Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Selmo


A tökéletesség unalmas.

motifator

Elfen Lied

Az Elfen Lied-et 2005 márciusa környékén láttam először. Ha jól emlékszem, ez volt a 5. anime sorozat amit életemben láttam. Akkor rengeteg dolog annyira zavart ebben az animében, hogy összességében eléggé negatív véleménnyel voltam róla. Aztán az internet csodájának köszönhetően volt szerencsém bepillantást nyerni az Elfen Lied rajongótáborának gondolataiba, és ez csak még ellenszenvesebbé tette a sorozatot, és az egész Elfen Lied jelenséget. Most, 2007. szeptember 6-án és 7-én, kettő és fél év elteltével egy barátommal újra megnéztem a sorozatot.
Kezdem azzal, amire úgyis mindenki kiváncsi(vagy nem): az Elfen Lied egy jó sorozat. De nem azért jó, amiért sokan annak tartják. Az Elfen Lied izgalmas, szép és van valami elbűvölő atmoszférája, ami arra késztet, hogy ne is tarts szünetet 2 rész között. Az Elfen Lied ezért jó. Nem a mély mondanivaló miatt, nem amiatt, ahogyan bemutatja az emberiség bűneit és embertelenségét, és még sorolhatnám azokat, amiket a rajongók nagy része a sorozat igazi erényei közt tart számon.
Az Elfen Lied viszont lehetett volna sokkal jobb. Amit a nagy pálfordulás után se tudok megbocsátani az EL-nek, az az ecchi fanservice mennyisége. Rengeteget veszít a sorozat a komolyságából a fanservice jelenetek szerencsétlen elhelyezése miatt. Össze se tudnám számolni, hogy hányszor láttam meztelen női testet miközben a sorozatot néztem. És ami a legrosszabb az egészben, hogy sokszor éppen serdülő vagy bőven pubertás előtti gyermekeket ábrázoltak meztelenül. Azt pedig senki se próbálja megmagyarázni nekem, hogy ez csak a művészi hatás fokozásáért van benne. A mostohaapás jelenetet inkább hadd ne véleményezzem. Szinte látom a lelki szemeim előtt, ahogy a rendező nyálcsorgató perverz vigyorral a képén álmodta meg ezeket a jeleneteket.  :ejj:
Az Elfen Lied-ben rengeteg a sekélyes karakter. Az még megbocsájtható lenne, hogy a mellékszereplők teljesen semmilyenek, vagy max klisések, de a főszereplők között is akad szép számmal gyenge (vagy éppen semmilyen) jellem. Kouta egy annyira idegesítően semmilyen karakter, hogy rosszul voltam, amikor megláttam azt a bamba fejét a képernyőn. Általában nem csinál semmit, csak hagyja, hogy történjenek körülötte a dolgok(tipikus tejbetők háremanime-hőst tessék elképzelni), de amikor meg aktivizálja magát, próbálna mondani/tenni valamit, akkor annyira kiesik a szerepéből, hogy teljesen hiteltelenné válik az egész. Yuka megint csak egy elég egyszerű teremtés. Alapból hátránnyal indul a "szerelmes vagyok az unokatesómba" klisével, de mindemellett egy féltékeny picsa, aki közben meg mindenkihez nagyon kedves :wtf: Nyuu-tól már a kezdetektől fogva rosszul voltam, gyakorlatilag a képernyőidejének a 90%-a fanservice, amelyek jó része tényleg nagyon buta ecchi(öltöztetés, melltapizás). Egy hárem-vígjátékban elfogadnám, de egy drámába ez egyáltalán nem illik, és főleg nem ekkora mennyiségben és ilyen nyíltsággal. Nanát a végefelé egészen megkedveltem, bár rengeteg bizarro jelenete volt a [spoiler]végtagjai[/spoiler] miatt, szerintem itt is sokszor átestek a készítők a ló másik oldalára.
De már elég sokat írtam, ezért ideje rátérnem a legjobb dologra az egész sorozatban, ami Lucy. Az egyetlen igazán élő szereplő, akinek íze, szaga van, mindamellett, hogy nagyon szép és egy igazi badass motherfucker. Az ő karaktere tetszett a legjobban, sőt, a karakterek közül talán ő volt az egyetlen, aki igazán tetszett. A két visszaemlékezős rész volt talán a legjobb az összes közül, még a fiatal Kouta is sokkal elviselhetőbb(Yuka már akkor is egy rinyapina volt). Ezek amúgy biztos a készítőknek is a kedvenc részei, azért volt belőlük annyi recap a 12. részben :__devil:
És innentől spoiler:
[spoiler]Ettől függetlenül úgy gondolok Lucy-re, mint az emberiség ellenségére, akit el kell pusztítani. Ezért is idegesítenek annyira a kis 12 évesek, akik az animax fórumon is írogatják, hogy szegény Lucy-nek milyen igaza van, hogy sorra öli az embereket, mert az emberek gonoszak, megölik a kiskutyákat, ezért megérdemlik a halált.
A végével egy bajom volt igazán, és az Kouta. Nem bírom elhinni, hogy a történtek után lazán smárol Lucy-vel. Ilyen nincs, basszus megölte az apád meg a kishúgod, meg ezenkívül még sokszáz embert megölt vagy megcsonkított, és várhatóan még rengeteget fog ölni, épp most mesélte el, hogy 5 éven belül az emberiségnek is annyi, erre te meg lesmárolod? Inkább tennél egy szívességet az emberiségnek, és megpróbálnád megölni. Ha sikerül, azzal valószínűleg katonák ezreit mentenéd meg a feldarabolódástól, de ha Lucy ölne meg téged, akkor legalább örökre eltűnne a világról az a bamba fejed.
Amúgy aranyos a vége az újrainduló órával, meg minden, csak egyszerűen nem tudom elképzelni hogy egy gyilkológéppel együtt boldogan éltek amíg meg nem haltak. Túlságosan  :wtf:, ilyen egyszerűen nincs.[/spoiler]
A lényeg az, hogy azok a dolgok, amik két és fél éve zavartak ebben az animében, még most is zavarnak. De azt kell, hogy mondjam, hogy az Elfen Lied a rengeteg hibája ellenére összességében egy jó sorozat. Tetszett.
Azonban a rengeteg rosszul elhelyezett fanservice, a gyenge karakterek, az általános abszurditás és a magas WTF? faktor miatt csak 7/10
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Fazék

motifator  :tezsvir: egyedül annyi, hogy nálam ez a rengeteg hiba megölte a sorozatot, nekem ilyen nem kell, szóval részemről egy jóindulatú 4/10 járt neki ha jól emlékszem

Member

#3573
Ugye senki sem várt flame-t? :uzi: Mert részemről nem lesz. :)
Most ugyanazt tudom visszamondani, amit a CB elemzésem után Én-től hallottam. Valóban rengeteg igazság van abban, amit írtál, de ettől függetlenül én továbbra is megtartom a dobogóm első helyén. Sok unalmas fanservice van benne, Lucy egy idióta barom, Yuká-ban egy hadsereg lőszerraktára állna jól, de nekem Nana, Mayu és Mariko nagyon megváltoztatták az értékrendemet (nem, nem a lolizásra gondolok). Kouta-val annyiban nem értek egyet, hogy igazándiból olyan cselekvésképtelen, mint közülünk sokan, a megbocsátása viszont tényleg kicsit nevetséges a végén.

EDIT: Ha a rendező élvezte a nevelőapásat, akkor dögöljön meg. :)

Fazék

Quote from: Member on 2007-09-07, 22:24:47
Ugye senki sem várt flame-t? :uzi: Mert részemről nem lesz. :)
én speciel tényleg nem vártam flame-t, nem is ez volt a szándékom a hozzászólásommal, csak megörültem, hogy van valaki, aki a szereti a sorozatot és mégis látja ugyanazokat a hibákat amik engem olyannyira zavartak az EL-ben :)

motifator

@Member:
Eszem ágában sem volt flame-et kezdeményezni. Szerintem te tudod, hogy mi volt eddig a véleményem az EL-ről. Csak azt akartam leírni, hogy a véleményem annyira megváltozott, hogy én magam is meglepődtem. A sorozat tetszett, élvezem. Viszont amiket leírtam, azokat tartom is, kevesebb fanservice-szel és kézleesős poénnal pl. könnyen adtam volna 1 ponttal többet.
Az, hogy nem értünk egyet, egy kicsit se zavar. Senkit se akarok meggyőzni, abból már rég kinőttem, ebben többek között a már sokat emlegetett animaxos EL topikban történt események is sokat segítettek.
A lényeg az, hogy elismerem, hogy tévedtem a sorozattal kapcsolatban. És számomra a legnagyobb tanulság az egészből az, hogy sose szabad egy sorozatot a rajongótáboráról megítélni.

@Fazék:
:tezsvir:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

Quote from: motifator on 2007-09-07, 22:12:09
Elfen Lied

az Elfen Lied egy jó sorozat.
\o/
Quote from: motifator on 2007-09-07, 22:12:09Nem a mély mondanivaló miatt,

\o/ Viszont mgjegyezném, hogy szerintem szükség volt a deep faktorra, még ha erőltetett is volt csöppet, enélkül nehéz lett volna drámát kihozni belőle.

De nekem sem elsősorban a nagy igazságok miatt tetszett, hanem a karakter(ek) személyes mizériája miatt (nem ugyanaz)
Quote from: motifator on 2007-09-07, 22:12:09tits

Talán a volt a céljuk a sok marhasággal (sőt biztos), hogy elaltassák a csajró kialakított képet, és egy totál másikat gymöszöljenek a fejünkbe. Nekem sem jött be.

Quote from: motifator on 2007-09-07, 22:12:09Az Elfen Lied-ben rengeteg a sekélyes karakter.

\o/ Mondjuk én igazán csak Kvótáért haragszom, a többire már nem is emlékszem, annyira jelentéktelenek.

Quote from: motifator on 2007-09-07, 22:12:09Lucy

Valóban nagyszerűen mutatták meg benne a szépségben rejlő szörnyeteget. Sokan mondták, hogy nem értik, normális ember ilyen dolgokért nem kezdene automatikus fragelésbe -> na igen, itt mutatták be, hogy a lelke mélyém megvan a hajlam a gyilkolásra. Szerintem.

Quote from: motifator on 2007-09-07, 22:12:09[spoiler]Ettől függetlenül úgy gondolok Lucy-re, mint az emberiség ellenségére, akit el kell pusztítani.[/spoiler]

Sajnos én tökéletesen beleestem abba a csapdába, hogy sajnáljam őt... annyit szopott egész életében, hogy (annak ellenére, amit egy mondattal ezelőtt írtam) hiszem, emg tud változni, és ebben nem keveset segít, hogy az emberek között megtalálta a saját kis kivételét.

Bocs ha összevissza lett, meg a helyesírásért is, álmos vagyok, ráadásu az előbb sikerült még a sötét konyhában lefejeljem a széket... (meg ne kérdezzétek, hogy sikerült, mert én sem tudom)

motifator

Quote from: Én on 2007-09-07, 22:57:43
Sajnos én tökéletesen beleestem abba a csapdába, hogy sajnáljam őt... annyit szopott egész életében, hogy (annak ellenére, amit egy mondattal ezelőtt írtam) hiszem, emg tud változni, és ebben nem keveset segít, hogy az emberek között megtalálta a saját kis kivételét.
Azt nem mondtam, hogy én nem sajnáltam. De ha ott lennék, és a kezemben lenne a gomb, amivel elpusztíthatnám, gondolkodás nélkül megnyomnám. Csak egyszerűsítettem a problémát. A dicloniusokat nem lehet igazán biztonságosan kezelni, a föld alatt tartani őket bezárva, mint az intézetben is tették kegyetlenség(még a kísérletek nélkül is), annál már sokkal humánusabb a halál.
Valahol amúgy Mariko-t is sajnáltam, csak túlságosan creepy volt ahhoz, hogy igazán szimpatizáljak vele. Asszem ott is nyomtam volna a gombot gondolkodás nélkül.
Nana már bonyolultabb kérdés, de ha gonosz akarok lenni, akkor ő belefér a hibaszázalékba. Gomb megnyom  :__devil: :D
De már sokat offolunk, szal ha folytatni akarjátok, akkor azt a saját topikjában.

Hogy ON is legyek:
Tegnap este láttuk a Paprikát. Nagyon szép, nagyon látványos(projektoron néztük, nagyon durva volt). De valahogy a creepy-nek szánt halus jelenetek szerintem pl. az Akirában sokkal creepy-bbre sikerültek. De összességében a látványvilág nagyon ott van.
A sztori viszont sokszor nehezen követhető, a filmben teljesen összefolyik az álom és a valóság.
Paprika karaktere nagyon jól eltalált, egyszer engem is meglátogathatna álmomban ;), viszont a főgonoszban kicsit csalódtam.
Összességében szép volt, jó volt, látványos volt, de elég nehezen követhető és néha már kicsit uncsi is volt. Örülök, hogy megnéztem, de túlságosan nem fogott meg. Magam miatt nem hiszem, hogy megnézném mégegyszer, így szerintem a DVD-t se fogom megvenni.
Ettől függetlenül látszik benne egy igazán komoly mű potenciálja, így maximálisan megértem, ha valakinek nagyon tetszett a Paprika, csak valahogy nekem nem jött annyira át.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Azért ez a "mindben ott volt a gyilkolhatnék, halál rájuk" kicsit kibúvás a problémák alól érzést kelt bennem, de nem akarok ma este mélyebben belemenni.

Selmo

Saikano OVA: Egy jó kiegészítése a sorozatnak, érdemes megnézni, bár annyira nem tetszett.

Quote from: motifator on 2007-09-07, 23:28:38
Azt nem mondtam, hogy én nem sajnáltam. De ha ott lennék, és a kezemben lenne a gomb, amivel elpusztíthatnám, gondolkodás nélkül megnyomnám. Csak egyszerűsítettem a problémát.
Csak fordítsd meg a kérdést és talán rájössz, hogy az ilyen ellenségekkel miért végzett Lucy könyörtelenül.
[spoiler]
QuoteAmúgy aranyos a vége az újrainduló órával, meg minden, csak egyszerűen nem tudom elképzelni hogy egy gyilkológéppel együtt boldogan éltek amíg meg nem haltak. Túlságosan  :wtf:, ilyen egyszerűen nincs.
[/spoiler]
Erre meg annyit mondanák, hogy amiben te nem hiszel, az még nem lehetetlen. ;)

Belekezdtem a Crno Crusade-be és most már értem, miért más, mint a Saikano. Mert én nem erre emlékeztem, hanem egy másik animére, ami az atombomba-támadásról szól, csak akkor valahogy összefolyt. :oops: Vajon mivel keverem? :confused:

A tökéletesség unalmas.

Solid Snake

Bokura ga Ita

Életem eddigi legtanulságosabb animéjén vagyok túl. Rengeteg dolgot lehet belőle tanulni, tapasztalni, esetleg nosztalgiázni. Hihetetlenül magával ragadó karakterjellemek találhatóak benne, mindenkinek megvannak a saját motivációi, tragédiái, gyengeségei. Az anime ezeken az emberi gyengeségeken való felülemelkedést mutatja be bámulatra méltó részletességgel egy párkapcsolat vezérmotívumával (talán ezért is van az, hogy az NHK sokkalta jobban hatott rám, ugyanis ott a romantikát háttérbe szorítva voltak képesek tragikomikus módon bemutatni ugyanezt a jellemfejlődési gondolatot). De a fenébe is, ha egyszer mégis ilyen szívmelengető ez a fránya Bokura ga Ita, akkor mit lehet tenni?  :smile:

Végig Takeuchinek drukkoltam (mivel vele azonosultam a legjobban, én is egy kedves, együttérző, mégis mindig hoppon maradó, saját és mások kárán okosodó jellem vagyok), bár Yano is szimpatikussá vált az utolsó néhány rész során. Az pedig különösen tetszett, hogy egy lány szemszögéből lettek bemutatva az események. Jó volt látni, hogy az ellenkező nem képviselői mégis mire gondolhatnak, gondolataikat mégis milyen szöges ellentétté vetítik ki a külvilág felé (no offense, lányok, a férfi oldal is ilyen ám, erre is van példa  :smile:).

A befejezés pedig telitalálat. Totális telitalálat, minden sablont mellőzve a maga természetességében. Ennyi, kész, látni kell, nem lövök le semmi poént. Nálam beírta magát az "all-time favorite ending"-lista egyik előkelő helyére.

Na, most hogy ilyen jót áradoztam, jöhetnek a rissz-rossz megjegyzések. Merthogy bizony vannak.
A grafika. Rettenetes. Elborzasztó. Katasztrofális. Mégis, szinte hozzászokik az ember szeme néhány rész után, később pedig el nem lehetne képzelni másfajta rajzolással, mert akkor elveszne a varázsa (mondjuk én egy Air-Kanon-féle KyoAni-s rajzolással szívesebben láttam volna, akkor ultimate No.1 romance anime lett volna).
A zene. Nyálas. Megindító. Idegesítő. A lalalalákből egy életre elegem van. Azt igazán, de igazán kihagyhatták volna. Helyette használhattak volna pl. zongoraszólamot (lásd KGNE). Sokkal jobb lett volna a hatás, becsszó. ED-ek közül viszont volt egy-két melódia, ami belerögződött a fejembe, azóta meg már mp3 formátumban is szert tettem rájuk.

Mit is lehetne még mondani? Érdemes megnézni? Érdemes. Miért? Mert egyszerre tanulhatsz, nosztalgiázhatsz, elérzékenyülhetsz, kikapcsolódhatsz és elmélkedhetsz azon, hogy mégis mennyi igazságtartalmat hordoznak az animében elhangzott bölcsességek a szerelemről (és valóban).

Azonban. Erősen javallott, hogy NE egy remek rajzolással rendelkező anime után kezdjétek el nézni. Mert akkor a sokk garantált lesz.



90%

Soul

#3581
Quote from: motifator on 2007-09-07, 22:12:09
Az Elfen Lied...egy jó sorozat. Tetszett.
Örülök hogy megváltozott a véleményed.Nekem a fanservice-el sem volt bajom.
De tényleg legközelebb ne mások véleményét(értem ez alatt az A+os fórumról leírtakat) tarsd elsődlegesnek hanem a sajátod. Én az Angel Sanctuary-t néztem újra tegnap és hasonlóan, régen nekem sem jött be annyira, de így jobb angol tudással(és talán érettebb fejjel  :D) jobban megértettem a dolgokat és végül az én véleményem is a nem tetszettből a jó volt-ra változott  :smile:.

Quote from: Solid Snake on 2007-09-08, 01:31:33
Bokura ga Ita
Annyit írtok róla hogy muszály lesz megnéznem  :smile:.Amikor leírást néztem róla, a képek láttán bezártam a böngészőt, de szokták mondani a grafika nem minden :smile:.

Gregory

School Rumble
:lol: Hát ez kész.
Az első pár rész alatt volt valami, ami zavarta az összképet, ezt most sem tudom pontosan megmagyarázni, hogy mi volt, valami hiányzott (vagy legalábbis úgy tűnt, hogy hiányzik) a sorozat atmoszférájában, ami a hasonló világban(iskola) játszódó animékről eszembe jut(pl. a Green Greenben vagy a szerelemmel sokat foglalkozó Azumanga Daioh-ban is, ami miatt valahogy jobb volt a hangulat), de ez megszünt úgy a 10. rész környékén, ahogy már kezdték jobban bemutatni a karakterek személyiségét.
A sorozatban találkozhatunk a félreértések bajnokaival, amelynek köszönhetően rengeteg humoros helyzet születik. Az ilyen humort mindig is bírtam, ezért nagyon jól szórakoztam a sorozaton. Az utolsó két rész nagyon kész volt,
[spoiler]bár egy rendesebb lezárással sztem jobb lett volna. (mondjuk sejtettem, h rendes lezárásra nem nagyon számíthatok, hisz van 2. évad is, ha pedig Harima/Tsukamoto a végén összejött volna valakivel, megszűnik az anime főszála, úgy meg nem nagyon lehetett volna sztem egy egész 2. évadot összehozni úgy, h megőrizze az addigi hangulatot.)[/spoiler]
A rajzolás nekem tetszett, zenék úgy szintén.
Ha kivégeztem a Kanont, nekiállok a második évadnak(Btw: az OVA-kat érdemes megnézni?).
Gondolkoztam, h megéri-e a 9 pontot, de végül csak 8,5/10 lett 

Én

Quote from: Gregory on 2007-09-08, 17:34:01
(Btw: az OVA-kat érdemes megnézni?)
Így van :Kiraly:
Quote from: Gregory on 2007-09-08, 17:34:01
Gondolkoztam, h megéri-e a 9 pontot, de végül csak 8,5/10 lett 
Ejnye :ejnye:
A 2. szériára sokan azt mondják, hogy rosszabb (ne higgy nekik :D )

minuszmiki

Szerintem is gyengébb kicsit a második széria, én arra csak 9-est adtam. :D

Member

Nekem az első 6 rész alatt volt nagy anime a SR, 11-ig még elment, ám 12-24-ig szinte semmi hangulatot nem éreztem benne. A vége viszont nagy volt, igaz, minek lezárni. :)

Baggio

szerintem mind2 széria üt.

btw, elkezdtem nézni a Dokuro-chan-t, de hát nem valami jó. szerintem inkább idegesítő mint vicces. az első két részt láttam, és a gyereket mindig ugyanugy ölte meg a csaj (a fél fejét leverte azzal a nagy szarral). azt hittem változatosabb kivégzési módok lesznek. ja és attól, hogy "piru piru..." vagy mi attól egyből kiégek. valami ilyenért hagytam abba az Air-t is asszem

Én

Akkor te jobb vagy mint én, én csak 1 részt néztem meg és azt is youtube-on. Engyen a glória nélküli állapot zavart nagyon (meg úgy az egész...)

Soldier


Member

A 2. meg a 3. duplarész már változatosabb, de ritkán vagyok olyan hangulatban, hogy jót röhögjek rajta.

Kuroi Tenshi

Nem tudom, mit vártatok tőle, de a Dokuro-chan tipikusan az olyan elmebeteg
anime, ami már olyan rossz, hogy jó :D

Solid Snake

Quote from: Baggio on 2007-09-08, 18:09:24
ja és attól, hogy "piru piru..." vagy mi attól egyből kiégek. valami ilyenért hagytam abba az Air-t is asszem

wut?  :eek:

A kiskutyus, Potato "piko-piko"-zott folyton. Arra gondolsz?

Gregory

Quote from: Solid Snake on 2007-09-08, 18:41:49
Quote from: Baggio on 2007-09-08, 18:09:24
ja és attól, hogy "piru piru..." vagy mi attól egyből kiégek. valami ilyenért hagytam abba az Air-t is asszem

wut?  :eek:
Sztem Misuzu "Gao"-ira gondol, én személy szerint bírom az ilyeneket...

Pr3d4k1ng

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-08, 18:27:13
Nem tudom, mit vártatok tőle, de a Dokuro-chan tipikusan az olyan elmebeteg
anime, ami már olyan rossz, hogy jó :D
:tezsvir:
Így vagyok az Excel sagaval is  :lol:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Én

Én is ugyanúgy vagyok az Excellel és a Dokuro-channal: mindkettőt befejezettnek nyilvánítottam 1 rész után :lol:

Pr3d4k1ng

Quote from: Én on 2007-09-08, 19:25:05
Én is ugyanúgy vagyok az Excellel és a Dokuro-channal: mindkettőt befejezettnek nyilvánítottam 1 rész után :lol:
Én végig szenvedtem az egészet  :lol: napi 3-4 résznél nem bírtam többet :D, ennyi hülyeséget egy anime-ban  :lol:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Baggio

piru vagy piku vagy mindegy hogy mi, de ilyen két szótagos szavak 1000000szori ismételgetését nem bírom ki

Solid Snake

Quote from: Baggio on 2007-09-08, 19:44:23
piru vagy piku vagy mindegy hogy mi, de ilyen két szótagos szavak 1000000szori ismételgetését nem bírom ki

Pedig Potato viszonylag keveset szerepel az Air-ben. Szóval nézd csak végig nyugodtan.  :ejnye:

hargharg

Quote from: Baggio on 2007-09-08, 19:44:23
piru vagy piku vagy mindegy hogy mi...

pipiru piru piru pipiru pi? : )
rofl

Solid Snake