Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Selmo

Nadesico (26 rész): Mechás űroperett. Az első fele egész jól indult, aztán a második évfolyam kezdete :wtf: és innentől nem tudtam komolyan venni. Így pont a megfelelő kikapcsolódást nyújtotta: :lol: A történet kuzsaságát meg sem próbálom kibogozni, kb. olyan mint amikor a szakács úgy véletlenszerűen teszi bele a dolgot a lábosba és majd valami lesz belőle, levesnek leves, de hogy milyen?
Aki könnyed mechás történetre vágyik némi - néhol már fájó - romantikával körítve, az nyugodtan nézze meg. Az egyetlen normális karakter a kiscsaj, a jelenlegi avám, na őt bírtam. :jee:

A tökéletesség unalmas.

ReLax18

Quote from: Member on 2007-02-01, 21:54:19
Quote from: chilip on 2007-02-01, 21:39:07
linkeljé má be him-ről egy képet (tudom kiről van szó, anyám barátnőjének van egy 7 éves lánya, ha átjön, mindig PPG-t nézett a TV-ben, és mivel a TV a gép felett volt...) maga az anime kurvára nem érdekel, de kiváncsi vagyok arra, hogy rajzolták meg  :D az eredetiben kicsit buzisan nézett ki (és még a hangja is buzis volt :lol:)
01 02 03
Sajnos nem szerepelt benne túl sokat, és szinte végig tök távol van... :/ Asszem majd a 32. részben mutatkozik meg először a lányok előtt.

A seiyuu-ja ugyanaz, mint Mayuri a Bleachből, kicsit b*zis, de nem eléggé.
OMFG :eek:...Még buzisabban néz ki, mint amcsiéknál...az meg, hogy Mayuri a hangja (aki meg a DBZ-ben Dermesztő volt :D) tovább elmelheti HIM karakterét...amúgy nem nézem a sorozatot, de érdekel, hogy mi lesz ebből.

Amúgy meg offolás helyett:
Fullmetal Alchemist + Conqueror of Shamballa
Kb. egy hete fejeztem be, és meg kell mondjam, hogy nem csalódtam (olyan sokat). Bár sajnos a történet eltér a mangától (amit egyébként nem olvasok, csak utánanéztem), ennek ellénere próbál egy rendes, értelmes történetet összehozni. Karakterek szerethetőek, humor is nagyon jól eltalált, de az uralkodó hangulat inkább elég sötét. Zene is jó, és a hangok is tetszenek. Animációra nem lehet panasz, látszik hogy sokat törődtek vele, és ez is növeli az értékét. Nekem tetszett...
8.5/10

A film már kevésbbé tetszett, de ez inkább a történet miatt van. 1. Kérdés: Minek kellett az értelmetlen első jelenet (Ed+Al az atombombás kastélyában)? Nem is arról szól a film, csak megemlítik vagy kétszer. Minek bele? 2. Kérdés: Lélek-alkímia? OK...te biztos nagyon pró vagy Al...3. Kérdés: Ez lett volna a legjobb befejezés ehhez a filmhez?...sztem ennyi elég is volt a kérdésekből. Animáció még mindig nagyon jó, történet már kevésbbé, zenék közül néhány ismerős lehetett az animéből, a karakterek meg...olyanok amilyenek. Nem egy nagy szám, de ez is hozzátartozik az animéhez, és ez zárja le...De ettől függetlenül nem egy nagy szám
6/10
Miss Excel, my tears are flowing like waterfalls! :lul:

Member

#2102
Quote from: ReLax18 on 2007-02-04, 00:43:16
OMFG :eek:...Még buzisabban néz ki, mint amcsiéknál...az meg, hogy Mayuri a hangja (aki meg a DBZ-ben Dermesztő volt :D) tovább elmelheti HIM karakterét...amúgy nem nézem a sorozatot, de érdekel, hogy mi lesz ebből.
Vhogy engem is ez izgat a legjobban. :D A Rowdyruff már elárulta Mojo-t, valszeg beállnak a végére hozzá, és akkor olyanok lesznek, mint a Dogmában az a démon meg a 3 csatlósa. :haha: Mayuri amúgy semmit sem változtatott Bleach-es hangján, érdekes, amikor kiakad... :rolleyes: Mojo Hohenheim, Mishel Brolly, Kon Ace, míg Hanatarou Snake, érdekes kis csapat gyűlt össze. :)
Quote3. Kérdés: Ez lett volna a legjobb befejezés ehhez a filmhez?
Erre a legegyszerűbb válaszolni: Nem. Egyszerűen nem értem, hogyan lehetett ennyire fantáziátlanul lezárni, mintha 20 másik projekten dolgoztak volna és gondolták, az Ed-fanok megesznek mindent... :ejj:
QuoteNem egy nagy szám, de ez is hozzátartozik az animéhez, és ez zárja le...De ettől függetlenül nem egy nagy szám
6/10
Még ez is sok neki, én egyáltalán nem tartom az anime részének... :ejj:

Rounin

Blame! Logs 1-6+extra log
-------------------------

Minden helyszín felismerhető a mangából - pozitív. Amúgy történetet nem biztosít, simán csak kiragadott részek a mangából, egyfajta trailer szerűségek. De nem annyira mozgalmasak ;).
A zene miatt megérte. \o/

Samurai Champloo
-----------------

Nem tudom, hogy tetszett-e vagy sem. Valahogy nem éreztem kiemelkedőnek, legfeljebb kellemes időtöltésnek. A zene sajnos sokat rontott nálam az élvezhetőségen, bármennyire is nyitottan álltam hozzá. Egy-két szám kivételével nem igazán tetszettek. (baseball rész végén lévő \o/)
Komoly és komolytalan részek váltakozása végig komolytalan narrációval - heh. Azért nem volt ez rossz.
A grafika szintén fura néhol, lehetetlenül vékonyak egyes végtagok, de azért...

Meh. Míg a CB jövőbe ültetett retro stílusa (sok helyen) kifejezetten hangulatos volt számomra, addig a SC múltba ültetett modernizációja nem lelkesített fel túlzottan.
Ettől függetlenül nem bánom, hogy megnéztem, jól elszórakoztam vele.
(a befejezés közel sem volt katarzissal átitatott, inkább a sorozat többi részéhez méltón laza)

Texhnolyze
-----------

Fura. Nyomasztó. Elgondolkodtató.
Sok helyen az Angel's Egg ugrott be nekem. A hangulat miatt. A rajzolás, karakterek, a zene mind igen tetszetősre sikerültek, a történet pedig - bár eleinte lapos, végül - remekül teljesedik ki, hogy egy egyáltalán nem elbaszott befejezést hozzanak össze hozzá.
[spoiler]Ichise kiemelkedése az ösztönlények világából sajnos nem lehetett teljes - egyszerűen nem volt rá ideje :(.[/spoiler]
Az első rész miatt tartottam csak ki addig, hogy beinduljon a történet, Ichise vergődése során párszor elgondolkodtam a fast forward opción /heh.
Megérte.

Solid Snake

Ghost In The Shell 2 - Innocence

GITS rajongó lévén meglehetősen szégyellem, hogy csupán most tudtam megnézni a második felvonást. Azonban ami késik, nem múlik, így a mai napon végignéztem a 2004-ben elkészített folytatást.

Történet szempontjából nem tetszett annyira, mint az eredeti GITS (pedig itt is rendesen foglalkoztak vele, érdekes okfejtések és számtalan filozófiai idézet hangzik el a másfél óra alatt), mégis a nagy előd akkora mércét állított fel, hogy azt lehetetlenség felülmúlni. Azért ezt a művet is többször újra kell nézni, hogy minden leülepedjen, mert eléggé összetett a történetvezetés (azért a lényeget ki lehet venni).

A zene ugyanannyira magával ragadó, mint annak idején (hiába, Kenji Kawai nagy kedvenc), a "felturbózott" betétdal különösen tetszett.

A grafika és a rajzolásmód pedig: ESZMÉLETLENÜL GYÖNYÖRŰ! 2004 technikai repertoárját totális mértékben bevetették a szakemberek, hihetetlen látványorgia tárul a néző szeme elé (bár megjegyzendő, hogy az első rész monokromatikus színkezelését itt el lehet felejteni, jóval élénkebb színképeket kapunk, különösen a sárgás-narancsos árnyalatokból).

8/10

Fazék

#2105
NHK ni Youkoso!

Meglepően jó anime. :)
Lusta vagyok (nem tudok) ajánlót írni.
9.5/10

Neferura

hát hogy ennyien dícsértétek én is belekezdtem. és télleg jó ^^
az emberek télleg egy kicsit furák, de a "szörnyek" (most nem jut rá eszembe jobb szó) naon állatul néznek ki ^^
és Noa is naon aranyos.. kiwi vok mi lesz az ő szerepe (bár sejtem)
most tartok a 7. résznél
és szépen haladok vele, majd még írok... (már ha érdekel vkit  :angyali:)

kikuchiyo

Moonlight mile 1.

Vasárnap leadták az első részt kedvcsinálónak, én pedig megnéztem ma.

Öööö... érdekes. Egyfelől WOW és OMG, vannak űrállomások, holdbázisok meg szkafanderes emberek, tehát innentől nem kérdés, hogy nézni fogom, másfelől viszont olyan furcsa volt ez az első rész. Nem állt össze nekem, ami persze az én hibám is lehet.
Több történetszál is volt, amik mintha nem értek volna össze: először volt egy jelenet, amiben egy szkafanderes nő futott a Holdon, kifogyóban lévő oxigénkészlettel, aztán megtámadta néhány fegyveres mecha. Majd láthattuk a leendő főszereplőket (csak a rész után lévő specialból tudom, hogy ők lesznek a főszereplők), amint megmásszák a Mount Everestet. Az egyik később építésvezető lett, a másik Shuttle-pilóta.
Egy harmadik szálon pedig bejelentették öltönyös emberek az egyesült űrügynökség, az ISA megalapítását, ami a Holdon lévő 3He kiaknázását tűzte ki céljául. Az összefüggések és az igazi cselekmény nyilván a következő részekre várhatóak.

A CG sokhelyütt ronda és darabos volt (igaz, volt, hogy lenyűgözően nézett ki), és a szereplők gyakran elütöttek a háttértől. A megrajzolásuk általában kellően részletes volt... viszont ilyen ronda embereket nem láttam még animében. Egy nem túl reprezentatív képgaléria illusztrálja ezt. A zene hollywoodi filmekre emlékeztet, néha túl monumentálisnak hat. A szinkronszínészek között igen nagy nevek vannak (pl. Inoue Kazuhiko, Tanaka Rie), szerintem tudnak ennél többet is, mint amit eddig mutattak.

A következő részre egy hónapot kell várni. Remélem, addig ráállítja magát egy jó subber-csapat erre a sorozatra, mert elkél a felirat.
(Pl. valaki összefoglalhatná, hogy miről magyaráztak a végén a bácsik - a manga alkotója és egy állítólag híres alpinista -; mindenesetre ismét megerősítést nyert, mennyire messze vagyok attól, hogy vadon élő japánokat megértsek: ezek hadarnak és csukott szájjal beszélnek. :oops: )
Failure is the default option

Member

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-05, 19:12:10
viszont ilyen ronda embereket nem láttam még animében.
Kicsit szokatlan, hogy annyira nem babázták el, de szerintem annyira nem vészes. Rondaságban a Saikano überelhetetlen :hehe:

Baldy

#2109
Death Note első 14 részt bevágtam hétvégén desszert gyanánt...
Folyt köv mikor lesz? :)

És tervezem most ezek pótlását:
Wolf's Rain
Haibane Renmei
GitS series + Innocence

Ui.(Death Note): Jah közben látom, már van azóta pár új rész, csak lusta voltam még utána nézni :D
A filmet látta amugy valaki? Mi a véleménye róla?
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Solid Snake

Quote from: Baldy on 2007-02-05, 21:33:43
Death Note első 14 részt bevágtam hétvégén desszert gyanánt...
Folyt köv mikor lesz? :)

És tervezem most ezek pótlását:
Wolf's Rain
Haibane Renmei
GitS series + Innocence

Jelenleg 16 rész van kint, persze a kerekek forognak tovább.  :hopp:

Haibane Renmei kihagyhatatlan alapmű.  :jee:
GITS-univerzumot jómagam is jelenleg tanulmányozom (Stand Alone Complex 1. évadát kezdtem el tegnap), az Innocence-ről egy rövidke véleményemet lentebb olvashatsz.

Wolf's Rain-re pedig már régóta fáj a fogam. Különböző leírások alapján igencsak jó animének tűnik, bár az idő (és vinyóhelyhiány) ezidáig mindig közbeszólt.

RE@L

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-02-05, 22:05:42
GITS-univerzumot jómagam is jelenleg tanulmányozom (Stand Alone Complex 1. évadát kezdtem el tegnap), az Innocence-ről egy rövidke véleményemet lentebb olvashatsz.
Előbb olvasd el az eredeti GITS mangát és nem fog furcsa lenni nagyon sokminden a GItS SAC-ban.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Shali

Quote from: Baldy on 2007-02-05, 21:33:43
Ui.(Death Note): Jah közben látom, már van azóta pár új rész, csak lusta voltam még utána nézni :D
A filmet látta amugy valaki? Mi a véleménye róla?
A film első negyed óráját láttam, de rettentőnek találtam a színészi alakításokat, meg elkezdtem unatkozni rajta, szóval abbahagytam. Viszont sokaktól azt hallottam, hogy jó lett, szóval inkább nézz bele te is, ne az én véleményemre alapozz (=
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

Baldy

Közben már le is huztam torrenten, belenéztem:
Minőségét tekintve, nem igazán fogom megtartani, de ettől függetlenül minden bizonnyal megnézem.

15-16-t meg akkor szintén begyűjtöm :)
A többi anime meg hétvégén leghamarabb :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Solid Snake

Quote from: RE@L on 2007-02-05, 22:59:20
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-02-05, 22:05:42
GITS-univerzumot jómagam is jelenleg tanulmányozom (Stand Alone Complex 1. évadát kezdtem el tegnap), az Innocence-ről egy rövidke véleményemet lentebb olvashatsz.
Előbb olvasd el az eredeti GITS mangát és nem fog furcsa lenni nagyon sokminden a GItS SAC-ban.

Rendben, meglesz.  :tezsvir:

Mellesleg jól látom, hogy az avatarod a SAC-os Motoko? Vagy már hallucinálok?  :D

Baldy

Megvolt 15-16. rész is...
Ahogy elnézem, nemsokára meglesz talán a 17. is, kis szerencsével :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Solid Snake

Quote from: Baldy on 2007-02-07, 02:20:51
Megvolt 15-16. rész is...
Ahogy elnézem, nemsokára meglesz talán a 17. is, kis szerencsével :)

...és a fordítócsapatok kegyes gyorsaságával és minőségi munkáival.  :smile:

TW/DG volt a favorit, de ők már hetek óta nem hallatnak magukról, így kénytelen leszek áttérni az Animandára.

Sankeshi

DEATH NOTE, ahogy kiadják és nagyon szuper

bárcsak kiadná már a DG a subokat....

Pr3d4k1ng

#2118
SAMURAI 7.
9.részt most fejezetembe. (nevekkel nem vagyok tisztában)
Van falu, aki kezdi megunni, hogy a termésűk nagy részét át kell adni a Banditáknak, próbáltak harcolni de nem sok eredményt értek el, max annyit, hogy felbőszítették őket. A falu "vezetője" úgy döntött, hogy 5samurait fogad fel a banditák legyőzésére, ezért elküldte a falu "médiumát", hogy keresse meg őket.
Igen sok samurait kértek meg rá, a legtöbbjük el is utasította a feladatot. Azok közül, akik elfogtatták ezt a feladatot ez egyik rá jött, hogy 5en kevesek ehhez, legalább 7-nek össze kell jönnie. Így hát kezdetét vette a keresés. Az a jó, hogy nincsen nagyon elhúzva a 7 samurai összekovácsolódása, szépen lassan fokozatosan jönnek össze, nem viták túlzásba.
Eddig nagyon jónak tűnik, grafikára nem lehet panaszkodni, harcok nagyon jók benne, élvezetesek
Kíváncsi vagyom milyen lesz a Banditák ellen a csata (remélem izgalmas lesz).

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Selmo

The Melancholy of Haruhi Suzumiya (14 rész): Egy elég furcsa anime. Több van benne, mint ami elsőre látszik. A történet kissé bonyolultabb annál, mint amit az alapfelállásból hinnénk. Haruhi egy furcsa lány, akit nem érdekelnek a hétköznapi dolgok, és mikor főhösünk mögé ül és beszélgetni kezdenek, szerencsétlen srác élete felfordul. :) Haruhi klubot alakít, hogy ne unatkozzon és rángatja magával. Nem fogok spoilerezeni, a történetben senki sem pontosan az, aminek látszik és hogy még bonyolultabb legyen, a részek is fel vannak cserélve. Mindenesetre jó volt, várom a folytatást. :jee: Akit nem rémít el némi agytorna és szereti a vígjátékot némi sci-fi-vel fűszerezve, az valószínűleg nem fog csalódni.

A tökéletesség unalmas.

Groven

RahXephon - a sorozat

Az eddigi mecha-s animék közül a legfurább amit láttam. Nem a megjelenítés, vagy a színvilág - amik mellesleg elég jók - az amiért azt mondtam rá hogy fura, hanem sokkal inkább a mondanivaló illetve a történet kibontakoztatásához használt emberi elme elvont zugában született megoldások és azok összekapcsolása kelti az emberben ezt a benyomást. Mondhatnánk hogy szürreális, vagy elvont, de ezzel a kategóriába való besorolással pont a lényege veszik el. A történet váza egyszerű: fiú ki megmenti a világot és életében fontos szerepet játszó nők között vívódik. Ebből láthattunk már nem 1 verziót, viszont ezen anime interpretálása, dolgok közötti összefüggésekre való rávilágíítása egyedi. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a végén csak ültem és néztem magam elé azt ismételve: bakker ez odacsapott. És még hátravan az OVA és a film...

Fazék

Quote from: Groven on 2007-02-08, 14:31:40És még hátravan az OVA és a film...
ööö sztem a kettő ugyanaz és szimplán összefoglaló rész, szóval hagyd ki a saját érdekedben :)

Groven

#2122
Quote from: White SeeD on 2007-02-08, 14:34:01
Végre valaki, aki tudja értékelni a RahXephont :smile:
Viszont kicsit kijavítanálak, mert nem menti meg a világot, hanem újrahangolja.
Azaz
[spoiler]Először elpusztítja majd újjrateremti[/spoiler]

Igazigaz. Akkor javítok: "megmenti" a világot.  Már kezdek elvont lenni ettől az animétől.  :angyali:

Quote from: Fazék on 2007-02-08, 14:37:29
ööö sztem a kettő ugyanaz és szimplán összefoglaló rész, szóval hagyd ki a saját érdekedben :)

Lehet, de kiváncsiságból azért is megnézem őket, hátha találok benne még vm új dolgot. ,-)

Darkstar

#2123
Eddig bejön, de az felmerült bennem, [spoiler]hogy vajon az incest-nek feltétele-e a vérrokonság avagy a mostohatestvérek (gyűlölöm ezt a szót, nincs erre vmi jobb?) közötti viszony is annak számít?  o.O[/spoiler]
A story aranyos, nekem tetszik a rajzolása is és cute lányokban sincs hiány. :) Reggel kezdtem el, és szerintem még ma be is fejezem.  :jee:

Ed.:
Nos, be is fejeztem. 9/10 legalább. Érdekes, hogy az ilyen jellegű animék mennyivel jobban meg tudják érinteni a(z egyébként gyakran igen érzéketlen) lelkivilágomat mint pl az IRL romantikus filmek (és sokminden más).

Ed.2
Bocs kiku, igaz. Eredetileg volt a subjectben, csak a repostnál kimaradt ^^
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Failure is the default option

Dreamcleaver


"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Failure is the default option

Randal

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-05, 19:12:10
Moonlight mile 1.


Hmm. Elég érdekesnek néz ki. Remélem tényleg okés sorozat lesz. Hiányzik már egy Planetes szintű okosság. Szinte már kezdek megőrülni hogy nem találok hasonló animét, muszály ilyen Geneshaftot, Outlaw Start meg hasonszőrűeket nézni, ha űrt akarok látn (mondjuk az Irresponsible Captain Tylor megvan Limited Editionos kiadásban:D)

chilip

megnéztem a Space Pirate Mito első részét, ekkora nagy marhaságot már rég nem láttam  :D pontosabban a Tenchi OVA óta