek. Ezeket pár mondatban össze lehet foglalni: Olyan távoli jövő (?), ahol az emberek személyiségei, emlékei kis chipekben tárolódnak, így a testek szabadon cserélhetők, az sem baj, ha fizikailag megsemmisülnek. A többi már ebből következik: az emlékchip-csempészet széles körben elterjedt, a gazdagok kényükre-kedvükre vehetnek maguknak testeket, a rendfenntartóknak van egy kis eszköze, amivel megjeleníthetik mások emlékeit és beléjük léphetnek - és ki gondolta volna, hogy létezhet a perverziónak olyan foka, hogy egy nő szerez egy egészséges, jól megtermett férfitestet, felszereli a saját személyiségének klónjával, aztán szó szerint halálra kúratja magát vele?

Elsőre nehéz is megemészteni, megdöbbentő, lenyűgöző és...

AWESOME.
Failure is the default option

Xzone


Én

Még az elsőhöz sem találtam :mad: Pedig leírások alapján DO WANT.

minuszmiki

Elvileg az Ureshii csinál hozzá, de ők minőségi csapat, elég lassan szoktak dolgozni, szóval még várhatunk rá egy darabig.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Zsiga

Quote from: Zen on 2008-05-13, 11:37:39
Seems nice, with sugar and spice
Se nem új se nem készülő, de legalább szar. :) Bár HD-ban egyszer nézhető.

Soldier

Quote from: Zsiga on 2008-05-13, 12:34:18
Quote from: Zen on 2008-05-13, 11:37:39
Seems nice, with sugar and spice
Se nem új se nem készülő, de legalább szar. :) Bár HD-ban egyszer nézhető.

tök jo, mar pedig majdnem rávettem magam hogy megnézzem de igy megint csak a helyett fogja meg foglalni 1-2 napig :P

Zsiga

#829
Quote from: Soldier on 2008-05-13, 16:40:40
tök jo, mar pedig majdnem rávettem magam hogy megnézzem de igy megint csak a helyett fogja meg foglalni 1-2 napig :P
Sandworms? In my Japan? It's more likely than you think!
Jó, kicsit túloztam, annyira azért nem rossz, de semmi kiemelkedő. A CGI ütősen néz ki, jók az akciójelenetek is (kár hogy alig vannak), de ezt már évekkel ezelőtt is megvolt más filmekben (Gits2, Appleseed és FF filmek pl.), semmi újdonság nincs benne. A karakterdesign viszont szerintem gáz, még az Appleseed filmekhez képest is. A 7 éves Final Fantasy Spirits Within-ben ezerszer jobban/valósághűbben néztek ki a szereplők, itt meg ilyen ronda kommersz celshading van, ráadásul olyan minőségben amit egy Crysis engine meg egy combosabb gamer-PC simán realtime kitol magából...
Aztán a zene. Nagy név ez a Paul Oakenfold csávó meg minden, de könyörgöm ez egy szar. Tény hogy nem vagyok túl nag barátja az elektronikus zenéknek, de elismerem hogy lehet azt is jól csinálni, sőt, egy akciófilmhez jó is lehet háttérzenének. Itt viszont összesen 2 azaz kettő jelenetben éreztem azt hogy igen itt fasza odaillő zene szól (az első autós-sivatagos jelenet, illetve a "temetés")...
A történettől sem vágtam rögtön hanyatt magam, olyan semmilyen volt, pár jó ötlettel és közepes kivitelezéssel.
Szóval másfél órát végülis megér (4 rész Bleach vagy Naruto helyett pl... :D) egy jó nagy TV-n jó nagy felbontásban nézve, de egyébként felejthető.

Soldier

Quote from: Zsiga on 2008-05-13, 21:46:08
..
(4 rész Bleach vagy Naruto helyett pl...)

remelem ezt nem ajánlo képp irtad mert tul sok kedvet nem kaptam hozzá  :lul: , amugy értem én , majd egyszer megnezem  :szemuveges: köszi a részletesebb kifejtést
egyiket sem nézem  :P

Zsiga

Quote from: Soldier on 2008-05-13, 22:39:39
remelem ezt nem ajánlo képp irtad mert tul sok kedvet nem kaptam hozzá  :lul:
Nem, ez színtiszta lehúzás volt. :D

kikuchiyo

Himitsu ~Top Secret~ #The Revelation# - egy rész alapján

Ez is áprilisi sorozat, de valahogy elsikkadt a legtöbbeknél, úgy látom.

Arról szól, hogy a közeli jövőben a rendőrség a halottak agyából képes rekonstruálni az emlékeiket, és ezáltal azt, hogy ki ölte meg őket.

Ez elvileg lehetővé tenné bizonyos összetett és a szokásos tinédszer-világmegmentős vonulattól eltérő kérdések felvetését, például hogy van-e joga a rendőrségnek ilyen esetben beleturkálni az áldozatok legtitkosabb gondolataiba, vagy hogy az ezt végző tisztek hogy viselik az ezzel járó felelősséget, stb. - kár, hogy ezt meglehetősen egyszerűen teszi. Semmi sejtetés, vagy finom árnyalás, éppen csak ki nem írják, hogy figyelem, itt most morális kérdések feszegetődnek. A másik gondom az, hogy még az én hézagos ismereteimmel is ostobának tűnik az emlékek kibányászásának ábrázolása. Tudtommal az emlékezet nem úgy működik, hogy az agy komplett filmjeleneteket rögzít, amiket aztán le oda-vissza lehet tekergetni, mint egy iPodon. Itt azonban még a látott szereplők szájmozgását is le lehet olvasni. Ráadásul a kedvenc filmes baromságomat is elsütik: a Végtelenségig Nagyítható Felvételről van szó.

Ha a rajzstílusokat életstílusokhoz hasonlítanánk, akkor ez egy vérbeli nyárspolgár lenne, egy szürke öltönyös biztosítási alkalmazott, aki minden nap pontban 7:25-kor indul dolgozni. Semmi extra, azon kívül, hogy egyes férfiszereplők kissé femininek.

Szóval egy komolynak szánt, de jószándékúan egyszerűre sikeredett sorozatról van szó. Azt nem tudom, hogy a többi részben javult-e valamelyest, de az első nem fogott meg.
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2008-05-14, 01:16:20Himitsu ~Top Secret~ #The Revelation#
Egyszer majd a tájékozottak elmesélhetnék, a japánoknál mit jelent ez a sok fura írásjel? Helyettesít valamit a kanjiból vagy csak dekoráció, mert így szép harmonikus a mondat írásképe?

Quote from: kikuchiyo on 2008-05-14, 01:16:20A másik gondom az, hogy még az én hézagos ismereteimmel is ostobának tűnik az emlékek kibányászásának ábrázolása. Tudtommal az emlékezet nem úgy működik, hogy az agy komplett filmjeleneteket rögzít, amiket aztán le oda-vissza lehet tekergetni
Ez tényleg ostoba, de miért van az, hogy én ezt simán megbocsátottam a Paprikának? Fanboyism? Vagy itt röhejesebb?

SaiyaGin

Quote from: Próféta on 2008-05-14, 01:39:45
Egyszer majd a tájékozottak elmesélhetnék, a japánoknál mit jelent ez a sok fura írásjel? Helyettesít valamit a kanjiból vagy csak dekoráció, mert így szép harmonikus a mondat írásképe?

[ironic]
Így kúlabb, mintha extra írásjelek nélkül lenne.
[/ironic]
Szerintem ennyi a magyarázat.

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2008-05-14, 01:39:45
Quote from: kikuchiyo on 2008-05-14, 01:16:20A másik gondom az, hogy még az én hézagos ismereteimmel is ostobának tűnik az emlékek kibányászásának ábrázolása. Tudtommal az emlékezet nem úgy működik, hogy az agy komplett filmjeleneteket rögzít, amiket aztán le oda-vissza lehet tekergetni
Ez tényleg ostoba, de miért van az, hogy én ezt simán megbocsátottam a Paprikának? Fanboyism? Vagy itt röhejesebb?

A Paprikában más volt: ott a főszereplő gyak. átélte annak az emlékeit, akibe bele-dive-olt, illetve összekeveredtek a másik emlékei a saját hallucinációival, vagy mi, ezt pedig jogos úgy megjeleníteni, mintha tényleg filmként peregne le (tkp. erről szólt az egész).

Itt ellenben teljesen komolyan adták elő: volt egy forgó 3D-s modell az agyról, amibe belementek az érzékelő csápok, aztán megjelent a képernyőn, amit a halott az utolsó perceiben látott. A buzoid csoportvezető parancsolgat, hogy "tekerje vissza", "nagyítsa ki", a rendőr droid meg a billentyűzeten pötyögve* tekergeti az emlék-filmet.

*: Ez meg a másik hülyeség. Animékben és filmekben is gyakori, hogy az állítólagos nerd/hacker/hozzáértő mellékszereplők a számítógéppel végrehajtanak valami varázslatot, de érdekes módon ehhez sosem használnak egeret. Mindig a billentyűzetet kezdik el csapkodni, amikor a főnök utasítást ad.
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2008-05-14, 21:10:18
*: Ez meg a másik hülyeség. Animékben és filmekben is gyakori, hogy az állítólagos nerd/hacker/hozzáértő mellékszereplők a számítógéppel végrehajtanak valami varázslatot, de érdekes módon ehhez sosem használnak egeret. Mindig a billentyűzetet kezdik el csapkodni, amikor a főnök utasítást ad.
leethaxxor konzolban dolgozik, oda meg jó sok egér kell ám... ::)
j/k :D

Próféta

Quote from: Zsiga on 2008-05-14, 22:50:18
Quote from: kikuchiyo on 2008-05-14, 21:10:18
*: Ez meg a másik hülyeség. Animékben és filmekben is gyakori, hogy az állítólagos nerd/hacker/hozzáértő mellékszereplők a számítógéppel végrehajtanak valami varázslatot, de érdekes módon ehhez sosem használnak egeret. Mindig a billentyűzetet kezdik el csapkodni, amikor a főnök utasítást ad.
leethaxxor konzolban dolgozik, oda meg jó sok egér kell ám... ::)
j/k :D
Azt értem, de miért forog közben egy monitoron egy wireframe DNS spirál? Kinek van ideje ilyet lekódolni?
Kinek van ideje ilyet lekódolni?  Jimbonak? Mr. Garrisonnak? A Séfnek?

Én

Quote from: Próféta on 2008-05-14, 23:58:37
Kinek van ideje ilyet lekódolni?  Jimbonak? Mr. Garrisonnak? A Séfnek?
A mustangok bajnokcsapatának. :D

kikuchiyo

Yukinak pl., ő egyszerre több szálon is képes kódolni.
Failure is the default option