Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Draconire

Quote from: Nevl on 2006-08-17, 13:40:57
Ö izé, mit is kéne nézni?! :D
Flag
Szerintem jó kis anime. Az tetszik, hogy a benne lévő mecha már majdhogynem mechwarrior-szerű, bár azért még távol van tőle, de azért tetszik XD Ugye nem vagyok avval egyedül, hogy a mechwarrior mech-jeit sokkal többre tartom mint azokat amik általában az animekben vannak?

Shali

#1111
Ha ezt megfilmesítenék, amerikai szuperprodukció lenne belőle Tom Krúzzal, meg egy valag sztárral. Egy posztapokaliptikus világban járunk, ahol egyetlen város maradt meg, x emberrel, plusz a városon kívül van a 10x létszámú, rosszul élő munkásnépség. A város nagyon frappáns módon a környező területek szennyezéséből szerez energiát, mwhaha \m/
A történetben van kitaszított nagy hős, szerelmi háromszög, a gyermekkorból kiderülő nagy hazugság, lázadás, sok lövöldözés, meg minden, ami kell. A grafika nagyon szép, tényleg, baromi szép, néha olyan érzésem volt, hogy csak azért mutatnak távoli képet, hogy azt fitogtassák, hogy mennyire királyat csináltak. Elég sok a hatásvadász jelenet, azt hiszem az ilyenekre szokták azt mondani, hogy "családi vígjáték".
De hogy ne legyek ennyire negatív, a lázadókat pl nagyon bírtam, egyes megnyilvánulásaikkor a Cowboy Bebopos Ed jutott az eszembe, és ezen jót derültem (=
A zene is kb olyan, mint amit az amerikai filmekből megszokhattunk, a nagy, katonás, lődözős részeknél egész nojzos beütésű (remélem az a szám rajta van az ost-on (=  ), a megható jeleneteknél meg szívszorongató.
Ha egy szép, ámde giccses, kicsit nyálas történetű dolgot szeretnétek nézni (mondjuk amikor áthívjátok a nem anime rajongó barátnőt esti mozizáshoz és análpornó helyett valami romantikus vígjátékért nyavajog, akkor kompromisszumként ezt be lehet rakni, hogy azért ő is örüljön, meg te se vágj eret félúton), vagy csak el akartok múlatni kellemesen másfél órát, akkor hajrá (=
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

Próféta

Na ilyen is rég volt: animét néztem a napokban.
A nyárra beütemezett Texhnolyze-újranézésen kívül belekóstoltam csomó olyan sorozatba, amelyről már sokat hallottam tőletek, de még nem láttam őket. Eredmény: nagy részüket valószínűleg soha nem fogom látni :) Ez a City Hunter viszont tényleg egész szimpi, majd jobban is megismerkedek vele.

Filmeket is láttam.

She and her Cat:cool: Nem egész 5 perc, szóval senkinek nem fog fájni a megtekintése, ajánlom bárkinek. A hosszából adódóan nagy története nem lehet (nem is mesélek róla semmit), mégis rabul ejt. Tessék csak megnézni, én sajnálom, hogy eddig kimaradt. Sokkal jobban tetszett az általam eddig látott 2 Shinkai Makoto alkotásnál.

Barefoot Gen: újabb 1983-as ősalap anime kipipálva. A grafikát természetesen nem lehet számon kérni rajta, de valahogy a szereplők is kicsit ügyetlenek, bénák voltak benne. Persze mindentől függetlenül azért ütött. Ha itt a fórumon valaki atombomba ledobásán gondolkodik, előtte nézze meg ezt az animét.
Szori: '45, Japán a végét járja. Az emberek egyre nehezebben szereznek élelmet, a kis Gen családja (papa, várandós mama, nővér, Gen, kisöccs) azonban  optimistán tekintetnek a jövőbe, várják a babát, és megpróbálnak abból élni, ami van ("őket ugyanolyan nehéz eltaposni, mint a búzát"). Az optimizmusuk azonban megalapozatlannak bizonyul: a város neve Hiroshima... (a mangaka maga is túlélője a csapásnak, részben saját élményekből merített).

Yokohama Kaidashi Kikou (OVA) : valami netes oldalon úgy ajánlották, hogy a Kino no Tabi-ra és a Haibane Renmei-re emlékeztet. Elég nehéz lett vola a számomra ennél hatásosabb ajánlót összerakni, úgyhogy mindjárt le is szedtem és megnéztem a két részes OVÁt. Kár volt. Így utólag belegondolva érzem a hasonlóságot, de menet közben a posztapokaliptikus világban egy kávézóban unatkozó, lőfegyvert viselő leszbikus kawaii androidlány főhősnő elég másmilyen benyomást tett rám. Az egy óra játékidőben semmi nem történik, viszont "remek" életérzéseket közvetít: a csajnak odaég a kávéja, a fényképezés jó, mert a képek visszahozzák a régi emlékeket (figyelsz, Zsiga? tanulj!), és a tenger mélyére süllyedt elfeledett városnak remekül működik a villanyhálózata, és az utcalámpák a tengerfenéken feledhetetlen látvánnyal szolgálnak.
Van folytatása is, de ha szembejön velem az utcán, én átmegyek a másik oldalra.


Más:

Akira: az a döbbenetes, hogy 1988-ban készült, és az azóta eltelt 18 évben még nem találkoztam olyan animével, amelynek a rajzstílusa és grafikája ennél igényesebb lenne (és moziban látva észrevettem olyan apró részleteket, amiket gépen nézve esélyem se volt felfedezni!). Úgy tűnik, fél Japán ezt animálta. De nem is a megjelenés a lényeg, hanem a késsel vágható hangulat :)
Metropolis: érdemes érettebb fejjel újra nekiiramodni? Amikor előszőr láttam, kb. a megjelenésekor, bizony nem nagyon tetszett.

Bishop

talán nem ide kéne írnim mert még nem láttam de kiváncsi vagyok más véleményére
Peace Maker Kurogane ezt az anime-t ki ismeri,és kinek hogy tetszet?

SaiyaGin

#1114
You're Under Arrest The Movie

Ha lenne piros ingem, felvenném, és húznék bicajozni.  :lazza:

  Az utóbbi hetekben nem nagyon volt kedvem új animébe kezdenem, ezért leginkább régen látott művekből szedek le kedvenc részeket, és nosztalgiázom. Ennek keretében néztem meg a fent említett filmet is.
  Egyéves kihagyás után a Bokuto Rendőrőrs két leghírhedtebb rendőrnője visszatér igazi munkahelyére, és mindjárt egy minden eddiginél nagyobb balhéban találják magukat. Natsumi levélben értesül arról, hogy még valaki újra jelenlétével fogja megtisztelni az őrsöt, de a kollégák nem tudják ölbe tett kézzel várni az illetőt, ugyanis Yoriko és Aoi fegyvereket találnak egy elhagyott kocsiban. Másnap hirtelen megbénul a közlekedés, és ismeretlen terroristák tűnnek fel. Megérkezik Arizuka főfelügyelő, aki letartóztatja Főnököt, akit azzal gyanúsít, hogy titkol valamit fontos dolgot, ami az üggyel kapcsolatos.   
Sok, az első szériában feltűnt karakter újra feltűnik, ezzel újra vissza tudtam emlékezni arra, miért szerettem annyira a sorozatot. :smile:  Szimpatikus szereplők, jó poénok, és hajmeresztő akciók (Foot Break!  :whoah:  :D )
Az animáció szép, valahol a két sorozat között van, némelyik karakter jobban néz ki, mint előbb/később, de vannak kivételek is...

Yakumo

#1115
Ezért és az ilyen "viták" miatt van ez a topic az offban. Sajnálom, de a véleménycsatát (Saikano) törölnöm kell, mert több benne az egymás elleni vélemény, mint a film melletti/ elleni.

Kvikveg: bocs, én várom a véleményedet majd, de ne hozzuk megint elő, elég volt így is.

Quote from: Ramiz on 2006-08-17, 20:14:30
Ha ez a topik úgyis az offban van, akkor miért baj, ha a vita nem egészen az animéről szólt? :D
Mondjuk a címe miatt esetleg. talán.

Ramiz again: van humorérzékem, de az ilyen poénos postokkal, csak törlésre kényszerítesz, mert off, de ezt te is tudod, ráadásul hagyjuk már a témát, végre elcsendesedtek a "fegyverek".  :szemuveges:

RE@L: azért mert a postjaik felében egymást minősítették, hogy szépen fejezzem ki magam. De még kérdezzetek rá 50-en. XD

Pr3d4k1ng

#1116
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ  :lol: nem volt semmi az elején Tessa és Souske + az AS ("az ellenség megfutamodott  :lol:") utána a Tagozo M9-k :D Kalinim a szakácselvtásrs :D és az ő kalyája  majd az anime imádó parancsnok :D .
De amikor kiderül, hogy ténylegesen miért viselkdett úgy hát az nem volt semmi :D .
EGYSZERŰEN FÁÁÁJDALOOMMM!!!!  Fumoffu-nál röhögtem ennyit  :lol:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

RE@L

Golgo 13 The Professional


1983 as anime, ami elsők között használt CGI-t!!!
Hogy miről is szól? Egy bérgyilkosról, hidegvérű kőkemény bűnözőről aki a legjobb a szakmájában. Egy nap kap egy megbízást hogy ölje meg a multimilliárdos olajmágnás egy szem szeretett kisfiát. A befolyásos és gazdag apa mindent megtesz annak érdekében hogy bosszút álljon a fián. Golgo 13 egy igazi oldschool anime, régi vágású, jazzes noiros beütés, szex, fegyverek és hidegvérű gyilkolások. A megvalósítás is hű nyolcvanas oldschool, elnagyolt autós üldözések, bunyók és pisztolypárbajok. Igazi felfrissülés, régi jó akciófilm amolyan igazi. Nekem nagyon de nagyon tetszett, bár zusammen puszta szórakozásnál nem nyújt többet de pompás kis film!!!  Ramiz, valahogy van 1 olyan érzésem hogy neked tetszene ;)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

kikuchiyo

Megnéztem a FLAG 2. részét, lesz mit kielemeznie Zsiga tanár úrnak... :)
Egy dolog, amit még én is észrevettem: [spoiler]Amikor a (meglepő módon maradékfény-erősítővel is felszerelt) kamerájával ráközelít a teliholdra, annak jól kivehetőek a felszíni alakzatai, mégis látszanak mellette a csillagok, még a sz*r minőségű encode ellenére is...[/spoiler]

Két rész alapján még nem lehet teljes értékű véleményt mondani, de az eddigiek alapján kétségeim vannak a sorozat siker-esélyeit illetően.
Failure is the default option

Nevl

Ai Yori Aoshi+Enishi

Ezt is befejeztem, kicsit csalódtam, valaki itt írt egy rövid ismertetőt az az alapján sokkal jobbat vártam. Maga az alap szitu elég sablonos (2 gyerekkori barát, akiket eljegyeztek a szüleik, a lány nagyon szerelmes a fiúba, de a srác kilép a családjából ezért elviekben nem lehetne semmi köztük, de a lány megszökik és találkoznak. Innentől indulna a szerelem, de a lány családja ellenzi, aztán mégse stb.). A kivitelezés nem rossz, egész igényesen megrajzolták, a karakterek kidolgozására odafigyeltek, az egyéniségeket jól megcsinálták. Karakterfejlődés mint olyan nincs a sorozatban, senki se változik meg. Ami nagyon negatív számomra az a befejezés. Sajna újabb anime, aminek megint semmilyen vége van, nincs megoldás, feloldás csak egy felemás ending.
Egyébként szórakoztató darab, aranyos poénokkal és szép érzelmi szálakkal. Csak nem valami átütő.

BTW új animekkel kapcs, FLAG-be majd belekezdek én is, mellette nemrég indult az Innocent Venus, a megvalósítás príma, de ez se mutatott eddig semmi átütőt.
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

kikuchiyo

...akkor nézz Kemonozumét, az átütő. Még csak az első rész van feliratozva, rawban tegnap jött ki a harmadik. Lenyűgöző és egyedi rajzstílus és (a 2-3. részben) magával ragadó történet jellemzi. A nyár legérdekesebb animéja, az biztoss.
Failure is the default option

Nevl

Quote from: kikuchiyo on 2006-08-20, 21:07:31
...akkor nézz Kemonozumét, az átütő. Még csak az első rész van feliratozva, rawban tegnap jött ki a harmadik. Lenyűgöző és egyedi rajzstílus és (a 2-3. részben) magával ragadó történet jellemzi. A nyár legérdekesebb animéja, az biztoss.

:jee: thx! :) Belenézek
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Randal

GITS SAC

Kezdek eljutni arra a pontra, amikor már nem fogok tudni egy animét értékelni, pedig még csak keveset láttam. A GITS is nagyon bejött (mint ahogy a Cyberpunk stílus általában), de ez a sorozat nagyon belopta magát a szívembe. Igaz lehetett volna több akció benne. (jóóóval több, mondjuk úgy + 26 résznyi :) már csak azért is, hogy tovább tartson :) )
Jól eltalált történet, szerethető szereplők, érdekes gondolatok és nagyon jó Tachikomák:)

Szokás szerint itt se értem a véget teljesen (vagy csak túlbonyolítom:) )
[spoiler] A végén a muksó aki az autóba helyezte a bombát olyan ismerős, vagy csak én gondolom úgy. Ja és a csoport gondolom érte megy... [/spoiler]

Draconire

Black Lagoon: tud valaki ajánlani még ilyet?
Ez egyszerűen :Kiraly: volt! Pörgős akció, "szent" főszereplők, jó csajok lövik egymást megállás nélkül, irtó jó terminátoros célzások ( :D Roberta RULZ!), kell ennél több?
Bár befejezés az nem igazán volt, de hát majd jön a második évad és lehet örülni XD

Ramiz

Quote from: RE@L on 2006-08-19, 15:14:15
Ramiz, valahogy van 1 olyan érzésem hogy neked tetszene ;)
:Kiraly: Csekkolom.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Tetszett ez a sorozat is, a stílusa ugyan eltér az elsőétől, de amint látom a Second raid újra azt a vonalat viszi majd tovább. A poénok jók lettek, szívesen néztem volna több részen keresztül. Chidori még mindig zavaróan idegbeteg, de vele ellentétben Souske változatlansága csak előnyére vált az animének.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Zsiga

Quote from: Shiroi on 2006-08-24, 01:30:18
Tetszett ez a sorozat is, a stílusa ugyan eltér az elsőétől, de amint látom a Second raid újra azt a vonalat viszi majd tovább. A poénok jók lettek, szívesen néztem volna több részen keresztül. Chidori még mindig zavaróan idegbeteg, de vele ellentétben Souske változatlansága csak előnyére vált az animének.
A TSR-rel kapcsolatban inkább úgy fogalmaznék, hogy ha az eredetiből kivonod a Fumoffut, megkapod a TSR-t. :) De mindenképp érdemes azt is megnézni, sőt, sok szempontból jobb mint az első sorozat imho.

Pr3d4k1ng

#1127
Quote from: Shiroi on 2006-08-24, 01:30:18
Tetszett ez a sorozat is, a stílusa ugyan eltér az elsőétől, de amint látom a Second raid újra azt a vonalat viszi majd tovább. A poénok jók lettek, szívesen néztem volna több részen keresztül. Chidori még mindig zavaróan idegbeteg, de vele ellentétben Souske változatlansága csak előnyére vált az animének.
Akkor TSR OVA is tetszenifog neked  :lol: kicsi kawai Tessa 1 érdekes napja :D

MAga a sima TSR tényleg jobb mint az első FMP . Max 1 közepén 1 kicsit lelassulnak az események de nem vészes.

szerk:
Zsiga: Azért  volt 1-2 nagyon  :lol: rész pl a végénél mikor

Miért nem mükxik a spoiler????


[spoiler] Chidori megjelent és Souske : Te élsz? aztán ami utána történt ááááá nekem fájt  :lol: [/spoiler]

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

SaiyaGin

Quote from: Predaking on 2006-08-24, 14:25:41
... aztán ami utána történt ááááá nekem fájt  :lol: [/spoiler]

Az szerintem már nagyon eltúlzott volt... Ha Kaname így halad tovább, lehet, hogy őt fogom legidegesítőbbnek találni az FMP-sorozatokból. :rolleyes:

Zsiga

#1129
Quote from: SaiyaGin on 2006-08-24, 15:02:44
Quote from: Predaking on 2006-08-24, 14:25:41
[spoiler]... aztán ami utána történt ááááá nekem fájt  :lol: [/spoiler][/color]

Az szerintem már nagyon eltúlzott volt... Ha Kaname így halad tovább, lehet, hogy őt fogom legidegesítőbbnek találni az FMP-sorozatokból. :rolleyes:
Miért, eddig kit tartottál a legidegesítőbbnek? :rolleyes:

Preda: Persze, voltak a TSR-ben is humoros részek, de inkább a komolyabb dolgok domináltak, a Fumoffu-hoz képest mindenképp.

Edina-chan

Prétear.
Nagyon tetszett benne minden (főleg a bishounenek XD), szerintem érdemes megnézni,csak 13 részes.

Mattanja

Ez is tetszett, továbbra sem kiemelkedő alkotás mégis keveslem a részek számát a harmadik sorozat után is. A zene amikor éppen figyeltem tetszett, a korábbiaknál nem tudom mi volt a véleményem. Az ova kellemes felüdülés volt.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

via_mala

Juuni Kokki - Twelve Kingdoms
A napokban néztem meg ezt a félbeszakított, eredetileg 68 részesre tervezett, de csak 45 részt megélt sorozatot. Eleinte nem értettem, hogy egy ilyen jól megkonstruált fantasy világban játszódó, érdekes karaktereket felsorakoztató, érdekes történetű animét miért hagytak félbe az alkotók. Tény, hogy a fenti jelzők mind igazak erre a sorozatra, és az animációra valamint a design-ra se lehet panaszunk, mivel a Studio Pierrot nagyon hangulatos képi világot hozott össze, korrekt mozgásokkal, hátterekkel és színvilággal. De! De a sok jó mellett ott van egy nagyon csúnya, de animéknék többé-kevésbé már mexokott húzás, amely a filler epizódoknál is bosszantóbb tud lenni, mégpedig a recap! Jópár animét láttam már, és nem hittem volna, hogy ez sikerülhet, de a hírhedt Wolf's Rain 15-18. epizódokat ez a sorozat letaszította egy kétes dicsőséget jelentő trónról; számomra jelenleg a Juuni Kokki a "recap-király".

Szóljunk néhány szót a történetről is. A főhősnő --Yoko Nakajima-- egy átlagos iskoláslány (jajjnemármegintcsakeztne!  :lul:), aki mindenkinek igyexik megfelelni, semmit olyat nem tesz, amivel mások rosszallását kiválthatná. Így aztán a szülei, tanárai, osztálytársai mindannyian kedves, jólnevelt, szorgalmas, ésatöbbi lánynak tartják. Egy napon aztán (ki hitte volna ;) hatalmas fordulatot vesz az élete. Az iskolában egyszercsak a semmiből ott terem egy hosszú, platinaszőke hajú, komoly férfi --Keiki--, minden különösebb előzmény nélkül térdre borul előtte, és hűséget esküszik neki mint királynőjének, és hogy soha nem hagyja el a trónját. Ezen kívül megkéri, hogy engedje, hogy megvédje őt, amibe a zavarodott lány bele is egyezik. Egy-két extraordinális madárral vívott csetepaté után Yoko egy idegen világban találja magát 2 osztálytársával egyetemben, egy világban, ahol az emberek idegen nyelven beszélnek és ahol őket megvetik, sőt mi több halálos ellenségnek tekintik. Nincs mit tenni menekülniük kell, de hamarosan elszakadnak egymástól, és külön-külön próbálnak meg boldogulni. Innentől kezdve rengeteg drámai fordulat, árulás, önmarcangolás és harc következik, miközben szépen kibontakozik a Tizenkét Királyság világa is, amely mint említettem nagyon szépen ki van találva, és kellemesen összetett. Ebben a világban, ha kicsit ambíciózusabb alkotók kezébe kerül, én akár egy 100+ részes saga-t is el tudnék képzelni. A valóságban azonban a 12 birodalomból a 45 rész alatt összesen kettőt ismerhetünk meg igazán alaposan, még kettőt-hármat felületesen, a többiről meg csak elejtett félmondatokat hallhattunk, vagy még annyit sem.  :ejj:
A 20. és 30. epizódok között kezd toxikus mértékűvé válni a fentemlített krónikus recap betegség, ami gyakorlatilag megöli a hangulatot, és derékbatöri az anime ritmusát, nem beszélve persze arról, hogy mennyi mindent el lehetett volna mesélni közben a többi birodalomról. Valóban rengeteg alapfogalom van -- istenek, királyok, Kirin-ek (saiho, taiho), fél-emberek, halhatatlanság, Shoku, és még vagy 20 elengedhetetlen definíció és jónáhány összefüggés, amelyek együtt egy szép, logikus világot alkotnak --, amelyeket meg kell ismerni, és be kell fogadni ahhoz, hogy élvezhető legyen az anime, de a folytonos súlykolásuk kissé kiábrándító, bár lehet, hogy ha heti egy-egy részt láthattam volna csak belőle, akkor nekem is jól jött volna az emlékeztető. Viszont ez nem mentség a recap epizódok töménytelen számára, sokkal konstruktívabb módon is lehetett volna segíteni a fogalmak memorizálását.

Összefoglalva: egy nagyon jó fantasy sorozatnak induló animéről van szó, amiből ha a fölösleges epizódokat kidobálva egy kb. 26 részesre karcsúsított változatot faragtak volna, akkor egy igazi klasszikus mű lehetett volna, így viszont csak egy hullámzó élvezeti értéket biztosító, és így végső soron csalódást okozó, befejezetlen kult anime marad a szememben.
Szerintem: 6/10
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Araki

Az egész úgy kezdődött, hogy megnéztem a Mayumi Yamaguchi által szinkronizált szereplőket, és meglátva Forte Stollen neve mellett a Galaxy Angel nevezetű animét, úgy gondoltam, hogy ez érdekesen hangzik, és eldöntöttem, hogy ezt ha törik, ha szakad, megnézem. Így aztán kezdődött a rinyálás, hogy valaki töltse má le. Végül egyik felét Didico, másik felét SpawnOfHell biztosította nekünk, ezért most szeretném megköszönni nekik a sok fáradalmat, hála nekik, megismerhettem azt a művet, amely később egyik nagy kedvencemmé vált. Habár a címe alapján valami komoly animére számítottam, pont az ellentétét kaptam vissza. Nézzük csak!
Nos... adott öt lány, mindegyik más-más tulajdonságokkal; a szerencséjéről híres Milfeulle Sakuraba, aki imád sütni-főzni, az örök szerelmes Ranpha Framboise, ki szeret gyúrni, a kissé agresszív Forte Stollen, aki rajong a fegyverek iránt, a kosztüm-mániákus Mint Blamanche és az istenhívő Vanilla H, ki az anime összhosszán belül kb. 10 mondatot szól... ők a galaxis kellős közepén egy űrhajón laknak, és a hadseregnek dolgoznak. A küldetéseiknek megfelelően bolygóról bolygóra, illetve galaxisról galaxisra vándorolnak.
Lehet, hogy most ez így komolynak hangzik, de félreértés ne essék: véleményem szerint az anime célja, hogy kifigurázza a science-fiction témájú műveket, mivel annyi eszetlen baromságot, mint amit itt összehordanak, sehol másutt sem láttam még... hiába az a négy széria, egyik részben sem történik semmi előrelépés, és a szereplők sem fejlődnek jellemileg. Éppen ezért olyanok számára tudnám ajánlani, akiknek elege van a szürke hétköznapokból, és szeretnék akár csak 12 percre is elfelejteni a problémáikat, miközben kikapcsolják az agyukat. Ez az anime képes volt arra, amire sok másik nem: nem egy epizód után még mindig könnyeztem a röhögéstől...
Sajnálom, hogy vége, de mondjuk a harmadik széria 52 részes, és mi csak 26ot láttunk belőle, a többi nincs meg, de sebaj, valahogy majd azt is beszerezzük. ;)     

Member

Az előzőekhez annyit, hogy érdemes kihagyni az első szériát, ott még visszafogták magukat (gondolom, féltek, hogy mi lesz, ha a kisgyerekek ezt nézik), de a 2. és főleg a 3. + a 4. eleje (a vége annyira már nem tetszett) garantáltan legyilkolja azt a kevés agysejtünket is. :p

kikuchiyo

#1135
via_mala találta ezt a... dolgot egy eldugott torrent-gyűjtőhelyen.

Az imdb-n kommentelő olvtárs Miyazakit emleget, meg mesterművet, hát az előbbihez egészen biztosan semmi köze ennek a korai, 1973-as alkotásnak, és az utóbbihoz is csak vitatható módon. Az már igazabb megállapítás, hogy az alkotói el akartak szakadni a Disney által diktált "egyszerű, gyerekes történet, teljes animáció, nagyon jó vagy nayon rossz szereplők" stílustól, ez olyannyira sikerült nekik, hogy a végeredmény inkább emlékeztet az animáció-szakos hallgatók "majd én megmutatom nekik, mi az a művészet!" jellegű diplomafilmjeire, amiket a TV2-n lehetett néha látni műsorzárás előtt.
Tény, hogy érdekes az anyag, néhol egészen kiemelkedő vizuális megoldásokat alkalmaz, de azért nem néznék ilyet minden nap. Elvont, na. Az Angel's Egg vagy a Mind Game ehhez képest délutáni matiné.
Íme egy értelmes review, illetve a torrent.
Sajnos a beszerezhető változat képminősége nem éppen a legtökéletesebb, és a hozzávaló felirat is használhatatlan. Érdemes az első 7 percet áttekerni.

Csak bátraknak ajánlom. Ja, majd elfelejtettem: csak 18 éven felülieknek!
Failure is the default option

Mattanja

Nagyon szép és szomorú történet, lenyűgöző zenével és igényes grafikával.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

kikuchiyo

Már amikor megláttam a TT-n és elolvastam a leírását az anidb-n, megfogalmazódott bennem az ítélet: "vacak EVA-klón, lolikkal".
Aztán sajnos győzött a kíváncsiság, megnéztem, de mint kiderült, teljesen igazam volt.
Valami idegen nanoizé letámadta a Földet, emberek és kontinensek fele megsemmisül... tekerjünk oda, hogy építettek végső fegyverként három exoskeletont arra az esetre, ha az idegen izé visszatérne, és ezt - micsoda kreativitás! - gyerekek, méghozzá lolik vezetik, testhezálló plug suitban! Zseniális, innentől már csak jó lehet.
Az első negyedórában a főhős lányokat láthatjuk fürdőruhában alulról és felülről, egyenruhában közelről, vagy zuhanyzás közben távolról, majd az idegen izé visszatér, a három loli beöltözik a plug suitba, kilövik őket a hajóról, néhány percig lövöldöznek, legyakják az idegen izét, majd kapunk még pár perc fürdőruhás fanservice-t a végére. Ennyi.
Az Agent Aikához tudnám talán hasonlítani (hej, régi szép idők, amikor még a VOX-ról vettem fel animéket videokazettára), de abban legalább volt humor, ebben meg még az sincs. Egyszóval: eldobható szemét.
Failure is the default option

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

olvastam, csak nekem kevésbé tetszett, mint neki.
Failure is the default option