Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

via_mala

"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Pr3d4k1ng

#2161
Quote from: chilip on 2007-02-14, 18:38:51
ajánljatok már vmi fighting animét, most olyan kedvem van. láttam eddig (ha nincs befejeze, akkor azt amit eddig kiadtak belőle) : Naruto, Bleach, Flame of Recca, Yu Yu Hakusho, One Piece, Kiba, Shadow Skill, Eureka 7, Historys Strongest Disciple Kenichi :D (nagyon poén, már nagyon várom a 9. részt), Projeckt Arms S1-S2. ezek kivételével persze láttam még jópár animét (na nehogy má ne :D). vmi ötlet?
Street Fighters the animeted movie (ha játszottál valaha a gammel akkor nem fogsz benne csalódni), és a sorozatt a Street Fighters 2 V (nincsen semmi story kapcsolat a moiveval). Samurai 7, nagyon jó csaták vannak benne, izglamas és storyja is szépen keregedik a vége felé.

szerk:
hiba orvosolva

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Solid Snake

Quote from: Predaking on 2007-02-14, 19:11:17
Samurau 7, nagyon jó csaták vannak benne, izglamas és storyja is szépen keregedik a vége felé.
Utólagos engedelmeddel korrigálnék: Samurai:tezsvir: (egyelőre csak olvastam róla, a közeljövőben majd megnézem, az amine alapjához, Akira Kurosawa - A hét szamuráj című klasszikushoz persze régebben már volt szerencsém).

chilip

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-02-14, 19:05:39
Quote from: chilip on 2007-02-14, 18:38:51
ajánljatok már vmi fighting animét
Samurai Champloo?
Mostanában azt nézem, remek harcok vannak benne.

láttam :D kimaradt a listából, Samurai 7-t is láttam

chilip

#2164
láttam azt is ...  :oops: sok mindent kifelejtettem a listából ...

edit: kipótolom a listát ... tehát a lista (a teljesség igénye nélkül :D):

Quote from: chilip on 2007-02-14, 18:38:51
ajánljatok már vmi fighting animét, most olyan kedvem van. láttam eddig (ha nincs befejeze, akkor azt amit eddig kiadtak belőle) : Naruto, Bleach, Flame of Recca, Yu Yu Hakusho, One Piece, Kiba, Shadow Skill, Eureka 7, Historys Strongest Disciple Kenichi :D (nagyon poén, már nagyon várom a 9. részt), Projeckt Arms S1-S2, Tenjou Tenge, Samurai 7, Samurai Champloo, Street Fighters the animeted movie, Black Cat. ezek kivételével persze láttam még jópár animét (na nehogy má ne :D). vmi ötlet?

Venom10

A Street fighter tényleg nem rossz,sőt,nagyon jó. Még az én silány angol nyelvtudásommal is élvezhető volt. Tényleg,ha már itt tartunk nem tud valaki magyar feliratota Street Fighterhez? Sajna én azon kevesek közé tartozom,akik jobban élvezik magyar nyelven,mert azt értem meg igazán.
Ja,és mivel elég új vagyok az anime világában,nem tudom,hogy a Tekken az beletartozik ebbe a műfajba vagy sem,de ha igen,akkor tudom ajánlani a "fighting anime" kedvelőinek.

krezga

Rozen Maiden Traumend

Méltó folytatása az első évadnak, az elején jó sok poénnal, a vége felé pedig megkomolyodik. Nem is tudok róla mit írni:D Desu...:D  A lényeg, hogy jó volt desu.
Isten meghalt és mi öltük meg őt
-Nietzsche

Edina-chan

Én belenéztem, de majd valamikor végig is nézem^^

Higurashi no Naku Koroni
Na igen, nem spóroltak a vérrel, az biztos, de tetszett. Elgondolkodtató, és ötletes, bár a nagymellű killer loli azért erősen fanservice, de sebaj.  :D Voltak olyan pillanatok, amiknél komolyan mondom, sokszor oda se mertem nézni...cseppet brutális volt, és a látvány már nekem fájt.  :eek: De túléltem ^^'

Meske

A GTO-t (Great Teacher Onizuka) láttam legutoljára, és NAGYON Nagyon nagyon tetszett!!!  :lol: :cool: :jee:
Elég érdekesen oldja meg a diákok problémáit, de éppen ezért olyan jó!!
Ezt tuti, hogy a tanító- és tanárképzőkben kötelezővé kéne tenni! :D (1-2 untcsi peadgógia előadás helyett szívesebben néznék meg 1-2 szórakoztató GTO részt! :D /és még talán többet is lehet tanulni belőle... :P/)
Ha tanári szemszögből nézzük megtanít arra, hogy lehetőségünk szerint a tanulók problémáit meg kell oldani (ez egy hatalmas Pozitiv dolog!! :jee: ), valamint azt is megmutatja, hogy hogy NEM szabad viselkednie egy tanárnak, szóval egy unalmas peadgógiai előadásnál százszor többet ér!! (Mert még nevetni is lehet közben, míg előadás alatt csak körmölni...   :P )

Szóval, ha esetleg még valaki nem látta volna, az mindenképp nézze meg, főleg, ha tanári/tanítói pályára készül, vagy éppen jelenleg is tanár/tanító!!! ;)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Randal

#2169
Quote
Az űrhajóharcok hogyislimongyam, elég nagy idiótaságok

Miért lennének idiótaságok? Azok miatt a karok miatt? Mert nem csak olyan hajók vannak benne, és nem csak azokkal harcolnak, a harcok többi része meg szerintem korrekt.

Nem tudom, nekem úgy általánosságban nem jönnek be az ilyen enyhén elvetemült dolgok. A Karok még okésak lennének, de hogy közbe jobbra-balra száguldoznak ezerrel, meg csapkodnak vele...nem is tudom...nem értek én a fizikához, de ez nekem nem tűnik reálisnak. Jó, nem azt mondom, hogy legyen full reális, de azért valamennyire kellene...

Quote
összetartó erő valami kincs amit néha-néha feldobnak de nem igazán látni, hogy mennének utánna.

Szerintem kevés kivétellel mindegyik rész előrevitte a sztorit, a kincset pedig azért nem keresik, mert nincs rá pénzük.

De ha nincs rá pénzük, akkor kértek Luo-tól, mindig ezt tették, mert sose jött össze semmi meló. Ha ez lett volna a fő probléma, akkor mondhatták vo,na azt is, hogy finanszírozza végig az utat aztán frankón visszafizetik neki. (Igaz végül a kincs nem olyan kincs lett)

Quote
Enyhén lagymatag, hatásvadásznak próbál lenni, gyenge karakterek.

Szerintem meg egyszerűen csak egy szimpla akció sci-fi akar lenni és azt teljesíti is. A karakterekkel nekem nem igazán volt bajom, főleg az volt felüdülés a sok tucatsorozattal szemben, hogy a főszereplő nem egy nyálas kissrác, és a problémáiról se írt le hogy zomg im emo.

Lehet, hogy az a baj, hogy nemigen nézek tucatsorozatot, hanem kiválogatom, hogy melyik lehet korrekt. Eddig ebben és a Geneshaftban csalódtam, igaz azt folyamatosan néztem, mert érdekesnek hatott. Ez nekem annyira nem, bár lehet, hoyg velem van a baj.

Selmo

Gunslinger Girl (13 rész): Egy dráma lányokról, akiket megmentenek a haláltól, cserébe kapnak egy agymosást és a testük jó részét kicserélik mesterségesre. Ettől gyorsabbak és erősebbek lesznek. A kísérleti stádium miatt azonban drasztikusan lecsökken az életkoruk és a memóriájuk is romlik. Ettől függetlenül egy ideig természetesen tökéletes gyilkosok lesznek és egy titkos szervezetnek dolgoznak. Mindegyik lány kap egy felvigyázót, bár igazából pont a férfiak választják ki őket. :) A történet ezeknek a párosoknak a mindennapjait beszéli el, az egymáshoz való viszonyukat, az érzéseiket és akcióban is bővelkedik.
Nem mondanám a történetet fordulatosnak, vagy csak nekem volt egyértelmű hogy [spoiler]Elsa végzett mindkettejükkel[/spoiler] a 10. részben. Ez egy elég szomorú történet az emberi kapcsolatokról, senki se várjon szép befejezést. A 2. anime, amire 10 pontot adtam anidb-n. :)

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

#2171
Fura, hogy miért tetszik az embereknek ennyire a Gunslinger Girl. Bár lehet, csak azért van, mert én alapból übergagyinak tartom az összes olyan "loliz with big gunz" animét, ami komolyan akarja venni magát. Számomra eme sorozat legemlékezetesebb momentuma, mikor japán akcentussal éneklik németül az örömódát (asszem). Itt ugyanis fetrengtem a röhögéstől, pedig asszem ezt egy megható eseménynek szánták. mondjuk egyszer azért meg lehet nézni, nincs a legrosszabbak közt, de defo nem 10/10.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Selmo

Talán mert nem arról szól, hogy "loliz with big gunz". :rolleyes:

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Elnézést, akkor helyesbítek; loliz with big gunz + mindf*ck/melodrama.  :hehe:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

kikuchiyo

Rocket Girls

Ez tetszett. Talán csak azért, mert rögeszmés-kényszeres módon megnézek mindent, amiben rakéták és űrhajók vannak, de ebben egyrészt a technikai részleteket is nagyjából korrektnek, vagy legalábbis elviselhetőnek találtam (már amennyit megértettem belőlük), másrészt a sztori is, bár első hallásra  :wtf:-nek tűnik, kellően figyelemfelkeltő ahhoz, hogy tovább nézzem a sorozatot. Az az alapszituáció, hogy egyfelől van Yukari, az átlagos loli, aki a Solomon-szigetekre utazik az elveszett apját felkutatni, másfelől van az ugyanott működő Nippon Luzer Space Agency, melynek távlati céljai nagyszabásúak: az oroszokat és az amerikaiakat megelőzve elvállalni a legjövedelmezőbb fellövéseket - csakhogy az ehhez szükséges nagyrakétájuk, az LS-7 az összes kísérlet alkalmával felrobbant (a bennszülöttek legnagyobb örömére, akik hangos "Tüzijáték! A japánok megint tüzijátékkal szórakoztatnak minket!" felkiáltásokkal figyelik a kilövést). Mivel a szponzorok elzárják a pénzcsapot, ha az ügynökség nem mutat fel valami eredményt, a főnök úgy dönt, hogy a már kipróbált LS-5 rakétával fogják az emberes kísérletet végrehajtani - igenám, de ehhez az űrhajós tömegének 40 kg alatt kell lennie, mivel a kisebb rakéta teljesítménye csak ennyire elegendő. A nagydarab űrhajósjelölt ezt meghallván hanyatthomlok elmenekül. Útközben felszedi Yukarit, majd üldözés veszi kezdetét, végül elkapják az űrhajósjelöltet, és ekkor a főnök szeme megakad a lolin. Mivel annak súlya csak 38 kg (emellett 153 centi magas és a méretei 80-54-82, amint azt szíveskedtek közölni velünk), ő lesz az ügynökség űrhajósa - nyári részmunkaidőben.

Nem igazán vehető komolyan ez az anime, viszont friss és eredeti így egy rész alapján, ráadásul a karakterek is bejönnek nekem, így a következő részt biztosan megnézem.
Failure is the default option

motifator

Most néztem meg Shinkai Makoto legújabb, 3 részes művének az első részét.
A történetnek két szereplője van, Tohno Takaki és Shinohara Akari. Egy középiskolás fiú és egy lány, akik szüleik munkája miatt gyakran költöznek. A történet a köztük lévő távolságról szól. Ismerős ez valakinek?
Az első részben a fiú elmeséli megismerkedésük, és elválásuk történetét. Ezenkívül többnyire a lány leveleit hallhatjuk, amit a fiúnak írt. Még mindig nem rémlik?
Nos igen, mondhatni nem esett messze az alma a fájától, az anime erősen emlékeztet a Hoshi no Koe-re (Voices of a Distant Star). De nem csak a történet elbeszélésének a módján látszik, hogy Shinkai Makoto rendezte.
A képi világ is nagyon ismerős. Viszonylag egyszerű karakterdizájnhoz csodálatos rajzolás társul. A hátterek, a megvilágítás, a mozdulatok csodálatosan vannak megrajzolva, egyszóval elsőosztályú az animáció. Az egyetlen gond az volt, hogy a fansub tele volt tömörítési hibákkal, de ez egészen más kérdés.
A történet nem túl összetett, de ez nem is erről szól. Az egésznek tapintása, íze, illata van.

Ez nem konzumanime, ez művészet.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Darkstar

Erről felesleges ernnyit írni, elég annyi, hogy MUST WATCH!!414!!1 :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

A tömörítési hibák nem feltétlenül a subber hibájából származnak (bár az is elképzelhető, lévén nem egy elismert csapat csinálta a fordítást), sajnos egyszerűen nincs jobb raw, mint az, ami a yahoo suxx fizetős oldalán volt streamelve.
Kár, mert ez az anime kiált az 1080p felbontásért :)
Failure is the default option

Pr3d4k1ng

Nagyon jó anime!
Eleinte szokásos 1 pasi 5 lány echhi- poénok indult, majd aztán egyre inkább drámai lesz a hangulat.
Isteni világ, Démoni világ és a mi világunk itt mind 1be olvadt. Démonok (nem patás, szarvas-szárnyas szörnyek), Istenek (nem szárnyas, fehér köntösben repkedő glóriások), félszereztek és emberek élnek egy síkon, már mindenki hozzá szokott a másikhoz. A főszereplő Tsuchimi Rin aki egy átlagos középiskolás (végre nem az a tipikus, esetlen ügyefogyott mint pl Love Hina Keitaroja). Átalagos napnak indult leszámítva azt, hogy 2 szomszédjai elköltözött, az élet megy tovább. Az iskolában minden rendben megy amik,amíg az osztályfőnök,be nem jelenti ,hogy 2 új társuk lesz,erre be lép 2 pali az egyik az istenek királya a másik a démonok királya. 
Ki derül, hogy mind kettőjüknek van egy lányuk, aki még régen találkoztak Rinnel és pozitív benyomást tettek, az életükben. Mind két lány elhatározta, hogy meg szerzi őt.
Ám a dolog nem ilyen egyszerű, mert feltűnik egy kislány aki ugyan csak Rin mellett szeretne lenni, akinek az élete maga a titok, de a kettő király ismeri őt, ráadásul Rin már egy hosszú ideje Kaedevel éll együtt. Ott van még Asa-senpai is aki ugyan magának követeli főhősünket,igen csak  :lol: helyzet adott egy harem, tele szép és kawai lányokkal,de mivel az ember nem tud osztódni ezért csak 1-t tud választani.
Eleinte egy echi :lol: animenek indul, majd egyre inkább drámai lesz,de a végére minden meg oldódik a maga módján.
Ám minden lány életében van egy sötét folt, amit egyedül nem tudnak be tömni főhősünk Rin segít nekik eltüntetni a lyukat.
No de a saját lyukát be tudja tömni?
Ez itt nagy kérdés, mind ezt úgy, vigyáznia kell a többiek érzelmeire.
Aki eddig nem félt az angyaloktól és a démontól az mostantól fog  :lol:, remélem a túlvilágon nem ilyenek, vannak :lol:.
(szerintetek már késő vallálst váltani?  :lol:)
Aki szereti az echit, a poént és a drámát az ne habozzon.
Ezt láttni kell

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Draconire

Quote from: Predaking on 2007-02-23, 23:36:39
No de a saját lyukát be tudja tömni?
Ez itt nagy kérdés, mind ezt úgy, vigyáznia kell a többiek érzelmeire.
OMFG   :lul: :rotfl: :muhahah: (bocs:D)

chilip

hát igen, meg kéne nézni újra a Shuffle-t, rég láttam < 2-3 hónapja :D > kihagytad, hogy az op-ja marha jó ;)

Zsiga

Quote from: Gmer on 2007-02-23, 23:41:39
Quote from: Predaking on 2007-02-23, 23:36:39
No de a saját lyukát be tudja tömni?
Ez itt nagy kérdés, mind ezt úgy, vigyáznia kell a többiek érzelmeire.
OMFG   :lul: :rotfl: :muhahah: (bocs:D)
:hopp: Leestem a székről...  :lol: :appl:

Pr3d4k1ng

Quote from: chilip on 2007-02-23, 23:41:55
hát igen, meg kéne nézni újra a Shuffle-t, rég láttam < 2-3 hónapja :D > kihagytad, hogy az op-ja marha jó ;)
Igen az op-t kigyatam,gomen.
Egy igen hangulatos jó "jpop" szám megy alatta. Maga az op nagyon látványos, ahogyan felsorakoztatja a lányokat az, főleg amikor megosztódik a kép.
:cool:

Gmer , Zsiga:
Mentek a [CENSORED]-be a piszkos fantáziátokkal :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Zsiga

#2183
Quote from: Predaking on 2007-02-23, 23:50:11
Gmer , Zsiga:
Mentek a [CENSORED]-be a piszkos fantáziátokkal :D
Képzeld csak magad a helyünkbe... :muhahah:
De szerintem mindenkinek ez ugrik be aki ismeri az eredeti művet is... :D
Végülis, minden lyukat betömött a sajátján kívül...  :lol:

Szerk.: Akinek esetleg nem tiszta hogy miről is beszélünk az itt megnézheti: NSFW

chilip

most tolom a Kamisama Kazoku-t. Nem egy Shuffle! de nekem nagyon tetszik (és sztem majdnem az  :angyali: ). A sztori röviden: Egy istennek és egy istennőnek van egy fia, az emberek közé küldik tanulni, mert csak akkor válhat ő is teljes jogú istenné, ha képes átérezni a gondjaikat és az érzéseiket. E feladatra kap egy őrangyalt, akivel gyerekkori jóbarátok (akkor teremtették az őrangyalt, amikor a srác született). Meg kell jegyezzem, hogy a srác családja "kicsit" rendhagyó gondolkodású (értsd: idióták :D ). Szétunja az agyát a suliban, míg nem jön egy cserediák, akibe rögtön beleszeret. No tovább nem írom, lényeg az, hogy apuci elég bőkezűen él a csodákkal, ha a fiáról van szó :D a felét láttam, vannak benne komolyabb részek, de inkább a romantikus-vicces rész dominál. Ajánlom mindenkinek akinek bejön ez a stílus. Ja és a zenéje marha jó :D egy kis ízelítő a zenéből ;) ; itt megtalálható a torrentjei

Lazzaret

No itt vannak amiket utóljára láttam:

Aishitzeru baby: ez a kedvencem, nagyon aranyos és egy kicsit elkgondolkottató anime.
FLCL: ez nagyon elmebeteg de baromi jó volt. Ez is nagyon tetszet.
Strawberry Panic: ezt is sikerült befejeznem. Egy nagyon édes(néha túl édes) yuris anime. Szép volt.

Amikbe belekezdtem de még nem értem a végére:

Marmalade boy: Tetszik de csak kis adagokban fogyasztható.
Urusei Yatsura: ez nagyon beteg de ez is csak kisebb adagokban megy.
Azumanga Daioh: ez egy király anime. Rég röhögtem enyit.


www.arkangyalok.uw.hu

Manitu

Quote from: Predaking on 2007-02-23, 23:36:39
No de a saját lyukát be tudja tömni?
Ez itt nagy kérdés, mind ezt úgy, vigyáznia kell a többiek érzelmeire.
:muhahah: :lul: :cool:
Quote from: Predaking on 2007-02-23, 23:36:39
Aki eddig nem félt az angyaloktól és a démontól az mostantól fog  :lol:, remélem a túlvilágon nem ilyenek, vannak :lol:.
Én meg remélem, hogy de :angyali: És hogy tényleg engedélyezett a poligámia  :muhahah:


Pr3d4k1ng

Quote from: Manitu on 2007-02-24, 14:47:13
Quote from: Predaking on 2007-02-23, 23:36:39
No de a saját lyukát be tudja tömni?
Ez itt nagy kérdés, mind ezt úgy, vigyáznia kell a többiek érzelmeire.
:muhahah: :lul: :cool:
Quote from: Predaking on 2007-02-23, 23:36:39
Aki eddig nem félt az angyaloktól és a démontól az mostantól fog  :lol:, remélem a túlvilágon nem ilyenek, vannak :lol:.
Én meg remélem, hogy de :angyali: És hogy tényleg engedélyezett a poligámia  :muhahah:
Egyszer van az, hogy tiszta a gondolotam,akkor mindekinek elindul a fantáziája  :rotfl:
[spoiler]Kiváncsi vagyok ha egy szék ladonól fejedben akkor is ezt mondod?[/spoiler]

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

nos hát végignéztem a Kamisama Kazoku-t.  :D marha jó volt végig, én élveztem